Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-24, 15:38   #4621
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

No właśnie nie ma 13,3 ma 8,16 tylko trzeba było się wczytać w znaczki na zdjęciach. Nie wiem co to to 13,3 może cały pęcherzyk. Nie wiem, tak to jest jak Ci nic nie powiedzą. Jedyne co przepięknego widziałam, to jak się dziecko przeciągnęło, wyciągając łapki za głowę.

Dooriska- ja też miałam ochotę powiedzieć co myślę, to nie to że się wstydzę czy coś ale stwierdziłam, że zachowam resztki swojej godności i kultury osobistej. Nie omieszkam oczywiście o całej sytuacji opowiedzieć mojej ginekolog. Niech wie z kim pracuje

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 15:50   #4622
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Owieczko pisałaś ze bebetto i tako podobne - pod jakim względem? Masz doświadczenie bo nie pamiętam czy masz już dzieci ?

Powiedzcie mi jeszcze jak to wygląda z L4 w ciąży. Mam sama zadecydować ze jyz mnie praca meczy i poprosić ginekologa o zwolnienie? Może odmówić?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Ja dostałam L4 bo lekarz sie mnie zapytał jaką mam pracę. Z racji tego,że pracuję duzo na fizykoterapii,masażach i tłukę masowo aerobiki wodne i prowadzę 3 do kilku nordic walkingów a po za tym pracuję u prywaciarza i mamy specyficzną,bogatą,wqr klientellę dostałam zwolnienie na całą ciążę. Szczerze- i tak w pracy byłabym w ciaży nie przydatna.

Powiedz lekarzowi,zasugeruj L4,jak jest spoko,zrozumie,wypisze. Uważam,ze ciąża nie choroba ale te wszystkie dolegliwości-upierdliwości kwalifikują kobietę na L4. Ty decydujesz czy czujesz sie na tyle nie halo by na nie iść. No chyba,że masz pracę,która szkodzi na ciezarną i dziecko to od razu L4.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
dziewczyny wczoraj czułam się fatalnie takie bóle tej pachwiny czy boku już nie wiem skąd ten ból mi promieniował.
ciepło zimno, fala osłabienia , kręcenie w głowie, dziś jak ręką odioł

nie wiem co mi jest , ludzie w pracy mówią ze dziś wyglądam zdrowo normalnie bo wczoraj jak smierć.
jutro idę do endokrynologa niech daje skierowanie na badania tarczycy.

aakkzzii zmykaj na L4,juz dawno powinnaś na nim być w twoim stanie
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 15:53   #4623
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Z racji tego,że pracuję duzo na fizykoterapii,masażach i tłukę masowo aerobiki wodne i prowadzę 3 do kilku nordic walkingów
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

coż za za☠☠☠ista robota !

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 15:56   #4624
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martika_91 Pokaż wiadomość
O masz! Czekałam na wiadomość z Twojej wizyty, ale tego to się nie spodziewałam, współczuję nerwów. A maluch jakiś strasznie duży...
Ja też czekałam na info z wizyty czarownicy. Jasna cholera co za personel,SKANDAL! ja bym skarge złożyła na taką pi*********ę. Tu nie pomoże tłumaczenie,ze ciota miałą zły dzień czy muchy w nosie.

W takim bądz razie ja już cykam i robię w gatki przed jutrzejszym prenatalnym.Jadę na 9:00 do "Brzydgoszcza". Nie wiem czy usg robią dowcipnie czy przezbrzusznie? Juz mam dosyc dłubania mi w bożenie
Stary 2015-02-24, 15:58   #4625
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

ojej nie chce
roztyje się od tego leżenia już całkowicie.
miałam teraz zwolnienie na 2 dni, tylko spałam i jadłam, a no i z psem byłam, łał to był mój wysiłek.
jeszcze chodzę nie przewracam się , pracę mam siedzącą nie przemęczam się zbytnio wiec wolę chodzić tu niż siedzieć w chacie

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
W takim bądz razie ja już cykam i robię w gatki przed jutrzejszym prenatalnym.Jadę na 9:00 do "Brzydgoszcza". Nie wiem czy usg robią dowcipnie czy przezbrzusznie? Juz mam dosyc dłubania mi w bożenie
jak byłam w szpitalu w 10 tyg to robili mi już przez brzuch.

wymianki
Stary 2015-02-24, 16:02   #4626
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
coż za za☠☠☠ista robota !
Tak Ci się tylko kochana wydaje. Praca po 8-13 h,do tego praca w soboty,niedziele. I zachrzaniasz jak wół na akord,nie masz czasu nawet by zjeść,umyć się.Przeganiana jesteś ze stanowiska na stanowisko i normą u nas jest prawie 600 pacjentów na obiekcie all time. Uwierz-specyficzna,bogata często zagraniczna klientela mająca muchy w nosie,latająca z byle powodu na skargi (np.usmiech twój w nieodpowiednim momencie,danie za duzo żelu do usg przy ultradzwiekach-kurna przykłady moge mnożyc w nieskończonosć).Ogólnie klient nasz pan a pracownik jedno wielkie G dla naszego prezesa. Po 12 latach pracy mam dosyc i wiem,ze po macierzyńskim tam nie wrócę i raczej do zwodu też bo jestem wykończona,wypalona i ludzi co raz więcej niewdziecznych,chamskich z totalnym brakiem kultury osobistej.
Uwierz,że też kiedyś to uwielbiałam i świadomie znalazałm siew tym zawodzie.Ale wypaliłam się na zawsze.
Stary 2015-02-24, 16:08   #4627
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie dostałyscie badania? Ja po proszeniu się dostalam mocz, morfologie i glukoze. Ale nie ta do picia. Pobrala mi krew i tyle. Chyba z krwi będzie. Ale inne kobiety dostają tyleeee badań. A ja tylko tyle?
Ja na początku też dostałam grupę krwi, morfologie, mocz i glukozę. Teraz te prenatalne. Na razie tyle.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Ja dostałam L4 bo lekarz sie mnie zapytał jaką mam pracę. Z racji tego,że pracuję duzo na fizykoterapii,masażach i tłukę masowo aerobiki wodne i prowadzę 3 do kilku nordic walkingów a po za tym pracuję u prywaciarza i mamy specyficzną,bogatą,wqr klientellę dostałam zwolnienie na całą ciążę. Szczerze- i tak w pracy byłabym w ciaży nie przydatna.

Powiedz lekarzowi,zasugeruj L4,jak jest spoko,zrozumie,wypisze. Uważam,ze ciąża nie choroba ale te wszystkie dolegliwości-upierdliwości kwalifikują kobietę na L4. Ty decydujesz czy czujesz sie na tyle nie halo by na nie iść. No chyba,że masz pracę,która szkodzi na ciezarną i dziecko to od razu L4.

Nie chce jeszcze iść ale myślałam na przyszłość.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-24, 16:12   #4628
agu23gda
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny!

Dopiero zajrzałam na forum bo wstałam dziś późno (przed 11) zjadlam późne śniadanie i ruszyłam z Małżem na zakupy. Wróciłam, machnęłam obiad i TŻ w drodze do pracy podrzucił mnie pod kino. Aaaa co tam, poszłam zobaczyć o co tyle hałasu wokoł Greya po filmie polazłam do kfc i pożarłam tyle co przez ostatnie 3 miesiące razem nie zjadłam

Dziewczyny mówię Wam... od wczoraj się czuję jak nie ja! Zero mdlości, jem przedziwne rzeczy i co najwazniejsze mam na nie ochotę, a nie jak wcześniej musialam jesc na siłę. Coś mi sie zaczyna chcieć, coraz bardziej mam ochote wyjść z domu tak jak dziś z tym kinem. Mam z pracy kartę Multisport, zapiszę się gdzieś na zajęcia dla ciężarnych albo na basen.

Przeczytałam wczesniejsze posty. Owieczkaa brzuch mam taki sam jak pokazałaś u tamtej laski, może nawet ciut mniejszy. Różnicę widzialam dzisiaj ubierając spodnie do których musialam zawsze ubierać pasek, teraz juz pasek niepotrzebny no i TŻ po porannych oględzinach stwierdził, ze brzuch jest i nie ma co do tego wątpliwości. Nawet już przy spaniu na brzuchu czuję, że nie jest tak wygodnie jak wcześniej.

aaaa co do ilości badań, to nie chce mi się szukać kartki ze skierowaniem, ale na pierwszej wizycie u gin w sprawie ciąży, dostałam 1,5 kartki A5 z lista przeróznych badań. Teraz jest ich już mniej. Bo wiadomo, np rożyczke, hiv, oznaczenie grupy krwi robi się 1 raz.

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-02-24 o 16:17
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 16:15   #4629
Doorisska
Rozeznanie

Nie pisałam, bo nie byłam w stanie Was nadrobić.
Za dużo piszecie a ja całymi dniami śpię.

Co do badań... wydaje mi się ze to jednak mało. Ale boję się odezwać, bo te badania to i tak z łaski dostalam.
Stary 2015-02-24, 16:29   #4630
truskafffka91
Wtajemniczenie

Owieczka, to jak? Zakladasz nowy wątek?
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 16:49   #4631
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

na allegro jest dużo spodni ciążowych fajnych niedrogich myślę że jakieś sobie kupię.

wymianki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-24, 16:58   #4632
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
na allegro jest dużo spodni ciążowych fajnych niedrogich myślę że jakieś sobie kupię.
Ja mam same treginsy i do tego biodrowki, wiec sadze, ze do porodu będę miała ubrania.
Ogólnie to zawsze nosilam ubrania oversize ....
Stary 2015-02-24, 17:26   #4633
meryy82
Zakorzenienie

pół dnia zajęło mi nadrobienie wątku

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny robicie te badanie prenatalne czy odpuszczacie sobie?
Czy wystarczy wam jak lekarz zbada tylko przezierność i czy jest przegroda nosowa na zwykłej wizycie?
z tego co mi powiedziała kobieta w rejestracji, to na tym badaniu prenatalnym będę miała usg i krew pobraną do jakiegoś testu.
I się głupia naczytałam o wadach itp. i chyba do 13 marca z nerwów zjem chyba tynk ze ściany

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
I ja się witam na początku 11 tygodnia. I chyba już zaokrągla mi się brzuszek, chyba trochę wcześnie jak na pierwszą ciążę. Mi się wydaje, że nie widać ale dziś stwierdziłam że większość moich spodni jest zbyt obcisła.
I bratowa mojego męża też tak powiedziała.
Zaczynam mieć humory czasami, ale to może z tego, że jestem uziemiona.

Bardzo mi się podobają takie wózki http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-ro...095837545.html
Mogą mieć nieskrętne koła, a na tym mi zależy. Mieszkamy na wsi i część drogi jest bardzo nie równa. Co myślicie o tym wózku?
mi jutro stuknie 11tc i od tygodnia widzę, że coraz bardziej zaokrągla mi się podbrzusze, nie jest to jakieś wielkie, ale tż widzi

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witam się w 10 tygodniu
Czuje się dzisiaj normalnie, az mi dziwnie :|
tnie chcę cię straszyć, ale nie ciesz się, u mnie są dni, że zero mdłości, zero senności i jak już myślę, że w końcu nadchodzi ten fajny czas ciąży, to bach mdłości od 15, a senność od 11.
Dzisiaj ledwo skończyłam projekty na jutro, bo musiałam zrobić sobie dwie drzemki, a czuję, że dzisiaj szybko pójdę spać. Już mam portki od piżamy

Cytat:
hihi
robi się coraz cieplej dziewczyny a my bd coraz grubsze tzn ja :P
jak się z tym czujecie ?
jakoś nie narzekam, no może ten balon po jedzeniu jest mało komfortowy, ale przez, to że ostatnimi dniami nie mogłam zjeść kolacji trochę pupa mi zmalała i spodnie mi spadają

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
A ja od rana mam ochotę zamówić coś do szycia i porobić dziecku pościel do łóżeczka, ten organizer, ochraniacz, może coś z minky itp. żeby mieć w tym samym stylu wszystko. Znalazłam tyle pięknych inspiracji Ale jak przeliczam sobie koszty tych materiałów i przesyłki to ;( opłaca się kupić gotowe, bo inaczej się sporo przeplaca. I dalej myślę co by się opłacało zrobić samemu...
na pewno kupię polar na kocyki i pościel też uszyję.
Z tego co widziałam w sklepie z materiałami akurat uszycie poszewki na kołderkę wyjdzie mi taniej niż kupowanie kompletów.
Bo nie zamierzam kupować ochraniaczy na szczebelki.
No chyba że dzieć będzie wyjątkowo ruchliwy to w IKEA się kupi

Cytat:
cudowne czasy działka rekreacyjna , moi dziadkowie tez taką mieli i co tydzień jeździliśmy tam
jadło się marcheweczki nie większe niż palec babcia dojeżdżała o 14 z wielkimi słoikami zupy jadło się na świeżym powietrzu, siedziało się na wiśni na czereśnie się wchodziło i jadło prosto z drzewa.
agrest z krzaczka ? czy ktoś pamięta jeszcze agrest ? pożeczki
kąpało się w misce metalowej w wodzie ze studni, moja babcia zamiast czapki nosiła moje majtki na głowie

co to były za czasy cudowne, mam nadzieje ze moje dzieci będą miały takie same wspomnienia

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

to ja taki brzuch miałam przed ciążą teraz mam oczywiście zatłuszczony ! :P
czasy działki agrest, truskawki, maliny bieganie w samych majtkach, włażenia do studni, jedzenia owoców i warzyw prosto z działki, albo podjadanie sąsiadom owoców z drzewa, kopanie tuneli i robienie zamków, podkopów, bieganie na bosaka. I spanie na hamaku. Ach i kanapki, herbata z termosu i oranżada z helleny

My mamy działeczkę nazywamy ją Rodos

Cytat:
robicie sobie masaże tyłeczków ?

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

mnie też się pytał gin czy potrzebuje zwolnienie, powiedziałam że jeszcze nie
miałam taki zamiar , ale zwykle wieczorem jestem tak zmęczona, że szybki prysznic i do spania

a co do wózków bo widziałam, że pisałyście o Jedo i wadach w spacerówce. Nowa wersja Jedo Memo ma spacerówkę poprawianą, koleżanka ma ten wózek i jest z niego bardzo zadowolona.
Wcześniej z 4 lata temu moja chrześnica jeździła jedo fyn - fakt buda ze spacerówki jakoś kiepsko się trzymała i była za nisko (Memo ma to poprawione) ale wózek rewelacja - duża gondola, koła pompowane i skrętne, wózek przejedzie wszystko.
Wada to oczywiście waga wózka i po złożeniu zajmuje sporo miejsca. Ale myślę, że za tą cenę, to świetny wózek. I często można kupić używany w dobrym stanie.

Co do bebetto ostatnio zbyt często słyszę, że szybko się zużywają, rama trzeszczy i pęka. trochę szkoda, bo wiem, że jak na 3w1 są lekkimi wózkami no i cenowo też fajne, no ale chyba coś z jakością szwankują.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 17:28   #4634
kasiulaaa91
Raczkowanie

SugarbabyLove ale masz śliczny brzuszek!!
owieczka dziękuję za wskazówki oglądałam "cebuszki" na pewno po wypłacie się wyposażę

ja po basenie i obiadku.. trochę mnie mdłości dopadły ale jest ok ;-)
co do tej koleżanki co wspomniałam wcześniej.. dzwoniła do mnie że ma przewijak za 30zł taki na łóżeczko i tani stojak z wanienką ale chyba wolałabym zacząć od mniejszych rzeczy... to dopiero 10 tydzień...

doorisska jak u Ciebie? serduszko u maluszka bije ? wszystko w porządku?
kasiulaaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 17:30   #4635
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
"z tego co mi powiedziała kobieta w rejestracji, to na tym badaniu prenatalnym będę miała usg i krew pobraną do jakiegoś testu.
I się głupia naczytałam o wadach itp. i chyba do 13 marca z nerwów zjem chyba tynk ze ściany "
No to tak samo jak na. Naczytalam sie, naogladalam filmow o chorych dzieciach i teraz sie boje. a usg prenatalne podobnie jak u Ciebie dopiero 12 marca...

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-02-24 o 17:33
Stary 2015-02-24, 17:31   #4636
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja wciąż w pracy piszę z telefonu.

Aakkzzii - ja juz trzeci dzień się masuje po udach, na razie chyba nie widzę różnicy.

Truskaffka - jeszcze mamy 300 postów do końca wątku, jak będzie 4950 to założę.
Stary 2015-02-24, 17:32   #4637
mysza007
Zakorzenienie

ja prenatalne mam 11 marca i juz nie wiem, w ktorym jestem tygodniu, bo mi namieszali :P

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 17:34   #4638
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja wciąż w pracy piszę z telefonu.

Aakkzzii - ja juz trzeci dzień się masuje po udach, na razie chyba nie widzę różnicy.

Truskaffka - jeszcze mamy 300 postów do końca wątku, jak będzie 4950 to założę.
Hahah... Czemu mi się "ubzdurało" , że ma być 500? Haha... Myślałam, ze to juz nie długo...

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
ja prenatalne mam 11 marca i juz nie wiem, w ktorym jestem tygodniu, bo mi namieszali :P
Mysza, a jaką masz datę ostatniej miesiączki? Tzn. Pierwszy dzień?
Stary 2015-02-24, 17:37   #4639
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Nie pisałam, bo nie byłam w stanie Was nadrobić.
Za dużo piszecie a ja całymi dniami śpię.

Co do badań... wydaje mi się ze to jednak mało. Ale boję się odezwać, bo te badania to i tak z łaski dostalam.
Nie wiem o jakie badania chodzi ale myśle że o takie pierwsze,zlecone przez gina na początku ciąży?

Oto moja lista (zlecone wszystkie oprócz toxo):

-morfologia
-hiv
-wirus hcv przeciwciała
-mocz
-grupa krwi (po mimo tego,że miałam w starym dowodzie-kazał zrobić)
-różyczka p/c IgG
-glukoza
-wr (kiła)- cieżarna musi mieć to badanie z początku i końca ciąży
-toxoplazmoza ( zrobiłam sobie bo od zawsze mam kontakt z kotami i psami i mam je w domu)
Aha-nie wszystkie badania,nawet te zlecone masz za darmo w ramach nfz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-24, 17:41   #4640
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Hahah... Czemu mi się "ubzdurało" , że ma być 500? Haha... Myślałam, ze to juz nie długo...

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Mysza, a jaką masz datę ostatniej miesiączki? Tzn. Pierwszy dzień?
truskaweczko OM 14 grudnia 2014, dzis Pani z prenatalnych wyliczyla mi 10t0d, czyli 11 tydzień, a moj gin wg usg 9t0d, czyli 10 tydzień, i powiedział, ze tego wieku ciązy bedzie sie trzymal

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 17:46   #4641
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
pół dnia zajęło mi nadrobienie wątku

z tego co mi powiedziała kobieta w rejestracji, to na tym badaniu prenatalnym będę miała usg i krew pobraną do jakiegoś testu.
I się głupia naczytałam o wadach itp. i chyba do 13 marca z nerwów zjem chyba tynk ze ściany

A co ja mam powiedzieć,jutro jedziemy na prenatalne z rana,do wczoraj byłam spokojna a dzis bieguna ze stresu level HARD

tnie chcę cię straszyć, ale nie ciesz się, u mnie są dni, że zero mdłości, zero senności i jak już myślę, że w końcu nadchodzi ten fajny czas ciąży, to bach mdłości od 15, a senność od 11.
Hio hio hio :P Ja sie cieszyłam do dziś do 13,że odeszły mdłości i wgl i że może już na zawsze i co...Męczę sie od kilku godzin. W sumie haftowanie to moje hobby ostatnio

jakoś nie narzekam, no może ten balon po jedzeniu jest mało komfortowy, ale przez, to że ostatnimi dniami nie mogłam zjeść kolacji trochę pupa mi zmalała i spodnie mi spadają
Mi też gacie spadają i pupa zmalała

Haha,znam to Rodzinne Ogródki Działkowe Ogrodzone Siatką

A wogóle czy wam też dzisiaj wizaz sie zawiesza i piepszy?

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-02-24 o 17:49
Stary 2015-02-24, 17:48   #4642
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A wogóle czy wam też dzisiaj wizaz sie zawiesza i piepszy?
Mi nie ale większość czasu spędziłam na telefonie a aplikacja częściej działa.
Stary 2015-02-24, 17:48   #4643
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
truskaweczko OM 14 grudnia 2014, dzis Pani z prenatalnych wyliczyla mi 10t0d, czyli 11 tydzień, a moj gin wg usg 9t0d, czyli 10 tydzień, i powiedział, ze tego wieku ciązy bedzie sie trzymal
u mnie tez termin porodu i tydzien ciąży nie jest dobrze wyliczony, ale to prawdopodobnie wina tego, że nie mialam cykli 28 dniowych tylko nieregularne ze sklonnosciami do 29-30 dni, wiec gin ciezko dokladnie wyliczyć.

A odnośnie tego, że na prenatalnych wyszło 10t0d , to nie jest tak, że to nadal jest jeszcze 10 tydz a nie 11 tak jak piszesz?
Stary 2015-02-24, 17:54   #4644
party_girl7
Zakorzenienie

Czarownica współczuję prenatalnego, koszmar a nie wizyta :/ dobrze chociaż ze nie musiałaś za to coś co nazwali badaniem płacić!

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja mam same treginsy i do tego biodrowki, wiec sadze, ze do porodu będę miała ubrania.
Ogólnie to zawsze nosilam ubrania oversize ....
Wydaje mi się ze nie obejdziesz się bez nowych spodni czy legginsow, bo brzuch zaokrągla się bardzo nisko i nawet biodrowki będą potem uciskały... Ja np tez mam parę tregginsow, tyle że one są raczej dopasowane, a juz zauważam ze gumka w pasie zaczyna uciskać. Niby są elastyczne, ale myślę że jak brzuszek urośnie to będą zbyt obcisłe. Bo co innego luźne sweterki czy bluzki, takie mogą długo posłużyć, ale spodnie chyba trzeba będzie wymienić.

Cytat:
na pewno kupię polar na kocyki i pościel też uszyję.
Z tego co widziałam w sklepie z materiałami akurat uszycie poszewki na kołderkę wyjdzie mi taniej niż kupowanie kompletów.
Bo nie zamierzam kupować ochraniaczy na szczebelki.
No chyba że dzieć będzie wyjątkowo ruchliwy to w IKEA się kupi
Z takiej zwykłej bawełny w jeden wzór pewnie wyjdzie trochę taniej, ale jak chcę z bawełny z atestami bezpieczeństwa i łączony wzór to 2m bieżące na allegro kosztują 24 zł+przesyłka i wychodzi ponad 30 zł a nowa stylowa pościel z zamkami kosztuje 31 zł... jeszcze musze spojrzeć stacjonarnie, ale myślę że taniej nie dostane. Ewentualnie opłaca się kupić metr minky, dobrą bawełnę i wypełnienie i uszyć ze 2 kocyki dwustronne, bo te gotowe z minky kosztuja fortunę, ale są przepiękne i mięciutkie, wiec to opłaca się uszyć samemu. Tylko ze akurat tak wypadło ze mam 2 nowe kocyki juz w domu (z czego jeden dwustronny który kosztował aż 10 zł na przecenie w biedronce) wiec juz więcej kocykow nie ma sensu szyć...
Stary 2015-02-24, 17:54   #4645
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
No to tak samo jak na. Naczytalam sie, naogladalam filmow o chorych dzieciach i teraz sie boje. a usg prenatalne podobnie jak u Ciebie dopiero 12 marca...
czyli też masz trochę czekania.
Musimy myśleć optymistycznie, w końcu dbamy o te nasze fasolinki, zdrowo się odżywiamy, nie palimy.

Cytat:
Cytat:
to teraz ja mam zagwostkę, bo moja om był 17 grudnia i termin według ginki mam 24 września. A ty masz OM 14 grudnia i termin na 29 września? o co tu chodzi ?
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 17:57   #4646
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie tez termin porodu i tydzien ciąży nie jest dobrze wyliczony, ale to prawdopodobnie wina tego, że nie mialam cykli 28 dniowych tylko nieregularne ze sklonnosciami do 29-30 dni, wiec gin ciezko dokladnie wyliczyć.

A odnośnie tego, że na prenatalnych wyszło 10t0d , to nie jest tak, że to nadal jest jeszcze 10 tydz a nie 11 tak jak piszesz?
Wszystko jeszcze może sie zmienić. U mnie na szczęscie jak na razie zmieniło się jeden dzień. (Wg. OM powinnam mieć jeden dzień później niz z USG) Tak 10t0 to juz "wchodzisz" w 11...
Stary 2015-02-24, 17:58   #4647
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:

Ja też nie wiem jak oni to liczą bo:
wg mnie jestem teraz w pierwszym dniu trzynastego tygodnia,natomiast jak w dwóch placówkach,w których rejestrowałam się na prenatalne panie pielęgniarki wyliczyły mi (z kręconego kółeczka)dni i tygodnie (stan na dzis):
12 t 3 d
12t 1 d
Ja sie trzymam tego co mi wyznaczył mój ginekolog i się zgadza licząc od daty om czyli w moim przypadku 1 grudnia. Śmiech bedzie jutro bo mam nadzieję,że mnie nie wywalą z pretensjami jak się okaże że to one nawaliły a tu już jutro będzie 13t 2 d. No bez pół litra niepajmiosz-jak to mawiają ruskie :/
Stary 2015-02-24, 17:59   #4648
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Ja do końca nie ogarniam z tymi terminami
Właściwie to według USG witam się w 10 tygodniu, bo tak mi wyliczyli, a OM 12.12.2014, więc ciut przed Tobą.
Kurcze chyba zaczynam się zaokrąglać, bo dziś koleżanka w pracy zauważyła, że mi brzuch odstaje i się pytała, czy nie ciąża. Ale się nie przyznałam bo chcemy najpierw rodzicom powiedzieć, a dopiero za 10 dni jedziemy
A druga koleżanka dziś przyszła do pracy w odwiedziny ze swoim 8 miesięcznym synem, jak dzieci szybko rosną

Cytat:
czasy działki agrest, truskawki, maliny bieganie w samych majtkach, włażenia do studni, jedzenia owoców i warzyw prosto z działki, albo podjadanie sąsiadom owoców z drzewa, kopanie tuneli i robienie zamków, podkopów, bieganie na bosaka. I spanie na hamaku. Ach i kanapki, herbata z termosu i oranżada z helleny

Moi rodzice też mówili, ze mają urlop na RODos Ja sobie kupiłam hamak i mam zamiar na balkonie zamontować. Chociaż trochę przeholowałam i kupiłam 3,5 metrowy 2-osobowy
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-24, 18:02   #4649
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Ja do końca nie ogarniam z tymi terminami
Właściwie to według USG witam się w 10 tygodniu, bo tak mi wyliczyli, a OM 12.12.2014, więc ciut przed Tobą.
Kurcze chyba zaczynam się zaokrąglać, bo dziś koleżanka w pracy zauważyła, że mi brzuch odstaje i się pytała, czy nie ciąża. Ale się nie przyznałam bo chcemy najpierw rodzicom powiedzieć, a dopiero za 10 dni jedziemy
A druga koleżanka dziś przyszła do pracy w odwiedziny ze swoim 8 miesięcznym synem, jak dzieci szybko rosną

Moi rodzice też mówili, ze mają urlop na RODos Ja sobie kupiłam hamak i mam zamiar na balkonie zamontować. Chociaż trochę przeholowałam i kupiłam 3,5 metrowy 2-osobowy
A to nie jest juz 11tc?
Zglupiałam..
Stary 2015-02-24, 18:03   #4650
czarownica_tea
Zakorzenienie

Party_Girl- no nie było miło, nie dam się już więcej namówić na wizytę w ramach NFZ nawet jakby mi miał profesor robić to USG. Pójdę prywatnie,przynajmniej tam lekarz ma trochę czasu dla mnie. Także jutro będzie lepiej

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości