|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Rozeznanie
|
Według OM tak i to połowa jedenastego, ale według USG zaczynam dziś 10. A cykle 28 dni, jak w pysk strzelił od wielu lat, bez wahań.
a TP po pierwszym badaniu mi dała na 19.09. Potem już mi na drugim badaniu nie poprawiła (inna ginekolog). Pewno po genetycznym będzie coś więcej wiadomo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |
Wtajemniczenie
|
Albo ja świruje, albo coraz więcej przypadków jest złych ( piszę o ciazach, dzieciach).
Kobieta zmarła, bp w 42tc kazali jej rodzić siłami natury martwe dziecko... Kur... W Zabrzu... ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Raczkowanie
|
właśnie to oglądałam w wiadomościach
straszne ![]() człowiek się naogląda takich rzeczy i do porodu stres ja mam różnicę 5 dni.. bo z usg 8t7d a z OM 9t5d.. termin na 24 września.. Cytat:
Edytowane przez kasiulaaa91 Czas edycji: 2015-02-24 o 18:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Wtajemniczenie
|
To od nie dawna tak się " porobiło" ... Czy ja jestem " przeczulona" juz.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4658 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak widzę takie nagłówki to już nie otwieram. W ciąży nie można się denerwować! ![]() No właśnie dlatego już nie wiem co podawać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() |
#4660 | |
Zakorzenienie
|
współczuję haftowania, mi wystarczy, że pół dnia chodzę i mam wrażenie, że zaraz ze mnie coś górą wyleci.
a wizaz na tablecie mi się wiesza, że mnie jasna pi..... brała ![]() Cytat:
A już jakiś czas temu uszyłam pościel dla synka mojej przyjaciółki, z bardzo fajnej flaneli, bardzo miła w dotyku. Bo niektóre pościele kupne może i maja piękne zwory ale jak się dotknie, to są strasznie sztywne. Będę szyć dwa koce takie większe, by można było dziecię w wózku opatulić, w końcu jak wyruszymy na spacer będzie już trochę zimno. Kiedyś był fajny koc w IKEA ale już go nie widzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
Hej, siedzimy u teściowej cały czas. Jakoś nie mam weny do pisana, więc wybaczcie mi tą ciszę z mojej strony
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwsze dziecko więc w zasadzie mi obojętne ![]() SugarbabyLove ja też mam taki brzuch ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Wtajemniczenie
|
Ja też skróciłam włosy. Jakiej długości włosy masz? Moje były do pasa,a teraz wystają za stanik..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
![]() Nawet nie chce mi się robić kolacji. Bo dalej kompletny brak apetytu ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dzieci, dopiero co moja przyjaciółka pierwszego syna urodziła, a ten ma już 7lat... dopiero co startował wątek mam wrześniowych, a tu już zaraz listopadowe się ujawnią to albo masz duży balkon, albo trochę za duży hamak ![]() Cytat:
nie mogę pojąć jak kobieta w tak zaawansowanej ciąży mogła chodzić przez kilka dni z martwym dzieckiem? przecież ona była sporo po terminie powinna być w szpitalu monitorowana. A męża mi bardzo żal, bo teraz to jeszcze pewnie trzyma go adrenalina, ale jak wszystko ucichnie i zostanie sam.... ;( masz rodzinę i za chwilkę jej nie masz ;(((( i pewnie dlatego, że nie mieli znajomości. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, chodziło o to, ze to ona kogoś zwolniła, a nie, że ktoś z jej winy został zwolniony
![]()
#4668 | |
Raczkowanie
|
No ja nic nie zrobiłam! Odwiedził mnie menager dystryktu, jak ja weszłam do swojego salonu on na mnie czekał, a moje dziewczyny zamiast zając się klientami - czyli nim i całą resztą, stały oparte i sobie rozmawiały, plotkary jedne co jest niedopuszczalne u nas w pracy. Nie ma takiej opcji. A nie było mnie tylko 2 godziny. Dały ciała już 3 razy, więc za żadne licho nie mogłam ich obronić. No trudno.
Każdy z nas wie, że teraz z pracą różnie bywa, ale nie miałam wyjścia. Telefon za telefonem, zewsząd się wszyscy o wszystkim dowiedzieli. A mnie nawet w pracy nie było i musiałam się tłumaczyć. Nawet nie chce myśleć co mnie jutro będzie czekać. Dlatego już całkowicie stwierdziłam, że przejmować, stresować się napewno nie będę. Nie dość, że ciągle w biegu, na nogach to i tak teraz nie dam rady wszystkiego ogarnąć, jak mi ciagle nie dobrze ;/ zjadłam obiad, syr z żurawiną i źle to się skończyło ;/ Chce mieć chyba spokój. Albo mogę powiedzieć, że się wypompowałam. Zresztą na weekend czeka mnie przeprowadzka a ja jeszcze kompletnie nic nie spakowałam. Nie mogę się zorganizować. Wróciłam z pracy i jak siadłam z kompem to siedzę, dobrze, że Mój zjadł obiad na mieście. To chociaż jego mam z głowy. ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cóż, wydaje mi się, że dzisiejsza medycyna jest lepsza niż kiedyś i takie przypadki powinny być " wyłapywane". Chociaż koleżanka pracowała w "karetce" i opowiadała kiedyś, że jej koledzy byli oskarżeni o spowodowanie śmierci dziecka. A stało się to tak, że głupia mamusia chodziła z bólem kilka dni... W końcu zemdlała, a jej mąż wezwał pogotowie. Ona się ponoć w międzyczasie "obudziła" no i w czasie jak ratownicy przyjechali zaczęła się "akcja porodowa" ( czyli dziecko tez prawie juz wyszlo) do szpitala juz nie było sensu jechać. Wiec ratownicy starali się jak pomoc matce. Niestety jej dziecko urodziło się martwe. Probowali swoich sił i " reanimowali" noworodka. Oni mówili, że dzieco urodziło sie martwe, a matka, że dziecko oddychalo. Najlepszym sposobem było sprawdzenie w wodzie czy płuca zdarzyły juz nabrac powietrza, ale oni przecież reanimowali. Jak się później okazalo ( ojciec dziecka) na sprawie powiedział, że zona miała bóle juz wczesniej i nie czuła ruchów dziecka od tygodnia!!! Chciała odszkodowanie.... ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- I pomyśleć, ze teraz chodzimy na to USG, a nasze mamy wierzyły w zabobony ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Marlyn1990 Czas edycji: 2015-02-24 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Idź na L4 bo bez sensu się tak wypompowywać codziennie, jeszcze przeprowadzka! Jak ja nie lubię jak mój mąż mi się zwala na głowę z tym, że jest głodny ![]() Cytat:
A poród - kumulacja złych zdarzeń bo w większości przypadków martwe płody rodzi się naturalnie bo paradoksalnie mniej złego może się stać. Tutaj matka dostała krwotoku (nie wiadomo czy miało to związek z martwym płodem czy zbieg okoliczności) i stąd ten zły stan. Chociaż że tej matki nie zaniepokoił brak ruchów dziecka przez ponad 2 tygodnie...? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak, ale ktoś mógł jej pomóc, a nie kazali jej iść pod prysznic i samej urodzić. Ja nawet jak bym urodziła i nic by mi się nie stało to chyba do końca życia miała bym przed oczami dziecko - swoje własne dziecko i to martwe!! ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Moja mała fasolinka 8 dni temu miała 3cm, a dzisiaj patrzę ile mierzy dziecko w 12tc to jest 6 cm.... Czy to możliwe? Tydzień i 3cm? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A skąd wiesz że kazali jej pójść samej pod prysznic i urodzić? Wywoływanie porodu to jest standardowa procedura (nie mówię że najlepsza z punktu widzenia kobiety, ale medycznie najbardziej sensowna). Sytuacja jest okropna, oby się to nikomu więcej nie zdarzyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Wtajemniczenie
|
Ja już nie wiem, wymiary , waga, TP nic sie nie zgadza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to były czasy mieliśmy maliny truskawki agrest porzeczki wiśnie jabłka marchewkę prosto z ziemi się jadło za dzieciaka się nawet jej nie myli tylko otrzepalo haha Cytat:
Ahh no coty to 2 ciąża to wcześnie widać .. zobaczysz i ciebie wybije. . Cytat:
nom dobre są formy silikonowe tez Cytat:
nom przy smarowania masuję ale czy to coś daje Cytat:
Oj ty śpioch jesteś .. ja jestem w 14 tc i tez nie dużo badań .. ale ja też nie chciałam za dużo ras ze mega drogie dwa ze I tak mi nie dadzą pewności czy 2 dziecko zdrowe czy chore tez będzie . .z badań krew mocz ciśnienie i usg za każdym razem... do tego glukoza po 20 tyg będzie Cytat:
oni liczą od 1 dnia ostatniej miesiączki. . Nieraz wychodzi i tak zły termin często zmieniają.... u mnie niby na 23 sierpnia a ostatnio ba 26 pokazał komputer wiec .. a i niby tydzień jak juz jest np 13 plus 3 to już jako 14 się liczy ... Cytat:
Ja tez farbowalam Parę dni temu .odciąć tez musze końce ... Hehe u mnie w kurtce właśnie nie widać
![]() |
#4676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Chodzenie pod prysznic to nie jest niespotykane w czasie porodu, a jak doszło do komplikacji to zapewne trudno to było przewidzieć i stało się to nagle. Tak czy siak położna powinna przy niej być cały czas. A lekarka która przed porodem mówiła że jest okej a dziecko było martwe - udusiłabym gołymi rękami gdyby nie to że mamy państwo prawa (hue hue) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziecko w 42tc już ma bardzo ciasno i może się mniej ruszać. Choć mnie to nadal szokuje gdzie zwykle im bliżej terminu to kobiety są regularnie monitorowane na KTG, koleżnaka była kilka dni po terminie i miała codziennie KTG, a 10 dnia po terminie, miała próbę z oksytocyną i jak nie zadziałało zrobili cc. a tu tyle po terminie i nic? lekarka ? do tego mówią, że kazali tej kobiecie urodzić, a przy porodzie nie było nikogo oprócz położnej. Ten mąż/ojciec mówił w wiadomościach, że wysłali ją pod prysznic, pod którym ona zemdlała i on sam ją z pod tego prysznica wyciągał. Ale dobra koniec. Nie piszmy o tym za wiele. Edytowane przez meryy82 Czas edycji: 2015-02-24 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to, że co z tego że jest paragraf na każdego, jak i tak mało kto w więzieniu siedzi. Czy jakikolwiek lekarz wylądował w więzieniu za pozbawienie kogoś życia z powodu błędu? Nie sądzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.