Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-26, 12:40   #3301
fuertka88
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez la_gata Pokaż wiadomość
Nie chcę, żebyś odebrała mnie źle i absolutnie nie chcę nic sugerować. Ty tam rodziłaś i pewnie jesteś zadowolona skoro chcesz tam wrócić.

Czytałam ostatnio o sprawie Lilki, która urodziła się właśnie w tym szpitalu.
Znam historię Lilki.

Tak naprawdę tragedie dzieją się w każdym szpitalu, tylko nie wszyscy rodzice to nagłaśniają.

U mnie w mieście też już było kilkanaście tragedii w ostatnim czasie, a mimo to szpital jest chętnie wybierany przez rodzące...

Ja byłam zadowolona ze szpitala i opieki i teraz chcę tam wrócić, ale chcę też wykupić znajomą, która jest tam położną mimo, że będzie drugie CC

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
zobaczcie co znó widziałam w tesco na przecenach. Rampersik za dyszke
Poprosiłam kuzynkę, zeby mi odłożyła do przyszłego tygodnia. Jak będzie babeczka to biorę
śliczny!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

Edytowane przez fuertka88
Czas edycji: 2015-02-26 o 12:46
fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 12:56   #3302
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Anulka248, wiesz co, na toksoplazmozę juz 2 x badałam sie, nawet wlasnie wczoraj byłam.

Natetika, nie żartuj?? Tak długo? Coraz bardziej sie boje, ze ten drugi poród da mi popalić, jako rewanż za tak lekki pierwszy.
Kurczę do szpitala trafiłam o 1 w nocy z rozwarciem 9cm i wtedy prawie nic nie bolało.
Mała urodziła sie 2 godziny pózniej, a tak bolało z krzyża naprawdę mocno, kiedy musiałam sobie wrzasnąć z bólu to góra 20min.
Mam nawet zdj zrobione ok 35min przed porodem, gdzie wesoła i wyluzowana leżę sobie pod KTG.
Te bóle z krzyża w domu znosiłaś czy byłaś juz w szpitalu?

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

A czkawka to raczej nie pulsowanie, tylko jakby podskakiwanie w brzuchu
Moja córeczka ostatnie 2msc czesto miała

W kwestii tragedii, które wydarzyły sie w danym szpitalu, to czesto takie nieszczęście dyscyplinuje pózniej kadrę.
Kolezanka rodziła w Opolu, kilka msc po błędzie lekarskim podczas porodu bliźniaczek, córeczek jakiegoś olimpijczyka, niestety nazwiska nie pamietam.
Kolezanka miała zagrożona ciąże, wcześniej poroniła w 6msc, lezala w szpitalu 2 msc i była bardzo, bardZo zadowolona..
Tak naprawdę nieszczęście moze wydarzyć sie wszędzie.
Ja tez mam obiekcje co do szpitala w ktorym chce rodzic.
Osobiście byłam strasznie zadowolona, ale koleżanki z biurka obok w pracy, przyjaciółka niedługo po porodzie zmarła.
Wszystko poszło gładko, bez komplikacji, a po kilku godzinach zaczela rozgrywać sie tragedia...

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:19   #3303
niezalogowana
Rozeznanie

Byłam dziś oddać siuśki i pobrać krew. Bardzo miła pielęgniarka mi się trafiła. Widziała, że blada się robię to spytała czy chcę wody, czy ma mnie kto odprowadzić do domu itp... a to wszystko z NFZ... w szoku jestem!!!

Cytat:
Napisane przez agave Pokaż wiadomość
Zrobiłam już jeden kocyk na drutach i już się szykuję na zakupy włóczki na kolejny
Pokaż kocyk Ja zrobiłam "zamówienie" na kocyk u mamy, będzie biały z szarymi kwadracikami W ogóle planuję wystrój łóżeczka na biało-szaro, i elementy fioletowe w przypadku dziewczynki albo granatowe jeśli będzie chłopiec

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ja tez sie teraz biore za oszczedzanie,bo musze na 100% niezaleznie od plci mieszkanca brzuszka kupic fotelik i nosidlo na krotsze wypady badz awarie w wozku-bo jednak chuste sie chwile mota a nosidlo szybko zapinam. A i fotelik i marsupi to spore wydatki. Ze starego fotelika jestem niezadowolona i stwierdzilismy,ze Hania jakos sie przemeczyla,ale drugiego Maluszka nie bede w nim meczyc...
Dziewczyny,dzis w biedronce fajne rzeczy dla dzieci-choc raczej dla tych nieco starszych,ale ja ide polowac na fotel dla Mlodej,co by juz lezaczek bujaczek zwolnila...
A z jakiego to fotelika byliście niezadowoleni? My planujemy maxi-cosi kupić

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Aga, ja dzisiaj robię Twoje placuszki z cycka kurzego wrzucę potem fotki hehe
a jutro będą u mnie też naleśniki z fetą i szpinakiem --> http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,321.html odkąd jestem w ciąży, uwielbiam gotować
natchnęłaś mnie i na dzisiejszy obiad będą naleśniki z fetą i szpinakiem

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:22   #3304
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Nie chcę, żebyś odebrała mnie źle i absolutnie nie chcę nic sugerować. Ty tam rodziłaś i pewnie jesteś zadowolona skoro chcesz tam wrócić.
Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość

Tak naprawdę tragedie dzieją się w każdym szpitalu, tylko nie wszyscy rodzice to nagłaśniają.

U mnie w mieście też już było kilkanaście tragedii w ostatnim czasie, a mimo to szpital jest chętnie wybierany przez rodzące...
dokładnie tak, jak napisała Fuertka, gdyby poszukać, to w każdym szpitalu zdarzyła się jakaś tragedia, mniej lub bardziej nagłośniona, nigdy nie mamy 100% pewności, czy i u nas nic się takiego nie wydarzy...niestety.... moja przyjaciółka rodziła jakiś czas temu na Raciborskiej i też miała komplikacje podczas porodu, mimo tego, że ciąża przebiegała prawidłowo. Po 20 godzinach skończyło się cesarką i to podobno "w ostatnim momencie". Nie pozwolono jej jeść ani pić, a mimo tego nie podano jej żadnej kroplówki. Na szczęście synek zdrowy! Ufff Tak więc naprawdę, nie ma sensu się nakręcać, bo stres przy porodzie i tak nas nie ominie - takie jest moje zdanie.

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:25   #3305
agunineczka
Zakorzenienie

Tylko wicie dziewczyny, co innego jak wynika jakaś niespodziewana sytuacja, komplikacje, a co innego, jak coś sie dzieje z winy personelu i olewania przez niego pacjentów... Np. ta pielęgniarka co miała koturny i potkneła sie i upuściła dziecko... dla mnie nie ma wytłumaczenia w takiej sytuacji... chyba ludzie maja rozum, jakieś zasady bezpieczeństwa powinny w pracy obowiazywac..
Stary 2015-02-26, 13:30   #3306
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Byłam dziś oddać siuśki i pobrać krew. Bardzo miła pielęgniarka mi się trafiła. Widziała, że blada się robię to spytała czy chcę wody, czy ma mnie kto odprowadzić do domu itp... a to wszystko z NFZ... w szoku jestem!!!

Pokaż kocyk Ja zrobiłam "zamówienie" na kocyk u mamy, będzie biały z szarymi kwadracikami W ogóle planuję wystrój łóżeczka na biało-szaro, i elementy fioletowe w przypadku dziewczynki albo granatowe jeśli będzie chłopiec

1. ja byłam wczoraj i mi jakieś kryształy szczawianu wapnia w moczu wyszły ciekawe co to znowu za cholerstwo....
2. my też planujemy maxi-cosi city albo pebble (czy jak to się tam pisze)
3. daj znać, jak te naleśniki, bo ich nie robiłam - jak będą niedobre, to nie robię ich jutro na obiad

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Tylko wicie dziewczyny, co innego jak wynika jakaś niespodziewana sytuacja, komplikacje, a co innego, jak coś sie dzieje z winy personelu i olewania przez niego pacjentów... Np. ta pielęgniarka co miała koturny i potkneła sie i upuściła dziecko... dla mnie nie ma wytłumaczenia w takiej sytuacji... chyba ludzie maja rozum, jakieś zasady bezpieczeństwa powinny w pracy obowiazywac..
mały off co do bhp - nie mogłam się powstrzymać..... ja pracuję w ogromnej korporacji i w zeszłym roku na korytarzach ze schodami (mało kto z nich korzysta, jednak lenistwo wygrywa i wszyscy jeździmy windą ) pojawiły się instrukcje korzystania ze schodów i właśnie między innymi było tam napisane, że korzystając ze schodów powinniśmy mieć jedną rękę "wolną", ponieważ wchodzimy trzymając się prawą ręką poręczy, schodzimy z lewą na poręczy. Dodatkowo, nie wolno korzystać ze schodów, jeśli mamy na nogach obuwie nie na gumowej podeszwie a obcas ma więcej niż 3 cm

Stary 2015-02-26, 13:32   #3307
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Strobiluska i ja dziękuje za natchnienie, zrobię w weekend
Od Ewy Wachowicz robiłam juz kilka razy sałatkę pod wódeczkę
Troszke roboty jest, ale pyszna i ten sosik...
A fotelik- nosidełko rowniez mamy maxi cosi

To sie wszystkie na badanie siusiu zebrałyśmy
Tez wczoraj robiłam, tylko fosforany, ale to wynika z dużej ilości warzyw w diecie.

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2015-02-26, 13:33   #3308
Harrods
Zadomowienie

Ja mam fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix i jestem bardzo zadowolona. Malutka tez bedzie w nim jeździła.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:33   #3309
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Mieszkamy w Katowicach, jest tu ktoś jeszcze z okolic?
Witaj w naszym gronie Ja mieszkam 40km od Katowic i w ostatni czasie raz w tygodniu minimum tam jestem ahhhh ta IKEA w ogóle uwielbiam Galerię Katowicką, to najlepsze centrum handlowe na śląsku moim zdaniem Silesia nie ma się co równać Gdzie kupujesz wózek, łóżeczko itp? Masz jakieś namiary na fajny sklep w okolicy? Byłam w Boćku w Zabrzu (niby zachwalany bardzo) a mnie rozczarował

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:35   #3310
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Strobiluska, czytając Twoj post, aż przez chwilke pomyslałam, ze pracujesz tam gdzie mój maz pracował, bo rowniez mieli wytyczne co do użytkowania schodów

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

O wlasnie cabrio fix!!!
Tez mam ten sam fotelik

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2015-02-26, 13:35   #3311
Harrods
Zadomowienie

Masakra, jak to teraz, będąc w ciazy, wyłapuje sie wszystkie tragiczne historie. Wczoraj gadałam Chirurgów (ten serial) i tragedia z dzieckiem w brzuszku. Rano włączam TV zeby zrelaksować sie przy DD TVN, a tam na wstępie historia tego chłopczyka bez rączek i nóżek. Masakra!

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2015-02-26 o 13:40
Stary 2015-02-26, 13:39   #3312
Kropek22225
Raczkowanie

Witam w czwartkowe po południe

u mnie dziś na obiad pierogi z mięskiem mniam.
Wreszcie dziś rano mężuś poczuł kopniaka od dzidzia. Widziałam jak się ucieszył. Aktywny coś od wczoraj bardzo. Chyba za dużo słodyczy wczoraj zjadłam :P

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Masakra, jak to teraz, będąc w ciazy, wyłapuje sie wszystkie tragiczne historie. Wczoraj gadałam Chirurgów (ten serial) i tragedia z dzieckiem w brzuszku. Rano włączam TV zeby zrelaksować sie przy Adam TVN, a tam na wstępie historia tego chłopczyka bez rączek i nóżek. Masakra!
Ja mam jakoś tak teraz, że nie czytam ani nie oglądam takich rzeczy. Współczuje rodzicom ale boje się na to patrzeć
Kropek22225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:40   #3313
kikuska
Zadomowienie

Witajcie,
Na wstępie chciałabym Wam wszystkim pogratulować dzidziusiów w brzuszkach i życzyć spokojnego porodu.

Nie wiem czy to nie byłaby reklama więc na razie się spytam czy któraś z Was jest zainteresowana ubrankami po moich córeczkach? w 90% są to markowe ubranka w idealnym stanie, część założona dosłownie 1-2 razy. Posiadam profil na facebooku gdzie wklejam to co posiadam na sprzedaż. Aktualnie sprzedaję ubranka w rozmiarze 56-74cm. Ubranka są 100% oryginalne, kupowałam je na wątku zamówieniowym który do tej pory istniał na wizażu, teraz niestety zabrakło nam organizatorki.
Jestem osobą uczciwą, organizatorki z wizażu mają moje dane, dla osób które się jednak boją w ten sposób kupować, ubranka mogę wystawić na allegro.
Osoby zainteresowane proszę o priv, ewentualnie za zgodą Waszą uzupełnię post o link.

Dzięki i pozdrawiam, Kinga
kikuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:44   #3314
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Strobiluska, czytając Twoj post, aż przez chwilke pomyslałam, ze pracujesz tam gdzie mój maz pracował, bo rowniez mieli wytyczne co do użytkowania schodów
hmmmmmm możliwe, w Polsce mamy kilka oddziałów chociaż wydaje mi się, że może to taki "korporacyjny" wymóg hehe nie wiem, nie znam się na przepisach bhp

Stary 2015-02-26, 13:49   #3315
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Branża paliwowa Strobiluska

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2015-02-26, 13:49   #3316
PalinKa_88
Rozeznanie

OOOooo nie dziewczyny ja się zamykam w domu i przestaje wychodzić :P
Albo będę omijać wszystkie lumpeksy w okolicy :P

Dziś wpadłam do nowego (dziś go odkryłam) tylko popatrzeć czy coś jest - i było
I znowu kasiora poszłaaaaaaaaa :P
A Pani do mnie czy nie chciałabym zobaczyć takich lepszych rzeczy spod lady I pokazała

Jak się już nauczę wstawiać fotki na wizaż to pokaże w klubie co zakupiłam.
Foto wstawia się bezpośrednio z kompa czy przez jakiś serwer??
Proszę o pomoc
Stary 2015-02-26, 13:55   #3317
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
OOOooo nie dziewczyny ja się zamykam w domu i przestaje wychodzić :P
Albo będę omijać wszystkie lumpeksy w okolicy :P

Dziś wpadłam do nowego (dziś go odkryłam) tylko popatrzeć czy coś jest - i było
I znowu kasiora poszłaaaaaaaaa :P
A Pani do mnie czy nie chciałabym zobaczyć takich lepszych rzeczy spod lady I pokazała

Jak się już nauczę wstawiać fotki na wizaż to pokaże w klubie co zakupiłam.
Foto wstawia się bezpośrednio z kompa czy przez jakiś serwer??
Proszę o pomoc

pokaz szybciutko te łupy
ja wstawiam przez fotosik.pl i potem kopiuje adres zdkecia i wstawiam do tej ikonki z górami
Stary 2015-02-26, 13:56   #3318
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

śledzę was tu już dosyć długo i już większość z was "dobrze" znam Pora abyście wy poznały mnie
To mój pierwszy post w życiu na jakimkolwiek forum, więc nawet nie wiem czy robię to dobrze.

Napiszę teraz o zawartości mojego brzucha (nie o śniadaniu)

Mieszka tam nie wiem jeszcze kto, ale bardzo byśmy chcieli dziewczynkę, bo mamy już wspaniałego czterolatka Franka. (Franek chciałby brata)
W poniedziałek mam USG i mam nadzieję, że już się dowiem, no i że dzidziuś zdrowy.
Termin mam na 12 lipca, ale mam mieć cc, więc pewnie będzie to jakoś wcześniej. A dziś jestem w 20t4d

Na początek tyle
Witam i gratuluję.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:59   #3319
Kropek22225
Raczkowanie

Mi to by się przydało żeby ktoś ze mną poszedł do takiego ciuszka bo nie umiem szukać
Kropek22225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:59   #3320
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
witaj

heeej
melduje, że wczoraj tżowi udało się pierwszy raz poczuć kopniaka i zauważyłam, że chyba mi zazdrosci i sam chciłby poczuć takie pukanie od środka
Mój nie może się doczekać kiedy poczuje kopniaka.

Stary 2015-02-26, 14:00   #3321
PalinKa_88
Rozeznanie

Dobra naumiałam się wstawiać :P
Idę porobić zdjęcia.
Będą z telefonu bo nie mogę aparatu odnaleźć :P
Stary 2015-02-26, 14:00   #3322
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
Witam w czwartkowe po południe

u mnie dziś na obiad pierogi z mięskiem mniam.
Wreszcie dziś rano mężuś poczuł kopniaka od dzidzia. Widziałam jak się ucieszył. Aktywny coś od wczoraj bardzo. Chyba za dużo słodyczy wczoraj zjadłam :P

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Ja mam jakoś tak teraz, że nie czytam ani nie oglądam takich rzeczy. Współczuje rodzicom ale boje się na to patrzeć
Ja tez nie czytam, nawet bym nie wiedziała o takim przypadku, gdyby dziewczyny tu wczoraj o tym nie rozmawiały. Ale właśnie od wczoraj ciagle trafiam. Najpierw serial a dzisiaj DD TVN, czyli dwie rzeczy, ktore miały mnie relaksować.
Stary 2015-02-26, 14:01   #3323
agunineczka
Zakorzenienie

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...83&oe=557F6032

Stary 2015-02-26, 14:03   #3324
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agave Pokaż wiadomość
Zaczęłam już szkołę rodzenia. Chodzę na zajęcia przy szpitalu, w którym mam zamiar rodzić. Bardzo mi się podoba. Obejrzałam już szpital-jestem zadowolona ze stanu sal i podejścia położnych. Informacje teoretyczne mam pewność, że sprawdzone (a nie internetowe) i najlepsze są zajęcia z fizjoterapeutą. Mam już sporą listę ćwiczeń, teraz muszę się tylko zmobilizować do regularnego ruchu.
Mam zamiar zadzwonić w przyszłym tygodniu do szkoły rodzenia, jest tylko jedno ale, a mianowicie szkoła rodzenia jest w przychodni, anie przy szpitalu (w szpitalu szkoła rodzenia jest od 30-32 tygodnia). Zastanawiam się czy warto zapisać się i chodzić, czy poczekać i zapisać się do szpitala.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
No a potem usg - będzie DZIEWCZYNKA
jest mega wiercipiętką, aż się dziwiłam, że tak szaleje w tym moim brzuchu może też przez te wcześniejsze badanie położnej? I ogólnie wszystko ok, macha rączkami, nóżkami. Pomierzył kość udową itd. Ale już umawiam się na prywatną wizytę na połówkowe.

Gratuluję Dziewczynki.

Stary 2015-02-26, 14:04   #3325
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Mam zamiar zadzwonić w przyszłym tygodniu do szkoły rodzenia, jest tylko jedno ale, a mianowicie szkoła rodzenia jest w przychodni, anie przy szpitalu (w szpitalu szkoła rodzenia jest od 30-32 tygodnia). Zastanawiam się czy warto zapisać się i chodzić, czy poczekać i zapisać się do szpitala.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Gratuluję Dziewczynki.
Ja bym sie zapisała do szpitala. Dla mnie najwieksza korzyścią, jaka wyciągnęłam ze szkoły rodzenia, to było oswojenie sie ze szpitalem.
Stary 2015-02-26, 14:08   #3326
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
A ja właśnie biorę sie za smażenie naleśników
będą z mieskiem mielonym i pieczarkami
o takie:
http://www.przyslijprzepis.pl/przepi...-po-chelmsku-2

Jak smakowicie wyglądają.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:

zobaczcie co znó widziałam w tesco na przecenach. Rampersik za dyszke
Poprosiłam kuzynkę, zeby mi odłożyła do przyszłego tygodnia. Jak będzie babeczka to biorę
Cudny. A ja mam tak daleko do Tesco.

Stary 2015-02-26, 14:08   #3327
aga00100
Raczkowanie

Witam.Gratuluje wizyt i poznania płci,witam nową koleżankę

U mnie dzis nerwowy dzien,od rana duzo na głowie i na dodatek lodowka nie zaczela dzialac po wizycie mechanika i czeka nas wydatek ok .500zl na nowy panel sterujacy a ma 3,5 roku.Gdyby kóraś miała kupowac to Hotpoint Aristona odradzam,bo facet z z serwisu mowił że to częsta ich przypadłość!!!!Teraz tylko zastanwoic sie czy wydac na naprawe czy kupic nowa i miec gwarancje bo w tej moga zaraz inne rzeczy pasc;/

Na obiad pulpety w sosie koperkowym z kasza i sałata lodowa z jogurtem.
Staram sie dalej wprowadzać choc w tygodniu zdrowe jedzenie bo niestety w wekeendy ciezko to idzie.
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 14:19   #3328
martynka2812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
1. ja byłam wczoraj i mi jakieś kryształy szczawianu wapnia w moczu wyszły ciekawe co to znowu za cholerstwo....
2. my też planujemy maxi-cosi city albo pebble (czy jak to się tam pisze)
3. daj znać, jak te naleśniki, bo ich nie robiłam - jak będą niedobre, to nie robię ich jutro na obiad

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

mały off co do bhp - nie mogłam się powstrzymać..... ja pracuję w ogromnej korporacji i w zeszłym roku na korytarzach ze schodami (mało kto z nich korzysta, jednak lenistwo wygrywa i wszyscy jeździmy windą ) pojawiły się instrukcje korzystania ze schodów i właśnie między innymi było tam napisane, że korzystając ze schodów powinniśmy mieć jedną rękę "wolną", ponieważ wchodzimy trzymając się prawą ręką poręczy, schodzimy z lewą na poręczy. Dodatkowo, nie wolno korzystać ze schodów, jeśli mamy na nogach obuwie nie na gumowej podeszwie a obcas ma więcej niż 3 cm
Ja tez robilam wczoraj szczawiany mialam ostatnio, to znaczy, ze za malo pijesz i sie nie wyplukuja. Chyba, ze pijesz duzo to moze kiedys wystapic kamica. Od ostatnich badan pistanowilam pic wiecej i kazali mi jesc posilek-dwa wiecej bo mialam ketony, a to oznacza, ze nie dojadalam i dla mnie nie starczalo
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 14:26   #3329
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość

Kupiliśmy wózek 3w1 i jak z wózka jestem bardzo zadowolona (tutek grander), tak z fotelika nie. Generalnie uważam, że jest za głęboki i dziecko jest w nim jakieś takie wygięte. Wkładaliśmy Młodej poduszkę, żeby złagodzić ale mimo to nie było idealnie... Teraz myślę właśnie o maxi cosi, recaro, albo graco (graco mamy akurat ten następny fotelik i jesteśmy bardzo zadowoleni i Młoda też)
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Strobiluska i ja dziękuje za natchnienie, zrobię w weekend
Od Ewy Wachowicz robiłam juz kilka razy sałatkę pod wódeczkę
Troszke roboty jest, ale pyszna i ten sosik...
A fotelik- nosidełko rowniez mamy maxi cosi

To sie wszystkie na badanie siusiu zebrałyśmy
Tez wczoraj robiłam, tylko fosforany, ale to wynika z dużej ilości warzyw w diecie.
Ja byłam wczoraj na wizycie... a przedwczoraj na siuśkach i jak wcześniej miałam fosforany, tak teraz już ich nie ma, ale za to są moczany I się doktor śmiał, że dla każdego coś miłego i chyba juz taki mój urok, że zawsze jakiegoś gratisa muszę mieć...

A co do tragedii w szpitalach, to ja też śledzę historię Lilki, ale tak sobie myślę, że nie ma co generalizować a pewnych rzeczy nie przwidzimy. Jeśli wiemy, że jakiś lekarz olewa, to będziemy go omijać szerokim łukiem i robić wszystko, żeby nie miał z nami styczności. Ale może się i naszemu lekarzowi zdarzyć gorszy dzień czy jakaś chwila słabości i popełni błąd... Ja tak czytałam opinie na znanym lekarzu o moim doktorze i w sumie to są różne, ale widzę, że dla mnie jak na tą chwilę to idealny lekarz, bo o wszystkim informuje, nie straszy, ale pokazuje wszystkie ewentualności. Mówi o dodatkowych badaniach i nawet poleca innych specjalistów , żeby mnie uspokoić. Mówią o nim, że jest specyficzny i to prawda i mam nadzieję, że noga Mu się nie powinie i wszystko będzie OK.
Ja ostatnio czytałam wątek o terminacjach, poza tym ciągle podczytuję aniołkowe mamy i teraz przeżywałam z koleżanką Jej poronienie, a sama jestem po dwóch i po każdej wizycie u gina czy jak czuję tylko ruchy, to cieszę się z każdego sygnały płynącego z brzuszka. Z drugiej strony boję się robić zakupy dla Maluszka... z Hanią nawet nie zdawałam sobie sprawy, że ciąża to jednak nie jest stan, który zawsze kończy się szczęśliwym spokojnym porodem i w efekcie zdrowiutkim różowym bobaskiem... a teraz to wiem i drżę... a najbardziej cieszę się każdym dniem w tym stanie...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 14:46   #3330
caarolinkaa
Przyczajenie

Cześć Kobietki,
czytam Was już od daaawna, a że w końcu od paru dni jestem na L4 i mam czas cieszyć się ciążą, to pora się przywitać

Jestem Karolina, mieszkam pod Poznaniem (są tu mamusie z okolic? Często widzę Kraków i tamte rejony, a w Wlkp cicho jakoś...). TP mam na sam koniec lipca - 30.07. To moja pierwsza ciąża i super, że mogę poczytać o doświadczeniach "starszych" mamuś i zawsze wiem, czego spodziewać się w najbliższym czasie.

Też dziś byłam w laboratorium. Przemiłe panie pokłuły mnie gdzie tylko się dało, bo żyłki nie chciały współpracować... Ale na koniec wynagrodziły to pyszną czekoladą

Nasz Maluszek poupychał sobie ostatnio pełno pępowiny między nóżkami i przez to jeszcze nie wiemy, czy czekamy na Oliwkę czy Tymka (chociaż większe szanse są na dziewczynkę). 5 marca mamy najbliższe badania, to może się ujawni... bo mamusia nie może poszaleć na zakupach! Na razie mamy tylko 4 słodkie uniwersalne bodziaki

Jeszcze się pochwalę, że w weekend upolowaliśmy furę dla maleństwa Wcześniej zadecydowaliśmy, że chcemy Jedo Fyn 4ds, miałam nawet upatrzony kolor - grafit z piękną zielenią (pasuje dla chłopca i dziewczynki). I tak planowałam przez te pozostałe miesiące zaglądać na tablicę, aż trafi się fajna okazja. Zajrzałam dwa razy Pojawił się mój wózek idealny w pięknym wymarzonym kolorze i to jeszcze na miejscu w Poznaniu! Za tak dobre pieniążki, że w ciągu godziny był już nasz Póki co jesteśmy baardzo zadowoleni, jest duży i fajnie się prowadzi. Ma duże koła, powinny sprawdzić się na naszych pozamiejskich terenach TŻ jest pod wrażeniem nowego "gadżetu", że to wszystko takie mądre i przemyślane

Rozpisałam się na początek... Mam nadzieję zagościć tu z Wami na dobre!
caarolinkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości