|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Tak naprawdę tragedie dzieją się w każdym szpitalu, tylko nie wszyscy rodzice to nagłaśniają. U mnie w mieście też już było kilkanaście tragedii w ostatnim czasie, a mimo to szpital jest chętnie wybierany przez rodzące... Ja byłam zadowolona ze szpitala i opieki i teraz chcę tam wrócić, ale chcę też wykupić znajomą, która jest tam położną mimo, że będzie drugie CC ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-02-26 o 12:46 |
||
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka248, wiesz co, na toksoplazmozę juz 2 x badałam sie, nawet wlasnie wczoraj byłam.
Natetika, nie żartuj?? Tak długo? Coraz bardziej sie boje, ze ten drugi poród da mi popalić, jako rewanż za tak lekki pierwszy. Kurczę do szpitala trafiłam o 1 w nocy z rozwarciem 9cm i wtedy prawie nic nie bolało. Mała urodziła sie 2 godziny pózniej, a tak bolało z krzyża naprawdę mocno, kiedy musiałam sobie wrzasnąć z bólu to góra 20min. Mam nawet zdj zrobione ok 35min przed porodem, gdzie wesoła i wyluzowana leżę sobie pod KTG. Te bóle z krzyża w domu znosiłaś czy byłaś juz w szpitalu? ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- A czkawka to raczej nie pulsowanie, tylko jakby podskakiwanie w brzuchu ![]() Moja córeczka ostatnie 2msc czesto miała ![]() W kwestii tragedii, które wydarzyły sie w danym szpitalu, to czesto takie nieszczęście dyscyplinuje pózniej kadrę. Kolezanka rodziła w Opolu, kilka msc po błędzie lekarskim podczas porodu bliźniaczek, córeczek jakiegoś olimpijczyka, niestety nazwiska nie pamietam. Kolezanka miała zagrożona ciąże, wcześniej poroniła w 6msc, lezala w szpitalu 2 msc i była bardzo, bardZo zadowolona.. Tak naprawdę nieszczęście moze wydarzyć sie wszędzie. Ja tez mam obiekcje co do szpitala w ktorym chce rodzic. Osobiście byłam strasznie zadowolona, ale koleżanki z biurka obok w pracy, przyjaciółka niedługo po porodzie zmarła. Wszystko poszło gładko, bez komplikacji, a po kilku godzinach zaczela rozgrywać sie tragedia...
|
#3303 | |||
|
Rozeznanie
|
Byłam dziś oddać siuśki
i pobrać krew. Bardzo miła pielęgniarka mi się trafiła. Widziała, że blada się robię to spytała czy chcę wody, czy ma mnie kto odprowadzić do domu itp... a to wszystko z NFZ... w szoku jestem!!! ![]() Cytat:
Ja zrobiłam "zamówienie" na kocyk u mamy, będzie biały z szarymi kwadracikami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak więc naprawdę, nie ma sensu się nakręcać, bo stres przy porodzie i tak nas nie ominie - takie jest moje zdanie.
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko wicie dziewczyny, co innego jak wynika jakaś niespodziewana sytuacja, komplikacje, a co innego, jak coś sie dzieje z winy personelu i olewania przez niego pacjentów... Np. ta pielęgniarka co miała koturny i potkneła sie i upuściła dziecko... dla mnie nie ma wytłumaczenia w takiej sytuacji... chyba ludzie maja rozum, jakieś zasady bezpieczeństwa powinny w pracy obowiazywac..
|
|
#3306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. my też planujemy maxi-cosi city albo pebble (czy jak to się tam pisze) ![]() 3. daj znać, jak te naleśniki, bo ich nie robiłam - jak będą niedobre, to nie robię ich jutro na obiad ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Strobiluska i ja dziękuje za natchnienie, zrobię w weekend
![]() Od Ewy Wachowicz robiłam juz kilka razy sałatkę pod wódeczkę Troszke roboty jest, ale pyszna i ten sosik... ️A fotelik- nosidełko rowniez mamy maxi cosi ![]() To sie wszystkie na badanie siusiu zebrałyśmy ![]() Tez wczoraj robiłam, tylko fosforany, ale to wynika z dużej ilości warzyw w diecie.
|
#3308 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix i jestem bardzo zadowolona. Malutka tez bedzie w nim jeździła.
|
|
|
|
#3309 |
|
Rozeznanie
|
Witaj w naszym gronie
ahhhh ta IKEA w ogóle uwielbiam Galerię Katowicką, to najlepsze centrum handlowe na śląsku moim zdaniem Silesia nie ma się co równać Gdzie kupujesz wózek, łóżeczko itp? Masz jakieś namiary na fajny sklep w okolicy? Byłam w Boćku w Zabrzu (niby zachwalany bardzo) a mnie rozczarował
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Strobiluska, czytając Twoj post, aż przez chwilke pomyslałam, ze pracujesz tam gdzie mój maz pracował, bo rowniez mieli wytyczne co do użytkowania schodów
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- O wlasnie cabrio fix!!! Tez mam ten sam fotelik
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
Masakra, jak to teraz, będąc w ciazy, wyłapuje sie wszystkie tragiczne historie. Wczoraj gadałam Chirurgów (ten serial) i tragedia z dzieckiem w brzuszku. Rano włączam TV zeby zrelaksować sie przy DD TVN, a tam na wstępie historia tego chłopczyka bez rączek i nóżek. Masakra!
Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2015-02-26 o 13:40 |
|
|
|
#3312 | |
|
Raczkowanie
|
Witam w czwartkowe po południe
![]() u mnie dziś na obiad pierogi z mięskiem mniam.Wreszcie dziś rano mężuś poczuł kopniaka od dzidzia. Widziałam jak się ucieszył. Aktywny coś od wczoraj bardzo. Chyba za dużo słodyczy wczoraj zjadłam :P ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
Na wstępie chciałabym Wam wszystkim pogratulować dzidziusiów w brzuszkach i życzyć spokojnego porodu. Nie wiem czy to nie byłaby reklama więc na razie się spytam czy któraś z Was jest zainteresowana ubrankami po moich córeczkach? w 90% są to markowe ubranka w idealnym stanie, część założona dosłownie 1-2 razy. Posiadam profil na facebooku gdzie wklejam to co posiadam na sprzedaż. Aktualnie sprzedaję ubranka w rozmiarze 56-74cm. Ubranka są 100% oryginalne, kupowałam je na wątku zamówieniowym który do tej pory istniał na wizażu, teraz niestety zabrakło nam organizatorki. Jestem osobą uczciwą, organizatorki z wizażu mają moje dane, dla osób które się jednak boją w ten sposób kupować, ubranka mogę wystawić na allegro. Osoby zainteresowane proszę o priv, ewentualnie za zgodą Waszą uzupełnię post o link. Dzięki i pozdrawiam, Kinga |
|
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż wydaje mi się, że może to taki "korporacyjny" wymóg hehe nie wiem, nie znam się na przepisach bhp
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Branża paliwowa Strobiluska
|
#3316 |
|
Rozeznanie
|
OOOooo nie dziewczyny ja się zamykam w domu i przestaje wychodzić :P
Albo będę omijać wszystkie lumpeksy w okolicy :P ![]() Dziś wpadłam do nowego (dziś go odkryłam) tylko popatrzeć czy coś jest - i było I znowu kasiora poszłaaaaaaaaa :P A Pani do mnie czy nie chciałabym zobaczyć takich lepszych rzeczy spod lady I pokazała Jak się już nauczę wstawiać fotki na wizaż to pokaże w klubie co zakupiłam. Foto wstawia się bezpośrednio z kompa czy przez jakiś serwer?? Proszę o pomoc
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaz szybciutko te łupy ![]() ja wstawiam przez fotosik.pl i potem kopiuje adres zdkecia i wstawiam do tej ikonki z górami
|
|
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3319 |
|
Raczkowanie
|
Mi to by się przydało żeby ktoś ze mną poszedł do takiego ciuszka bo nie umiem szukać
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Mój nie może się doczekać kiedy poczuje kopniaka.
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
Dobra naumiałam się wstawiać :P
Idę porobić zdjęcia. Będą z telefonu bo nie mogę aparatu odnaleźć :P
|
|
#3322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję Dziewczynki.
|
|
#3325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
#3327 |
|
Raczkowanie
|
Witam.Gratuluje wizyt i poznania płci,witam nową koleżankę
![]() U mnie dzis nerwowy dzien,od rana duzo na głowie i na dodatek lodowka nie zaczela dzialac po wizycie mechanika i czeka nas wydatek ok .500zl na nowy panel sterujacy a ma 3,5 roku.Gdyby kóraś miała kupowac to Hotpoint Aristona odradzam,bo facet z z serwisu mowił że to częsta ich przypadłość!!!! Na obiad pulpety w sosie koperkowym z kasza i sałata lodowa z jogurtem. Staram sie dalej wprowadzać choc w tygodniu zdrowe jedzenie bo niestety w wekeendy ciezko to idzie. |
|
|
|
#3328 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczawiany mialam ostatnio, to znaczy, ze za malo pijesz i sie nie wyplukuja. Chyba, ze pijesz duzo to moze kiedys wystapic kamica. Od ostatnich badan pistanowilam pic wiecej i kazali mi jesc posilek-dwa wiecej bo mialam ketony, a to oznacza, ze nie dojadalam i dla mnie nie starczalo
|
|
|
|
|
#3329 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I się doktor śmiał, że dla każdego coś miłego i chyba juz taki mój urok, że zawsze jakiegoś gratisa muszę mieć...A co do tragedii w szpitalach, to ja też śledzę historię Lilki, ale tak sobie myślę, że nie ma co generalizować a pewnych rzeczy nie przwidzimy. Jeśli wiemy, że jakiś lekarz olewa, to będziemy go omijać szerokim łukiem i robić wszystko, żeby nie miał z nami styczności. Ale może się i naszemu lekarzowi zdarzyć gorszy dzień czy jakaś chwila słabości i popełni błąd... Ja tak czytałam opinie na znanym lekarzu o moim doktorze i w sumie to są różne, ale widzę, że dla mnie jak na tą chwilę to idealny lekarz, bo o wszystkim informuje, nie straszy, ale pokazuje wszystkie ewentualności. Mówi o dodatkowych badaniach i nawet poleca innych specjalistów , żeby mnie uspokoić. Mówią o nim, że jest specyficzny i to prawda i mam nadzieję, że noga Mu się nie powinie i wszystko będzie OK. Ja ostatnio czytałam wątek o terminacjach, poza tym ciągle podczytuję aniołkowe mamy i teraz przeżywałam z koleżanką Jej poronienie, a sama jestem po dwóch i po każdej wizycie u gina czy jak czuję tylko ruchy, to cieszę się z każdego sygnały płynącego z brzuszka. Z drugiej strony boję się robić zakupy dla Maluszka... z Hanią nawet nie zdawałam sobie sprawy, że ciąża to jednak nie jest stan, który zawsze kończy się szczęśliwym spokojnym porodem i w efekcie zdrowiutkim różowym bobaskiem... a teraz to wiem i drżę... a najbardziej cieszę się każdym dniem w tym stanie... |
||
|
|
|
#3330 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Kobietki,
czytam Was już od daaawna, a że w końcu od paru dni jestem na L4 i mam czas cieszyć się ciążą, to pora się przywitać Jestem Karolina, mieszkam pod Poznaniem (są tu mamusie z okolic? Często widzę Kraków i tamte rejony, a w Wlkp cicho jakoś...). TP mam na sam koniec lipca - 30.07. To moja pierwsza ciąża i super, że mogę poczytać o doświadczeniach "starszych" mamuś i zawsze wiem, czego spodziewać się w najbliższym czasie.Też dziś byłam w laboratorium. Przemiłe panie pokłuły mnie gdzie tylko się dało, bo żyłki nie chciały współpracować... Ale na koniec wynagrodziły to pyszną czekoladą ![]() Nasz Maluszek poupychał sobie ostatnio pełno pępowiny między nóżkami i przez to jeszcze nie wiemy, czy czekamy na Oliwkę czy Tymka (chociaż większe szanse są na dziewczynkę). 5 marca mamy najbliższe badania, to może się ujawni... bo mamusia nie może poszaleć na zakupach! Na razie mamy tylko 4 słodkie uniwersalne bodziaki Jeszcze się pochwalę, że w weekend upolowaliśmy furę dla maleństwa Pojawił się mój wózek idealny w pięknym wymarzonym kolorze i to jeszcze na miejscu w Poznaniu! Za tak dobre pieniążki, że w ciągu godziny był już nasz TŻ jest pod wrażeniem nowego "gadżetu", że to wszystko takie mądre i przemyślane Rozpisałam się na początek... Mam nadzieję zagościć tu z Wami na dobre!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

i pobrać krew. Bardzo miła pielęgniarka mi się trafiła. Widziała, że blada się robię to spytała czy chcę wody, czy ma mnie kto odprowadzić do domu itp... a to wszystko z NFZ... w szoku jestem!!! 
Ja zrobiłam "zamówienie" na kocyk u mamy, będzie biały z szarymi kwadracikami 
wrzucę potem fotki hehe
️