Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-26, 14:03   #601
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Super Dzięki za info
Teraz myślę czy to za ogólne zakupy na all, czy tylko u jednego sprzedawcy? Bo bym zamówiła dwa kocyki u makaszki i coś tam sobie jeszcze u kogoś, np butelki ?

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 14:04   #602
TinaNeko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Przecież to jest chore.. dlaczego mam siebie definiować siebie jako zła/dobra matka przez to, czy karmię piersią?

Wiem, że nie wiem co mi może odwalić po porodzie ale na dzień dzisiejszy myślę sobie, że chcę karmić piersią. Nie boję się tego, myślę, że dam radę z jakimiś 'przeciwnościami'.
Ale jeżeli trzeba będzie dokarmiać, coś będzie nie tak to ok, naprawdę.
Nie spowoduje to mojego załamania czy odbierania siebie jako matki, która zawiodła..
Ja tez postaram sie karmic piersia. Ale musze was uprzedzic bo przy pierwszym porodzie lekarze i pielegniarki mówiły ze nie bede karmic piersia bo cos jest nie tak i nie bede miec mleka. To im powiedziałąm ze OK. A co do czego karmiłam piersia bardzo długo bo 2 lata
TinaNeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 14:06   #603
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
U mnie Blanka była drobna raczej, bo 3100 i 54cm. ale w 56 się topiła.. Więc dlatego dla mnie 56 jest niezbędna..
to tak jak Leos prawie 3130g i 53 cm

Cytat:
Aaaaa, coś już pamiętam
No ale to nie powód, żeby znikać z forum
no widać dla niektórych jest to powód do zniknięcia

Cytat:
Ja tez pamiętam jak mówili mi żebym nie kupowała na 56 ubranek.. nooo.. obudziłabym się z ręką w nocniku chyba..
no właśnie...

[QUOTE=mycha_818;50432935]
Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
o jaaaaa!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 14:12   #604
Millygirl
Zadomowienie

Szuu,kciuki za mamę i maleństwo, oby diagnoza była jak najbardziej pomyślna....

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
tylko weź pod uwagę, że prania na początku jest bardzo dużo, przynajmniej ja prałam przed porodem wszystko: tetry, flanele, pościele, spiworki, prześcieradła do wózka, nakładki na przewijak, ciuchy, kocyki, ręczniki, wszystko. jak popierzesz część w próbkach, część w płynie, coś tam w proszku, wszystko inne to w razie uczulenia nie dojdziesz od czego. ja tak zrobiłam gdyby pojawiła się jakaś wysypka nie miałabym żadnego podejrzanego teraz nastawiam się na 1 rodzaj proszku i nie kombinuję.

kupiłam lovelę 2 proszki do kolorów i 1 do białego. płynów do płukania nie było.

w ogóle.. przeszliśmy cała biedronkę i.. nie znaleźliśmy. pytamy babki, poszła z nami szukać i znalazła... w kącie, obok tabletek do zmywarek, nie wiem czy w sumie było 10 opakowań proszków, wyglądały jakby jeszcze nikt nie kupował przed nami, tak mało by dali syn za to wzbogacił się o ręczniki do rąk z ulubionym zygzakiem (z bajki auta), już załadowaliśmy komisyjnie do pralki, od jutra będzie używał. czaiłam się jeszcze na inne ręczniki które były od poniedziałku, ale nie było już..

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

ja patrzę tak trochę po synu. miał 57 cm i ubranka 56 nosił miesiąc. a przecież rodzą się dzieci 50 cm i mniejsze. z mojego 62 spadało. nie mówię o kupowaniu w sklepach, markowych ciuchów na 56, ale chociażby używki jakieś żeby potem nie angażować całej rodziny w poszukiwania albo samemu nie latać tydzień po porodzie i nie szukać.
W sumie to masz rację
To wysle tz po 2 butle.
Ciuchy lumpkowe i tak bede prac 2 razy, normalnie i w dzieciowym.

Edytowane przez Millygirl
Czas edycji: 2015-02-26 o 14:14
Millygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 14:17   #605
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Przerażające te historie z rozwodami
Czemu przerażające? Ja myślę, że rozwody są takim samym aspektem życia jak inne. Na dobrą sprawę dla mnie rozwód niczym się nie różni od rozstania po wielu latach związku, od odwołanych ślubów itd. Wiadomo, więcej zamieszania, ale jednak rozstania to nieodłączna część życia

Marei, ładny ten Twój wózek
Anutka, fajny płaszczyk

Co do panna cotty, Szuu, uważaj, żeby Ci się dobrze rozpuściła żelatyna bo mnie się zrobiły gluty

Ale mnie dziś głowa boli i spaaaaać chce

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Serio?? A co było takiego w rozmowach o chrzcie? Bo ja już nie pamietam
Ja też już nie pamiętam żądnej rozmowy o chrzcie
Stary 2015-02-26, 14:19   #606
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Teraz myślę czy to za ogólne zakupy na all, czy tylko u jednego sprzedawcy? Bo bym zamówiła dwa kocyki u makaszki i coś tam sobie jeszcze u kogoś, np butelki ?
zawsze te kupony były tak, że kwota musiała być u jednego sprzedawcy i to kwota (te 150 zł w tym przypadku) bez kosztów wysyłki. Chyba, że coś zmienili

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Czemu przerażające? Ja myślę, że rozwody są takim samym aspektem życia jak inne. Na dobrą sprawę dla mnie rozwód niczym się nie różni od rozstania po wielu latach związku, od odwołanych ślubów itd. Wiadomo, więcej zamieszania, ale jednak rozstania to nieodłączna część życia

Marei, ładny ten Twój wózek
Anutka, fajny płaszczyk

Co do panna cotty, Szuu, uważaj, żeby Ci się dobrze rozpuściła żelatyna bo mnie się zrobiły gluty

Ale mnie dziś głowa boli i spaaaaać chce

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Ja też już nie pamiętam żądnej rozmowy o chrzcie
Mnie też...wróciłam z miasta to 2 godziny spałam a potem musiałam brać Apap bo myślałam, że mi głowę rozwali

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 14:20   #607
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinaNeko Pokaż wiadomość
Ja tez postaram sie karmic piersia. Ale musze was uprzedzic bo przy pierwszym porodzie lekarze i pielegniarki mówiły ze nie bede karmic piersia bo cos jest nie tak i nie bede miec mleka. To im powiedziałąm ze OK. A co do czego karmiłam piersia bardzo długo bo 2 lata
ACzemu tak Ci mówili?
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

no widać dla niektórych jest to powód do zniknięcia
Jak siadłaś na nią, chrześcijański szaleńcze, to ja się nie dziwie

ale mnie głowa boliii:/

masija jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 14:21   #608
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
zawsze te kupony były tak, że kwota musiała być u jednego sprzedawcy i to kwota (te 150 zł w tym przypadku) bez kosztów wysyłki. Chyba, że coś zmienili

Mnie też...wróciłam z miasta to 2 godziny spałam a potem musiałam brać Apap bo myślałam, że mi głowę rozwali

błeee...

Hmm.. co tu kupić

Od róznych sprzedawców można

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2015-02-26 o 14:25
Stary 2015-02-26, 14:26   #609
TinaNeko
Raczkowanie

Cytat:
ACzemu tak Ci mówili?

Jak siadłaś na nią, chrześcijański szaleńcze, to ja się nie dziwie

ale mnie głowa boliii:/
Bo moja matka nie miała mleka i babcia i cos tam jeszcze było to dawno wiec juz nie pamietam
TinaNeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 14:26   #610
Princesika
Zakorzenienie

Wróciłam z ciekawości do wątku z chrztem. Bez sensu to obrażanie. Wtedy każda miała swoje zdanie na ten temat. I jakoś żadna nie uciekła
Stary 2015-02-26, 14:29   #611
Millygirl
Zadomowienie

Jaaaa serio są kupony na 50 zł na allegro ? ;>
Stary 2015-02-26, 14:30   #612
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Jaaaa serio są kupony na 50 zł na allegro ? ;>

nom ale widzę ze nie wszyscy je dostali ? Mi na maila przyszło żebym sobie pobrała, to pobrałam

Lena
Stary 2015-02-26, 14:49   #613
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:
nom ale widzę ze nie wszyscy je dostali ? Mi na

maila przyszło żebym sobie pobrała, to pobrałam
Nawet nie wiedzialam że takie też bywaja ;]
Fajnie na pewno warto skorzystać, a jeśli można u kilku sprzedawców to w ogóle bajka

Ja mam tylko wcześniej pobrany na 10 zl i zamierzam go wydać na książki jak mi tylko wypłata zasili konto
Stary 2015-02-26, 15:03   #614
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Ja mam tylko wcześniej pobrany na 10 zl i zamierzam go wydać na książki jak mi tylko wypłata zasili konto
mój mąż właśnie mówi, że też ma tylko na 10 zł, więc to pewnie zalezy od tego czy wcześniej kupowało się przez tę aplikację. Kopowałaś Kaja?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 15:14   #615
masija
Zakorzenienie

Kurcze, ja kupowałam praktycznie zawsze z kuponem jak był a nic nie dostałam na maila;/

masija jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 15:42   #616
pszczoua
Zakorzenienie

Kaja ja ostatnio też dostałam taki kupon na maila a mąż nie. Te na 50 zł to moze jakos losowo rozdają. Teraz mam tylko na 10zl przy zakupach za 50. Jak wykorzstywalam moj kupon zakupy musiałam zrobic u jednego sprzedawcy za 150zl bez kosztow przesyłki.
Stary 2015-02-26, 15:51   #617
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba u jednego sprzedawcy

Cytat:
mój mąż właśnie mówi, że też ma tylko na 10 zł, więc to pewnie zalezy od tego czy wcześniej kupowało się przez tę aplikację. Kopowałaś Kaja?
ja też nie dostałam kuponu a z poprzednich korzystałam
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 16:05   #618
Nat_alii
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

ja pewnie w maju bo termin mam na polowe czerwca chociaz pewnie wyjdzie troche wczesniej cos tak czuje.
hehe fajne

Jestem juz po wizycie na szczescie wszystko jest ok. Oliwierek rosnie i rozwija sie prawidlowo. Wazy juz 610g. Z szyjka tez na szczescie wszystko ok niemniej jednak nadal mam uwazac i lezec do gory brzuchem.
Pozwolil mi w koncu zapisac sie do szkoly rodzenia ale bez cwiczen tylko na same wyklady wiec bede cos zaraz szukac. Caly czas nie wiem w jakim szpitalu mam rodzic ech...

Pytałam się o te ciągnięcia do dołu, to po zbadaniu szyjki lekarz stwierdził ze to normalne odczucia w trakcie ciąży. Byc moze jest to specyficzne ulozenie sie malenstwa. Wczesniej jak mialam bole brzucha ktore wydaly mi sie niepokojace to jak zadzwonilam to gin mi powiedzial ze jezeli nie sa to bole ktore sa powtarzalne i trwaja przynajmniej 30 min to nic takiego tylko wiazadla rozszerzajace sie pod ciezarem malenstwa.

Dostałam tez skierowanie na glukoze wiec czeka mnie to w przyszłym tygodniu
A co najgorsze to gin mi powiedzial ze za duzo przytylam i w takim tempie do konca ciazy przytyje jeszcze 16kg Zdziwilam sie bo od poczatku ciazy przytylam 4kg i myslalam ze to wcale nie tak duzo i nie bedzie az tak zle..... No coz ogranicze slodycze i owoce i zobaczymy za 3 tyg. Kolejna wizyta 19.03 i USG polowkowe - w sumie myslalm ze to sie robi troche wczesniej a nie w 28tc.

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Chyba jeszcze nie obczaiłam jak się dokładnie dodaje rożne cytaty wiec chyba nie do końca mi to wyszło
Nat_alii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 16:09   #619
pszczoua
Zakorzenienie

Nat_alii wybacz ale jakiś niepowazny ten gin. Pod koniec najwięcej się tyje ale nie przesadzajmy...

Moje zdobycze, wszystko jak nowe z h&m a placilam 14 zł z przesylka. Pajacyk ma wywijane rekawki więc będzie świetny do szpitala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1424966967699.jpg (31,0 KB, 21 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 16:13   #620
Nat_alii
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Nat_alii wybacz ale jakiś niepowazny ten gin. Pod koniec najwięcej się tyje ale nie przesadzajmy...

Moje zdobycze, wszystko jak nowe z h&m a placilam 14 zł z przesylka. Pajacyk ma wywijane rekawki więc będzie świetny do szpitala
Dzieki Cudne te zakupy i gratuluje udanej zdobyczy!!!
Musze sama czegos poszukac i kompletowac ta wyprawke.

Lece tez do biedry mam nadzieje ze jeszcze uda mi sie cos upolowac
Nat_alii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 16:20   #621
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Ooo ja też dostałam ten kupon na allegro! A właśnie się przymierzałam do zakupów
Powiedzcie mi tylko bo nigdy nie korzystałam - muszę od razu przelewem zapłacić z telefonu, tzn. zalogować się na konto bankowe i zrobić przelew? Czy robię zakupy przez aplikację w tel a płacę normalnie z kompa?
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 16:21   #622
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

super

Natali 4 kg to za dużo?! ciekawe co by powiedział na moje 6kg w 22tyg
Stary 2015-02-26, 16:21   #623
tassia
Zakorzenienie

Ja tam ostatnie 3 miesiące przytylam 3 kg a w 2 yrestrze 10 wiec reguły nie ma
Teraz póki co jest podobnie wiec mam nadzieje ze 3 trymestr nie przyniesie mi słoniowej wagi.

A co do tej akcji z KP to ja jak zwykle uważam ze przesadą w żadna stronę nie jest ok. Nie ma co się katowac ze jak w pierwszej dobie pokarmu nie ma to jest tragedia, ale nie ma tez co się od razu poddawać i iść całkiem w mm.
Bo mimo wszystko po 3 dniach praktycznie każda kobieta jest zdolna wykarmic swoje dziecko.... Mleko płynie z mózgu wiec grunt to pozytywne nastawienie bez spiny i elastyczność.

Ka chyba jutro zrobię ostatni raz ta krzywa
Mam akurat okazje to zrobię j chce mieć juz z głowy ... Choć nie wiem czy nie za wczesnie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 16:22   #624
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ooo ja też dostałam ten kupon na allegro! A właśnie się przymierzałam do zakupów
Powiedzcie mi tylko bo nigdy nie korzystałam - muszę od razu przelewem zapłacić z telefonu, tzn. zalogować się na konto bankowe i zrobić przelew? Czy robię zakupy przez aplikację w tel a płacę normalnie z kompa?
musisz zaplacić przez telefon
ja jak pierwszy raz korzystałam z kuponu to chciałam zapłacić przez komputer i mi nie odjęło kuponu- straciłam okazję- trzeba mobilnie
Stary 2015-02-26, 16:24   #625
tassia
Zakorzenienie

Ahh i co do ubranej napisze jeszcze raz ze mój syn urodził się duży (prawie 4kg) a 56 było duże i nosił je przez miesiąc.
Wiec myślę ze marna szansa żeby urodzić aż takiego kolosa żeby 56 było za male...
W sensie chyba dziecko musiałoby ważyć powyżej 4,5 kg.... A to statystycznie nie taka częsta sprawa.

Ja mam nawetvpare ciuszkow na 50 ibmysle ze tak czy siak syn mój pochodzi w tym choćby parę dni póki będzie przykurczony....

A poza tym jak czytam o tych pomylkach co do płci to nadal się ludze ze taka pomyłka trafi się i mnie... Wiem głupia jestem

[/RIGHT]
Stary 2015-02-26, 16:38   #626
kejtiCe
Zakorzenienie

tassia naprawdę kp polega tylko i wyłącznie na naszym nastawieniu? a co w sytuacji, gdy miałam robione usg piersi i na wyniku jest, że piersi mają w głównej mierze strukturę tłuszczową, a gruczołów jest mało, to czy to poniekąd nie jest przeszkoda w karmieniu piersią?
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 16:53   #627
Millygirl
Zadomowienie

Moja siostra ma kupon ^^ ale ona nie miala aplikacji i nie korzystała nigdy z kuponów. Juz ma milion pomysłów na wykorzystanie go
moj tż też nie ma kuponu ani aplikacji w telefonie.

Mąż przyniosl 2 butle Lovelli i odplamiacz Lovelli ...niby też z Biedronki. Opinie ma różne, skrajne. Uźywała któraś z mamuś ?
Stary 2015-02-26, 17:23   #628
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
musisz zaplacić przez telefon
ja jak pierwszy raz korzystałam z kuponu to chciałam zapłacić przez komputer i mi nie odjęło kuponu- straciłam okazję- trzeba mobilnie
Ok dziekuje zalozylam tez konto na payu, bedzie latwiej teraz ;-)
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 17:43   #629
industria
Zakorzenienie

Cytat:
o to dobrze... Mam nadzieję, ze nospa Ci pomogła/pomoże
Mi dziś lepiej, ale teraz się trochę przeciążyłam, więc nie wiem czy nie będę musiała znów łyknąć nospy
jest lepiej, dziekuje wprawdzie jeszcze troche "ciśnie" ale mała zmieniła ułożenie i już tak nie boli w prawym boku, a nospa też dała rade bo brzuch ogólnie mam "lużniejszy". jutro też łykne i jak bedzie całkiem dobrze to nie bede jechać do tej kliniki...

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

ja też musiałam spać popołudniu. godzine chrapałam, a miałam sie na 15 minut zdrzemnąć

Cytat:
Napisane przez TinaNeko Pokaż wiadomość
Bo moja matka nie miała mleka i babcia i cos tam jeszcze było to dawno wiec juz nie pamietam
coś w tym jest.... nie mówie że to jest regułą, ale kogo nie pytam o karmienie, to słysze "zapytaj mamy jak miała, ja miałam dokładnie tak jak moja"...
pytałam mamy i mówi że miała dużo pokarmu a ja byłam wiecznie głodna
rozmawiałam też z kuzynką która rodziła niedawno i powiedziała że mam sie nie martwić o pokarm , bo u nas w rodzinie kobiety są jak dojne krowy

Cytat:
Napisane przez Nat_alii Pokaż wiadomość

Jestem juz po wizycie na szczescie wszystko jest ok. Oliwierek rosnie i rozwija sie prawidlowo. Wazy juz 610g. Z szyjka tez na szczescie wszystko ok niemniej jednak nadal mam uwazac i lezec do gory brzuchem.

Pytałam się o te ciągnięcia do dołu, to po zbadaniu szyjki lekarz stwierdził ze to normalne odczucia w trakcie ciąży. Byc moze jest to specyficzne ulozenie sie malenstwa. Wczesniej jak mialam bole brzucha ktore wydaly mi sie niepokojace to jak zadzwonilam to gin mi powiedzial ze jezeli nie sa to bole ktore sa powtarzalne i trwaja przynajmniej 30 min to nic takiego tylko wiazadla rozszerzajace sie pod ciezarem malenstwa.

Dostałam tez skierowanie na glukoze wiec czeka mnie to w przyszłym tygodniu
A co najgorsze to gin mi powiedzial ze za duzo przytylam i w takim tempie do konca ciazy przytyje jeszcze 16kg Zdziwilam sie bo od poczatku ciazy przytylam 4kg i myslalam ze to wcale nie tak duzo i nie bedzie az tak zle..... No coz ogranicze slodycze i owoce i zobaczymy za 3 tyg. Kolejna wizyta 19.03 i USG polowkowe - w sumie myslalm ze to sie robi troche wczesniej a nie w 28tc.
super, jaki twój synek już duży gratuluje wizyty

czyli wersja "bólowa" zgodna z tym co ja usłyszałam to dobrze, widać taka fizjologia

kurcze, ale ten twój lekarz dziwny, 4 kg to dużo? ja nie wiem jakie on ma normy, może jakieś modelki i aktorki prowadzi i do innego tycia jest przyzwyczajony

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ahh i co do ubranej napisze jeszcze raz ze mój syn urodził się duży (prawie 4kg) a 56 było duże i nosił je przez miesiąc.
Wiec myślę ze marna szansa żeby urodzić aż takiego kolosa żeby 56 było za male...
W sensie chyba dziecko musiałoby ważyć powyżej 4,5 kg.... A to statystycznie nie taka częsta sprawa.
ja miałam 4,5 kg i 62 cm..... mój brat jeszcze większy był....oba porody naturalne ...biedna ta moja matka namęczyła sie, a nam musieli obojczyli łamać żebyśmy wyleżli
i zazwyczaj takie nam sie rodzą dzieci....
choć ja mam nadzieje że jednak moje bedzie mniejsze i nie bede sie musiała męczyć z takim klocem

ejj laski, doradżcie, serio nie moge jesć przed glukozą nic słodkiego? jezuuuuuuu tak bym coś zjadła, a w szafce mam śliwki w czekoladzie i trufle...
i kiedy najlepiej zjeść ostatnio posiłek ? 12 godzin przed badaniem?
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 17:48   #630
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
tassia naprawdę kp polega tylko i wyłącznie na naszym nastawieniu? a co w sytuacji, gdy miałam robione usg piersi i na wyniku jest, że piersi mają w głównej mierze strukturę tłuszczową, a gruczołów jest mało, to czy to poniekąd nie jest przeszkoda w karmieniu piersią?
Blagam cie... Brzmi Twoj post jak prowokacja.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
jest lepiej, dziekuje wprawdzie jeszcze troche "ciśnie" ale mała zmieniła ułożenie i już tak nie boli w prawym boku, a nospa też dała rade bo brzuch ogólnie mam "lużniejszy". jutro też łykne i jak bedzie całkiem dobrze to nie bede jechać do tej kliniki...

ja też musiałam spać popołudniu. godzine chrapałam, a miałam sie na 15 minut zdrzemnąć

coś w tym jest.... nie mówie że to jest regułą, ale kogo nie pytam o karmienie, to słysze "zapytaj mamy jak miała, ja miałam dokładnie tak jak moja"...
pytałam mamy i mówi że miała dużo pokarmu a ja byłam wiecznie głodna
rozmawiałam też z kuzynką która rodziła niedawno i powiedziała że mam sie nie martwić o pokarm , bo u nas w rodzinie kobiety są jak dojne krowy

super, jaki twój synek już duży gratuluje wizyty

czyli wersja "bólowa" zgodna z tym co ja usłyszałam to dobrze, widać taka fizjologia

kurcze, ale ten twój lekarz dziwny, 4 kg to dużo? ja nie wiem jakie on ma normy, może jakieś modelki i aktorki prowadzi i do innego tycia jest przyzwyczajony

ja miałam 4,5 kg i 62 cm..... mój brat jeszcze większy był....oba porody naturalne ...biedna ta moja matka namęczyła sie, a nam musieli obojczyli łamać żebyśmy wyleżli
i zazwyczaj takie nam sie rodzą dzieci....
choć ja mam nadzieje że jednak moje bedzie mniejsze i nie bede sie musiała męczyć z takim klocem

ejj laski, doradżcie, serio nie moge jesć przed glukozą nic słodkiego? jezuuuuuuu tak bym coś zjadła, a w szafce mam śliwki w czekoladzie i trufle...
i kiedy najlepiej zjeść ostatnio posiłek ? 12 godzin przed badaniem?
Heh mega macie "wielka" rodzinę... Kiedyś to musiała być masakra wyciskac takie dorodne bobasy... Teraz na szczęście zawsze jest CC

A co do badania to jeśli zjesz słodkie u wyjdzie ci wynik podwyższony to będzie trzeba powtarzać bo nie wiadomo czy nie będzie fałszywie dodatni... Wiec ja bym odpuściła
W necie pisza 12 h, tak mówiła moja gin i w labie... Tutaj tez ktoś pisał ze mu tak mówili...
No nie wiem:/

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości