Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-26, 12:53   #571
Moschina
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny już po wizycie wszystko dobrze Mia pozostaje Mią rozwija się prawidłowo, cukrzycy ciążowej tez nie mam tylko moja waga mnie przeraża 9 kg na plusie trzeba zastopować ze słodyczami, ale co zrobić jak tak mi się chce słodkiego
Kolejna wizyta 19 marca, proszę o wpisanie
w piątek lecę znów do Ikei pobuszować w dodatkach do pokoju
i może przy okazji jakieś ciuszki
Super że wszystko dobrze.

Proszę Was wygońcie mnie pod prysznic!
Stary 2015-02-26, 12:58   #572
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Chce zmienić pracę i już był na rozmowie i są na tak. Tylko problem w tym, że przysługują mu 3 miesiące wypowiedzenia, a nikt tyle na niego nie będzie czekał. Wczoraj złożył wypowiedzenia za porozumieniem stron z terminem rozwiązania umowy 27.02. Właściciel zakładu dopiero w poniedziałek będzie i wtedy to rozpatrzy. Dodatkowo nie chcą mu teraz dać urlopu, bo musieliby mu jeszcze wypłacić kase za marzec. W poniedziałek pójdzie i porozmawia osobiście z właścicielem.

Dziękuję
To nie za ciekawie.. A szef jakiś w porządku? Czy nie masz szans, żeby mu poszedł na rękę?

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

No może ja to tylko odebrałam jako "ostrą" wymianę zdań..
Z ciekawości sprawdzę..
To pisz jak było bo aż mnie to nurtuje
Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Zanim nadrobię to tylko szybko doniosę, że Juniorowi wyrósł siusiak, taki ewidentny, nie do pomylenia z czym innym. Także przechodzę jednak na stronę NIEBIESKĄ
Kaja proszę o zmianę i możesz też dopisać wizytę na 11.03.
No nieźle!!
Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
jestem jestem podczytuje Was codziennie, ale jakoś nie mam sił pisać... Zle się czuję ostatnio. Wyjście do sklepu to wielka wyprawa, jak idę to bardzo boli brzuch i twardnieje... Nie mogę iść, albo idę bardzo powolutku Jak leżę i odpoczywam wszystko w porządku, mały fika jak szalony. Trwa to kilka dni, biorę magnez i nospę i nic nie pomaga. 4 marca mam wizytę na szczęście.

Remontujemy też nasz pokój który jest i salonem i sypialnią i będzie też stało łóżeczko. Ile kasy na to wszystko idzie to jedna wielka masakra... No ale na szczęście jutro ekipa remontowa wychodzi i zajmę się sprzątaniem, nie wiem jak dam radę z tymi bólami...
Noo, to dawaj znaki życia i oszczędzaj się
Oby wszystko było dobrze.
Cytat:
dzięki dziewczyny

Kiedy pakujecie torbę do szpitala? Mam przeczucie, że urodzę szybciej...
Pewnie przełom kwiecień/maj. Termin mam na początek czerwca ale jeszcze dzisiaj położna mi mówiła, że bardzo możliwe, że mogę urodzić przed terminem z tymi moimi skurczami.
Dlatego wolę się przygotować wcześniej
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Poldzik, koleżanka ma tp na 15 maja, była 2 tyg temu na wizycie i wcześniej był już na 100 % chłopak, a teraz lekarz do nich "to co będzie dziewczynka?" I już teraz sami nie widzą co i jak bo lekarz też stwierdził, że już sam nie wie i czekają do następnej wizyty
no super...
Częściej chyba jest tak, że z dziewczynki może się 'zrobić' chłopak..przynajmniej z tego co lekarz mi mówił
Cytat:
hej dziewczyny już po wizycie wszystko dobrze Mia pozostaje Mią rozwija się prawidłowo, cukrzycy ciążowej tez nie mam tylko moja waga mnie przeraża 9 kg na plusie trzeba zastopować ze słodyczami, ale co zrobić jak tak mi się chce słodkiego

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość
Super że wszystko dobrze.

Proszę Was wygońcie mnie pod prysznic!
No idź, bo trochę od Ciebie jedzie.....

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:04   #573
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
tylko weź pod uwagę, że prania na początku jest bardzo dużo, przynajmniej ja prałam przed porodem wszystko: tetry, flanele, pościele, spiworki, prześcieradła do wózka, nakładki na przewijak, ciuchy, kocyki, ręczniki, wszystko. jak popierzesz część w próbkach, część w płynie, coś tam w proszku, wszystko inne to w razie uczulenia nie dojdziesz od czego. ja tak zrobiłam gdyby pojawiła się jakaś wysypka nie miałabym żadnego podejrzanego teraz nastawiam się na 1 rodzaj proszku i nie kombinuję.

kupiłam lovelę 2 proszki do kolorów i 1 do białego. płynów do płukania nie było.

w ogóle.. przeszliśmy cała biedronkę i.. nie znaleźliśmy. pytamy babki, poszła z nami szukać i znalazła... w kącie, obok tabletek do zmywarek, nie wiem czy w sumie było 10 opakowań proszków, wyglądały jakby jeszcze nikt nie kupował przed nami, tak mało by dali syn za to wzbogacił się o ręczniki do rąk z ulubionym zygzakiem (z bajki auta), już załadowaliśmy komisyjnie do pralki, od jutra będzie używał. czaiłam się jeszcze na inne ręczniki które były od poniedziałku, ale nie było już..

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

ja patrzę tak trochę po synu. miał 57 cm i ubranka 56 nosił miesiąc. a przecież rodzą się dzieci 50 cm i mniejsze. z mojego 62 spadało. nie mówię o kupowaniu w sklepach, markowych ciuchów na 56, ale chociażby używki jakieś żeby potem nie angażować całej rodziny w poszukiwania albo samemu nie latać tydzień po porodzie i nie szukać.
U mnie Blanka była drobna raczej, bo 3100 i 54cm. ale w 56 się topiła.. Więc dlatego dla mnie 56 jest niezbędna..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:09   #574
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Zanim nadrobię to tylko szybko doniosę, że Juniorowi wyrósł siusiak, taki ewidentny, nie do pomylenia z czym innym. Także przechodzę jednak na stronę NIEBIESKĄ

Serduszko, nerki, inne narządy, kończyny w porządku, waga 527g Ułożony cały czas miednicowo, czyli jak dla mnie po ludzku
gratulacje

ultraviolet
, dla ciebie również

byłam na zakupach, a potem pojechałam na obiad, bo mi sie nie chciało nic w domu robić
pochłonełam zapiekańca z ziemniakami, wołowiną, boczkiem, piklami i sosem czosnkowym o boze jakie to było dobre....

tak sobie tłumacze, że jutro mam te badania więc musiałam coś dobrego z mięsem wsunąć
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:10   #575
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Totalnie nie wiem. Trzeba się na pewno przygotować na różne opcje w zależności od pogody. Czy jak będzie upał to w bawełnianym pajacyku i bodziaku nie będzie za gorąco? W samochodzie sauna bo klimy przecież od razu nie włączę :/

Wymioty nawet? Współczuję
No właśnie! Ja mam ten dylemat - w samochodzie sauna będzie na pewno, a w domu u mnie latem jest zimno, szczególnie na dole, a tam będzie maluch..
więc ja myślę o ubraniu na cebulkę niech np będą długie body, a na to jakaś bluza, a w razie gdy w samochodzie będzie gorąco, to bluzę ściągnę..

No czuję się okropnie. Jem już dużo mniej, niż wcześniej, bo cały dzień mnie mdli..

Cytat:
nie mam pojęcia. na pewno naszykuję i zostawię w domu kilka zestawów i w zależności od pogody powiem tż co przywieźć. jak z synem wychodziliśmy też miałam różne kombinacje i położna wybrała co będzie odpowiednie. był koniec marca i śnieżyca

________

jeszcze co do ciuszków, ja na 56 chcę mieć normalną wyprawkę skompletowaną, tzn nie jakieś pojedyncze ciuszki tylko tak żebym miała w co ubierać dziecko przez miesiąc, przebierać jak uleje i nie prać codziennie. jeśli córa będzie mniejsza niż syn to pewnie i ponad miesiąc ponosi, także warto mieć. 50 odpuszczam całkowicie, ale 56 to wg mnie konieczność (nawet przy dzieciach ponad 55 cm).
myślałam, że wyprawka 56 to podstawa..

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
To pisz jak było bo aż mnie to nurtuje

No idź, bo trochę od Ciebie jedzie.....
Ona nazwała chrzest "świecką tradycją", a któraś z nas nie zgodziła się z jej zdaniem i to była ostatnia jej rozmowa z nami

hahahaha
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:10   #576
k a j a
Zakorzenienie

hahhaha śmieszne http://tomitobi.pl/10-rzeczy-na-ktor...mama-chlopcow/

Lena
Stary 2015-02-26, 13:15   #577
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Ona nazwała chrzest "świecką tradycją", a któraś z nas nie zgodziła się z jej zdaniem i to była ostatnia jej rozmowa z nami

hahahaha
Aaaaa, coś już pamiętam
No ale to nie powód, żeby znikać z forum
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Uśmiałam się

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 13:16   #578
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
dobre..

Cytat:
Aaaaa, coś już pamiętam
No ale to nie powód, żeby znikać z forum

Uśmiałam się
może to wcale nie był powód, możemy sobie tylko gdybać..
22.06.2015
Stary 2015-02-26, 13:19   #579
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

ja spakuje w 7-8 miesiącu bo pewnie wcześniej urodzę

Cytat:
większość z tych punktów to i do dziewczynki pasuje
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:19   #580
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Jak ta głupia poszłam dziś na poddasze przeglądać ubranka, zeby wybrać te na 68 i przeliczyć, co trzebaby dokupić. I nadzwigałam się pudeł No i wiadomo- brzuch się odezwał...
Boziu ile takie dziecko do około roku potrzebuje ubranek! Mam po Leosiu chyba z 5 duużych pudeł tego... Ale i tak coś dokupię Franiowi

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Soleil ja w ciąży z Julkiem zastanawiałam się po co ludzie kupują te monitory oddechu a jak się urodzil miałam dokładnie to samo. Bałam się ze przestanie mi oddychac, co chwile się budzilam w nocy i sprawdzalam a do tego dochodziły często bzdurne sny więc budzilam się z panika. Nawet teraz, kiedy śpi zbyt dobrze w nocy albo ma dluga drzemkę w dzień nachodza mnie głupie myśli...
Mi się kiedyś zdarzyło obudzić Leosia, bo tak długo spał i nie mogłam wyczuć czy oddycha Ale to chyba raz tylko było.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ale jestem zła. Chodzilam sobie elegancko na siłownię... Nie mowie bo pierwszy raz w życiu czulam się durbie w ciąży ćwicząc bo wszyscy się lampia jakby brzuchatki nie widzieli... Albo zastanawiają się czy uda mi się taka oponke zrzucić
W poprzedniej ciąży ćwicząc spotkała się z olbrzymia życzliwością a teraz masakra jakas. ...
Nie wazne... Mój syn przestał chcieć zostawać w kąciku zabaw na siłowni. Ma mega lek separacyjny i muszę zrezygnować z karnetu. Liczylambze do końca kwietnia pochodzenia jeszcze szczególnie ze pogoda brzydka dość często się trafia, dla syna kącik i inne dzieci zawsze był atrakcja a dla mnie chwila wytchnienia na orbitreku i na basenie....
A tu lipa... Juz dwie próby zostawienie go tam okupione nieziemskim stresem.
Pewnie do miesiąca mu minie ale be sensu trzymać karnet i liczyć ze się to uspokoi ....
faktycznie szkoda... I zazdroszczę... Ja nie mogę wcale ćwiczyć - zaraz mnie brzuch boli

Cytat:
A mam do Was pytanie w co będziecie ubierać malucha na wyjście ze szpitala? Czy body na długi, pajac welurowy, czapeczka i kocyk wystarczą? Czy jeszcze jakaś bluzę z kapturkiem?
zalezy od pogodny. Przygotuję mężowi kilka zestawów i poproszę, żeby zabrał odpowiedni, jak będziemy wychodzić.

Cytat:
Zależy jaka będzie pogoda. Obstawiam że bedzie ok 20 stopni
I mam zamiar założyć body na długi rękaw, pajacyk welurowy i czapeczke i tyle Tak tez Blankę wynosiłam ze szpitala własnie ok 20stopni. Jak cieplej bedzie to body na krótki rękaw zamiast na długi.
o właśnie tak ubiorę

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
letni, ale mi się tak podobał, wygląda jak nowy i kosztował całe 3.50zl

Ja ubranek na 50 nie kupuje, kilka może na 56, a resztę większe. z resztą niewiele co będę kupować, bo wszystko dostane lub już mam po pierwszym dziecku.
Tak naprawdę do kupna zostały mi kosmetyki, ochraniacz na łóżeczko, przescieradlo, jakies smoczki, butelka. Wiec same drobiazgi

Niestety nie udało się ze sprzedażą domku ludzie to są jednak dziwni ale mniejsza z tym. Może jeszcze się uda
uroczy!
Szkoda, ze się nie udało z domkiem..
Trzymam dalej kciuki za sprzedaż
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:25   #581
masija
Zakorzenienie

A, bo miałam Wam napisać:
położna mówiła, żebym zwróciła uwagę gina, żeby pamiętał o badaniu GBS na obecność paciorkowca. Jeśli dobrze pamiętam, to wykonuje się je w 30 którymś tygodniu.

Do tego ja mam jeszcze zrobić sobie posiew bakteriologiczno-mykoligiczny ze wzgl. na te moje wyniki ale ogólnie mówiła, że warto to zrobić.

Acha i jeszcze odnośnie odejścia wód płodowych, nie chce mnie straszyć i mam nie panikować ale chce mnie uczulić, że jak odejdą mi wody płodowe, to żebym jechała do szpitala albo dzwoniła po karetkę a w trakcie jazdy tyłek trzymała wysoko na poduszce.
Chodzi podobno o to, że czasami pępowina może jakoś sama zacząć wychodzić, maluch dociśnie .. itp.

Ogólnie dzisiaj miałam takie spotkanie organizacyjne a nast. będą tj. podzielone na karmienie,poród, połóg, kąpiel, etc. ale kobieta fajnie mówi.
Np. mówiła o tym, że teraz kobiety mają czasami tak sprane głowy, że MUSZĄ karmić piersią, jeśli nie mają pokarmu po 1-2 dniach to jest wielka tragedia, szok, stres i tak w koło...
Opowiadała, że ostatnio miała taką pacjentkę która nie miała od razu pokarmu. Jak proponowali jej dokarmienie małego to ta wpadła w rozpacz, że co z niej za matka, że ona nie ma pokarmu, ona nie pozwoli na mm, etc....
A wystarczyło poczekać np. 3-4 dni i pokarm się pojawił.
Ale ogólnie wiele babek bierze strasznie to do siebie jeśli nie mogą karmić... Jak nie karmisz nie jesteś pełnowartościową matką(?)
Trochę to przykre..

Stary 2015-02-26, 13:26   #582
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
myślałam, że wyprawka 56 to podstawa..
ja niby też, ale tu na wątku już kilka razy czytałam, że na 56 ktoś kupuje tylko kilka bo dziecko zaraz wyrośnie. w SR też niby położna mówiła żeby skupić się na 62 ale w praktyce okazało się to niewykonalne przy i tak sporym dziecku.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:34   #583
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja spakuje w 7-8 miesiącu bo pewnie wcześniej urodzę

większość z tych punktów to i do dziewczynki pasuje
Ee u mnie nieee
Jedynie tylko kąpiel

Cytat:
ja niby też, ale tu na wątku już kilka razy czytałam, że na 56 ktoś kupuje tylko kilka bo dziecko zaraz wyrośnie. w SR też niby położna mówiła żeby skupić się na 62 ale w praktyce okazało się to niewykonalne przy i tak sporym dziecku.
Ja tez pamiętam jak mówili mi żebym nie kupowała na 56 ubranek.. nooo.. obudziłabym się z ręką w nocniku chyba..

Lena
Stary 2015-02-26, 13:35   #584
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
dzwoniłam dziś do mojej przyjaciółki (pracuje na ginekologii w klinice) i powiedziała mi że że mam wziąć 3 razy na dzień no spe, a jak mi nie przejdzie to mam przyjechać do niej w sobote na dyżur to mnie przebada....
........
o to dobrze... Mam nadzieję, ze nospa Ci pomogła/pomoże
Mi dziś lepiej, ale teraz się trochę przeciążyłam, więc nie wiem czy nie będę musiała znów łyknąć nospy

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
U mojej znajomej wykryli taśmę owodniową i nie widać żołądka mimo, że wcześniej było widać, jest załamana a ja razem z nią...
.
ojej, nie wiem co to, ale współczuję

Cytat:
Czy ktoś wie co z In_Flagranti? Obraziła się?
taaak Rzuciłam w nią "chrześcijańskim jadem"

Cytat:
Napisane przez TinaNeko Pokaż wiadomość
u mnie córka ma 3 latka i od kat dowiedziałam sie ze jestem w cizy to jej tłumaczyłam ze musi na mamy brzuszek uwazac bo tam jest mała dzidzia. teraz jak nie chcacy cos zrobi to zaraz przeprasza Maje
Ja też tłumaczę młodem od początku, ale czasem jak jest zły, to przychodzi i specjalnie bije mnie w brzuch
Stary 2015-02-26, 13:42   #585
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
A, bo miałam Wam napisać:
położna mówiła, żebym zwróciła uwagę gina, żeby pamiętał o badaniu GBS na obecność paciorkowca. Jeśli dobrze pamiętam, to wykonuje się je w 30 którymś tygodniu.

Do tego ja mam jeszcze zrobić sobie posiew bakteriologiczno-mykoligiczny ze wzgl. na te moje wyniki ale ogólnie mówiła, że warto to zrobić.

Acha i jeszcze odnośnie odejścia wód płodowych, nie chce mnie straszyć i mam nie panikować ale chce mnie uczulić, że jak odejdą mi wody płodowe, to żebym jechała do szpitala albo dzwoniła po karetkę a w trakcie jazdy tyłek trzymała wysoko na poduszce.
Chodzi podobno o to, że czasami pępowina może jakoś sama zacząć wychodzić, maluch dociśnie .. itp.

Ogólnie dzisiaj miałam takie spotkanie organizacyjne a nast. będą tj. podzielone na karmienie,poród, połóg, kąpiel, etc. ale kobieta fajnie mówi.
Np. mówiła o tym, że teraz kobiety mają czasami tak sprane głowy, że MUSZĄ karmić piersią, jeśli nie mają pokarmu po 1-2 dniach to jest wielka tragedia, szok, stres i tak w koło...
Opowiadała, że ostatnio miała taką pacjentkę która nie miała od razu pokarmu. Jak proponowali jej dokarmienie małego to ta wpadła w rozpacz, że co z niej za matka, że ona nie ma pokarmu, ona nie pozwoli na mm, etc....
A wystarczyło poczekać np. 3-4 dni i pokarm się pojawił.
Ale ogólnie wiele babek bierze strasznie to do siebie jeśli nie mogą karmić... Jak nie karmisz nie jesteś pełnowartościową matką(?)
Trochę to przykre..
O tym, że nie jest się pełnowartościową matką naczytałam się tutaj na wizażu.. Dużo dziewczyn tak twierdzi, jeżeli nie mogą swojego dziecka wykarmić piersią..

Cytat:
to mi wszyscy z rodziny mówią, że absolutnie nie mam kompletować rozmiaru 56, bo dziecko będzie duże
ok, jest takie podejrzenie - również wśród dwóch lekarzy i ja też jestem skłonna w to uwierzyć, ALE mimo wszystko od początku kupuję rozmiar 56. W ogóle w niektórych przypadkach 62 wydaje mi się takie duże..

A poza tym często też każdy rozmiar jest inny - ja szczerze mówiąc nie wiem, ile czego mam na jaki rozmiar, bo mi jest ciężko określić, czy to jest 56 czy 62..
22.06.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 13:44   #586
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:

Powiem szczerze, że mimo iż czekaliśmy na ten ostateczny werdykt i jednak wstrzymywałam sie z konkretnymi zakupami to jednak znowu ciężko mi się przestawić na chłopca bo zaczynałam sie oswajać z dziewczynką, co z początku też nie było łatwe. Bynajmniej zostają mi do wykorzystania ciuszki po Krzysiu Będą mieli wspólny męski pokój, wspólne zabawy i wspólny świat
Serduszko, nerki, inne narządy, kończyny w porządku, waga 527g Ułożony cały czas miednicowo, czyli jak dla mnie po ludzku

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
o to dobrze... Mam nadzieję, ze nospa Ci pomogła/pomoże
Mi dziś lepiej, ale teraz się trochę przeciążyłam, więc nie wiem czy nie będę musiała znów łyknąć nospy

ojej, nie wiem co to, ale współczuję

taaak Rzuciłam w nią "chrześcijańskim jadem"

Ja też tłumaczę młodem od początku, ale czasem jak jest zły, to przychodzi i specjalnie bije mnie w brzuch
Ty diable wcielony!
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:48   #587
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Serio?? A co było takiego w rozmowach o chrzcie? Bo ja już nie pamietam

Jestem po spotkaniu z położną i jestem baaardzo zadowolona
Babeczka konkretna, wypytała mnie o wszystko, pozapisywała, omówiła wstępnie. Naprawdę, cieszę się, że zdecydowałam się na te wizyty
Ja pamiętam bardzo dobrze Ale nie chcę do tego wracać.

O to fajnie, ze jesteś zadowolona z położnej

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Zamiast się wszystko układać to się pie.przy. Jeszcze prawdopodobnie Tż-et będzie miał dyscyplinarkę
buuu... szkoda

Cytat:
Te taśmy owodniowe miała ta dziewczyna, która urodziła to dziecko bez rączek i nóżek... U niej lekarz zobaczył tylko jedną taką taśmę, ale wysłał ją do Warszawy na dokładniejsze badania, jeśli to okaże się rzeczywiście tą taśmą to CC w 32 tygodniu ciąży. Tylko że nie widać żołądka, a był wcześniej widać więc sugerują, że to być może jakaś wada przełyku, a wtedy na noworodku robią operację zaraz po jego urodzeniu... No i teraz nie wiadomo nic, bo przecież musieliby robić operację na takim wcześniaku z 32 tc, a nie wiemy jakie są rokowania. Dzisiaj da znać czy rzeczywiście jest aż tak źle... Modlę się od rana żeby to była jakaś pomyłka...
kurcze, mam nadzieję, że okaże się, ze to pomyłka

Cytat:
ale niespodzianka! Gratuluję!

Cytat:
jestem jestem podczytuje Was codziennie, ale jakoś nie mam sił pisać... Zle się czuję ostatnio. Wyjście do sklepu to wielka wyprawa, jak idę to bardzo boli brzuch i twardnieje... Nie mogę iść, albo idę bardzo powolutku Jak leżę i odpoczywam wszystko w porządku, mały fika jak szalony. Trwa to kilka dni, biorę magnez i nospę i nic nie pomaga. 4 marca mam wizytę na szczęście.
współczuję Mam nadzieje, ze nic złego się nie dzieje...
Stary 2015-02-26, 13:49   #588
masija
Zakorzenienie

Cytat:
O tym, że nie jest się pełnowartościową matką naczytałam się tutaj na wizażu.. Dużo dziewczyn tak twierdzi, jeżeli nie mogą swojego dziecka wykarmić piersią..
Przecież to jest chore.. dlaczego mam siebie definiować siebie jako zła/dobra matka przez to, czy karmię piersią?

Wiem, że nie wiem co mi może odwalić po porodzie ale na dzień dzisiejszy myślę sobie, że chcę karmić piersią. Nie boję się tego, myślę, że dam radę z jakimiś 'przeciwnościami'.
Ale jeżeli trzeba będzie dokarmiać, coś będzie nie tak to ok, naprawdę.
Nie spowoduje to mojego załamania czy odbierania siebie jako matki, która zawiodła..

Stary 2015-02-26, 13:49   #589
mycha_818
Zadomowienie

Spójrzcie:
http://www.mamytatytematy.pl/1-na-80...ku-owodniowym/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-26, 13:51   #590
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Widziałam.. Normalnie azzzz

Lena
Stary 2015-02-26, 13:53   #591
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Widziałam.. Normalnie azzzz
No nieźle.... Szok!

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

W ogóle zauważyłam, że ostatnio słowo"szok" jest przeze mnie nadużywane i już samą mnie to denerwuje Powinnam dostać liścia za każdorazowe użycie tego słowa
Stary 2015-02-26, 13:55   #592
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
No nieźle.... Szok!

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

W ogóle zauważyłam, że ostatnio słowo"szok" jest przeze mnie nadużywane i już samą mnie to denerwuje Powinnam dostać liścia za każdorazowe użycie tego słowa
Hahah ja mam tak z 'masakra'

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

ejjj na all przy zakupach za min 150zł jest rabat 50zł.. dobrze że nie zamawiałam kocyków od makaszki

Lena
Stary 2015-02-26, 13:57   #593
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież to jest chore.. dlaczego mam siebie definiować siebie jako zła/dobra matka przez to, czy karmię piersią?

Wiem, że nie wiem co mi może odwalić po porodzie ale na dzień dzisiejszy myślę sobie, że chcę karmić piersią. Nie boję się tego, myślę, że dam radę z jakimiś 'przeciwnościami'.
Ale jeżeli trzeba będzie dokarmiać, coś będzie nie tak to ok, naprawdę.
Nie spowoduje to mojego załamania czy odbierania siebie jako matki, która zawiodła..
Dla mnie to też jest trudne do zrozumienia, ale wiem, że niektóre bardzo nastawiają się na karmienie piersią, tak jakby mleko modyfikowane było największym złem na świecie

Ja się nastawiam na kp, albo inaczej - bardzo bym chciała karmić piersią, ale chcę też jednocześnie nauczyć dziecko pić z butelki i (o ile to możliwe) uniknąć wiszenia na cycku.
Jednak kupię mm, bo wiem, że może się nie udać. A przecież nie pozwolę na to, żeby moje dziecko płakało z głodu, bo ja się użalam nad tym, że z moich cycków nic nie leci..

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
o kurczeeeee!
22.06.2015
Stary 2015-02-26, 13:57   #594
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Hahah ja mam tak z 'masakra'

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

ejjj na all przy zakupach za min 150zł jest rabat 50zł.. dobrze że nie zamawiałam kocyków od makaszki
U kogo??
Stary 2015-02-26, 13:58   #595
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
dzięki dziewczyny

myślę, że na sam koniec maja

Cytat:
śmieszne śmieszne ale dużo rzeczy to prawda

Cytat:

co do ubranek to ja mam 56 w swojej wyprawce...ale szczerze powiedziawszy to ja kupuję tak na "oko" nawet nie wiem ile czego mam dokładnie

helloł
byłam na krzywej...w gabinecie myślałam, że żyła mnie boli od pobierania bo tylko jedna była na "chodzie ". mam nadzieję, że wyniki ok...

chociaż...jak tak to mi słodko było a jak później pojechaliśmy na zakupy do tesco to kupiłam sobie drożdżówkę i draże

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-26, 13:59   #596
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
U kogo??
No musisz pobrać mobilną aplikację all i tam dostajesz rabacik. .Często są po 20zł, 30zł..

Lena
Stary 2015-02-26, 14:00   #597
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

co do ubranek to ja mam 56 w swojej wyprawce...ale szczerze powiedziawszy to ja kupuję tak na "oko" nawet nie wiem ile czego mam dokładnie

helloł
byłam na krzywej...w gabinecie myślałam, że żyła mnie boli od pobierania bo tylko jedna była na "chodzie ". mam nadzieję, że wyniki ok...

chociaż...jak tak to mi słodko było a jak później pojechaliśmy na zakupy do tesco to kupiłam sobie drożdżówkę i draże
Patrz jaki paradoks
Stary 2015-02-26, 14:00   #598
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
w połowie maja chyba

Cytat:
Poldzik, koleżanka ma tp na 15 maja, była 2 tyg temu na wizycie i wcześniej był już na 100 % chłopak, a teraz lekarz do nich "to co będzie dziewczynka?" I już teraz sami nie widzą co i jak bo lekarz też stwierdził, że już sam nie wie i czekają do następnej wizyty
o jaaa! Ja bym się cieszyła

Cytat:
jeszcze co do ciuszków, ja na 56 chcę mieć normalną wyprawkę skompletowaną, tzn nie jakieś pojedyncze ciuszki tylko tak żebym miała w co ubierać dziecko przez miesiąc, przebierać jak uleje i nie prać codziennie. jeśli córa będzie mniejsza niż syn to pewnie i ponad miesiąc ponosi, także warto mieć. 50 odpuszczam całkowicie, ale 56 to wg mnie konieczność (nawet przy dzieciach ponad 55 cm).
zgadzam się z Tobą. Ja mam cały komplet na 56 i na 62 Do tego kilka sztuk na 50 cm, bo nigdy nic nie wiadomo.

Cytat:
suuper

Cytat:
tylko weź pod uwagę, że prania na początku jest bardzo dużo, przynajmniej ja prałam przed porodem wszystko: tetry, flanele, pościele, spiworki, prześcieradła do wózka, nakładki na przewijak, ciuchy, kocyki, ręczniki, wszystko. jak popierzesz część w próbkach, część w płynie, coś tam w proszku, wszystko inne to w razie uczulenia nie dojdziesz od czego. ja tak zrobiłam gdyby pojawiła się jakaś wysypka nie miałabym żadnego podejrzanego teraz nastawiam się na 1 rodzaj proszku i nie kombinuję.

.
masz 100% racji Wszystkie możliwe do wyprania rzeczy dla dziecka powinny być wyprane w tym samym detergencie
Stary 2015-02-26, 14:01   #599
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
No musisz pobrać mobilną aplikację all i tam dostajesz rabacik. .Często są po 20zł, 30zł..
Super Dzięki za info
Stary 2015-02-26, 14:02   #600
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

helloł

miałam tak samo, że po krzywej jadłam słodycze
22.06.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości