Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-27, 16:03   #2071
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII

Cytat:
Napisane przez dispersi Pokaż wiadomość
Ja mam. Jest fajna, ale pod warunkiem, że pamiętasz ile ona kosztuje
Można przy jej pomocy stworzyć naprawdę dużo fajnych makijaży, bo jest bardzo bogata kolorystycznie, ale nie z wszystkimi cieniami fajnie się współpracuje. Dwa są totalnie beznadziejne - najjaśniejszy mat i czarny, a z innymi różnie bywa. Niektóre bardzo się osypują, inne jakoś nie chcą się przyczepić do pędzelka i trudno się je nakłada na powiekę, ale większość jest naprawdę dobrej jakości. Pigmentacja ( oprócz tych dwóch wyżej wymienionych ) jest naprawdę dobra, co zresztą widać na filmikach.
Mam nadzieję, że coś da się zrozumieć z tego wpisu, bo jestem chora i trudno mi się dzisiaj na czymkolwiek skupić
Skumałam dzięki za odpowiedz te dwa slabe odcienie mi nie przeszkadzaja, bo akurat czarny i taki jasny beż mat mam swoje ulubione ktore zawsze mam na wyjazd. Chyba się skuszę.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
nowa twarz:

Znam ta pania zapowiada się fajnie moim zdaniem. Przyciagnęla mnie haulem "second hand'owym".
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 16:05   #2072
Vemka
Raczkowanie

Dzięki za wszystkie rady względem tej kredki, póki co zostawiam ją tak jak jest, jak się rysik skurczy to pokombinuję, mam nadzieję, że ostatecznie nie zostanie mi sam ogryzek w dłoni .
Vemka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 17:04   #2073
Selvan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
Komentarz Rock Glam Poodle przejdzie do historii tego wątku. Przekazujmy go następnym pokoleniom. Upamiętnijmy u memach. Oprawmy w minimalistyczne ramki <3
W minimalistycznych ramkach to tylko reklamówki z korsa i chanela

Cytat:
Nie przegadasz, broni jak lwica swojego ukochanego koloru włosów pod filmikami
Już pal licho z tym odcieniem. Niech to będzie prześliczny chłodny blond o jakim zawsze marzyła, a nie poszarzała, zgniła zieleń, jaką widzi większość, ale jak można z tak pięknych włosów zrobić sobie takie siano na głowie?

Też dałam suba
Bo fryzjery nie umiom robić chłodnych blondów.

Poza tym Katosu chyba mówiła, że używa płukanek, a z tonowaniem też można bardzo łatwo przesadzić. Zwłaszcza przy zniszczonych farbami i rozjaśnianiem, przesuszonych włosach.
Nie wiem czemu tak bardzo chce mieć popielaty blond. Jeszcze bym zrozumiała jakby się uparła, że chce się robić na chłodny typ urody, ale makijaże robi sobie w ciepłych odcieniach.

Cytat:
Pasty kanapkowej już dawno nie widziałam w ulubieńcach.
Karo i jej ulubieńcy lutego:

Nie tak dawno było coś w tym stylu. Chyba pasztet sojowy u Julii utracone zaufanie.
Włosomaniaczki to są niezłe. Ja bym nie wytrzymała całej nocy z przecierem pomidorowym we włosach. Kupiłabym sobie czerwony toner, albo poszła do fryzjera.

Cytat:
Napisane przez Hadilan Pokaż wiadomość

I cały czas nie wiem czemu masło shea jest nieodpowiednie pod oczy? Myślałam, że to wręcz najlepszy i najtańszy sposób na pielęgnację tych okolic, sama natura, dobrze natłuszcza i nawilża (ostatnio użyłam nawet na całą twarz... zgroza? ), a do tego bardzo ekonomiczne rozwiązanie... ?
Ja też nie. Moim zdaniem nie nawilża, ale za to świetnie natłuszcza, uelastycznia i tworzy okluzję więc skóra nie wysycha. Na dodatek nie podrażnia, czego nie można powiedzieć o kremach.

Cytat:
Napisane przez Vemka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

mam problem i pytanie jednocześnie.
Czy któraś z Was używała kredki nude, którą umieściłam w załączniku?
Kredka mi odpowiada pod względem koloru i trwałości, ale jak ja mam to cholerstwo temperować? Użyłam temperówki z tym szerszym ostrzem, ale co z tego, jeśli wygląda to tak, jak wygląda?
Ma któraś jakiś sprawdzony sposób jak temperować tego typu kredki?
Temperować zamrożone, kupić ostrzejszą temperówkę, ostrzyć nożykiem z łamanym ostrzem.

Edytowane przez Selvan
Czas edycji: 2015-02-27 o 17:06
Selvan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 17:11   #2074
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Laura, WTF ona chyba naprawdę żyje w jakiejś alternatywnej rzeczywistości. Albo faktycznie była kiedyś z Jess na jednej imprezie, inna rzecz że na byciu się skończyło.
Jess ostatnio była na pokazie L'Oreala, więc może i Laura tam była
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 17:17   #2075
anja415
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiziamizia91 Pokaż wiadomość
dziewczyny, tak sobie przegladalam co bedzie modne w najblizszym sezonie, przesmradzam sie po roznych stronach z butami i trafilam na cos takiego : http://www.but4u.pl/vagabondy-na-nis...sie-v-3-czarne
nie kumam tej mody... kojarza mi sie z latami 90

mój chłopak na buty tego typu mówi zawsze kopyta
http://cdn1.sarenza.net/static/_img/...g?201308240311

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
to nie czytaj ignor i po sprawie. Dziewczyny tak zrobily i maja spokoj
myślę, że nie tędy droga mam wrażenie, że od teraz za jakiekolwiek gorsze słowo usłyszy się "ignoruj i po sprawie"...
Stary 2015-02-27, 17:18   #2076
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Selvan Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu tak bardzo chce mieć popielaty blond. Jeszcze bym zrozumiała jakby się uparła, że chce się robić na chłodny typ urody, ale makijaże robi sobie w ciepłych odcieniach.

Tak na moje oko, to Katosu jest typem chłodnym, takie lato. Nie wiem, czemu lubi się malować ciepłymi, intensywnymi kolorami. Czemu idzie w stronę siwo-zielonych włosów i brwi, pozostaje dla mnie w tym kontekście jeszcze większą zagadką.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 17:34   #2077
chariaaa
Raczkowanie

Dziewczyny, znacie Annę Wenge?

https://www.youtube.com/watch?v=KqoIsLAdS-w

Bardzo sympatyczna, ale nie rozumiem jak ona może uczyć innych makijażu, zalinkowany filmik pokazuje że zdolności makijażowych to ona ma tyle co Hania xs , najgorsze jest to załamanie powieki brrrr ( albo załamanie oka jak mawia Karolina Zientek, kolor podkładu , brwi, kreska itd, strasznej tragedii nie ma, no ale żeby uczyć czegos takiego innych?
chariaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 17:42   #2078
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chariaaa Pokaż wiadomość

Bardzo sympatyczna, ale nie rozumiem jak ona może uczyć innych makijażu, zalinkowany filmik pokazuje że zdolności makijażowych to ona ma tyle co Hania xs , najgorsze jest to załamanie powieki brrrr ( albo załamanie oka jak mawia Karolina Zientek, kolor podkładu , brwi, kreska itd, strasznej tragedii nie ma, no ale żeby uczyć czegos takiego innych?
rany boskie, wszystko źle jest coś co ona zrobiła prawidłowo i ładnie? bo ja nie widze
najbardziej podobały mi się zachwyty nad podkładem, że taki cudowny, że skóra jedwabista, że to, że tamto - nałożyła i pomarańcz jak w morde strzelił
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 17:53   #2079
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ombligo Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was może wie albo próbowała czy można łączyć serum z Bielendy (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ezo-serum.html) z Effaclarem duo?
Mam to i to, ale w sumie nigdy nie stosowalam je razem. Na to serum nakladam krem z tej samej serii i jest ok. Odnosze wrazenie ze ten krem ma wieksza moc (mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi) od effeclar duo, ale efekty duo sa lepsze. Mysle ze jesli nie nalozysz duzo effeclar duo to wszystko bedzie ok. Samo serum mnie nie szczypie, ani nie piecze.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 17:55   #2080
SouthEater
ciepłe kluchy

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
ja pisząc o maśle shea nie chciałam jakiejś kosmetologicznej dysputy wywołać, ot skomentowałam to co powiedziała Bogusława w filmiku
ilustrując innym przykładem.

Doprecyzuję tylko, ze doceniam właściwości olejów i maseł, a w filmiku padło o ograniczeniu się tylko do olejów.

Jak dla mnie ludzie nie muszą wierzyć w moc odpowiednich substancji w odpowiednich stężeniach, wszystkie kosmetyki hurtowo uznawać za wyroby marketingowe, suplementy za obciążające organizm, smarować podocza masłem shea, a podczas zrzucania kilkudziesięciu kg stosować na ciało tylko oliwkę, bo "wszystkie kremy to pic".

I o ile np. o żywieniu, szkodzeniu swojemu zdrowiu, dietoterapii w chorobach mogę pisać godzinami (bo nawet jeśli ogólnie wyjdę na filozofującą to jeśli dla jeden osoby na kilkanaście będę przekonywująca, ten ktoś wgłębi się w temat to warto), o tyle pisanie kilometrówek czemu z tym masłem shea to nie tak jak na blogach i zrób sobie krem piszą nie widzę sensu, bo i tak kto będzie chciał będzie sobie wcierał, krzywdy sobie nim nie zrobi, a ja serio nie potrzebuję mieć zawsze w mniemaniu wszystkich rację
W moim mniemaniu masz racje Poza tym kojarze skads Twoj nick, piszesz jakiegos bloga lub mozna Cie skads jeszcze znac?
SouthEater jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 18:05   #2081
kustraczek
-ist

Cytat:

Ależ usyfione pędzle :O mówi, że "pędzle muszą iść do prania, ale jeszcze dzisiaj niech będzie" - mam alergię na ten tekst, skoro muszą, to je upierz, na litość!
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 18:11   #2082
akasha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
A moooooże Katosu nie może zmienić tego okropnego koloru przez jakiś czas w związku z tą reklamą:

lol a od kiedy Katosu jest blondynką
Stary 2015-02-27, 18:21   #2083
chariaaa
Raczkowanie

Ja mam dzisiaj szczęście do tragicznych makijaży :

https://www.youtube.com/watch?v=8x6_GxruN10

Konturowanie nosa przebija wszystko , nawet trzy tony tapety, a taka szkoda, bo oko ma potencjał, nikt na oczy jednak nie zwróci uwagi tylko na nos, prezentuje się po prostu wyjątkowo
Idę pooglądać Maxi albo Katosu, bo już tracę nadzieję w juciuba urodowego.
chariaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 18:29   #2084
paczusia
Raczkowanie

konturowanie a'la Grycanki

paczusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 18:57   #2085
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość

I o ile np. o żywieniu, szkodzeniu swojemu zdrowiu, dietoterapii w chorobach mogę pisać godzinami (bo nawet jeśli ogólnie wyjdę na filozofującą to jeśli dla jeden osoby na kilkanaście będę przekonywująca, ten ktoś wgłębi się w temat to warto), o tyle pisanie kilometrówek czemu z tym masłem shea to nie tak jak na blogach i zrób sobie krem piszą nie widzę sensu, bo i tak kto będzie chciał będzie sobie wcierał, krzywdy sobie nim nie zrobi, a ja serio nie potrzebuję mieć zawsze w mniemaniu wszystkich rację
LOL. Serio, rozpisujesz się na każdy temat, a tutaj nagle milkniesz, jakbyś uświadomiła sobie, że jednak napisałaś bzdurę albo nie masz wystarczająco dużo argumentów na poparcie swojej tezy. Większość dziewczyn chętnie przeczytałaby, co jest w maśle shea nieodpowiedniego (bo tak, może i by sobie coś uświadomiły i przestały używać tylko jego), ale nieee, po co... Chodzi tylko o to, że masło nie nawilża?

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Tak na moje oko, to Katosu jest typem chłodnym, takie lato. Nie wiem, czemu lubi się malować ciepłymi, intensywnymi kolorami. Czemu idzie w stronę siwo-zielonych włosów i brwi, pozostaje dla mnie w tym kontekście jeszcze większą zagadką.
Ja też myślę, że jest raczej chłodnym typem - i gdyby jej obecne włosy nie miały tak trupich refleksów, to wyglądałaby naprawdę dobrze.

Cytat:

Właśnie zaczęłam oglądać, ale mocno mnie zniechęcił ten brudny pędzel do podkładu. Nie myć codziennie pędzli do różu, pudru, dobra, one się ledwo brudzą, ale trzymać na pędzlu zaschnięty podkład?!

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2015-02-27 o 19:10
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 19:13   #2086
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
LOL. Serio, rozpisujesz się na każdy temat, a tutaj nagle milkniesz, jakbyś uświadomiła sobie, że jednak napisałaś bzdurę albo nie masz wystarczająco dużo argumentów na poparcie swojej tezy. Większość dziewczyn chętnie przeczytałaby, co jest w maśle shea nieodpowiedniego (bo tak, może i by sobie coś uświadomiły i przestały używać tylko jego), ale nieee, po co... Chodzi tylko o to, że masło nie nawilża?

to, że na każdy temat się rozpisuję to już Twoje wrażenie, do którego oczywiście masz prawo. Przecież nie napisałam, że coś nieodpowiedniego i że wcieranie masła pod oczy jest jak wcieranie effaclaru.

do ''milkniesz, jakbyś uświadomiła sobie, że jednak napisałaś bzdurę albo nie masz wystarczająco dużo argumentów'' jestem po prostu przyzwyczajona, nie robi mi to.

to obok "nie da się schudnąć 45 kg bez obwisłego biustu i wiszącej skóry, pokaż fotę" mój ulubiony internetowy tekst

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez SouthEater Pokaż wiadomość
W moim mniemaniu masz racje Poza tym kojarze skads Twoj nick, piszesz jakiegos bloga lub mozna Cie skads jeszcze znac?
nie piszę bloga, można mieć znać z internetu, ale raczej nie po nicku, bo roseplum jestem tylko na wizażu

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-02-27 o 19:12
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 19:14   #2087
anja415
Zadomowienie

#tragedia
Stary 2015-02-27, 19:25   #2088
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anja415 Pokaż wiadomość

#tragedia
Ano jakoś nieładne te ubrania. Marynarka na DG
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 19:28   #2089
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez anja415 Pokaż wiadomość

#tragedia
Jak Karolina powiedziała, że ten sweter ze skrzydłami to najfajniejsza część zamówienia, to nie chciałam oglądać dalej
Koszulka pseudomęska z pseudoskórą okropna.
Jakaś dziewczyna w komentarzu radzi, żeby Karo zostawiła sobie męską marynarkę i dokupiła okulary "zerówki", wtedy to dopiero będą mówić, że Dariusz wygląda jak jej syn
Stary 2015-02-27, 19:30   #2090
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam dzisiaj szczęście do tragicznych makijaży :

https://www.youtube.com/watch?v=8x6_GxruN10

Konturowanie nosa przebija wszystko , nawet trzy tony tapety, a taka szkoda, bo oko ma potencjał, nikt na oczy jednak nie zwróci uwagi tylko na nos, prezentuje się po prostu wyjątkowo
Idę pooglądać Maxi albo Katosu, bo już tracę nadzieję w juciuba urodowego.
Ja czasem oglądałam jej filmiki, bo ładnie robi makijaże oczu, ale tutaj to pierwsze co rzuciło mi się w oczy, to to, że nagrywa na tle ubrań.. Ja bym się bała, że zaraz się pobrudzą od pudru i kosmetyków unoszących się w powietrzu
Jak kogoś maluję to jestem cała usmolona, czasem łącznie z moimi meblami i dywanem

Na końcu modelka ładnie wygląda, tylko zdecydowanie bardzo widać kontury na nosie, może lepiej by sprawdziły się podkłady w kremie, niż kredka.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 19:39   #2091
Munkaa
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=wUuHiNFeqnE zupa a'la pizza - tego jeszcze nie widziałam ;d
Baaaardzo polecam ten kanał, oglądam go od lat.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 19:46   #2092
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=wUuHiNFeqnE zupa a'la pizza - tego jeszcze nie widziałam ;d
noooo tego jeszcze nie bylo
właśnie trafiłam na corn dogi - chyba nie wytrzymam i zrobię na kolację
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 19:46   #2093
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
przez chwilę się bałam, że to cos w stylu zupy kebab-gyros I-Grażki xD
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 19:49   #2094
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość
noooo tego jeszcze nie bylo
właśnie trafiłam na corn dogi - chyba nie wytrzymam i zrobię na kolację
Polecam przejrzeć przepisy do najstarszych, to był chyba pierwszy kanał kulinarny, który zaczęłam oglądać regularnie, kika dobrych lat temu.
Stary 2015-02-27, 19:49   #2095
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Fluidy Pharmaceris -20% w ŚwietnejAptece
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 19:50   #2096
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
przez chwilę się bałam, że to cos w stylu zupy kebab-gyros I-Grażki xD
albo panierowane kostki bulionowe...

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Fluidy Pharmaceris -20% w ŚwietnejAptece
2 godziny temu kupiłam w Hebe za 40 złotych
Stary 2015-02-27, 19:52   #2097
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
albo panierowane kostki bulionowe...
Wózek Dzieciecy Hawajski i Carpaccio to absolutne mistrzostwo
w sumie reszta też, nie wiem co lubie najbardziej ;-;
Stary 2015-02-27, 20:01   #2098
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Wózek Dzieciecy Hawajski i Carpaccio to absolutne mistrzostwo
w sumie reszta też, nie wiem co lubie najbardziej ;-;

O, a tego nie znam
Stary 2015-02-27, 20:06   #2099
201605301111
Konto usunięte

Cytat:

O, a tego nie znam
https://www.facebook.com/pages/Kuchenne-Igraszki-I-Gra%C5%BCki/1391273267841707?fref=ts polecam mocno
Stary 2015-02-27, 20:08   #2100
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Polecam przejrzeć przepisy do najstarszych, to był chyba pierwszy kanał kulinarny, który zaczęłam oglądać regularnie, kika dobrych lat temu.

Dzięki Munia za cynk
kocham kanały kulinarne - wielka dawka inspiracji!
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości