|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
W tym problem ze jeszcze nic nie kupilam i nie moge sie przelamac
|
|
#3512 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na początku byłam trochę przestraszona a teraz myślę jedynie o rodzinie. Ja już wiele przeżyłam, wiele zobaczyłam i teraz chciałabym poświęcić się rodzinie. Czas najwyższy, do najmłodszych nie należę![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
Tak, żeby było to dla Was zaskoczenie![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Byliśmy zdani jedynie na siebie, tylko My i natura, bezkresy... Tam też mój mąż oświadczył mi się w Błękitnej Lagunie przy szampanie, pod koniec naszej cudownej wyprawy. Słońce pięknie grzało. Tak mi się przypomniało---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Byłam w eko-sklepie Bio-Organica i zakupiłam naturalną farbę Khadi orzechowy brąz - mam teraz turban na głowie i czekam... Taką miksturkę trzyma się na głowie do dwóch godzin
|
|||
|
|
|
#3513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
Choc w sumie i tak nie zgadniesz jakk Twoje dziecko zniesie rozlake i zareaguje nawet na najwspanialszy zlobek... ale rzeczywiscie wazne jest miec przekonanie,ze oddaje dziecko do dobrej placowki,wspanialych nauczycieli i wiedziec,ze robi sie to dla dobra dziecka. Bo ja juz widzialam rodzicow pieciolatkow mowiacych swoim dzheciom w szatni,zeby jakhos wytrzymaly a po przedszkolu oni im jakos zrekompensuja ten trudny czas
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
Elinka kupisz pierwszy ciuszek i zobaczysz jak Cie wciągnie :-*
Zamknij oczy i kliknij kup teraz :-D Tez miałam takie opory, jak wiesz, ale ubranka mnie pochłonęły okropnie
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bralas nasza kochanice nospe?
|
|
|
#3520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobry jest z drzewa herbacianego, ale ponoc w naszym stanie niewskazany (niezalogowana o ile dobrze pamietam wspominala) teraz uzywam mieszanek makadamia, oliwa z oliwek, arganowy, sok z cytryny na rozjasnienie plytki, alterra migdaly i papaja, no i pomaranczowa, ktora pakuje prawie wszedzie rycynowego nie uxywalam, bo podobno przy dluzszym stosowaniu wysusza plytke. lubie takie mieszanki bo rozne olejki moga miec rozne wartosci i sie uxupelniaja
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Rozeznanie
|
Dziś nie brałam i jak narazie jest ok.
Ale jestem zalatana, bo mam montaż mebli i chyba z tego wszystkiego, zapomniałam o dolegliwościach ;-)
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Auć .. słyszałam co nieco, nie zazdroszczę sytuacji tam obecnej.
O to to ale kamienica mi już trochę przeszła, jednak mało jest w Łodzi kamienic bez "elementu" no i z parkowaniem problemy. Wolę jednak domek tylko no .. kasa ![]() Ale w sumie i tak nie macie źle, 58m to sporo, ja mam niby 3 pokoje ale wszystko tycie, szlag mnie trafia jak ledwo się można w kuchni i łazience obrócić .. brakuje miejsca na niektóre rzeczy itp, pewnie takie 58m na chwilę by mi stykło ![]() Cytat:
celowałam w żłobki na Tatrzańskiej bo to po drodze do pracy, przedszkole jakieś mam na osiedlu, nie wiem jakie ma opinie, jeszcze się nie interesowałam. Ale chyba czas najwyższy ..
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2015-02-27 o 18:15 |
|
|
|
|
#3524 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pierwszemu exowi się urodziło dziecko i parę dni temu przeglądałam zdjęcia na fb ale cudowną ma tą córeczkę, rzadko kiedy widuję tak ładne noworodki Rayana kocham miłością platoniczną a drugi ex.. nie wiem.. bo życzę mu jak najgorzej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kolorek wyszedł bardzo ładny, równomierny i jestem bardzo zadowolona. Farba ani trochę nie śmierdzi, nie trzeba nic wietrzyć bo naprawdę nic nie czuć. Co do drugiego dziecka.. ja myślę, że nie wcześniej jak za 5-6 lat się zdecydujemy.. nie mogę sobie pozwolić na tak długą przerwę w pracy bo niestety ja jestem u nas w związku tę stroną, która zarabia sporo więcej i jak na razie się nie zapowiada, żeby się to miało zmienić..... chciałabym wcześniej no ale co zrobić... żyć za coś też trzeba... Co do żłobka czy też niani - ja oddam mojej mamie moje maleństwo w opiekę... już się moja mama zajmowała dzieckiem mojej siostry.. teraz też będzie miała na wychowaniu kolejne dziecko mojej siostry no i moje :P Ale my mamy obie z siostrą i z mamą jasny układ, że mamie płacimy. Może nie tyle co za nianię (zresztą tyle to pewnie by mama moja nie wzięła).. ale myślę, że tak z 700 zł miesięcznie będę płacić. Żłobek to koszt 1500 zł. Niania pewnie z 2 tys. najmniej. więc te 7 stów za opiekę w godzinach 6-17 to i tak śmieszna kwota....... mama sobie dorobi a ja będę mieć pewność, ze mój syn jest w najlepszych rękach
|
|||
|
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale fajnie!
|
|
#3526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale z domkiem gorzej. Chcecie gdzieś poza Łodzią?
|
|
#3528 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że do pracy pieszo chodzimy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3529 |
|
Rozeznanie
|
U nas miesięczne opłaty z czynszem, kredytem i mediami to ok 1100-1200 zł.
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
U nas opłaty za mieszkanie 48 m2 wynoszą:
-900 zł (czynsz i wynajem) + opłaty za gaz, wodę, internet, prąd -łącznie 1200 zł.
|
#3531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Piszę to, bo w moim otoczeniu dla wszystkich jest dziwne to, że wynajmujemy i powiększamy rodzinę
|
|
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
Wynajmujemy. Dla nas to najlepsza opcja. Jeszcze nie wiemy, do jakiego miasta nas wywieje. Myślimy nad Wrocławiem.
A po drugiej ciężko będzie z kredytem mieszkaniowym , mój Mąż prowadzi firmę, ja mam etat za najniższą krajową i dodatkowo prowadzę działalność. Dla banków jesteśmy mało wiarygodni.
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wolałabym w Łodzi. Nie wyobrażam sobie jeżdżenia po domu godzinę w jedna stronę. Ale wiadomo jakie sa ceny domów w Łodzi. I tym sposobem mieszkamy tu, gdzie mieszkamy. Ńie umiemy znaleźć dla siebie nic cielawego. Nie podoba nam sie to, na co nas stać. A nie stać nas na to, co nam sie podoba (np. dom na Julianowie). A tez nie do końca mam ochotę na branie kredyty na całe zycie i kupienie za to mieszkania. Chciałabym domek z mały ogródkiem. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2015-02-27 o 18:47 |
|
|
|
|
#3534 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze nie myślę co będzie po macierzyńskim bo to zbyt skomplikowane dla mnie. Musiałabym się przenieść pewnie do innego oddziału bo się przeprowadziliśmy ponad 100km od mojego miejsca pracy lub bym była przez pewien czas dojeżdżającą mamusią. Dziećmi zajęłaby się moja mama, już przed ciążą się deklarowała. Jednak ja to czarno widzę. Niby mama nie pracuje, chęci wyraziła i od czasu do czasu stwierdza, że jak wrócę do pracy to ona będzie się małym zajmowała ale jak już chcę z jej pomocy skorzystać to nie ma czasu za bardzo, nie pasuje jej do końca. Nie umiem tego opisać co to jest, ale bardzo nie lubię korzystać z jej pomocy, kiedy chcę np. wyjść z mężem rozrywkowo bo mam wyrzuty sumienia, że to dla niej kłopot. Tak jakby to było, że zajmowanie się dziećmi kiedy jestem w pracy to ok ale jak chcę się rozerwać to już nie bardzo. Na żłobek nie mam co liczyć bo nie ma takich placówek w okolicy, podobnie nie ma klubów malucha. Dopiero przedszkole za kilka lat. A wielka szkoda bo mały bardzo lgnie do innych dzieci a nie ma z kim się wyszaleć. Mamusie w mojej okolicy niby znam ale spacery tak mamy na wsi obczajone by się czasem żadna nie spotkała Dlatego musiałam sobie zrobić drugiego dzidziusia bo starszy nie ma się z kim bawić
|
|
#3535 |
|
Rozeznanie
|
Ja drugiego dziecka nie planowałam i nawet nie myślałam o nim a tu little suprise i dwie kreski z poczatku byłam przerażona jak ja niby dam sobie radę ale juz mi to przechodzi i widzę ze synek częściej sam sie bawi sam je wiec jakoś to bedzie. Bede mu poświęcać dużo czasu po porodzie bo przecież maleństwo często spi
Moja siostrzenica była super śpiochem bo wstawała co 2-3godz na jedzonko i spowrotem spała a mój łobuz to pojadl i przez godz potrafił patrzeć na światło lub promienie słońca ![]() Juz nie moge sie doczekać poniedziałku mam na 16:20 (17:20 polskiego czasu) usg i mam nadzieje ze sie dowiem kto tam pomieszkuje w brzuszku bo bym poszalala trochę z ubrankami ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- *suprise miało byc pisze z tel i mi zmienia słowa czasami jak nie zauważę ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Surprize hehe znowu mi zmieniło... A co do wyglądu to wydaje mi sie ze gorzej wyglądam...
|
#3536 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo trzymam go za słowo!
|
||
|
|
|
#3537 |
|
Raczkowanie
|
Współczuje wam, że musicie wynajmować. Ja mieszkam u moich rodziców w domu, mamy jedno piętro dl siebie. Ale czasem myśle, że wolałabym mieszkać w jednym pokoju w bloku i mieć święty spokój.
|
|
|
|
#3538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja chodziła na tatrzańską przy dąbrowskiego - genialna państwowa placówka... potem się przeprowadziłyśmy na radogoszcz i tu już tragedia ... witam się wątkowo wybaczcie że po 5 dniach nie nadrobie 1200 postów... może znajde chwilke by ostatnie pare str doczytac ale przyleciałą moja mama z Australii i ostatnie 3 dni spędzamy na bieganiu po urzędach, bankach itp, więc sportu co nie miara ... myślałam że w weekend odpoczne ale też się nie zapowiada
|
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polecam żłobek tatrzańska 118 ... genialna kadra, dyrektorka super... sporo zajęć zwłaszcza dla starszych grup... ja byłam mega zadowolona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

ciuszków nigdy za wiele 

Na początku byłam trochę przestraszona a teraz myślę jedynie o rodzinie. Ja już wiele przeżyłam, wiele zobaczyłam i teraz chciałabym poświęcić się rodzinie. Czas najwyższy, do najmłodszych nie należę

Dobrze, że do pracy pieszo chodzimy
Wiem, bo sprawdzałam rynek