|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chciałybyśmy wiedzieć... cz. 2
Cytat:
, mój niedługo będzie miał 6 lat, a taki chomik-zbieracz, że szok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;50448136]Mam pytanie- w jakim wieku Wasze dzieci zaczęły sznurować buty? ok. 4 lat? bo nie wiem, czy kupić już wiązane (większy wybór), czy na rzepy?[/QUOTE] Mojego nauczyłam, jak skończył 5 lat, ale to jak szaja pisze, taki zawiązywanie na słowo honoru, buta to nie utrzyma. Zresztą i tak wciąż mamy na rzepy
|
|
|
#4442 |
|
Zadomowienie
|
Książeczka ze sznurowadłami, a ja widziałam kiedyś do kupienia drewnianego buta ze sznurowadłami do nauki... w pierwszej chwili mi się podobało bo fajnie zrobione ale za chwilę pomyślałam- po co mam kasę wydawać? Postawię mojego buta i wyjdzie na to samo :P
U mnie jeszcze problem jest z tym, że młody nie chce się nauczyć. Szybko się denerwuje i jak mu coś nie wychodzi to foch i już nic z nim nie zrobisz.... Ale pamiętam, że ja długo nie mogłam się nauczyć wiązać butów. Mama inaczej mnie uczyła i brat inaczej. Metoda brata wygrała i do tej pory nie umiem inną metodą wiązać :P tzn umiem ale nie podoba mi się efekt :P sznurowadła dziwnie leżą :P A mój jeszcze taki wygodnicki że buty na rzepy nie odpina a zdejmuje, jak zakłada to też najpierw próbuje wsadzić nogę bez wysiłku typu siadanie i odpinanie żeby spokojnie nogę włożyć. Najpierw się pomęczy, język poucieka i dopiero wtedy odpina... Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2015-02-27 o 14:25 |
|
|
|
#4443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;50448136]O, to mnie zainteresowało, pokaż coś w tym stylu ![]() [/QUOTE] http://niemodnepolki.blogspot.com/20...o-serious.html
|
|
|
|
|
#4444 |
|
Konto usunięte
|
Czyli raczej kupię buty na rzepy.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50449524] http://niemodnepolki.blogspot.com/20...o-serious.html [/QUOTE]![]() W programach o urządzaniu wnętrz widziałam oprawione w ramy koronkowe serwetki a nawet kawałki tapet , ale to pobiło wszystko.
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
W aktualnej gazetve MLP jest kucyk Scootaloo, cena 10zl
z telefonu |
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Glodomorek oo dzieki za info, ciekawe czy beda potem kolejne 2
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Z okularami problem wygląda tak, że Nie chce nosić korekcyjnych, przeciwsłoneczne zakłada chętnie.
Te histerie potrafi zacząć już o 17. Bo chcę słodycze (mamy zasadę, ze jeden dziennie lub kilka mniejszych, po obiedzie, obiad musi być zjedzony itp), o to, ze lalka została u babci, ze jest ciemno... Skąd mam wziąć cierpliwość?
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech moc będzie z Tobą
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawosci poczytalam post o prostowaniu... i... hmm...
Moja ma krecone wlosy, czesto daje jej troche zelu do moich wloow (loki) i susze dyfuzorem (to czesto nie jest jednak co 2 dni a co 2-3 mycia). Mnie podejrzewano, ze robilam corce pasemka nie robilam.(Moge sie pochwalic? Moge?)
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
to chyba masz odpowiedź na swoje pytanie
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
1. myśle że musisz Jej tłumaczyć i tłumaczyć ,np. że będzie bolał Ją brzuszek ![]() 2. mamy podobnie..... póki nie jest śpiaca jest extra, ale jak jest zmęczona mamy histerie nie z tej ziemi U Nas wyjściem jest zaczynanie wieczornych "obrzędów" ciut wcześniej. Ja swoją po 19 pakuje już do wanny, potem zęby i potem czytamy książeczki. O 20 - 20.15 już spi, ale jak się trafi "coś" że nam się przeciągnie (ostatnio wizyta u lekarza 19.30) to już był hardcore. Mycie na biegu i niestety musiałam być uległa bo : "mamo zanieś mnie do łazienki bo nie mam siły" wzięłam i niosłam bo zaraz byłby ryk a chciałam żeby poszła spać ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
padam ze śmiechu |
||
|
|
|
#4451 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Nie chce mi się wkładać więcej środków w mieszkanie które nie jest moje. [1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;50444133]Szukam czegoś na wiosnę dla dziecka, poza tym teraz wybierają blog roku 2014, to zaglądałam na nominowane blogi - ten nie jest w finale, ale jeśli się pisze na zamówienie co tydzień czy dwa o tej samej suszarce, to chyba nic dziwnego, juror też zauważa, co jest priorytetem blogerki![]() [/QUOTE]Wczoraj toczyła się bardzo gorąca dyskusja kto ma wygrać. Jurorka z blogów parentingowych miała dobry zmysł, odsiała te blogi która były podejrzewane o kupowanie głosów. Cytat:
Cytat:
Oj bo to taka ciężka praca. Trzeba wybrać stylizacje, ubrać dzieci, obfocić, sfotoszopować, napisać krótki tekst, powiadomić wszystkie facebooki/twitery/instagramy. Trzeba kasować niepochlebne komentarze, bywać na tych blogerskich imprezach. Harówka normalnie.
|
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ło rany, aleście natrzepały jak opętane tych postów.. :P
|
|
#4453 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale zelu nie wcieram, po co Ty to robisz? Dla podkreslenia lokow u trzylatki? To tak, dla mnie jest to na rowni z makoweczkami i prostowaniem wlosow. |
|
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
To sie chwale.
Moona, to jest produkt do pielęgnacji i stylizacji. Zapobiega puszeniu włosow, więc czasem trzeba im pomoc. Następnego dnia można je łatwiej rozczesac (on nie utrwala wlosow a podkresla).
|
#4455 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4456 |
|
Konto usunięte
|
Ja przez ostatnie 2 lata starszą po myciu włosów smarowałam odżywką moją, to dopiero przegięcie
ale ma włosy cholernie się plątające, bardzo ciężkie do rozczesywania. Teraz kupiłam tangle teezer i jest fajnie. Głupia ja, bo już kiedyś na forum taka radę właśnie dostałam i nie posłuchałam :/
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Odzywke tez stosuje, przy tej dlugosci jest juz wg mnie konieczna. Mam na tym punkcie bzika i wybieram produkty o jak najlepszym skladzie, cena nie gra roli.
Moona, dziekuje. Mloda kocha swoje wlosy bezgranicznie, nie pozwala scinac Suszyc jej wlosow nie lubie... pol godziny jak nic. Zel skraca. Proces o okolo 15 minut wiec to tez plus. Dwa tygodnie temu zasnela przy czesaniu
|
#4458 |
|
Konto usunięte
|
No sorry dziewczyny, ale najpierw bylo wcieram jej moj zel do wlosow
![]() Zel do wlosow to mi sie kojarzy z zelem z kiosku ruchu wcieranym dla usztywnienia grzywki przed sobotnim wypadem na wiejska dyskoteke, ze takim stereotypem zablysne ![]() Teraz jak juz jest napisane co to, po co i dlaczego to calkiem sensownie brzmi. |
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Nieeee, takiej krzywdy bym nie zrobila... nawet za kase
|
#4460 |
|
Konto usunięte
|
O, cos takiego mialam na mysli
|
|
|
|
#4461 |
|
Konto usunięte
|
Ano właśnie, ja moim obu suszę po myciu suszarą - zimą. Jednak myjemy przed spaniem, średnia przyjemność dla dziecka pójście spać z mokrymi włosami.
|
|
|
|
#4462 |
|
Konto usunięte
|
Jak byłam dzieckiem, zawsze miałam długie włosy, ale nigdy nie musiałam używać odżywki (ale mam proste włosy), nawet, gdy miałam włosy do pasa i dłuższe.
|
|
|
|
#4463 |
|
Konto usunięte
|
Ja musiałam, niestety nie te czasy
wówczas cudem było zdobycie szamponu. A do dzisiaj pamiętam moje wycie przy rozczesywaniu włosów :/ koszmar dzieciństwa. W życiu tego moim córkom nie fundnę.
|
|
|
|
#4464 |
|
Konto usunięte
|
Ja myłam włosy szamponem familijnym
I byłam bardzo grzeczna przy rozczesywaniu włosów i czesaniu (a mama robiła nam rano warkocze i inne fryzurki plecione).
|
|
|
|
#4465 |
|
Konto usunięte
|
szampon familijny, zmora mojego dziecinstwa, niekonczacy sie lupiez od niego mialam
|
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałam tylko nawiązać jeszcze do tych gier dla dzieci
Wyszukałam kilka fajnych dla mojego prawie 5 latka na tableta ![]() Kolorowanki, pisanie literek i cyferek po liniach, gra lego (trochę filmik trochę trzeba pomóc typu złodziej legowy uciekł z legowego więzienia i klocki się rozpadły i trzeba spowrotem zbudować czyli wyskakują odpowiednie elementy i trzeba je przenieść tam gdzie miga), memo (pamięciówka) i poszukam szlaczków jeszcze jakiś, mam jeszcze literki cyferki kolory z angielskiego (uczy się w przedszkolu i trochę umie) I może jeszcze coś fajnego znajdę :P Ale mimo wszystko chyba lepiej by mu było na zwykłej kartce się tego uczyć ale na tablecie jak pomacha odpowiednio paluszkami to może chociaż trochę go zachęcę do nauko zabawy :P |
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
karolca super włosy!!
Choć jak wyżej pisałam ja nie jestem za stylizowaniem fryzury u małych dzieci. Moja ma włosy jak niżej (3 miesiące temu po ostatnim cięciu), i używamy tylko szamponu dla dzieci, łatwo się plączą, dlatego raz dziennie szczotkujemy, mamy szczotkę Tangle, polecam!! jedyna która sobie radzi, a młoda nie narzeka.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2015-02-28 o 15:27 |
|
|
|
#4468 |
|
Konto usunięte
|
Piękne włosy mają Wasze córki
A co do tej szczotki - rozczesuje się Wam też dobrze suche włosy? Bo ja sama mam i używam, ale u mnie super sprawdza się tylko do mokrych, do suchych jak zwykłe szczotka. |
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja u siebie i u córki TT rozczesuję tylko suche, swoich mokrych jeszcze nie próbowałam, a jej nie daje rady.
![]() Więc młodej mokrych nie czeszę (niby czesanie na mokro niszczy włosy, i przed wszystkim nie daje rady niczym rozczesać), a swoje na mokro rozczesuję grzebienie z szerokim rozstawem.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2015-02-28 o 15:13 |
|
|
|
#4470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja 4latka też coraz częściej histerie urządza o byle gucio...... Czasami też brak mi już cierpliwości ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Moja miała do pasa, ale ścięłam jej przed BN na boba ![]() Tż nie dawał rady rano z ogarnięciem fryzury do pkola , a puszyły się bardzo---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Szaja, też kupiłam Tangle teezer za namową koleżanki. Super sprawa ! Ja młodej czesze włosy na sucho, a swoje na mokro grzebieniem inaczej po wysuszeniu nie dałabym rady, moje też się mega plączą (choć loków nie mam) Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2015-02-28 o 15:23 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

, mój niedługo będzie miał 6 lat, a taki chomik-zbieracz, że szok 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
glupia wczesniej o tym nie myslałam
. Nie chce mi się wkładać więcej środków w mieszkanie które nie jest moje.