|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Nie martw sie, bedzie dobrze znajomej corka w 32 tyg. wazyla ledwo ponad 2 kg, a do porodu duzo nadrobila i urodzila sie majac 3 kilo tez bym chciala juz znac plec
|
|
|
|
|
#3602 |
|
Rozeznanie
|
Sikorka pewnie ze wszystko bedzie dobrze
bedziesz miala kruszynke i tyle ja tez bym wolala kruszynke ale nie zapowiada sie na to i sie boje ze mnie 'rozerwie':P ale co ma byc co bedzie.. np moj maluch ma zawsze glowke wieksza.. nawet prawie o 2tygodnie ale lekarz nic nie mowi ze to cos zlego.. wiec o.. kazda z nas sie czyms stresuje.. glowka do gory! drobna po mamusi bedzie
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam niecałe 1,6m i zawsze chciałam mieć 10 cm więcej....on cóż, zamiast 10 cm więcej mam 10 kg więcej ![]() ![]()
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2015-02-28 o 19:42 |
|
|
|
|
#3605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
byłam modelką przez 5 lat, dorabiałam sobie ale potem poznałam męża i moja figura zaczęła się zmieniać, także do VS by mnie nie wzięli ![]() Dziewczyny zjadłam dzisiaj całą paczkę żelek
|
|
|
|
|
#3606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się, ja wciągnęłam dwa paczki i rurkę z kremem
|
|
#3607 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jak nie ma rozbieżności w wymiatach to nie ma się co martwić. Poza tym hipotrofii towarzyszy maloglowie, no i problemy z łożyskiem, a przepływy na pewno mialas robione . Jak ma Cię to uspokoić to idź do innego lekarza. Ja tez tak zrobiłam i dodatkowo jeszcze położna meczylam i pomoglo mi to. Moja mała miesiąc temu na usg miala za niska wage, a teraz jest do przodu o dwa tygodnie- 471g w 21t5d!Cytat:
![]() :brzyda l:Ja pije cole cherry bo coś mi się mała za mało rusza
|
|
#3608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
Nasze Słoneczka rosną w swoim tempie. Mój w 20 tyg i 6 dniu ważył 360g. Nie ma co porównywać, bo do lipca wszystkie będziemy siwe :P.
Ja zjadałam dzisiaj nadprogramową tartę.
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam,nie,odniose sie do postow z dzis,bo padam po ogladaniu glazury i mebli do lazienki przed remontem...a potem Mloda zazyczyla sobie wyjsc naa rower,a ze slicznie bylo,to poszlismy i spacerowalismy za Nia ze dwie,godziny...
Mam pytanie...ktoras z Was o tym chyba pisala...chodzi mi o to,kiedy najlepeij brac witaminy-rano czy wieczorem. Bo podoobno jest jakas roznica.... ale za chiny sobie nie,moge przypomniec jaka |
|
|
|
#3611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na pewno wszystko będzie dobrze ![]() A na pocieszenie powiem, że moja znajoma urodziła córeczkę niecałe 2600g, a było to 4 dni po tp. Z małą wszystko dobrze i rozwija się prawidłowo. Głowa do góry! Ale jeśli masz możliwość konsultacji to na pewno warto, dla Twojego spokoju.
|
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym jak dzieć maly to na pewno poród pójdzie Ci łatwiej, zobaczysz ![]() ![]() i gratuluję bardzo córeczki! ![]() ![]() dziewczyny dziś rozmawiałam z koleżanką, która ma bebetto silvia. Bardzo polecała świetnie sie prowadzi, gondola spora, i fajny koszyk na zakupy tyle zapamietałam, ale wiecej wymieniła tych plusów ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- oo a ja właśnie znalazłam sobie kolejny typ ![]() ![]() chyba nigdy sie na nic nie zdecyduje
|
|
|
#3613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdecyduję się chyba na wersje Holland, to ponoć taka "ulepszona" Silvia.A tych Torino nie znam, nie słyszałam o nich w ogóle, jakie opinie? Bardzo ładny wózek. I "moje" kolorki ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Teraz widzę na facebooku, że to Bebetto wypuściło nową serię Torino Czyżby jeszcze lepszą niż Holland? Idę poczytać
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry zrana... u sasiadow znow impreza i ktos pomylil mieszkania i sie do nas dobijal...normalnie mi sie Mloda obudzila i po spaniu. Jeszcze jedna taka impreza i chyba w koncu wezwe policje. Zaczynaja ok 21 w sobote i koncza w poniedzialek przed poludniem...
Laaaaadny ten torrino... podoba mi sie,ale mnie na szczescie omina te dylematy z wozkkiem,a z reszta zakupow z doswiadczen z Hania juz wiem co kupic a z czego zrezygnowac... |
|
|
|
#3617 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
Zaczęłam 6sty miesiąc ciąży!!! Mąż pojechał do szkoły, ja już po śniadanku i chwilę sobie poleżę... a potem biorę się za sprzątanie potem spacer z psem, zakupy Jutro jadę do tego dra Roszkowskiego.. ciekawe jak długo przyjdzie mi czekać w tej poczekalni no i powiem szczerze obawiam się co mi powie.. boję się też i jego samego, bo opinie o nim są takie, że średnio przyjemny i w ogóle... echhhhhh chciałabym by było już jutro!Ale z pozytywnych rzeczy to powiem, że od kilku dni czuję już Bartka Nie są to jakieś bolesne kopniaki lub też takie, przez które np. nie mogłabym spać... ale to już na pewno to, nie żadne tam jelita baaaaardzo mnie to cieszy ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- nienawidzę czegoś takiego... moi sąsiedzi z góry to też co weekend impreza... latają po klatce w środku nocy, tupią, wydzierają się.... |
|
|
|
#3618 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta babka mi załatwiła przeniesienie do innego żłobka jak sie przeprowadzaliśmy, wiec naprawde jest bardzo spoko ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
ja doświadczenie to mam ale dla tych zimowych ale mysle ze bede szła takim samym tropem ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
parametrami się nie martw... to wszystko jeszcze się zmieni ... wahania +/- 2 tyg są możliwe i dzieciaczki są zdrowe.... trzeba tylko to kontrolować czy rośnie i czy przepływy są ok... najlepiej na każdej wizycie off topic: leżąc z córa w szpitalu CZMP w 20t na sale przywiezli babke w 34t... podali jej zastrzyki na rozwój płuc u maluszka i po 2ch dniach miala cc ... okazało się że lekarz na usg nie kontrolował przepływów i dziecko przestało rosnąc w dwudziestym któryms tyg, bo wlasnie cos nie tak z tymi żyłami było... nie wiem jak się skonczyła historia bo mnie wypisali, ale z tego co mowili tej babce nie ma się co martwić, a porod przedwczesny ze wzgledu na to że w razie potrzeby ingerencji chirurgicznej to na urodzonym już... ale mowili tak, że wzbudzało to moj spokoj, ze wszystko bedzie OK... ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3619 |
|
Rozeznanie
|
Co do ruchów syna, to już wiem dlaczego zaczęłam czuć jego ruchy już w 17 tc, pomimo łożyska z przodu. Z tego co wyczytałam po usg połówkowym, to moje łożyska jest już z tyłu
|
|
|
|
#3620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale podobno jak ma sie malo tluszczyku na brzuchu to nawet lozysko tak nie amortyzuje wiec i czuje wiec teoria nie u kazdej sie sprawdza ze lozysko z przodu oznacza pozne ruchy
|
|
|
|
|
#3621 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napewno będzie śliczna i cudna![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
A tutaj proszę bardzo - chłopaki kopią I to jak szybko
|
||
|
|
|
#3622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Rozeznanie
|
Trochę zaczynam się bać czy dam radę jako matka - ja nawet nie wiem co powinnam kupić maluchowi... Jestem dość wysoka mam jakieś 177 cm wzrostu, mój mąż 183 cm, nie mam pojęcia czy urodzę dużego czy małego chłopca. Ile tych śpiochów nakupić w rozmiarze 56, a ile w rozmiarze 62????
Wczoraj kupiłam w Świecie dziecka pierwsze śpiochy w rozmiarze 56, no i monia firmy NUK ![]() Wczoraj też byliśmy na Karowej, żeby zorientować się jak wygląda Oddział Położniczy Bardzo fajne przeżycie Poza tym naprzeciwko tego szpitala, ale po drugiej stronie Wisły widać nasz blok![]() Chcę zapisać się jak najszybciej do szkoły rodzenia, bo wiem, że trwa aż 7 tygodni... W środę wejdę w 22 tc. Wolałabym jak najszybciej skończyć tę szkołę z wielu względów. A poza tym planowaliśmy wiosną pojechać nad polskie morze... ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Ja prawie zawsze po śniadaniu, czyli rano. |
|
|
|
#3624 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 22 tygodniu
Pogoda cudnie wiosenna, a ja od wczoraj mam straszne wahania nastroju :-( Popłakałam się od wczoraj ze 3 razy, bo ruchów nie czuję nadal a to już 22 tydz Wizyta dopiero w czwartek a ja się nakręcam i zamartwiam czy wszystko w porządku z dzieciatkiem :-( Ehhhhhh strasznie się czuje i chodzę z płaczem ba wierzchu. Dziś to nawet poryczałam się jak Tż powiedział, że pod blokiem rury KOPIĄ a ja mu na to, ze mnie Franio nie kopie Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa mam dość i dziś cały dzień gnije w łóżku :-( P.S gratuluję wizyt i w końcu mamy kolejne dziewczynki dla naszych synusiow :-*
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-03-01 o 09:50 |
|
|
|
#3625 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nstawialam sie na jakis 23tc a tu suprise chociaz nie powiem teraz zdarzaja sie chwile ze wolalabym nie czuc bo jak zacznie wariowac i fikolki robic to takmjakby mi sie wszystko przewracalo;D a mam niestety malego wiercipiete ktory jak mama idzie spac to daje do wiwatu rowno ale i tak to kocham![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3626 |
|
Rozeznanie
|
Witam w niedzielę
Zasnęłam dopiero przed 3 U nas piękne słonko!
|
|
|
|
#3627 |
|
Rozeznanie
|
U nas słoneczko z samego rana, a teraz mgła, szaro... Gardło mnie boli... Cholera
|
|
|
|
#3628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3629 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Jutro muszę iść do pracy, ale trochę się boję, że choróbsko mi się zacznie paskudzić. Generalnie od wielu lat mam problem z zatokami czołowymi, nosowymi i szczękowymi... Zawsze rozpoczyna się od bólu gardła, a potem katar, łzawienie z oczu, puchnięcie oczu, no i ból zatok... Zastanawiam się nad przeciągnięciem urlopu lub pójściem na parodniowe lub całotygodniowe zwolnienie. Wiem jednak od księgowej, że takie zwolnienia jakoś wpływają na wysokość wypłacanego zasiłku macierzyńskiego - czy to prawda, może się orientujecie? Edytowane przez Truskawka31 Czas edycji: 2015-03-01 o 10:45 |
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziękuje dziewczyny Truskawka zdrówka Moja od dwóch dni solidnie kopie, nie boli jeszcze ale czuje, że niedługo się zacznie ![]() Wczoraj ojca 6x kopnęła i stwierdził, że jego księżniczka go chyba nie lubi Dziś posegregowałam trochę ciuchów z uwzględnieniem tych najmniejszych, mój TZ wziął skarpeteczki do ręki, spojrzał na metkę i mówi "niemożliwe, że to jest dla dzieci od 3-6 lat!!" Szkoda tylko, że to o miesiące chodziło
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

I to na tyle malutka, że znów - drugi raz wylądowałam w 21 tygodniu. Martwię się strasznie...najpierw poród miał być 28 czerwca, później 3-4 lipca a teraz 12
W sumie to nie wiem kiedy rodzę...

teraz już jestem tylko wysoka
ale potem poznałam męża i moja figura zaczęła się zmieniać, także do VS by mnie nie wzięli 

potem spacer z psem, zakupy
A na wyjście czapeczka cieniutka w każdym przypadku + skarpetki w przypadku gołych stóp.