Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-28, 19:17   #3601
martynka2812
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jestem po usg połówkowym, niby wszystko dobrze ale niestety dzidzia malutka I to na tyle malutka, że znów - drugi raz wylądowałam w 21 tygodniu. Martwię się strasznie...najpierw poród miał być 28 czerwca, później 3-4 lipca a teraz 12 W sumie to nie wiem kiedy rodzę...
Lekarz pocieszył, że wszystkie parametry dają taki sam wynik więc, że teraz dziecko rośnie swoim trybem to po prostu mam się spodziewać, że urodzi się malutki szkrab o wadze ok 2800.
W pon i we wtorek idę do ginekologów zweryfikować to. Fakt, że ja mała jestem (156), mąż też niewysoki ale i tak się martwię

No i muszę się pochwalić, upragniona córa będzie
Tylko by zdrowa była

Nie martw sie, bedzie dobrze znajomej corka w 32 tyg. wazyla ledwo ponad 2 kg, a do porodu duzo nadrobila i urodzila sie majac 3 kilo tez bym chciala juz znac plec
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 19:18   #3602
cicha1990
Rozeznanie

Sikorka pewnie ze wszystko bedzie dobrze bedziesz miala kruszynke i tyle ja tez bym wolala kruszynke ale nie zapowiada sie na to i sie boje ze mnie 'rozerwie':P ale co ma byc co bedzie.. np moj maluch ma zawsze glowke wieksza.. nawet prawie o 2tygodnie ale lekarz nic nie mowi ze to cos zlego.. wiec o.. kazda z nas sie czyms stresuje.. glowka do gory! drobna po mamusi bedzie
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 19:34   #3603
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Wysoka jesteś
zawsze byłam wszędzie najwyższa i chuda jak patyk teraz już jestem tylko wysoka małżeństwo tuczy

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 19:40   #3604
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
zawsze byłam wszędzie najwyższa i chuda jak patyk teraz już jestem tylko wysoka małżeństwo tuczy
A grałaś kiedyś w coś? Siatka albo kosz? ja mam niecałe 1,6m i zawsze chciałam mieć 10 cm więcej....on cóż, zamiast 10 cm więcej mam 10 kg więcej hehe ale wiesz.....z taka pupa, to może na modelkę VIctoria's Secret powinnaś startować

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...

Edytowane przez Strobiluska
Czas edycji: 2015-02-28 o 19:42
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 19:50   #3605
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
A grałaś kiedyś w coś? Siatka albo kosz? ja mam niecałe 1,6m i zawsze chciałam mieć 10 cm więcej....on cóż, zamiast 10 cm więcej mam 10 kg więcej hehe ale wiesz.....z taka pupa, to może na modelkę VIctoria's Secret powinnaś startować

byłam modelką przez 5 lat, dorabiałam sobie ale potem poznałam męża i moja figura zaczęła się zmieniać, także do VS by mnie nie wzięli

Dziewczyny zjadłam dzisiaj całą paczkę żelek Nie mogłam się powstrzymać

Będę Mamą
Stary 2015-02-28, 19:58   #3606
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny zjadłam dzisiaj całą paczkę żelek Nie mogłam się powstrzymać
A zdjęcie profilowe to Twoje ?
Nie martw się, ja wciągnęłam dwa paczki i rurkę z kremem

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 20:13   #3607
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Dzień dobry
Jestem po usg połówkowym, niby wszystko dobrze ale niestety dzidzia malutka I to na tyle malutka, że znów - drugi raz wylądowałam w 21 tygodniu. Martwię się strasznie...najpierw poród miał być 28 czerwca, później 3-4 lipca a teraz 12 W sumie to nie wiem kiedy rodzę...
Lekarz pocieszył, że wszystkie parametry dają taki sam wynik więc, że teraz dziecko rośnie swoim trybem to po prostu mam się spodziewać, że urodzi się malutki szkrab o wadze ok 2800.
W pon i we wtorek idę do ginekologów zweryfikować to. Fakt, że ja mała jestem (156), mąż też niewysoki ale i tak się martwię

Tylko by zdrowa była
Gratuluję córeczki! Po prostu będzie malutka. Jak nie ma rozbieżności w wymiatach to nie ma się co martwić. Poza tym hipotrofii towarzyszy maloglowie, no i problemy z łożyskiem, a przepływy na pewno mialas robione . Jak ma Cię to uspokoić to idź do innego lekarza. Ja tez tak zrobiłam i dodatkowo jeszcze położna meczylam i pomoglo mi to. Moja mała miesiąc temu na usg miala za niska wage, a teraz jest do przodu o dwa tygodnie- 471g w 21t5d!

Cytat:
A zdjęcie profilowe to Twoje ?
Nie martw się, ja wciągnęłam dwa paczki i rurkę z kremem
No co Ty, nikt nie jest tak idealny :brzyda l:
Ja pije cole cherry bo coś mi się mała za mało rusza

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 20:21   #3608
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Gratuluję córeczki! Po prostu będzie malutka. Jak nie ma rozbieżności w wymiatach to nie ma się co martwić. Poza tym hipotrofii towarzyszy maloglowie, no i problemy z łożyskiem, a przepływy na pewno mialas robione . Jak ma Cię to uspokoić to idź do innego lekarza. Ja tez tak zrobiłam i dodatkowo jeszcze położna meczylam i pomoglo mi to. Moja mała miesiąc temu na usg miala za niska wage, a teraz jest do przodu o dwa tygodnie- 471g w 21t5d!
o rety to moj maly to klocek bedzie bo w 20t6d mial 400g xD
Stary 2015-02-28, 21:11   #3609
Aviskowa
Zadomowienie

Nasze Słoneczka rosną w swoim tempie. Mój w 20 tyg i 6 dniu ważył 360g. Nie ma co porównywać, bo do lipca wszystkie będziemy siwe :P.

Ja zjadałam dzisiaj nadprogramową tartę.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 22:06   #3610
gkatarzynka
Zadomowienie

Przepraszam,nie,odniose sie do postow z dzis,bo padam po ogladaniu glazury i mebli do lazienki przed remontem...a potem Mloda zazyczyla sobie wyjsc naa rower,a ze slicznie bylo,to poszlismy i spacerowalismy za Nia ze dwie,godziny...

Mam pytanie...ktoras z Was o tym chyba pisala...chodzi mi o to,kiedy najlepeij brac witaminy-rano czy wieczorem. Bo podoobno jest jakas roznica.... ale za chiny sobie nie,moge przypomniec jaka
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 22:10   #3611
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

Tylko by zdrowa była
Sikorka gratuluję córeczki !!
Na pewno wszystko będzie dobrze

A na pocieszenie powiem, że moja znajoma urodziła córeczkę niecałe 2600g, a było to 4 dni po tp. Z małą wszystko dobrze i rozwija się prawidłowo.

Głowa do góry! Ale jeśli masz możliwość konsultacji to na pewno warto, dla Twojego spokoju.
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 23:05   #3612
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Tylko by zdrowa była
Kochana tak jak dziewczyny piszą - wszystko będzie dobrze
A poza tym jak dzieć maly to na pewno poród pójdzie Ci łatwiej, zobaczysz
i gratuluję bardzo córeczki!

dziewczyny dziś rozmawiałam z koleżanką, która ma bebetto silvia. Bardzo polecała świetnie sie prowadzi, gondola spora, i fajny koszyk na zakupy tyle zapamietałam, ale wiecej wymieniła tych plusów

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

oo a ja właśnie znalazłam sobie kolejny typ

chyba nigdy sie na nic nie zdecyduje
Stary 2015-02-28, 23:41   #3613
niezalogowana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
dziewczyny dziś rozmawiałam z koleżanką, która ma bebetto silvia. Bardzo polecała świetnie sie prowadzi, gondola spora, i fajny koszyk na zakupy tyle zapamietałam, ale wiecej wymieniła tych plusów
Dobrze słyszeć kolejną dobrą opinię o wózkach Bebetto. Ja jestem już prawie do nich przekonana Zdecyduję się chyba na wersje Holland, to ponoć taka "ulepszona" Silvia.

A tych Torino nie znam, nie słyszałam o nich w ogóle, jakie opinie? Bardzo ładny wózek. I "moje" kolorki

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Teraz widzę na facebooku, że to Bebetto wypuściło nową serię Torino Czyżby jeszcze lepszą niż Holland? Idę poczytać

Będę Mamą
Stary 2015-02-28, 23:44   #3614
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze słyszeć kolejną dobrą opinię o wózkach Bebetto. Ja jestem już prawie do nich przekonana Zdecyduję się chyba na wersje Holland, to ponoć taka "ulepszona" Silvia.

A tych Torino nie znam, nie słyszałam o nich w ogóle, jakie opinie? Bardzo ładny wózek. I "moje" kolorki

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Teraz widzę na facebooku, że to Bebetto wypuściło nową serię Torino Czyżby jeszcze lepszą niż Holland? Idę poczytać
Jak cos wyczytasz to daj znac bo wizualnie jest mega. Moj nr 1. Tyle ze chyba jeszcze ich nie ma w sprzedazy to i opini nie bedzie ;/
Stary 2015-03-01, 07:15   #3615
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

A już na bebetto silvie byłam zdecydowana! I co? Mam nadzieję, ze ten niedługo będzie w sprzedaży

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 07:21   #3616
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzien dobry zrana... u sasiadow znow impreza i ktos pomylil mieszkania i sie do nas dobijal...normalnie mi sie Mloda obudzila i po spaniu. Jeszcze jedna taka impreza i chyba w koncu wezwe policje. Zaczynaja ok 21 w sobote i koncza w poniedzialek przed poludniem...

Laaaaadny ten torrino... podoba mi sie,ale mnie na szczescie omina te dylematy z wozkkiem,a z reszta zakupow z doswiadczen z Hania juz wiem co kupic a z czego zrezygnowac...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 08:22   #3617
Sarrai
Wtajemniczenie

Witam się i ja Zaczęłam 6sty miesiąc ciąży!!! Niby się wydaje, że czas leeeeeeeeci... ale z drugiej strony mam wrażenie, że jestem dopiero gdzieś na początku.... heh też tak macie?
Mąż pojechał do szkoły, ja już po śniadanku i chwilę sobie poleżę... a potem biorę się za sprzątanie potem spacer z psem, zakupy
Jutro jadę do tego dra Roszkowskiego.. ciekawe jak długo przyjdzie mi czekać w tej poczekalni no i powiem szczerze obawiam się co mi powie.. boję się też i jego samego, bo opinie o nim są takie, że średnio przyjemny i w ogóle... echhhhhh chciałabym by było już jutro!
Ale z pozytywnych rzeczy to powiem, że od kilku dni czuję już Bartka Nie są to jakieś bolesne kopniaki lub też takie, przez które np. nie mogłabym spać... ale to już na pewno to, nie żadne tam jelita baaaaardzo mnie to cieszy

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dzien dobry zrana... u sasiadow znow impreza i ktos pomylil mieszkania i sie do nas dobijal...normalnie mi sie Mloda obudzila i po spaniu. Jeszcze jedna taka impreza i chyba w koncu wezwe policje. Zaczynaja ok 21 w sobote i koncza w poniedzialek przed poludniem...
nienawidzę czegoś takiego... moi sąsiedzi z góry to też co weekend impreza... latają po klatce w środku nocy, tupią, wydzierają się....
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 08:57   #3618
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Oj, obawiam się, że 2-3 miesiące to mało, podobno dłużej się czeka ...
Chyba tam zadzwonię jak się małe urodzi i zapytam kiedy się wpisać na listę żeby dostać miejsce tak od września 2016
myśle że bez paniki.. idziesz na roczny macierzyński? to zadzwoń jak dzieć będzie miał ok 6 mcy, idz do placówki, pogadaj, looknij grupe ta babka mi załatwiła przeniesienie do innego żłobka jak sie przeprowadzaliśmy, wiec naprawde jest bardzo spoko

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Ja myślałam o kilku opcjach w zależności od pogody. Jeśli będą mega-upały, to w szpitalu body z krótkim rękawem. Jeśli będzie tak-sobie to body z krótkim rękawem + półśpiochy, a jeśli będzie chłodno to pajacyk może A na wyjście czapeczka cieniutka w każdym przypadku + skarpetki w przypadku gołych stóp.
Czy ktoś (szczególnie doświadczone mamy) może zweryfikować moje myślenie?
uważam że spoko ja doświadczenie to mam ale dla tych zimowych ale mysle ze bede szła takim samym tropem

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
a ja mam inne pytanie - na jaki rozmiar kompletujecie wyprawkę? ja zaczęłam od 62/68 ale nie wiem, czy to nie za duże?
ja mam 99% na 62 , bo obstawiam że chłop bedzie spory (chociaz na połowkowym szedł jak córa 310 g i 19t6d ) ... myslę ze ok maja/czerwca kiedy to już ciezko bedzie małe zmierzyc, ale bede widziała jaki brzuch i na usg plus minus bede wiedziec ile waży to dokupie po 2-3 szt na 56 na wszelki

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Tylko by zdrowa była
gratulacje za córe !!! babki górą

parametrami się nie martw... to wszystko jeszcze się zmieni ... wahania +/- 2 tyg są możliwe i dzieciaczki są zdrowe.... trzeba tylko to kontrolować czy rośnie i czy przepływy są ok... najlepiej na każdej wizycie

off topic: leżąc z córa w szpitalu CZMP w 20t na sale przywiezli babke w 34t... podali jej zastrzyki na rozwój płuc u maluszka i po 2ch dniach miala cc ... okazało się że lekarz na usg nie kontrolował przepływów i dziecko przestało rosnąc w dwudziestym któryms tyg, bo wlasnie cos nie tak z tymi żyłami było... nie wiem jak się skonczyła historia bo mnie wypisali, ale z tego co mowili tej babce nie ma się co martwić, a porod przedwczesny ze wzgledu na to że w razie potrzeby ingerencji chirurgicznej to na urodzonym już... ale mowili tak, że wzbudzało to moj spokoj, ze wszystko bedzie OK...

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Coś Ty Sikorka, nie stresuj się. Przecież te terminy to i tak są umowne bo Twoja córunia wyjdzie kiedy będzie gotowa, nie będzie się terminami przejmowała Ja tam myślę, że lepiej brać pod uwagę najwcześniejszy możliwy termin, ten z okresu liczony bo to do niego będą się lekarze odnosili przy określaniu czy ciąża nie jest przenoszona. No i masz te dwa tygodnie różnicy więc jakbyś "się przenosiła" to albo dziecko Twoje będzie "wiekowo" w 42 tygodniu albo w 40 to obie opcje są już dobre :P Taka moja logika na szybko. No i masz rację - nie wiesz kiedy rodzisz, jak my wszystkie zresztą

A jeszcze żeby Cię uspokoić, niedawno czytałam gdzieś, że dzieci rosną nieregularnie w brzuszku, skokowo, więc też się nie stresuj! No i też im ciąża starsza tym te pomiary są mniej dokładne. Chyba w I trym ok 13 tygodnia pomiar jest najbardziej wiarygodny i można się jako tako na nim opierać. Mój synek miał na każdej wizycie inny "wiek" według wzrostu, ale chyba najważniejsze, że trzy składowe mają wskazywać podobny wiek. No mój to zawsze miał głowę "tydzień starszą". Kość udową różnie. Wychodził mi termin raz dwa tygodnie przed TP, raz dwa po. A urodził się dokładnie w terminie wg ostatniej miesiączki.
dokładnie to samo usłyszałam na połówkowym... że teraz jest duzo mniej miarodajnie niz to pierwsze usg ... połówkowe ma służyc by obejrzec wszystkie inne nardzady, ale najbardziej precyzyjna jest wlasnie ta data z tego w 12 tyg

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 08:57   #3619
Truskawka31
Rozeznanie

Co do ruchów syna, to już wiem dlaczego zaczęłam czuć jego ruchy już w 17 tc, pomimo łożyska z przodu. Z tego co wyczytałam po usg połówkowym, to moje łożyska jest już z tyłu
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 09:01   #3620
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Co do ruchów syna, to już wiem dlaczego zaczęłam czuć jego ruchy już w 17 tc, pomimo łożyska z przodu. Z tego co wyczytałam po usg połówkowym, to moje łożyska jest już z tyłu
ja tam mam lozysko z przodu a czuje od jakiegos 16/17tc mimo ze to pierwsza ciaza ale podobno jak ma sie malo tluszczyku na brzuchu to nawet lozysko tak nie amortyzuje wiec i czuje wiec teoria nie u kazdej sie sprawdza ze lozysko z przodu oznacza pozne ruchy
Stary 2015-03-01, 09:05   #3621
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry

Tylko by zdrowa była
Gratuluję córuni Napewno będzie śliczna i cudna

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
ja tam mam lozysko z przodu a czuje od jakiegos 16/17tc mimo ze to pierwsza ciaza ale podobno jak ma sie malo tluszczyku na brzuchu to nawet lozysko tak nie amortyzuje wiec i czuje wiec teoria nie u kazdej sie sprawdza ze lozysko z przodu oznacza pozne ruchy
Pamiętam zresztą jak na ten temat pisałyśmy i trochę byłyśmy smutne, że późno wyczujemy ruchy A tutaj proszę bardzo - chłopaki kopią I to jak szybko
Stary 2015-03-01, 09:21   #3622
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Przepraszam,nie,odniose sie do postow z dzis,bo padam po ogladaniu glazury i mebli do lazienki przed remontem...a potem Mloda zazyczyla sobie wyjsc naa rower,a ze slicznie bylo,to poszlismy i spacerowalismy za Nia ze dwie,godziny...

Mam pytanie...ktoras z Was o tym chyba pisala...chodzi mi o to,kiedy najlepeij brac witaminy-rano czy wieczorem. Bo podoobno jest jakas roznica.... ale za chiny sobie nie,moge przypomniec jaka
ja biore jak sobie przypomne niestety

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 09:22   #3623
Truskawka31
Rozeznanie

Trochę zaczynam się bać czy dam radę jako matka - ja nawet nie wiem co powinnam kupić maluchowi... Jestem dość wysoka mam jakieś 177 cm wzrostu, mój mąż 183 cm, nie mam pojęcia czy urodzę dużego czy małego chłopca. Ile tych śpiochów nakupić w rozmiarze 56, a ile w rozmiarze 62????
Wczoraj kupiłam w Świecie dziecka pierwsze śpiochy w rozmiarze 56, no i monia firmy NUK

Wczoraj też byliśmy na Karowej, żeby zorientować się jak wygląda Oddział Położniczy Bardzo fajne przeżycie Poza tym naprzeciwko tego szpitala, ale po drugiej stronie Wisły widać nasz blok
Chcę zapisać się jak najszybciej do szkoły rodzenia, bo wiem, że trwa aż 7 tygodni... W środę wejdę w 22 tc. Wolałabym jak najszybciej skończyć tę szkołę z wielu względów. A poza tym planowaliśmy wiosną pojechać nad polskie morze...

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja biore jak sobie przypomne niestety
Ja prawie zawsze po śniadaniu, czyli rano.
Stary 2015-03-01, 09:48   #3624
PalinKa_88
Rozeznanie

Witam się w 22 tygodniu
Pogoda cudnie wiosenna, a ja od wczoraj mam straszne wahania nastroju :-(
Popłakałam się od wczoraj ze 3 razy, bo ruchów nie czuję nadal a to już 22 tydz
Wizyta dopiero w czwartek a ja się nakręcam i zamartwiam czy wszystko w porządku z dzieciatkiem :-( Ehhhhhh strasznie się czuje i chodzę z płaczem ba wierzchu.
Dziś to nawet poryczałam się jak Tż powiedział, że pod blokiem rury KOPIĄ a ja mu na to, ze mnie Franio nie kopie
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa mam dość i dziś cały dzień gnije w łóżku :-(

P.S gratuluję wizyt i w końcu mamy kolejne dziewczynki dla naszych synusiow :-*

Edytowane przez PalinKa_88
Czas edycji: 2015-03-01 o 09:50
PalinKa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 09:52   #3625
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluję córuni Napewno będzie śliczna i cudna

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Pamiętam zresztą jak na ten temat pisałyśmy i trochę byłyśmy smutne, że późno wyczujemy ruchy A tutaj proszę bardzo - chłopaki kopią I to jak szybko
otoz to nstawialam sie na jakis 23tc a tu suprise chociaz nie powiem teraz zdarzaja sie chwile ze wolalabym nie czuc bo jak zacznie wariowac i fikolki robic to takmjakby mi sie wszystko przewracalo;D a mam niestety malego wiercipiete ktory jak mama idzie spac to daje do wiwatu rowno ale i tak to kocham

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Witam się w 22 tygodniu
Pogoda cudnie wiosenna, a ja od wczoraj mam straszne wahania nastroju :-(
Popłakałam się od wczoraj ze 3 razy, bo ruchów nie czuję nadal a to już 22 tydz
Wizyta dopiero w czwartek a ja się nakręcam i zamartwiam czy wszystko w porządku z dzieciatkiem :-( Ehhhhhh strasznie się czuje i chodzę z płaczem ba wierzchu.
Dziś to nawet poryczałam się jak Tż powiedział, że pod blokiem rury KOPIĄ a ja mu na to, ze mnie Franio nie kopie
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa mam dość i dziś cały dzień gnije w łóżku :-(

P.S gratuluję wizyt i w końcu mamy kolejne dziewczynki dla naszych synusiow :-*
co to za placz! kazda czuje w swoim tepie ruchy.. jesli z dzidzia jest wszystko ok na izytach to nie ma co sie martwic.. czasem jest tak ze dopiero w 24tc zaczyna sie czuc jak malec jest juz wiekszy.. zobaczysz w czwartek lekarz Cie uspokoi!
Stary 2015-03-01, 10:21   #3626
fuertka88
Rozeznanie

Witam w niedzielę
Zasnęłam dopiero przed 3 , ale ogólnie jestem wyspana. Synek był łaskawy i obudził się po 9

U nas piękne słonko! więc po śniadaniu lub po obiedzie musowo ruszamy na spacer
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-03-01, 10:24   #3627
Truskawka31
Rozeznanie

U nas słoneczko z samego rana, a teraz mgła, szaro... Gardło mnie boli... Cholera
Stary 2015-03-01, 10:33   #3628
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
U nas słoneczko z samego rana, a teraz mgła, szaro... Gardło mnie boli... Cholera
Zdrówka!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2015-03-01, 10:43   #3629
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Zdrówka!
Dziękuję
Jutro muszę iść do pracy, ale trochę się boję, że choróbsko mi się zacznie paskudzić. Generalnie od wielu lat mam problem z zatokami czołowymi, nosowymi i szczękowymi... Zawsze rozpoczyna się od bólu gardła, a potem katar, łzawienie z oczu, puchnięcie oczu, no i ból zatok... Zastanawiam się nad przeciągnięciem urlopu lub pójściem na parodniowe lub całotygodniowe zwolnienie. Wiem jednak od księgowej, że takie zwolnienia jakoś wpływają na wysokość wypłacanego zasiłku macierzyńskiego - czy to prawda, może się orientujecie?

Edytowane przez Truskawka31
Czas edycji: 2015-03-01 o 10:45
Stary 2015-03-01, 10:58   #3630
Sikorka0204
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziękuje dziewczyny
Truskawka zdrówka
Moja od dwóch dni solidnie kopie, nie boli jeszcze ale czuje, że niedługo się zacznie
Wczoraj ojca 6x kopnęła i stwierdził, że jego księżniczka go chyba nie lubi
Dziś posegregowałam trochę ciuchów z uwzględnieniem tych najmniejszych, mój TZ wziął skarpeteczki do ręki, spojrzał na metkę i mówi "niemożliwe, że to jest dla dzieci od 3-6 lat!!" Szkoda tylko, że to o miesiące chodziło

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości