|
|
#901 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/katarek-p...r-do-nosa.html Weron co do rodziców to cóż lubić się nie muszą nie oni będą rodziną ja też miałam inną wizję tego, ze nasi rodzice będa się spotykać na kawie (mieszkają blisko siebie) a niestety widują się tylko u nas na urodzinach ale to raczej przez ojca tż bo jest dziwny no trudno pogodzilam się z tym Iluzja tak sobie pomyślałam przy okazji wrzucania foty brzuszka, jak twój? Znika ? ![]() ![]() a co do chrzcin to nie można odmówić dziecku chrztu także możesz przekazać księdzu jak będzie robić jakieś problemy, że nie ma prawa Ci odmówić
Kruszynek Edytowane przez Lily ofthe Valley Czas edycji: 2015-03-02 o 10:24 |
||
|
|
|
#902 |
|
Rozeznanie
|
ja oglądam i nic ... , mam zamiar w sobotę uderzyć na Wrocław ( u mnie kiepski wybór w sklepie). Czy jest tu ktoś z Wrocka? Może znacie jakiś sklep z dobrym asortymentem wózków?
|
#903 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Truskawko co za nietaktowna koleżanka Tien współczuję oparzenia, jak Ty to zrobiłaś?? A już doczytałam, dobrze, że nic gorszego się nie stało!! Ja zawsze chowam (też gorące) do takiej kanciapy naszej Na podłodze stawiam i drzwi zamykam.Co do temp. w domu to u nas jest max.21 stopni. W nocy ok 19. I dla nas jest super. Za to jak przyjeżdża moja siostra z córką to im wiecznie zimno Ale fakt, tej zimy grzaliśmy może w sumie ze 2 tyg A tak to sąsiedzi nas grzeją Oczywiście codziennie też wietrzę mieszkanie![]() Baset ja piję kawę, nie codziennie, ale raz na jakiś czas tak A misia można włożyć, przecież noworodek nie biega po tym łóżeczku![]() Weron to było pierwsze spotkanie rodziców?? Współczuję stresu Najważniejsze, że macie to za sobą![]() Martus zdrówka! Kciuki za dzisiejsze wizyty! |
|
|
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
Tien ale oparzenie- współczuję
![]() Ja pewnie się zamknę w 4 pralkach
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Thien i Martus
![]() Teraz pokażę Wam kilka łupów, z walizki po córkach siostry ![]() Ostatni sweterek należał do mnie Wszystkie szydełkowe rzeczy robiła moja mama ![]() No i słuchajcie ile mam czapeczek w tej walizce... UWAGA! 29.
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I pomyśleć że w zerowce myślałam że dziecko się rodzi przez pępek mamy Loluś musisz coś wiedzieć, pewnie będzie ci ciężko, ale: dziecko wychodzi innym otworem
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Baset rzeczy piękne, za sweterek :brawo: a tych czapek to ykhm..
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja je chyba zaczne sprzedawać
![]() Na każdy dzień inna -.-' Co prawda, kilka czapeczek jest na wielkość wcześniaka, bo najstarsza siostrzenica, mimo, że urodziła się w terminie, to miała 2.2kg
|
#909 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie w szpitalu nie ma zzo, tylko gaz...![]() Cytat:
oczywiście tak żeby nie przegiac w zadna stroneCytat:
Naprawdę sobie tego nie wyobrażam, trudno, wyjdę na wredną sukę ale nie zamierzam nikogo wpuścić do domu przez pierwszy tydzien albo i dluzej! nie nie i NIE!! a jak ktoś przyjdzie bez zapowiedzi, to trudno, niech stoi pod drzwiami ja pier.dole!! Jasne ![]() Cytat:
![]() Dziś nie dość że wstawałam z zegarkiem w ręku co godzinę, raz mi się śnilo że byłam na wojnie a drugi raz że siedziałam na drewnianym pomoście nad jakąś rzeką i mimo wielkiego brzucha wiatr mnie zduchnął do wody a tam strasznie wysoko było i to była wielka i rwąca rzeka więc pewnie się zabiłam od razu ![]() Cytat:
Cytat:
za miesiąc! ![]() Kurcze, ja juz nie wiem jak z tym praniem jest może jestem jakaś zacofana, albo się nie znam, ale nie zamierzałam prać nic poza ubrankami, które mam używane te śliczne nowe polarowe kocyki ze sklepu też trzeba??? przecież to się zniszczy i zmechaci od razu... pieluszki też?? ![]() Pytałam Was o chrzciny i zapomniałam odpisac Ja bym chciała tak mniej więcej w sierpniu, bo marzą mi się plenerowe, rodzice mają spory ogród, po kościele zamiast obiadu w knajpie można grilla zrobic
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Scotasia
![]() Baset super te sweterki szydełkowe ![]() Ja też mam jeszcze swój komplet do chrztu, który moi rodzice kupili w Czechosłowacji 25 lat, a trzyma się lepiej niż niejedne współczesne ciuchy po dwóch praniach ![]() Szkoda mi go wyrzucać, jakiś sentyment zostaje może kiedyś go swoim dzieciom przekażę
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Capriola im to pasuje. Do tego jego mama jest u nich 2 razy dziennie, codziennie. Ja sobie nie wyobrażam...
Oczywiście że prac wszystko. Nie wiesz jak, gdzie to było przechowywane, transportowane. A fe ;-)
|
#912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Także polecam Ci raczej wyprać ![]() A co do chrzcin, to my właśnie podobnie planujemy, żeby sobie usiąść na ogrodzie i będzie fajniej i TANIEJ niż w knajpie
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny glupie pytanie - jak piszecie o praniu pokrowcow na wózek to nowego wózka też to dotyczy? Bo to ze kocyk, przescieradla itd wiem, ale teraz jak zaczęłam myśleć...
i u lekarza nadal czekam czemu takie kolejki?
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuje w knajpie bo nie chce mi się bawić w gotowanie. Mało mamy gości także luzik.
|
|
|
|
#917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#918 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak..codziennie..zdarza się,że 2 na dzień..ale wiekszość mleka i trochę kawy.. Cytat:
i wyszły mi najlepsze od początku ciązy..na początku miałam ggtp podwyższone i aspat, potem aspat i alat..oczywiście niewiele,ale sie martwiłam..a teraz wszystko w normie ![]() Odnośnie prania..boję się,że śpiochy jak są kolrowe np białe z niebieskim czy z czerwonym to że mi zafabrują..jak mam białe śpiochy z wstawkami kolorowymi to mogę je razem uprać? na samą myśl wymiękam.. idę na kawkę
|
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny wiem, że to głupie ale powiedzcie proszę co myślicie, czy założyłybyście takie ubranka chłopczykowi??
|
|
#920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, chcę zamówić materac (mam szał wyprawkowy i zaraz już wszystko będę miała chyba ;p ). Zastanawiam się nad pokrowcom do Havea: Medica czy Aloe Vera? http://krainamateracy.pl/hevea-mater...atis-p-57.html http://krainamateracy.pl/hevea-mater...atis-p-56.html Macie jakieś zdanie?
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
Capriola, Martus ale Wam fajnie, że macie możliwość zrobić chrzciny w plenerze
![]() Capriola pierz, pierz. Lily ja bym ubrała chłopca w te ciuszki ![]() A w temacie materacy.. czy taki by się nadał? http://allegro.pl/materac-lateksowy-...122080033.html albo http://allegro.pl/materac-lateksowy-...080150616.html Po synku mam pianka-kokos-gryka ale chyba powinnam go wymienić... Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-03-02 o 10:55 |
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzę juz w poczekalni, cud ze się dokulałam.. Jeszcze mnie sąsiad wkurzył, bo akurat dzisiaj ma kaprys, żeby telefon przepisać na mnie... Fakt, że przecież to mój telefon a on 3 lata temu wziął go na siebie bo wtedy konta bankowego jeszcze nie miałam, ale kurcze akurat to.musi być dzisiaj?!
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie nowe kocyki, prześcieradła itp też pierzecie??
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo wiadomo, różne rzeczy się zdarzają, jak dużo ulewa czy coś, to trzeba przebierać ciągle.
|
|
|
#926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja raczej nie.
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam miałam pisać o spotkaniu z architektem. Jestem bardzo zadowolona każdemu polecam. Okazuje się, że nawet zakupy będziemy razem robić
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
|
#929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile? u nas ponad 20..Cytat:
ja bym prala Cytat:
Tak
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie też mnie to zastanawia
ale laski mówia że prać!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

ja też miałam inną wizję tego, ze nasi rodzice będa się spotykać na kawie (mieszkają blisko siebie) a niestety widują się tylko u nas na urodzinach ale to raczej przez ojca tż bo jest dziwny no trudno pogodzilam się z tym 

A tak to sąsiedzi nas grzeją
Oczywiście codziennie też wietrzę mieszkanie

a tam strasznie wysoko było i to była wielka i rwąca rzeka więc pewnie się zabiłam od razu
za miesiąc!
może jestem jakaś zacofana, albo się nie znam, ale nie zamierzałam prać nic poza ubrankami, które mam używane 

i u lekarza nadal czekam czemu takie kolejki?
.
.
.