|
|
#1021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Cytat:
ja również mam od r_p77 i jestem zadowolona. Pierwsze pranie za mną i nic się z nimi nie stało Cytat:
Ok, jadę z Tż o 3 do dwóch hurtowni kuknąć za komodą, trzymajcie kciuki!
|
|
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Która może polecić dobre tetry, bo tak poczytałam was i nie wiem jakie wybrać
|
|
|
#1023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ola gratuluję imienia Wojtki to fajne chłopaki, mam brata ![]() I ja po wizycie. Z dobrych wiadomości to mam skierowanie na dodatkowe USG, pytałam lekarza o te powiększone miedniczki nerkowe, powiedziałam że się martwię, to dał mi skierowanie, mam iść w połowie kwietnia. No ale konował mnie wkurzył, bo problem będzie z L4 I zwolnienia bym nie dostała, więc dobrze że mam ten urlop. Bo lekarz na to że bardzo źle zrobiłam, przecież to choroba, że go narażam, bo on musi na L4 wpisać kod choroby, a nie może wpisać prawidłowa ciąża, że jego córka pracowała do 9 miesiąca, a ja marudzę, przecież źle się nie czuje... ![]() czułam się po prostu jakbym chciała coś niesłusznie wyłudzić, wiem że nie jestem chora, ale na prawdę ciąża daje się we znaki, juą ciężko jest chodzić do pracy i 8 h siedzieć przed komputerem, bolą plecy, brzuch, wszystko kłuje, zgaga, żołądek, no i ogólnie - jakoś tyle ciężarnych jest na zwolnieniu, u mnie pracy i wszędzie, nawet u nas na wątku, a ja mam zgrywać bohaterkę i do samego porodu pracować? No i jeszcze powiedział że mogę sobie wziąć 6 tyg. przed porodem urlop macierzyński ![]() Wyszłam od niego, poryczałam się jak głupia i nie wiem co robić. Iść do internisty i co mówić? I kiedy przede wszystkim? Nie chcę już wracać od pracy, nie dam rady, z resztą chcę się przygotować, odpocząć, a tu co?Jestem w kropce
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie zaryzykuje.
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
No i wróciłam i mnie boli i rwa i Bożena
|
#1026 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hahaha zobaczymy, co powie jak się urodzi i będzie płakało w nocy, trzeba będzie przewijać, karmić, bawić się itd itd .. myślę, że wtedy nie będzie miał problemu z tym, że następne za 3 lata Cytat:
![]() Cytat:
Dżizas ale mały robi burzę w brzuchu
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Żre musli z jogurtem naturalnym. Wczoraj miałam deser dietetyczny ciasto z jabłkami bez cukru i masła, bita śmietana z jogurtu greckiego, truskawki i gorzka czekolada mniam i cukier 112
|
|
|
|
#1028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serio nie ogarniam... Zawsze możesz stwierdzic, że nie czujesz się tak świetnie, że Cię ciągnie, rwie, słabo Ci itd. Naściemniaj mu trochę. Jakoś większość lekarzy nie robi z L-4 żadnego problemu. Jak poszłam do lekarza po L-4 z pobytu szpitalnego w 5 tc, to nawet się nie pytał za bardzo tylko stwierdził, że L-4 będziemy kontynuować. I ze zwolnieniami nie robi nigdy nikomu problemów i sam jakoś problemów z tego tytułu nie ma
|
|
#1029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez przesady, przecież wiadomo, że ostatni trymestr jest ciężki dla nas i nie wiem czemu nie chcą wystawiać zwolnień.. tym bardziej, że przyda się trochę odpoczynku przed porodem, a zresztą już z brzuszkami to nikt nie jest w pełni sprawny i wiadomo, że wszystko szybciej męczy.
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś poszłam zobaczyć jak tam co tam i wyszłam z koszula i dresem na raz w sam raz i tylko 20 euro Martus no, no... Wybacz, ale mojego Kacpra nikt nie podrobi
|
|
#1031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, że w pomorskim też jest Kik, ale daleko ode mnie, więc nie opłaca się.Nadzieja, nie wątpię w to ![]() Ale się zrobiło nagle ciemno na dworzu, masakra. Jakby zaraz jakaś wielka burza miała być. No i leje...
Edytowane przez maartussss Czas edycji: 2015-03-02 o 14:03 |
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby nie to, że się zaraz na wizytę muszę zbierać to owinęłabym się kocem, wzięła książkę i zabunkrowała się w sypialni... I jak z tej wizyty wrócę to chyba właśnie to uczynię...
|
|
#1033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę. a po wizycie pod kocyk i będzie cacy
|
|
|
#1034 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I lepiej iść już po urlopie, czy jeszcze na? Kurczę, nie wiedziałam że będą jakiekolwiek z tym problemu, mam nadzieję że uda się i przynajmniej internista nie okaże się takim wałem. Cytat:
Dokładnie! 31 tydzień u mnie leci, brzuch już większy, nie narzekam i nie wymyślam przecież, ale co innego siedzieć w domu, można poleżeć, odpocząć, a co innego tkwić przed kompem w pracy z bolącymi plecami i twardym brzuchem ![]() Cytat:
|
|
#1035 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój Tż mówi, że na nią najlepszy jest okład z młodych jajek i dojrzałej parówki:P Ale jego nie słuchaj, on ma niedobory w pewnych strefach pożycia małżeńskiego ![]() Cytat:
Chyba już wiem co będę jadła na podwieczorek ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Kurcze.... Zawsze na stronie diagnostyki wyniki miałam po maks 2h... A teraz ponad 2,5 a ciągle mi wisi: wynik wykonywany. Jeszcze pół godziny mają bo ja to muszę druknąć do lekarza...
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Konto usunięte
|
masakra, ale mi sie tłucze w brzuchu.
jaki to jest gamon to masakra... wiercioch jeden. zaraz mi skóra pęknie
|
|
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
Nerwicy z tą diagnostyką dostanę... Jak nie potrzebuję to i po 1,5h mam wyniki na stronie, jak kurde potrzebuję to minęło prawie 3 a mi ciągle wisi od godziny "wynik wykonywany".
Wrrr.... Mają 15 minut jeszcze, bo się spóźnię na wizytę :/
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Martus, u nas KIK to chyba najtańszy jest
dlatego weszłam z myślą, żeby zobaczyć ile kosztuje dres, bo szkoda mi kasy na dres który nie wiadomo jak się sprawdzi i czy zaraz mi Hahahha truskawkaxx u made my day! skąd ja teraz młode jajka wezmę TŻ nie ma, poza tym 30letnie jajka to wcale nie takie młode
|
#1040 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze a ja mam dziewczyny dylemat. Zastanawiam się nad tym gdzie będę rodzić i tak do wyboru mam dwa szpitale: Miejscowy, do którego mam niespełna 7 km, do warunków sanitarnych nie mogę się przyczepić bo cały oddział był nie tak dawno odnawiany, ale opinie ma bardzo różne. Kilka ostatnich znajomych które tam rodziły były zadowolone, ale masę jest też negatywów min takich że przeciągają poród naturalny i w ostateczności robią cc co różnie sie kończy ;/ Gdybym rodziła w nim chciałabym opłacić sobie położną więc też inaczej by to wyglądało. I szpital oddalony ode mnie ok 45 km, który zyskał ogromną renomę. Działa od kilku lat. Polecają mi go również znajome. Ma możliwość bezpłatnego znieczulenia, rodzić można w różnych pozycjach, nawet w wodzie co w miejscowym jest nie dostępne. Przekopałam wczoraj internet szukając o nim opinii i tak przez pierwsze lata działalności praktycznie 80% pozytywy, same ochy i achy, jakiś rok temu zmienili się właściciele, a szpital dzięki właśnie renomie zyskał miano masówki trochę, że kobiety walą tam drzwiami i oknami min dzięki temu że jako jedyny w okolicy ma mozliwość znieczulenia. No i opinie jak zwykle podzielone. I zastanawiam się czy iść do miejscowego, który mam blisko i który ma nieco gorszą ogólną opinię. Ale gdybym opłaciła sobie położną myślę że opieka byłaby znacznie lepsza, czy też jechać do tego który jest dalej w ciemno, bez położnej ale z możliwością ew znieczulenia. Pomożecie?
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
Jagodowa trzymam kciuki, żeby się udało z tym zwolnieniem
![]() Nadzieja racja, racja.. tym bardziej, że akurat w Szczecinie u teścia byliśmy, więc tam niedaleko do Berlina.Loluska powiem Ci szczerze, że nie wiem co bym zrobiła ![]() Zależy wszystko od tego, jak szybko by przebiegała akcja porodowa.. Bo jeżeli nic się nie będzie działo, a dostaniesz już skierowanie do szpitala to jechałabym do tego dalej, ale jeżeli już coś się zacznie, to chyba do miejscowego. Sama mam dylemat ze szpitalami, więc dużo Ci nie doradzę.
|
|
#1043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do bólu bożeny, pachwin i brzucha - pytałam położnej, to mówiła że normalne, macica rośnie i się rozciąga, wszystkie narządy wewnętrzne trochę się musiały przesunąć, do tego dziecko ciśnie i dusi - i najlepiej ból rozchodzić lub rozćwiczyć. leżeć też ale nie za dużo, bo potem jeszcze gorzej wstać i rozruszać. to akurat prawda, ale czasem to siły już ruszać się nie mam.
|
|
#1044 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nadzieja, zdradziłaś Primarka?? . I zestaw majtek też, bo u mnie można i (jak to którejś lekarz powiedział) macica w majtkach bawełanianych nie gnije!! Swoją drogą ...jaki tekst??!! Cytat:
![]() Cytat:
Apropo prań...to częstsze pranie dopiero się zacznie..... Chyba że sie miało rwe przed ciążą to wtedy nie minie!! Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizytu i gratulacje za odbyte. Ktos mi stresci ostatnie dwa dni. ?bardzo prosze
Tien z oparzeniem do lekarza bi to akurat widzialam. My dzis z tztwm na sr pierwszy raz .od wczoraj mam skurcze troche baalam sie w.nocy ale nie porodu tylko tego ze za wczesnie jeszcze;(ale po nospie jest o niebo.lepiej takze to przepowiadacze |
|
|
|
#1046 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zrób tak, jak radzą dziewczyny - od internisty na pewno dostaniesz. Ja jak na początku wymiotowałam jak kot, a wizytę u gina miałam w czwartek, to w poniedzi poszłam do rodzinnego i poprosiłam o 4 dni l4, bo nie dotrwam do czwartku - bez problemu. A co do lekarza - mój tez nie dawał, naprawdę ma na tym tle skrzywienie - "nie daje w ciąży zwolnień i już", a czułam się naprawdę źle. I tak chora, wymiotująca i co tylko chodziłam do pracy.Aż doszłam do tego momentu, że stwierdziłam, że już nie dam rady w swojej pracy w 7 miesiącu i zapytałam wprost - dajesz mi pan zwolnienie, czy mam szukać kogoś innego (może nie tymi słowami, ale z tym sensem). I się zgodził, bo to już końcówka ciąży i on wie, że się mogę źle czuć. Ale jak się źle czułam wcześniej, to nie obchodziło go za bardzo. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1047 |
|
Konto usunięte
|
Agnes to już? Lepiej żeby jeszcze dzidzia posiedziala w środku
|
|
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
Idę powiesić pranie i jadę po Kubula.
Do później
|
|
#1049 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jagodowa- dziwny ten lekarz, ale zrób jak dziewczyny radziły, przecież to 8 miesiąc, ma prawo być już ciężko loluska- a tym miejscowym nie ma znieczulenia? Będziesz miała cesarkę? Wiesz, opinie zawsze będą różne. Wystarczy trafić na jakiegoś lekarza czy położną co ma jakiś zły dzień i od razu opinia będzie zła. No chyba że to nie o to chodzi i w danym szpitalu po prostu warunki są złe, np. brak opieki czy słabe warunki sanitarne. Zależy jeszcze co kto może znieść- jedna nie obrazi się na jakieś drobne uchybienia, a dla drugiej ciężarnej będzie to nie do wybaczenia. Powiem Wam, że dopóki nie trafiłam do państwowego szpitala na patologię ciąży to nawet nie myślałam żeby tam robić, chcieliśmy iść do prywatnej kliniki. A teraz wiem że w tym szpitalu jest w porządku, nie ma na co narzekać. A jak nie trafię tam, to jest drugi szpital, z taką samą renomą co ten. I też różne rzeczy o nim słyszałam. Chyba dopiero w praniu wyjdzie czy będę zadowolona czy nie. Ale ja akurat specjalnych cudów nie oczekuję i te dwa czy trzy dni dam radę w państwowym, czy w jednym czy w drugim
|
|
#1050 |
|
Rozeznanie
|
A ja po drzemce. Położyłam się na chwilę a tu 15. Idę obiad robić
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

zobaczymy, co powie jak się urodzi i będzie płakało w nocy, trzeba będzie przewijać, karmić, bawić się itd itd .. myślę, że wtedy nie będzie miał problemu z tym, że następne za 3 lata 

za wizytę.