Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-02, 15:13   #1051
irenka78
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Odebrałam wyniki nie są złe hemoglobina jak na mnie ok bo 11 a norma od 11,5 więc żelazo pomaga
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 15:17   #1052
goskie89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Idziesz do internisty mówisz, że bolą cię plecy, jak sikasz to cie boli. Dostajesz l4 i sierowanie na mocz . Nie przyznajesz się ginekologowi, że byłaś na l4 idziesz do niego na wizytę i mówisz, że plamiłaś po wysiłku w pracy (przeciez on nie wie co robiłaś) ale położyłaś się i przeszło boisz się jednak, że to się powtórzy i nie chcesz ryzykować. Jak powie, że l4 nie to mówisz ok prosze to mi na pismie dać jakby cos mi się stało żebym miała podkładke . Nie zaryzykuje.
Popieram. Ja bym tak zrobiła albo zmieniła lekarza skoro ten nie dba o zdrowie pacjentki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
goskie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 15:18   #1053
baelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goskie89 Pokaż wiadomość
A ja po drzemce. Położyłam się na chwilę a tu 15. Idę obiad robić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To zawsze tak jest, szczególnie rano. Przysypiasz 5 minut, a budzisz się za 30
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 15:18   #1054
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość

zrób tak, jak radzą dziewczyny - od internisty na pewno dostaniesz. Ja jak na początku wymiotowałam jak kot, a wizytę u gina miałam w czwartek, to w poniedzi poszłam do rodzinnego i poprosiłam o 4 dni l4, bo nie dotrwam do czwartku - bez problemu.

A co do lekarza - mój tez nie dawał, naprawdę ma na tym tle skrzywienie - "nie daje w ciąży zwolnień i już", a czułam się naprawdę źle. I tak chora, wymiotująca i co tylko chodziłam do pracy.Aż doszłam do tego momentu, że stwierdziłam, że już nie dam rady w swojej pracy w 7 miesiącu i zapytałam wprost - dajesz mi pan zwolnienie, czy mam szukać kogoś innego (może nie tymi słowami, ale z tym sensem). I się zgodził, bo to już końcówka ciąży i on wie, że się mogę źle czuć. Ale jak się źle czułam wcześniej, to nie obchodziło go za bardzo.

u nas też burza była przed chwilą i okna mi umyło
Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoiłyście, bo jak wyszłam od niego to myślałam że z rozpaczy się zapłaczę, tak się strasznie głupio czułam i cały mój plan legł w gruzach. Ale jak ogólny lekarz powinien dać bez problemu, i to na dolegliwości ciążowe z tym kodem B to może nie ma co się załamywać tylko zacząć się cieszyć urlopem i kompletować wyprawkę a zwolnienie się nalezy to już 8 miesiąc praktycznie, więc chyba nie wymagam jakiś cudów i nie jest to kwestia mojego widzimisię.

I własnie nastawiłam pranie przed momentem, wchodzę do łazienki a tam kałuża... chyba kot jak łaził za pralką musiał wyciągnąc węża, więc polatałam ze szmatą na kolanach, odsunęłam pralkę i padam, mam tylko nadzieję że do sąsiadów nic nie pociekło. więc urlop zaczął się średnio, teraz musi być lepiej.
Stary 2015-03-02, 15:21   #1055
201606011622
Konto usunięte

Te koty to lubią lazienki, u mojej mamy też wiecznie tam się kreca
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 15:33   #1056
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Ja też malutko mam ciuszków, chociaż powoli gromadzę, nawet dziś i w weekend jakieś bodziaki kupiłam, akurat udało się takie kopertowe, ale to malutkie - 62 mam malutko, teraz dopiero zacznę kupować, ale najpierw chcę zrobić zamówienie z geminii i u rp, i sobie do szpitala.

Ola gratuluję imienia Wojtki to fajne chłopaki, mam brata

I ja po wizycie. Z dobrych wiadomości to mam skierowanie na dodatkowe USG, pytałam lekarza o te powiększone miedniczki nerkowe, powiedziałam że się martwię, to dał mi skierowanie, mam iść w połowie kwietnia.

No ale konował mnie wkurzył, bo problem będzie z L4 ja teraz wzięłam sobie dwa tygodnie urlopu w pracy, do 13 marca i chciałam od połowy miesiąca już zwolnienie, żeby do pracy nie wracać.
I zwolnienia bym nie dostała, więc dobrze że mam ten urlop.
Bo lekarz na to że bardzo źle zrobiłam, przecież to choroba, że go narażam, bo on musi na L4 wpisać kod choroby, a nie może wpisać prawidłowa ciąża, że jego córka pracowała do 9 miesiąca, a ja marudzę, przecież źle się nie czuje...

czułam się po prostu jakbym chciała coś niesłusznie wyłudzić, wiem że nie jestem chora, ale na prawdę ciąża daje się we znaki, juą ciężko jest chodzić do pracy i 8 h siedzieć przed komputerem, bolą plecy, brzuch, wszystko kłuje, zgaga, żołądek, no i ogólnie - jakoś tyle ciężarnych jest na zwolnieniu, u mnie pracy i wszędzie, nawet u nas na wątku, a ja mam zgrywać bohaterkę i do samego porodu pracować? w końcu stanęło na tym że tydzień mam pokombinować u internisty, a na następnej wizycie czyli 20 marca może mi wystawi zwolnienie. Jak nie to nie wiem co zrobię.
No i jeszcze powiedział że mogę sobie wziąć 6 tyg. przed porodem urlop macierzyński
Wyszłam od niego, poryczałam się jak głupia i nie wiem co robić. Iść do internisty i co mówić? I kiedy przede wszystkim? Nie chcę już wracać od pracy, nie dam rady, z resztą chcę się przygotować, odpocząć, a tu co?Jestem w kropce a miało być tak pięknie..
Co za idiota Ja bym zrobiła tak jak Fistaszek pisze, albo zmieniła lekarza! No bez przesady, ciąża to nie choroba, ale czy taki lekarz chciałby się tak męczyć jak my? Odpoczynek przed porodem nam się należy!

Cytat:
Żre musli z jogurtem naturalnym. Wczoraj miałam deser dietetyczny ciasto z jabłkami bez cukru i masła, bita śmietana z jogurtu greckiego, truskawki i gorzka czekolada mniam i cukier 112 .
Ale mam ochotę na coś słodkiego

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
masakra, ale mi sie tłucze w brzuchu.
jaki to jest gamon to masakra... wiercioch jeden. zaraz mi skóra pęknie
Mój bąbelek gmera przy bożenie i dodatkowo ma czkawkę, zaczynam mieć dość! A to małe wcale nie chce się słuchać matki

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Moja gin sama proponowała mi L4 jak jeszcze chodziłam do pracy, nie spotkałam się z tym żeby którejkolwiek pacjentce robiła z tym problem. Dziwię się że lekarz zamiast nawet dmuchać na zimne to się zapiera rękami i nogami przed wypisaniem

Kurcze a ja mam dziewczyny dylemat. Zastanawiam się nad tym gdzie będę rodzić i tak do wyboru mam dwa szpitale:

Miejscowy, do którego mam niespełna 7 km, do warunków sanitarnych nie mogę się przyczepić bo cały oddział był nie tak dawno odnawiany, ale opinie ma bardzo różne. Kilka ostatnich znajomych które tam rodziły były zadowolone, ale masę jest też negatywów min takich że przeciągają poród naturalny i w ostateczności robią cc co różnie sie kończy ;/ Gdybym rodziła w nim chciałabym opłacić sobie położną więc też inaczej by to wyglądało.

I szpital oddalony ode mnie ok 45 km, który zyskał ogromną renomę. Działa od kilku lat. Polecają mi go również znajome. Ma możliwość bezpłatnego znieczulenia, rodzić można w różnych pozycjach, nawet w wodzie co w miejscowym jest nie dostępne. Przekopałam wczoraj internet szukając o nim opinii i tak przez pierwsze lata działalności praktycznie 80% pozytywy, same ochy i achy, jakiś rok temu zmienili się właściciele, a szpital dzięki właśnie renomie zyskał miano masówki trochę, że kobiety walą tam drzwiami i oknami min dzięki temu że jako jedyny w okolicy ma mozliwość znieczulenia. No i opinie jak zwykle podzielone.

I zastanawiam się czy iść do miejscowego, który mam blisko i który ma nieco gorszą ogólną opinię. Ale gdybym opłaciła sobie położną myślę że opieka byłaby znacznie lepsza, czy też jechać do tego który jest dalej w ciemno, bez położnej ale z możliwością ew znieczulenia.

Pomożecie?
Ciężki wybór. Prawda jest taka, że ile ludzi tyle opinii. Wydaje mi się, że to zależy jak będzie postępować akcja porodowa, bo jak szybko to ja bym nie ryzykowała dalszą podróżą, tylko jechała do tego bliższego

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytu i gratulacje za odbyte. Ktos mi stresci ostatnie dwa dni. ?bardzo prosze
Tien z oparzeniem do lekarza bi to akurat widzialam. My dzis z tztwm na sr pierwszy raz .od wczoraj mam skurcze troche baalam sie w.nocy ale nie porodu tylko tego ze za wczesnie jeszcze;(ale po nospie jest o niebo.lepiej takze to przepowiadacze
Już przepowiadacze

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki nie są złe hemoglobina jak na mnie ok bo 11 a norma od 11,5 więc żelazo pomaga
Oby hemoglobina jeszcze podskoczyła

Przyszły mi pajacyki z nexta, są śliczne i w idealnym stanie

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 15:37   #1057
dorka607
Wtajemniczenie

Ufff nadrobiłam Was...ale sorki, że nie cytuję- brak mi sił:-/

Dziś o 7:30 pojechałam z mężem<bo zaraził się ode mnie> do lekarza który jest otwarty od 8, ale że ponoć tam już kolejka od rana jest. I wiecie która byłam- 20 sta po nas przyszło kolejne tyle osób jakieś nieporozumienie. Ale cud- dostaliśmy się o 9 do lekarza i oboje antybiotyki <ja słabszy który dzidziusiowi nie zaszkodzi>. Także kolejny dzień leżymy w łóżku i stękamy jeden przez drugiego-ale niestety nie z przyjemności tylko gorączki i bólu. Do tego tak mnie bolą pachwiny i Bożena że ledwo co się ruszam- wejście i wyjście z auta to wyczyn ze łzami w oczach kuźwa wziąć i tylko dobić

Brawa za wszystkie wizyty
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 15:38   #1058
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
dzień dobry
na początek za wszystkie wizyty

co do spania też mam jakieś dziwaczne sny, koszmary, często się budzę, dopiero rano mi się dobrze śpi
weron twój sen wygrał konkurs
sama byłam zdziwiona :-P

Cytat:
będzie Wojtek
Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie wszystko w jak najlepszym porządku. Przytyłam 0.5kg, ciśnienie 120/60 hemoglobina bez niczego skoczyła do 12.3
Odczyt ktg tez w normie, to że dziecko ucieka to też normalne.
Szyjka długa twarda i zamknięta, tylko znów się przeplatał lekki stan zapalny czy coś. Ale już mi dr zapisał to co mi ostatnio pomogło po pół tabletki na noc wiec nie ma tragedii.
Co do rwy no rwa jak nic. zasługa Kacperskiego że mnie boli bo uciska. Więcej odpoczywać i zimne okłady robić. Po ciąży ma przejść.
o Wojtek- bardzo ładne imię Moi znajomi mają Wojtka

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do lekarki, mam przyjechać po skierowanie do chirurga
no i dobrze- zajmą się tobą profesjonalnie i do odszkodowania będzie dokumentacja

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Okey dzieki dziewczyny za brutalne uswiadomienie hahaha. Od teraz piore wszystko!

Ale sie pogoda zespula. Rano bylo super, rzesko. A teraz deszcz leje i wiatr jest. Okropnie. Az sie psychicznie gorzej poczulam.

Ej a powiedziec lekarzowi ze mam problemy z poruszaniem sie, ze mnie ta noga tak boli i miednica? Czy sie nie osmieszac bo to normalne?
no pewnie- powiedz od tego są lekarze

Cytat:
Idziesz do internisty mówisz, że bolą cię plecy, jak sikasz to cie boli. Dostajesz l4 i sierowanie na mocz . Nie przyznajesz się ginekologowi, że byłaś na l4 idziesz do niego na wizytę i mówisz, że plamiłaś po wysiłku w pracy (przeciez on nie wie co robiłaś) ale położyłaś się i przeszło boisz się jednak, że to się powtórzy i nie chcesz ryzykować. Jak powie, że l4 nie to mówisz ok prosze to mi na pismie dać jakby cos mi się stało żebym miała podkładke . Nie zaryzykuje.
dobra rada
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 15:43   #1059
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Nadzieja racja, racja.. ja byłam w Dojczach pod koniec grudnia, zrobiłam napad na Primark, żeby też właśnie jakieś taniochy dorwać, bo cholerka wie gdzie ile mi jeszcze przybędzie, a wolę wydać 5 euro na spodnie tam, niż 100 zł tutaj tym bardziej, że akurat w Szczecinie u teścia byliśmy, więc tam niedaleko do Berlina.
Dawno nie byłam w primarku
Ale tam też kupowałam dużoooo ostatnio właśnie bluzy na ciąże

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Nadzieja, zdradziłaś Primarka??: Ja po 5 zakupiłam koszule do porodu, do karmienia i może sie ze mnie lać z wszystkicg stron....żal nie bedzie . I zestaw majtek też, bo u mnie można i (jak to którejś lekarz powiedział) macica w majtkach bawełanianych nie gnije!!
Swoją drogą ...jaki tekst??!!
Zdradziłam i nie zawacham się tego powtórzyć body za 2 e... Koszulki itp max 4... Jakbym nawet miała młodemu założyć i jak wyrośnie wyrzucić nie będzie mi szkoda

Gatki tez musze kupić, bo u mnie mówią podobnie jak u Ciebie macica nie gnije
Stary 2015-03-02, 15:56   #1060
kasienka1985
Zakorzenienie

Dzień dobry,
właśnie wyprałam i powiesiłam pierwszą turę tych maleńkich piękności
Ale śmiać mi się chce bo po 3 minutach wniosłam ciuszki z powrotem do domu bo wiele by z nich nie zostało, tak cholernie wieje

Ogarnełam trochę grajdołek i zapraszam na kawę .
Idę nadrabiać!

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 16:02   #1061
weron1
Rozeznanie

Nadzieja gratuluję wizyty. Fajnie masz, że to KTG Ci robią
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 16:05   #1062
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Capriola Widzę, że jesteś z Gdańska, do jakiej szkoły rodzenia idziesz? I wiesz już gdzie będziesz chciała rodzić?
ooo popatrz nie zauważyłam, że jeszcze ktoś z połnocy jest
Idziemy do tej w Akpolu na Jaśkowej, ale podobno mają remont i zajęcia na Morenie
A rodzić nie planuję w Trojmieście, ale najlepsze (a razej najmniej złe ) opinie słyszałam o Klinicznej A Ty??
Gdzie chodzisz do gina?
Cytat:
Dokładnie!

W ogóle, ja rozumiem, jak nie każdy chce dawać zwolnienie w ciąży bo dużo kobiet nadużywa i bierze tak se, profilaktycznie, ale z drugiej strony jak ktoś się ewidentnie źle czuje to nie rozumiem...
Moja koleżanka nie dostała na początku ciąży (nie chciała na stałe, tylko ze 2 tygodnie) bo masakrycznie się czuła, zasypiała w pracy na stojąco i non stop wymiotowała, a lekarka powiedziała, że jej nie da bo...zwolnienia w ciąży daje od 4. miesiąca...
Stary 2015-03-02, 16:28   #1063
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Nadzieja gratuluję wizyty. Fajnie masz, że to KTG Ci robią

Tylko zawał przeszłam, bo młody uciekł

O mój Boże dajcie mi pistolet!! Oglądam rozmowy w toku i mam ochotę tego dziada ubić!

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

http://mumsfromlondon.com/article/li...szczepie%C5%84

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Bez jaj... Rano było piękne słońce, przed chwilą padał deszcz, potem grad, a teraz yyyy śnieg no chyba żart...
Stary 2015-03-02, 16:45   #1064
fistaszek24
Zakorzenienie

Zamówiłam laktator uff nareszcie.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 16:46   #1065
201606011622
Konto usunięte

U mnie lało teraz słońce wylazlo
Stary 2015-03-02, 16:47   #1066
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Hahahha truskawkaxx u made my day! skąd ja teraz młode jajka wezmę TŻ nie ma, poza tym 30letnie jajka to wcale nie takie młode
Cóż... 30 letnie to jeszcze nie takie najgorsze. Mogą być po lekkim liftingu :P

Cytat:

w kulki lecą sobie
Na szczęście zdążyłam pobrać. Tylko w moczu jakieś bakterie, a tak to morfo i poziom żelaza super. Więc anemia póki co mi nie grozi

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość

Kurcze a ja mam dziewczyny dylemat. Zastanawiam się nad tym gdzie będę rodzić i tak do wyboru mam dwa szpitale:

Miejscowy, do którego mam niespełna 7 km, do warunków sanitarnych nie mogę się przyczepić bo cały oddział był nie tak dawno odnawiany, ale opinie ma bardzo różne. Kilka ostatnich znajomych które tam rodziły były zadowolone, ale masę jest też negatywów min takich że przeciągają poród naturalny i w ostateczności robią cc co różnie sie kończy ;/ Gdybym rodziła w nim chciałabym opłacić sobie położną więc też inaczej by to wyglądało.

I szpital oddalony ode mnie ok 45 km, który zyskał ogromną renomę. Działa od kilku lat. Polecają mi go również znajome. Ma możliwość bezpłatnego znieczulenia, rodzić można w różnych pozycjach, nawet w wodzie co w miejscowym jest nie dostępne. Przekopałam wczoraj internet szukając o nim opinii i tak przez pierwsze lata działalności praktycznie 80% pozytywy, same ochy i achy, jakiś rok temu zmienili się właściciele, a szpital dzięki właśnie renomie zyskał miano masówki trochę, że kobiety walą tam drzwiami i oknami min dzięki temu że jako jedyny w okolicy ma mozliwość znieczulenia. No i opinie jak zwykle podzielone.

I zastanawiam się czy iść do miejscowego, który mam blisko i który ma nieco gorszą ogólną opinię. Ale gdybym opłaciła sobie położną myślę że opieka byłaby znacznie lepsza, czy też jechać do tego który jest dalej w ciemno, bez położnej ale z możliwością ew znieczulenia.

Pomożecie?
45 km to nie jest daleko (ja będę jechać 50 ). Poród nie trwa godzinki, szczególnie pierwszy. Więc ja zdecydowałabym się na szpital z lepszą opinią i z możliwością znieczulenia. Niekoniecznie z niego skorzystasz, ale dobrze mieć tą możliwość, bo nie wiesz jak sobie będziesz radziła z bólem porodowym. Więc ja na Twoim miejscu wybrałabym ten drugi szpital.

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci tak zrobię, powiem o plecach, o pęcherzu, i mam nadzieję ze tydzień wystawi. A ginekolog dziwny, rozumiem, jak bym była w 3-4 miesiącu gdzie nawet nie było widać, żadnych dolegliwości większych, ale teraz? zostało mniej niż 10 tygodni,a on o pracy mówi i marudzeniu
A to ja powiem, że osobiście nie rozumiem nie dawania L-4 w 2 gim czy 3 cim miesiącu. Dla mnie te dwa miesiące to był koszmar, myślałam, że umrę. Do tej pory, nigdy później w ciąży nie czułam się tak źle jak wtedy. Wymioty po 5-6 razy dziennie, nieustanne mdłości, mega wzdęcia, ból brzucha, niepohamowana senność. Czułam się jakbym miała prawie 8 tygodniową grypę jelitowo - żołądkową, a nie ciążę.

Zasadniczo jeśli ciężarna mówi, że czuje się źle, to nie ważne na jakim etapie, lekarz powinien wystawić jej L-4. Takie jest moje zdanie.

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
świetny pomysł ..u mnie full pakiet, słońce, deszcz i śnieg. ja dziś nigdzie nie idę to sie zaraz owinę z ksiązką
A ja miałam chyba mega farta, bo wyszłam to nie padało, wracając podjechałam po żarełko jakieś na kolację i obiad, nie padało. Weszłam do domu, zrobiło się granatowo i ostatnie 20 minut to była burza z ulewą i gradem. Jeszcze pogrzmiewa. Masakra !

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytu i gratulacje za odbyte. Ktos mi stresci ostatnie dwa dni. ?bardzo prosze
Tien z oparzeniem do lekarza bi to akurat widzialam. My dzis z tztwm na sr pierwszy raz .od wczoraj mam skurcze troche baalam sie w.nocy ale nie porodu tylko tego ze za wczesnie jeszcze;(ale po nospie jest o niebo.lepiej takze to przepowiadacze
Hmm... Jakąś taką małą dziurę mam z tym streszczeniem, ale się postaram:

OGÓLNIE:

Była dyskusja o ciuszkach I o praniu A potem o tym kto chrzci a kto nie chrzci i czemu chrzci i kiedy i gdzie. To tak z dyskusji ogólnych O ! Ponadto było full wizyt Wszystkie udane ! Dzieciaczki piękne okrąglutkie i powabne No i coś o karmieniu cyckiem.

PERSONALNIE:

Nadzieja - boli ją rwa i Bożena, biedna rekonwalescentka, trzeba ją okładać tym i owym

Thien - próbowała być super menem i odlecieć na żelazku, ale niestety żelazko odleciało na nią i teraz biedna cierpi, ale liczymy, że wyjdzie z tego bez szwanku !

Izunia - straszy nas, że u kwietniówek poruszenie i niedługo na nas przyjdzie kryska !

Jagodowa - z najświeższych informacji ma lekarza starego piernika, który nie wie co to ból Bożeny i ból krzyża i twierdzi, że ciąża to nie choroba. Lekarz ginekolog powinien mieć ciążową Bożenę. Zmądrzałby jeden z drugim.

Fistaszek - mebluje chatę z architektem Zapoda nam tu w efekcie końcowym takie cudne zdjęcia zapewne, że nam cycki pospadają z wrażenia (a przynajmniej na to liczę ) )

Więcej nie pamiętam !
Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że dopóki nie trafiłam do państwowego szpitala na patologię ciąży to nawet nie myślałam żeby tam robić, chcieliśmy iść do prywatnej kliniki. A teraz wiem że w tym szpitalu jest w porządku, nie ma na co narzekać. A jak nie trafię tam, to jest drugi szpital, z taką samą renomą co ten. I też różne rzeczy o nim słyszałam. Chyba dopiero w praniu wyjdzie czy będę zadowolona czy nie. Ale ja akurat specjalnych cudów nie oczekuję i te dwa czy trzy dni dam radę w państwowym, czy w jednym czy w drugim
U mnie właśnie pobyty na patologii ciąży sprawiły, że w życiu Warszawy tu nie urodzę. Sodoma i gomora to mało powiedziane żeby opisać co tam się działo z ciężarnymi czekającymi na poród i z akcją porodową (bo na porodówkę przenosili na samą końcówkę...). Aż sobie nie chcę przypominać bo słabo mi się robi.

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
No i gut !

U mnie żelazo 12,5 ale w normie od 12 :P Za to żelaza 76 przy normach od 37 do 140 i lekarz powiedział, ze na razie nie ma potrzeby brać w tabletach. To dobrze, bo źle je toleruję:/

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Ufff nadrobiłam Was...ale sorki, że nie cytuję- brak mi sił:-/

Dziś o 7:30 pojechałam z mężem<bo zaraził się ode mnie> do lekarza który jest otwarty od 8, ale że ponoć tam już kolejka od rana jest. I wiecie która byłam- 20 sta po nas przyszło kolejne tyle osób jakieś nieporozumienie. Ale cud- dostaliśmy się o 9 do lekarza i oboje antybiotyki <ja słabszy który dzidziusiowi nie zaszkodzi>. Także kolejny dzień leżymy w łóżku i stękamy jeden przez drugiego-ale niestety nie z przyjemności tylko gorączki i bólu. Do tego tak mnie bolą pachwiny i Bożena że ledwo co się ruszam- wejście i wyjście z auta to wyczyn ze łzami w oczach kuźwa wziąć i tylko dobić

Brawa za wszystkie wizyty
Wracajcie do zdrowia ! Żebyście coś postękali w innych klimatach

----------------------

Po wizycie raportuję:

Tętno mojej uciekającej szkrabiny książkowe pomiędzy 155 a 160

Szyjka trzyma, doktor się śmieje, że z tym szwem to będę mogła w ciąży chodzić i do sierpnia Jego zdaniem założyli żeby dmuchać na zimne, i mam się nie przejmować.

Wyniki mam jak młody buk (w sensie drzewo liściaste )

Nie przytyłam dalej nic więcej. Więc pod kątem przyrostów 6 i 7 miesiąc na razie nic. Ogólnie jest mnie + 3,5 kg. A w stosunku do wagi przeciążowej tylko 0,5. Pan dr mówi, że to ładny wynik i przy mojej wadze wyjściowej życzyłby sobie żebym tak z 7 kg przytyła. (przed ciążą około 69 przy 165cm wzrosta a końcem 3-go miesiąca 66).

Widzimy się za 3 tygodnie 23.03 w 33 tc. Potem wizyty już co 2 tygodnie przewiduje.

No to chyba tyle
Stary 2015-03-02, 16:51   #1067
fistaszek24
Zakorzenienie

U mnie czarno .

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość

Na szczęście zdążyłam pobrać. Tylko w moczu jakieś bakterie, a tak to morfo i poziom żelaza super. Więc anemia póki co mi nie grozi

45 km to nie jest daleko (ja będę jechać 50 ). Poród nie trwa godzinki, szczególnie pierwszy. Więc ja zdecydowałabym się na szpital z lepszą opinią i z możliwością znieczulenia. Niekoniecznie z niego skorzystasz, ale dobrze mieć tą możliwość, bo nie wiesz jak sobie będziesz radziła z bólem porodowym. Więc ja na Twoim miejscu wybrałabym ten drugi szpital.

A to ja powiem, że osobiście nie rozumiem nie dawania L-4 w 2 gim czy 3 cim miesiącu. Dla mnie te dwa miesiące to był koszmar, myślałam, że umrę. Do tej pory, nigdy później w ciąży nie czułam się tak źle jak wtedy. Wymioty po 5-6 razy dziennie, nieustanne mdłości, mega wzdęcia, ból brzucha, niepohamowana senność. Czułam się jakbym miała prawie 8 tygodniową grypę jelitowo - żołądkową, a nie ciążę.

Zasadniczo jeśli ciężarna mówi, że czuje się źle, to nie ważne na jakim etapie, lekarz powinien wystawić jej L-4. Takie jest moje zdanie.

A ja miałam chyba mega farta, bo wyszłam to nie padało, wracając podjechałam po żarełko jakieś na kolację i obiad, nie padało. Weszłam do domu, zrobiło się granatowo i ostatnie 20 minut to była burza z ulewą i gradem. Jeszcze pogrzmiewa. Masakra !

OGÓLNIE:

Była dyskusja o ciuszkach I o praniu A potem o tym kto chrzci a kto nie chrzci i czemu chrzci i kiedy i gdzie. To tak z dyskusji ogólnych O ! Ponadto było full wizyt Wszystkie udane ! Dzieciaczki piękne okrąglutkie i powabne No i coś o karmieniu cyckiem.

PERSONALNIE:

Nadzieja - boli ją rwa i Bożena, biedna rekonwalescentka, trzeba ją okładać tym i owym

Thien - próbowała być super menem i odlecieć na żelazku, ale niestety żelazko odleciało na nią i teraz biedna cierpi, ale liczymy, że wyjdzie z tego bez szwanku !

Izunia - straszy nas, że u kwietniówek poruszenie i niedługo na nas przyjdzie kryska !

Jagodowa - z najświeższych informacji ma lekarza starego piernika, który nie wie co to ból Bożeny i ból krzyża i twierdzi, że ciąża to nie choroba. Lekarz ginekolog powinien mieć ciążową Bożenę. Zmądrzałby jeden z drugim.

Fistaszek - mebluje chatę z architektem Zapoda nam tu w efekcie końcowym takie cudne zdjęcia zapewne, że nam cycki pospadają z wrażenia (a przynajmniej na to liczę ) )

Więcej nie pamiętam !

U mnie właśnie pobyty na patologii ciąży sprawiły, że w życiu Warszawy tu nie urodzę. Sodoma i gomora to mało powiedziane żeby opisać co tam się działo z ciężarnymi czekającymi na poród i z akcją porodową (bo na porodówkę przenosili na samą końcówkę...). Aż sobie nie chcę przypominać bo słabo mi się robi.

No i gut !

U mnie żelazo 12,5 ale w normie od 12 :P Za to żelaza 76 przy normach od 37 do 140 i lekarz powiedział, ze na razie nie ma potrzeby brać w tabletach. To dobrze, bo źle je toleruję:/

----------------------

Po wizycie raportuję:

Szyjka trzyma, doktor się śmieje, że z tym szwem to będę mogła w ciąży chodzić i do sierpnia Jego zdaniem założyli żeby dmuchać na zimne, i mam się nie przejmować.

Nie przytyłam dalej nic więcej. Więc pod kątem przyrostów 6 i 7 miesiąc na razie nic. Ogólnie jest mnie + 3,5 kg. A w stosunku do wagi przeciążowej tylko 0,5. Pan dr mówi, że to ładny wynik i przy mojej wadze wyjściowej życzyłby sobie żebym tak z 7 kg przytyła. (przed ciążą około 69 przy 165cm wzrosta a końcem 3-go miesiąca 66).

Widzimy się za 3 tygodnie 23.03 w 33 tc. Potem wizyty już co 2 tygodnie przewiduje.

No to chyba tyle
.
Znajdź jeszcze jeden szpital bliżej ja bym chyba nie zdążyła .
Stary 2015-03-02, 16:52   #1068
201606011622
Konto usunięte

No patrzę to u mnie słońce ale niebo czarne
Stary 2015-03-02, 16:54   #1069
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż... 30 letnie to jeszcze nie takie najgorsze. Mogą być po lekkim liftingu

OGÓLNIE:

PERSONALNIE:

Więcej nie pamiętam !

No i gut !

U mnie żelazo 12,5 ale w normie od 12 Za to żelaza 76 przy normach od 37 do 140 i lekarz powiedział, ze na razie nie ma potrzeby brać w tabletach. To dobrze, bo źle je toleruję:/

----------------------

Po wizycie raportuję:

No to chyba tyle
O Boże, moja Bożena ze śmiechu myślałam, że urodze hahaha
Pisz mi tak jeszcze...O Boże jakie teksty!!

Gratuluję udanej wizyty i powiedz mężowi żeby już ściągnął kłódkę z lodówki bo czas przytyć
Stary 2015-03-02, 16:54   #1070
moniisia90
Wtajemniczenie

U mnie dzis też pogoda zmienna raz pada raz świeci słońce, wieje, grad też był

Fistaszek - jaki laktator kupiłaś?

Nadzieja - gratki za wizytę, dr mówił ile dzidzia waży? często masz te wizyty...

Moja mała nieźle daje do vivatu na szczęście, bo w sobotę sie znów martwiłam ... :P tż teraz ciągle mówi Lence żeby nie przestawała mnie kopać bo wtedy uśmiech mi z twarzy nie schodzi Patrzę w ten brzuch jak zahipnotyzowana... :P a moje dwie psiapsiółki rodzą już za 2 tygodnie! A w zasadzie to w każdej chwili mogą rodzić ale im zazdroszczę

Dzięki że tak wiele z was wypowiedziało sie odnośnie chrzcin, widzę że ile nas tyle opinii :P sama jeszcze nie wiem co zrobimy ale każda opinia była cenna!

Aah, no i zaczęłam 31 tc
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 16:55   #1071
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:

.
Znajdź jeszcze jeden szpital bliżej ja bym chyba nie zdążyła .
Jak będę miała taki poród super express to mi wszystko jedno gdzie Po drodze będę 2 inne szpitale mijała w razie czego

Ale to się ponoć dziedziczy, więc nie mam na co liczyć

Cytat:
No patrzę to u mnie słońce ale niebo czarne
U mnie też tak było, a potem nadszedł grad z grzmotami ! Więc trzymaj się ! I nie daj się !

Co by tu poczytać jak was już poczytałam hmm...
Stary 2015-03-02, 16:56   #1072
Nadzieja87
Zakorzenienie

Monisia, w De to normalne że wizyty w ostatnim trymestrze co 2 tygodnie
Usg dziś nie miałam, za 2 tygodnie się dowiem jak z wagą bo ma mi prywatnie dr zrobić

Brawo za 31 tc
Stary 2015-03-02, 16:58   #1073
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
U mnie dzis też pogoda zmienna raz pada raz świeci słońce, wieje, grad też był

Fistaszek - jaki laktator kupiłaś?

Nadzieja - gratki za wizytę, dr mówił ile dzidzia waży? często masz te wizyty...

Moja mała nieźle daje do vivatu na szczęście, bo w sobotę sie znów martwiłam ... :P tż teraz ciągle mówi Lence żeby nie przestawała mnie kopać bo wtedy uśmiech mi z twarzy nie schodzi Patrzę w ten brzuch jak zahipnotyzowana... :P a moje dwie psiapsiółki rodzą już za 2 tygodnie! A w zasadzie to w każdej chwili mogą rodzić ale im zazdroszczę

Dzięki że tak wiele z was wypowiedziało sie odnośnie chrzcin, widzę że ile nas tyle opinii :P sama jeszcze nie wiem co zrobimy ale każda opinia była cenna!

Aah, no i zaczęłam 31 tc
Ten http://allegro.pl/show_item.php?item=5110707282 .

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Leje. Głowe mi rozsadzi.
Stary 2015-03-02, 16:59   #1074
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Jak będę miała taki poród super express to mi wszystko jedno gdzie Po drodze będę 2 inne szpitale mijała w razie czego

Ale to się ponoć dziedziczy, więc nie mam na co liczyć

U mnie też tak było, a potem nadszedł grad z grzmotami ! Więc trzymaj się ! I nie daj się !

Co by tu poczytać jak was już poczytałam hmm...
W domu siedze to bezpieczna jestem
Stary 2015-03-02, 17:01   #1075
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
O Boże, moja Bożena ze śmiechu myślałam, że urodze hahaha
Pisz mi tak jeszcze...O Boże jakie teksty!!

Gratuluję udanej wizyty i powiedz mężowi żeby już ściągnął kłódkę z lodówki bo czas przytyć

Nie no... Bo będę miała poród przedwczesny na sumieniu i co ja wtedy zrobię? No wyrzuty sumienia by mnie pożarły

Mąż powiedział, że zamknie mnie w kuchni i będę jadła z nudów

A dzisiaj sobie czekam do lekarza z dwoma ciążówkami i tak sobie gadamy aż zeszło na termin porodu. Jedna na sierpnia miała druga na lipca a ja na maja. I mówię, że na maja to nie uwierzyły najpierw No mój okruszek po prostu jest nieśmiały Nie chce się pokazywać całemu światu
Stary 2015-03-02, 17:03   #1076
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Ten http://allegro.pl/show_item.php?item=5110707282 .

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Leje. Głowe mi rozsadzi.
U mnie raz leje, raz świeci słońce, a wieje tak, że tuje się gną do połowy :/
Też mi łeb rozsadza, chyba sobie kawę zrobię i zabiore się za mamusine ciastka
Będę gruba.

P.S
A ja się Wam w ogóle pokazałam? W sensie twarz, bo nie pamiętam...

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 17:03   #1077
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
O mój Boże dajcie mi pistolet!! Oglądam rozmowy w toku i mam ochotę tego dziada ubić![COLOR="Silver"]
Tez oglądałam i dziwie się im ze one ich trzymają w domu no poprostu brak słów :-/

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546

Edytowane przez SzaraaMyszka
Czas edycji: 2015-03-02 o 17:05
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 17:06   #1078
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:

OGÓLNIE:

PERSONALNIE:

Więcej nie pamiętam !

No i gut !

----------------------

Po wizycie raportuję:

No to chyba tyle
no brawa za podsumowanie, padłam
Dokładnie, ginekolog facet powinien mieć zamontowaną bolącą i rwąca bożenę, która chce się rozpaść na cześci, do tego ból pleców, jakieś wzdęcia zaparcia i może wtedy dawałby zwolnienie. A tak serio - ja na początku ciążę przeszłam prawie bez objawowo, nie było wymiotów, większych mdłości, więc o zwolnieniu nawet nie myślałam i cieszyłam się że jest tak lekko w miarę, zwłaszcza jak czytałam o tym, jak niektóre z Was mają ciężko.
Ale teraz - kiedy już jest coraz ciężej grzecznie pytam o zwolnienie a on odmawia. Brak słów, a im więcej o tym myślę tym mam większego nerwa na niego, bo przecież to się należy, to nie jest jakiś mój wymysł, tylko praktycznie końcówka ciąży, ja myśle o torbie do szpitala i pakowaniu, a nie o pracy

Edytowane przez jagodowa07
Czas edycji: 2015-03-02 o 17:08
jagodowa07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 17:07   #1079
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
ooo popatrz nie zauważyłam, że jeszcze ktoś z połnocy jest
Idziemy do tej w Akpolu na Jaśkowej, ale podobno mają remont i zajęcia na Morenie
A rodzić nie planuję w Trojmieście, ale najlepsze (a razej najmniej złe ) opinie słyszałam o Klinicznej A Ty??
Gdzie chodzisz do gina?
Crumble
A ta szkoła jest płatna? Bo powiem szczerze, że nigdy nie słyszałam, że oni w Akpolu mają szkołę. Fajnie
Ja się zastanawiam właśnie, czy gdzieś się zapisywać, czy nie... w sumie już raz rodziłam, więc wiem o co chodzi

Kubusia rodziłam na Zaspie, byłam w miarę zadowolona. I właśnie teraz się zastanawiam, czy Zaspa czy Kliniczna. Bliżej mam do Klinicznej, a coś słyszałam, że Zaspa ostatnio remont ma i w dodatku podobno się jakoś tam połączyli z Wojewódzkim, więc trochę się boję, co tam się teraz dzieje.
A Ty ogólnie z Kaszub?

Chodzę do przychodni VII Dwór we Wrzeszczu. Ale teraz się zastanawiam,czy nie przepisać się do Medicovera, bo mąż może dla naszej całej rodziny tam wykupić pakiet. Tylko znowu, nie wiem czy chcę zmieniać gina, tak przed porodem.
A Ty gdzie chodzisz?

Cytat:
Popieram. Ja z tych, którzy uważają, że więcej krzywdy zrobić można nie szczepiąc niż szczepiąc. Trochę nie rozumiem tych całych ruchów anty...
Stary 2015-03-02, 17:11   #1080
Izuniaa89
Zakorzenienie

U mnie wlasnie zaczela sie burza. A mialam akurat lapka wlaczyc i szukać stołu dla rodziców na prezent.. a nie wiem czy mamy zabezpieczenia przed piorunami

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości