|
|
#1051 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Odebrałam wyniki nie są złe
hemoglobina jak na mnie ok bo 11 a norma od 11,5 więc żelazo pomaga
|
#1052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I własnie nastawiłam pranie przed momentem, wchodzę do łazienki a tam kałuża...
|
|
#1055 |
|
Konto usunięte
|
Te koty to lubią lazienki, u mojej mamy też wiecznie tam się kreca
|
|
|
|
#1056 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zrobiła tak jak Fistaszek pisze, albo zmieniła lekarza! No bez przesady, ciąża to nie choroba, ale czy taki lekarz chciałby się tak męczyć jak my? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oby hemoglobina jeszcze podskoczyła ![]() Przyszły mi pajacyki z nexta, są śliczne i w idealnym stanie
|
|
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff nadrobiłam Was...ale sorki, że nie cytuję- brak mi sił:-/
Dziś o 7:30 pojechałam z mężem<bo zaraził się ode mnie> do lekarza który jest otwarty od 8, ale że ponoć tam już kolejka od rana jest. I wiecie która byłam- 20 sta po nas przyszło kolejne tyle osób kuźwa wziąć i tylko dobićBrawa za wszystkie wizyty
|
|
#1058 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moi znajomi mają Wojtka ![]() no i dobrze- zajmą się tobą profesjonalnie i do odszkodowania będzie dokumentacja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tam też kupowałam dużoooo ostatnio właśnie bluzy na ciąże Cytat:
body za 2 e... Koszulki itp max 4... Jakbym nawet miała młodemu założyć i jak wyrośnie wyrzucić nie będzie mi szkoda Gatki tez musze kupić, bo u mnie mówią podobnie jak u Ciebie macica nie gnije
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
właśnie wyprałam i powiesiłam pierwszą turę tych maleńkich piękności Ale śmiać mi się chce bo po 3 minutach wniosłam ciuszki z powrotem do domu bo wiele by z nich nie zostało, tak cholernie wieje Ogarnełam trochę grajdołek i zapraszam na kawę . Idę nadrabiać!
|
#1061 |
|
Rozeznanie
|
Nadzieja gratuluję wizyty. Fajnie masz, że to KTG Ci robią
|
|
|
|
#1062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idziemy do tej w Akpolu na Jaśkowej, ale podobno mają remont i zajęcia na Morenie ![]() A rodzić nie planuję w Trojmieście, ale najlepsze (a razej najmniej złe ) opinie słyszałam o Klinicznej A Ty??Gdzie chodzisz do gina? ![]() Cytat:
![]() W ogóle, ja rozumiem, jak nie każdy chce dawać zwolnienie w ciąży bo dużo kobiet nadużywa i bierze tak se, profilaktycznie, ale z drugiej strony jak ktoś się ewidentnie źle czuje to nie rozumiem... Moja koleżanka nie dostała na początku ciąży (nie chciała na stałe, tylko ze 2 tygodnie) bo masakrycznie się czuła, zasypiała w pracy na stojąco i non stop wymiotowała, a lekarka powiedziała, że jej nie da bo...zwolnienia w ciąży daje od 4. miesiąca...
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Tylko zawał przeszłam, bo młody uciekł O mój Boże dajcie mi pistolet!! Oglądam rozmowy w toku i mam ochotę tego dziada ubić! ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- http://mumsfromlondon.com/article/li...szczepie%C5%84 ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Bez jaj... Rano było piękne słońce, przed chwilą padał deszcz, potem grad, a teraz yyyy śnieg no chyba żart...
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam laktator uff nareszcie.
|
|
|
|
#1065 |
|
Konto usunięte
|
U mnie lało teraz słońce wylazlo
|
|
|
|
#1066 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście zdążyłam pobrać. Tylko w moczu jakieś bakterie, a tak to morfo i poziom żelaza super. Więc anemia póki co mi nie grozi ![]() Cytat:
). Poród nie trwa godzinki, szczególnie pierwszy. Więc ja zdecydowałabym się na szpital z lepszą opinią i z możliwością znieczulenia. Niekoniecznie z niego skorzystasz, ale dobrze mieć tą możliwość, bo nie wiesz jak sobie będziesz radziła z bólem porodowym. Więc ja na Twoim miejscu wybrałabym ten drugi szpital.Cytat:
Zasadniczo jeśli ciężarna mówi, że czuje się źle, to nie ważne na jakim etapie, lekarz powinien wystawić jej L-4. Takie jest moje zdanie. Cytat:
Cytat:
OGÓLNIE: Była dyskusja o ciuszkach I o praniu A potem o tym kto chrzci a kto nie chrzci i czemu chrzci i kiedy i gdzie. To tak z dyskusji ogólnych O ! Ponadto było full wizyt Wszystkie udane ! Dzieciaczki piękne okrąglutkie i powabne No i coś o karmieniu cyckiem.PERSONALNIE: Nadzieja - boli ją rwa i Bożena, biedna rekonwalescentka, trzeba ją okładać tym i owym ![]() Thien - próbowała być super menem i odlecieć na żelazku, ale niestety żelazko odleciało na nią i teraz biedna cierpi, ale liczymy, że wyjdzie z tego bez szwanku ! Izunia - straszy nas, że u kwietniówek poruszenie i niedługo na nas przyjdzie kryska ! Jagodowa - z najświeższych informacji ma lekarza starego piernika, który nie wie co to ból Bożeny i ból krzyża i twierdzi, że ciąża to nie choroba. Lekarz ginekolog powinien mieć ciążową Bożenę. Zmądrzałby jeden z drugim. Fistaszek - mebluje chatę z architektem Zapoda nam tu w efekcie końcowym takie cudne zdjęcia zapewne, że nam cycki pospadają z wrażenia (a przynajmniej na to liczę ) )Więcej nie pamiętam ! Cytat:
Cytat:
U mnie żelazo 12,5 ale w normie od 12 :P Za to żelaza 76 przy normach od 37 do 140 i lekarz powiedział, ze na razie nie ma potrzeby brać w tabletach. To dobrze, bo źle je toleruję:/ Cytat:
![]() ---------------------- Po wizycie raportuję: Tętno mojej uciekającej szkrabiny książkowe pomiędzy 155 a 160 ![]() Szyjka trzyma, doktor się śmieje, że z tym szwem to będę mogła w ciąży chodzić i do sierpnia Jego zdaniem założyli żeby dmuchać na zimne, i mam się nie przejmować.Wyniki mam jak młody buk (w sensie drzewo liściaste )Nie przytyłam dalej nic więcej. Więc pod kątem przyrostów 6 i 7 miesiąc na razie nic. Ogólnie jest mnie + 3,5 kg. A w stosunku do wagi przeciążowej tylko 0,5. Pan dr mówi, że to ładny wynik i przy mojej wadze wyjściowej życzyłby sobie żebym tak z 7 kg przytyła. (przed ciążą około 69 przy 165cm wzrosta a końcem 3-go miesiąca 66). Widzimy się za 3 tygodnie 23.03 w 33 tc. Potem wizyty już co 2 tygodnie przewiduje. No to chyba tyle
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie czarno
.---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
.Znajdź jeszcze jeden szpital bliżej ja bym chyba nie zdążyła .
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Konto usunięte
|
No patrzę to u mnie słońce ale niebo czarne
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze śmiechu myślałam, że urodze hahaha ![]() Pisz mi tak jeszcze...O Boże jakie teksty!! Gratuluję udanej wizyty i powiedz mężowi żeby już ściągnął kłódkę z lodówki bo czas przytyć
|
|
#1070 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzis też pogoda zmienna
raz pada raz świeci słońce, wieje, grad też był ![]() Fistaszek - jaki laktator kupiłaś? Nadzieja - gratki za wizytę, dr mówił ile dzidzia waży? często masz te wizyty... ![]() Moja mała nieźle daje do vivatu na szczęście, bo w sobotę sie znów martwiłam ... :P tż teraz ciągle mówi Lence żeby nie przestawała mnie kopać bo wtedy uśmiech mi z twarzy nie schodzi ale im zazdroszczę![]() Dzięki że tak wiele z was wypowiedziało sie odnośnie chrzcin, widzę że ile nas tyle opinii :P sama jeszcze nie wiem co zrobimy ale każda opinia była cenna! ![]() Aah, no i zaczęłam 31 tc
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
Jak będę miała taki poród super express to mi wszystko jedno gdzie
Po drodze będę 2 inne szpitale mijała w razie czego ![]() Ale to się ponoć dziedziczy, więc nie mam na co liczyć ![]() U mnie też tak było, a potem nadszedł grad z grzmotami ! Więc trzymaj się ! I nie daj się ! Co by tu poczytać jak was już poczytałam hmm...
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Monisia, w De to normalne że wizyty w ostatnim trymestrze co 2 tygodnie
![]() Usg dziś nie miałam, za 2 tygodnie się dowiem jak z wagą bo ma mi prywatnie dr zrobić ![]() Brawo za 31 tc
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Leje. Głowe mi rozsadzi. |
|
|
|
|
#1074 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no... Bo będę miała poród przedwczesny na sumieniu i co ja wtedy zrobię? No wyrzuty sumienia by mnie pożarły ![]() Mąż powiedział, że zamknie mnie w kuchni i będę jadła z nudów ![]() A dzisiaj sobie czekam do lekarza z dwoma ciążówkami i tak sobie gadamy aż zeszło na termin porodu. Jedna na sierpnia miała druga na lipca a ja na maja. I mówię, że na maja to nie uwierzyły najpierw No mój okruszek po prostu jest nieśmiały Nie chce się pokazywać całemu światu
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi łeb rozsadza, chyba sobie kawę zrobię i zabiore się za mamusine ciastka ![]() Będę gruba. P.S A ja się Wam w ogóle pokazałam? W sensie twarz, bo nie pamiętam...
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Tez oglądałam i dziwie się im ze one ich trzymają w domu no poprostu brak słów :-/
Wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546 Edytowane przez SzaraaMyszka Czas edycji: 2015-03-02 o 17:05 |
|
|
|
#1078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no brawa za podsumowanie, padłam Dokładnie, ginekolog facet powinien mieć zamontowaną bolącą i rwąca bożenę, która chce się rozpaść na cześci, do tego ból pleców, jakieś wzdęcia zaparcia i może wtedy dawałby zwolnienie. A tak serio - ja na początku ciążę przeszłam prawie bez objawowo, nie było wymiotów, większych mdłości, więc o zwolnieniu nawet nie myślałam i cieszyłam się że jest tak lekko w miarę, zwłaszcza jak czytałam o tym, jak niektóre z Was mają ciężko. Ale teraz - kiedy już jest coraz ciężej grzecznie pytam o zwolnienie a on odmawia. Brak słów, a im więcej o tym myślę tym mam większego nerwa na niego, bo przecież to się należy, to nie jest jakiś mój wymysł, tylko praktycznie końcówka ciąży, ja myśle o torbie do szpitala i pakowaniu, a nie o pracy
Tymek Edytowane przez jagodowa07 Czas edycji: 2015-03-02 o 17:08 |
|
|
|
|
#1079 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ta szkoła jest płatna? Bo powiem szczerze, że nigdy nie słyszałam, że oni w Akpolu mają szkołę. Fajnie ![]() Ja się zastanawiam właśnie, czy gdzieś się zapisywać, czy nie... w sumie już raz rodziłam, więc wiem o co chodzi Kubusia rodziłam na Zaspie, byłam w miarę zadowolona. I właśnie teraz się zastanawiam, czy Zaspa czy Kliniczna. Bliżej mam do Klinicznej, a coś słyszałam, że Zaspa ostatnio remont ma i w dodatku podobno się jakoś tam połączyli z Wojewódzkim, więc trochę się boję, co tam się teraz dzieje. A Ty ogólnie z Kaszub? ![]() Chodzę do przychodni VII Dwór we Wrzeszczu. Ale teraz się zastanawiam,czy nie przepisać się do Medicovera, bo mąż może dla naszej całej rodziny tam wykupić pakiet. Tylko znowu, nie wiem czy chcę zmieniać gina, tak przed porodem. A Ty gdzie chodzisz? ![]() Cytat:
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wlasnie zaczela sie burza. A mialam akurat lapka wlaczyc i szukać stołu dla rodziców na prezent.. a nie wiem czy mamy zabezpieczenia przed piorunami
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

hemoglobina jak na mnie ok bo 11 a norma od 11,5 więc żelazo pomaga 

Ja bym zrobiła tak jak Fistaszek pisze, albo zmieniła lekarza! No bez przesady, ciąża to nie choroba, ale czy taki lekarz chciałby się tak męczyć jak my?

Oby hemoglobina jeszcze podskoczyła 
kuźwa wziąć i tylko dobić

: Ja po €5 zakupiłam koszule do porodu, do karmienia i może sie ze mnie lać z wszystkicg stron....żal nie bedzie
. I zestaw majtek też, bo u mnie można i (jak to którejś lekarz powiedział) macica w majtkach bawełanianych nie gnije!! 

skąd ja teraz młode jajka wezmę