|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Fotelik niby po jednym dziecku i bezwypadkowy, zobaczymy jak przyjdzie w jakim jest stanie Rocznikowo 2014. Przy córce wszystko miałam nowe, w tym fotelik maxi cosi i później jak sprzedawałam to płakałam ;-) bo wszystko poszło ponad połowę taniej (właśnie Quinny buzz) a było w idealnym stanie. Z ciekawszych rzeczy: widzę, że na allegro niektórzy próbują sprzedać bardzo stare buzzy (umiem rozpoznać modele z 2007-2008) za niesamowite pieniądze, tak samo foteliki
|
|
|
|
|
#3782 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3784 |
|
Rozeznanie
|
hmm z tego co kojarze to powiedzmy jak kupisz fotelik z basa np z maxi cosi i pozniej kupisz fotelik z tej samej firmy tylko wiadomo wiekszy to powinien pasowac. Ale szczerze nie zaglebialam sie bo rodzice powiedzieli ze kupia.. ale musze o tym poczytac dokladniej ale kojarze wlasnie ze ktos mi mowil ze wlasnie mozna wpinac inny fotelik ale nie wiem czy innej firmy;/
|
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
Kupując fotelik maxi cosi pebble i bazę family fix będzie do niej pasował ten fotelik następny. Do tej bazy jeszcze jakiś jeden pasuje, ale nie pamiętam jaki.
|
#3786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli na nfz masz za fre to pewnie bym poszła tu i tu ![]() ja dzis ide na nfz, ale jak mi sie nie spodoba, albo bedę miała jakieś zastrzeżenia to pójdę jeszcze prywatnie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś znowu byłam oglądać "mojego" hollanda, już się zdecydowaliśmy Także wózek mamy wybrany, teraz tylko kwestia fotelika...
|
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje za kciuki, przydały się!
![]() Malutka cała i zdrowa Głowiliśmy się z lekarzem długo, porównywaliśmy wszystkie usg trochę to trwało, później zrobiliśmy nowe usg z dodatkowymi pomiarami i wyszło wszystko tak jak trzeba Mała w 3 dni urosła 60g Waga z dzisiaj 460gOgólnie kość udowa starsza od reszty o tydzień więc lekarz powiedział, że będzie długonoga dziewczyna a na pytanie czy dziewczynka będzie jednak to powiedział, że nie widzi (mała bawiła się stopami i pępowina zasłaniała) ale skoro długonoga to musi być dziewczynka![]() Termin porodu nie określony dokładnie, nie mam dokładnej daty bo się nie da ustalić ale do 5 lipca
|
#3789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po co byly te nerwy? My wszystkie wiedzialysmy ze bedzie cacy! ) teraz odetchnij!
|
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolejna wizyta za jakieś 3 tygodnie Tymczasem jutro zaczynam szkołę rodzenia
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz już wrzuć system "luz" i daj dziecku odetchnąć od tego stresu Jakiś spacerek, małe przyjemności i szczęśliwa mama - to jest potrzebne dziecku teraz! |
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
Sikorka,ciesze sie,ze wszystko sie wyjasnilo. To teraz zorganizujcie sobie z TZ relaksujacy wieczor i zrob jakies zakupy dla Maluszka.
U mnie dziwny dzien,Mloda juz w domu przelewa wode miedzy sloikami a ja nie mam na nic sily...pogoda zimowa a w zasadzie jakas taka nijaka |
|
|
|
#3795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super to teraz relaksik, zadowolona matka to i dziecko zadowolone
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Raczkowanie
|
Nie udzielam sie ostatnio, bo jako, ze jestem w innej strfie czasowej, to moje posty ukazuja sie w zasadzie w nocy, wiec bez sensu... Ale musze sie pozalic...
Bo nigdy mi sie nic takiego chyba nie przytrafilo... A myslalam, ze ludzie sa z zalozenia dobrzy... Jutro wracamy do Polski, a wynajmowalismy mieszkanie od Kanadyjczykow tu w Meksyku. Wszystko bylo generalnie ok, aale na końiec zaczely sie problemy. Mielismy zaplacone do 6 marca, teortycznie mielismy wracac 28 lutego, ale bylo wiadomo, ze do 6 marca mamy mieszkanie. Zmienilimsy juz miesiac temu powrot na jutro i poinformowalam o tym naszych wlascicieli, a oni na to, ze juz od 3 wynajeli nasze mieszknie!! Ale zebysmy sie nie martwili absolutnie, bo nas umieszcza w hotelu. Jestesmy z 1,5 roczna corka i ja w ciazy. Dopytywalam sie co jakis czas jak to rozwiazemy i gdzie nas umieszcza - nic sie nie martwcie itp. I dwa dńi przed wyprowadzka nam mowia, zebysmy sobie sami czegos poszukali, ze nam dadza 500peso! Za cos takiego mozna wynajac marny pokoj w jakiejs Posada! Strasznie sie wkurzylismy, bo zostalismy bez dachu nad glowa prawie! Jednego dnia nic nie znalezlismy ( mieszkamy na malej wyspie dosc turystycznej), bo wszystko bylo zajete. Nastepnego dnia udalo nam sie znalezc fajny hotel, ale nie taki tani. Ale juz nam bylo wszystko jedno. Poszlam poinformowac o tym wszystkim wlascicieli, bo dzien wczesniej ich nie moglam zastac. I ani slowa nie powiedzialam, ze chcemy wiecej pieniedzy, tylko generalnie wczesniej i w tym momencie wyrazilam swoje roczarowabie i wkurzenie, a ten cham zaczyna na mnie krzyczec nie wiadomo dlaczego! Zrobil sie mega agrsywny! Moj maz z corka byli w domu. Wiec ja powiedzialam, ze nie bede z nim rozmawiac, bo nie ma prawa na mnie krzyczec itp. Ale sie tak zdenerwowalam strasznie! Cham! Potem powiedzialam, ze nie bede z nim rozmawiac, tylko z jego zona. Ustalilysmy wszystko. Nastepnego dnia wysprzatalismy dom, czego zaluje bardzo. Maz zszedl z mala na dol do naszego wozka golfowego, a ja chcialam oddac klucze i dostac pieniadze- rekompensate za te dni. Oni niby mili, super, ze posprzatalismy itp... Dal mi pieniadze, ja dlam klucze i on mowi - tam jest wyjscie! Myslalam, ze sie przeslyszlam! Ale on kontynuluje - tam sa drzwi mowi! Wiec ja na to, ze nie jest mily i jest zle wychowany, a ten do mnie z pyskiem, ze zyczy mi dobrego zycie i zebym sobie poszla itd! J cos odpowiedzialam, ale juz z emocji nie pamietam dokladnie i ten nagle sie odwraca i wrzeszcac na mnie idzie w moja strone do ataku! To wielki chlop i przyjal poze, jak do bicia! Ja stanelam, zrobilam krok do przodu i mowie, co bedziesz chcial mnie bic? Chcesz walczyc? Wiec sie chyba przestrasyl i sie troche uspokoil! J cala roztrzesiona, cos powiedzialam jeszcze i do jego zony, ze mi jej zal... A ona w ogole bez reakcji. Zeszlam do meza tak rozztrzesiona i zdenerwowana, ze myslalam, ze padne! Moj maz chcial isc na gore i sie bic, ale go powstrzymalam, bo to bylyby tylko problemy, a zaraz wracamy do domu! Ale jaki czlowiek krzyczy i prawie chce bic kobiete w ciazy! W ogole jakim prawem sie tak zwraca do kogokolwiek! Niestety ja musialam z nimi wszystko zalatwiac, bo moj maz nie mowi na tyle dobrze po angielsku, a oni nie mowia po hiszpansku. Nie zostawimy tak tego, dzis chyba idziemy na policje, zglosic, ze on byl w obec mnie agresywny i chcial mnie pobic. I tez jeszcze ze znajomymi sie zastanawiamy co zrobic... Przepraszam za dlugosc postu, ale musialam sie wygadac... A tak w ogole gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za wszystkie mamusie. My mamy polowkowe w piatek! Pozdrawiam |
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Sikorka
|
#3798 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, tak się ciesze z waszych wizyt :-* I po cichu zazdroszczam coreczek
Sikorka trzymałam za Was kciuki jak reszta dziewczyn :-* Musiało być dobrze U mnie nadal bez zmian i nastrój fatalny humory trzymają mnie dalej :-( Wizyta we czwartek a ja już szaleje czy wszystko dobrze Z tego wszystkiego to mi znów ciśnienie podskoczylo na 135/85 a było takie piękne wzorcowe 120/80. Ehhh no nic idę dalej chorować, ale jestem i czytam na bieżąco <3
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-03-03 o 17:22 |
|
|
|
#3799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mężuś wyciągnął mnie na spacer więc dotleniłam nas trochę ![]() Cytat:
kupiłam sukieneczkę, 3 pary spodni i body takie zwyczajne ale odreagowałam![]() Mam nadzieje, że jutro będzie lepiej A tymczasem się nie martw bo jak widać po mnie często człowiek się martwi niepotrzebnie Choć wiem, że nie jest to łatwe ![]() W ogóle rozmawiałam dziś z dziewczyną co ma rodzić za 4 tygodnie (prowadzi ciąże u tego samego lekarza) i ona nadal nie wie co będzie mieć !!! Dwóch lekarzy widziało dziewczynkę, a na usg genetycznym wyszedł chłopak w 90% a po tym inny znów powiedział dziewczynkę a kolejny znów chłopca... ![]() Nie pytajcie proszę jak to jest możliwe
|
|
#3800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
wysokie ciśnienie bardzo niewskazane, więc postaraj się zrelaksować
|
||
|
|
|
#3801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No wiem właśnie, że nie za dobrze z tym ciśnieniem Kurcze i właśnie podglądnęłam wyniki badań krwi i moczu i też niezbyt ciekawie Krew chyba faktycznie mocno chorobowa, ale mocz to chyba jakaś infekcja bo i leukocyty i jakieś szczawiany wapnia EhhhhhhMam nadzieję, że to przez moją chorobę nic skończę antybiotyk i zrobię powtórnie dla własnego spokoju
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Sikorka super ze z malurka wszystko ok
, ale tyle kciukow zacisnietych nie moglo byc inaczej
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Sikorka, świetne wieści!!!
Ściskałam za Ciebie kciuki pięknie Malutka podgoniła ![]() U jakiego lekarza byłaś?
|
#3804 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
jestem marcową mamusią,też czekam na maleństwo ![]() piszę tu do Was,bo posiadam opakowanie DUPHASTON jedno opakowanie do oddania oraz LUTEINĘ dopochwową.Ja musiałam już odstawić,a miałam zapasy porobione...:/ Szkoda mi po prostu wrzucić w kosz,a wiem ,że to są koszty jednak,więc może któraś z mam stosuje i chętnie weźmie. Gdyby coś piszcie na priv-a Powodzenia dla wszystkich przyszłych mam!!
|
#3805 |
|
Rozeznanie
|
Sikorka, rewelka
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- U mojego syna serduszko bije jak trzeba, wszystko jest w porządku, mam inne żelazo do łykania - silniejsze na receptę - Tardyferon-Fol. Mam skierowanie na badanie krwi z obciążeniem glukozą. Mam jeść pięć dni przed słodkie desery - fu! |
|
|
|
#3806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lekarz Ci kazal jesc slodkie desery przed badaniem?;p a czemu ma to sluzyc?
|
|
|
|
|
#3807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na nfz i przyznam, że cudowny lekarz. Poświęcił mi tyle czasu, że aż w szoku byłam. Widać, że lekarz z powołania - szkoda tylko, że tak rzadko można trafić na takiego państwowo ![]() Cytat:
![]() Bo robiłam tydzień temu i na karteczce ze wskazaniami pisało o ile dobrze pamiętam bym jadła normalnie a dzień wcześniej zrezygnowała ze słodyczy
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawka, dziwne wskazania od lekarza
![]() 3x robiłam glukozę i nigdy nie miałam takich wskazówek n
|
#3809 |
|
Raczkowanie
|
sikorka super wiesci
ja tez juz po wizycie, maly o pare dni mniejszy niz z OM. Ale lekarz mowil ze wszystko ok, pomierzyl malego,pobral cytologie.Na nadt.wizyte mam kilka badan zrobic.31 marca kolejna wizyta. |
|
|
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez jestem po mojej ekspresowej wizycie . Oczywiście wszystko jest ok., serduszko bije prawidłowo i dzidziuś jak najbardziej sie rusza . I nadal jest dziewczynką .Nie miałam zadnych innych pomiarów. Połówkowe za tydzien. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Rocznikowo 2014. Przy córce wszystko miałam nowe, w tym fotelik maxi cosi i później jak sprzedawałam to płakałam ;-) bo wszystko poszło ponad połowę taniej (właśnie Quinny buzz) a było w idealnym stanie. Z ciekawszych rzeczy: widzę, że na allegro niektórzy próbują sprzedać bardzo stare buzzy (umiem rozpoznać modele z 2007-2008) za niesamowite pieniądze, tak samo foteliki

My wszystkie wiedzialysmy ze bedzie cacy!
humory trzymają mnie dalej :-(
Ehhhhhh
nic skończę antybiotyk i zrobię powtórnie dla własnego spokoju
pięknie Malutka podgoniła