Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-04, 17:53   #1381
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Hej dziewuchy jestem po wizycie
Tak jak wspominałam kilka dni temu mam mega twardnienia brzucha, nie jestem w stanie dojść do pobliskiego sklepu. Moja gin bardzo się zmartwiła i dokładnie zbadała. Grozi mi poród przedwczesny, brzuch za mocno się spina...Dostałam luteinę dowcipnie i jeszcze jakieś inne globulki bo niby za dużo śluzu Do tego za wysokie ciśnienie 140/100.Mam brać dużo nospy, magnezu i kwasów dha. Jeśli w przeciągu tygodnia nie przejdzie czeka mnie szpital Mam leżeć i odpoczywać...
Szyjka na szczęście zamknięta, mały Misiek też dobrze i na pewno chłop Siedzi sobie tam taki mały skulony
Uwazaj na siebie
Stary 2015-03-04, 17:53   #1382
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Masija - stanik miekki warto miec tuz po porodzie, na poczatek jak biust wariuje i zmienia rozmiary, zreszta przy nieprzywyczajonych do karmienia cycach moze byc po prostu niewygodnie ale potem jak najbardziej moze byc usztywniany.

Kejtice - sprobuj sobie skompletowac ciuszki, licz kilka zestawow na dzien i pomysl co ile chcesz prac, wrzuc dany rozmiar do pralki na sucho, zobaczysz czy dasz rade to prac czy za malo jest (wiadomo ze dojdzie jakis recznik, tetra ale tak mniej wiecej). Bo ilosciowo ciezko mi doradzic kup to i to. Wiem ze wiekszosc tu nie lubi kaftanikow ale pomijajac opcje na gole cialo byly dobre zeby wziac ze soba i zalozyc na ciuchy gdyby sie chlodniej zrobilo, latem robily za bluze po prostu.
też kupiłam kilka kaftaników, żeby właśnie na wierzch ubierać np. jak wyjdziemy na spacer, a mały będzie ubrany na krótko, to jak się zrobi chłodniej to kaftanik będzie w torbie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 18:02   #1383
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Tak dokładnie... dobrze zrozumiałaś.. też mnie to przeraża

A sen to może jakiś znak przepowiadający ale o by nie, jeszcze tyle czasu...
Oby sen byl tylko snem. Chociaz dzidziuś był zdrowy.

Dobrze zrozumiałam... w takim razie poród to będzie przy tym pikuś. Nie znoszę zapachu krwi... a zwłaszcza takiej, przecież będzie lato... chyba co godzinę podkład będę musiała wymieniać... och kurczaczek...
Stary 2015-03-04, 18:53   #1384
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłam pyszny deser tiramisu z lidla

Tylko po fakcie się zorientowałam, że w składzie ma alkohol 1,3 % i się schizuję teraz
Nie schizuj, też go zeżarłam

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 18:59   #1385
anutka171
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
Staram się jak tylko mogę odpoczywać i stosować się do zaleceń.
Ale kurcze boję się
nic, musi być dobrze
Stary 2015-03-04, 19:01   #1386
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Nie schizuj, też go zeżarłam
Alkoholiczka
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 19:09   #1387
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Alkoholiczka
7 daysy czekoladowe gdzie w tym kremie też jest wóda też ostatnio jem
Rozpijaczyłam się w tej ciąży cóż mogę powiedzieć

pierogowamama.com

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-04, 19:37   #1388
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie jest opieka

Dzięki Dziewczyny za rady monika super pomysł z kompletowaniem zestawów ale teraz wszystko już schowałam, więc znowu muszę mieć dzień
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 19:38   #1389
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Ale kurcze boję się
nic, musi być dobrze
bo BEDZIE dobrze
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 19:47   #1390
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

serio?? to dlatego w dawnych czasach tak mi smakowały
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 20:00   #1391
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Noo w składzie jest napisane alkohol etanowy

pierogowamama.com

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-04, 20:04   #1392
201710041131
Konto usunięte

Nie jadłam ich sto lat, ale pamiętam, że czuć było alkohol. Tak samo ciasto francuskie, nie wiem czy każde , ale to z tesco ma

Znajoma się odezwała, nie ma dobrych wieści. Walczy, ale dzisiejszy lekarz nie dał szans...
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 20:06   #1393
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nie jadłam ich sto lat, ale pamiętam, że czuć było alkohol. Tak samo ciasto francuskie, nie wiem czy każde , ale to z tesco ma

Znajoma się odezwała, nie ma dobrych wieści. Walczy, ale dzisiejszy lekarz nie dał szans...

pierogowamama.com
Stary 2015-03-04, 20:17   #1394
Selis
Zadomowienie

Dopiero wróciłam od lekarza yyyhhh...
Pan doktor miły i rzeczowy, zjechał zastępce mojego prowadzącego za niekompetencje (ale to samo zrobił mój Tz nie będąc lekarzem ) więc się nie zdziwiłam. Zbadał dziecia i rogi na szczęście się nie powiększają, wręcz o 1 mm się zmniejszyły, ale prawdopodobnie po wizycie u mojego gina pojadę jeszcze na konsultacje do szpitala specjalistycznego, w każdym razie będę spała spokojniej...
Mały waży już ponad 1100 g i mam siusiora między nogami, więc niech mi lekarzyk zastepca nie wykrzykuje "chłoooopczyk????"
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 20:34   #1395
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Spędziłąm dziś cały dzień na zakupach Tym razem większość rzeczy dla Leosia. Sobie kupiłam glukozę W przyszły czwartek idę na badania.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A pewna jesteś? Bo jak pytalam jak się umawialam to na rejestracji mibpowiedzieli ze tylko wiechec i nocun są trenerami.
Widziałam zdjęcia ze szkolenia na którym Knafel prowadziła część praktyczną a Wiecheć i Nocuń teoretyczną.

Cytat:
Dziewczyny ponownie proszę o modlitwę/kciuki dla mojej znajomej...Wczoraj miała dwa silne krwotoki, organizm chce pozbyć się małego...
Boziu Oby udało się uratować maleństwo

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
O, właśnie miałam o to pytać-jak robicie gdy chcecie się napić % podczas karmienia.
Najlepiej kiedy jest to alkoholowe mleko odciągnąć? Rano chyba, hm?

?
Ja odciągałam i wylewałam, gdy poczułam, ze piersi są pełne.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Macierzyństwo
aha!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
i wgl baba w przedszkolu mnie wkurzyła.. Blanka nie zostaje ostatnio na drzemki w przedszkolu bo nie chce spać (nie tylko ona bo to połowa grupy) więc odbieraliśmy ją wcześniej, ale stwierdziłam że no kurde nie zawsze możemy, dzis akurat nie mogę jej odebrać po 12. zresztą ja płacę do godz 15 za pobyt i za zajęcia dodatkowe.. Więc umówiłyśmy się z Blanką ze dziś zostaje na drzemkę, polezy sobie, odpocznie, nie musi spać przecież. No i mówię do wychowawcy że zostaje dziś na co baba "a wie pani co to będzie?! bo ona nie chce przecież spać" No kuźwa to niech się głupia baba zdecyduje, bo tak to gada że nie śpi a jak śpi to gada że co to będzie.. No to chyba czas zrezygnować z drzemek skoro dzieci płaczą na myśl o drzemce.. o.O
bez sensu z tą drzemką... Mój Leon czasem już wcale nie śpi w dzień. A jak śpi to 30-60 minut maks.

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Zaczęłam rozglądac się za koszulami do karmienia, bo przecie nie pójdę w starych do szpitala albo w kusych piżamkach
I irytują mnie strasznie te misiowe, dziecinne koszule.. :/
mnie też te misie irytują... jakby koszula miała być dla dziecka a nie dla matki...

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
A propos waszej dyskusji o wiechciu.
na genetycznym byłam u jednej babeczki, była super, wszystko tłumaczyła, uśmiechnięta. Na polowkowym u jej szefa, lekarza uważanego za najlepszego w regionie i misię mniej podobało. Szybko, może trzy zdania do mnie powiedział, że jest ok i tyle.
no właśnie o to mi chodzi między innymi

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Kto ma doświadczenie z łóżeczkami turystycznymi? Takie za 120-150 zł do spania raz w tygodniu będzie ok? Bo potrzebuję do rodziców a obiecali, że zapłacą, więc chcę zamówić póki są po wypłacie
ja mam za jakąś stówkę i jest bardzo fajne kupione w komisie w bardzo dobrym stanie. Używałam tylko na wyjazdy.

Cytat:
Hej.

Jestem po wizycie.
Mam zwiększyć dawki leków, leżeć, leżeć, leżeć.
Anemia, bakterie, infekcja-to mam.
Za tydzień i tak mam przyjść żeby zbadać czy coś się poprawiło + po zwolnienie. Na szczęście z szyjką ok, nic się nie dzieje.

No i oczywiście mała-zdrowa,piękna, cudna, WIELKA!
1050 g !!!
Jak tak dalej będzie rosła to nie chcę wiedzieć co ona mi z bożeną zrobi

Uspokoiłam się trochę bo przed samą wizytą byłam kłębkiem nerwów, a wczoraj ryczałam jak głupia
uważaj na siebie Oby infekcja minęła jak najszybciej!

Cytat:
jaka śliczna

Cytat:
jak chodzi o koszule to ja kupowałamu tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/koszula-nocna-marg...096967380.html

on ma sklep w krk. koszula jest ekstra jakosciowo i super lezy.,.. na zdjeciach wyglada potwornie
zapisałam sobie

Cytat:
Hej dziewuchy jestem po wizycie
Tak jak wspominałam kilka dni temu mam mega twardnienia brzucha, nie jestem w stanie dojść do pobliskiego sklepu. Moja gin bardzo się zmartwiła i dokładnie zbadała. Grozi mi poród przedwczesny, brzuch za mocno się spina...Dostałam luteinę dowcipnie i jeszcze jakieś inne globulki bo niby za dużo śluzu Do tego za wysokie ciśnienie 140/100.Mam brać dużo nospy, magnezu i kwasów dha. Jeśli w przeciągu tygodnia nie przejdzie czeka mnie szpital Mam leżeć i odpoczywać...
Szyjka na szczęście zamknięta, mały Misiek też dobrze i na pewno chłop Siedzi sobie tam taki mały skulony
kurcze, leż i zaciskaj nóżki Mam nadzieję, ze szpital nie będzie konieczny...

Cytat:
Ja też jestem po wizycie. Tez mam twardnienia brzucha i tez zalecenia więcej leżeć, odpoczywać, nie dźwigać nic i leki. Lekarz kazał mi się cieszyć, że mam fenoterol, bo bez niego już bym pewnie ze dwa razy była w szpitalu :/
Niestety pojawiło się małe rozwarcie ale na szczęście szyjka trzyma. Następna Wizyta za 2 tyg i wtedy się okaże co dalej. Na pewno czeka mnie szpital, żeby podać sterydy na rozwój płuc.
Usg niestety nie było. Planuje się wybrać do szpitala w mojej mieścinie, żeby mi zrobili, bo juz dawno nie miałam (od 20tc).
na takie poważniejsze w 31tc juz się zapisałam, ale trochę jeszcze musze poczekać.
Ty też odpoczywaj jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
eee ja miałam na ramiączkach z Kubą...u nas jest tak hardcorowo gorąco na noworodkach, że szok ja się w lutym topiłam a co tu o czerwcu mowa
tylko weź pod uwagę, że w lutym w szpitalu grzeją- stąd gorąco. Już pisałam, ze rodziłam w lipcu i na oddziale było ciepło, ale tak normalnie. Bez upału.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-04, 20:35   #1396
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
jak nie dal szans... ?

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Pan doktor miły i rzeczowy, zjechał zastępce mojego prowadzącego za niekompetencje (ale to samo zrobił mój Tz nie będąc lekarzem ) więc się nie zdziwiłam. Zbadał dziecia i rogi na szczęście się nie powiększają, wręcz o 1 mm się zmniejszyły, ale prawdopodobnie po wizycie u mojego gina pojadę jeszcze na konsultacje do szpitala specjalistycznego, w każdym razie będę spała spokojniej...
Mały waży już ponad 1100 g i mam siusiora między nogami, więc niech mi lekarzyk zastepca nie wykrzykuje "chłoooopczyk????"
czyli wszystko ok Super!

odnośnie wyników na glukozę
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawd...ozy_40859.html

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-03-04 o 20:37
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 20:40   #1397
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

co do misiów na koszulach, fakt, większość porodówki jest w misiach też taką miałam i jakoś mi to nie przeszkadzało w sumie, ale fakt, mógłby być większy wybór tych doroślejszych (sensownych cenowo).

miałam jeszcze pisać o proszku dla dzieci i ogólnie o chemii. z jednej strony zgadzam się, że nie można dziecka trzymać pod kloszem, ale z drugiej otacza nas taka ilość chemii, że jeśli mogę choć trochę dziecko przed tym chronić to wybieram tą opcję. tak samo jak później będę chciała uniknąć mocno przetworzonego jedzenia w diecie dziecka a nie przyzwyczajać organizm do chemii, itd.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 20:47   #1398
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinaNeko Pokaż wiadomość
Ja mam w sobote wizyte i sie zastanawiam czy torby nie wziac bo mam dziwne przeczucie ze bedzie szpital. Ja do lazienki ledwo dojde a mam za sciana. Mi gin mowil ze w 32 tc do szpitala na zaatrztki bede szla. Mam o polowe krutsza szyjke. Gin mi tlumaczyl ze jedna strona zamknieta druga otwarta nawet rysowal mi na kartce bym lepiej zrozumiala z mezem

Cytat:
A najlepiej pytam lekarza, czy przez mój spadek wagi (bo znowu troszkę spadłam) nie szkodzę dzieciątku. Na co on: "jakiemu dzieciątku ?! Toc To pasozyt jest. I to najgorszego gatunku. Obgryzie panią do kosci, zabierze wszystko co najlepsze a sobie weźmie." Mam się nie martwić, na pewno nic mu nie zabraknie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Pochwalę się.
Ja w domu też nie noszę takich wynalazków, jak szlafrok. Ale w szpitalu raczej sobie nie wyobrażam paradować w samej koszuli. Kupię jakiś najzwyklejszy, bawełniany na raz.
Dziewczyny, jak znajdziecie jakieś fajne i niedrogie staniki do karmienia wrzucajcie proszę linki.
ja mam z 3-4 szlafroki, a w żadnym nie chodzę. I do szpitala w czerwcu nie będę brać Jeśli koszula będzie zasłaniająca co trzeba, to szlafrok jest zbędny. Leżałam kilka razy na ginekologii i kobiety w szlafrokach były rzadkością na oddziale. A niektóre to miały takie koszulki...że ja bym się pod ziemię zapadła jakbym miałą przejść w czymś tak kusym po szpitalnym korytarzu

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przejrzałam i posegregowałam ciuszki, które już mamy. Możecie podpowiedzieć mi, co jeszcze z garderoby Młodego wypadałoby dokupić przed porodem?

Rozmiar 50 i 44:
- kombinezonik minky - 1 szt,
- pajac - 1 szt,
- body długi rękaw - 1 szt,
- spodenki - 2 szt,
Rozmiar 56:
- bluza - 1 szt,
- pajace - 4 szt,
- ogrodniczki - 1 szt,
- spodenki/półśpiochy - 6 szt,
- body krótki rękaw - 7 szt,
- body długi rękaw - 2 szt,
- bluzeczki długi rękaw - 4 szt,
- bluzeczki krótki rękaw - 2 szt,
Rozmiar 62:
- polar z kapturem - 1 szt,
- spodenki/półśpiochy - 4 szt,
- body krótki rękaw - 3 szt,
- body długi rękaw - 2 szt,
- bluzeczka krótki rękaw - 2 szt,
- koszula - 1 szt,
Rozmiar 68:
- sweterek bezrękawnik - 1 szt,
- rampers - 1 szt,
- body długi rękaw - 4 szt,
- body krótki rękaw - 1 szt,
- spodenki/półśpiochy - 2 szt,
- bluzeczka długi rękaw - 2 szt.
Bez rozmiaru:
- skarpetki - 9 par,
- niedrapki - 4 pary,
- czapeczka - 1 szt,
- śliniaczek - 1 szt.
dokup koniecznie bodziaki i pajace- ja bym tak zrobiła w każdym razie
Stary 2015-03-04, 20:51   #1399
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
co do misiów na koszulach, fakt, większość porodówki jest w misiach też taką miałam i jakoś mi to nie przeszkadzało w sumie, ale fakt, mógłby być większy wybór tych doroślejszych (sensownych cenowo).

miałam jeszcze pisać o proszku dla dzieci i ogólnie o chemii. z jednej strony zgadzam się, że nie można dziecka trzymać pod kloszem, ale z drugiej otacza nas taka ilość chemii, że jeśli mogę choć trochę dziecko przed tym chronić to wybieram tą opcję. tak samo jak później będę chciała uniknąć mocno przetworzonego jedzenia w diecie dziecka a nie przyzwyczajać organizm do chemii, itd.
Co do jedzenia zgadzam się w 100%... jest tego mnóstwo i szkoda się truc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-04, 21:06   #1400
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ja znalazłam taki o

http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy...089727104.html

chyba najpierw kupie takie tani , bo i tak bede od tego sprzedawcy więcej rzeczy brałam , a jak bedzie totalnie badziewny to poszukam czegoś innego. na wygląd nie różni sie niczym od tych 5 razy droższych
zapisałam sobie link, ale myślę, ze teraz trochę za wcześnie na kupowanie, bo cyce mogą się jeszcze powiększyć (o zgrozo ).

Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Czy to prawda, że większość szpitali zabrania noszenia majtek na porodówce?? U nas w jednym nawet siateczkowych nie można... tylko podkłady na łóżko .. aż się zestresowałam
mi po cc dali sam podkład, ale poprosiłąm położną, by założyła mi majtki siateczkowe i nie miała nic przeciwko. I tak cały pobyt w szpitalu miałam założone siateczki. Ja sobie nie wyobrażam, że muszę wstać i nie mam niczego co podtrzymywałoby podkład

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
8) wracając do koszul, obiecałam że wkleję linki, podoba mi się coś takiego:
http://allegro.pl/taro-rozpinana-kos...082429433.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...868022435.html
ja miałam 2 takie rozpinane i powiem Ci, ze jakoś niewygodnie mi się w tym karmiło... Nie wiem dlaczego, ale pamiętam, ze już w domu wolałam rozebrać się do naga na karmienie w nocy niż użerać się z ta koszulą. Dlatego teraz chcę kupić coś takiego jak Tassia pokazywała. Ale to pewnie każda mama ma inne doświadczenia w tym temacie.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
ej no ale co to za gadka tego lekarza.....???? Dziecko żyje, jest nadal w macicy, prawda? Kurcze, nawet dzieci w 23 tc są w stanie przeżyć poza brzuchem matki. Jak można nie dawać szans

Cytat:
to dobrze, że się uspokoiłaś
Stary 2015-03-05, 03:57   #1401
tassia
Zakorzenienie

Od dwóch godzin nie spie. WiecOrem zaczął mnie bolec brzuch i nadal nie przestał'(

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 06:11   #1402
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Od dwóch godzin nie spie. WiecOrem zaczął mnie bolec brzuch i nadal nie przestał'(
Biedactwo :-( Ale co to za ból? Może trzeba będzie pojechać do lekarza?
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 06:43   #1403
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Masija - stanik miekki warto miec tuz po porodzie, na poczatek jak biust wariuje i zmienia rozmiary, zreszta przy nieprzywyczajonych do karmienia cycach moze byc po prostu niewygodnie ale potem jak najbardziej moze byc usztywniany.

Kejtice - sprobuj sobie skompletowac ciuszki, licz kilka zestawow na dzien i pomysl co ile chcesz prac, wrzuc dany rozmiar do pralki na sucho, zobaczysz czy dasz rade to prac czy za malo jest (wiadomo ze dojdzie jakis recznik, tetra ale tak mniej wiecej). Bo ilosciowo ciezko mi doradzic kup to i to. Wiem ze wiekszosc tu nie lubi kaftanikow ale pomijajac opcje na gole cialo byly dobre zeby wziac ze soba i zalozyc na ciuchy gdyby sie chlodniej zrobilo, latem robily za bluze po prostu.
Na początek na pewno, masz rację.
Tym bardziej, że pewnie przez pierwsze dni będę w domu.
Później na pewno pomyślę o usztywnianym.

Co do kaftaników, myślałam, że większość kobiet będzie je chciało
Przynajmniej ja jestem zadowolona z tego, że tyle ich dostałam w spadku

Cytat:

Ale nie dał szans dlaczego?

Zresztą dziewczyny jak to jest, przecież chyba z każdym miesiącem wzrasta szansa na uratowanie dziecka, prawda?
Nie pamiętam jak to było ale każdy miesiąc dawał kolejne ileś %
Chociaż znowu jak sąsiadka była w szpitalu to jej mama mówiła mi, że lepiej, żeby urodziła w 8 niż w 7 (?) Że podobno 7 miesiąc jest gorszy do porodu(?)
Jakoś tak.. ale nie chcę siać zamętu dlatego wyprowadźcie mnie z błędu jeśli źle mówię..
Cytat:
WIeeelki chłop!
I dobrze, że te rogi się zmniejszają

A wiesz.. nie złość się na tego zastępce.. może chłop nigdy nie widział takiego wielkie siusiaka
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

Spędziłąm dziś cały dzień na zakupach Tym razem większość rzeczy dla Leosia. Sobie kupiłam glukozę W przyszły czwartek idę na badania.

Ja odciągałam i wylewałam, gdy poczułam, ze piersi są pełne.
Dobra z Ciebie matka, sobie tylko glukozę
Pokaż ubranka jak możesz

A takie pytanie - szybko piersi się napełniają?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 06:44   #1404
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

Trzeba do końca wierzyć moim zdaniem ... Trzymam kciuki za tą dziewczyne

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 06:47   #1405
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
I nic wam nie jest po 7daysach? Ja ostatnio zjadłam jednego i myślałam, że będę pierwszym na świcie przypadkiem zmarłym z powodu zgagi
Stary 2015-03-05, 06:47   #1406
mycha_818
Zadomowienie

Masija mi tu babcia i mama mówiły kiedyś, że lepiej urodzić właśnie w 7 miesiącu niż w 8, bi mimo że dziecko starsze, to jednak to z 7 miesiąca ma większe szanse przeżycia. Nie wiem o co w tym chodzi, zawsze traktowałam to jako kolejny z zabobonów ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 06:50   #1407
201710041131
Konto usunięte

Dzisiaj jak się czegoś dowiem to dam znać, trzymajcie, trzymajcie Ona od wczoraj nie dała znać, a ja tylko czekam na wieści... Leży w opolu na patologii ciąży, tam jest tak strasznie...

Tylko telefon wpadl mi za kanape i nie mam siły odsunąć jej żeby go wyciągnąć... na szczęście Tż dzisiaj króciutko pracuje do 15 to mi go wyciągnie... ale jestem zła, że mi tam wpadł, jeszcze na kablu...
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 06:52   #1408
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Masija mi tu babcia i mama mówiły kiedyś, że lepiej urodzić właśnie w 7 miesiącu niż w 8, bi mimo że dziecko starsze, to jednak to z 7 miesiąca ma większe szanse przeżycia. Nie wiem o co w tym chodzi, zawsze traktowałam to jako kolejny z zabobonów ;-)
To ja od starszych kobiet słyszałam własnie taką opinię, że lepiej urodzić w miesiącu nieparzystym, nigdy jednak sie nad tym nie zastanawiałam.

Jedna z wielu
Stary 2015-03-05, 06:52   #1409
masija
Zakorzenienie

Cytat:
To ja już nie wiem

Cytat:
Dzisiaj jak się czegoś dowiem to dam znać, trzymajcie, trzymajcie Ona od wczoraj nie dała znać, a ja tylko czekam na wieści... Leży w opolu na patologii ciąży, tam jest tak strasznie...

Tylko telefon wpadl mi za kanape i nie mam siły odsunąć jej żeby go wyciągnąć... na szczęście Tż dzisiaj króciutko pracuje do 15 to mi go wyciągnie... ale jestem zła, że mi tam wpadł, jeszcze na kablu...
Trzymam..

Tylko go nie wyciągaj sama!

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 06:53   #1410
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

Ja właśnie mam zamiar rodzić w opolu ....

Jedna z wielu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości