|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Poza tym zastanawiam się, dlaczego nie powstają nowe żłobki i przedszkola - przecież wiadomo, że jest zapotrzebowanie na miejsca dla dzieci, jest wyż demograficzny więc uważam, że coś w tym temacie powinno się zmienić a tutaj cisza... Odnośnie smoczków - czy mamuśki mogą się wypowiedzieć? Stosowałyście smoczki czy nie? Jakie są za i przeciw? |
|
|
|
|
#4172 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czasem dawałam słoikowe obiadki ale w smaku były okropne, jałowe. Robię mu z warzyw ze sklepu, miałam też kilka marchewek z ogródka i smak jest nieporównywalny. Oczywiście ta z ogródka pyszna i słodziutka Cytat:
No i jestem po wizycie! Szok... DZIEWCZYNKA!!!!!! Zdrowiutka
|
|
#4173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Rozeznanie
|
Ja jednego monia kupiłam firmy Nuk
![]() Gratuluję natetitka
Edytowane przez Truskawka31 Czas edycji: 2015-03-05 o 18:59 |
|
|
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie!
Coś czuje, że teraz wstydnisie będą się pokazywać ![]() Ja mam usg za 12 dni, dopytam lekarza czy coś lepiej widzi (usg kolejne by się upewnić, że mała rośnie tak jak trzeba).W ogóle nie wiem czy u Was też ale obaj lekarze do których chodzę jakoś z rezerwą podchodzą do płci. Wyciągam od nich na siłę i dają do zrozumienia, że to nie jest pewne ![]() A teraz zadam głupie pytanie ale co tam. Czy wy też czujecie ruchy dziecka na plecach i nie mam tu na myśli pozycji tylko sytuacje, że kładziecie rękę na plecach i czujecie jak wam bombarduje tyły ?Bo ja na początku myślałam, że mi się zdaje ale sytuacja się powtarza i wyczuwam to ręką (to normalne )
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2015-03-05 o 19:22 |
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Natetitka Gratuluje
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie z Warszawy, z wyższym wykształceniem, lekko po 30. Ja miałam synka w wieku 24 lat i nie żałuję. Sytuacje materialną mamy bardzo dobrą, dzięki mężowi, wyszalałam się imprezowo i podróżowo, bo bardzo wcześnie zaczęłam Ja swoje najbardziej szalone lata miałam w liceum. Potem na studiach jeszcze ostro imprezowaliśmy z moim jeszcze-nie-mężem No i ja nie uznaję, że to koniec podróżowania, bo dziecko nie jest dla nas ograniczeniem Poza tym mam dziadków w kwiecie wieku (moja mama miała mnie w wieku 21 lat, więc jest młodą babcią), synek ma pradziadków w pełni sprawnych i zakochanych w prawnuku. Same plusy widzę. A jak podrosną, to ja jeszcze będę miała krzepę, żeby poimprezować ![]() Czekam właśnie na usg, trochę opóźnienie... |
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ma 23lata, mąż 25. Też bardzo szybko zaczęliśmy, czego nie żałujemy, bo zaczęliśmy od przyjaźni (kiedy miałam 14lat), a skończyliśmy na małżeństwie wyszaleliśmy się bardzo, w końcu 7 lat razem przed ślubem, bez żadnych obowiązków, jeszcze nie mieszkaliśmy razem. Wszystko planowaliśmy od dawna, bo ślub 2 lata wcześniej, w międzyczasie wiliśmy nasze przyszłe gniazdko, tak żeby po ślubie wprowadzić się na gotowe. Wtedy już ustaliliśmy, że jakieś pół roku po ślubie zaczniemy starać się o dziecko. Obroniłam licencjata, na magisterkę się nie wybieram, bo niestety kierunek totalnie odmienny od tego, co robię. Pracuję na swoim, mąż też. Teraz moglibyśmy to odkładać, ale nie widzieliśmy większego sensu tym bardziej, że z moimi problemami z kręgosłupem im późniejsza ciąża, tym gorzej byłoby dla mnie. I mam nadzieję, że tak jak Ty nie będę w przyszłości żałowała i będę miała siły jeszcze poimprezować Ale jak spojrzę na moich znajomych, w tym samym wieku - niebo i ziemia... jakby zatrzymali się w czasie na liceum - nie wszyscy, ale zdecydowana większość. Także nie można wrzucać wszystkich do jednego wora.Gratulacje wszystkim mamom, które poznały płeć! ![]() ![]() Piękne zdjęcia macie |
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.To swietnie, ze masz takie mozliwosci i dobre warunki w młodym wieku. Jesli tylko sa warunki, chęci i jest sie gotowym, to uważam, ze lepiej jest mieć dzieci w młodszym wieku. |
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie będę dawać papek, chcę stosować BLW ![]() Smoczek synek ssał 3-9 miesiąc, a z butelki nie umiał pić. Teraz też raczej smoka nie będziemy dawać, chyba że urodzi się drugi taki rozdarciuch ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Myślę, że gdyby nie starszy 6 lat, ogarnięty i mocno opiekuńczy mąż, to nie byłabym gotowa na dziecko tak szybko... Moim zdaniem jednym z najważniejszych czynników, to odpowiedni partner do posiadania dzieci. |
|
|
|
|
#4182 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje !!
![]() |
|
|
|
#4183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nóż mi się w kieszeni otwiera na ten pomysł ... Za to mogliby właśnie pobudować żłobków i przedszkoli ile brakuje i każda mama mogłaby szukać na spokojnie pracy ... p.s. Natetitka gratuluję dziewuszki!
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A smoczek to mi się przypomniało, że mały nawet nie chciał długo smoka, nie był też szczególnie płaczący ale jakoś zaczęliśmy mu dawać ok 3mca... z własnej wygody, lenistwa, trochę z powodu presji otoczenia (no czasem śpiące dziecko płacze, ale jakoś tak przy ludziach jest to stresujące a smok zatykał go :P) No ale chyba krzywdy dużej nie było, do zaśnięcia miał też podawany ale tak równolegle z odrzuceniem KP smok poszedł w zapomnienie. Dzięki dziewczyny za gratki, nie mogliśmy z mężem uwierzyć, aż mi łezka poleciała na badaniu :P
|
|
#4186 |
|
Rozeznanie
|
Natetitka Gratuluję córki
![]() Dziewczyny macie piękne zdjęcie maluszków ![]() Ja jutro mam wizytę i USG i nie mogę się doczekać ale z racji różnicy 7 godzin napiszę później kogo udało się podejrzeć ![]() U mnie w końcu nie nadają sniegu do niedzieli i prawdopodobnie od soboty na plus do +3 i nawet 5 stopni także nie mogę się doczekać wyjscia na spacer z Lilianką bo jak na razie to jest -10 albo -15 codziennie;/
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
A w Łodzi sypie śnieg ... się porobiło
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Córeczka bez zmian i torbiel bez zmian
![]() Wszystko jest idealnie. |
|
|
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale macie super foteczki Waszych maleństw.. ja niestety nie mogę się- jak na razie
- pochwalić takim ładnym ujęciem buźki... ![]() Natetika - gratuluję poznania płci ![]() Co do posiadania potomstwa przez moje najbliższe otoczenie, to jak na razie jestem w mniejszości... w sierpniu skończę 27 lat. Jak na razie to tylko dwie dziewczyny ode mnie z klasy z liceum mają dzieci po półtora roku, to samo z grupy na studiach - raczej nieliczni..i jak coś to raczej jedynacy. No ale mnie to wcale nie dziwi. Jest problem z mieszkaniami, z pracą, ze stabilizacją.. Mam sporo koleżanek, które chciały by się ustatkować no ale nie mają z kim po prostu.. Tak więc różnie to bywa, u mnie w pracy jest naprawdę sporo singli ok. 40stki (kobiet i mężczyzn), którzy spełniają się podróżując, imprezując, uprawiając sporty... Tak więc - bywa naprawdę różnie. Ja osobiście się czuję, że teraz jest dla mnie najlepszy czas na posiadanie potomstwa. I cieszę się, że udało się zajść w ciążę. PS. Wspominałam Wam, że moja starsza o 9 lat siostra jest w ciąży... ma już rozwarcie na 3 cm ajajaj kto wie, może do weekendu zostanę cioteczką?? ) PS2. Mamuśki, które posiadają psiaki.. czy u Was też jest taki wysyp kleszczy??? No bo u mnie w okolicy MASAKRA jakaś :/ stosuję obrożę i krople typu spot-on a i tak dzisiaj w sypialni znalazłam to dziadostwo..... co prawda podtrute... :/ W zeszłym roku w maju robiłam badania na boreliozę bo niestety pies przyniósł do domu kleszcze które się we mnie wbiły i parę dni po tym fakcie zaczęłam się "dziwnie" czuć. Na szczęście to był fałszywy alarm... BTW Niezalogowana - orientujesz się w jakiś preparatach przeciwko komarom i kleszczom, które mogą być stosowane u dzieci? Albo u kobiet w ciąży? ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Super! gratuluję
|
|
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
witajcie ,przygarniecie nową mamusie ?podczytuje Was od jakiegos czasu
![]() mam 29lat, 4,5letniego synka,drugie ma sie urodzic 8 sierpnia, ale że to srodek lata to moze byc roznie,moge tak dlugo nie wytrzymac.pierwsze rodzilam sn i drugie mam nadzieje ze tez sie tak uda. na arzie trudno oreslic płec gdyz jem bardzo rozmaicie choc mieso wogole mi nie podchodzi, chetniej jem nabial,owoce i warzywa nie ze tak tzreba ale jakos wole zrobic sobie koktajl niz zjesc ziemniaki ze schabowym. najblizsza wizyte mam 16marca Natetitka gratuluje córeczki gda maluszek bedzie jesc z nami jak jzu bedzie mialo jakiegos zeba lub bedzie samo chcialo chwytac za lyzeczke czy wogole brac w lapki jedzenie...pozyjemy zobaczymy a co do sloiczkow wole je niz zywnosc z targu w kurzu i nie wiem czy jeszcze juz o markecie nie wspominajac,bo stamtąd szybciej sie zepsuje niz zeschnie.. podoba mi sie Twoj komentarz odnosnie meza,ja z kolei nie moglam sie zdecydowac wczesniej,zalezalo mi by synek byl juz odpieluchowany i samodzielny w kwestii ubierania,jedzenia ,na codzien jestem zdana na siebie,TZ pracuje do17stej, mala roznica nie wchodzila w gre.kiedy niewiadomo ktore najpierw uspic czy przewinac..rowniez wzgledy finansowe mialy znaczenie.. mistrzyni sprzecznosci obawiam sie ze w najblixszej przyszlosci w PL niewiele sie zmieni choc znam kilka rodzin w okolicy co maja po 3 dzieci ,nie maja kokosow ale zyja sobie spokojnie bez ton kredytów coby zyc pozornie dostatnio,mam znajomą w moim wieku 29l, ktora ma jzu 3 dziecko, polroczne zreszta ,ja zreszta nie potepiam kobiet ktore siedza z dziecmiw domu bo to ciezka praca..zycie w Pl jest ciezkie ale tzreba cieszyc sie kazda chwila ktora mamy,bo komu dadza karierowicze swoj majatek nie mogac miec dzieci..adopcja in vitro, owszem ale to nie to samo,czasami odkaldaja i oakzuje sie ze za pozno na 1dziecko bo tak bardzo chcieli sie dorobic ze wybrali zycie obok siebie i odebrali sobie szanse na posiadanie potomstwa. co do smoczka sa sytuacje ze tzreba,dlatego kupie 1 na wypadek w ale niektorzy to przesadzaja z dawaniem go,zamiast umozliwic dziecku gaworzenie,mowe wciskaja nie wiem po co, moj synek mial tylko do zasypiania a zaraz potem mu wyjmowalam...poza spaniem byl schowany. to tyle na dzis zycze milej nocki
|
#4191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
sarrai ja mam 3psy i 2 koty,ale jeszcze nie wyjmowalam zadnego kleszcza w tym roku,a co stosujesz ,my dajemy naskornie advantix co 2mce.czy jakos tak ,wczesniej byl fiprex ale juz sie przezarl i starcil na jakosci.
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- My kupujemy obrożę Bayer Kiltix. Skuteczna przez cały sezon.
|
|
#4194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znasz już płeć ?? |
|
|
|
|
#4195 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wizażowe kciuki mają moc ![]() I jak wrażenia ? ![]() Cytat:
i na pewno będzie wszystko ok!!Cytat:
i pochwal się!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-03-06 o 02:06 |
||||||||||
|
|
|
#4196 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak Ci się podoba w Szwajcarii ? Też bardzo się cieszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój synek urodził się 8 dni przed tp ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4197 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witaj "twój nick" - Ustawienia - Po lewej stronie pokazuje Ci się "Twój panel kontrolny" - zjeżdżasz niżej i szukasz "Ustawienia i opcje" => "Edytuj avatar" - Wgrywasz avatarek - Klikasz "zachowaj zmiany" i gotowe
![]() Fajnie by było gdyby każda ustawiła sobie avatarka, łatwiej Was zapamiętać ![]() Może jeszcze go przekonasz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I w drugą ciążę zaszłam w 8 cyklu. Po tym porodzie jeszcze nie wiem na co się zdecyduję. Gumy na pewno odpadają ![]() Wizyta dopisana To dobrze! )---------- Dopisano o 02:27 ---------- Poprzedni post napisano o 02:25 ---------- Cytat:
i trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() Byliście na policji ? Co za facet ---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 02:27 ---------- PalinKa_88, madz10, caarolinkaa, gkatarzynka, ddaaiissyy Dziewczyny czekamy na relacje z wizyt ![]() --- Mąż poszedł do pracy na nockę, a ja coś nie mam spania Dobranoc!
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-03-06 o 02:30 |
||||||
|
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
Fuertko, faktycznie nie masz spania
.Ja wstałam przed 6 z bolacym gardlem
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
Fuertka i co, zasnęłaś czy dalej siedzisz na forum?
|
#4200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj też coś spać nie mogę... obudziłam się o 6 i koniec spania. Ja jeszcze do wtorku włącznie jestem na urlopie, ale już wczoraj do mnie koleżanka z pokoju w pracy napisała, że druga nasza współpracownica, która tez jest w ciąży i ma termin na koniec sierpnia poszła na zwolnienie i pewnie będzie przedłużać... W ogóle z takim przekąsem to pisała, jakby pretensje miała, że my obie w ciąży, a ona zostanie "sama" tzn. będą osoby na zastępstwo, więc niech nie przesadza.. ale jakiś taki dystans w jej głosie poczułam i niezadowolenie.... ![]() Jasne, jeszcze przepraszaj, że w ciąży jesteś. Zapomniał wół jak cielęciem był (ona ma dwójkę dzieci). W ogóle to dzisiaj 24 tydzień zaczynam i się tradycyjnie jak co tydzień zważyłam.. i już 6 kilo na plusie Przybieram książkowo pół kilo na tydzień... A naprawdę nie obżeram się i dużo łażę...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

)

.

Ohhh kolejny dylemat...
humory trzymają mnie dalej :-(
i na pewno będzie wszystko ok!!