|
|
#4591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX
|
|
|
|
#4592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całe szczescie, że wszystko sie dobrze dla Was skończyło ![]() Cytat:
|
|
#4593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma właściwości nawilżające, antybakteryjne, przeciwzapalne. I nie uczula ![]() A co do KP, przy kobietach karmię normalnie. Przy mamie, teściowej, ciotce. I przy każdej innej kobiecie karmiłabym normalnie. Jedynym facetem, przy którym "wywalę cyca" jest mój TŻ ![]() Zawsze myślałam, że będę się wstydziła, jednak to samo przychodzi, że nie czujesz skrępowania. Nawet w szpitalu wywalałam się przy pielęgniarkach czy dziewczynach w pokoju z laktatorem. Siedziałyśmy sobie z naszymi dzidziami w tych szpitalnych łóżeczkach i plotkowałyśmy przy odciąganiu. Faajnie było ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#4594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4595 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ja już wróciłam od mamy i jestem strasznie ciekawa, czy któraś urodziła?
Cytat:
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Niestety nic nie pamięta, bo straciła przytomność w łazience. Także nie polecam, a tym bardziej już kąpieli w wannie, żeby się jeszcze nie utopić. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
|
#4596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to tylko cisza przed burzą? ![]() Cytat:
![]() ale niestety Nadia od wyjścia ze szpitala przybrała niecałe 100g, więc zaczynamy akcję intensywnego dokarmiania butelką jak się rozsiądziemy przy karmieniu to opróżnia mi obie piersi a i tak się nie najada, eh :<Za to niesamowicie zaskoczyli mnie ludzie z mojego kierunku pojechałam dziś na uczelnię a tu mi wyskoczyli z prezentami dla mnie i Maleńkiej, w ogóle się nie spodziewałam no i teraz mamy dodatkowy zestaw butelek z Aventu, leżaczek, piękną srebrną łyżeczkę, zapas pampersów i chusteczek a jako przyjemność dla mamy - Lilou z sowią zawieszką ![]() Aneta - przecudowne maleństwo, nie mogę się napatrzeć na włosy! ![]() Powiem Wam, że fajnie jest mieć dziecko koło siebie ale z drugiej strony tęsknię za moim brzuszkiem i czuciem ruchów w środku
|
||
|
|
|
#4597 |
|
Rozeznanie
|
Przejrzałam 1 stronę wątku i widzę, że wyprzedziły mnie dziewczyny z późniejszymi terminami.
Która chce dzisiaj zamienić się w kolejce do rodzenia? Bo ja dzisiaj nie mam czasu na poród - muszę jutro pościnać krzewy w ogródki i upiec mężowi golonkę. I mam jeszcze ochotę na ośmiorniczki, a że są alergizujące więc muszę je zjeść przed porodem. I jeszcze chciałabym się wyspać
|
#4598 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze juz swoje przybralas i juz nie bedzie tycia, zaraz maly sie urodzi i bedzie tylko spadek wagi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A zachowanie kolegow super, tylko pozazdroscic. Juz wrocilas na studia, czy tylko wpadlas w odwiedziny? |
|||||
|
|
|
#4599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nabierzesz cierpliwosci napewno a taka energia to ci sie przyda po porodzie hihi ![]() a i tak zazdroszcze, ja nie mam sil do niczego, samej siebie nie poznaje , dobrze ze nikt mi nic nie powie jak nie posprzatane czy cos tam ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
Zobacze jak sie sprawdzi ten plyn co mam do czyszczenia pupy, a pozniej zainwestuje w taki olejek ![]() Jestem ciekawa jak to u mnie bedzie, bo ja nie wyobrazam sobie nawet przy mojej mamie wywalac cycka do kp, i mam wizje ze pewnie bede ja tez wyganiac na ten czas, ale widac ze wiele rzeczy ktore nam sie wydaja drazniace itd, okazuja sie byc niczym kiedy mamy swoje malenstwo w ramionach.
|
||
|
|
|
#4600 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Przeprowadzka to będzie trudna rzecz, ale mama jest jeszcze do pomocy moja i Tż jest, jakoś będą musieli dac radę. Ja będę u koleżanki w tym czasie z maleńką, jeśli urodze do tego czasu
teraz nam się w bagażniku rozlala biała farba, bo miał babci kuchnie malowac:/ no to się naschylałam w wannie bo mieliśmy w bagażniku trochę rzeczy i trzeba było to odmoczyc:/ A jeszcze auto idzie do sprzedania..pod górę ciągle dzisiaj chyba pomecze tż niech wykurza Ninusie nasza
|
#4601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak milo z ich strony a teraz pokazuj nam zdiecia nie przejmuj sie dacie butelke i nabierze na wadze, przeciez to nie twoja wina jest , nigdy w zyciu ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() ja dzis chwasty powyrywalam w ogrodku ale jak ladnie teraz ![]() Haha, przypomniala mi sie sytuacja z osmiorniczkami, jak chcialam pokazac TZ, ze nie jestem taka straszna, smial sie ze mnie bo ja ciagle pizza i pizza do tego z ketchupem, kiedy on owocami morza sie zajadal, wiec jak bylismy nad morzem, to kazalam sobie raz zamowic osmiorniczki, no i z wielkim strachem wzielam do buzi, ledwo przegryzlam i to nie dla mnie wole pizze zjesc noooo...... |
||
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to kciuki by akcja się rozkrecila xd
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam udało się tak poukładać, że jak TŻ jedzie na uczelnię to ja jestem z Małą a jak ja jadę to dzielny tata pilnuje. Nie mam dużo zajęć bo nie realizuję pełnego planu na ten semestr ale przez to nie wybiję się z rytmu i nie będę rok w plecy.Cytat:
No to się chwalę, pampersów i chusteczek nie fociłam Nie planowałam posiadania leżaczka ale skoro sam się napatoczył...
|
||
|
|
|
#4606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na blogu są zdjecia mojego synusia takze zapraszam ![]() Cytat:
Cytat:
tych ośmiorniczek to nie masz czasm na wynos?
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, ale juz sie nie smuc, spojrz na swoja coreczke nie mozesz sie smucic piekne prezenty a szczegolnie takie ktore twoja corka bedzie mogla zobaczyc a 20 lat jak lyzeczka taki lezaczek sama planuje kupic jak juz bedzie synek na swiecie ![]() kradne ci ja, ciotka wizazowa wszystkie dieciaczki by wycalowala ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
znow sie zakochalam i te jego oczka
|
||
|
|
|
#4609 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,ale mi was brakowało,w szpitalu wogole nie mogłam korzystać z neta tak kiepski był.
Jesteśmy od dzisiaj w domu,malutka zdrowa,cały czas wisi na cycku.Ja troszkę obolała ale da się wytrzymać. Gratulacje dla wszystkich świeżych mamus i kciuki za zbliżające się porody.
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak słodko maleństwo wygląda w tym leżaczku
|
|
#4611 |
|
Rozeznanie
|
Hmm
Wydzielina jest bardzo wodnista - mleczna . Lekarz stwierdził ze jezeli szyjka jest zamkniętato jest to infekcja bakteryjna bo nie powinno tak duzo jej byc. Dostalam globulki Clotrimazolum ktoś stosował w ciazy ? |
|
|
|
#4612 |
|
Rozeznanie
|
Tak ja. Kilka miesięcy temu dostałam jedną sztukę. A wczoraj 6. Lekarz uznał, że wydzíeliny za dużo, a dobrze żeby kanał rodny był ok na poród.
|
#4613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez dostałam 6 szt globulek ( na noc) To jest lek na receptę strasznie zastanawiam sie czy on nir zaszkodzi dziecku jak ono juz główkę ma tak nisko ? Niby jest napisane ze jezeli jest konieczny jest dozwolony w ciazy ... Ale to tak jak antybiotyk |
|
|
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rób duuużo zdjęć bo jest cuuudony dziewczyny kocyki macie śliczniusie, pod takimi to dzieciaczki jak aniołki spać będą a co do kartonów to nie szukać w dużych marketach bo tam oni od razu je zdeptują, podejdź doosiedlowego i poproś żeby przy dostawie ci odłożyli gdzieś na bok czytam wasze relacje jak to kartmicie opiekujecie się i śpicie już razem i sobie wyobrażam jak to u nas będzie a my dzień pracowity bo się z tżem przepisaliśmy do nowej przychodni bo się 20metrów od naszego mieszkanka otworzyła i od razu dzidzia tam zapisana będzie i podpytaliśmy o zwolnienie na opieke nad żoną dla tża i podobno bez poblemu wypiszą więc luzik i położną mi środowiskową przydzielili i dzisiaj już nas odwiedziła z prezentami więc ją polubiłam chociaż głosi własne zdanie a ja już swoje się naczytałam więc nie wiem czy się nie pokłócimy mała twardo siedzi w brzusiua poza tym wypad na spacer po parku i zoo, ostatni pewnie we dwójke, następny powiększy się o jedną osobę
|
|
|
#4615 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak korzystacie z wizażu mobilnie to tez zdjęcia Wam sie zamazane wyświetlają czy u mnie cos nie tak ?
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Jaka karnacja śliczna i włoski ![]() Mmm słodziak - gdybym ja nie miała synka tylko córkę tez bym rezerwowala
|
|
|
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
aach i chciałam powiedziec że zazdroszcze prezentów, bransoletka złota z grweerem i te prezenty od ludzi z uczelni, zwłaszcza łyżeczka przyadła mi do gustu, ekstra
![]() i która to wrzuciła "jeden gest?" zastrzele, leci do teraz u mnie hahahaha a ja jestem taka szczęśliwa super cienkie fryty zjadłam z jajeczkiem i dipem z ostrych parycek i istny raaaaaaaj a teraz leże jak krowa na łóżku, nogi na piłce i nóżką przytupuje jeden gest nie wiem czy któraś oglada wspaniałe stulecie ale jak zobaczyłam dzidzie anetki to od razu wyobraziłam sobie takiego przystojniaka za ileś tam lat, jak bali bej
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2015-03-06 o 19:11 |
|
|
|
#4617 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Powiem ci ze moj TZ widzial dokladnie caly porod i jest z tego dumny. Potem mi opowiadal jak to malutka wychodzila kawalek po kawalku, jak mi nacinala krocze itd. Cytat:
Powiem wam, ze w nas babach to jest moc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Wlazlam na wage zostalo mi 3,5 kg "nadwagi".
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dochodz do siebie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

Chwalę się moim osobistym cudem i idę czytać co u Was 

jak się rozsiądziemy przy karmieniu to opróżnia mi obie piersi a i tak się nie najada, eh :<
pojechałam dziś na uczelnię a tu mi wyskoczyli z prezentami dla mnie i Maleńkiej, w ogóle się nie spodziewałam 

to nie dla mnie wole pizze zjesc noooo...... 

i istny raaaaaaaj a teraz leże jak krowa na łóżku, nogi na piłce i nóżką przytupuje jeden gest
TZ przeciął pępowinę. Zaczęli mnie szyć. Było czuć ale miałam moją kruszynę obok, więc nic nie było ważne.