Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-06, 16:55   #4591
Lila_17
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny Chwalę się moim osobistym cudem i idę czytać co u Was Gratuluję nowych dzieciaczków
Jakiale włoski to ma bujne
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:02   #4592
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny Chwalę się moim osobistym cudem i idę czytać co u Was Gratuluję nowych dzieciaczków
Ślicznosci i
Całe szczescie, że wszystko sie dobrze dla Was skończyło

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
A w moim piekarniku dochodzi ciasto marchewkowe

dzwoniła koleżanka z którą leżałąm an patologii...mówi ze pustki na oddziałach-więc OSKAR JA CIE BŁAGAM!!!!!!! wychodzimy!!!!!!!!!!!!!!
Oskar, Oskar! Słuchaj mamy

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:06   #4593
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
do czego sluzy ten olej kokosowy? a on nie zatyka?
jak z kp przy rodzinie? jak to u ciebie wyglada kochana? Bo ja jestem nastawiona, ze bede zamykac sie w pokoju na czas kp, ze wzgledu na dziecko, a dwa na mnie, bo nie moglabym chyba sie skoncentrowac sama, na tym ze karmie moje dziecko. Tak czuje, ale nie wiem jeszcze nie urodzilam
te waciki sa bardzo duze? Bo ja mam jakies opakowanie ale to takie sredniej raczej wielkosci.
super ze juz po zoltaczce

Olejem smaruję skórkę w zgięciach i przede wszystkim w pachwinach i na pupie.
Ma właściwości nawilżające, antybakteryjne, przeciwzapalne. I nie uczula

A co do KP, przy kobietach karmię normalnie. Przy mamie, teściowej, ciotce. I przy każdej innej kobiecie karmiłabym normalnie. Jedynym facetem, przy którym "wywalę cyca" jest mój TŻ
Zawsze myślałam, że będę się wstydziła, jednak to samo przychodzi, że nie czujesz skrępowania.

Nawet w szpitalu wywalałam się przy pielęgniarkach czy dziewczynach w pokoju z laktatorem. Siedziałyśmy sobie z naszymi dzidziami w tych szpitalnych łóżeczkach i plotkowałyśmy przy odciąganiu. Faajnie było

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
O mój bozie jakie cudo!!! Jak z reklamy!!

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:08   #4594
Rossi
Zadomowienie

GG do Rossi

Cytat:
Jakie extra włoski ma no cudo!!! I jeszcze w czepku urodzony, oby się mu szczęściło całe życie jeszcze raz gratuluję, dużo zdrówka
Stary 2015-03-06, 17:13   #4595
żona_marcina
Rozeznanie

Ja już wróciłam od mamy i jestem strasznie ciekawa, czy któraś urodziła?
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
właśnie o to mi chodziło
ogólnie to piłka pomaga rwie mnie ładnie z dołu wieczorem zacznę znowu bo dziś muszę do urzędu sprawy załatwić
A co robisz na piłce? Może i ja bym spróbowała?

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ostatnio koleżanka mi sprzedała patent na wywołanie porodu jej mama to zastosowała i podziałało przy obu ciazach aczkolwiek do końca bezpieczne to chyba nie jest. Najpierw mocny seks, potem mocna kawa i na końcu gorąca kąpiel. Jeżeli w Wielkanoc nadal będę z brzuchem, to chyba zastosuje

Ja również zjadłam juz ciastka zbożowe przygotowane do szpitala

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Super, czekamy tu na Ciebie
Siostra męża wywołała sobie niechcący poród w 7 miesiącu mocząc nogi we wrzątku.
Niestety nic nie pamięta, bo straciła przytomność w łazience. Także nie polecam, a tym bardziej już kąpieli w wannie, żeby się jeszcze nie utopić.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom!

Ja w poniedzialek 16go jade do szpitala i 17 lub 18go mam miec cc. Prosze trzymajcie wtedy kciuki za maluszka! Probuje czytac na bierzaco, ale calymi dniami spedzam czas albo na badaniach, albo spie takze ciezko, wiec wybaczcie ze nikogo nie zacytuje.
Buziaki!
Ale ja Ci zazdroszczę, że już znasz termin.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Przyspojniacha

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:17   #4596
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
A ja z dnia na dzień czuje co raz mniej objawów przedporodowych, chyba zaczęła mi się cofać ta ciąża

Piękny kolorek

Może to tylko cisza przed burzą?

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No i sobie pocytowqlam i wyskoczyl mi blad.

Aaakarolina super ze juz do domku idziecie.

Co do kocykow to ja mam jeden, cienszy z Minky ( kupowany 2 lata temu dla Starszaka) i teraz dokupilam wiekszy od Makaszki wlasnie. Oba w sumie fajne.

U nas dzis byla polozna. Bartus wazy 3500 wiec od wyjscia ze sapitqla (12 dni) przybral kolo 700 gram bardzo mnie to cieszy bo od wczoraj mamy kryzys laktacyjny wiec na spokojnie z nim wqlcze i przystawiam mlodego tak czesto jak chce a nawet czasami karmie z dwoch piersi. Licze ze za 2-3 dni wroci wszystko do normy. Polozna przy okazji dala mi nazwy dwoxh tabletek z apteki ktore wspomagaja laltacje wiec jakby co to kupie i juz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U nas też była położna dziś
ale niestety Nadia od wyjścia ze szpitala przybrała niecałe 100g, więc zaczynamy akcję intensywnego dokarmiania butelką jak się rozsiądziemy przy karmieniu to opróżnia mi obie piersi a i tak się nie najada, eh :<

Za to niesamowicie zaskoczyli mnie ludzie z mojego kierunku pojechałam dziś na uczelnię a tu mi wyskoczyli z prezentami dla mnie i Maleńkiej, w ogóle się nie spodziewałam no i teraz mamy dodatkowy zestaw butelek z Aventu, leżaczek, piękną srebrną łyżeczkę, zapas pampersów i chusteczek a jako przyjemność dla mamy - Lilou z sowią zawieszką jestem pod wrażeniem mobilizacji i pomysłu

Aneta
- przecudowne maleństwo, nie mogę się napatrzeć na włosy!

Powiem Wam, że fajnie jest mieć dziecko koło siebie ale z drugiej strony tęsknię za moim brzuszkiem i czuciem ruchów w środku
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:19   #4597
żona_marcina
Rozeznanie

Przejrzałam 1 stronę wątku i widzę, że wyprzedziły mnie dziewczyny z późniejszymi terminami.

Która chce dzisiaj zamienić się w kolejce do rodzenia? Bo ja dzisiaj nie mam czasu na poród - muszę jutro pościnać krzewy w ogródki i upiec mężowi golonkę. I mam jeszcze ochotę na ośmiorniczki, a że są alergizujące więc muszę je zjeść przed porodem. I jeszcze chciałabym się wyspać

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:27   #4598
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze, ze inny lekarz to sprawdzil i z wodami wporzadku.
A moja waga jest taka sama jak w lutym, z ostatniego miesiaca, czyli nic nie przytylam, z czego bardzo sie ciesze, bo kg mnie zalamuja, zwlaszcza ze juz 18 na plusie jest, przy czestych wymiotach i nie jedzeniu sobie tyle przybralam.
3mam kciuki za cc, a jesli wolisz sn to 3mam kciuki zeby maluszek sie obrocil rzadko sie zdarza ale zdarza sie ze na ostatnia chwile sie obracaja

Moze juz swoje przybralas i juz nie bedzie tycia, zaraz maly sie urodzi i bedzie tylko spadek wagi.

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
U nas zapis wyszedł prawidłowy jak to lekarz określił na IP ...
Moje kłucia w kroczu moga byc spowodowane infekcja bo rozwarcia nie ma - szyjka długa twarda .

Dostałam globulki na te infekcje - myslalm ze takie upławy mleczne sa normalne a jednak nie :/
Moze ta wydzielina jest dodatkowo serowata, albo ma dziwny zapach? Ja mam od poczatku taka kremowa i lekarz mowi, ze jest prawidlowa.

Cytat:
Boski, a jaka czuprynka.

Cytat:
Relacji z porodu wam oszczędzę bo to był istny horror... Myślę, że z Rosiek wyczerpałyśmy limit na ablację łożyska bo to bardzo rzadkie generalnie. Ale do tego Tymek urodził się w czepku tzn z zachowanymi błonami płodowymi na główce. I nie ma co ukrywać, to że przeżył jest cudem więc naprawdę od urodzenia ma chłopak szczęście...
No to bedzie mial szczescie przez cale zycie, nie ma innej opcji.

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość

ale niestety Nadia od wyjścia ze szpitala przybrała niecałe 100g, więc zaczynamy akcję intensywnego dokarmiania butelką jak się rozsiądziemy przy karmieniu to opróżnia mi obie piersi a i tak się nie najada, eh :<

Za to niesamowicie zaskoczyli mnie ludzie z mojego kierunku pojechałam dziś na uczelnię a tu mi wyskoczyli z prezentami dla mnie i Maleńkiej, w ogóle się nie spodziewałam no i teraz mamy dodatkowy zestaw butelek z Aventu, leżaczek, piękną srebrną łyżeczkę, zapas pampersów i chusteczek a jako przyjemność dla mamy - Lilou z sowią zawieszką jestem pod wrażeniem mobilizacji i pomysłu

Aneta

Powiem Wam, że fajnie jest mieć dziecko koło siebie ale z drugiej strony tęsknię za moim brzuszkiem i czuciem ruchów w środku
Eh szkoda, ze nie przybiera, ale oprócz dokarmiania, nie rezygnuj z kp, moze sie jeszcze rozkreci.
A zachowanie kolegow super, tylko pozazdroscic.
Juz wrocilas na studia, czy tylko wpadlas w odwiedziny?
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:46   #4599
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem skąd, chyba faktycznie działają hormony... ale to jest koszmarnie upierdliwe, naprawdę jestem już psychicznie zmęczona tym wiecznym szukaniem sobie zajęcia. mam nadzieję, że mi to po porodzie minie, bo nie wiem jak ja wysiedzę na tyłku np. godzinę żeby nakarmić małą

nabierzesz cierpliwosci napewno a taka energia to ci sie przyda po porodzie hihi a i tak zazdroszcze, ja nie mam sil do niczego, samej siebie nie poznaje , dobrze ze nikt mi nic nie powie jak nie posprzatane czy cos tam

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Olejem smaruję skórkę w zgięciach i przede wszystkim w pachwinach i na pupie.
Ma właściwości nawilżające, antybakteryjne, przeciwzapalne. I nie uczula

A co do KP, przy kobietach karmię normalnie. Przy mamie, teściowej, ciotce. I przy każdej innej kobiecie karmiłabym normalnie. Jedynym facetem, przy którym "wywalę cyca" jest mój TŻ
Zawsze myślałam, że będę się wstydziła, jednak to samo przychodzi, że nie czujesz skrępowania.

Nawet w szpitalu wywalałam się przy pielęgniarkach czy dziewczynach w pokoju z laktatorem. Siedziałyśmy sobie z naszymi dzidziami w tych szpitalnych łóżeczkach i plotkowałyśmy przy odciąganiu. Faajnie było

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

O mój bozie jakie cudo!!! Jak z reklamy!!

Zobacze jak sie sprawdzi ten plyn co mam do czyszczenia pupy, a pozniej zainwestuje w taki olejek
Jestem ciekawa jak to u mnie bedzie, bo ja nie wyobrazam sobie nawet przy mojej mamie wywalac cycka do kp, i mam wizje ze pewnie bede ja tez wyganiac na ten czas, ale widac ze wiele rzeczy ktore nam sie wydaja drazniace itd, okazuja sie byc niczym kiedy mamy swoje malenstwo w ramionach.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:48   #4600
DezireOrient
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Przeprowadzka to będzie trudna rzecz, ale mama jest jeszcze do pomocy moja i Tż jest, jakoś będą musieli dac radę. Ja będę u koleżanki w tym czasie z maleńką, jeśli urodze do tego czasu teraz nam się w bagażniku rozlala biała farba, bo miał babci kuchnie malowac:/ no to się naschylałam w wannie bo mieliśmy w bagażniku trochę rzeczy i trzeba było to odmoczyc:/ A jeszcze auto idzie do sprzedania..pod górę ciągle dzisiaj chyba pomecze tż niech wykurza Ninusie nasza

DezireOrient jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 17:54   #4601
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Aneta

jak milo z ich strony a teraz pokazuj nam zdiecia nie przejmuj sie dacie butelke i nabierze na wadze, przeciez to nie twoja wina jest , nigdy w zyciu

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Przejrzałam 1 stronę wątku i widzę, że wyprzedziły mnie dziewczyny z późniejszymi terminami.

Która chce dzisiaj zamienić się w kolejce do rodzenia? Bo ja dzisiaj nie mam czasu na poród - muszę jutro pościnać krzewy w ogródki i upiec mężowi golonkę. I mam jeszcze ochotę na ośmiorniczki, a że są alergizujące więc muszę je zjeść przed porodem. I jeszcze chciałabym się wyspać
ja!!! tyle tylko ze ja mam tp miedzy 20 a 27
ja dzis chwasty powyrywalam w ogrodku ale jak ladnie teraz
Haha, przypomniala mi sie sytuacja z osmiorniczkami, jak chcialam pokazac TZ, ze nie jestem taka straszna, smial sie ze mnie bo ja ciagle pizza i pizza do tego z ketchupem, kiedy on owocami morza sie zajadal, wiec jak bylismy nad morzem, to kazalam sobie raz zamowic osmiorniczki, no i z wielkim strachem wzielam do buzi, ledwo przegryzlam i to nie dla mnie wole pizze zjesc noooo......
Stary 2015-03-06, 17:55   #4602
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
jak milo z ich strony a teraz pokazuj nam zdiecia nie przejmuj sie dacie butelke i nabierze na wadze, przeciez to nie twoja wina jest , nigdy w zyciu
Ja też jestem tego zdania Lepiej nakarmić z butli i nie sądzę, żeby to było coś złego.
Stary 2015-03-06, 17:56   #4603
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Jej, ale mi sie dluzy :/ skurcze mam nieregularne, tylko ze ja czuje bol tylko w krzyzu.umylam wlosy w razie W jakby dzis cos sie rozkrecilo.
Ooo to kciuki by akcja się rozkrecila xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 18:09   #4604
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Ooo to kciuki by akcja się rozkrecila xd
Moze kiedys sie rozkreci ale jak na razie to moje pobozne zyczenia tylko
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 18:15   #4605
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość

Moze juz swoje przybralas i juz nie bedzie tycia, zaraz maly sie urodzi i bedzie tylko spadek wagi.

Moze ta wydzielina jest dodatkowo serowata, albo ma dziwny zapach? Ja mam od poczatku taka kremowa i lekarz mowi, ze jest prawidlowa.

Boski, a jaka czuprynka.

No to bedzie mial szczescie przez cale zycie, nie ma innej opcji.

Eh szkoda, ze nie przybiera, ale oprócz dokarmiania, nie rezygnuj z kp, moze sie jeszcze rozkreci.
A zachowanie kolegow super, tylko pozazdroscic.
Juz wrocilas na studia, czy tylko wpadlas w odwiedziny?
Nie będę rezygnować z KP ale nie powiem, motywacja mi trochę siadła...
Wróciłam udało się tak poukładać, że jak TŻ jedzie na uczelnię to ja jestem z Małą a jak ja jadę to dzielny tata pilnuje. Nie mam dużo zajęć bo nie realizuję pełnego planu na ten semestr ale przez to nie wybiję się z rytmu i nie będę rok w plecy.

Cytat:

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

ja!!! tyle tylko ze ja mam tp miedzy 20 a 27
ja dzis chwasty powyrywalam w ogrodku ale jak ladnie teraz
Haha, przypomniala mi sie sytuacja z osmiorniczkami, jak chcialam pokazac TZ, ze nie jestem taka straszna, smial sie ze mnie bo ja ciagle pizza i pizza do tego z ketchupem, kiedy on owocami morza sie zajadal, wiec jak bylismy nad morzem, to kazalam sobie raz zamowic osmiorniczki, no i z wielkim strachem wzielam do buzi, ledwo przegryzlam i to nie dla mnie wole pizze zjesc noooo......
We wtorek idziemy do lekarza na kontrolę, mam nadzieję, że do tego czasu przybierze jak trzeba. Ale mimo wszystko trochę mi się smutno zrobiło, chyba każda mama by się tak poczuła (;

No to się chwalę, pampersów i chusteczek nie fociłam
Nie planowałam posiadania leżaczka ale skoro sam się napatoczył...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11056783_935362326503995_86139477_n.jpg (108,6 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11039397_935364019837159_1964604066_n.jpg (94,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11051087_935364049837156_305457475_n.jpg (81,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11056783_935364079837153_1803847266_n.jpg (81,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11041367_935364123170482_1495419148_n.jpg (74,6 KB, 33 załadowań)
Stary 2015-03-06, 18:16   #4606
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
jaki kudłatyu mnie na blogu są zdjecia mojego synusia takze zapraszam
Cytat:
Relacji z porodu wam oszczędzę bo to był istny horror... Myślę, że z Rosiek wyczerpałyśmy limit na ablację łożyska bo to bardzo rzadkie generalnie. Ale do tego Tymek urodził się w czepku tzn z zachowanymi błonami płodowymi na główce. I nie ma co ukrywać, to że przeżył jest cudem więc naprawdę od urodzenia ma chłopak szczęście...
ojej a mi po wyciagnieciu synka z brzucha też mówili o tym czepku, a ja byłam taka zamotana, ze zupełnie nie wiedziałam o co im chodzi, widocznie też jakieś błony płodowe mu się uchowały na główce.
Cytat:

szalejesz dziewczyno tych ośmiorniczek to nie masz czasm na wynos?
Stary 2015-03-06, 18:19   #4607
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Ja też jestem tego zdania Lepiej nakarmić z butli i nie sądzę, żeby to było coś złego.
Też nie uważałam (i w sumie nie uważam nadal) karmienia butelką jako coś złego, nawet jeżeli kobieta zupełnie rezygnuje z KP ale jak byłam w szpitalu to tak gonili do karmienia, że jakieś poczucie winy we mnie zaczęło kiełkować... Muszę popracować, żeby się tego wyzbyć
Stary 2015-03-06, 18:28   #4608
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będę rezygnować z KP ale nie powiem, motywacja mi trochę siadła...
Wróciłam udało się tak poukładać, że jak TŻ jedzie na uczelnię to ja jestem z Małą a jak ja jadę to dzielny tata pilnuje. Nie mam dużo zajęć bo nie realizuję pełnego planu na ten semestr ale przez to nie wybiję się z rytmu i nie będę rok w plecy.

We wtorek idziemy do lekarza na kontrolę, mam nadzieję, że do tego czasu przybierze jak trzeba. Ale mimo wszystko trochę mi się smutno zrobiło, chyba każda mama by się tak poczuła (;

No to się chwalę, pampersów i chusteczek nie fociłam
Nie planowałam posiadania leżaczka ale skoro sam się napatoczył...
super ze wrocilas na studia, i dalo rade wszystko pogodzic
rozumiem, ale juz sie nie smuc, spojrz na swoja coreczke nie mozesz sie smucic
piekne prezenty a szczegolnie takie ktore twoja corka bedzie mogla zobaczyc a 20 lat jak lyzeczka taki lezaczek sama planuje kupic jak juz bedzie synek na swiecie
kradne ci ja, ciotka wizazowa wszystkie dieciaczki by wycalowala to chyba gorzej ni tesciowki co?

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
jaki kudłatyu mnie na blogu są zdjecia mojego synusia takze zapraszam

ojej a mi po wyciagnieciu synka z brzucha też mówili o tym czepku, a ja byłam taka zamotana, ze zupełnie nie wiedziałam o co im chodzi, widocznie też jakieś błony płodowe mu się uchowały na główce.

szalejesz dziewczyno tych ośmiorniczek to nie masz czasm na wynos?

znow sie zakochalam i te jego oczka Jaaaa.... teraz to ja sie naprawde nie moge doczekac swojego synka
Stary 2015-03-06, 18:30   #4609
marta24171
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,ale mi was brakowało,w szpitalu wogole nie mogłam korzystać z neta tak kiepski był.
Jesteśmy od dzisiaj w domu,malutka zdrowa,cały czas wisi na cycku.Ja troszkę obolała ale da się wytrzymać.

Gratulacje dla wszystkich świeżych mamus i kciuki za zbliżające się porody.
Stary 2015-03-06, 18:41   #4610
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie uważałam (i w sumie nie uważam nadal) karmienia butelką jako coś złego, nawet jeżeli kobieta zupełnie rezygnuje z KP ale jak byłam w szpitalu to tak gonili do karmienia, że jakieś poczucie winy we mnie zaczęło kiełkować... Muszę popracować, żeby się tego wyzbyć
Nie masz w tym żadnej winy i jak najszybciej wybij to sobie z głowy! Choć rozumiem, że taka szpitalna presja daje się później we znaki. Ale nie wszystko zależy od nas. A wiadomo, że zawsze chcemy dla dziecka jak najlepiej.
I jak słodko maleństwo wygląda w tym leżaczku
Stary 2015-03-06, 18:44   #4611
meganka18
Rozeznanie

Hmm
Wydzielina jest bardzo wodnista - mleczna .

Lekarz stwierdził ze jezeli szyjka jest zamkniętato jest to infekcja bakteryjna bo nie powinno tak duzo jej byc.

Dostalam globulki Clotrimazolum ktoś stosował w ciazy ?
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 18:57   #4612
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Hmm

Lekarz stwierdził ze jezeli szyjka jest zamkniętato jest to infekcja bakteryjna bo nie powinno tak duzo jej byc.

Tak ja. Kilka miesięcy temu dostałam jedną sztukę. A wczoraj 6. Lekarz uznał, że wydzíeliny za dużo, a dobrze żeby kanał rodny był ok na poród.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 19:00   #4613
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Tak ja. Kilka miesięcy temu dostałam jedną sztukę. A wczoraj 6. Lekarz uznał, że wydzíeliny za dużo, a dobrze żeby kanał rodny był ok na poród.

Tez dostałam 6 szt globulek ( na noc)
To jest lek na receptę strasznie zastanawiam sie czy on nir zaszkodzi dziecku jak ono juz główkę ma tak nisko ? Niby jest napisane ze jezeli jest konieczny jest dozwolony w ciazy ... Ale to tak jak antybiotyk
Stary 2015-03-06, 19:03   #4614
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
najcudowniejszy kawaler na świecie, rezerwuje dla swojej córci
rób duuużo zdjęć bo jest cuuudony

dziewczyny kocyki macie śliczniusie, pod takimi to dzieciaczki jak aniołki spać będą

a co do kartonów to nie szukać w dużych marketach bo tam oni od razu je zdeptują, podejdź doosiedlowego i poproś żeby przy dostawie ci odłożyli gdzieś na bok

czytam wasze relacje jak to kartmicie opiekujecie się i śpicie już razem i sobie wyobrażam jak to u nas będzie

a my dzień pracowity bo się z tżem przepisaliśmy do nowej przychodni bo się 20metrów od naszego mieszkanka otworzyła i od razu dzidzia tam zapisana będzie i podpytaliśmy o zwolnienie na opieke nad żoną dla tża i podobno bez poblemu wypiszą więc luzik i położną mi środowiskową przydzielili i dzisiaj już nas odwiedziła z prezentami więc ją polubiłam chociaż głosi własne zdanie a ja już swoje się naczytałam więc nie wiem czy się nie pokłócimy i uwaga uwaga wreszcie odwiedziliśmy szpital w którym mam rodzić i się śmialiśmy z tż że psikus będzie jak po godzinie z torbami na oddział wróce ale nic z tego mała twardo siedzi w brzusiu
a poza tym wypad na spacer po parku i zoo, ostatni pewnie we dwójke, następny powiększy się o jedną osobę
Stary 2015-03-06, 19:06   #4615
meganka18
Rozeznanie

Dziewczyny jak korzystacie z wizażu mobilnie to tez zdjęcia Wam sie zamazane wyświetlają czy u mnie cos nie tak ?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:

Jaka karnacja śliczna i włoski

Mmm słodziak - gdybym ja nie miała synka tylko córkę tez bym rezerwowala
Stary 2015-03-06, 19:07   #4616
ojustyna
Zadomowienie

aach i chciałam powiedziec że zazdroszcze prezentów, bransoletka złota z grweerem i te prezenty od ludzi z uczelni, zwłaszcza łyżeczka przyadła mi do gustu, ekstra

i która to wrzuciła "jeden gest?" zastrzele, leci do teraz u mnie hahahaha

a ja jestem taka szczęśliwa super cienkie fryty zjadłam z jajeczkiem i dipem z ostrych parycek i istny raaaaaaaj a teraz leże jak krowa na łóżku, nogi na piłce i nóżką przytupuje jeden gest

nie wiem czy któraś oglada wspaniałe stulecie ale jak zobaczyłam dzidzie anetki to od razu wyobraziłam sobie takiego przystojniaka za ileś tam lat, jak bali bej https://fbexternal-a.akamaihd.net/sa...&sw=500&sh=262

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-03-06 o 19:11
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 19:12   #4617
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Dziewczyny, leże sobie z Olusiem i nie mogę się napatrzeć na niego. faktycznie ważył 3920 więc poród był wyzwaniem dla nas. Mam radę dla dziewczyn, które mają hemoroida tak jak ja i zbagatelizowały go bo im nie doskwierał zajmijcie się nim przed porodem bo parte z hemoroidem to hardcore he he.
Moje dwa hemoroidy, jak to orzekl TZ - bycze jaderka hehe troche wyszly na wierz, ale na szczescie nie pekly. Jak mi zdejma szwy z dupiny ide to proktologa, nich on cos ogarnie z tymi moimi jaderkami
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
jeszcze na tyle odwagi nabierze,ze mi będzie zaglądać między nogi
Powiem ci ze moj TZ widzial dokladnie caly porod i jest z tego dumny. Potem mi opowiadal jak to malutka wychodzila kawalek po kawalku, jak mi nacinala krocze itd.
Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Chyba się zebrałam w sobie, żeby opisać swój poród. Bo przez to, że nie był łatwy, parę dni mialam płaczących i trochę się bałam depresji poporodowej. Ale przy takim słoneczku jak Zuza i przy wspierającym mężu doszłam do siebie.
W sobotę wylądowaliśmy znów na ip, gdzie okazało się, że moje afi wynosi już 30, więc odrazu skierowali mnie na patologie. W weekend na obchodzie lekarki twierdziły, że czekamy z wywołaniem do 39tyg, czyli wychodzilo, że musiałabym czekać cały tydzień w szpitalu W poniedziałek zmienił się dyżur i decyzja wywołujemy, podali oksytocyne na 6 godz i żadnej reakcji We wtorek przerwa i środa znów oksytocyna. Jednak mimo przygotowania samej szyjki, skurczy zero. Moja macica była tak rozciągnięta przez wody, że nie wiedziała jak się kurczyć
O 15 decyzja o przebiciu pęcherza, zeszło ze mnie z 2 litry wody i podłączyli do ktg, zaczęły rysować się skurcze oksytocynowe i zaczęłam coś odczuwać. O 16 akurat jak przyjechał TZ zwolniła się sala, którą zajelismy. Do 23 miałam 5 cm rozwarcia i mimo wspomagaczy byłam bardzo wymęczona. Skurcze były mega, a ja starałam się im na tyle ile mogłam poddawać, żeby rozwarcie postępowało. Na początku była piłka, później wanna. TZ polewał mi brzuch na skurczach. Położna po badaniu stwierdziła, że moja szyjka źle reaguje na oksytocynę, a bez niej swoich skurczy nie miałam. W dodatku byłam mega głodna, przy oksy nie można jeść, a mi zaczęli ją podawać o 10. Dostałam jakąś kroplówkę, czopki rozkurczające. Polożna zaproponowała zzo, mimo, że nie planowałam za jej sugestią się zgodziłam. Przyszedł anastazjolog, najgorzej było nie ruszać się na skurczach, ale dałam radę. Później przez kilka godzin było ok, na znieczuleniu do 7 cm nic nie czułam, nawet się przespałam, póżniej do 10 cm skurcze były odczuwalne jak te na poczatku. Cały czas sprawdzali na ktg tętno małej i wydawało mi się jak na nią dość niskie. Zaczęły się parte - to był horror. Mówiłam, że nie dam rady i jej nie urodzę, ale się na maksa starałam ją wyprzeć, mimo bólu. . I pojawiła się o 3.46, jak położyli mi ją na piersi to było piękne. Wyparcie łożysko to pikuś, więc się nie stresujcie, jeden czy dwa skurcze i jest. Położna nam pokazywała wygląda jak wątroba w worku TZ przeciął pępowinę. Zaczęli mnie szyć. Było czuć ale miałam moją kruszynę obok, więc nic nie było ważne. Niestety nacięcie mam bardzo dużo, okazało sie, że dobrze wyczułam, że z tętnem coś nie tak. Mała miała rączkę i głowke zawinietą pępowiną, więc rączka szła z główką i stąd to nacięcie.

Później było traumatycznie dla mnie, bo z powodu zatrzęsienia ciężarnych trafiłam na sale porodową przerobioną na poporodowa. Było mega zimno, ja nie mogłam się ruszyć, ledwo do łazienki dochodziłam, a odwiedziny tylko 17-19, więc TZ nic nie mogl mi pomóc. Dobrze, że o 21 przenieśli nas na normalną salę i wtedy zaczęłam dochodzić do siebie. Wypisali nas w sobotę o 16, w niedziele zaczął się kolejny dramat, bo mała przestała jeść z piersi, nie mogłam jej wybudzić na jedzenie, cały czas by tylko spała. O 20 decyzja jedziemy na ip. W skrócie dostaliśmy butelkę dla wcześniaków i mała zaczęła jeść, we wtorek wizyta w poradni i okazało sie, że malutka ma sporą żółtaczkę, dostaliśmy materacyk do naświetleń. Dziś już jest super.
Próbowałam streścić a wyszedł elaborat, akurat do śniadania

To jeszcze mały Zuzulek po powrocie ze szpitala.
Nameczylas sie kochana, ale jak wszystkie mamusie dzielna
Powiem wam, ze w nas babach to jest moc

Cytat:
My też witamy się w dwupaku. Położyłam się o 22 a wstałam o 6.30. Nawet na siku nie wstawałam.
Zdecydowanie z tą pełnią to bujda.

Widzę, że wszystkie jesteśmy w komplecie

P.S. Po dwóch dniach smarowania miodem prawie pozbyłam się hemoroida. Takie cuda
Moze i ja chlustne sie miodem

Cytat:
no wiesz co ty mi zrobilas wkrecilam sie w ta muzyke wlasnie

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

super ze juz w domku to byla chwilowa depresja ale szybko minela rzytul: Kurcze nie boje sie bolu , jest cos gorszego niz ten bol zszywanie i nacinanie krocza
ja przejde wszystko dla synka tylko chce go na zewnatrz zdrowego placzacego
Nacinanie kazdy inaczej odczuwa. Mnie trochr szczypalo. Ale nacinala na dwa ciapniecia nozyczek wiec sporo. A szycie do pewnego mementu nie bolalo, dalej byla sama skora to ciezko to znieczulic, tak mi mowila lekarka to bolalo.

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Ehh już myślałam, że pośpię, a tu teściowa zaczęła wołać moją mamę (która też sobie spała smacznie), że już może zejść i pomóc jej sprzątać.

Stara rura (teściówka) położyła się na odpoczynek i się królowa wyspała. A jak kogoś woła, to denerwująco aż do skutku. Zabić tylko czasem by się chciało

Od razu po przebudzeniu serce mi tak waliło z wku#^enia, że nie mogłam zasnąć ponownie.
Maminka moja niepotrzebnie zadeklarowała pomoc..

Pożarłam więc z tej złości obiad, kanapkę (jakoś dużo jem teraz gdy karmię) i siadam do Was póki maleńka mi śpi.

Jedną noc przespała z nami śicznie, w drugą noc często się budziła, więc najpierw wyciągnęłam ją z woombie, bo myślałam, że jej przeszkadza. Okazało się, że to nie było to, więc położyłam ją z tą wkładką do łóżeczka i o to właśnie chodziło.
I dla nas było więcej miejsca;>
Woli chyba spać sama w łóżeczku.

Dziś Nikolcia jest bardziej różowa, więc żółtaczka zanika. Ale głodomorek się z niej niesamowity zrobił. Chyba chce przybrać na masie. Potrafi za jednym przebudzeniem zjeść z obu cyców i czasem jeszcze głodna.
Ale też nie wiadomo jak mi mleko leci, bo czasem leci bardzo ładnie, czasem jest go mniej. Wtedy też się słabiej najada.

Z moich przemyśleń:

Laktator mam elektryczny z Canpola, bo nie chciałam wydawać dużo kasy, więc zleciłam TŻ zakup właśnie tego. Wydał 219zł, a ssie jak stara;PP

Do przemywania pupy używamy zwykłej wody i wacików (trochę ich schodzi, ale nauczyłam się wykorzystywać je oszczędniej). DO podgrzewania takiej wody znakomicie służy mi podgrzewacz do butelek. Podgrzewam wodę w tymże podgrzewaczu. namaczam wacik i jadę po pupie

Pupę smaruję olejem kokosowym, dzięki czemu kupka zostaje na pieluszce, nie przykleja się do pupy.

Na kikut pępowinowy rzeczywiście octanisept jest doskonały. Teraz, gdy pępuszek odpadł, ja używam tego sprayu do spryskiwania rany po cięciu.

Pieluszki tetrowe to extra wynalazek- służą mi gdy chcę powietrzyć pupę Nikolci, aby nie zakładać pieluszki owijam ją tetrą. Tyle że moja mała robi kupę w ciągu dnia częściej niż ja w ciągu dwóch miesięcy (dosłownie!!!!), więc taka tetra wystarczy mi na jakieś 15 min

Napiszę gdy coś mi się jeszcze przypomni.

Gratulacje!!!

Ale uwierz, że nie nadrobisz zaległości na forum. Teraz w domu nie ma na to czasu

Ja na początku też martwiłam się, że nie leci mi mleko. W szpitalu pielęgniarka dała mi nakładkę na sutki z medeli do wypróbowania, ale nie chciałam korzystać z tego ustrojstwa. Laktator w obroty i produkcję mleka mam czasem taką, że przy nachylaniu mi się leje, a jak karmię małą cycem, to z drugiego mi kapie
Mam nadzieje ze i u mnie sie laktacja rozkreci, bo narazie dokarmiamy sie butla z kazdym karmieniem

Cytat:
do czego sluzy ten olej kokosowy? a on nie zatyka?
jak z kp przy rodzinie? jak to u ciebie wyglada kochana? Bo ja jestem nastawiona, ze bede zamykac sie w pokoju na czas kp, ze wzgledu na dziecko, a dwa na mnie, bo nie moglabym chyba sie skoncentrowac sama, na tym ze karmie moje dziecko. Tak czuje, ale nie wiem jeszcze nie urodzilam
te waciki sa bardzo duze? Bo ja mam jakies opakowanie ale to takie sredniej raczej wielkosci.
super ze juz po zoltaczce

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

za przybieranie na wadze i zeby kryzys szybko minal

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

wyrwalam wszystkie chwasty z mojego ogrodka i brakuje mi jeszcze w nim sloneczka i grilla a teraz skusze sie na umycie okien w kuchni z drabina, bo na krzeslo wole nie wchodzic
Ja wywalam cycka przy mamie i TZ, przy innych nie. Bez przesady .

Wlazlam na wage zostalo mi 3,5 kg "nadwagi".

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 19:15   #4618
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm

bardziej moze zaszkodzic infekcja ja trzy razy mialam recepte na globulki, wlasnie ze wzgledu na duza ilosc wydzieliny, a wiem ze normalnie nigdy az tyle nie mialam.
Stary 2015-03-06, 19:15   #4619
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Wlazlam na wage zostalo mi 3,5 kg "nadwagi".
Szczęściara
Stary 2015-03-06, 19:15   #4620
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,ale mi was brakowało,w szpitalu wogole nie mogłam korzystać z neta tak kiepski był.
Jesteśmy od dzisiaj w domu,malutka zdrowa,cały czas wisi na cycku.Ja troszkę obolała ale da się wytrzymać.

Gratulacje dla wszystkich świeżych mamus i kciuki za zbliżające się porody.
super, juz w domku dochodz do siebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości