|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
O nieee, ja swoją przegapiłam. Byla 3 marca ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- a nieee, co ja gadam, jutro mam ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- A nie, jednak miałam tydzień temu
|
#2072 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
Irmusia pani podała mi kilka nazw tych fotelików ale ja niezbyt biegła jestem w tym temacie, więc oprócz ferrari nic nie zapamiętałam. Powiedziałam, że jak będę miała kasę i wózek to przyjdę dokładnie dowiedzieć się co i jak ;-)
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
anutka,bardzo sie ciesze że już jesteś w domu
Cytat:
![]() jakoś strasznie mi te dni ostatnio zapierniczają i mam wrażenie że nie mam czasu odpocząć...wiecznie coś, codziennie gdzieś musze leźć coś załatwiać...marzy mi sie taki dzień , cały w piżamie, żeby nic nie robić, nawet obiadu.....może w niedziele sie uda kąpałam dziś lalke na szkole rodzenia i mało sie nie popłakałam bosz......wiem, żenujące.... zaczełam sie rozklejać ostatnio i strasznie chciałabym mieć już Gosie przy sobie...
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba dopiero jak chłopaki na jakąś kolonię pojadą
|
|
#2077 |
|
Konto usunięte
|
Rany boskie, jak mnie dzisiaj Konrad kopie... Jakaś agresja czy co mu się załączyła ?
|
|
|
|
#2078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szuu - straszne... ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
tyle że minikida teraz mamy.jeśli chodzi o axkida, czyli ten kolejny o którym pisała Tassia to one są w kilku wersjach, na bazę, pasy, tylko tyłem, przodem i tyłem. my akurat mamy tylko tyłem na pasy, bez żadnej bazy mimo, że isofix w samochodzie jest. za to do pierwszego, maxi cosi cabriofix mam bazę, ten się non stop montuje i demontuje więc baza się przydaje, ale drugi już bardziej na stałe więc pasy wystarczają. |
||
|
|
|
#2079 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam do Was pytanie odnośnie wózków. Mamy już mętlik w głowie. .. słyszał yscie jakieś opinie o hartanie (xperi) lub o teutonii (be You). Ich cena troche przeraza ale jak dla nas jakosc ich wykonania bieze gore, ale ciezko kupic cos w ciemno. Bede wdzieczna za rady
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę szkół rodzenia. U mnie kosztuje 500 zł, trzeba chodzic w 2 osoby - u nas odpada,tż pracuje na 3 zmiany...i wykłada tam położna z mojej przychodni a nie szpitalna.
Czytalyscie o tej modelce w 8 miesiacu ciazy i z szesciopakiem na brzuchu ? Wpadlam w kompleksy, ja tak przed ciaza nawet nie wygladalam
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
pogoda się ładna robi a ja nie mam co na siebie założyć. tylko zimową kurtkę mogę zapiąć
brakuje mi zakupów, jakichkolwiek |
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że o pierwszym foteliku piszesz, chcę się odnieść tylko ogólnie. uważam że warto poczytać coś więcej niż tylko skupić się na gwiazdkach. cybex jest chyba najwyżej ocenianym kolejnym fotelikiem, ale... zamiast pasów ma półkę i podczas dachowania dziecko z niego po prostu wypada bo nie ma pasów, nie ma co go trzymać. w jednym sklepie facet wyśmiał naszą prośbę o informację o fotelikach tyłem i zachwalał tego cybexa bo tyle gwiazdek (w ogóle facet chyba poza gwiazdkami świata nie widział), takie super testy i oceny.. i co z tego gwiazdki to nie wszystko. ja przy pierwszym foteliku aż tak bardzo się nie zastanawiałam, ale przy kolejnym jak doczytałam to przestałam liczyć gwiazdki. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- ostatnio ma wolny 1 dzień w tygodniu, czasem na tygodniu wypada i akurat planujemy jakieś wizyty u lekarza, czy moje czy syna żeby na spokojnie pójść itp. jakoś tak zawsze jest co robić. a po południu czy rano jak jest w domu (w zależności w jakich godzinach pracuje) ja nie mam siły ostatnio. syn nie chodzi do żłobka, cały dzień z nim jestem i.. mam kryzys. |
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=moni_ka.g;50584621]ja mam to łóżeczko z szufladą (inny grawer i kolor)
[QUOTE] a to jest może łóżeczko firmy jadrew? Bo mam upatrzone łóżeczko tej firmy w kolorze orzech, ale jeszcze w żadnym sklepie nie widziałm go na żywo i nie wiem czy będzie mi pasować kolorystycznie Jutro jedziemy do Wadowic to może wpadnie mi coś w Świecie dziecka.---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2015-03-09 o 21:54 |
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tylko żłobek wchodziłby w grę, a w okolicy tylko prywatne, bardzo drogie i.. boję się ciągłych chorób. |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2087 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie białach ładnych jest masa... ale mi akurat teraz białe ni w ząb nie odpowiada
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- u mnie kolor oryginału nie odbiega od zdjęcia. |
|
|
|
|
#2090 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie za 2 lata każda mamuśka będzie się tak znała.isofix to zaleta, wygoda, ale nie konieczność. pierwsze foteliki w większości montują się na pasy, a dodatkowo mogą mieć opcję montowania na bazę. dla przykładu maxi cosi cabriofix u siebie w samochodzie montowałam na pasy bo nie miałam innej możliwości, a u tż na bazę. baza to spory wydatek (praktycznie drugie tyle co fotelik), ale... bazę wpinasz na isofix i sobie wozisz w samochodzie, potem schodzisz do samochodu z dzieckiem w foteliku, już zapiętym pasami, stawiasz fotelik na bazę, słyszysz: klik i koniec. natomiast bez bazy ustawiasz fotelik z zapiętym dzieckiem na siedzeniu, owijasz pasami samochodowymi, przypinasz, naciągasz, dociągasz. nawet jeśli chcesz mieć fotelik w samochodzie a nie w domu to za każdym razem wkładając/wyjmując dziecko trzeba rozpiąć pasy samochodowe. po wielu montowaniach dochodzisz do wprawy, ale ja i tak się męczyłam, zwłaszcza, że miałam 3-drzwiowe auto i utrudniony dostęp na tylne siedzenie. dlatego baza to wygoda, dla mnie przede wszystkim, chociaż wiem, że niektóre foteliki na pasy i bazę miały inne oceny punktowe. teoretycznie dobrze zamontowany na pasy powinien być tak samo bezpieczny jak na bazie. są bazy, które służą 2 fotelikom, temu pierwszemu i kolejnemu, ale my zrezygnowaliśmy z kolejnego do tej samej bazy bo wybraliśmy opcję jeżdżenia nadal tyłem. od kiedy ja kupowałam weszły jakieś inne, może lepsze pod kątem 2 fotelików. |
|
|
|
|
#2093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Anutka super, że jesteś w domu i wszystko ok
![]() Cytat:
No i ostatnio boli mnie często z prawej strony brzucha, nie mogę się wyprostować ani chodzić wtedy, jakby skurcz w dole brzucha, ciężko to opisać. Pewnie dzieć rośnie i naciąga wszystko, a ja mam zrosty po wycięciu wyrostka. Nie pisałam już nic wczoraj, bo przygnębiła mnie wiadomość o koleżance Szuuu. Życzę jej, żeby się pozbierała po tej tragedii jak najszybciej. Uciekam do pracy, buziak! Cytat:
|
||
|
|
|
#2094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale i tak tż kupił baterie wiec będą na przyszłość![]() Cytat:
![]() A czas tak cholernie leci Już prawie połowa marca, byle do świąt i u mnie 2 miesiące i .... jak chluśnie wodą, to raz ![]() A co do ubrań to ja już powoli też nie mam w czym chodzić. Wszyskie legginsy z panelem strasznie mnie cisną i boli mnie brzuch. Bluzki.. coraz mniej w które się mieszczę. Jutro wizyta więc może skoczę do lumpa obok.
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-03-10 o 07:04 |
|||
|
|
|
#2095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj byłam 50min w galerii z synem .. O dziwo siedział tak grzecznie ze to SOE nigdy nie zdarzyło. Ale kupilam tylko leginsy w calzedoni nowe bo stare juz wyplowaile były.... Nie miałam siły latać więcej.... Szukalam butów i nic nie ma... Potem plac zabaw, 2 h spaceru i ciezarna matka dojechana na maksa ![]() Cytat:
![]() A jakby to rzec.... W nosie jak to wygląda... To ma być bezpieczne! Irmusia umeczona jestem psychicznie bo byłam w górach z teściową i szwagierka.... Aaaa
|
|
|
#2096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry z przychodni
![]() Siedze sobie na krzywej. Wypiłam z cytryna i było niedobre i tak :P już na starcie jest brzydko bo na czczo wysoki wynik (jadlam wczoraj o 18-19, potem juz tylko woda ...), a na skierowaniu mam tylko badanie po godzinie wiec mozliwe ze bedzie powtorka tej przyjemnosci w nast. tygodniu.
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz sobie do płacić żeby zrobili ci glukozę po 2 godzinach. To jakieś 7 zł a zawsze to jedną przyjemność mniej picia tego fujstwa
|
|
|
#2099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale w ciąży jak dla mnie nie wygląda to dobrze ![]() ![]() Cytat:
od razu masz wynik?? ![]() ja za niedługo jadę po swoje wyniki, mam nadzieję, że wszystko ok
|
|||
|
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
Miałam pobranie z żyły i glukometrem z palca na czczo i wyszło 115. Powyże normy.... potem po godzinie tylko z żyły.
Więc póki co nic nie wiadomo. u mnie nie ma możliwości dopłaty.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

Mam nadzieję, że nie będę musiała użyć tego 
wiec mnie wypisali. Próbowałam Wam od rana napisać.
yscie jakieś opinie o hartanie (xperi) lub o teutonii (be You). Ich cena troche przeraza ale jak dla nas jakosc ich wykonania bieze gore, ale ciezko kupic cos w ciemno. Bede wdzieczna za rady

Jutro jedziemy do Wadowic to może wpadnie mi coś w Świecie dziecka.
ala:yscie jakieś opinie o hartanie (xperi) lub o teutonii (be You). Ich cena troche przeraza ale jak dla nas jakosc ich wykonania bieze gore, ale ciezko kupic cos w ciemno. Bede wdzieczna za rady