Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-09, 19:44   #2071
Princesika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A ja mam dziś studniowke!!!

O nieee, ja swoją przegapiłam. Byla 3 marca

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

a nieee, co ja gadam, jutro mam

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

A nie, jednak miałam tydzień temu
Stary 2015-03-09, 19:55   #2072
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 20:20   #2073
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:

iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 20:23   #2074
mycha_818
Zadomowienie

Irmusia pani podała mi kilka nazw tych fotelików ale ja niezbyt biegła jestem w tym temacie, więc oprócz ferrari nic nie zapamiętałam. Powiedziałam, że jak będę miała kasę i wózek to przyjdę dokładnie dowiedzieć się co i jak ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 20:48   #2075
industria
Zakorzenienie

anutka,bardzo sie ciesze że już jesteś w domu

Cytat:

no no, grunt to ogarniać sytuacje

jakoś strasznie mi te dni ostatnio zapierniczają i mam wrażenie że nie mam czasu odpocząć...wiecznie coś, codziennie gdzieś musze leźć coś załatwiać...marzy mi sie taki dzień , cały w piżamie, żeby nic nie robić, nawet obiadu.....może w niedziele sie uda

kąpałam dziś lalke na szkole rodzenia i mało sie nie popłakałam
bosz......wiem, żenujące....
zaczełam sie rozklejać ostatnio i strasznie chciałabym mieć już Gosie przy sobie...
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 20:58   #2076
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
jakoś strasznie mi te dni ostatnio zapierniczają i mam wrażenie że nie mam czasu odpocząć...wiecznie coś, codziennie gdzieś musze leźć coś załatwiać...marzy mi sie taki dzień , cały w piżamie, żeby nic nie robić, nawet obiadu.....może w niedziele sie uda
oj mi też ale u mnie to raczej nieprędko Chyba dopiero jak chłopaki na jakąś kolonię pojadą
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 21:14   #2077
201710041131
Konto usunięte

Rany boskie, jak mnie dzisiaj Konrad kopie... Jakaś agresja czy co mu się załączyła ?
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 21:25   #2078
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
My łóżeczko dostaniem od znajomych takie jak poniżej.
Co prawda nam średnio pasuje do sypialni ten kolor ale jak się da prześcieradło z falbanką, organizer, ochraniacz to też przysłoni. A to zawsze te 200 zł w kieszeni.
mamy bardzo podobne tzn kształt ten sam, ale inny kolor, grawer i z szufladą.

Szuu - straszne...

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja mam maxi cosi a dla drugiego rwf axkid wiec jak ten podrosbie to kupimy taki sam
u nas ten sam zestaw tyle że minikida teraz mamy.

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny ten fotelik!
Pokarzę go mojemu Mężowi, zdecydowanie na bezpieczeństwie i komforcie dziecka nie ma co oszczędzać. Teraz mamy samochód bez możliwości montażu bazy więc szukaliśmy fotelików względnie najlepszych pod pasy...
jeśli chodzi o axkida, czyli ten kolejny o którym pisała Tassia to one są w kilku wersjach, na bazę, pasy, tylko tyłem, przodem i tyłem. my akurat mamy tylko tyłem na pasy, bez żadnej bazy mimo, że isofix w samochodzie jest. za to do pierwszego, maxi cosi cabriofix mam bazę, ten się non stop montuje i demontuje więc baza się przydaje, ale drugi już bardziej na stałe więc pasy wystarczają.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 21:29   #2079
kika1989wroc
Rozeznanie

Witam
Cytat:
My łóżeczko dostaniem od znajomych takie jak poniżej.
Co prawda nam średnio pasuje do sypialni ten kolor ale jak się da prześcieradło z falbanką, organizer, ochraniacz to też przysłoni. A to zawsze te 200 zł w kieszeni.

Masz to lozeczko z szufladą ? Bo ja chce zamówić właśnie takie tylko białe

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Porąbane forum, ale zrobiło prezent na Dzień Kobiet...

Irmusia, też mam medelę (swing) My złożyliśmy, nie bylibyśmy sobą, ale przeraziła mnie Mam nadzieję, że nie będę musiała użyć tego

Marei

Ultraviolet dobrze, że wszystko ok

Princesika, ładne to łóżeczko

Domincia, właśnie zauważyłam Twoje, bardzo mi się podoba, w moim stylu

Dziewczyny dziękuję za kciuki i modlitwę za moją znajomą. Wczoraj siłami natury o 9.30 urodziła małego Kacperka. Niestety żył tylko minutkę, mimo, że neonatolodzy próbowali go ratować... Sama koleżanka ledwo uszła z życiem, prawie się wykrwawiła
Bardzo mi przykro. Miałam nadzieję że będzie dobrze. Często takim dzieciom dają szansę życia. Mój tż jest z początku 7 miesiąca, a technika przecież idzie do przodu

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Witam się po długiej przerwie
Nie jestem w stanie nadrobić tylu stron, mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku

W sobotę zamówiliśmy dla Małego fotelik recaro privia także czekamy na jego dostarczenie, a wy jakie foteliki kupujecie?
My dzisiaj byliśmy oglądać i foteliki i wózki. Co do fotelika to polecają cybex. Wypada najlepiej w testach bo ma 5/5. Drugi jest kiddy 4/5 i maxi cosi również 4/5 ale ponoć firma osiedla na laurach i stanęła w miejscu.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wypuścili mnie do domku
wszystko było ok, badania dobre, z reszta potrzebowali łóżek wiec mnie wypisali. Próbowałam Wam od rana napisać.

Dotarłam właśnie do domku. Najgorsze, że moje dziecko mnie totalnie zlalo :/ jakby obca osoba przyszła do domu

Zaraz Was nadrobie.
super ze juz w domku jesteś. Zawsze to lepiej, tylko oszczędzaj się i dbaj o siebie

Cytat:

Mam do Was pytanie odnośnie wózków. Mamy już mętlik w głowie. .. słyszałyscie jakieś opinie o hartanie (xperi) lub o teutonii (be You). Ich cena troche przeraza ale jak dla nas jakosc ich wykonania bieze gore, ale ciezko kupic cos w ciemno. Bede wdzieczna za rady
Stary 2015-03-09, 21:33   #2080
Millygirl
Zadomowienie

Zazdroszczę szkół rodzenia. U mnie kosztuje 500 zł, trzeba chodzic w 2 osoby - u nas odpada,tż pracuje na 3 zmiany...i wykłada tam położna z mojej przychodni a nie szpitalna.

Czytalyscie o tej modelce w 8 miesiacu ciazy i z szesciopakiem na brzuchu ? Wpadlam w kompleksy, ja tak przed ciaza nawet nie wygladalam
Stary 2015-03-09, 21:36   #2081
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

pogoda się ładna robi a ja nie mam co na siebie założyć. tylko zimową kurtkę mogę zapiąć dziecko moje też do wiosny zupełnie nie przygotowane, ani kurtki, butów, nic, do tego świeżo po chorobie i nie mam jak go ciągać po sklepach.

brakuje mi zakupów, jakichkolwiek z brzuchem i małym dzieckiem tylko się umęczę zanim dotrę do jakiegokolwiek sklepu. owszem, codzienne w osiedlowych marketach robimy, ale już średnio mi wychodzi jeżdżenie z nim np. do tesco, nie mówiąc już o galeriach handlowych, i to podnoszenie go ciągle, do fotelika, wózka zakupowego, ogarnianie, zagadywanie. coraz mniej siły mam
Stary 2015-03-09, 21:45   #2082
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
brakuje mi zakupów, jakichkolwiek z brzuchem i małym dzieckiem tylko się umęczę zanim dotrę do jakiegokolwiek sklepu. owszem, codzienne w osiedlowych marketach robimy, ale już średnio mi wychodzi jeżdżenie z nim np. do tesco, nie mówiąc już o galeriach handlowych, i to podnoszenie go ciągle, do fotelika, wózka zakupowego, ogarnianie, zagadywanie. coraz mniej siły mam
kurcze, współczuję A jak mąż ma wolne, to nie mozesz się sama wybrać na zakupy?
Stary 2015-03-09, 21:50   #2083
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość

My dzisiaj byliśmy oglądać i foteliki i wózki. Co do fotelika to polecają cybex. Wypada najlepiej w testach bo ma 5/5. Drugi jest kiddy 4/5 i maxi cosi również 4/5 ale ponoć firma osiedla na laurach i stanęła w miejscu.
ja mam to łóżeczko z szufladą (inny grawer i kolor)

wiem, że o pierwszym foteliku piszesz, chcę się odnieść tylko ogólnie. uważam że warto poczytać coś więcej niż tylko skupić się na gwiazdkach. cybex jest chyba najwyżej ocenianym kolejnym fotelikiem, ale... zamiast pasów ma półkę i podczas dachowania dziecko z niego po prostu wypada bo nie ma pasów, nie ma co go trzymać. w jednym sklepie facet wyśmiał naszą prośbę o informację o fotelikach tyłem i zachwalał tego cybexa bo tyle gwiazdek (w ogóle facet chyba poza gwiazdkami świata nie widział), takie super testy i oceny.. i co z tego

gwiazdki to nie wszystko. ja przy pierwszym foteliku aż tak bardzo się nie zastanawiałam, ale przy kolejnym jak doczytałam to przestałam liczyć gwiazdki.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
kurcze, współczuję A jak mąż ma wolne, to nie mozesz się sama wybrać na zakupy?
ostatnio ma wolny 1 dzień w tygodniu, czasem na tygodniu wypada i akurat planujemy jakieś wizyty u lekarza, czy moje czy syna żeby na spokojnie pójść itp. jakoś tak zawsze jest co robić. a po południu czy rano jak jest w domu (w zależności w jakich godzinach pracuje) ja nie mam siły ostatnio. syn nie chodzi do żłobka, cały dzień z nim jestem i.. mam kryzys.
Stary 2015-03-09, 21:52   #2084
Irmusia81
Zakorzenienie

[QUOTE=moni_ka.g;50584621]ja mam to łóżeczko z szufladą (inny grawer i kolor)
[QUOTE]

a to jest może łóżeczko firmy jadrew? Bo mam upatrzone łóżeczko tej firmy w kolorze orzech, ale jeszcze w żadnym sklepie nie widziałm go na żywo i nie wiem czy będzie mi pasować kolorystycznie Jutro jedziemy do Wadowic to może wpadnie mi coś w Świecie dziecka.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
ostatnio ma wolny 1 dzień w tygodniu, czasem na tygodniu wypada i akurat planujemy jakieś wizyty u lekarza, czy moje czy syna żeby na spokojnie pójść itp. jakoś tak zawsze jest co robić. a po południu czy rano jak jest w domu (w zależności w jakich godzinach pracuje) ja nie mam siły ostatnio. syn nie chodzi do żłobka, cały dzień z nim jestem i.. mam kryzys.
rozumiem I szczerze podziwiam. Ja to gdyby nie to, ze mąż jest ciągle w domu i dużo zajmuje się Leosiem, na mur beton dałbym małego do przedszkola, bo zwyczajnie brakuje mi teraz siły/cierpliwości, żeby całe dnie z nim spędzać...

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2015-03-09 o 21:54
Stary 2015-03-09, 22:03   #2085
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
a to jest może łóżeczko firmy jadrew? Bo mam upatrzone łóżeczko tej firmy w kolorze orzech, ale jeszcze w żadnym sklepie nie widziałm go na żywo i nie wiem czy będzie mi pasować kolorystycznie Jutro jedziemy do Wadowic to może wpadnie mi coś w Świecie dziecka.

rozumiem I szczerze podziwiam. Ja to gdyby nie to, ze mąż jest ciągle w domu i dużo zajmuje się Leosiem, na mur beton dałbym małego do przedszkola, bo zwyczajnie brakuje mi teraz siły/cierpliwości, żeby całe dnie z nim spędzać...
mam takie łóżeczko, więc ta sama firma kolor naturalny.

u nas tylko żłobek wchodziłby w grę, a w okolicy tylko prywatne, bardzo drogie i.. boję się ciągłych chorób.
Stary 2015-03-09, 22:09   #2086
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
mam takie łóżeczko, więc ta sama firma kolor naturalny.
.
właśnie to mi się podoba. Orzech byłby w miarę ok, ale chciałabym jednak zobaczyć je przed zakupem.
Stary 2015-03-09, 22:13   #2087
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:

wiem, że o pierwszym foteliku piszesz, chcę się odnieść tylko ogólnie. uważam że warto poczytać coś więcej niż tylko skupić się na gwiazdkach. cybex jest chyba najwyżej ocenianym kolejnym fotelikiem, ale... zamiast pasów ma półkę i podczas dachowania dziecko z niego po prostu wypada bo nie ma pasów, nie ma co go trzymać. w jednym sklepie facet wyśmiał naszą prośbę o informację o fotelikach tyłem i zachwalał tego cybexa bo tyle gwiazdek (w ogóle facet chyba poza gwiazdkami świata nie widział), takie super testy i oceny.. i co z tego

gwiazdki to nie wszystko. ja przy pierwszym foteliku aż tak bardzo się nie zastanawiałam, ale przy kolejnym jak doczytałam to przestałam liczyć gwiazdki.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Ten fotelik który oglądałam z tej firmy ma pasy a dodatkowo jest wyposażony w teleskopowy system przy zderzeniu bocznym i skorupy pochłaniające energię także jak dla mnie jest bezpieczny

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
właśnie to mi się podoba. Orzech byłby w miarę ok, ale chciałabym jednak zobaczyć je przed zakupem.
Ja myślę o tym samym ale o białym
Stary 2015-03-09, 22:16   #2088
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę o tym samym ale o białym
właśnie białach ładnych jest masa... ale mi akurat teraz białe ni w ząb nie odpowiada
Stary 2015-03-09, 22:27   #2089
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ten fotelik który oglądałam z tej firmy ma pasy a dodatkowo jest wyposażony w teleskopowy system przy zderzeniu bocznym i skorupy pochłaniające energię także jak dla mnie jest bezpieczny
tak, bo pisałaś chyba o pierwszym, ja o kolejnym. chciałam tylko zwrócić uwagę na wielbienie gwiazdek i sugerowanie się wyłącznie nimi (a wielu sprzedawców tak ma). bo 5/5 bywa gorsze niż 3/5, zależy pod jakim kątem spojrzymy. co nie znaczy, że ten konkretny o którym piszesz nie jest super, bo może być

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
u mnie kolor oryginału nie odbiega od zdjęcia.
Stary 2015-03-09, 22:29   #2090
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
tak, bo pisałaś chyba o pierwszym, ja o kolejnym. chciałam tylko zwrócić uwagę na wielbienie gwiazdek i sugerowanie się wyłącznie nimi (a wielu sprzedawców tak ma). bo 5/5 bywa gorsze niż 3/5, zależy pod jakim kątem spojrzymy. co nie znaczy, że ten konkretny o którym piszesz nie jest super, bo może być
Ja tylko dziele się wiedzą która usłyszałam w trzech niezależnych sklepach. Przeglądam broszury które dostałam i trzeba będzie coś wybrać. Na tym nie ma co oszczędzać
Stary 2015-03-09, 22:37   #2091
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
mamy bardzo podobne tzn kształt ten sam, ale inny kolor, grawer i z szufladą.

Szuu - straszne...

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

u nas ten sam zestaw tyle że minikida teraz mamy.

jeśli chodzi o axkida, czyli ten kolejny o którym pisała Tassia to one są w kilku wersjach, na bazę, pasy, tylko tyłem, przodem i tyłem. my akurat mamy tylko tyłem na pasy, bez żadnej bazy mimo, że isofix w samochodzie jest. za to do pierwszego, maxi cosi cabriofix mam bazę, ten się non stop montuje i demontuje więc baza się przydaje, ale drugi już bardziej na stałe więc pasy wystarczają.
Widzę, że się na tych fotelikach dobrze znasz. Liczę więc, że mi wytlymaczysz o co chodzi ;-) Ja też mam auto z isofixem, to muszę mieć do tego jeszcze bazę? Bo nie kumam ;-)
Stary 2015-03-09, 23:06   #2092
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Widzę, że się na tych fotelikach dobrze znasz. Liczę więc, że mi wytlymaczysz o co chodzi ;-) Ja też mam auto z isofixem, to muszę mieć do tego jeszcze bazę? Bo nie kumam ;-)
dobrze się nie znam.. tyle ile muszę mając dziecko i samochód pewnie za 2 lata każda mamuśka będzie się tak znała.

isofix to zaleta, wygoda, ale nie konieczność. pierwsze foteliki w większości montują się na pasy, a dodatkowo mogą mieć opcję montowania na bazę. dla przykładu maxi cosi cabriofix u siebie w samochodzie montowałam na pasy bo nie miałam innej możliwości, a u tż na bazę. baza to spory wydatek (praktycznie drugie tyle co fotelik), ale... bazę wpinasz na isofix i sobie wozisz w samochodzie, potem schodzisz do samochodu z dzieckiem w foteliku, już zapiętym pasami, stawiasz fotelik na bazę, słyszysz: klik i koniec. natomiast bez bazy ustawiasz fotelik z zapiętym dzieckiem na siedzeniu, owijasz pasami samochodowymi, przypinasz, naciągasz, dociągasz. nawet jeśli chcesz mieć fotelik w samochodzie a nie w domu to za każdym razem wkładając/wyjmując dziecko trzeba rozpiąć pasy samochodowe. po wielu montowaniach dochodzisz do wprawy, ale ja i tak się męczyłam, zwłaszcza, że miałam 3-drzwiowe auto i utrudniony dostęp na tylne siedzenie. dlatego baza to wygoda, dla mnie przede wszystkim, chociaż wiem, że niektóre foteliki na pasy i bazę miały inne oceny punktowe. teoretycznie dobrze zamontowany na pasy powinien być tak samo bezpieczny jak na bazie. są bazy, które służą 2 fotelikom, temu pierwszemu i kolejnemu, ale my zrezygnowaliśmy z kolejnego do tej samej bazy bo wybraliśmy opcję jeżdżenia nadal tyłem. od kiedy ja kupowałam weszły jakieś inne, może lepsze pod kątem 2 fotelików.
Stary 2015-03-10, 06:33   #2093
Marei
Zakorzenienie

Anutka super, że jesteś w domu i wszystko ok
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Rany boskie, jak mnie dzisiaj Konrad kopie... Jakaś agresja czy co mu się załączyła ?
Sobotę i niedzielę miałam bardzo pracowitą i młody mało się ruszał. Za to wczoraj miałam w pracy sporo stresu i chaosu, to po południu zaczął się wiercić, a jak kładłam się spać tak mnie po bożenie kopał, że aż bolało!
No i ostatnio boli mnie często z prawej strony brzucha, nie mogę się wyprostować ani chodzić wtedy, jakby skurcz w dole brzucha, ciężko to opisać. Pewnie dzieć rośnie i naciąga wszystko, a ja mam zrosty po wycięciu wyrostka.

Nie pisałam już nic wczoraj, bo przygnębiła mnie wiadomość o koleżance Szuuu. Życzę jej, żeby się pozbierała po tej tragedii jak najszybciej.

Uciekam do pracy, buziak!
Cytat:
Witam

Bardzo mi przykro. Miałam nadzieję że będzie dobrze. Często takim dzieciom dają szansę życia. Mój tż jest z początku 7 miesiąca, a technika przecież idzie do przodu

super ze juz w domku jesteś. Zawsze to lepiej, tylko oszczędzaj się i dbaj o siebie

Mam do Was pytanie odnośnie wózków. Mamy już mętlik w głowie. .. słyszałala:yscie jakieś opinie o hartanie (xperi) lub o teutonii (be You). Ich cena troche przeraza ale jak dla nas jakosc ich wykonania bieze gore, ale ciezko kupic cos w ciemno. Bede wdzieczna za rady
Stary 2015-03-10, 07:01   #2094
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wypuścili mnie do domku
wszystko było ok, badania dobre, z reszta potrzebowali łóżek wiec mnie wypisali. Próbowałam Wam od rana napisać.

Dotarłam właśnie do domku. Najgorsze, że moje dziecko mnie totalnie zlalo :/ jakby obca osoba przyszła do domu

Zaraz Was nadrobie.

Cytat:

a zasilacza nie masz? Ja włączyłam do prądu, bo mi sie nie chciało na ten moment baterii wkładać.
Mam Ale i tak tż kupił baterie wiec będą na przyszłość
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
kąpałam dziś lalke na szkole rodzenia i mało sie nie popłakałam
bosz......wiem, żenujące....
zaczełam sie rozklejać ostatnio i strasznie chciałabym mieć już Gosie przy sobie...
jak ja Cię dobrze rozumiem!

A czas tak cholernie leci Już prawie połowa marca, byle do świąt i u mnie 2 miesiące i .... jak chluśnie wodą, to raz

A co do ubrań to ja już powoli też nie mam w czym chodzić.
Wszyskie legginsy z panelem strasznie mnie cisną i boli mnie brzuch.
Bluzki.. coraz mniej w które się mieszczę.
Jutro wizyta więc może skoczę do lumpa obok.

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-03-10 o 07:04
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 07:17   #2095
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

Hahahah

Cytat:
pogoda się ładna robi a ja nie mam co na siebie założyć. tylko zimową kurtkę mogę zapiąć dziecko moje też do wiosny zupełnie nie przygotowane, ani kurtki, butów, nic, do tego świeżo po chorobie i nie mam jak go ciągać po sklepach.

Ja wczoraj byłam 50min w galerii z synem
.. O dziwo siedział tak grzecznie ze to SOE nigdy nie zdarzyło. Ale kupilam tylko leginsy w calzedoni nowe bo stare juz wyplowaile były.... Nie miałam siły latać więcej....
Szukalam butów i nic nie ma...

Potem plac zabaw, 2 h spaceru i ciezarna matka dojechana na maksa

Cytat:

Szczególnie ze gwiazdki są przyznawane za wygląd i łatwość prania tapicerki
A jakby to rzec.... W nosie jak to wygląda... To ma być bezpieczne!

Irmusia umeczona jestem psychicznie bo byłam w górach z teściową i szwagierka.... Aaaa

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 07:38   #2096
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
dobrze się nie znam.. tyle ile muszę mając dziecko i samochód pewnie za 2 lata każda mamuśka będzie się tak znała.

isofix to zaleta, wygoda, ale nie konieczność. pierwsze foteliki w większości montują się na pasy, a dodatkowo mogą mieć opcję montowania na bazę. dla przykładu maxi cosi cabriofix u siebie w samochodzie montowałam na pasy bo nie miałam innej możliwości, a u tż na bazę. baza to spory wydatek (praktycznie drugie tyle co fotelik), ale... bazę wpinasz na isofix i sobie wozisz w samochodzie, potem schodzisz do samochodu z dzieckiem w foteliku, już zapiętym pasami, stawiasz fotelik na bazę, słyszysz: klik i koniec. natomiast bez bazy ustawiasz fotelik z zapiętym dzieckiem na siedzeniu, owijasz pasami samochodowymi, przypinasz, naciągasz, dociągasz. nawet jeśli chcesz mieć fotelik w samochodzie a nie w domu to za każdym razem wkładając/wyjmując dziecko trzeba rozpiąć pasy samochodowe. po wielu montowaniach dochodzisz do wprawy, ale ja i tak się męczyłam, zwłaszcza, że miałam 3-drzwiowe auto i utrudniony dostęp na tylne siedzenie. dlatego baza to wygoda, dla mnie przede wszystkim, chociaż wiem, że niektóre foteliki na pasy i bazę miały inne oceny punktowe. teoretycznie dobrze zamontowany na pasy powinien być tak samo bezpieczny jak na bazie. są bazy, które służą 2 fotelikom, temu pierwszemu i kolejnemu, ale my zrezygnowaliśmy z kolejnego do tej samej bazy bo wybraliśmy opcję jeżdżenia nadal tyłem. od kiedy ja kupowałam weszły jakieś inne, może lepsze pod kątem 2 fotelików.
Jesteś moją mistrzynią ;-) Dziękuję!!! W końcu ktoś wyjaśnił mi o co w tym dokładnie chodzi. Będę nieco mądrzejsza, gdy pójdę do sklepu
Stary 2015-03-10, 07:49   #2097
Millygirl
Zadomowienie

Dzień dobry z przychodni

Siedze sobie na krzywej. Wypiłam z cytryna i było niedobre i tak :P
już na starcie jest brzydko bo na czczo wysoki wynik (jadlam wczoraj o 18-19, potem juz tylko woda ...), a na skierowaniu mam tylko badanie po godzinie wiec mozliwe ze bedzie powtorka tej przyjemnosci w nast. tygodniu.
Stary 2015-03-10, 07:56   #2098
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Dzień dobry z przychodni

już na starcie jest brzydko bo na czczo wysoki wynik (jadlam wczoraj o 18-19, potem juz tylko woda ...), a na skierowaniu mam tylko badanie po godzinie wiec mozliwe ze bedzie powtorka tej przyjemnosci w nast. tygodniu.
A masz juz wynik na czczo?
Możesz sobie do płacić żeby zrobili ci glukozę po 2 godzinach. To jakieś 7 zł a zawsze to jedną przyjemność mniej picia tego fujstwa

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:37   #2099
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

haha

Cytat:
Zazdroszczę szkół rodzenia. U mnie kosztuje 500 zł, trzeba chodzic w 2 osoby - u nas odpada,tż pracuje na 3 zmiany...i wykłada tam położna z mojej przychodni a nie szpitalna.

Czytalyscie o tej modelce w 8 miesiacu ciazy i z szesciopakiem na brzuchu ? Wpadlam w kompleksy, ja tak przed ciaza nawet nie wygladalam
czytałam i widziałam zdjecia ale w ciąży jak dla mnie nie wygląda to dobrze

Cytat:
Dzień dobry z przychodni

od razu masz wynik??

ja za niedługo jadę po swoje wyniki, mam nadzieję, że wszystko ok
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 08:38   #2100
Millygirl
Zadomowienie

Miałam pobranie z żyły i glukometrem z palca na czczo i wyszło 115. Powyże normy.... potem po godzinie tylko z żyły.
Więc póki co nic nie wiadomo.
u mnie nie ma możliwości dopłaty.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości