|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Cytat:
A czy możecie polecić jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży? chciałabym troszkę się poruszać, ale nie za bardzo wiem co jest bezpieczne. Na basen niestety nie pójdę bo u nas niezbyt czysta woda.. |
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Kasperka do K marsz !
a tak poza tym to muszę Wam się pochwalić, że ruchy mojego "Ktosia" są coraz bardziej i częściej wyczuwalne i widoczne Np wczoraj późnym wieczorem leżałam na łóżku i nagle patrzę, a mój brzuch z prawej strony był "wybulwiony", a z lewej prawie płaski i tak przez kilkanaście minut aż w szoku byłam i męża zawołałam potem jakoś zapatrzyłam się w tv i jak zerknęłam za chwile na brzuch, to już był równomiernie "rozłożony" a no i jak Dzidzia stuka mi tam, to wyraźnie widać to uderzenie Cudowne, cudowne, cudowne uczucie a i byłam dzisiaj w lumpku i widziałam cudaśny t-shirt rozm 80 dla dzieciaczka z cudownym tygrysem (kolorowym, więc można by go założyć i chłopcu i dziewczynce) za 1zł,w ogóle nie zniszczony i....... nie wziełam go No tak sobie ubzdurałam, że po pierwsze zakupy polecę po jutrzejszej wizycie i odwiesiłam go teraz trochę żałuję, ale trudno
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-03-10 o 13:01 |
|
|
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz gondolę na stelażu? To spróbuj do niej dokupić siedzisko spacerówki. Albo kup taki stelaż ze spacerówką, do którego wepniesz swoją gondolę I wtedy nie masz problemu fotelika ![]() Cytat:
![]() Ja chciałam opuszczany bok, bo mam łóżeczko przy łóżku ustawione bok w bok i przy opuszczonym boku sięgam ręką i mam dziecia Niestety nie ma łóżeczek z opuszczanym bokiem i szufladą, więc dokupiłam sobie pojemnik. Teraz w sumie się cieszę, że nie mam wyjmowanych szczebelków, bo mam jako taką kontrolę nad tym co Żuk po obudzeniu robi - mam pewność, że nie zrobi mi bałagany w sypialni, zanim po niego przyjdę.Sporo moich znajomych natomiast chwali sobie wyciągane szczebelki, bo Maluch może sam wejść/wyjść z łóżeczka jak się wyśpi. No i nie trzeba dźwigać ![]() Dla mnie bardzo ważne jest z czego jest łóżeczko, czy jest stabilne (oglądałam takie, które całe się telepały i z cieniutkich deseczek były), no i czy ma plastikowe ochraniacze na szczyty boków - Żuk namiętnie je gryzie i gdyby nie ochraniacze, to by pewnie pożarł. |
||
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
ale gaduły z was
![]() ja już mam dość, obiad zrobiłam, wysprzatałam całe mieszkanie, pranie wstawione.... zastanawiam się czy małej okna nie umyć bo jest masakra... Nie wiem po co tymi paluszkami biega po oknach... ale może jutro za okna się wezmę... Super torcik zjadla bym taki
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
witajcie,ja korzystam z pogody,takze jest mnie niewiele
![]() jess gratuluje mieszkanka sugar masz juz niezla wyprawke,widzialam na fb dd1dd dopeiro dzis otworzylam kasztanki,ale bobas chyba nie lubi,jakis ostatnio wybredny(a) sie zrobil..gotuje zupe brokułową a na drugie pierogi z miesem, ja oczywiscie sama zupa, pierozki dla synka i TZ,mialam kupic ta poledwiczke wieprzową i zrobic tj roxana, ale zapomnialam zahaczyc o miesny..jutro zrobie.. vea7 dzieki za odp mravka piekny torcik majka ja tez mam andzieje troche dzis jeszcze porobie..podlogi musze pomyc ..i jak na razie tylko zamiatam..
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomogę jak mogę
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Dziewczyny padam... Jak ja nienawidzę (ostatnio) chodzenia po sklepach ! Ale wszystko jest, problem mieliśmy z ładunkiem do samochodu (zdjecie ponizej - a jeszcze do tego musiał TŻ władować 3 kartony
).Prawdopodobnie zamiast soboty jutro strartujemy, TŻ chyba wolne dostanie wiec in szybciej tym lepiej - Uf ! Lece wziasc prysznic i zamykamy na mini urodziny babci (obiadek i kawka w restauracji) a wieczorem zaczynam porządkowanie juniora pokoju - przegląd zabawek itd ... Nie pisac mi tu za duzo
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
No to Roxana niezłe zakupy
.Ja po wizycie. Dziecko zdrowe, nawet ciut większe jak na 16 tydz. Serduszko pięknie biło. Płeć doktorek powie mi dopiero na połówkowym 14kwietnia. Powoli zaczynam czuć ruchy, coraz bardziej regularnie. Wcześniej były to takie pojedyncze puknięcia raz na jakiś czas. Obiadek zjedzony - krupnik z wczoraj. Teraz idę dalej ogarniać kwiaty z kurzu i salon. |
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3731 | |||||
|
Zadomowienie
|
bylam się przewietrzyć i poszukać butów na wiosne. Jak zwykle nic nie znalazłam
Pogoda jest cudna, naprawde w słońcu to chyba w samej bluzie można chodzić. Niemniej niejedno napotkane dzis dziecko miało zimową kurtke i grubą czape Cytat:
Co do sprawdzonych firm to ja lubie kappahla,nexta mają naprawdę wg mnie dobre jakościowo rzeczy. Kurtkowe/kombinezowe rzeczy świetne ma Reima. Są wygodne i super się sprawdzają, a i sprzedać potem można za bardzo przyzwoitą cene ![]() Ja dziś w h&m kupiłam dwa t-shirty za 10zł każdy dla PierworodnegoCytat:
Co do mieszkania to dobrze,że udało się znalezc spełniajace oczekiwania . A apropo 3 piętra, masz mozliwosc może zostawienia stelaża gdzieś na parterze? żeby tego nie targać na górę za każdym razem?![]() Cytat:
Cytat:
. Jesteś szczuplaczek to też będzie ładnie widać![]() Pamiętam,że kiedyś czekając u gina widziałam kobietę w zaawansowanej ciąży,której tak brzuch falował,że czekałam tylko aż dziecko przebije się rączką hehe no no ambitne zakupy Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#3732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę, bo kocham zakupy Cytat:
BTW. piękny tort |
|||
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Kupujecie coś facetom na Dzień Mężczyzny? Ja robię jego ulubiony obiad, kupię ulubione winko i chyba styka, co?
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Ach dziewczynki
przesiedziałam 2 godzinki na jakiejś Górze Parkowej objadłam się oscypków z żurawiną czas wracać do domu ![]() tesciowa zostawiona |
|
|
|
#3735 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W przedszkolu młodego dzisiaj wszystkie dzieci były w kartkach zimowych, tylko on miał lżejszą kurtkę i adidasy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3736 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do przedszkola to w sumie muszę dziś zwrócić uwage. Ja też puściłam dziś w lżejszej kurtce+bluza dresowa pod spod i buty wiosenne. Szczerze mówiąc wole jeśli nawet trochę chłodniej Mu będzie niż jak ma się zgrzać. Tym bardziej ,że szaleją na placu zabaw,który jest w słońcu. Jeśli ja chodzę w lekkim płaszczu to czemu w sumie miałabym pakować dzieciaka w puchówke ![]() Cytat:
coś chyba mi umknęło...gdzie Ją wywiozłaś![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no tak zima jest (+15) kombinezony w ruch ![]() zaraz ide po Małego Urwisa,obiecalam Mu ,że dzisiaj przyniosę biegówke(dostał dzwonek do niej w prezencie) niech się nacieszy
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#3737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Roksana zakupy konkretne
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
KONIECZNIE
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Gdzie się podziewa magdowe?
|
#3740 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczęta
Pękam..W pierwszym trymestrze miałam parcie na słodkie a teraz słone ![]() A z gorszych wieści to taka że była wczoraj u mnie siostra i jak sie pochlałam dostrzegła u mnie zaczątki rozstępów Myślałam ze się wystrzegę tego ale coz..teraz smaruję się częściej ale czy to cos da??
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem Podczytuje Was. Zostałam dzisiaj w domu z moją ami bo wczoraj zadzwonili z przedszkola że ma gorączkę i siedzimy dzisiaj w domku jutro pewnie też zostaniemy chociaż czuje się już ok. A u mnie jakoś humoru brak mam nadzieje że po wizycie w czwartek powróci Ostatnio dużo problemów mi się nawarstwiło.
|
|
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
roxana_lu widzę, że zakupy baaaardzo udane
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Ja też się dzisiaj tak strasznie najadłam ( już podczas gotowania ) i aż mi niedobrze Teraz leżę z wywalonym brzuszkiem i czekam aż mąż wróci... Chciałam iść pod prysznic, ale nie potrafię się ruszyć ratunkuuuuuuuu |
|
|
|
|
#3743 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro ma byc juz pogorszenie niestety:/Ale w koncu dopiero marzec![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
mogę wyglądać dziwnie:P
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
Która zgadnie co dzisiaj na kolację, oddaję swoją część
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

Np wczoraj późnym wieczorem leżałam na łóżku i nagle patrzę, a mój brzuch z prawej strony był "wybulwiony", a z lewej prawie płaski
i tak przez kilkanaście minut
No i mam chęć na tego x landera, ale nie wiem czy xa czy x -move.
.

czas wracać do domu 
coś chyba mi umknęło...gdzie Ją wywiozłaś