|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
Kiedyś byłam świadkiem jak w jednym z górskich schronisk babka przewijała dziecko na ławce w poczekalni w schronisku pełnym ludzi. Obok była łazienka z takim dużym blatem że spokojnie można było dziecko przewinąć tylko że kosztowała chyba 1 zł. Edytowane przez Michalina83 Czas edycji: 2015-03-11 o 07:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko tak się naskakuje ciągle na matki, że agresja, że coś tam, a robi im się takie "udogodnienia", że pożal się Boże. Jeszcze wkrótce jedziemy z Młodym do Galerii Katowickiej na wystawę klocków Lego, to tam obadam te pokoje, ciekawe, jak to rozwiązali w tym miejscu. Co ciekawe - w SCC pokoje matki z dzieckiem są oznaczone chopkiem z kiecce i dzieckiem, a w GK są to pokoje rodzinne czy tam pokoje dla rodziców :P Tak genderowo do przodu poszli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Raczkowanie
|
Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50602869]Nie no jasne, jak mam do wyboru miejsce z przewijakiem przeznaczone do tego i jakiekolwiek inne miejsce, to zawsze wybiorę przewijak, niezależnie od warunków. Bo to mimo wszystko też dla mnie wygodniejsze.
Tylko tak się naskakuje ciągle na matki, że agresja, że coś tam, a robi im się takie "udogodnienia", że pożal się Boże. Jeszcze wkrótce jedziemy z Młodym do Galerii Katowickiej na wystawę klocków Lego, to tam obadam te pokoje, ciekawe, jak to rozwiązali w tym miejscu. Co ciekawe - w SCC pokoje matki z dzieckiem są oznaczone chopkiem z kiecce i dzieckiem, a w GK są to pokoje rodzinne czy tam pokoje dla rodziców :P Tak genderowo do przodu poszli.[/QUOTE] W Galerii Katowice jest całkiem spoko tylko baaaardzo daleko. Kiedyś biegłam (dosłownie) przez cała galerie szukając tego pokoju w nadziei, ze zdarze zanim młoda sie rozpłacze. Ale i tak jest lepiej niż w SCC. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Nie umiem zrozumieć tych matek :-/ jest tyle udogodnień, specjalna bielizna. Ubrania szyte tak, ze nie widać ani centymetra nadprogramowego golizny. Tysiące sztuczek oraz szale, którymi można sie zakryć. No nie umiem tego zesz zrozumieć :-/ http://allvideostoday.com/static/03-...eye-left-.html Heh... Ogólnie faktycznie lekki wyciskacz łez z tego filmu, ale ślubowanie własnej córce na ślubie - mam mieszane uczucia. Cos czuje, ze to jest dobry przykład do tego wątku jednak. Enjoy (film jest ze ślubu, nie z porodu i nie ma flaków ani krwi, także włączajcie spokojnie).
Edytowane przez Lady Jane Czas edycji: 2015-03-11 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Wizażowy Kot Igor
|
Świeżutki przejaw OZM.
Rzecz działa się około południa, w jednej ze znanych cukierni, do której wstąpiłam po ulubione ciasto (tak, tak, wiem, mialam nie jeść w poście). Niestety, cukiernia ma kształt krętej kiszki, więc raczej nie wchodzi się tam z wózkami sklepowymi. Ani z dziecięcymi. Wprowadzenie w/w wózka kompletnie tamuje ruch, bo po jednej stronie kiszki lada i lodówki z ciastami a po drugiej stoliki (cukiernia ma dwa wejścia z przeciwległych stron). Wchodzę. Dwie wózkowe obecne. Obie trzymają dzieci (według jednej 10 kilo, więc wiek sobie określcie, ja się nie znam) na rękach. Wózki idealnie zastawiają i ladę i przejście. Obie wózkowe (dlaczego one zawsze dobierają się w pary?) dyskutują oglądając ciasta i niczego w sumie nie zamawiając. Mija minuta...druga....trzecia . Panie zaczynają rozmowę o geniuszu swoich dzieci i tniutniają do swoich pociech. W końcu nie wytrzymałam i delikatnie powiedziałam: "Przepraszam" sugerując tym samym, że pragnę, by przesunęły jakoś te wózki i umożliwiły dojście do lady, skoro niczego nie kupują. Obie popatrzyły na mnie jak bym im coś złego własnie zrobiła lub powiedziała. Powtórzylam nieco dobitniej: "Przepraszam, chcę przejść". Nic. Tylko oczy z wyrazem tęsknoty za jakąs głębsza myślą. W końcu dość bezceremonialnie poprzesuwałam tarasujące drogę wózki i dotarłam do lady. Gdy tylko złozyłam zamówienie jedna z wózkowych popatrzyla z wyrzutem na sprzedawczynię i z wyrzutem powiedziała: "Myślalam, że teraz mnie pani obsłuży. Mam 10 kilko na rękach i chciałabym w końcu usiąść" (aaa...więc przyszły na ciastka i kawkę do cukierni! Bingo!). Sprzedawczyni-karpik. Wszak na to zamowienie czekala cierpliwie dość długo. Ja też. Bez słowa. W końcu odezwałam się naprawdę grzecznie, że ta pani przecież czekała na ich zamówienia ale one były zajęte rozmową. W odpowiedzi usłyszałam oczywiście, ze mam tupet. Jej jest ciężko stać z dzieckiem. Hm...wózek stoi tuż przy jej nogach, dziecko można do niego włożyć. Ale ok. Wytrzymałam spokojnie. Potem zadałam dość logiczne pytanie: "Dlaczego więc jedna z pań nie zostanie z wózkami i dziećmi przy stoliku i dzieci przypilnuje a druga złoży zamowienia w tym czasie?" Ta sama odpowiedź. Tupeciara jestem. O to, dlaczego jednak kobita się męczy z tymi 10 kilogramami zamiast położyć ciężar do wózka wolałam już nie pytać, może to zbyt logiczne pytanie. Odpowiedź byłaby zapewne ta sama: bo ona jest z dzieckiem. No klękajcie narody!
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie znasz się i wymyślasz. Na pewno tak nie było. Przesadzasz
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Mnie za to zawsze i niezmiennie zadziwiają rodzice, którzy mówią "uważaj, uważaj bo cię piesek zje". Jak można dziecku robić taka wodę z mózgu to ja nie wiem.
#3966 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Masz PW.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Od jakiegoś czasu odpowiadam, że takie słowa to największa głupota jaką można własnemu dziecku powiedzieć.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3968 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Zakorzenienie
|
Ja w dzieciństwie słyszałam "Bądź grzeczna/ny bo cie policjant zabierze." nie koniecznie od rodziców i nie koniecznie do mnie, ale to dość popularne było. Jeszcze na studiach się bałam jak policja koło mnie przechodziła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
wańka wstańka
|
Ciekawe co by powiedziała, gdyby inną matka z dzieckiem zwróciła jej uwagę.
Dziecko urodzi i nagle ego jak stodola. Nie znoszę takiej głupoty i tego jaki przykład dają tacy rodzice swoim dzieciom.
#3971 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3973 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale po chwili przeczytalam drugi raz i cos mi tu nie gra. OZM owszem, ale dziwi mnie ta niemoc sprzedawczyni. One tak staly trajkoczac miedzy soba a ona co? Nie zapytala co podac, jakie ciastko? Nie zwrocila im uwagi, ze jest kolejka, ze Ty przeciez czekasz z zamowieniem? Czemu Ty nie zapytalas czy cos zamawiaja, bo jestes za nimi w kolejce? Owszem, to niczego nie zmienia, ich zachowanie to OZM ale cala ta sytuacja jakas dziwna z tego co opisujesz. Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2015-03-11 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Zakorzenienie
|
Ten temat byl tyle razy tutaj poruszany, idealna fotka dla tego watku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
lise-kotta
|
Ja się niestety nie certolę i natychmiast bym się do nich zwróciła: "panie zamawiają?"
Od razu sobie przypomniałam taką lodziarnię w Rzymie w której jak się zastanawiasz dłużej niz 10 sekund to cię ignorują i ponad twoją głową pytają osoby za tobą co podać ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 |
Konto usunięte
|
Ja w takich sytuacjach robię ostentacyjne miny i westchnięcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Konto usunięte
|
![]() jest taki fajny bajer butelka-termos i nie trzeba sie nigdzie chowac, rozbierac, wchodzic do toalety, wystarczy dac |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ilez razy ten temat byl tu przerabiany, tlumaczony ale ciagle wraca ten sam refren
![]() |
#3979 |
Konto usunięte
|
i bedzie wracał, w tych czasach jest tyle mozliwosci, ze trudno znalezc wyjasnienie dla swiecenia cycem w miejscu publicznym
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Btw istnieją dzieci nie akceptujace butelek. Jesteś w stanie to ogarnąć i przyjąć do wiadomości ?
![]() |
#3981 |
Mixum fixum
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5061121 4]Przeczytalam i pomyslalam, co za OZM, bez dwoch zdan.
Ale po chwili przeczytalam drugi raz i cos mi tu nie gra. OZM owszem, ale dziwi mnie ta niemoc sprzedawczyni. One tak staly trajkoczac miedzy soba a ona co? Nie zapytala co podac, jakie ciastko? Nie zwrocila im uwagi, ze jest kolejka, ze Ty przeciez czekasz z zamowieniem? Czemu Ty nie zapytalas czy cos zamawiaja, bo jestes za nimi w kolejce? Owszem, to niczego nie zmienia, ich zachowanie to OZM ale cala ta sytuacja jakas dziwna z tego co opisujesz.[/QUOTE] Tylko, że pewnie ta sprzedawczyni miałaby kłopoty, jakby zwróciła uwagę tym mamuśkom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;5061121 4]Przeczytalam i pomyslalam, co za OZM, bez dwoch zdan.
Ale po chwili przeczytalam drugi raz i cos mi tu nie gra. OZM owszem, ale dziwi mnie ta niemoc sprzedawczyni. One tak staly trajkoczac miedzy soba a ona co? Nie zapytala co podac, jakie ciastko? Nie zwrocila im uwagi, ze jest kolejka, ze Ty przeciez czekasz z zamowieniem? Czemu Ty nie zapytalas czy cos zamawiaja, bo jestes za nimi w kolejce? Owszem, to niczego nie zmienia, ich zachowanie to OZM ale cala ta sytuacja jakas dziwna z tego co opisujesz.[/QUOTE] No jakoś nie pytała i uwagi nie zwróciła. Być może ma doświadczenie z wózkowymi. A ja nie pytałam bo w miarę możliwości unikam interakcji z wózkowymi (i nie tylko). Poza tym ja naprawdę jestem osobą cierpliwą. Cierpliwie czekałam aż zakończą oglądanie a do akcji wkroczyłam jak zaczęły tniutniać. Tak sobie nawet w pewnej chwili pomyślalam, ze może mają mało kasy i dlatego tak oglądają, więc nie pospieszałam. Takie taktowne ze mnie stworzenie w sumie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a te, ktore na poczatku nie chca butelki jakos i tak matki przyzwyczajaja do nich i nie ma problemu, zwlaszcza jak matka postanawia od razu po porodzie spalic pokarm i karmic modyfikowanym, nie ma w ogole tematu, czy dziecko akceptuje butelke czy nie, pije z niej i tyle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Wizażowy Kot Igor
|
A czy ktoś w tym wątku nalega by karmić niemowlę siedząc na desce sedesowej w publicznej toalecie?
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwazasz, ze KAZDE karmienie w miejscu publicznym jest dziwne/niesmaczne/powinno byc zakazane? Bo takie odnoszę wrażenie.
![]() |
#3988 |
damn good coffee
|
Nie jest niesmaczne jeśli matka robi to tak że osoby postronne nawet się nie orientują że karmi - nie wiem co za problem zakryć się choćby pieluszką tetrową
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
tzn - mam na mysli miejsce publiczne, nie ustronne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3990 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zupełnie sie zgadzam i tez nie rozumiem jak można wywalać cyca publicznie przy takiej ilości gadżetów ułatwiających dyskretne karmienie. Ale odniosłam sie do tej butelki powyżej i nie mogę sie zgodzić na takie postawienie sprawy, ze teraz juz sie w ogole nie powinno karmić, bo sa butelki-termosy, bo to naprawdę nie jest to samo. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
Rany jak dobrze :-D i dobrze, ze to nie sejm tylko wizaż.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.