Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-12, 08:03   #3391
mal00nie
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

mnie się podoba taki efekt:
https://igcdn-photos-e-a.akamaihd.ne...26592030_n.jpg
czy taki:
https://igcdn-photos-f-a.akamaihd.ne...31000790_n.jpg
bardziej niż to :
https://igcdn-photos-e-a.akamaihd.ne...28009501_n.jpg

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 08:10   #3392
sskers
batonik

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Zdrówka Kochana! Na dworze coraz piękniej, a Ty Biedulko chora

Ja bez makijażu rzadko kiedy wychodzę. Mam jasną oprawę oczu i bez makijażu wyglądam na chorą Niemniej makijaż robię delikatny, dla samej siebie, żeby się lepiej poczuć
No na razie trzymam się..wypiję kawę i zaaplikuję sobie polopirynę. Nie mogę rozłożyć się..mamy święto z tż w ten weekend

Ja mam za to ciemniejsze powieki. Ale puder daje radę to zakryć

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
Piękności

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 08:20   #3393
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
A gdzie je kupowałaś?
Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
O crest słyszałam, że dobre zdradzisz gdzie się w nie zaopatrujesz, żeby było najkorzystniej cenowo?
Paski kupuję na allegro i za każdym razem jest to polowanie, nigdy nie kupiłam od tego samego sprzedawcy, bo wygląda na to, że ludzie jednorazowo sprowadzają ze stanów jakąś ilość, wyprzedają i koniec, trzeba szukać następnego
Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Miło! Naturalność ponad wszystko. Ja kiedyś nie myślałam o składach produktów. Obecnie przykładam do tego wagę. Nie chcę "jeść" jakiegoś świństwa, ani wspierać firm, które testują na zwierzętach.
Chciałabym być bardziej eko, tylko czasami jakoś mi to ginie między innymi codziennymi sprawami

Ale lubię Cię czytać, bo motywujesz mnie, żeby się bardziej starać.
Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Dokonałam dogłębnej analizy żartujesz sobie ? Żarty sobie robisz ze mnie?!
Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
No nie?
I jeszcze gada,że ma zmarszczki
Chyba za uszami
Cytat:
Dokonałam dogłębnej analizy... A niestety jestem szczegółowa....
I albo wysłała nie swoje zdjęcia i mówimy o innej kobiecie ....
Albo ewidentne problemy ze wzrokiem ma!
No i właśnie o to chodzi! Nie używam podkładu, to wyglądam tak, że można na mnie patrzeć
Cytat:
Napisane przez mała migotka Pokaż wiadomość
fhehe, to tak jak ja, nie lubie podkładów, fluidów, moze nigdy nie trafiłam na ideał za to nie wyobrażam sobie poranka bez kremu z filtrem
A co za filtra używasz? Bo nadal szukam świętego graala
Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość

Wczoraj przedwczoraj szefowa rozłożyła się, wczoraj szef chodził kaszlał, a dzisiaj ja Czuję się jak kup..

A co do tematu malowania. Ja kiedyś nie wyszłabym bez makijażu z domu. Teraz nie mam z tym problemów i po bułki do sklepu wychodzę całkowicie naturalnie. Do pracy nakładam tylko i wyłącznie krem i puder albo krem LRP https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...e-spf-50-.html, żeby lekko wyrównać kolor skóry. I nie czuję się z tym źle.
Zdrówka!

Ja obecnie też używam filtra barwiącego LRP, ale jak mam podrażnioną skórę to niestety alkohol, który jest w składzie strasznie mnie podrażnia i muszę znaleźć jakąś delikatniejszą alternatywę. Próbowałam filtra neutrogeny bez alkoholu, ale jest fatalny...
Oh jaka ta pierwsza dziewczyna jest śliczna!
Stary 2015-03-12, 08:23   #3394
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ja obecnie też używam filtra barwiącego LRP, ale jak mam podrażnioną skórę to niestety alkohol, który jest w składzie strasznie mnie podrażnia i muszę znaleźć jakąś delikatniejszą alternatywę. Próbowałam filtra neutrogeny bez alkoholu, ale jest fatalny...
Jak znajdziesz jakiś dobry, w miarę "naturalny" odpowiednik, to podziel się proszę

Stary 2015-03-12, 08:23   #3395
Forget_me
Zakorzenienie

Makijaż Kim mi się nie podoba Za dużo podkładu

Cytat:
No na razie trzymam się..wypiję kawę i zaaplikuję sobie polopirynę. Nie mogę rozłożyć się..mamy święto z tż w ten weekend

Ja mam za to ciemniejsze powieki. Ale puder daje radę to zakryć
Po powrocie do domu kładź się do łóżka Takie wyleżenie się pomaga

Mi pomaga tusz do rzęs Delikatne muśnięcie i już oko wygląda inaczej
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 08:38   #3396
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj przedwczoraj szefowa rozłożyła się, wczoraj szef chodził kaszlał, a dzisiaj ja Czuję się jak kup..

A co do tematu malowania. Ja kiedyś nie wyszłabym bez makijażu z domu. Teraz nie mam z tym problemów i po bułki do sklepu wychodzę całkowicie naturalnie. Do pracy nakładam tylko i wyłącznie krem i puder albo krem LRP https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...e-spf-50-.html, żeby lekko wyrównać kolor skóry. I nie czuję się z tym źle.

Ale..jeśli nie ma się pięknej cery a na co dzień ma się styczność z klientami, lekki makijaż wg mnie jest wskazany. Oczywiście wszystko w granicach estetyki i dobrego smaku Tylko problem polega często na braku umiaru, braku umiejętności malowania lub źle dobrany podkład i efekt jest..koszmarny. Więc czasami może lepiej jakby niektóre Panie nie robiły tego

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Dokładnie
Zdrowia Batoniku dbaj o siebie, teraz taka pogoda feralna, czas grypowy

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Nie wyobrażam sobie natomiast, malować sie w każdy dzień i nie dać skórze odpocząć od podkładu, korektora itp, albo stosować ciężki makijaż w środku lata, gdzie temp. W cieniu wynosi 25 stopni...
Stary 2015-03-12, 08:43   #3397
sskers
batonik

Cytat:
Makijaż Kim mi się nie podoba Za dużo podkładu

Po powrocie do domu kładź się do łóżka Takie wyleżenie się pomaga

Mi pomaga tusz do rzęs Delikatne muśnięcie i już oko wygląda inaczej
Już wczoraj sporo przeleżałam. Ale myślałam, że to przez tą pogodę tak odpadłam. A tu klops.

No tusz do podstawa. U mnie bez tego nie widać zbytnio, że mam jakiekolwiek rzęsy. Muszę wrócić do X-Lasha. Miałam pięęękne rzęsy
Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
Zdrowia Batoniku dbaj o siebie, teraz taka pogoda feralna, czas grypowy
No tak, we Wrocławiu panuje jakaś epidemia. Tylko że ja byłam chora na święta, na początku lutego i teraz znowu? Mam dość, naprawdę. Nie pamiętam kiedy tak chorowałam.. Przez ostatnie lata raz w roku lekka angina, a prze ostatnie pół roku to jakiś koszmar

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
[/COLOR]Nie wyobrażam sobie natomiast, malować sie w każdy dzień i nie dać skórze odpocząć od podkładu, korektora itp, albo stosować ciężki makijaż w środku lata, gdzie temp. W cieniu wynosi 25 stopni...

I tak jak pisałyśmy..to jest zamknięte koło. Nie wyjdę bez podkładu bo mam brzydką cerę. A można mieć brzydką cerę od jego stosowania. Ja jestem na to przykładem. Kiedy zaczęły pojawiać się u mnie wypryski ok 20 roku życia kupiłam pierwszy podkład..na początku wyglądałam jak milion dolców, a z czasem cera pogarszała się, a podkład wyglądał coraz to gorzej. Ale jak ktoś nie może zrezygnować z tego..to najlepiej od razu po pracy zmywać i w weekendy dać cerze odpocząć

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2015-03-12 o 08:40
Stary 2015-03-12, 09:09   #3398
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
I tak jak pisałyśmy..to jest zamknięte koło. Nie wyjdę bez podkładu bo mam brzydką cerę. A można mieć brzydką cerę od jego stosowania. Ja jestem na to przykładem. Kiedy zaczęły pojawiać się u mnie wypryski ok 20 roku życia kupiłam pierwszy podkład..na początku wyglądałam jak milion dolców, a z czasem cera pogarszała się, a podkład wyglądał coraz to gorzej. Ale jak ktoś nie może zrezygnować z tego..to najlepiej od razu po pracy zmywać i w weekendy dać cerze odpocząć
Drugą rzeczą jest oczyszczanie skóry... Dziewczyny czy kobiety nakładają krem, podkład, puder, róż, rozświetlacz i co tam jeszcze, a wieczorem tylko ochlapią twarz żelem i wodą czy przejadą wacikiem z mleczkiem i finito, a skórę trzeba dobrze oczyścić z makijażu i zanieczyszczeń, które się zbierają przez cały dzień.

A moim zdaniem oczyszczanie skóry to jednak podstawa, do tego złuszczanie martwego naskórka, które też jest dość istotne...
Stary 2015-03-12, 09:41   #3399
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyobrażam sobie natomiast, malować sie w każdy dzień i nie dać skórze odpocząć od podkładu, korektora itp, albo stosować ciężki makijaż w środku lata, gdzie temp. W cieniu wynosi 25 stopni...
Ja jeśli gdzieś wychodzę, to maluję się codzienne Jeśli siedzę w domu w weekend, wtedy makijaż sobie daruję. Skórze daję odpocząć po powrocie z pracy. Od razu wtedy zmywam makijaż
Latem do pracy się maluję normalnie. Jedynie na wakacjach sobie odpuszczam No prócz rzęs bo te maluję zawsze Jednak stosuję lekkie podkłady, które świetnie stapiają się ze skórą.

Cytat:
Już wczoraj sporo przeleżałam. Ale myślałam, że to przez tą pogodę tak odpadłam. A tu klops.

No tusz do podstawa. U mnie bez tego nie widać zbytnio, że mam jakiekolwiek rzęsy. Muszę wrócić do X-Lasha. Miałam pięęękne rzęsy
Rzeczywiście pogoda sprzyja chorobom. Raz ciepło, raz zimno. Nie wiadomo nawet, jak się ubrać. Zdrowiej Kochana Żebyś na weekend była gotowa na świętowanie

U mnie jest problem z kolorem rzęs Mam blond włosy i niestety rzęsy czarne mam tylko po nałożeniu tuszu Gdy nie podkreślę oczy naprawdę wyglądam tak, że z domu bym tak nie wyszła

Cytat:
Drugą rzeczą jest oczyszczanie skóry... Dziewczyny czy kobiety nakładają krem, podkład, puder, róż, rozświetlacz i co tam jeszcze, a wieczorem tylko ochlapią twarz żelem i wodą czy przejadą wacikiem z mleczkiem i finito, a skórę trzeba dobrze oczyścić z makijażu i zanieczyszczeń, które się zbierają przez cały dzień.

A moim zdaniem oczyszczanie skóry to jednak podstawa, do tego złuszczanie martwego naskórka, które też jest dość istotne...
Zgadzam się Dobre oczyszczenie to podstawa Niestety wiele osób o tym zapomina
Stary 2015-03-12, 10:10   #3400
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Paski kupuję na allegro i za każdym razem jest to polowanie, nigdy nie kupiłam od tego samego sprzedawcy, bo wygląda na to, że ludzie jednorazowo sprowadzają ze stanów jakąś ilość, wyprzedają i koniec, trzeba szukać następnego

No i właśnie o to chodzi! Nie używam podkładu, to wyglądam tak, że można na mnie patrzeć
Zdrówka!

A, no właśnie widziałam je na All, myślałam, że dorwałaś je gdzieś stacjonarnie albo na jakiejś sprawdzonej stronie Skuszę się, będę polować

A co do kremu, pytanie nie do mnie, ale spróbuj sławnego Vichy Capital Soleil wersja matująca (!) lub tego z Pharmaceris: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ja.html&next=1

Ja już przy nim zostanę, bo jest tańszy, formułę ma identyczną co Vichy i pachnie tak kwiatowo

Cytat:
U mnie jest problem z kolorem rzęs Mam blond włosy i niestety rzęsy czarne mam tylko po nałożeniu tuszu Gdy nie podkreślę oczy naprawdę wyglądam tak, że z domu bym tak nie wyszła
A nie próbowałaś henny na rzęsy?

Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 10:20   #3401
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
A nie próbowałaś henny na rzęsy?
Pewnie, że tak Niestety efekt nie jest w 100% zadowalający. Poza tym henna szybko mi się wypłukuje Dwa dni i wracam do stanu sprzed henny
Stary 2015-03-12, 10:42   #3402
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
Otóż to A do tego uważam, że oczy pomalowane cieniami nie wyglądają dobrze jak się nie ma podkładu

EDIT: jeszcze taki przykład, teściowa mojej znajomej ma bardzo wysokie stanowisko i kompletnie o siebie nie dba, chociaż to może nieodpowiednie słowo. Jest czysta, ma uprasowane ciuchy, ale kupuje je gdzie popadnie, nie maluje się, włosy spina taką spinką niebieską jak fryzjer i nieraz była "dyskryminowana" przez współpracowników, nie robiła wrażenia profesjonalistki mimo ogromnej wiedzy i stanowiska, jedno z najwyższych w jej branży.
I cóż, biedna musi udowadniać , że nie jest wielbłądem, podczas gdy sama w innej firmie już by mogła mieć naganę (dresscode itp)... Ja uważam, że na pewnych stanowiskach już nalezy o siebie zadbać. Korona z głowy nie spadnie, a od ładnej dopasowanej apaszki jeszcze nikt raka nie dostał...

Cytat:

Dokładnie
Witam w klubie, od poniedziałku smarkam ajkby kto kran odkręcił, gardło drapie masakra! A jeszcze z TŻ robimy mały remont mieszkania gdzie się wprowadzamy, więc pył+farby+reszta świństw w połączeniu z katarem i gardłem daje konglomerat przecudny!

Ale już się nieco lepiej czuję, to mam nadzieję się jakoś wykaraskać niedługo

Cytat:

Ja się pomyliłam na zakupach i zamiast olejku Bielendy na noc, kupiłam olejek bielendy do zmywania makijażu- najpierw płynem micelarnym zmywam tusz, eyeliner, krem BB a potem dawaj olejek do mycia. Niby z wodą powinno się go rozrabiać, ale zapach i konsystencja olejku saute jest super I to uczucie na twarzy jak się pomasuje skórę, nie dość że się makijaż dokładnie usuwa, to jeszcze przyjemnie się robi od miziania

Cytat:
Ja jeśli gdzieś wychodzę, to maluję się codzienne Jeśli siedzę w domu w weekend, wtedy makijaż sobie daruję. Skórze daję odpocząć po powrocie z pracy. Od razu wtedy zmywam makijaż
Latem do pracy się maluję normalnie. Jedynie na wakacjach sobie odpuszczam No prócz rzęs bo te maluję zawsze Jednak stosuję lekkie podkłady, które świetnie stapiają się ze skórą.

Rzeczywiście pogoda sprzyja chorobom. Raz ciepło, raz zimno. Nie wiadomo nawet, jak się ubrać. Zdrowiej Kochana Żebyś na weekend była gotowa na świętowanie

Cytat:
Pewnie, że tak Niestety efekt nie jest w 100% zadowalający. Poza tym henna szybko mi się wypłukuje Dwa dni i wracam do stanu sprzed henny
To jak Ty robisz tę henne Kochana? Mnie się utrzymuje z miesiąc, a robię w domu, nie u kosmetyczki...

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 10:49   #3403
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
To jak Ty robisz tę henne Kochana? Mnie się utrzymuje z miesiąc, a robię w domu, nie u kosmetyczki...
U kosmetyczki, w domu, w Douglasie nawet robiłam bo mi pani dougasianka obiecała, że mają jakąś super hiper hennę, która utrzyma się długo..
To chyba wina moich rzęs, że tak krótko się na nich utrzymuje
Brwi też jakos super długo nie wytrzymują. Widocznie taką mam strukturę włosa
Stary 2015-03-12, 11:09   #3404
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
U kosmetyczki, w domu, w Douglasie nawet robiłam bo mi pani dougasianka obiecała, że mają jakąś super hiper hennę, która utrzyma się długo..
Ale tak normalnie po bożemu henna+woda utleniona, zmyć ciepłą wodą? Czy jakieś cuda nie widy?

Ja się pochwalę- kupiłam dzisiaj kołdrę, dwa komplety pościeli, dwa ręczniki i prześcieradło w Lidlu, łóżko mamy kupione, zamówione, tak więc zamawiamy i płacimy za materac i stelaż, czekamy na dzień przeprowadzki i jest raj, szał ciał i uprzęży

Nie palę od 15.03.2015

Stary 2015-03-12, 11:14   #3405
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tak normalnie po bożemu henna+woda utleniona, zmyć ciepłą wodą? Czy jakieś cuda nie widy?

Ja się pochwalę- kupiłam dzisiaj kołdrę, dwa komplety pościeli, dwa ręczniki i prześcieradło w Lidlu, łóżko mamy kupione, zamówione, tak więc zamawiamy i płacimy za materac i stelaż, czekamy na dzień przeprowadzki i jest raj, szał ciał i uprzęży
Tak, żadnych dziwactw. Zaznaczę, że henna też nie jet przeterminowana Pani w Douglasie powiedziałam, że ich super henna u mnie dała radę na 5 dni. Nie mogła uwierzyć Jestem skazana na tusz, co zrobić

U mnie w Lidlu nie mam co liczyć, że dostanę pościele. Ludzie się rzucają na te lidlowskie rzeczy jakby za darmo były

Kiedy się przeprowadzacie?
Stary 2015-03-12, 14:04   #3406
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Cytat:
Tak, żadnych dziwactw. Zaznaczę, że henna też nie jet przeterminowana Pani w Douglasie powiedziałam, że ich super henna u mnie dała radę na 5 dni. Nie mogła uwierzyć Jestem skazana na tusz, co zrobić

U mnie w Lidlu nie mam co liczyć, że dostanę pościele. Ludzie się rzucają na te lidlowskie rzeczy jakby za darmo były

Kiedy się przeprowadzacie?
Za darmo to może nie, ale faktycznie dużo taniej jeśli chodziło o kołdrę, pościel.

Przeprowadzka w kwietniu- jeszcze nie wiemy czy na początku, w środku czy pod koniec... Ale grunt że to niedługo

W niedzielę zamierzam popełnić obiad i powiedzieć rodzicom... Mam nadzieję, że dobrze to przyjmą

Nie palę od 15.03.2015

Stary 2015-03-12, 14:28   #3407
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Za darmo to może nie, ale faktycznie dużo taniej jeśli chodziło o kołdrę, pościel.

Przeprowadzka w kwietniu- jeszcze nie wiemy czy na początku, w środku czy pod koniec... Ale grunt że to niedługo

W niedzielę zamierzam popełnić obiad i powiedzieć rodzicom... Mam nadzieję, że dobrze to przyjmą
Niestety u mnie tak się ludzie zachowują, jakby te rzeczy za darmo dawali Wyrywają sobie, grzebią sobie nawzajem w koszykach, totalna dzicz W godzinach, kiedy ja mogę podjechać pod Lidla niestety już nic nie ma Albo się podjedzie od rana, albo

Rodzice jeszcze nic nie wiedzą? Oby to dobrze przyjęli!
Zazdroszczę Wam tego urządzania mieszkanka. Tego najbardziej się nie mogę doczekać
Stary 2015-03-12, 14:38   #3408
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Niestety u mnie tak się ludzie zachowują, jakby te rzeczy za darmo dawali Wyrywają sobie, grzebią sobie nawzajem w koszykach, totalna dzicz W godzinach, kiedy ja mogę podjechać pod Lidla niestety już nic nie ma Albo się podjedzie od rana, albo

Rodzice jeszcze nic nie wiedzą? Oby to dobrze przyjęli!
Zazdroszczę Wam tego urządzania mieszkanka. Tego najbardziej się nie mogę doczekać
U mnie była dzicz jak były torebki Wittchen... Mam dwie, bo pojechałan z tatą Jedna po oględzinach spodobała nam się mniej, ale się okazało że kobiecie obok też, za to nam spodobała się jej i na odwrót- zamieniliśmy się wszyscy i nastąpiła ogólna radość

Dzisiaj raczej spokój, żadnego wyrywania, podbierania, problem był raczej w tym, że pościele postawili w koszu przy słupie, czyli jedna osoba miała pełen luksus, a reszta musiała się cisnąć, czekać lub prosić o podawanie. Ja akurat byłam pierwsza przy drzwiach, więc dotarłam na spokojnie pierwsza, wzięłam co sobie upatrzyłam i odeszłam- nie kumam ludzi, co wiedzą co chcą wziąć, ale blokują innym miejsce, artykuły...
No i ja mogłam przyjść później do pracy, poprosiłam o tę możliwość, także na 8 do Lidla, szybkie zakupy i do roboty. Raptem pół godziny później byłam, zakupy zrobione i w pracy nic się nie zawaliło.

Urządzanie spoko, raczej jest to- przemalowywanie i łatanie ścian po obrazach, które wychodzą z mieszkania, kupiliśmy łóżko z szafką nocną i na tym się kończy urządzanie- większość mebli zostaje, zastawy stołowej też, także tylko pierdółki mamy do kupienia, załatwienia.

Z czasem może będziemy bardziej pod siebie robić, z tym że docelowo planujemy zbierać na mieszkanie i wtedy będzie hulaj dusza

Trupek z szafy wypadł H&M:
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...l,2107521,4199

Niedługo żeby się ubrać, trzeba będzie osobiście zgręplować wełnę, ufarbować, utkać i uszyć, żeby mieć pewność że nikomu się przy procesie produkcji krzywda i wyzysk nie dzieje (przy założeniu posiadania własnej lub zaprzyjaźnionej szczęśliwej owcy )...

Nie palę od 15.03.2015

Stary 2015-03-12, 15:48   #3409
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja Cię rozumiem Forgeciku Ale są osoby, które od świtu do nocy, od lata do zimy chodzą w pełnym, wręcz scenicznym makijażu... No cóż leci: podkład, korektor, puder, cienie, rozswietlacz, bronzer, gruba krecha na oko....no to przepraszam, ale jak zmyje ten cyrk, to :brzyda l:
skóra musi oddychać przecież czasami....i nie jest to do konca tak, że podkład za kupe jest lepszy, bo akurat płaci się za kosztowna kampanię reklamową, samą markę etc. itp...
Akurat ja wolę kobiety z subtelnym makijażem, a w lecie z ładną, zadbaną, lekko opaloną cerą, bez podkładu...Jak juz widze podkład srodkiem lata...to dziękuje....albo podkład na siłownie, basen, saune

Edytowane przez monimyszek
Czas edycji: 2015-03-12 o 15:50
monimyszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 16:45   #3410
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Nie wyobrażam sobie natomiast, malować sie w każdy dzień i nie dać skórze odpocząć od podkładu, korektora itp, albo stosować ciężki makijaż w środku lata, gdzie temp. W cieniu wynosi 25 stopni...
o nieee latem nikt mnie nie namowi na full make up.....mam wtedy opalona buzke, robie henne brwi i rzes i mam wakacje z glowy
ostatnio sama w lazienkowych pieleszach robilam henne brwi i rzes i nawet mi wyszla wiec w weekend powtorze ten preceder.....

najbardziej lubie panie na basenie/termach w pelnym makijazu
Stary 2015-03-12, 17:08   #3411
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
podziwiam za nieużywania podkładu
jednak ja niestety wolałabym nikomu nie dostarczać wątpliwych doznań estetycznych
plus uważam,że dobre podkłady nie niszczą cery

Sama obserwuje same panie bez makijażu i niekoniecznie wygląda to pięknie nie rozumiem trendu na "naturalistki" ani makijażu, ani fryzury, ani pomalowanych paznokci mam czasem wrażenie w Polsce same piękne i niepomalowane, a malują się tylko brzydkie
Co rozumiesz pod pojęciem "dobre"? Chanel? Dior? Estee Lauder? To nie są dobre podkłady pod względem składu. Parafina, PEG-i, parabeny, alkohol wysoko w składzie - znajdziesz tam wszystko. Są jakieś tam ekstrakty i opatentowane składniki, ale za takie pieniądze ja osobiście oczekuję czegoś, co dobrze działa i mi nie szkodzi. Ponoć w tej kwestii lepiej sobie radzą takie marki jak Kanebo, Sisley czy La Prarie.
Poza tym, nie namawiam do rezygnacji z makijażu. Sama to uwielbiam! Ale cenię sobie naturalność, efekt, gdzie widać jeszcze naturalną cerę, rumieniec. Wyjdę do ludzi bez makijażu, ale wolę siebie "Z".

Cytat:
Różne są zdania, ale ja uważam, że bez make upu to można iść z psem na spacer czy do spożywczego. Zawsze uważałam, że makijaż, ułożone włosy, paznokcie czy strój to sposób na okazanie szacunku innym ludziom, szczególnie w pracy. Chyba, że ktoś ma idealną cerę bez przebarwień
Nie rozróżniałabym tej kwesti w kategorii 0-1. Makijaż, zadbane ciało i włosy są bardzo ważne! Stanowią naszą wizytówkę. Ale! Mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach naturalność nie jest w "cenie". Wszędzie widzę zdjęcia paznokci we wszystkich kolorach tęczy, twarze z maksymalnym konturowaniem, doczepiane włosy itd. Efekt który lubię osobiście, wcale nie jest łatwy do wypracowania. Zawsze gdy szłam do fryzjera z chęcią prostego, klasycznego cięcia, spotykałam się z konsternacją. No bo jak to? Tak po prostu? Żadnej asymetrii? Wygolenia? Słoneczne refleksy? A nie ombre? I wychodziłam niezadowolona :/

Cytat:
Zgadzam sięChyba, że ktoś ma nieskazitelną cerę jednak to rzadko się zdarza. Niemniej w pracy makijaż, paznokcie i fryzura to dla mnie podstawa. Nie tylko jako pracownika, ale też osoby, która jest klientem
Mało kto ma nieskazitelną cerę, ale zamiast kłaść przysłowiową "tonę szpachli" lepiej kamuflować zmiany miejscowo. Nawet u problematycznej cery, mniej znaczy lepiej.

Cytat:
Otóż to A do tego uważam, że oczy pomalowane cieniami nie wyglądają dobrze jak się nie ma podkładu

EDIT: jeszcze taki przykład, teściowa mojej znajomej ma bardzo wysokie stanowisko i kompletnie o siebie nie dba, chociaż to może nieodpowiednie słowo. Jest czysta, ma uprasowane ciuchy, ale kupuje je gdzie popadnie, nie maluje się, włosy spina taką spinką niebieską jak fryzjer i nieraz była "dyskryminowana" przez współpracowników, nie robiła wrażenia profesjonalistki mimo ogromnej wiedzy i stanowiska, jedno z najwyższych w jej branży.
Podkład a podkład to też różnica. Sporo kobiet używa Double Wear, baz silikonowych, baz pod cienie itd. A potem wykonuje demakijaż micelem!
Nie ma szans przy tym o dokładne oczyszczenie skóry.
Dobrze jest mieszać koloryzujący krem z kroplą delikatnego podkładu w razie konieczności.
Przykre jest to, że schludność to za mało, pomimo kompetencji i doświadczenia. Liczy się prezencja przez duże P. Obcas, loki, makijaż, markowe "garsonki" czy garnitury. Nie każdy po prostu przykłada do tego wagę. A czy jest to niezędne do wykonywania zawodu?

Cytat:
Madzia, akurat mnie miałaś okazje widzieć na fotach bez makijazowych(te w oksach to tylko krem, tusz i troche pudru), wiec Tobie zostawiam ocenę czy rzeczywiscie krzywdZe moim paszczuremludzi

To ze nie stosuje podkładu nie oznacza ze zaniedbuje inne kwestie, bo paznokcie mam ZAWSZE pomalowane, włosy codziennie rano układam, a podkładów nie stosuje, bo po latach doświadczeń (a tych mi niestety nie brakuje) uważam, ze w podkładach wyglądam po prostu złe, każda zmarszczka z daleka widoczna, skóra wysuszona ekspresem mimo podkladow do cery suchej z kremami, bazami, serami i co panie z sephory albo douglasa mogła wymyślić po prosty lepiej mi w kremie, z filtrem i pudrem

PS
Podkładu niet, ale pomadki, róże i rozswietlacze wielbię! Cóż za typowo kobieca sprzeczność, prawda?
To mamy podobnie A z wiekiem będzie coraz gorzej. Róże i rozświetlacze także bardzo lubię Mam ich najwięcej.

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
To jest właśnie najgorsze, tylko w Polsce interesuje innych jak ludzie wyglądają i co mają na sobie.
Otóż to. Dodałabym jeszcze stan konta w banku i marka auta ....no i gdzie było się na wakacjach.

Cytat:

Ale lubię Cię czytać, bo motywujesz mnie, żeby się bardziej starać.

Zdrówka!

Dziękuję! Miło mi! Sama walczę ze sobą codziennie, pracuję nad sobą w każdym aspekcie, bo nie jestem ideałem

o żesz!!! Dwa pierwsze zdjęcia piękne, a Kim od zawsze przesadzała. Jako przykład naturalności podałabym Juliane Moore i Robyn Wright - piękne!

Cytat:

mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:17   #3412
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:

Nie rozróżniałabym tej kwesti w kategorii 0-1. Makijaż, zadbane ciało i włosy są bardzo ważne! Stanowią naszą wizytówkę. Ale! Mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach naturalność nie jest w "cenie". Wszędzie widzę zdjęcia paznokci we wszystkich kolorach tęczy, twarze z maksymalnym konturowaniem, doczepiane włosy itd. Efekt który lubię osobiście, wcale nie jest łatwy do wypracowania. Zawsze gdy szłam do fryzjera z chęcią prostego, klasycznego cięcia, spotykałam się z konsternacją. No bo jak to? Tak po prostu? Żadnej asymetrii? Wygolenia? Słoneczne refleksy? A nie ombre? I wychodziłam niezadowolona :/

ja niestety nigdy nie bede wygladac jak spod igly....nigdy nie wyjdzie mi okladkowy makijaz z idealnymi brwiami, konturowaniem etc....nie umiem mam nieplastyczny ryjek i tyle ale lubię się moze wlasnie za te niedoskonałości rozswietlacze uwielbiam!!!! Jaki Madziu poleciłabys bo mi sie obecne kończą a z inglota nie jestem za bardzo zadowolona....

Edytowane przez gabi1234
Czas edycji: 2015-03-12 o 17:20
gabi1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 17:21   #3413
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję.
Ja nie w temacie, ale trzymam kciuki za kwestię z rodzicami.

Co do Lidla, to już kiedyś pisałam na ten temat. Ostatnio też wpadłam rano po jogurt i prawie zostałam staranowana przez biegnących po jakieś dżinsy czy coś.

A makijaż... Jak ktoś nie potrafi się umalować, to lepiej niech się nie maluje.
Natomiast inna rzecz, że niektórzy muszą malować się na co dzień. Pomijając dresscod, ale np. ja miałam duże problemy z cerą i bez makijażu raczej nie chciałybyście mnie widzieć. I tak, byłam w makijażu na termach, nakładałam w trakcie wakacji. Tyle że mineralny, więc chyba nie szkodził tak bardzo. Teraz, przy normalnej cerze, zdarza mi się chodzić saute.
Stary 2015-03-12, 17:33   #3414
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

[QUOTE=user_k;50615896]Tak wiem, ze są kobiety, ktore nie przywiązują wagi do swojego wyglądu i ok, ja to szanuję, ale uwazam, że są sytuacje, ktore wymagają innego podejścia do sprawy. Ale nigdy bym się nie odważyła takiej osobie zwrócić uwagi.

Zrobiona a głupia to wcale nie lepsza od mądrej a niezrobionej, zgadzam się natomiast w przypadku kobiety o której napisałam, uwazam, ze są takie stanowiska, ktore wymagają lepszych ubrań itd. Ona ma to wrzucone w pensję. To tak jak zobaczyłam Bieńkowską chodząca z torebką z Zary z ekoskory za 120 złotych i fajnej garsonce, kiepsko to wyglada a ona jednak reprentuje Polskę na arenie międzynarodowej

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

niestety tak jest, ale Bieńkowska się mocno ogarnęła
Chyba zatrudniła stylistę jakiś czas temu. Teraz chyba sama kombinuje
Emanuel Berg koszule zaczęły być na porządku dziennym, potem Furle zdecydowanie to lepiej zaczęło wyglądać.
Niestety jak Cię widzą tak Cię piszą

Nigdy nie mogę pojąć… jedna pani poseł, wie,że idzie na konferencje, kompletnie bez makijażu, paznokcie jakieś odpryski… ile oni zarabiają? Za mało?
Myślę,że to jednak zależy od wychowania, jakiegoś poczucia estetycznego w człowieku najważniejsze co w głowie, ale na głowie też moja babcia zwykła tak mawiać

Ja np. bardzo źle się czuje bez zrobionego oka natomiast ust nie umiem ładnie pomalować jak np.Corii podziwiam ją zawsze jest zrobiona perfekt
Wiadomo, co kto lubi i jak się czuje. jak się komuś nie podoba nie musi oglądać
Stary 2015-03-12, 18:00   #3415
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Co rozumiesz pod pojęciem "dobre"? Chanel? Dior? Estee Lauder? To nie są dobre podkłady pod względem składu. Parafina, PEG-i, parabeny, alkohol wysoko w składzie - znajdziesz tam wszystko. Są jakieś tam ekstrakty i opatentowane składniki, ale za takie pieniądze ja osobiście oczekuję czegoś, co dobrze działa i mi nie szkodzi. Ponoć w tej kwestii lepiej sobie radzą takie marki jak Kanebo, Sisley czy La Prarie.
Poza tym, nie namawiam do rezygnacji z makijażu. Sama to uwielbiam! Ale cenię sobie naturalność, efekt, gdzie widać jeszcze naturalną cerę, rumieniec. Wyjdę do ludzi bez makijażu, ale wolę siebie "Z".

Mało kto ma nieskazitelną cerę, ale zamiast kłaść przysłowiową "tonę szpachli" lepiej kamuflować zmiany miejscowo. Nawet u problematycznej cery, mniej znaczy lepiej.

Podkład a podkład to też różnica. Sporo kobiet używa Double Wear, baz silikonowych, baz pod cienie itd. A potem wykonuje demakijaż micelem!
Nie ma szans przy tym o dokładne oczyszczenie skóry.
Dobrze jest mieszać koloryzujący krem z kroplą delikatnego podkładu w razie konieczności.
Przykre jest to, że schludność to za mało, pomimo kompetencji i doświadczenia. Liczy się prezencja przez duże P. Obcas, loki, makijaż, markowe "garsonki" czy garnitury. Nie każdy po prostu przykłada do tego wagę. A czy jest to niezędne do wykonywania zawodu?

To mamy podobnie A z wiekiem będzie coraz gorzej. Róże i rozświetlacze także bardzo lubię Mam ich najwięcej.

Otóż to. Dodałabym jeszcze stan konta w banku i marka auta ....no i gdzie było się na wakacjach.

o żesz!!! Dwa pierwsze zdjęcia piękne, a Kim od zawsze przesadzała. Jako przykład naturalności podałabym Juliane Moore i Robyn Wright - piękne!

To naprawdę zależy kto co lubi.
Dla mnie makijaż Kim Kardashian to majstersztyk i mogłabym tak chodzić na co dzień jak ona. Nawet jeżeli to tona szpachli, to podoba mi się to, wszystko jest dla ludzi, nie bez powodu powstały wszystkie te specyfiki.
Lubisz delikatny i "naturalny" efekt to super, ja nie lubię. Pewnie daleko Ci do oceniania innych, nigdy nie o to chodzi w Twoich wypowiedziach, no ale chyba nikt mnie nie przekona, żebym nie używała Revlonu Colorstay, bo tak dla mnie będzie lepiej
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:12   #3416
201604251028
Konto usunięte

Ja zainspirowana tą dyskusją przestałam nosić podkład. Nakładam tylko trochę korektora zmieszanego z kremem nawilżającym na problematyczne strefy, a całą twarz przypudrowuję. Tak naprawdę to nie widać dużej różnicy, oprócz tego, że po wszystkich podkładach się świeciłam, a teraz nie Myślałam że będę straszyć wyglądem cery a tu proszę
Mi akurat podoba się taki naturalny, stonowany look jak u Claire Underwood z House of Cards
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:21   #3417
user_k
Zakorzenienie

Nie będę już Was cytować bo sporo by tego było ogólnie, jestem przeciwna myśleniu - takiego mnie Panie stworzyłeś takiego mnie masz. Trzeba się dokształcać, realizować, dbać o zdrowie itd. Ludzie to wszystko popierają a jak mowa o ubraniach czy makijażu to już nie, problem Też nie lubiłam matematyki a uczyć się jej musiałam. Też miałam 2 lewe ręce do makijażu, nauczyłam się Nie jest mocny

M111, jestem daleka od kopiowania brwi, napompowanych ust itd. Całe szczęście mam fryzjerów, którzy lubią klasykę i nic nie mówią na to, że mam taką samą fryzurę od roku

I podobnie jak Gabi uważam, że słońce potrafi zakryć nasze niedoskonałości, ale jak się nie opalałam to zakładałam wielkie okulary i podkład nakładałam w pracy, zawsze się coś wymyśli.

Nie zgodzę się, że wiedza jest najważniejsza, dla mnie wygląd to integralna część zajmowanego stanowiska. Panie w banku będące pracownikami najniższego szczebla mają ścisły dress code, czy chcą czy nie to muszą, to członek zarządu nie musi bo jest megainteligentny?

I co do przykładu tej kobiety z uczelni, super, że jest mądra, że dużo wiedzy studentom przekazała, ale dla mnie swoim strojem okazuje brak szacunku swoim studentom i współpracownikom. Jak byłam w gimnazjum czy szkole średniej to w regulaminie był zakaz noszenie np. dresów. Na studiach takiego regulaminu nie ma, ale chyba każdy ma swój rozum. Ja bym się nie mogła skupić na wykładzie jakbym miała tak ubraną kobietę. Mój wykładowca niedawno przyszedł po imprezie w jeansach o 3 rozmiary za wielkich i wyciągniętym Tshircie, to nie strój w takie miejsce

Wygląd zewnętrzny jest bardzo ważny i nie ma co temu zaprzeczać, z tego się bierze pierwsze wrażenie. I nie jestem jakaś wymagająca, nie oceniam tylko ludzi przez wygląd, nie przestanę się kumplować z kimś kto nie nakłada podkładu, nie zwrócę uwagi, ale uznam to w penych sytuacjach za niestosowne.

Onaz, no właśnie wzięli się za Bieńkowską I bardzo dobrze.
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:29   #3418
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
o nieee latem nikt mnie nie namowi na full make up.....mam wtedy opalona buzke, robie henne brwi i rzes i mam wakacje z glowy
ostatnio sama w lazienkowych pieleszach robilam henne brwi i rzes i nawet mi wyszla wiec w weekend powtorze ten preceder.....

hahaha
masz ładną cerę Iza, nawet bardzo, szczerze zazdroszcze ja mam rumieńce jakies dziwne czasami
Stary 2015-03-12, 18:39   #3419
mal00nie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
przypomniały mi się moje "znajome" z wakacji w Chorwacji:
...a dlaczego Ty się nie malujesz ?? (przed wyjściem na plażę) ...
.. podkład chroni przed słońcem zawiera dodatkowe filtry ...
dziecku odpływała zabawka w wodzie.. głębiej niż po kolana nie wejdzie i woła ... misiu (do swojego chłopa) chodź chodź bo ja nie mogę się zamoczyć ...
ehh...

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-12, 18:47   #3420
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będę już Was cytować bo sporo by tego było ogólnie, jestem przeciwna myśleniu - takiego mnie Panie stworzyłeś takiego mnie masz. Trzeba się dokształcać, realizować, dbać o zdrowie itd. Ludzie to wszystko popierają a jak mowa o ubraniach czy makijażu to już nie, problem Też nie lubiłam matematyki a uczyć się jej musiałam. Też miałam 2 lewe ręce do makijażu, nauczyłam się Nie jest mocny

M111, jestem daleka od kopiowania brwi, napompowanych ust itd. Całe szczęście mam fryzjerów, którzy lubią klasykę i nic nie mówią na to, że mam taką samą fryzurę od roku

I podobnie jak Gabi uważam, że słońce potrafi zakryć nasze niedoskonałości, ale jak się nie opalałam to zakładałam wielkie okulary i podkład nakładałam w pracy, zawsze się coś wymyśli.

Nie zgodzę się, że wiedza jest najważniejsza, dla mnie wygląd to integralna część zajmowanego stanowiska. Panie w banku będące pracownikami najniższego szczebla mają ścisły dress code, czy chcą czy nie to muszą, to członek zarządu nie musi bo jest megainteligentny?

I co do przykładu tej kobiety z uczelni, super, że jest mądra, że dużo wiedzy studentom przekazała, ale dla mnie swoim strojem okazuje brak szacunku swoim studentom i współpracownikom. Jak byłam w gimnazjum czy szkole średniej to w regulaminie był zakaz noszenie np. dresów. Na studiach takiego regulaminu nie ma, ale chyba każdy ma swój rozum. Ja bym się nie mogła skupić na wykładzie jakbym miała tak ubraną kobietę. Mój wykładowca niedawno przyszedł po imprezie w jeansach o 3 rozmiary za wielkich i wyciągniętym Tshircie, to nie strój w takie miejsce

Wygląd zewnętrzny jest bardzo ważny i nie ma co temu zaprzeczać, z tego się bierze pierwsze wrażenie. I nie jestem jakaś wymagająca, nie oceniam tylko ludzi przez wygląd, nie przestanę się kumplować z kimś kto nie nakłada podkładu, nie zwrócę uwagi, ale uznam to w penych sytuacjach za niestosowne.

Onaz, no właśnie wzięli się za Bieńkowską I bardzo dobrze.
Zgadzam się

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
To naprawdę zależy kto co lubi.
Dla mnie makijaż Kim Kardashian to majstersztyk i mogłabym tak chodzić na co dzień jak ona. Nawet jeżeli to tona szpachli, to podoba mi się to, wszystko jest dla ludzi, nie bez powodu powstały wszystkie te specyfiki.
Lubisz delikatny i "naturalny" efekt to super, ja nie lubię. Pewnie daleko Ci do oceniania innych, nigdy nie o to chodzi w Twoich wypowiedziach, no ale chyba nikt mnie nie przekona, żebym nie używała Revlonu Colorstay, bo tak dla mnie będzie lepiej
zgadzam się ze wszystkim

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
przypomniały mi się moje "znajome" z wakacji w Chorwacji:
...a dlaczego Ty się nie malujesz ?? (przed wyjściem na plażę) ...
.. podkład chroni przed słońcem zawiera dodatkowe filtry ...
dziecku odpływała zabawka w wodzie.. głębiej niż po kolana nie wejdzie i woła ... misiu (do swojego chłopa) chodź chodź bo ja nie mogę się zamoczyć ...
ehh...
padłam

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości