|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
mnie się podoba taki efekt:
https://igcdn-photos-e-a.akamaihd.ne...26592030_n.jpg czy taki: https://igcdn-photos-f-a.akamaihd.ne...31000790_n.jpg bardziej niż to : https://igcdn-photos-e-a.akamaihd.ne...28009501_n.jpg
|
|
#3392 | ||
|
batonik
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
Ja mam za to ciemniejsze powieki. Ale puder daje radę to zakryć ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3393 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale lubię Cię czytać, bo motywujesz mnie, żeby się bardziej starać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja obecnie też używam filtra barwiącego LRP, ale jak mam podrażnioną skórę to niestety alkohol, który jest w składzie strasznie mnie podrażnia i muszę znaleźć jakąś delikatniejszą alternatywę. Próbowałam filtra neutrogeny bez alkoholu, ale jest fatalny... Cytat:
|
|
#3394 | |
|
batonik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi pomaga tusz do rzęs Delikatne muśnięcie i już oko wygląda inaczej
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Nie wyobrażam sobie natomiast, malować sie w każdy dzień i nie dać skórze odpocząć od podkładu, korektora itp, albo stosować ciężki makijaż w środku lata, gdzie temp. W cieniu wynosi 25 stopni...
|
|
#3397 | |||
|
batonik
|
Cytat:
No tusz do podstawa. U mnie bez tego nie widać zbytnio, że mam jakiekolwiek rzęsy. Muszę wrócić do X-Lasha. Miałam pięęękne rzęsy Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
I tak jak pisałyśmy..to jest zamknięte koło. Nie wyjdę bez podkładu bo mam brzydką cerę. A można mieć brzydką cerę od jego stosowania. Ja jestem na to przykładem. Kiedy zaczęły pojawiać się u mnie wypryski ok 20 roku życia kupiłam pierwszy podkład..na początku wyglądałam jak milion dolców, a z czasem cera pogarszała się, a podkład wyglądał coraz to gorzej. Ale jak ktoś nie może zrezygnować z tego..to najlepiej od razu po pracy zmywać i w weekendy dać cerze odpocząć Edytowane przez sskers Czas edycji: 2015-03-12 o 08:40 |
|||
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moim zdaniem oczyszczanie skóry to jednak podstawa, do tego złuszczanie martwego naskórka, które też jest dość istotne...
|
|
#3399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Latem do pracy się maluję normalnie. Jedynie na wakacjach sobie odpuszczam No prócz rzęs bo te maluję zawsze Cytat:
![]() U mnie jest problem z kolorem rzęs Mam blond włosy i niestety rzęsy czarne mam tylko po nałożeniu tuszu Gdy nie podkreślę oczy naprawdę wyglądam tak, że z domu bym tak nie wyszła ![]() Cytat:
|
|
#3400 | ||
|
Kociara
|
Cytat:
Skuszę się, będę polować ![]() A co do kremu, pytanie nie do mnie, ale spróbuj sławnego Vichy Capital Soleil wersja matująca (!) lub tego z Pharmaceris: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ja.html&next=1 Ja już przy nim zostanę, bo jest tańszy, formułę ma identyczną co Vichy i pachnie tak kwiatowo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że tak
Dwa dni i wracam do stanu sprzed henny
|
#3402 | ||||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Cytat:
Ale już się nieco lepiej czuję, to mam nadzieję się jakoś wykaraskać niedługo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba wina moich rzęs, że tak krótko się na nich utrzymuje Brwi też jakos super długo nie wytrzymują. Widocznie taką mam strukturę włosa
|
|
#3404 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
henna+woda utleniona, zmyć ciepłą wodą? Czy jakieś cuda nie widy?Ja się pochwalę- kupiłam dzisiaj kołdrę, dwa komplety pościeli, dwa ręczniki i prześcieradło w Lidlu, łóżko mamy kupione, zamówione, tak więc zamawiamy i płacimy za materac i stelaż, czekamy na dzień przeprowadzki i jest raj, szał ciał i uprzęży
|
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani w Douglasie powiedziałam, że ich super henna u mnie dała radę na 5 dni. Nie mogła uwierzyć Jestem skazana na tusz, co zrobić ![]() U mnie w Lidlu nie mam co liczyć, że dostanę pościele. Ludzie się rzucają na te lidlowskie rzeczy jakby za darmo były ![]() Kiedy się przeprowadzacie?
|
|
#3406 | ||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Cytat:
Przeprowadzka w kwietniu- jeszcze nie wiemy czy na początku, w środku czy pod koniec... Ale grunt że to niedługo ![]() W niedzielę zamierzam popełnić obiad i powiedzieć rodzicom... Mam nadzieję, że dobrze to przyjmą ![]()
|
||
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrywają sobie, grzebią sobie nawzajem w koszykach, totalna dzicz W godzinach, kiedy ja mogę podjechać pod Lidla niestety już nic nie ma Albo się podjedzie od rana, albo Rodzice jeszcze nic nie wiedzą? Oby to dobrze przyjęli! Zazdroszczę Wam tego urządzania mieszkanka. Tego najbardziej się nie mogę doczekać
|
|
#3408 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Jedna po oględzinach spodobała nam się mniej, ale się okazało że kobiecie obok też, za to nam spodobała się jej i na odwrót- zamieniliśmy się wszyscy i nastąpiła ogólna radość ![]() Dzisiaj raczej spokój, żadnego wyrywania, podbierania, problem był raczej w tym, że pościele postawili w koszu przy słupie, czyli jedna osoba miała pełen luksus, a reszta musiała się cisnąć, czekać lub prosić o podawanie. Ja akurat byłam pierwsza przy drzwiach, więc dotarłam na spokojnie pierwsza, wzięłam co sobie upatrzyłam i odeszłam- nie kumam ludzi, co wiedzą co chcą wziąć, ale blokują innym miejsce, artykuły... No i ja mogłam przyjść później do pracy, poprosiłam o tę możliwość, także na 8 do Lidla, szybkie zakupy i do roboty. Raptem pół godziny później byłam, zakupy zrobione i w pracy nic się nie zawaliło. Urządzanie spoko, raczej jest to- przemalowywanie i łatanie ścian po obrazach, które wychodzą z mieszkania, kupiliśmy łóżko z szafką nocną i na tym się kończy urządzanie- większość mebli zostaje, zastawy stołowej też, także tylko pierdółki mamy do kupienia, załatwienia. Z czasem może będziemy bardziej pod siebie robić, z tym że docelowo planujemy zbierać na mieszkanie i wtedy będzie hulaj dusza ![]() Trupek z szafy wypadł H&M: http://biznes.interia.pl/wiadomosci/...l,2107521,4199 Niedługo żeby się ubrać, trzeba będzie osobiście zgręplować wełnę, ufarbować, utkać i uszyć, żeby mieć pewność że nikomu się przy procesie produkcji krzywda i wyzysk nie dzieje (przy założeniu posiadania własnej lub zaprzyjaźnionej szczęśliwej owcy )...
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l: skóra musi oddychać przecież czasami....i nie jest to do konca tak, że podkład za kupe jest lepszy, bo akurat płaci się za kosztowna kampanię reklamową, samą markę etc. itp... Akurat ja wolę kobiety z subtelnym makijażem, a w lecie z ładną, zadbaną, lekko opaloną cerą, bez podkładu...Jak juz widze podkład srodkiem lata...to dziękuje....albo podkład na siłownie, basen, saune
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2015-03-12 o 15:50 |
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio sama w lazienkowych pieleszach robilam henne brwi i rzes i nawet mi wyszla wiec w weekend powtorze ten preceder..... najbardziej lubie panie na basenie/termach w pelnym makijazu ![]()
|
|
|
#3411 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym, nie namawiam do rezygnacji z makijażu. Sama to uwielbiam! Ale cenię sobie naturalność, efekt, gdzie widać jeszcze naturalną cerę, rumieniec. Wyjdę do ludzi bez makijażu, ale wolę siebie "Z". ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie ma szans przy tym o dokładne oczyszczenie skóry. Dobrze jest mieszać koloryzujący krem z kroplą delikatnego podkładu w razie konieczności. Przykre jest to, że schludność to za mało, pomimo kompetencji i doświadczenia. Liczy się prezencja przez duże P. Obcas, loki, makijaż, markowe "garsonki" czy garnitury. Nie każdy po prostu przykłada do tego wagę. A czy jest to niezędne do wykonywania zawodu? Cytat:
A z wiekiem będzie coraz gorzej. Róże i rozświetlacze także bardzo lubię Mam ich najwięcej.Cytat:
....no i gdzie było się na wakacjach.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozswietlacze uwielbiam!!!! Jaki Madziu poleciłabys bo mi sie obecne kończą a z inglota nie jestem za bardzo zadowolona....
Edytowane przez gabi1234 Czas edycji: 2015-03-12 o 17:20 |
|
|
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie w temacie, ale trzymam kciuki za kwestię z rodzicami .Co do Lidla, to już kiedyś pisałam na ten temat . Ostatnio też wpadłam rano po jogurt i prawie zostałam staranowana przez biegnących po jakieś dżinsy czy cośA makijaż... Jak ktoś nie potrafi się umalować, to lepiej niech się nie maluje. Natomiast inna rzecz, że niektórzy muszą malować się na co dzień. Pomijając dresscod, ale np. ja miałam duże problemy z cerą i bez makijażu raczej nie chciałybyście mnie widzieć. I tak, byłam w makijażu na termach, nakładałam w trakcie wakacji. Tyle że mineralny, więc chyba nie szkodził tak bardzo. Teraz, przy normalnej cerze, zdarza mi się chodzić saute.
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=user_k;50615896]Tak wiem, ze są kobiety, ktore nie przywiązują wagi do swojego wyglądu i ok, ja to szanuję, ale uwazam, że są sytuacje, ktore wymagają innego podejścia do sprawy. Ale nigdy bym się nie odważyła takiej osobie zwrócić uwagi.
Zrobiona a głupia to wcale nie lepsza od mądrej a niezrobionej, zgadzam się ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- niestety tak jest, ale Bieńkowska się mocno ogarnęła Chyba zatrudniła stylistę jakiś czas temu. Teraz chyba sama kombinuje Emanuel Berg koszule zaczęły być na porządku dziennym, potem Furle Niestety jak Cię widzą tak Cię piszą Nigdy nie mogę pojąć… jedna pani poseł, wie,że idzie na konferencje, kompletnie bez makijażu, paznokcie jakieś odpryski… ile oni zarabiają? Za mało? Myślę,że to jednak zależy od wychowania, jakiegoś poczucia estetycznego w człowieku najważniejsze co w głowie, ale na głowie też Ja np. bardzo źle się czuje bez zrobionego oka natomiast ust nie umiem ładnie pomalować jak np.Corii podziwiam ją zawsze jest zrobiona perfekt Wiadomo, co kto lubi i jak się czuje.
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie makijaż Kim Kardashian to majstersztyk i mogłabym tak chodzić na co dzień jak ona. Nawet jeżeli to tona szpachli, to podoba mi się to, wszystko jest dla ludzi, nie bez powodu powstały wszystkie te specyfiki. Lubisz delikatny i "naturalny" efekt to super, ja nie lubię. Pewnie daleko Ci do oceniania innych, nigdy nie o to chodzi w Twoich wypowiedziach, no ale chyba nikt mnie nie przekona, żebym nie używała Revlonu Colorstay, bo tak dla mnie będzie lepiej
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Konto usunięte
|
Ja zainspirowana tą dyskusją przestałam nosić podkład. Nakładam tylko trochę korektora zmieszanego z kremem nawilżającym na problematyczne strefy, a całą twarz przypudrowuję. Tak naprawdę to nie widać dużej różnicy, oprócz tego, że po wszystkich podkładach się świeciłam, a teraz nie
Myślałam że będę straszyć wyglądem cery a tu proszę ![]() Mi akurat podoba się taki naturalny, stonowany look jak u Claire Underwood z House of Cards
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę już Was cytować bo sporo by tego było
ogólnie, jestem przeciwna myśleniu - takiego mnie Panie stworzyłeś takiego mnie masz. Trzeba się dokształcać, realizować, dbać o zdrowie itd. Ludzie to wszystko popierają a jak mowa o ubraniach czy makijażu to już nie, problem Też nie lubiłam matematyki a uczyć się jej musiałam. Też miałam 2 lewe ręce do makijażu, nauczyłam się Nie jest mocny M111, jestem daleka od kopiowania brwi, napompowanych ust itd. Całe szczęście mam fryzjerów, którzy lubią klasykę i nic nie mówią na to, że mam taką samą fryzurę od roku I podobnie jak Gabi uważam, że słońce potrafi zakryć nasze niedoskonałości, ale jak się nie opalałam to zakładałam wielkie okulary i podkład nakładałam w pracy, zawsze się coś wymyśli. Nie zgodzę się, że wiedza jest najważniejsza, dla mnie wygląd to integralna część zajmowanego stanowiska. Panie w banku będące pracownikami najniższego szczebla mają ścisły dress code, czy chcą czy nie to muszą, to członek zarządu nie musi bo jest megainteligentny? I co do przykładu tej kobiety z uczelni, super, że jest mądra, że dużo wiedzy studentom przekazała, ale dla mnie swoim strojem okazuje brak szacunku swoim studentom i współpracownikom. Jak byłam w gimnazjum czy szkole średniej to w regulaminie był zakaz noszenie np. dresów. Na studiach takiego regulaminu nie ma, ale chyba każdy ma swój rozum. Ja bym się nie mogła skupić na wykładzie jakbym miała tak ubraną kobietę. Mój wykładowca niedawno przyszedł po imprezie w jeansach o 3 rozmiary za wielkich i wyciągniętym Tshircie, to nie strój w takie miejsce Wygląd zewnętrzny jest bardzo ważny i nie ma co temu zaprzeczać, z tego się bierze pierwsze wrażenie. I nie jestem jakaś wymagająca, nie oceniam tylko ludzi przez wygląd, nie przestanę się kumplować z kimś kto nie nakłada podkładu, nie zwrócę uwagi, ale uznam to w penych sytuacjach za niestosowne. Onaz, no właśnie wzięli się za Bieńkowską I bardzo dobrze.
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz ładną cerę Iza, nawet bardzo, szczerze zazdroszcze ja mam rumieńce jakies dziwne czasami
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
przypomniały mi się moje "znajome" z wakacji w Chorwacji:
...a dlaczego Ty się nie malujesz ?? (przed wyjściem na plażę) ... .. podkład chroni przed słońcem zawiera dodatkowe filtry ... dziecku odpływała zabawka w wodzie.. głębiej niż po kolana nie wejdzie i woła ... misiu (do swojego chłopa) chodź chodź bo ja nie mogę się zamoczyć ... ehh...
|
|
#3420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
ze wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

Niemniej makijaż robię delikatny, dla samej siebie, żeby się lepiej poczuć 

.