![]() |
#1681 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() do lipca zdaze taki jest plan, a jak ktos mi podsunie cos dobrego to dostanie po glowie i to mocno ![]() ![]() Nie wiem co chce dostac, bo za duzo tego jest, a na jeden raz to za duzo bedzie przeciez ![]() ![]() ![]() z alergia okaze sie wszystko w czasie jak bedziemy obserwowac nasze malenstwa, ale jednak mam nadzieje ze na nic synek nie bedzie uczulony..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty się odchudzaj, ale nie głódź przypadkiem ![]() nie no kosteczki z tej kasy nie zrobiłam na pewno. albo ją gdzieś wsadziłam (a przeszukałam 2 torebki, wszystkie kieszenie w kurtkach i płaszczach, portfel i nic), ale TŻ to schował w obawie, że kot to dopadnie, a z tym małym łobuzem to nigdy nic nie wiadomo. no masakra jakaś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Glodzic sie nie bede, juz nie jestem taka glupia jak kiedys, ale z czekoladek i fast foodow rezygnuje, nawet kawalka nie dotkne reka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co z truskawkami?? bo chyba ich już nie jesz od ostatniego razu?? ja mam ochotę na hamburgera... ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- zmiatam na tą pocztę i zakupy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
duze te twoje dziury ![]() ![]() juz ich nie jem bo sie ich boje, pokrzywka pieknie przechodzi, wiec nie chce ryzykowac truskawkami tez ![]() zrob hamburgery na obiad ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- ciekawe jak tam meganka ![]() antoxa wciaz biegasz na 7 pietro? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tym, że zostaniesz sama się nie martw, na pewno sobie poradzisz, ułożysz sobie dzień po swojemu. Pamiętaj, żeby odsypiać w dzień kiedy możesz. Tulę Was mocno i trzymam kciuki! ![]() Cytat:
my po spacerku, mała teraz dosypia przy otwartym balkonie ![]() była u nas moja siostra i brat, mała dostała kolejne ciuszki piękne, już się piorą ![]() ![]() dziewczyny czy Wasze dzieci mają suchą skórkę? my jesteśmy 1,5 tygodnia po porodzie i skórka jest sucha, zwłaszcza stópki i brzuch. Smarujemy na przemian balsamem i oliwką, położna mówiła, że to normalne na początku, po 9 miesiącach w brzuchu skóra musi się złuszczyć, ale ja bym już chciała mieć śliczną skórkę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zadomowienie
|
mama d wielkie gratulacje
![]() ![]() a co to tu się dzieje? jeszcze nie porodziły a już się odchudzają? ![]() ![]() powiem wam że.... jestem dzisiaj taka leniwa jak moja córka, nigdzie się nie wybieram i nic nie robię, czasem się pokręcę pomacham rękoma i nogami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a wszedzie pisze ze po 28 dż.. lub miesiacu... i jestem w kropce. herbata z rumianku... nie pomaga. a ZOsia preży się, płacze itp. a ja bezsilna jak jej pomóc ;( HELP ME! teraz biedna spi!!! wyczerpana. najgorsze, ze jak nie moze zorbic kup... mało mi zjada;( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1692 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za Was kochane!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
A propo dziur w mózgu - dziś nie fajna sytuacja mnie spotkała. Bylam w biedrze kupić rzeczy na obiad i wystawiam na taśmę zapłaciłam i pani pyta czy wszystko a ja ze tak. Spakowalam do torby i pojechałam wózek dowieźć. W wózku zauważyłam główkę czosnku ze nie wyciągnęłam na taśmę wiec się wrocilam zeby przeprosić i zapłacić. A pani do mnie "Ja widziałam ten czosnek dlatego specjalnie zapytałam czy wszystko A pani powiedziała ze tak". Wyszlam na zlodziejke za całe 1,49zl. Nie zauważyłam kurde przeprosilam i powiedziałam pani ze mogła od razu mi uwagę zwrócić ze nie wyciągnęłam a nie teraz takie teksty że udawałam ze juz nie ma nic w wózku. Masakra. Głupia pipa
#1694 | |
Rozeznanie
|
Nie biegam dziś po schodach tzn. zeszlam na dół ale do góry wjechalam windą bo miałam kawę i nie chciałam jej wylać :P
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny doczekałam sie najpiękniejszego momentu w zyciu !Chce Wam przedstawić mojego synusia Bartusia 3480g i 58 cm
Nie było łatwo bo rodził sie wraz z raczka przy główce i owinięty pępowina przy szyjce ale wszystko jest do przeżycia ! ImageUploadedByWizaz Forum1426346964.205595.jpg Smutno mi bo musi byc 2 h na obserwacji TZ do niego chodzi . Bolesne skurcze zaczęły sie o 11 o 15.05 juz był z nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje kochana!!! Doczekałaś się w końcu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1699 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam ze spaceru ok 14.20, zjadłam, zrobiłam pranie, poprasowałam ciuszki małej a ona dalej śpi
![]() ![]() Siostra przywiozła mi mój czytnik książek to będę miała co robić na nocnych karmieniach ![]()
![]() |
#1701 | |
Zakorzenienie
|
cześć kochane
![]() ja miałam kryzys laktacyjny ![]() czwartek mała cały przepłakała, w piątek była położna i okazało się , że mała za mało przybrała w dolnej granicy - mam ją dokarmiać mm choć ona wcale go nie chce. Jedyny plus , że wróciła do wagi urodzeniowej.Ale to marne pocieszenie. Mam chyba za mało tego pokarmu na jej karmienie, w dodatku jak się złości ściąga kapturki. mam do was dwa pytania: jedno to jak karmicie maleństwa przy jednym karmieniu - z jednej czy z dwóch piersi? a drugie do mam karmiących przez kapturki - jakie kapturki używacie? i czy macie takie które się nie odklejają od brodawek - bo ja karmię aventem i czasem się małej zwijają i się złości. nouvelle2 gratulacje - sliczna Zosia , a ile ma włosków ![]() Jak Ci mogę coś doradzić - moja mała miała 2680 g w drugiej dobie życia - kup sobie pieluchy 0, bo Ci się Zosia w 1 utopi , ja używam takich z Tesco ( bo wybór nie jest duży) ale są jeszcze Happy tylko nie mogę 0 nigdzie kupić. U mnie Emilka urodziła się 54 cm i w 56 ubrankach też się topi niestety.... Niunia trzymaj się dzielnie ![]() Ktoś mnie pytał o pas poporodowy - nie stosuję jeszcze , miałam lekarza zapytać przy zdjęciu szwów ale zapomniałam. Mierzyłam dziś jeansy sprzed ciąży i na brzuchu nie jestem ich w stanie zapiąć - nie to , że się nie mieszczę ![]() Co do suchej skóry my tez mieliśmy suchą skórę na nóżkach - smaruję jak przebieram za każdym razem mleczkiem do ciała z Hipp ale wczoraj położna powiedziała, że są super ![]() Cytat:
![]() ![]() dałaś radę to najważniejsze ![]()
4.03.2015 r - Emilia nasze największe szczęście ![]() ![]() Edytowane przez Hottie07 Czas edycji: 2015-03-14 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- ale mnie miednica boli, ciagnie mnie tam od wczoraj jak nie wiem...... ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- edithS gdzie jestes? ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
szkoda kawy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kapturków to mam z firmy BabyOno w aptece kupione za 10 zyla, ale tez są słabe. Młody albo je podwija,albo zrywa, albo same spadają. Próbowałam namoczyć je, co miało ułatwić przyklejenie się, ale lipa:/ nie wiem jak z medeli, JanMro polecała ![]()
![]() |
#1706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do kapturków ja mam medeli, ale też się odklejały, już nie używamy całe szczęście, bo strasznie mnie wkurzały ![]() ja karmie z dwóch piersi, u nas wygląda to tak, że najpierw jedna pierś, później przebieranie, bo zawsze jest kupa ![]() o pas ja się pytałam, ale też wydaje mi się, że za wcześnie trochę. Ja dalej śmigam w leginsach tak jak całą ciążę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zadomowienie
|
Hej Kochane, wyszlismy dzis ze szpitala. Ale wpadam do Was tylko na chwilke bo nie mam sily. Moze jutro Was doczytam, jedyne 40 stron. Cos czuje ze bede wielu z Was gratulowac.
Ja sie czuje fatalnie, porod byl straszny, napiszcie mi szczerze czy chcecie bym go opisala, nie chce nikogo straszyc. Wciaz do siebie dochodze a najbardziej moje krocze, strasznie mnie nacieli, odbyt boli mnie chyba bardziej niz cala pochwa...ehhh...dzis mam taki dzien, ze musze to wszystko przeplakac. Poki co kp sie udaje ale brodawki bola st rasznie wiec smaruje je kremem. Na razie ulgi to nie przynosi. A Helenka jest wspaniala, jutro wrzuce zdjecie.
![]() |
#1708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co do brodawek jak polecam maltan, mi pomógł jak brodawki zmasakrowałam laktatorem ![]() buziaki dla Ciebie i Helenki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a znowu moja mama ( też położna ale starej szkoły i nie praktykująca) mówiła, że z jednej do końca i zwariowałam, bo wiem, że obie chcą dobrze ![]() Cytat:
od soboty do poniedziałku wieczorek przybrała 70 g i od poniedziałku do piątku rano też 70 g następna kontrola w poniedziałek wieczorem - aż się boję.... ja też śmigam w ciążowych rzeczach - choć część jest na mnie za duża ![]() ale jeszcze trochę i będą jeansy - na tę okazję zakupiłam nowe ![]()
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiem ci ze nie jestes sama po ciezkim przezyciu, jedna z nas rowniez bardzo zly porod miala ![]() ![]() ![]() Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-03-14 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.