|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Dzięki za miłe przyjęcie. Na szczęście właściwie to gdyby nie kontrole u lekarza i badania to nie czuję że jestem w ciąży Do gin chodzę w swojej miejscowości na NFZ , babka nie ma dobrych opinii, ale to głównie ze względu na Krzysia. Na genetyczne usg jeźdżę do Krakowa do jednego z najlepszych lekarzy ma super podejście do pacjentek (dostał nawet nagrodę jako najlepszy lekarz 2012) - jak nie odbiera to zawsze oddzwania i to u niego na szpitalu chcę rodzić.
|
|
#4892 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry.
Piękny poranek. Dzisiaj będziemy malować pokój dzienny do końca tygodnia może wstawimy meble. W takim tempie remont będzie trwał do lipca przyszłego roku. Kropkaa zdrówka życzę. ![]() 16 dni szybko zleci.
Moje 2900 g i 49 cm szczęścia. 04.07.2015 http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png Edytowane przez Aviskowa Czas edycji: 2015-03-16 o 09:46 |
|
|
|
#4893 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sarrai, martwienie się jest chyba już wpisane w macierzyństwo, ale próbuj trzymać się tych dobrych wiadomości i pozytywów sprawy. Poza tym często jest tak, że no najnormalniej w świecie nie jesteśmy w stanie tak po ludzku nic zrobić - więc trzeba wierzyć w to, że ta nerka jednak będzie w porządku i że nie będzie w związku z tym żadnych komplikacji. A z drugiej strony, to dobrze, że nieprawidłowości zostały wykryte już teraz i możesz w związku z tym przygotować się na to, wybrać szpital z dobry oddziałem neonatologicznym, gdzie będziesz mogła być z dzieckiem. No i w sumie to Cię rozumiem, że się martwisz... ale wierzę, że wszystko będzie dobrze Cytat:
Cytat:
tak więc moje przeświadczenie o dziewczynce, poparte życzeniem Hani coś się rozjeżdża...No ale w czwartek usg połówkowe u mojego doktora więc mam nadzieję, że niepewność się skończy... Cytat:
- to Ty już ładny masz wiek ciążowyHehe... no i dużo szybciej odetchniesz niż ja... termin mam na 28 lipca a z usg to nawet 31 Cytat:
Cytat:
Bardzo smutno się czyta takie historie, ale z drugiej strony widząc ile masz siły dajesz nadzieję na to, że to jednak nie koniec świata. Ja miałam w przedszkolu chłopca, który wprawdzie nie miał aż tak rozległych schorzeń, ale też problemy z napięciem mięśniowym - długo na wózku i leżący, potem siedzący, a teraz ma prawie 7 lat i normalnie biega z dziećmi. Poza tym mnóstwo problemów ze wzrokiem, głosem, bo struny głosowe uszkodzone, w ogóle integracja sensoryczna całkiem zaburzona... ale był przy tym wszystkim tak pogodny i widziałam ile daje rodzicom opieka nad Nim... Po prostu cudny i wspaniały chłopiec. I u Was widzę to samo - choć na pewno jest Wam trudno również... a tak z innej beczki, to ja pochodzę z podkarpacia - a Męża mam z Rzeszowa |
||||||
|
|
|
#4894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4895 |
|
Rozeznanie
|
oj tak u mnie do porodu zostaly 3miesiace,2tygodnie i 1dzien;D czyli az 107dni<3
|
|
|
|
#4896 |
|
Zadomowienie
|
Mnie 113.
|
#4897 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mam nadzieje ze po terminie to nie bedzie..:P
|
|
|
|
|
#4899 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4901 |
|
Zadomowienie
|
mnie zostało 118 (obym dotrwała jak najdłużej). W LO po studniówce zaczęłam się uczyć do matury
|
#4902 |
|
Rozeznanie
|
Witam w poniedziałek
U nas powrót wiosny!! Dziewczyny dziś pewnie skończymy wątek. Jak tytuł na kolejną część ?? Tak jak teraz czy chcecie coś śmiesznego / innego ? Czekam na propozycje i opinie
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-03-16 o 10:43 |
|
|
|
#4903 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
A cos innego? Np cola?
|
|
#4905 |
|
Rozeznanie
|
Ja wolałabym zostawić taki tytuł jak był tylko z kolejną częścią ;-) bez problemu i kombinowania ;-)
|
|
#4906 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4908 |
|
Zadomowienie
|
Ja podobnie ja Palinka lubię ten nasz tytuł i już się do niego przyzwyczaiłam
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Marudo witaj, mam nadzieję, że z Krzysiem będzie już tylko lepiej. Ja mam dziś wizytę, pewnie znów badania jakieś dostanę + kontynuacja L4, takie tam .. usg raczej nie będzie, zresztą ja wcale nie czuję takiej potrzeby, mały ciągle wojuje więc pewnie wszystko ok ![]() Tak na marginesie, ostatnio jest jakby bardziej aktywny, czuję go częściej, jakby coraz mniej spał. Miłego dnia! U Was też tak pięknie dziś?
|
#4911 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też piękny dzień.
Ja od wczoraj jakoś dziwnie się czuje. Przemęczenie wiosenne czy inne coś. Coś mnie pobolewa brzuch i musiałam się przeprosić z nospa :-( W ogóle czuje, tak na wysokości pepka jak przyloze rękę ze mi się napina brzuch i po chwili znów jest normalny Ehhhhhh same atrakcje Synuś tez jakiś taki leniwy ostatnio no chyba ze go "zgniote" na siedząco ;-)
|
|
#4912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie martw się! mnie Młody dziś kopie po pępku, co nie jest przyjemne....
|
|
#4913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Mam problemy ze spaniem - mogę spać tylko na lewym boku... Chyba kupię sobie rogala do spania... |
|
|
|
|
#4914 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak próbuje na prawym boku to Franek chyba tego nie lubi i zaczyna mnie kluc s brzuchu. Ale dziewczyny pisały ze organizm najlepiej wie jak nam wygodnie i to jest ok ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Tak myślałam bo zazwyczaj po takim stwardnieniu, Franek po chwili daje o sobie znać ;-) Z każdym dniem coraz mocniej :-P
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-03-16 o 11:40 |
||
|
|
|
#4915 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To się pobawię w farbowanie... Wczoraj farbowałam wydmuszki i poszło mi kiepsko, mam nadzieję, że z ubrankami będzie lepiej hihi![]() Cytat:
Mnie się trochę zrobiło coś na kształt piegi dużej, ale podkładem dało się to przykryćCytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie się też tak robi już od dwóch tygodni, mam jednak wrażenie, że to nie dzidzia się wypycha tylko to skurcz jakiś. Bo jeszcze dzidzia była nisko a mnie się tak wyżej robi, poza tym wydaje mi się, że jeszcze za malutka jest. W 1c też się tak działo, wtedy czułam, że się wypycha mały ale to było troszkę później. Jak zaczęłam brać magnez to się uspokoiło
|
|
#4916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale dam radę W końcu już niedługo będę mogła spać jak tylko będę chciała, tylko krócej, z przerwami itd.![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- A co do słońca, to ja i tak będę używać jak co roku filtrów 50, 30
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Zadomowienie
|
Ja też filtry od 30 w górę więc się nie przejmuję ograniczeniami ciążowymi... poza tym u mnie na początku mocnego słoneczka wyskakuje wysypka i tak przez kilka dni niezależnie od filtra... a że jestem piegus, to i cerę mam bladą i skłonną do poparzeń więc uważam....
A co do twardnień brzuszka, to mi gin powiedział, że teraz to już powoli macica zaczyna ćwiczyć do porodu więc to norma i z każdym tygodniem będą te skurcze bardziej odczuwalne. Powiedział, że gdyby były bardzo bolesne, to wziąć nospę, zwiększyć dawkę magnezu a jak nie pomoże do na IP. Mi też Maluszek się wypina pleckami, ale czuję też skurcze takie delikatne od czasu do czasu |
|
|
|
#4918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to twardnienie takie bezobjawowe, bez żadnych odczuć, tylko jak przyłożę rękę to czuję, że się napina ![]() Nospę od wczoraj biorę, bo mnie znów zaczęło kłuć w bokach, więc dla świętego spokoju zażywam. Magnezu i tak już mam maksymalną dawkę jaka pisze na opakowaniu Ale ciąża potrafi mieć dziwnych objawów
|
|
|
#4919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4920 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was ma znaczny/nieznaczny niedobór żelaza? A jeżeli tak, to co bierzecie z medykamentów lub jecie wg specjalnych wytycznych?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

oczywiście już 3 godz. po poleciałam do szpitala, byłam zdziwiona ze tak cicho i kameralnie tam...
panie położne podobno milutkie :P
tak więc moje przeświadczenie o dziewczynce, poparte życzeniem Hani coś się rozjeżdża...

No ale dam radę