|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Moj nic nie lubi jeść wiec nie pomogę
zdaza sie ze niekiedy sie cieszy na pomidorówke i zupę warzywna. Ale przeważnie nawet nie chce próbować
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
hej
ale Wam fajnie, że urządzacie pokoje dzieci u nas do tego etapu jeszcze daleko...co do jedzenie to Szymek młóci wszystko co mu się poda, choć ostatnio zdecydowanie mniej jeśli chodzi o ilość jedzenia i czasem wieczorem nic nie chce jeść Szymek obraził się na nocnik bo polubił nakładkę na muszlę i woła siii jak mu się coś chce, choć nie zawsze się go zdąży usadzić ![]() a poza tym u nas nic nowego, zrobiliśmy w końcu szczepieni odra świnka różyczka. wstajemy codziennie ok 6 więc chodzę dzień w dzień przymulona. nie umiem się dostosować do takiej godziny poza tym bez zmian, jedna drzemka w ciągu dnia, szalone biegi po całym domu i gadanie tylko po swojemu- to tak podsumowując
|
|
#4533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojoj...czyli wygląda na to, że u nas wszystko w normie. Małgosia śpi już ponad 3 h...dwa razy próbowałam ją obudzić ale zasypiała.... Czyli znów będzie impreza do północy
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale jazda byla w kościele! Ludzi bylo malo, ławki puste to leos od razu obrał na cel przeskakiwanie przez nie góra
potem totalny ryk, na dworze nie chciał byc, zreszta wiało i zimno, jak tz go przyniósł znowu to juz uznaliśmy ze trzeba sie zmywać do chaty bo zagluszał bekiem księdza. Wypad życia to byl aa i podziwiam jak ktos robi chrzest dziecka w tym wieku, widze ze dla nas byłoby to niewykonalne.Cytat:
|
|
#4535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na obiad je to co my a ze śniadaniami mamy problem, bo kanapki nie - tzn chleb, kasza tez nie zawsze, najchetniej to jajko wcina no ale codziennie jajka jej nie bede robic
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię też niejadek. Najchętniej by samym mlekiem z mej piersi żyła eh ale lubi jeść kanapki z maslem i wedliną lub serem zoltym, ale muszą być dwie kromki chleba zlozone i w srodku ser/ wedlina
dziwactwo po tacie. Lubi tez jajka albo cale ugotowane albi jajecznicę. Lubi parówki. Czasem płatki kukurydziane z mm lub bulkę namoczoną w mleku. Zupy lubi ale nie papki tylko cale warzywa musza byc i wyjada groszki, ziemniaki, brukselki, brokuły itp. Ostatnio zrobilam jej twarozek z jogurtem i trochu cukru pudru dalam i bardzo jej smakowało. Naleśniki i racuchy uwielbia.Kiedys byl temat niekapków i bidonów. Niedawno kupiłam z aventa bidon niekapek termiczny i na prawde nie leje sie z niego. Polecam, chociaz dosc drogi. |
|
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszła spać o 23.00
![]() kahunia- a czy po kapuście nie ma jakiś rewolucji brzuszkowych? W sensie bąki się zbierają i jak śpi to się wybudza? Lulla- tak, makarony to jest jedyne co by jadła poza tym groszkiem i kukurydzą ale boję się, że ją utuczę tym codziennym makaronem.
|
|
#4539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4541 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- W niedzielę, jak adaś był pod opieką męża, to jadł tusz od drukarki. Stwierdził, że tak ładnie się bawił i cicho było. |
||
|
|
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4544 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Ja dziś w lepszej formie bo i noc lepsza. Wprawdzie pobudka z kurami o 5.30, ale za to ciągły sen dla syna i mamy. W porównaniu do poprzedniej nocy to jak wygrana w lotto Syn te breweria nocne odsypia etapami w dzień. Wczoraj 3h, dziś pewnie nie mniej będzie...Jeśli chodzi o jedzenie to Kostek zjada wszystko. Ale ma swoje ulubione typy: pomidor, papryka, zupa pomidorowa, ogórek kiszony... no i wszystko co niezdrowe np. paluszki... Jeśli chodzi o wizyty w kościele, to widzę, że wygląda to podobnie. Mój syn gania się w przedsionku, który oddzielony jest kotarą od głównej części. Potrafi w kółko biegać, byleby tylko tą kotarę minąć. Biegu do ołtarza mu zabraniam. Wczoraj ganiał się z jakimś 2,5-3 latkiem. Pierwszy raz widziałam, żeby nawiązał taki kontakt w zabawie z innym małym dzieckiem. Do tej pory zabawa była tylko indywidualnie albo z osobnikami minimum umiejącymi czytać i pisać Młodsze "człowieki" były traktowane jak przedmioty. A tu wczoraj miła odmiana. Biegali razem, porozumiewali się nawet, mój syn głównie gestami... no i jakie uśmiechy wzajemne szły...Tyle dobrze że nie wyje specjalnie w trakcie mszy. Czasem tylko woła dość donośnie "maaamaaa" i wtedy czuję wzrok wszystkich na sobie... Edytowane przez mostly_cloudly Czas edycji: 2015-03-17 o 09:23 |
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis piękna pogoda
![]() Cytat:
|
|
#4546 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
masakra! Leo jest dobry ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
no i w dodatku chlebek ble... a najlepsza jajecznica!!
|
|
#4547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na dworze piękna wiosna a ja w pracy gnije i marzne, bo mimo włączonego kaloryfera zimno.
|
|
#4548 |
|
Wtajemniczenie
|
mam głupie pytanie;p ile czekałyscie na zwrot podatku po rozliczeniu sie przez neta
bo kurde niby mówią 2 tygodnie u nas juz prawie 3 tygodnie od rozliczenia i cisza...a głupio dzwonic mi do us i pytac czy wysłali ;/ zastanawiam sie czy poszły czy nie czy jakiś błąd w picie czy co ..
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzwoniłam w piatek do us. Wpierw stwierdzili weźmie dostali w ogole nic od nas ale w końcu sie okazało ze puścili przelew. Czyli po 8dniach roboczych ale ja jeszcze nie mam na koncie. I nie wiem ile dostaniemy bo księgowa mowila raz tak raz tak.
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głodny był pewnie :P Moja Majusia też bardzo lubi ogórki kiszone i sam makaron jedzony łapkami. |
|
|
|
|
#4551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem moze tez zadzwnie i zapytam..
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Serio przy rozliczeniu internetowym mają 2-3 tygodnie na zwrot? ? ?
Dziś nas rozliczam
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
Maja 3 miesiące ale jak przez neta to szybko idzie.
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wysłałam wieczorem 3 marca i czekam dalej
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam noc-koszmar. godzine darcia sie mimo ibupromu |
|
|
|
|
#4557 | |
|
Raczkowanie
|
Hej z rana! Widze, że motywujecie do złożenia deklaracji.. Muszę się za to wziąć w wolnej chwili... tylko z tymi wolnymi chwilami jest jakoś słabo
![]() Dziś u nas noc spokojna. Pospaliśmy. Wyjątkowo nawet dłużej, bo do 6.30 i bez pobudek w nocy. Także luksus. Fajnie, że pogoda wiosenna i dzień się wydłuża. Więcej będzie można bawić na powietrzu. W końcu z tych czterech ścian człowiek zacznie wychodzić. Jeszcze tylko, żeby można było zrzucić tonę tych ciuchów. Bo ubieranie u nas zawsze jakoś jest mocno czaso i energochłonne. Kostek zazwyczaj mi ucieka... myśli chyba że to zabawne jest tzn dla niego na pewno...---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Współczuję. Też takie noce miewaliśmy. I z doświadczenia wiem, że nie zawsze to zęby... Czasem się coś śni... i dziecko potem takie przerażone i uspokoić długo ciężko. Edytowane przez mostly_cloudly Czas edycji: 2015-03-18 o 08:55 |
|
|
|
|
#4558 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja własnie rozliczyłam sie 26 i dalej cisza...---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
w zeszłym roku dostałam po dwoch tygodniach nawet niedawno moja siostra rozliczala swojego szwagra miał dosyć ładny zwrot około 3 tysięcy i dostał po dwóch tygodniach wiec sie zaczynam zastanawiac czy jakiegos błedu u mnie nie było ze tak długo czekam ...---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- to wczoraj mineły u Ciebie dwa tygodnie daj znac czy dostaniesz w tym tygodniu ;p ja dzisiaj chyba znowu zadzwonie bo wczoraj nikt nie odebrał jak dzwoniłam...
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nietypowo - prosba od Hafiji UWAGA BARDZO WAŻNE! Razem z farmaceutą piszemy dla Was artykuł na temat stosowania Bromergonu. Czy któraś z Was miała przepisany Bromergon na zmniejszenie lub zatrzymanie laktacji? Czy podzieliłybyście się Waszymi doświadczeniami ze stosowania tego leku? Kto Wam przepisał i z jakiego powodu? Jak się czułyście po jego zażyciu? Ile czasu zażywałyście? Piszcie na blog@hafija.pl |
|
|
|
|
#4560 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuski. U wiekszosci dzieci watkowych jest problem ze spaniem. U nas tez, ale od 3nocek jest poprawa. Budzi sie ze dwa razy w nocy ale dam my smoka, przykryje i spi dalej. Bsrdzo zwracam uwage na to zeby nie patrzyl na tv, piosenek na youtobe tez mu juz nie puszczam. Zaczelam go tez wczesniej klasc wieczorem. Godzinę przed usypianiem czytamy ksiazeczki albo uklafsmy klocki zeby sie wyciszyl... Nie wiem czy to zbieg okolicznosci ale poki co dziala
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

zdaza sie ze niekiedy sie cieszy na pomidorówke i zupę warzywna. Ale przeważnie nawet nie chce próbować
u nas do tego etapu jeszcze daleko...
i woła siii jak mu się coś chce, choć nie zawsze się go zdąży usadzić 

potem totalny ryk, na dworze nie chciał byc, zreszta wiało i zimno, jak tz go przyniósł znowu to juz uznaliśmy ze trzeba sie zmywać do chaty bo zagluszał bekiem księdza. Wypad życia to byl
wymiana okna spowolniła prace

no i w dodatku chlebek ble... a najlepsza jajecznica!!
bo kurde niby mówią 2 tygodnie u nas juz prawie 3 tygodnie od rozliczenia i cisza...a głupio dzwonic mi do us i pytac czy wysłali ;/ zastanawiam sie czy poszły czy nie czy jakiś błąd w picie czy co ..

02.08.2006 r Ty i Ja...
09.09.2013