Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-18, 09:08   #181
martynka2812
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Nie martw się, mi to samo dziś wyszło teraz już coraz ciężej utrafić moment i pomiary mogą zawierać 'błąd pomiarowy'. Mój dziś 2x zmierzył i za drugim razem wyszło mniej. Poza tym powiedział,że tu pozycja np w moim przypadku robi swoje bo ma tyłeczek na dole a główkę u góry i to utrudnia działanie.
Wiem, tydzien to niewiele, dlatego staram sie nie martwic, miesiac szybko zleci do nastepnego usg moja tak samo lezy, glowka do gory

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Dziękuje za trzymanie kciuków.
Będę miała Córeczkę.
Waży 684 g, czyli idealnie co do tygodnia i dnia ciąży.
Jesteśmy bardzo szczęśliwi z płci i z tego, że jest zdrowa.
Gratuluje poznania plci moja wazy ponad pol kilo, z usg wychodzi 22tydz 1dz.

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
co używasz na ból gardła??? kurczaki, bo i mnie zaczęło boleć :/ jedyne co mi do głowy przychodzi to płukanie roztworem wody z sodą...
a tymi pomiarami, a raczej różnicami w pomiarach to się nie przejmuj nigdy nie jest idealnie, kiedyś czytałam, że nawet różnice 3tygodniowe są w normie..

ja sprawdzam na dziecko.haczewski.pl

Gratulacje!!!! Czyli jednak robi się nam równowaga w przyrodzie i liczba dziewczynek jak i chłopców jest już prawie taka sama

Hehehe też miałam takie "rozstępy" :co jest: od gumki w spodniach porobione :P albo rozstępy na piersiach od biustonosza... także luz :P

Ja byłam w Rossmannie, niby nic nie kupiłam, ale poszło 100 złotych.
Kupiłam sobie teraz balsam na rozstępy z Ziaji Mamma Mia. No i kolejną butelkę Pflege Ol z Babydream Na razie rozstępów brak a i na stan skóry nie mogę narzekać ale ja to ztych co się balsamem tylko w lato smarowały tak więc samo przez się sprawia, że skóra lepiej nawilżona.
Mam prenalen pastylki i syrop, paskudny ale pomaga. Do tego mam pozwolenie na sole emskie, i rutinoscorbin. Nie no, jakby byla 3-tygodniowa roznica to pewnie byl pedzila gdzies dodatkowo na 3d o tej tygodniowej staram sie nie myslec, bo pewnie stres by bardziej zaszkodzil.

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
hej, jestem - wróciłam po wizycie, zjadłam kolację i już Wam piszę co i jak a więc wiadomości są i dobre i złe. Dobre takie, że Zosia nadal jest Zosią i mogę kupować sukienki poza tym jest zdrowa, waży 550g, tylko już drugi miesiąc twarz zasłaniała i nie idzie sprawdzić wargi zajęczej między innymi. Doktorek mnie lekko uderzył w brzuszek, żeby ją skłonić do jakiegoś ruchu, ale gdzie tam, dobrze jej z ręką przy twarzy. Szyjkę mam długą na 4,7cm, więc też ok. No a teraz gorzej. Moje łożysko się nie podniosło, nadal jest przodujące. W związku z tym mam na siebie uważać, leżeć nie muszę cały czas, ale zakaz dźwigania. Jak za miesiąc się okaże, że nic się w tej kwestii nie zmieniło to kładzie mnie do szpitala, podają mi sterydy na rozwój płuc u małej i wypuszczą do domu, żeby w razie krwawienia mogli mnie z biegu ścinać choćby w 7 miesiącu i dziecko miało szanse na przeżycie i zdrowy rozwój. Może być też tak, że donoszę do terminu i nie będę krwawić, ale lekarz woli dmuchać na zimne, niż miałabym stracić Maleństwo przez jego ryzykanctwo.

Jeśli chodzi o preparaty na wypadanie włosów to mój mąż ma przetestowane szampon Novoxidyl oraz Loxon 5% (dostał bez recepty). Stosuje ten szampon raz w tygodniu, a Loxonem psika się po każdym myciu włosów. Niby przez rok trzeba stosować taką kurację, żeby przyniosła efekty. On jak na razie stosuje niecałe pół roku i jest rewelacja. Chyba w młodości nie miał takich włosów, jak teraz :P a naprawdę zaczynał już łysieć, mimo 30 na karku - dopiero kilka osób już mu mówiło, że jakoś mu włosów przybyło, więc efekty są widoczne!

Aha no i zapomniałam o wadze. Znów przez miesiąc mam 3kg więcej. Bałam się, że nie dobiję do 50kg do wizyty, a ja dzisiaj miałam 52,5kg. Aż nie mogłam uwierzyć

Fuertka ślicznie proszę o dopisanie terminu kolejnej wizyty na 14.04.2015
Bedzie dobrze, widac ze lekarz wie co robi a nie bladzi i kombinuje na slepo.

Zastanawiam sie co pierwszego kupic malej

Edytowane przez martynka2812
Czas edycji: 2015-03-18 o 09:17
martynka2812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 09:08   #182
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Ja napewno chcę, żeby był mąż i właściwie na tym bym poprzestała. Kocham swoją rodzinę, ale wolałabym, żeby byli w domach, a o porodzie dowiedzieli się dopiero po wszystkim... Nie lubię tłumów, ogólnego stresu. Jestem bardzo zadaniowa i najlepiej funkcjonuję w sytuacjach stresujących solo - tylko i wyłącznie. Potrafię się skupić i wiem, że mogę liczyć tylko na siebie.
ja mam podobnie

w 1c żona ojca akurat przyjechała w odwiedziny (nie lubimy się) a ja zaczełam rodzić, więc została ze mną do porodu czułam się mega niekomfortowo do tego pozniej ona wszystkim opowiadała jak to przy narodzinach była ... że taka super babcia z niej

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 09:08   #183
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
U mnie w firmie zatrudnionych jest mniej niż 20 osób, a chcę iść na zwolnienie od 20 kwietnia, wówczas chyba za kwiecień otrzymam kasę od pracodawcy. A potem wkroczy ZUS za maj, czerwiec i kawałek lipca...
ogolnie za 33 dni zwolnienia plci pracodawca a pozniej ZUS. i tu sie sumuja wszystkie zwolnienia ktore mialas w tym roku do tych 33dni. wiec jesli 33dzien sie skonczy to od 34placi juz ZUS
Stary 2015-03-18, 09:10   #184
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Przechodzilam obok outletu i kupilam sukienke dla dziecka, pierwsza

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Wlasnie widzialam, ze Ty masz. Ja mam dopiero w srode
25.03 ??

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Niestety jeszcze się źle czuje
Ale humour dopisuje bo pagoda piękna

Najważniejsze - dziewczynka pozostaje dziewczynką
Mała urosła o 23 dni w 17 dni Tak więc termin porodu mam ok 3 lipca Mała ułożona miednicowo więc na chwilę obecną miałabym cesarkę no ale to fiknąć może do 38 tygodnia więc niema się czym martwić
Ze szczęścia oczywiście zrobiłam małej i sobie zakupy
Cieszę się, że wszystko ok!!

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jako mamy lipcowe jakie ciuszki dla dzieciaczków bierzecie do szpitala? Krzyś jest grudniowy więc nie jestem w temacie.
Chce się teraz spakować by mieć spokój (cc będę i tak mieć 2 tyg. wcześniej przed terminem) na "starym" grudniowym wątku dziewczyny rodziły już nawet od 6 mc -8 mc (dzieci zdrowe).
Głównie pajacyki, ale pewnie też jakieś body, skarpetki i czapeczki.
Na wyjście jeszcze nie wiem.
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 09:13   #185
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
hej, jestem - wróciłam po wizycie, zjadłam kolację i już Wam piszę co i jak a więc wiadomości są i dobre i złe. Dobre takie, że Zosia nadal jest Zosią i mogę kupować sukienki poza tym jest zdrowa, waży 550g, tylko już drugi miesiąc twarz zasłaniała i nie idzie sprawdzić wargi zajęczej między innymi. Doktorek mnie lekko uderzył w brzuszek, żeby ją skłonić do jakiegoś ruchu, ale gdzie tam, dobrze jej z ręką przy twarzy. Szyjkę mam długą na 4,7cm, więc też ok. No a teraz gorzej. Moje łożysko się nie podniosło, nadal jest przodujące. W związku z tym mam na siebie uważać, leżeć nie muszę cały czas, ale zakaz dźwigania. Jak za miesiąc się okaże, że nic się w tej kwestii nie zmieniło to kładzie mnie do szpitala, podają mi sterydy na rozwój płuc u małej i wypuszczą do domu, żeby w razie krwawienia mogli mnie z biegu ścinać choćby w 7 miesiącu i dziecko miało szanse na przeżycie i zdrowy rozwój. Może być też tak, że donoszę do terminu i nie będę krwawić, ale lekarz woli dmuchać na zimne, niż miałabym stracić Maleństwo przez jego ryzykanctwo.

Jeśli chodzi o preparaty na wypadanie włosów to mój mąż ma przetestowane szampon Novoxidyl oraz Loxon 5% (dostał bez recepty). Stosuje ten szampon raz w tygodniu, a Loxonem psika się po każdym myciu włosów. Niby przez rok trzeba stosować taką kurację, żeby przyniosła efekty. On jak na razie stosuje niecałe pół roku i jest rewelacja. Chyba w młodości nie miał takich włosów, jak teraz :P a naprawdę zaczynał już łysieć, mimo 30 na karku - dopiero kilka osób już mu mówiło, że jakoś mu włosów przybyło, więc efekty są widoczne!

Aha no i zapomniałam o wadze. Znów przez miesiąc mam 3kg więcej. Bałam się, że nie dobiję do 50kg do wizyty, a ja dzisiaj miałam 52,5kg. Aż nie mogłam uwierzyć

gratki za Zosię !!! a z łożyskiem to strasznie dziwnie...moja lekarka w poprzedniej ciąży mi mówiła że do 30 tc nie ma co pakować sterydów (no chyba że są medyczne wskazania, jak u mnie, czyli krwawienia i zagrożenie ciąży) ... ale jeśli nic sę nie dzieje to nie ingerować w naturę.... bez konieczności of course

ale może i lepiej że lekarz taki nadgorliwy

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez caarolinkaa Pokaż wiadomość

A z tym głaskaniem brzucha to tak serio? Bo ja to głaskam na okrągło...
nadmierne głaskanie może powodować skurcze macicy i prowadzić do pojawienia się akcji porodowej... także najlepiej jest bez szaleństw

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-03-18, 09:13   #186
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
Witam wtorkowo

Jestem już po kontroli i w porównaniu do ostatniej wizyty to było super. Dostałam zwolnienie, co dla mnie najważniejsze, ponadto sama wizyta była też na innym poziomie. W sumie 1,5 godziny spędziłam w szpitalu, w którym normalnie przyjmuje też ginekolog na kontrolę. Trafiłam na przemiłą kobietę, która po dokładnym wywiadzie zrobiła USG, pobrała wymaz do cytologii i sprawdziła szyjkę (długa na 3 cm). Ponadto jeszcze badanie krwi i moczu.
Maksiu w ciągu tygodnia zmienił pozycję z poprzecznej na główkową. Mam nadzieję, że nie planuje już wędrować po brzuchu i tak zostanie :P
Poza tym wszystkie wyniki w normie.

Kolejna wizyta 17 kwietnia i wtedy też będą mi dopiero robić krzywą cukrzycową.

Zaczynam co raz więcej rozumieć na tych wizytach (a to dopiero druga) i myślę, że podczas porodu nie będę już potrzebowała tłumacza w postaci męża, będzie mógł mnie tylko wspierać i nie myśleć, o tłumaczeniu.

I największa niespodzianka, na koniec dostaliśmy wyprawkę dla mamy z mnóstwem próbek i zniżek do sklepów. Jakaś pielucha, butelka do karmienia, kremy dla dziecka, olwika na roztepy, sloiczek z Hippa, bodziak, skarpeteczki, łyżeczki dla dziecka itp.
Cytat:

Cieszę się, że wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Fuertko, mam połówkowe 23.03, dopiszesz?
Cytat:
Wszystkie wizyty dopisane
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 09:14   #187
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
U mnie w firmie zatrudnionych jest mniej niż 20 osób, a chcę iść na zwolnienie od 20 kwietnia, wówczas chyba za kwiecień otrzymam kasę od pracodawcy. A potem wkroczy ZUS za maj, czerwiec i kawałek lipca...
Bodajze 33 dni zwolnienia w roku oplaca Ci pracodawca,a potem wkracza zus wiec,zapewne za kwiecien i kawalek maja dostaniesz od,pracodawcy a potem zus
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 09:22   #188
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Ja na 90% też; ale mąż będzie czekał na porodówce pod salą cięć Jak mnie będą szyć to on będzie przy maluszkach - ważenie, mierzenie itd.; może uda mu się kangurować
u nas niestety nie ma szans na kangurowanie... na str szpitala jest info ze w przypadku cc nie ma możliwości towarzyszenia na sali porodowej ani kangurowania przez osobe towarzyszącą , a maluszek przywożony jest dopiero po 4h ...

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2015-03-18, 09:34   #189
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
wchodzisz w zasilki i jesli decyzja jest podjeta to tam bedzie widnialo a jesli decyzji jeszcze nie4 podjeli to niestety nadal musisz zerkac co jakis czas

To sobie zaloze

Cytat:
Już po śniadaniu i porannej lekturze

Polecam artykuł:
http://zwierciadlo.pl/2015/psycholog...3-fakty-i-mity

I miłego dnia życzę!
Ta, ta sama Pani psycholog napisala ostatnio ten artykul: http://mamadu.pl/117233,18-damskich-...ej-dziewczynki
Przepraszam, ale po pierwsze nie chcialabym corki wychowac na kretynke uzalezniona od faceta, a po drugie nie zyczylabym jej takiego faceta, ktory sobie guzika nie umie przyszyc

Nie lubie M. Ohme.

Cytat:
Nie lubię tłumów, ogólnego stresu. Jestem bardzo zadaniowa i najlepiej funkcjonuję w sytuacjach stresujących solo - tylko i wyłącznie. Potrafię się skupić i wiem, że mogę liczyć tylko na siebie.
To masz tak jak ja najlepiej samodzielnie sobie ze wszystkim radze, inaczej trace kontrole nad sytuacja

Ja poszlam krok dalej i zabronilam pielgrzymek do szpitala w ogole tylko moja przyjaciolka, ktora w tymze szpitalu i Tz moga mnie odwiedzic moja mama zrobila o to afere na cala rodzine, ze ja terroryzuje. Ona by pewnie chciala 24h/dobe siedziec i mnie denerwowac

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja mam podobnie

w 1c żona ojca akurat przyjechała w odwiedziny (nie lubimy się) a ja zaczełam rodzić, więc została ze mną do porodu czułam się mega niekomfortowo do tego pozniej ona wszystkim opowiadała jak to przy narodzinach była ... że taka super babcia z niej

Hahaha :haha:

Cytat:

25.03 ??
Wczesniej kupowalam bardziej dzenderowe rzeczy body, pajace, dres, nic rozowego

Tak 25.03.

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 09:40   #190
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
ogolnie za 33 dni zwolnienia plci pracodawca a pozniej ZUS. i tu sie sumuja wszystkie zwolnienia ktore mialas w tym roku do tych 33dni. wiec jesli 33dzien sie skonczy to od 34placi juz ZUS
Byłam też na zowlnieniu lekarskim tygodniowym na początku grudnia 2014 r. - to mi też odliczą?
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 09:49   #191
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Ja za to polecam artykul, ktory wlasnie przeczytalam: http://segritta.pl/moj-trzeci-trymestr-osmiu-punktach/

Z punktami 1, 3, 8 zgadzam sie w 100% z reszta jeszcze nie wiem uwielbiam Segritte i jej punkt widzenia, bo to tak jakbym czytala co mysle
http://segritta.pl/jak-wyobrazam-sob...ienie-piersia/

Highway to Hell
Stary 2015-03-18, 09:49   #192
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Byłam też na zowlnieniu lekarskim tygodniowym na początku grudnia 2014 r. - to mi też odliczą?
nie od stycznia sie beda liczyc
Stary 2015-03-18, 10:26   #193
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
nie od stycznia sie beda liczyc
Super, dzięki Cicha

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Zastanawiam się nad kolejną farbą do włosów, jaką mogłabym użyć w ciąży Zawsze się stresuję jak mam ufarbować włosy, ale wyglądam strasznie już i nie mogę na to patrzeć... Muszę... Zastanawiam się również nad fryzjerem poprostu...

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Dzisiaj tak pięknie świeci słońce - jak szłam do pracy, to miałam przypływ pozytywnej energii

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Czy któraś z mam może mi polecić dobrego fryzjera w Warszawie? Chodzi o farbowanie.
Stary 2015-03-18, 10:32   #194
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj tak pięknie świeci słońce - jak szłam do pracy, to miałam przypływ pozytywnej energii
Ja dzisiaj wyciagnelam nju balansy

Highway to Hell
Stary 2015-03-18, 10:32   #195
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Dzień dobry

Widzę, że udane wizyty były więc gratuluję Wam

Co do łożyska u mnie miesiąc temu było dość nisko, ale dzisiaj wizyta i ciekawe czy się podniosło czy obniżyło lekarz mówił że będziemy je obserwować więc się na pewno dowiem.

A te zastrzyki sterydowe na rozwój płuc u dziecka są strasznie nie przyjemne ale czego nie robi się dla maluszka
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 10:34   #196
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Widzę, że udane wizyty były więc gratuluję Wam

Co do łożyska u mnie miesiąc temu było dość nisko, ale dzisiaj wizyta i ciekawe czy się podniosło czy obniżyło lekarz mówił że będziemy je obserwować więc się na pewno dowiem.

A te zastrzyki sterydowe na rozwój płuc u dziecka są strasznie nie przyjemne ale czego nie robi się dla maluszkarosi:
Bolace?

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 10:38   #197
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Bolace?

Dla mnie były bardzo bolące samo wkłucie bolało, a potem jak zastrzyk się wchłaniał to jeszcze strasznie piekło przez chwilę.
Stary 2015-03-18, 10:39   #198
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezka_sytuacja Pokaż wiadomość
Dla mnie były bardzo bolące samo wkłucie bolało, a potem jak zastrzyk się wchłaniał to jeszcze strasznie piekło przez chwilę.
Przezyje trudno niech boli ale maliszek niech sie rozwija

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 10:49   #199
aknaa
Raczkowanie

Witam się po wczorajszej wizycie U dzidzi wszystko ok, tylko wyniki mi się trochę posypały i muszę brać żelazo. Do następnej wizyty muszę wypić ten wspaniały ulepek Trochę się tego obawiam, bo chyba jako jedyna tutaj, nadal wymiotuje. Średnio raz w tygodniu ale generalnie to mdli mnie cały czas i z glukoza może być ciężko. Fuertka mogłabyś zmienić dane na pierwszej stronie? Jednak będzie chłopak- Marcel
2 kwietnia robimy USG 3d, a 14.04 normalna wizyta.
Stary 2015-03-18, 10:52   #200
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry!
Piękny dzień mamy chyba ruszę na działeczkę trochę z sekatorem pobiegam

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
Ale za dużo nie szoruj bo podobno tak się po brzuchu nie należy za dużo dotykać, nawet gładzić po brzuszku nie powinno. Czemu to już nie pamiętam, coś z macicą.
Oj a ja go ciągle miziam .. aż TŻ się na mnie dziwnie patrzy i ciągle pyta po co tak ten brzuch macam .. chyba faktycznie muszę przestać ...
A i oczywiście nie szoruję mocno, tak delikatnie ale szorstką gąbką, tą taką naturalną (nigdy nie pamiętam jak toto się zwie)

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
u nas niestety nie ma szans na kangurowanie... na str szpitala jest info ze w przypadku cc nie ma możliwości towarzyszenia na sali porodowej ani kangurowania przez osobe towarzyszącą , a maluszek przywożony jest dopiero po 4h ...
A zdecydowałaś się na jaki?
Ja na początku chciałam Matkę Polkę albo Madurowicza ale jednak myślę teraz nad Medeorem i Gametą ..
Stary 2015-03-18, 10:55   #201
Truskawka31
Rozeznanie

http://www.muzykabobasa.pl/
https://www.youtube.com/watch?v=UGClpnIDpCM

Chyba zakupię
Stary 2015-03-18, 10:59   #202
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Oszczędzaj się nie dźwigaj. Wszystko będzie dobrze.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 11:08   #203
cicha1990
Rozeznanie

no ale bez przesady tez.. od dotykania i delikatnego glaskania skurczy sie raczej nie dostanie.. co innego masowac mocniej itd ale dotkniecie brzucha i kladzenie rak na nim to raczej skurczy nie wrozy^^
Stary 2015-03-18, 11:11   #204
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość

A zdecydowałaś się na jaki?
Ja na początku chciałam Matkę Polkę albo Madurowicza ale jednak myślę teraz nad Medeorem i Gametą ..
Myślisz nad Gametą w Rzgowie?
Ja na początku ciąży myślałam o Gamecie w Rzgowie, tylko podobno bardzo ciężko się tam dostać. Nie wiem czy to prawda. Jeżeli wiesz coś więcej to daj, proszę, znać.

Stary 2015-03-18, 11:13   #205
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
Witam się po wczorajszej wizycie U dzidzi wszystko ok, tylko wyniki mi się trochę posypały i muszę brać żelazo. Do następnej wizyty muszę wypić ten wspaniały ulepek Trochę się tego obawiam, bo chyba jako jedyna tutaj, nadal wymiotuje. Średnio raz w tygodniu ale generalnie to mdli mnie cały czas i z glukoza może być ciężko. Fuertka mogłabyś zmienić dane na pierwszej stronie? Jednak będzie chłopak- Marcel
2 kwietnia robimy USG 3d, a 14.04 normalna wizyta.
O kurcze, ale niespodzianka najważniejsze, że wszystko ok.
Ja na początku bardzo chciałam córcię, ale powiedziano mi już 3 razy, że będzie chłopczyk i chyba nie chciałabym aby nagle okazało się, że dziewczynka.
Stary 2015-03-18, 11:15   #206
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aknaa Pokaż wiadomość
.
Super niespodzianka. Witamy Marcela.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Już po śniadaniu i porannej lekturze

Polecam artykuł:
http://zwierciadlo.pl/2015/psycholog...3-fakty-i-mity

I miłego dnia życzę!
Ciekawy artykuł. Dzięki za wstawienie linka.

Stary 2015-03-18, 11:15   #207
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja slucha AC/DC :haha: niech sie przyzwyczaja, bo juz jej kombinuje skorzana ramoneske na roczek

A tak powaznie to poza AC/DC, Led Zeppelin i Perfect slucham tez duzo muzyki klasycznej: balet kocham, a ostatnio namietnie slucham Curly Heads

Cytat:
no ale bez przesady tez.. od dotykania i delikatnego glaskania skurczy sie raczej nie dostanie.. co innego masowac mocniej itd ale dotkniecie brzucha i kladzenie rak na nim to raczej skurczy nie wrozy^^
tym bardziej, ze chociazby krem tez jakos trzeba wetrzec w skore

Highway to Hell
Stary 2015-03-18, 11:18   #208
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć
U nas dziś pobudka o 7:00 ; ale za to zapowiada się kolejny piękny dzień
Ja za to pobudka o 4:45.. w nocy spać nie mogłam.. tak mnie gardło bolało :/ płukałam wodą z sodą.. teraz w pracy jestem i mam hallsy czarne i po wyjściu lecę do apteki po ten prenalen.. bo nie wyrobię... jeszcze na dodatek w pracy to niewiele gadam - tzn. stanowisko tego nie wymaga. Ale od poniedziałku jest ta Pani za mnie na zastępstwo i muszę jej różne rzeczy tłumaczyć i masakra jakaś z takim bolącym gardłem.

Cytat:
Ja na 90% też; ale mąż będzie czekał na porodówce pod salą cięć Jak mnie będą szyć to on będzie przy maluszkach - ważenie, mierzenie itd.; może uda mu się kangurować
U mnie, jeśli skończy się CC to też chcę by mąż był właśnie ze względu na kangurowanie.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Mnie osobiście denerwuje ta muzyka po prostu nie odpowiada mi Mały będzie słuchał tego co ja hehe
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-18, 11:25   #209
Aviskowa
Zadomowienie

Dzisiaj będę robić za taksówkarza. Ciężkie jest życie kierowcy.
A tak poważnie, to wreszcie dzisiaj się wyspałam wstałam o 10:30, wypoczęta i zrelaksowana. Może wczorajsze dobre informacje na to wpłynęły.

Sarrai zdrówka życzę. Oby syrop pomógł.

Zadzwoniła do mnie dzisiaj położna i umówiła się na 1 spotkanie szkoły rodzenia. Mam naszykować pytania, a ja jestem jedno wielkie pytanie, to się troszkę zdziwi.

Stary 2015-03-18, 11:30   #210
PalinKa_88
Rozeznanie

Cytat:
Witam się i ja w dniu dzisiejszym
Pogoda cudna, i w końcu zmobilizowałam, się do zrobienia prania i chyba na 1 wsadzie nie poprzestanę
Wczorajsze poranne zawroty głowy, powróciły wieczorem. Dziś już ich nie ma - odpukać

Czytałam o tej muzyce i nawet gdzieś słuchałam, ale też mnie trochę drażni. Od kilku tygodni puszczam Franiowi "Kołysanki-Utulanki" Umer i Turnaua.
Są cudne, a Kołysanka dla Okruszka to mój hit I nie mogę się doczekać, jak będę tuliła Synusia i mu nuciła
Oprócz tego "musi" słuchać tego co ja i Tż no cóż mam nadzieję, że SOAD, Strachy na Lachy i Lao Che mu się podoba AAA i mój ukochany Leszek Możdżer
Swoją drogą niezły rozrzut

Edytowane przez PalinKa_88
Czas edycji: 2015-03-18 o 11:32
PalinKa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości