|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Natalitka 5cm.
Synek dzis 4 dzień ospy, ogolnie wam powiem, że jest spoko, ma krosty, nawet sporo, na języku ma, na powiece dolnej, ale poza tym nie widac , że chory, gorączki wogole nie ma, rozrabia jak zwykle Przy wirusie bostonskim, ktory przechodził w wakacje, ospa to pikuś. Tylko przykro mi że nie moge go przytulic, staram sie ograniczać kontakt.
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
vikicullen duzy maluch
![]() Tz ma mi zajechac po ta maske jakby tak patrzec to nic w ciazy nie wolno... ech.a mi dzis zwrocila kase i recepte w aptece , bo nie mieli 100mg i wiedziala od razu o co chodzi. czyzby specjalnie to zrobila? ja dzis mam kotlety mielone z pieczarkami i papryka na obiad. ![]() dziewczyny a jak to jest z myciem toalet? tez nie mozna? wczoraj jak zaczelam myc domestosem to przez pol godz go czulam w nosie, chociaz staralam sie nie wdychac.. :// |
|
|
|
#4143 | |
|
Zadomowienie
|
Ale duzy, jak ladnie buzie widac
Cytat:
Ta chemia gospodarcza to niby nie jest taka zla, radza jedynie nie przesadzac z wdychaniem. Ale jak juz bedziesz miec maseczke to mozesz zalozyc, bedziesz spokojniejsza ![]() Dziewczyny, naszlo mnie na... kotlety z boczniakow smazone w panierce A teraz wciagnelabym zapiekanke, taka ze swiezym serem i pieczarkami a do tego skisly kefirek Dziewczyny a te ciasta w proszku z paczki to nie sama chemia (jak zupki chinskie)?
|
|
#4144 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko troszkę słabo widać, bo nie ostre zdjęcie wyszło, ale chyba widzę buźkę i nosek
![]() Natalitka podejrzewam, że te bóle głowy mogą być też z niedotlenienia. No i hormony robią swoje. Kurde tylko jak pytałam dr czy mogę chociaż na ławkę iść koło bloku to powiedział, że jeszcze nie i trochę się boję, żeby później sobie w brodę nie pluć jak coś się stanie. No nie wiem. Może jutro jak będzie ładnie wyjdę na chwilę. Teraz żałuje, że nie mieszkam na parterze bo najgorsze schody przy krwiaku ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Amelie Domestos nie bardzo. U mnie mąż myje kibelek zawsze Teraz to w sumie nic nie mogę, ale jakbym mogła to i tak on by mył kibelek. Choć z maseczką i w rękawiczkach to chyba ok.Pasztetnik sprawdziłam te ciasta i w krówce są jakieś E, ale zobaczyłam w internecie i są bezpieczne. W Karpatce w ogóle nie ma E więc luzik Najgorsze to te zupki wszystkie w proszku chyba---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
|
#4145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w avatarze synek, tylko, ze na zdjęciu ma 9 miesiecy, a teraz 4,5 roku
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do pysznych slodkosci polece wam fajnego bloga mojewypieki.com od samego patrzenia slinka cieknie
że nie opuszczę Cię..." --> 30 czerwca 2012 )Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2015-03-21 o 17:22 |
|
|
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, chyba mi sie poprawilo bo po paru dniach w koncu czuje glod w żoładku i nie zwracalam jeszcze
Aha i... bekam i bąki puszczam to znak ze żołądek odpalil bo z tydzien tego nie bylo, sorki jak kogos obrzydzam ale tak sie ciesze Co prawda na razie mam zachcianki na rzeczy konkretne (i niestety malo bogate w witaminy) ale ciesze sie i tak
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-21 o 18:08 |
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bosz, jakie cudne foto, w Prima Aprilis nie odpuszczę mojemu gin i ma mnie przełączyć na 4d i też chcę kropeczkę taką na zdjęciu!! Zazdrość :PJoł takie miałam obawy gdy ją paliliśmy, że nas sąsiedzi wezmą za Ku Klux Klan ![]() Śliczny maluszynek Cytat:
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
jestem daleko w tyle z nadrabianiem ale jestem od środy w domu z dziećmi a to oznacza że nie ma czasu na kompa Jutro idziemy do mojego taty na imieniny więc znów dzień bez kompa a dzisiaj byliśmy z tż-tem na filmie "Bóg nie umarł" naprawdę polecam. ![]() Cytat:
![]() a ja zjadłam 2 kanapki z sałatą, rzodkiewką, pasztecikiem domowym z królika, ogórkiem i szczypiorkiem mniam ale pycha chyba zrobię sobie jeszcze jedną ![]() no i trochę was poczytam póki dzieciaki bajkę oglądają mam jeszcze jakieś 20 minut :P ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zezarlam pizzę zamówiona i male udka kurczaka z sosie bbq . o tak. Tez mam ochotę na typowo smieciowe jedzenie. Nic normalnego i nudnego mi się nie chce tylko takie wymysly, no ale raz na jakiś czas można bp u nas to nie tak często :p kurcze sąsiedzi z dołu nas ,zaprosili na wieczór a mi się tak nie chce. zmęczona jestem po pracy. TŻ nie potrafi odmawiać :/
|
|
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam tylko propozycję (nie wiem moze już była poruszana) żeby nie wymyślać rymowanek tylko zostać przy "Październikowe mamusie..." wszystkie focie maleństw cudowne
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4156 |
|
Rozeznanie
|
Bardziej was systematycznie poczytuję niż się udzielam ale... czy wy też macie już brzuszek? Dziś zaczął mi się 12 tydzień i brzuch mi już wyszedł... mam nadzieje ze juz bardziej nie urośnie bo za 3 tygodnie wychodzę za mąż i chcę się zmiescic w suknię ślubną :p
|
#4157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż mi to ogólnie ciężko sobie coś kupić wolę dzieciom kupowaćCytat:
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Ok w takim razie opisuję wszystko ale mam problem z załadowaniem zdjęć więc spróbuję jeszcze przez kom jak tu naskrobię
![]() No więc dzidzia 5,7cm (urosła prawie cm od wtorku) doktor wszystko sprawdzał, wszystko pokazywał co i jak a maluszek tak skakał na początku, aktywny strasznie piękny widok. tż też mega wzruszony, obydwoje mieliśmy zaciesz cały czas na twarzy ale jestem szczęśliwa, że wszystko w porządku <3 mam filmik i tam super widać nóżki, rączki, paluszki piękny dzień wiosny dziś miałam. jeszcze raz dziękuję za kciuki spróbuję dodać zdjęcia
Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-03-21 o 21:02 |
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
witam się tylko przelotem.
mam nadzieję, że u was wszystko dobrze i że złych wieści nie było. u nas w domu niestety choróbsko panuje, mnie na szczęście najmniej chwyciło, ale najbardziej młodego, więc nie mam czasu wejść tu by was podczytać i pogadać. poza tym wszystko w porządku |
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik- mistrzyni zachcianek !
ja nie mam wcale. tzn na takie normalne w miare rzeczy ![]() tak mysle, zeby juz nie popadac w paranoje z tymi domestosami itd. gdyby tak patrzec na wszystko, to bysmy sie z lozka nie ruszaly ![]() u mnie raczej Tz nie umyje toalety
|
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi się dodać do mojego postu
mój maluszek <3 jeszcze do K wrzucę
|
|
|
|
#4162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Sto lat, sto lat
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a czepeczki dla chłopca na 2,5 roku ? taka wiosenna/jesienna?---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piekny bąbelek.a ja sie zastanawiam w ktorym tyg najlepiej isc prywatnie, zeby mi powiedzial plec w miare pewnie. 16-18? ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Malpka a ja sie Ciebie pytalam jak po wizycie , bo chyba sie nie chwalilas
|
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa przecudne maleństwo. Ja dopiero 2 kwietnia
mam genetyczne
|
#4165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po wizycie średnio w moczu coś wyszło więc do powtórki, tsh bardzo niskie więc do endykrynologa :/ i tak ooo. Nie miałam też usg i źle mi z tym więc idę w poniedziałek prywatnie bo jeszcze od początku nie miałąm ani razu
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ani razu? ja to bym ześwirowala ![]() ja cos te tsh mam wysokie 2,56 niby w normie, ale pierwszy raz w zyciu takie mam ![]() widzialyscie ranking naszego watku? najwieksza plociucha to Mala, pozniej ja a na trzecim Malinowa
|
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
tez sie bałam dopóki nie kupiliśmy skody kombi haha
teraz jest mi wszystko jedno i lubię nią jeździć ![]() Cytat:
poproszę o przepis
|
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
Troszkę Was codziennie nadrabiam, ale chyba dopiero na macierzyńskim będę bardziej na bieżąco
![]() Kuapouszka bardzo się cieszę, że lot udany ![]() Ja leciałam tydzień temu prawie, w pon 16go. W środę mam USG pierwsze oficjalne w UK. Boję się. Mam nadzieję, że Twoje w pon okaże się mega ładniutkie Malinowa i Viki ale super dziecinki!! Dziewczyny, wiecie czy można coś na stres brać w ciązy? Coś mocniejszego niż melisę? Mam w pracy dużo stresu teraz w związku ze starymi dziadkami dzwoniącymi i mającymi pretensje. I tak cały dzień.. Az mnie bolał wczoraj brzuch, po powrocie do domu i po wyluzowaniu od razu odpuścił. W sensie nie żołądek tylko jakby macica, czy coś. Wolę brać jakieś mocniejsze zioła niż dziecko denerwować 8 godzin w pracy. Dziś pracowałam, bo odrabiałam pon (wybrałam już cały urlop, od lipca mam nowy. Nie chciałam tracić kasy). Oj żałowałam, bo jednak ciężko było a jutro też 4h pracuję i od pon do piątku też. A w pon podobno tych dziadków dzwoni najwięcej. Robimy obsługę klienta dla gazety Daily Telegraph teraz. I dziadki dzwonią i zamawiają ksiązki. Tragedia. Głusi są, obrażeni jak się nie kuma ich imienia... Mam nadzieję że miałyście dziś cudny dzień
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra...Tz namówił mnie na McDonald's...ale się objadlam. Pożarlam cały zestaw i jeszcze duże lody z podwójną polewą toffi. Wiem, że to śmieciówka, ale czasem mozna:-P
|
#4170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz na macierzyńskim będziesz na bieżąco no w sumie przy pierwszym dziecko da się ale jak ma się jeszcze inne to ja będąc w domu jestem daleko w tyle ![]() Cytat:
kocham le lody z polewą karmelową
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

Przy wirusie bostonskim, ktory przechodził w wakacje, ospa to pikuś. Tylko przykro mi że nie moge go przytulic, staram sie ograniczać kontakt.

jakby tak patrzec to nic w ciazy nie wolno... ech.

A teraz wciagnelabym zapiekanke, taka ze swiezym serem i pieczarkami a do tego skisly kefirek 

dzidziuś 5,7cm więc od wtorku prawie centymetr urósł.
05.07.2008 

a czepeczki dla chłopca na 2,5 roku ? taka wiosenna/jesienna?