|
|
#271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LVI
Cytat:
![]() Cytat:
2. Za pózno, już ją pomniejszyłam ![]() Zresztą..i tak by na szlafmycę do kompletu nie starczyło... Cytat:
![]() 2. Dobrze,ze nie była ranna...ale i tak pewnie większe szanse by miala zraniona w lesie, niż jak by ją jakis myśliwy/leśniczy wytropil ... Dobrze,że tylko się strachu najadla... |
|||
|
|
|
#272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Macham znad popsutego żelazka Chciałam se dziś poprasować, ale nie było mi to dane Nie mniej jednak w parę minut wybrałam nowe Właściwe to pierwsze lepsze, które mi się rzuciło w oczy na ceneo, Tż poczytał opinie i zapadła decyzja
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#274 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
byłam dzis u optyka tznw vision express i sie załamałam..zmierzylam wszystkie chyba okulary ktore mi sie w miare podobały i jeden wniosek sie nasuwa-ja mam za mała morde! we wszystkich nawet niewielkich modelach z pełnymi oprawkami wyglądam jak samobieżne okulary
,---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
ja sie nogdzie ne wybieram w celu nabycia kwiecia ![]() chce kupic nasienie na sll wysiac i wojla ![]() Cytat:
o! a takiego bambusa to mozna kupic o t tak? fogle to pytanie mam z serii idiotycznych... -jak sie sieje? ![]() bo sczzerze powiedziawszy TZ posiał szczypiorek i sie nie udało
|
|
|
#275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chciałam mu zrobić niespodziankę i uprasować koszulę na koncert, a że sterta prania wyschła, to się porwałam na całość na początku szło ok, wyprasowałam wszystkie t-shirty, nawet te robocze z dziurami, spodnie, które tego nie potrzebowały, piżamy... ![]() no i została ta nieszczęsna koszula, zaczynam prasować, ale ona coraz bardziej pomięta. żelazko zimne, pokręciłam pokrętłem - nic. nalałam wody - nie grzeje, wylałam wodę - dalej zimne, sprawdziłam kabel, kontakt, wyłączyłam na godzinę i spróbowałam kolejny raz.... padło i więcej nie wstało a tz do dziś nie kupił nowego, koszula wciąż pomięta, ale ponoć te rzeczy które mu uprasowałam oszczędza i w nich nie chodzi, tylko leżą poukładane w szafie ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- to na pewno wina nasienia
|
|
#276 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a widzialas gdzies fajne czarne ew szare koszule? Cytat:
źle mu zyczysz ze mnie do niego wysyłasz ,no i on nie wszystkie oprawki chyba robi recznie.. ja to jestem serio jakas wybrakowana..mam fogle za mała głowe ,mama mowi ze moze to od przedawkownia vit d w dziecinstwe ,za szybki stwardniala i nie urosła
|
|
|
#277 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musiałby być pancerze, nie twarda d. Cytat:
![]() Okropne! Badania bym zrobiła wszystkie ![]() Cytat:
Super!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki bardzo, bardzo! Cytat:
Dla mnie też oprawki są za duże - można szukać w dziecinnych. Bodych z grubsza formę robi maszynami - ale takimi dawnymi, bo on po prostu taki warsztat rzemieślniczy ma A potem ręcznie robi - albo jak ma wenę, albo na zamówienie. Natomiast kwestię płyt - są wielowarstwowe, i zauszników do nich, dobiera indywidualnie To jest dobry pomysł - on często bywa na różnych targach, mogę go zapytać, czy ma w planie Kraków albo jakiś sklep tam Ja mam 7 oprawek od niego i wszystkie kocham ![]() Cytat:
![]() Ja mam głowę o wymiarach Gucia np Ach, te Mamy i ich teorie! Wymyślają androny, żeby uzasadnić coś, na co dziecko nie ma ochoty - a potem fantazjowanie zostaje
|
|
#278 |
|
Nindżopesz
|
Niee, same róźiowe i błękitne.
Też czekam niecierpliwie O! Ju, Poison ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Ad głów, jaką macie wysokość twarzy? Znaczy do linii czoła. Niedawno stwierdziłam, że moja jest strasznie wielka znaczy długa, ludzie normalnie mają około 17 cm a ja 22. |
|
|
|
#279 | ||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() 2. i jak? 3. byłam tam raz, wzięłam chyba normalną dużą latte na mleku sojowym i była okej Cytat:
Cytat:
a dziecinne mają z kolei za wąską tę część pomiędzy szkłami i się dorosły nos nie mieści tak serio to znalazłam tylko dwie pary oprawek dobrych na mnie szerokościowo, jedne kosztowały ponad 1000 zeta i były brązowe więc odpadły a drugie też brązowe i średnio mi się podobały..... nie masz za małej twarzy, tylko opraweek na wąskie twarze jest mało, takich ze szkłami ok. 45 mm poza tym teraz jest moda na masywne, a do Twojego typy urody to chyba nie koniecznie musi pasować....2. sianie nie jest takie proste jakby się wydawało i nie wszystko sieje się tak samo.... są poradniki w sieciuni.... Cytat:
aż zmierzyłam (od czubka brody do linii włosów, tak??) i mam ok. 19-19,5.... nie czuję abym wyglądała nieproporcjonalnie a Ty przecież jesteś wyższa, znaczy dłuższa, znaczy te 22 jest chyba okej
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2015-03-22 o 10:46 |
||||
|
|
|
#280 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. to następną razą spróbuję czegoś bardziej zwykłego bo ten gorzki imbir mnie dobił. 3. staram się ![]() 4. uff, źle zmierzyłam - też 19,5 (no, od brody do włosów). A w poprzek 12 i ciekawam ile ma Polly?
|
|
|
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To pójdę za ciosem ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#282 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() 4. żadne uff, większa głowa = więcej miejsca na mózg ![]() w sensie, na jakiej wysokości no i, ymm, jak, bo pionowo jeszcze się da wypukłości jakoś ominąć i przyłożyć miarkę, ale poziomo??
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#283 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mierzę tam gdzie najszerzej czyli na moich zalążkach kości policzkowych.
|
||
|
|
|
#284 | ||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() 2. pomiędzy brwiami? oczami? edit: tam gdzie jest najgłębiej, tak?edit 2: od tam gdzie jest najgłębiej do czubka mam 5 cm ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
człowiek się uczy całe życie.... no to w ten sposób mierząc mam 11,5 edit: a w dwuwymiarze w pionie mam 18,5 ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- ooo, jeszcze możemy pomierzyć długość palców
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2015-03-22 o 11:50 |
||
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle bardzo masz mi bliski punkt widzenia na zapachy - moglabym się podpisać. Ja myslę o Florabotanice - w twoim kontekście. A Allegorie? No i Cesarzowa - Imperatrice D&G, Masaki Fluo jest fajne. Osobiście mam typy na wiosnę - Etat Libre Archives 69 - pachnie wesoło i ciekawie, musuje, jest słodko - ostry. Drugi typ - Harissa cdG. Trzeci - Laine de Verre Lutensa Red - dzięki za uznane dla Poison Ale historia - są 3 chętne na obraz, rozgrywa się mały dramat, wzajemnie o sobie nie wiedzą (chyba?)
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2015-03-22 o 12:19 |
|
|
|
|
#286 | |||||
|
Panaroja
|
snad prawdopodobnie zaczynającego się przeziębienia
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Cytat:
spadam ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||
|
|
|
#287 | ||||||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Krwi dawno nie badałam. Odwlekam i odwlekam ![]() Cytat:
Chłopak ma oko do szczegółów i IMO b. fajnie kadruje. A zdjęcia pejzażowe są takie malarskie, baśniowe - z klimatem jednym słowem. Bardzo mi się podobają My też tak sądzimy - dlatego zrobiliśmy im powtórne użycie do celów słonecznych :P Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
3. Jak na razie faworytem jest jaśmin - czyli w sumie u mnie żadna rewolucja ![]() Cytat:
Uwielbiam Was Cytat:
|
||||||
|
|
|
#288 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#289 | |||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Cytat:
Ad. siania - bierzesz doniczkę z ziemią, robisz patyczkiem rowki głębokie na ok. 1-1,5 cm, wsypujesz do tych rowków nasionka (byle nie za gęsto, żeby się potem małe roślinki nie podusiły nawzajem), zasypujesz ziemią. Deczko podlewasz, chyba że ziemia już jest wilgotna. Na opakowaniu nie ma wytycznych odnośnie do siania? W sumie może w doniczce nie ma sensu zagrzebywac nasionek - ja się tak nauczyłam, bo przy domu rodzinnym było za dużo ptaków chętnych na świeże ziarenka ![]() ![]() Cytat:
![]() Dużo wit. C. Nie daj się przeziębieniu |
|||
|
|
|
#290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Nie tak łatwo ![]() Ziemia musi być odpowiednia, do wysiewu. I im mniejsze ziarenka tym cieńszą warstwa przykrywasz, najlepiej czegoś super drobniutkiego i delikatnego. Maleńkich( takich naprawdę maleńkich) czasem wogle się nie przykrywa, bo się nie przebija, ani nie podlewa już po wysianiu przez jakiś czas, tylko podlewa sie ziemię przed wysiewem i zostawia. Przykrywa się tylko te ciut wieksze i duże. Szykujesz ziemię, podlewasz ją, ( nie za mocno, żeby błota nie zrobić) podeschnie trochę, siejesz. Jak ziarenka średnie - duze to przykrywasz ok 0, 5 do 1,5 cm ziemi ( przeważnie na opakowanu jest napisane), przysypujesz i odstawiasz w cieple , sloneczne miejsce, np parapet. Chyba największy bląd jaki robią ludzie - pani, te nasionka sa do dupy bo mi nie wszeszly, a podlewalam ciagle to to, że miały za mokro. One nie mają stać w wodzie blocie i gnić. Maja mieć tylko lekko wilgotno. Jak siejesz coś dla siebie, to wystarczy jak podlejesz/spryskasz to takim zraszaczem do kwiatow, tylko żeby zwilżyć ziemię z wierzchu. I wystarczy.Nie lać dużym strumieniem, bo wtedy wbija się w ziemię i też z tego nic nie będzie. Nasiona wzejdą nawet jak są 1 - 2 lata po terminie, nie bez powodu producent przebija daty na opakowaniach po prostu wzejdzie tych nasion o kilka procent mniej niż w świeżych ![]() Cytat:
Zmierzylam miarką, wyszlo 20 Cytat:
Cytat:
![]() 2 Parabel, aileenn dziękuję w imieniu Młodego
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2015-03-22 o 13:08 |
|||
|
|
|
#291 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Gryx, ile Ci wyszło cm?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#292 |
|
Mother of Cats
|
Rejcz, a propos kwiatów: znasz Glorii Vanderbilt Vanderbilt? Wiem, że to nie są "czyste" kwiaty, ale czy taki typ wchodzi u Ciebie w grę?
|
|
|
|
#293 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#294 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Widziałam duuuużo mniejsze okularnice. IMO masz normalną głowę Ale wierzę w problem dopasowania. Może czas odwiedzić innych optyków. Dla mnie też większość okularów jest za duża a mam dużą głowę I nie, nie biorę udziału w serii pomiarów absurdalnych Nie załamuj się po Vision Expresie. JA tam też nic nie dopasowałam. Cytat:
Doskonale to ujęłaś Cytat:
Natomiast chyyyba jest zbyt Flora, no przynajmniej nie wzięła mnie na tyle że = mieć muszę, tylko na razie nic lepszego nie znalazłam ![]() Reszty nie znam Masaki i D&G wąchnę, dzięki. Masaki często niucham na półce i wszędzie czuję liczi, a nie znoszę. w D&G Imperatrice czułam kiedyś płyn do naczyń, ale to było kiedyś i mogłam się mylić Edit: Nuty na frag mówią, że jednak się nie myliłam Ale odbiór po czasie się zmienia. Zatem ciekawa jestem swoich obecnych wrażeń.Edit: obczytałąm Masaki Fluo - i już w teorii widzę, że lotosy i marakuje to nie moje klimaty. Co do niszy nie mam w okolicy gdzie teścić. Musiałabym zamawiać próbki. Czego nie wykluczam. Kiedyś tak robiłam, teraz mój zapał jest wprost proporcjonalny do środków fiannsowych Ja nie szukam flakonu Cdg - bardzo mi po drodze z firmą, uwielbiam. Do Lutensa nie pałam i odpuszczę bez żalu. Dziękuję Co do obrazów - jest jak mówiłam, że będą się o nie zabijać. Ja, gdybym była wyposażona w odpowiednią ilość kasy, to bym sobie kupowała od Ciebie seriami, żeby mieć kolekcję kilkunastu obrazów. Wiele z nich jest spójnych, wiele wyglądałoby fenomenalnie razem. Ja to widzę. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-03-22 o 14:39 |
||||
|
|
|
#296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja się do jaśminu dopiero przekonuję, i to wyłącznie w roli tła Ale zapach mi się podoba, tylko nie potrafię nosić go w roli głównej i w kompozycjach typu Ailen. Ale jak sobie siedzi w innych to mi nie przeszkadza, a wręcz bardzo pomaga ![]() Cytat:
Ja bym chciała coś tak zimnego jak Escentric 02 ale bardziej ukwieconego, mniej uniseksowego. Jak sie zrobię Escentric 02 (to mimo że Red ich nie czuła w testach) to ludzie w moim towarzystwie komplementują ale piękny świeży zapach, jaki to?. BTW ich mina na nazwę jest bezcenna No mnie o take coś chodzi zimny prysznic, kwaskowato wytrawny plus jakiś kwiat Notabene E.02 ma jasmina, niby głównie, ale jednak nie. Jaśmin tam na pewno nie gra głównej roli. Zapach jest zimno, wtrawno kwasny i wcale nie ma wypudrza się jak wszelakie irysiaki. No jest dla mnie genialny, jednak zbyt uniseksowy. Taki odbiór mój i mojego otoczenia. Przyglądne się typom. Cytat:
Dzieki Win za info Z lekko "staromodnych" perfum uwielbiam Sicily. No szaleję na jej punkcie, mimo że czuć, iż to nie ejst współczesny zapach i odstaje bardziej niż trochę od mojego emploi
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-03-22 o 14:41 |
|||
|
|
|
#297 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Wiem już, że chciałabym Balenciagę L'Essence - liście fiołka ![]() Ups ![]() Baru, pomocy kulinarnej! Mam szpinak (listki, nie mrożonka), co z nim zrobić, żeby było proste i bezzbożowe? Pierwsze skojarzenie to szpinak z lazurem i wymerdać z makaronem, ale makaron to zły pomysł w moim wypadku. (Trzy razy powtarzalam testy na jedzenie dużych ilości glutenowych rzeczy - bułki, ciastka, pizze, makarony, pierogi itp. - po okresie spożycia bardzo umiarkowanego. Jestem nie do życia: wata zamiast mózgu, śluz zewsząd, skąd może się wydostawać, ból łeba, zaparcia. No nędza i rozpacz.) Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2015-03-22 o 15:00 |
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#299 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
W sumie nigdy nie jadłam szpinaku na surowo
|
|
|
|
|
#300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie cedr, bo inne fiołki lubię. 2. Ja jem z oliwą, czosnkiem i jajkiem sadzonym; to wersja na ciepło, lub jako sałatka z suszonymi pomidorcami, serem ala parmezan, oliwkami i prażonym słonecznikiem. Z tym glutenem zgłoś się do odpowiedniego lekarza specjalisty, btw do kogo się z tym idzie? do gastrologa? Czy to oznacza celiakię? Czy może inne sprawy? Ja też obserwuję u siebie nadmiar śluzu ale nigdy nei zrobiłam testu ściśle pod kątem glutenu. Chyba do końca to u mnie nie to, bo jednak do pieczywa mnie ciągnie i jakoś nie cierpię wybitnie po nim Jednak znalazłam plusy makaronu - po włoskiej paście na sposób obojętny, nie jestem głodna przez cały dzień. Tak mnie betonuje. Także to mój taki typ potrawy na całodniowy pobyt poza domem i możliwością zjedzenia dobrych rzeczy na mieście. W ogóle to macham znad pseudo azjatyckiego rosołu, zainspirowała mnie Flo . Pseudo bo do klasycznego rosołu dorzuciłam po prostu mieszankę Shaghai Wok ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

]
), więc pojechaliśmy w las i tam została wypuszczona 

Czy duża dawka stresu w ostatnich dniach + nadchodząca małpa są wystarczającym wytłumaczeniem? Bo coś jest nie tak: nie mam ochoty na czekoladę 

,

Mnie zastanawia jedno - dlaczego takie przewlekłe leżenie w łóżku skraca życie (znacie pewnie powiedzenie, że "łóżko wyciąga")? 

Ja nie szukam flakonu