Scent Bar LVI - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-21, 22:33   #271
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LVI

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Jakże byśmy śmiały!
Ja po prostu chcę być panią na tych włościach
Która by nie chciala
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
no to już wszystko jasne czemu Gryx wybiera pierdzinki
a Stazja kupuje tyle szmaponów

zostaw, będzie pidżama dla męża
1.

2. Za pózno, już ją pomniejszyłam
Zresztą..i tak by na szlafmycę do kompletu nie starczyło...
Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Ale se gębę przy hajcowałam aż się Negatyw przestraszył ]
.

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy stoły już pozbijane?

A do mnie to w ogóle powiedzenie "najciemniej pod latarnią" pasuje

Jest!

To był początek października, późny wieczór, parę lat temu - początkowo myśleliśmy, że potrącona została, bo leżała z podniesioną głową centralnie przy szosie, parę metrów od lasu. Na szczęście jechaliśmy samochodem dostawczym, więc załadowaliśmy ją do tyłu i pojechaliśmy do leśniczówki - tam leśniczy stwierdził, że "co on ma z nią zrobić?" (), więc pojechaliśmy w las i tam została wypuszczona Musiała być w niezłym szoku, bo po postawieniu na ziemię stała jeszcze nieruchomo, aż po chwili ostrożnie poszła naprzód, znikając ostatecznie w ciemnościach lasu
1. To, to ze 2 h roboty, więc luuuuz

2. Dobrze,ze nie była ranna...ale i tak pewnie większe szanse by miala zraniona w lesie, niż jak by ją jakis myśliwy/leśniczy wytropil ...
Dobrze,że tylko się strachu najadla...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 22:34   #272
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

Macham znad wczorajszego czułego przytulania się do muru klasztoru - bo akurat pod Klaryskami moje mła postanowiło zasłabnąć i tym samym przerwać spacer przez Stare Miasto Czy duża dawka stresu w ostatnich dniach + nadchodząca małpa są wystarczającym wytłumaczeniem? Bo coś jest nie tak: nie mam ochoty na czekoladę

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
A...nie chwalilam się Wam

Młody zajął 3 miejsce w konkursie fotograficznym. Konkurs z lutego, a dopiero wczoraj się pochwalil. Zdjęcie miało być robione komórką. 1 - 2 miejsce zajeły zdjęcia robione telefonami marki , ktora sponsorowala konkurs, no i moim zdaniem byly takie sobie, jedno ustawiono majstrowane i drugie , ot ściana kolorowa. A Młody uchwycił naturę Tematyka to ''kolory''
Zdjęcia sobie pyka od jakiś 2 lat fonem, dopiero w grudniu kupił jakąś uzywkę Canona chyba i trochę bardziej wgryza sie w temat...moze będą z niego ludzie . Ale niektore foty robi naprawdę fajne

Macham znad popsutego żelazka Chciałam se dziś poprasować, ale nie było mi to dane Nie mniej jednak w parę minut wybrałam nowe Właściwe to pierwsze lepsze, które mi się rzuciło w oczy na ceneo, Tż poczytał opinie i zapadła decyzja Jeszcze nigdy niczego tak szybko nie wybrałam, trochę się boję A tamto może się zaniesie do naprawy, może nie, nie wiem czy warto
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 22:36   #273
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Pochwalisz się potem coś stworzyła?

:

Pochwalę
Chociaz to moj pierwszy raz od szkoły podstawowej, więc efek końcowy może być rozny...ale wizja jest, pomysł jest, chęci ( chwilowo przynajmniej )są...zobaczymy co wyjdzie
Stary 2015-03-21, 22:51   #274
Polly_
grozi wypollizowaniem

byłam dzis u optyka tznw vision express i sie załamałam..zmierzylam wszystkie chyba okulary ktore mi sie w miare podobały i jeden wniosek sie nasuwa-ja mam za mała morde! we wszystkich nawet niewielkich modelach z pełnymi oprawkami wyglądam jak samobieżne okulary ,

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Znad wqrwa wielkiego jak sama galaktyka! Jak zrobić tak, żeby nie być za dobrym na każde zawołanie, no wiecie - przynieś, wynieś, pozamiataj, zrób to, zrób tamto, wyjdź z psem i śmieci przy okazji wynieś?! Coraz częściej myślę, że tylko wyemigrowanie gdzieś dalej tutaj pomoże, bo jak widać na wdzięczność jakąkolwiek, ludzką taką i naturalną, liczyć co nie mam

Chryste! Polly! Lepiej nieee!

W ogrodniczych Ci doradzą, od tego tak jakby oni są

Ja bym sobie mały palec u lewej stopy obciąć dał, ale coś mi wewnętrznie buczało "spraaawdź to leeepieeej...", no i żem sprawdził - sierpień niby (wtf?!)

Cudne! Ja postanowiłem parę razy okiem gołym rzucić - nie był to zbyt mądry wybór

---

Ech... rozgoryczony jestem bardzo... twardą trza wyhodować w końcu

ja sie nogdzie ne wybieram w celu nabycia kwiecia
chce kupic nasienie na sll wysiac i wojla

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Znad trzeciej próby zalogowania się na wizaż... I z balkonu...

Polly,w pierwszej chwili pomyślałam o bambusie - nie kwitnie,zielony,szybko rośnie...

Ju,jakie piękne zdjęcia!

Gratki dla Młodego i wkleiłabyś, Stazja,tę nagrodzoną fotkę.

Aileenn,a propos dziwolągów językowych,chyba tu już kiedyś wspominałam o ichtiologii obrażeń...? I takie kwiatki znajduję w książkach,które czytam.

Zostawiam i dla wszystkich potrzebujących i idę poczytać,póki jest słońce. Może znowu jakie byki znajdę

o! a takiego bambusa to mozna kupic o t tak?

fogle to pytanie mam z serii idiotycznych...
-jak sie sieje?

bo sczzerze powiedziawszy TZ posiał szczypiorek i sie nie udało
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-21, 22:54   #275
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
byłam dzis u optyka tznw vision express i sie załamałam..zmierzylam wszystkie chyba okulary ktore mi sie w miare podobały i jeden wniosek sie nasuwa-ja mam za mała morde! we wszystkich nawet niewielkich modelach z pełnymi oprawkami wyglądam jak samobieżne okulary ,
może ten optyk-artysta od Ju by Ci na miarę zrobił?

Cytat:
Macham znad popsutego żelazka Chciałam se dziś poprasować, ale nie było mi to dane Nie mniej jednak w parę minut wybrałam nowe Właściwe to pierwsze lepsze, które mi się rzuciło w oczy na ceneo, Tż poczytał opinie i zapadła decyzja Jeszcze nigdy niczego tak szybko nie wybrałam, trochę się boję A tamto może się zaniesie do naprawy, może nie, nie wiem czy warto
ja ostatnim razem tztu żelazko popsułam
chciałam mu zrobić niespodziankę i uprasować koszulę na koncert, a że sterta prania wyschła, to się porwałam na całość
na początku szło ok, wyprasowałam wszystkie t-shirty, nawet te robocze z dziurami, spodnie, które tego nie potrzebowały, piżamy...
no i została ta nieszczęsna koszula, zaczynam prasować, ale ona coraz bardziej pomięta. żelazko zimne, pokręciłam pokrętłem - nic. nalałam wody - nie grzeje, wylałam wodę - dalej zimne, sprawdziłam kabel, kontakt, wyłączyłam na godzinę i spróbowałam kolejny raz.... padło i więcej nie wstało
a tz do dziś nie kupił nowego, koszula wciąż pomięta, ale ponoć te rzeczy które mu uprasowałam oszczędza i w nich nie chodzi, tylko leżą poukładane w szafie

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
to na pewno wina nasienia
Stary 2015-03-21, 23:12   #276
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Cień ptaka na bazarze
Facet na dachu

Polecam zestaw: likier miętrowy i Stroh pół na pół, też pić od razu.

Zdolna bestia, gratuluję, to w siostrę
BTW oglądałaś Oculusa? GB (główna boh.) bardzo kojarzy mi się z Tobą - i wizualnie, i wygadaniem.

Macham znad zakupu nowego łoża, które być może nie zmieści się w sypialni ze względu na wygięty zagłówek , zwiedzania nowego metra, "randki" w Czułym Barbarzyńcy (BTW czy ktoś wie, która z tamtejszych kaw jest smaczna? Bo zamówiłam Lampezadę jako klon Tigera z Coffee Heaven i była gorzka, ble. Za to sernik! Sernik mają boski ), i godzinnego zakupu koszul w Wólczance - okazało się, że dla TŻta nie znajdą się na miejscu trzy koszule w odpowiednim rozmiarze i trzeba było zamawiać online (a było parcie bo 3 w cenie 2) a że pani nie bardzo wiedziała jak to w końcu TŻ jej mówił co wciskać
Jakby kto pytał (Gryxiu), to w tym sezonie nadal modny błękit, fiolecik i różowy ale też biało-czerwona, biało-niebieska i biało-czerwono-niebieska kratka. I kffiatki, każdy hipster z brodą tęsknie popatrywał na te kratki i kwiatki. Kolejne powinny być kropeczki.

a widzialas gdzies fajne czarne ew szare koszule?

Cytat:
może ten optyk-artysta od Ju by Ci na miarę zrobił?

ja ostatnim razem tztu żelazko popsułam
chciałam mu zrobić niespodziankę i uprasować koszulę na koncert, a że sterta prania wyschła, to się porwałam na całość
na początku szło ok, wyprasowałam wszystkie t-shirty, nawet te robocze z dziurami, spodnie, które tego nie potrzebowały, piżamy...
no i została ta nieszczęsna koszula, zaczynam prasować, ale ona coraz bardziej pomięta. żelazko zimne, pokręciłam pokrętłem - nic. nalałam wody - nie grzeje, wylałam wodę - dalej zimne, sprawdziłam kabel, kontakt, wyłączyłam na godzinę i spróbowałam kolejny raz.... padło i więcej nie wstało
a tz do dziś nie kupił nowego, koszula wciąż pomięta, ale ponoć te rzeczy które mu uprasowałam oszczędza i w nich nie chodzi, tylko leżą poukładane w szafie

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

źle mu zyczysz ze mnie do niego wysyłasz ,

no i on nie wszystkie oprawki chyba robi recznie..

ja to jestem serio jakas wybrakowana..mam fogle za mała głowe ,mama mowi ze moze to od przedawkownia vit d w dziecinstwe ,za szybki stwardniala i nie urosła
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 01:14   #277
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Znad wqrwa wielkiego jak sama galaktyka! Jak zrobić tak, żeby nie być za dobrym na każde zawołanie, no wiecie - przynieś, wynieś, pozamiataj, zrób to, zrób tamto, wyjdź z psem i śmieci przy okazji wynieś?! Coraz częściej myślę, że tylko wyemigrowanie gdzieś dalej tutaj pomoże, bo jak widać na wdzięczność jakąkolwiek, ludzką taką i naturalną, liczyć co nie mam
Ech... rozgoryczony jestem bardzo... twardą trza wyhodować w końcu
Powinieneś (piszę z przekonaniem) stamtąd wybyć.
To musiałby być pancerze, nie twarda d.

Cytat:
Macham znad wczorajszego czułego przytulania się do muru klasztoru - bo akurat pod Klaryskami moje mła postanowiło zasłabnąć i tym samym przerwać spacer przez Stare Miasto Czy duża dawka stresu w ostatnich dniach + nadchodząca małpa są wystarczającym wytłumaczeniem?

Okropne! Badania bym zrobiła wszystkie

Cytat:

Młody zajął 3 miejsce w konkursie fotograficznym. Konkurs z lutego, a dopiero wczoraj się pochwalil.
Super!

Cytat:
Rozumiem Mnie zastanawia jedno - dlaczego takie przewlekłe leżenie w łóżku skraca życie (znacie pewnie powiedzenie, że "łóżko wyciąga")? Znajoma rodziców, po operacji wstawienia stawu biodrowego, też ze strachu nie wstawała z łóżka - zmarła w niecały rok bodajże
poza tym, co tu już powiedziano, myślę, że jednostajność i dużo czasu na myślenie są zabójcze

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Opuchnięcie nie zlazło od 3 tygodni w poniedziałek jestem umówiona do medyka ... zobaczymy, co powie też podejrzewam żyły najgorsze, że łażę jak bracia Dalton z kulami u nóg, nie zginają się jak powinny ....

Miłej soboty Baru
O Boże
Trzymam kciuki bardzo, bardzo!

Cytat:

-jak sie sieje?
Ja też nie wiem - brzmi genialnie.

Dla mnie też oprawki są za duże - można szukać w dziecinnych. Bodych z grubsza formę robi maszynami - ale takimi dawnymi, bo on po prostu taki warsztat rzemieślniczy ma

A potem ręcznie robi - albo jak ma wenę, albo na zamówienie. Natomiast kwestię płyt - są wielowarstwowe, i zauszników do nich, dobiera indywidualnie
To jest dobry pomysł - on często bywa na różnych targach, mogę go zapytać, czy ma w planie Kraków albo jakiś sklep tam

Ja mam 7 oprawek od niego i wszystkie kocham

Cytat:
ja to jestem serio jakas wybrakowana..mam fogle za mała głowe ,mama mowi ze moze to od przedawkownia vit d w dziecinstwe ,za szybki stwardniala i nie urosła
Ej, chyba po protu masz mniejszą niż przeciętna - nie pamiętam, zebyś wyglądala jakoś dziwacznie, że się wzrok spuszcza czy patrzy w bok
Ja mam głowę o wymiarach Gucia np

Ach, te Mamy i ich teorie! Wymyślają androny, żeby uzasadnić coś, na co dziecko nie ma ochoty - a potem fantazjowanie zostaje

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 09:32   #278
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Niee, same róźiowe i błękitne.

Cytat:
Pochwalę
Też czekam niecierpliwie

Cytat:
I snuć się w białej giełzie wśród leśnych ostępów?
O! Albo w bezksiężycową noc przygarbiona wystawać na blankach odziana w czarne zwisy.

Ju, Poison

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Ad głów, jaką macie wysokość twarzy? Znaczy do linii czoła. Niedawno stwierdziłam, że moja jest strasznie wielka znaczy długa, ludzie normalnie mają około 17 cm a ja 22.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 10:44   #279
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Macham znad zakupu nowego łoża, które być może nie zmieści się w sypialni ze względu na wygięty zagłówek ,

zwiedzania nowego metra,

"randki" w Czułym Barbarzyńcy (BTW czy ktoś wie, która z tamtejszych kaw jest smaczna? Bo zamówiłam Lampezadę jako klon Tigera z Coffee Heaven i była gorzka, ble. Za to sernik! Sernik mają boski ), i.
1. przepraszam

2. i jak?

3. byłam tam raz, wzięłam chyba normalną dużą latte na mleku sojowym i była okej koleżanka też była ze swojej fikuśnej zadowolona... a ciacha rzeczywiście mają super!!!!

Cytat:
croque monsieurs jako "chrup pany"
Cytat:
nie znam ani wersji francuskiej ani polskiej, ale nazwa chrup pany jest

Cytat:
może jeszcze będą z tego dzieci....

Cytat:

-jak sie sieje?
1. witaj w klubie a dziecinne mają z kolei za wąską tę część pomiędzy szkłami i się dorosły nos nie mieści tak serio to znalazłam tylko dwie pary oprawek dobrych na mnie szerokościowo, jedne kosztowały ponad 1000 zeta i były brązowe więc odpadły a drugie też brązowe i średnio mi się podobały..... nie masz za małej twarzy, tylko opraweek na wąskie twarze jest mało, takich ze szkłami ok. 45 mm poza tym teraz jest moda na masywne, a do Twojego typy urody to chyba nie koniecznie musi pasować....

2. sianie nie jest takie proste jakby się wydawało
i nie wszystko sieje się tak samo....
są poradniki w sieciuni....

Cytat:
N

Ad głów, jaką macie wysokość twarzy? Znaczy do linii czoła. Niedawno stwierdziłam, że moja jest strasznie wielka znaczy długa, ludzie normalnie mają około 17 cm a ja 22.
oesu dawno nie było nic z serii absurdalne pomiary
aż zmierzyłam (od czubka brody do linii włosów, tak??) i mam ok. 19-19,5.... nie czuję abym wyglądała nieproporcjonalnie a Ty przecież jesteś wyższa, znaczy dłuższa, znaczy te 22 jest chyba okej
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2015-03-22 o 10:46
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 11:25   #280
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
1. i jak?

2. byłam tam raz, wzięłam chyba normalną dużą latte na mleku sojowym i była okej koleżanka też była ze swojej fikuśnej zadowolona... a ciacha rzeczywiście mają super!!!!

aż zmierzyłam (od czubka brody do linii włosów, tak??) i mam ok. 19-19,5....
1. jakieś takie graficiarskie... Pseudo grafiiti na ścianach, ledy czy coś na suficie, no nie powiem, całkiem fajnie ale tak... młodzieżowo
2. to następną razą spróbuję czegoś bardziej zwykłego bo ten gorzki imbir mnie dobił.
3. staram się
4. uff, źle zmierzyłam - też 19,5 (no, od brody do włosów). A w poprzek 12 i ciekawam ile ma Polly?

Stary 2015-03-22, 11:35   #281
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalę
Chociaz to moj pierwszy raz od szkoły podstawowej, więc efek końcowy może być rozny...ale wizja jest, pomysł jest, chęci ( chwilowo przynajmniej )są...zobaczymy co wyjdzie
Tez wczoraj miałam chęci... poprasować, no i cóż same chęci nie wystarczą

Cytat:

O tego jeszcze nie było
To pójdę za ciosem - a jaką macie długość nosa i płytek paznokciowych ?

Cytat:

teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 11:37   #282
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
1. jakieś takie graficiarskie... Pseudo grafiiti na ścianach, ledy czy coś na suficie, no nie powiem, całkiem fajnie ale tak... młodzieżowo
2. to następną razą spróbuję czegoś bardziej zwykłego bo ten gorzki imbir mnie dobił.
3. staram się
4. uff, źle zmierzyłam - też 19,5 (no, od brody do włosów). A w poprzek 12 i ciekawam ile ma Polly?
1. ale rozumiem o co cho

4. żadne uff, większa głowa = więcej miejsca na mózg a jak mierzysz w poprzek w sensie, na jakiej wysokości no i, ymm, jak, bo pionowo jeszcze się da wypukłości jakoś ominąć i przyłożyć miarkę, ale poziomo??
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
Stary 2015-03-22, 11:42   #283
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ale... serio?

Cytat:
a jak mierzysz w poprzek w sensie, na jakiej wysokości no i, ymm, jak, bo pionowo jeszcze się da wypukłości jakoś ominąć i przyłożyć miarkę, ale poziomo??
Zamykam jedno oko żeby zniwelować trójwymiarowość i trzymam miarkę gdzieś tam na nosie - chyba to nie jest zbyt dokładny pomiar Mierzę tam gdzie najszerzej czyli na moich zalążkach kości policzkowych.

Stary 2015-03-22, 11:51   #284
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:

O tego jeszcze nie było
1. ja miałam chęci posprzątać, ale wykonałam z 5% planu... ale 5% to więcej niż 0% więc i tak jest git

2. płytek nie chce mi się mierzyć, ale nos...hmmm... a gdzie tak w ogóle się zaczyna nos? pomiędzy brwiami? oczami? edit: tam gdzie jest najgłębiej, tak?
edit 2: od tam gdzie jest najgłębiej do czubka mam 5 cm :

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Zamykam jedno oko żeby zniwelować trójwymiarowość i trzymam miarkę gdzieś tam na nosie - chyba to nie jest zbyt dokładny pomiar Mierzę tam gdzie najszerzej czyli na moich zalążkach kości policzkowych.
o, faktycznie z jednym okiem nie jest trójwymiarowo.... człowiek się uczy całe życie....
no to w ten sposób mierząc mam 11,5
edit: a w dwuwymiarze w pionie mam 18,5

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

ooo, jeszcze możemy pomierzyć długość palców

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2015-03-22 o 11:50
Stary 2015-03-22, 12:14   #285
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
planuję pod koniec tygodnia się wypuścić na jakieś testy. Szukać chcę jednak wśród nie-nowości.
2. Envy, Envy me, - nie wiem czemu nie lubię ich na sobie.
Pleasures bloom, - eeee nie pamiętam.
Eden, - nie daję rady naszać
Matsuri Annayake, - nie znam
Dior Miss Dior Cherie L`Eau ? hmmm no też podchodzę do nich jak pies do jeża, zawsze coś mi przeszkadza, jakieś kompociki etc. Miss Diorki to jednak chyba nie ja.

Żadne z nich, nei są imo "nowoczesne" "miejskie" etc.

Dziękuję za typy, lubię takie tropy
Matsuri mam, mogę podesłać trochę. Ale wg mnie kompletnie nie tędy droga.
W ogóle bardzo masz mi bliski punkt widzenia na zapachy - moglabym się podpisać.
Ja myslę o Florabotanice - w twoim kontekście. A Allegorie?
No i Cesarzowa - Imperatrice D&G, Masaki Fluo jest fajne.

Osobiście mam typy na wiosnę - Etat Libre Archives 69 - pachnie wesoło i ciekawie, musuje, jest słodko - ostry. Drugi typ - Harissa cdG. Trzeci - Laine de Verre Lutensa

Red - dzięki za uznane dla Poison

Ale historia - są 3 chętne na obraz, rozgrywa się mały dramat, wzajemnie o sobie nie wiedzą (chyba?)

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

Edytowane przez justynaneyman
Czas edycji: 2015-03-22 o 12:19
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 12:26   #286
Parabelka
Panaroja

snad prawdopodobnie zaczynającego się przeziębienia
Cytat:

Młody zajął 3 miejsce w konkursie fotograficznym. Konkurs z lutego, a dopiero wczoraj się pochwalil. Zdjęcie miało być robione komórką. 1 - 2 miejsce zajeły zdjęcia robione telefonami marki , ktora sponsorowala konkurs, no i moim zdaniem byly takie sobie, jedno ustawiono majstrowane i drugie , ot ściana kolorowa. A Młody uchwycił naturę Tematyka to ''kolory''
Zdjęcia sobie pyka od jakiś 2 lat fonem, dopiero w grudniu kupił jakąś uzywkę Canona chyba i trochę bardziej wgryza sie w temat...moze będą z niego ludzie . Ale niektore foty robi naprawdę fajne

Cytat:
Rozumiem Mnie zastanawia jedno - dlaczego takie przewlekłe leżenie w łóżku skraca życie (znacie pewnie powiedzenie, że "łóżko wyciąga")? Znajoma rodziców, po operacji wstawienia stawu biodrowego, też ze strachu nie wstawała z łóżka - zmarła w niecały rok bodajże
bo od bezruchu siada krążenie , zanikają mięśnie , wszystkie funkcje wysiadają , mózg zaczyna szwankować i kaput . Biologicznie jesteśmy zwierzętami stworzonymi do ruchu nie do leżenia , zwłaszcza w starszym wieku kiedy byle co wystarcza żeby zaburzyć równowagę wewnętrzną i wszystko się sypie .

Cytat:

Poka poka, zdjęcie które podesłal na konkurs

http://iconosquare.com/p/835580203966462152_986919413

I jeszcze troche, jak by ktoś mial ochotę zerknąć
http://iconosquare.com/marcstar7

Resztę nie wiem gdzie trzyma, gdzieś na kompie chyba

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
1 Spoko sama się z tego śmieję żeby nie zwariować... Ona nawet do toalety nie wstaje...

2 Krócej żyją bo nie ruszają się... A wtedy jest słabsze krążenie i skłonność do powstania skrzepu co może dać np zator, zawał itp Zwiększa się skłonność do infekcji co może doprowadzić do zapalenia płuc. Dodatkowo leżenie sprzyja zanikowi mięśni u utrudnia perystaltykę jelit i powoduje odleżyny ..... itp itd...
1. znam to
2.
Cytat:
Co do leżenia w łóżku - no tak, wszystko prawda, ale to nie u każdego się chyba zdarza?
u każdego co się położy na dłużej .

spadam

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 12:40   #287
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Zwierz już spoko, podjada dietetyczną karmę i udaje mi się przemycać mu pigułki ale i tak do wtorku na antybiotyku i kroplówce na wszelki.
Co do omdlenia, badałaś krew? Może jaka anemia?
Skoro je, to uff. A jak nawet pigułki przyjmuje, to już wielkie ufff!
Krwi dawno nie badałam. Odwlekam i odwlekam

Cytat:
Gratulacje
Chłopak ma oko do szczegółów i IMO b. fajnie kadruje. A zdjęcia pejzażowe są takie malarskie, baśniowe - z klimatem jednym słowem. Bardzo mi się podobają

Cytat:
O mamo, przekonany byłem, że dyskietek się już nie używa
My też tak sądzimy - dlatego zrobiliśmy im powtórne użycie do celów słonecznych :P

Cytat:
Aileenn,a propos dziwolągów językowych,chyba tu już kiedyś wspominałam o ichtiologii obrażeń...? I takie kwiatki znajduję w książkach,które czytam.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
1. Kurcze, chyba nie. Miewałam podobnie jak wiesz, ale kilka lat temu, ostatnio tylko w upały, i tłumaczę to utratą elektorlitow, po potasie przechodzi. Coś może na tle tych Twoich hormo? Glukoza? Strzelam bo się nie znam.
2. Mnie wchodzą jak w masło odcina mnie to od reszty świata. Zawsze lubiłam kryminały.

3. Ooooo ciekawe co znajdziesz
1.
3. Jak na razie faworytem jest jaśmin - czyli w sumie u mnie żadna rewolucja

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Opuchnięcie nie zlazło od 3 tygodni w poniedziałek jestem umówiona do medyka ... zobaczymy, co powie też podejrzewam żyły najgorsze, że łażę jak bracia Dalton z kulami u nóg, nie zginają się jak powinny...
Daj znać, co powie medyk. A na razie, niech choć trochę pomoże

Cytat:
może jeszcze będą z tego dzieci....
Cytat:
Wyjdź za mnie
Uwielbiam Was

Cytat:
Olewaj ewentualne wyrzuty sumienia, że coś komuś odmówiłeś itd Z czasem wyrzutów będzie mniej. Tak, masz rację to jest proces, ale warto ćwiczyć i nie dać się wykorzystywać
Brzmi dobrze, ale realizacja jest jeszcze trudniejsza niż niejedzenie ciastek

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 12:51   #288
gryx82
BAN stały

Cytat:
Tak, masz rację to jest proces, ale warto ćwiczyć i nie dać się wykorzystywać
Jak sobie tak czasami pomyślę o niektórych sprawach, to najchętniej sam siebie rondlem żeliwnym bym czasnoł
Cytat:
2. Dobrze,ze nie była ranna...ale i tak pewnie większe szanse by miala zraniona w lesie, niż jak by ją jakis myśliwy/leśniczy wytropil ...
Dobrze,że tylko się strachu najadla...
Mam nadzieję, że do teraz żyje sobie szczęśliwie gdzieś na wolności
Cytat:
byłam dzis u optyka tznw vision express i sie załamałam..zmierzylam wszystkie chyba okulary ktore mi sie w miare podobały i jeden wniosek sie nasuwa-ja mam za mała morde! we wszystkich nawet niewielkich modelach z pełnymi oprawkami wyglądam jak samobieżne okulary

Cytat:
ponoć te rzeczy które mu uprasowałam oszczędza i w nich nie chodzi, tylko leżą poukładane w szafie

Cytat:
źle mu zyczysz ze mnie do niego wysyłasz ,

no i on nie wszystkie oprawki chyba robi recznie..

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Powinieneś (piszę z przekonaniem) stamtąd wybyć.
To musiałby być pancerze, nie twarda d.
Najgorsze jest to, że człowiek sam z siebie daje się wepchnąć w rolę parobka - początkowo robisz komuś przysługę, bo przecież korona ci z głowy nie spadnie, aż nagle to już nie przysługa, ale obowiązek, którego każdy oczekuje
Cytat:
O! Albo w bezksiężycową noc przygarbiona wystawać na blankach odziana w czarne zwisy
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 12:59   #289
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Nie bój się - szybka decyzja była oparta o decyzję Twojej (Waszej) podświadomości i przypuszczalnie jest trafniejsza niż ta podjęta po świadomym analizowaniu i rozbieraniu na części pierwsze

Cytat:

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

ja sie nogdzie ne wybieram w celu nabycia kwiecia
chce kupic nasienie na sll wysiac i wojla

o! a takiego bambusa to mozna kupic o t tak?

-jak sie sieje?

Ad. okularów - a w dziale dziecięcym?
Ad. siania - bierzesz doniczkę z ziemią, robisz patyczkiem rowki głębokie na ok. 1-1,5 cm, wsypujesz do tych rowków nasionka (byle nie za gęsto, żeby się potem małe roślinki nie podusiły nawzajem), zasypujesz ziemią. Deczko podlewasz, chyba że ziemia już jest wilgotna.
Na opakowaniu nie ma wytycznych odnośnie do siania?
W sumie może w doniczce nie ma sensu zagrzebywac nasionek - ja się tak nauczyłam, bo przy domu rodzinnym było za dużo ptaków chętnych na świeże ziarenka

Cytat:
Okropne! Badania bym zrobiła wszystkie

Cytat:
19-19,5

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
snad prawdopodobnie zaczynającego się przeziębienia
Dużo wit. C.
Nie daj się przeziębieniu

Stary 2015-03-22, 13:06   #290
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
-jak sie sieje?
Nie tak łatwo

Ziemia musi być odpowiednia, do wysiewu. I im mniejsze ziarenka tym cieńszą warstwa przykrywasz, najlepiej czegoś super drobniutkiego i delikatnego. Maleńkich( takich naprawdę maleńkich) czasem wogle się nie przykrywa, bo się nie przebija, ani nie podlewa już po wysianiu przez jakiś czas, tylko podlewa sie ziemię przed wysiewem i zostawia. Przykrywa się tylko te ciut wieksze i duże.
Szykujesz ziemię, podlewasz ją, ( nie za mocno, żeby błota nie zrobić) podeschnie trochę, siejesz. Jak ziarenka średnie - duze to przykrywasz ok 0, 5 do 1,5 cm ziemi ( przeważnie na opakowanu jest napisane), przysypujesz i odstawiasz w cieple , sloneczne miejsce, np parapet. Chyba największy bląd jaki robią ludzie - pani, te nasionka sa do dupy bo mi nie wszeszly, a podlewalam ciagle
to to, że miały za mokro. One nie mają stać w wodzie blocie i gnić. Maja mieć tylko lekko wilgotno. Jak siejesz coś dla siebie, to wystarczy jak podlejesz/spryskasz to takim zraszaczem do kwiatow, tylko żeby zwilżyć ziemię z wierzchu. I wystarczy.Nie lać dużym strumieniem, bo wtedy wbija się w ziemię i też z tego nic nie będzie.
Nasiona wzejdą nawet jak są 1 - 2 lata po terminie, nie bez powodu producent przebija daty na opakowaniach po prostu wzejdzie tych nasion o kilka procent mniej niż w świeżych
Cytat:

Zmierzylam miarką, wyszlo 20
Cytat:
2. sianie nie jest takie proste jakby się wydawało
i nie wszystko sieje się tak samo....

Cytat:

O tego jeszcze nie było
1. Nie strasz

2

Parabel, aileenn
dziękuję w imieniu Młodego

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2015-03-22 o 13:08
Stary 2015-03-22, 13:07   #291
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Gryx, ile Ci wyszło cm?

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 13:17   #292
aileenn
Mother of Cats

Rejcz, a propos kwiatów: znasz Glorii Vanderbilt Vanderbilt? Wiem, że to nie są "czyste" kwiaty, ale czy taki typ wchodzi u Ciebie w grę?

Stary 2015-03-22, 13:30   #293
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Rejcz, a propos kwiatów: znasz Glorii Vanderbilt Vanderbilt? Wiem, że to nie są "czyste" kwiaty, ale czy taki typ wchodzi u Ciebie w grę?
Ja mam w domu te perfumy, ale one takie w staromodnym stylu, z lekka szyprowe.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 13:40   #294
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Pewnie dlatego mi się podobają

Stary 2015-03-22, 14:25   #295
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

-jak sie sieje?

Też nie umiem siać, nigdy mi nic nie wzeszło
Cytat:

Cytat:

1. Ucieszyliśmy się z chuopem, że jego jedyne dwie to czarna i szara sprzed lat, bo teraz, w dobrej cenie masakra znaleźć. Ale być może siedzą sobie w sklepach typu Wólczanka i Pierre Cardin, ale my tam nei chodzimy.

2. Widziałam duuuużo mniejsze okularnice. IMO masz normalną głowę Ale wierzę w problem dopasowania. Może czas odwiedzić innych optyków. Dla mnie też większość okularów jest za duża a mam dużą głowę I nie, nie biorę udziału w serii pomiarów absurdalnych Nie załamuj się po Vision Expresie. JA tam też nic nie dopasowałam.

Cytat:

Ach, te Mamy i ich teorie! Wymyślają androny, żeby uzasadnić coś, na co dziecko nie ma ochoty - a potem fantazjowanie zostaje
Doskonale to ujęłaś

Cytat:
Matsuri mam, mogę podesłać trochę. Ale wg mnie kompletnie nie tędy droga.
W ogóle bardzo masz mi bliski punkt widzenia na zapachy - moglabym się podpisać.
Ja myslę o Florabotanice - w twoim kontekście. A Allegorie?
No i Cesarzowa - Imperatrice D&G, Masaki Fluo jest fajne.

Osobiście mam typy na wiosnę - Etat Libre Archives 69 - pachnie wesoło i ciekawie, musuje, jest słodko - ostry. Drugi typ - Harissa cdG. Trzeci - Laine de Verre Lutensa

Red - dzięki za uznane dla Poison

Ale historia - są 3 chętne na obraz, rozgrywa się mały dramat, wzajemnie o sobie nie wiedzą (chyba?)

1. Florabotanica - jest na czele, podchodzę do niej najczęściej, mówiłam chyba gdzieś że mi Balenciaga ogólnie podoba się z kompozycjami.
Natomiast chyyyba jest zbyt Flora, no przynajmniej nie wzięła mnie na tyle że = mieć muszę, tylko na razie nic lepszego nie znalazłam

Reszty nie znam
Masaki i D&G wąchnę, dzięki. Masaki często niucham na półce i wszędzie czuję liczi, a nie znoszę. w D&G Imperatrice czułam kiedyś płyn do naczyń, ale to było kiedyś i mogłam się mylić Edit: Nuty na frag mówią, że jednak się nie myliłam Ale odbiór po czasie się zmienia. Zatem ciekawa jestem swoich obecnych wrażeń.
Edit: obczytałąm Masaki Fluo - i już w teorii widzę, że lotosy i marakuje to nie moje klimaty. Ale i tak się przekonam na żywo. Jednak po flaszce widzę, że i jego "przeleciałam" w testach, i odłożyłam

Co do niszy nie mam w okolicy gdzie teścić. Musiałabym zamawiać próbki. Czego nie wykluczam. Kiedyś tak robiłam, teraz mój zapał jest wprost proporcjonalny do środków fiannsowych Ja nie szukam flakonu Nie mogę. Albo używ, albo odlew.
Cdg - bardzo mi po drodze z firmą, uwielbiam.

Do Lutensa nie pałam i odpuszczę bez żalu.

Dziękuję

Co do obrazów - jest jak mówiłam, że będą się o nie zabijać.
Ja, gdybym była wyposażona w odpowiednią ilość kasy, to bym sobie kupowała od Ciebie seriami, żeby mieć kolekcję kilkunastu obrazów. Wiele z nich jest spójnych, wiele wyglądałoby fenomenalnie razem. Ja to widzę.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-03-22 o 14:39
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-22, 14:26   #296
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje
Chłopak ma oko do szczegółów i IMO b. fajnie kadruje. A zdjęcia pejzażowe są takie malarskie, baśniowe - z klimatem jednym słowem. Bardzo mi się podobają

Jak na razie faworytem jest jaśmin - czyli w sumie u mnie żadna rewolucja
1. Świetne podsumowanie! Tak też je widzę! Tylko brakło mi odpowiednich słów.

2. Ja się do jaśminu dopiero przekonuję, i to wyłącznie w roli tła Ale zapach mi się podoba, tylko nie potrafię nosić go w roli głównej i w kompozycjach typu Ailen. Ale jak sobie siedzi w innych to mi nie przeszkadza, a wręcz bardzo pomaga

Cytat:
Nie znam, sprawdzę co to za typ. Ja nie chcę "czystych kwiatów"

Ja bym chciała coś tak zimnego jak Escentric 02 ale bardziej ukwieconego, mniej uniseksowego. Jak sie zrobię Escentric 02 (to mimo że Red ich nie czuła w testach) to ludzie w moim towarzystwie komplementują ale piękny świeży zapach, jaki to?. BTW ich mina na nazwę jest bezcenna No mnie o take coś chodzi zimny prysznic, kwaskowato wytrawny plus jakiś kwiat
Notabene E.02 ma jasmina, niby głównie, ale jednak nie. Jaśmin tam na pewno nie gra głównej roli. Zapach jest zimno, wtrawno kwasny i wcale nie ma wypudrza się jak wszelakie irysiaki. No jest dla mnie genialny, jednak zbyt uniseksowy. Taki odbiór mój i mojego otoczenia.

Przyglądne się typom.

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Ojjj to nie Ja szukam tym razem NOWOCZESNYCH

Dzieki Win za info

Z lekko "staromodnych" perfum uwielbiam Sicily. No szaleję na jej punkcie, mimo że czuć, iż to nie ejst współczesny zapach i odstaje bardziej niż trochę od mojego emploi

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-03-22 o 14:41
Stary 2015-03-22, 14:58   #297
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
1. Florabotanica - jest na czele, podchodzę do niej najczęściej, mówiłam chyba gdzieś że mi Balenciaga ogólnie podoba się z kompozycjami.
Ha! Muszę sobie Florabotanikę przypomnieć.
Wiem już, że chciałabym Balenciagę L'Essence - liście fiołka No wiem, że to nie kwiat, ale z kwiatem związane

Cytat:
Ojjj to nie Ja szukam tym razem NOWOCZESNYCH
Ups

Baru, pomocy kulinarnej!
Mam szpinak (listki, nie mrożonka), co z nim zrobić, żeby było proste i bezzbożowe? Pierwsze skojarzenie to szpinak z lazurem i wymerdać z makaronem, ale makaron to zły pomysł w moim wypadku.
(Trzy razy powtarzalam testy na jedzenie dużych ilości glutenowych rzeczy - bułki, ciastka, pizze, makarony, pierogi itp. - po okresie spożycia bardzo umiarkowanego. Jestem nie do życia: wata zamiast mózgu, śluz zewsząd, skąd może się wydostawać, ból łeba, zaparcia. No nędza i rozpacz.)

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2015-03-22 o 15:00
Stary 2015-03-22, 15:02   #298
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Baru, pomocy kulinarnej!
Mam szpinak (listki, nie mrożonka), co z nim zrobić, żeby było proste i bezzbożowe? Pierwsze skojarzenie to szpinak z lazurem i wymerdać z makaronem, ale makaron to zły pomysł w moim wypadku.
(Trzy razy powtarzalam testy na jedzenie dużych ilości glutenowych rzeczy - bułki, ciastka, pizze, makarony, pierogi itp. - po okresie spożycia bardzo umiarkowanego. Jestem nie do życia: wata zamiast mózgu, śluz zewsząd, skąd może się wydostawać, ból łeba, zaparcia. No nędza i rozpacz.)
sałatkę? z łososiem, pomidorkami koktajlowymi, fetą albo innym serkiem, jakimiś pestkami lub orzeszkami?
Stary 2015-03-22, 15:08   #299
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
sałatkę? z łososiem, pomidorkami koktajlowymi, fetą albo innym serkiem, jakimiś pestkami lub orzeszkami?
Hmmm, łososia brak, ale jest tuńczyk, zamiast fety lazur, reszty brak lub nie jadam, ale sprawdzę, co jest głębiej w lodówce
W sumie nigdy nie jadłam szpinaku na surowo

Stary 2015-03-22, 15:13   #300
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ha! Muszę sobie Florabotanikę przypomnieć.
Wiem już, że chciałabym Balenciagę L'Essence - liście fiołka No wiem, że to nie kwiat, ale z kwiatem związane

Ups

Baru, pomocy kulinarnej!
Jednak L'Essence niestety, z wielką przykrością stwierdzam, na mnie zrobiła się mdło słodko pudrowa taka klasycznie dusząca. Pewnie cedr, bo inne fiołki lubię.

2. Ja jem z oliwą, czosnkiem i jajkiem sadzonym; to wersja na ciepło, lub jako sałatka z suszonymi pomidorcami, serem ala parmezan, oliwkami i prażonym słonecznikiem.

Z tym glutenem zgłoś się do odpowiedniego lekarza specjalisty, btw do kogo się z tym idzie? do gastrologa? Czy to oznacza celiakię? Czy może inne sprawy? Ja też obserwuję u siebie nadmiar śluzu ale nigdy nei zrobiłam testu ściśle pod kątem glutenu. Chyba do końca to u mnie nie to, bo jednak do pieczywa mnie ciągnie i jakoś nie cierpię wybitnie po nim Ale od mącznych potraw typu pierogi, nalesniki i inne kluchy mnie odrzuca od zawsze. Nie jem ich odkąd jestem dorosła.
Jednak znalazłam plusy makaronu - po włoskiej paście na sposób obojętny, nie jestem głodna przez cały dzień. Tak mnie betonuje. Także to mój taki typ potrawy na całodniowy pobyt poza domem i możliwością zjedzenia dobrych rzeczy na mieście.

W ogóle to macham znad pseudo azjatyckiego rosołu, zainspirowała mnie Flo .
Pseudo bo do klasycznego rosołu dorzuciłam po prostu mieszankę Shaghai Wok

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Hmmm, łososia brak, ale jest tuńczyk, zamiast fety lazur, reszty brak lub nie jadam, ale sprawdzę, co jest głębiej w lodówce
W sumie nigdy nie jadłam szpinaku na surowo
Pyszny w sałatce jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości