|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Może z wycinanki takie kolorowe jajo, albo wyklejanka z kulek bibuły albo witraż jajko z tektury i bibuły.
|
#4232 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mała ogląda bajkę, więc Wam napiszę co na wizycie. Wyniki wszystkie dobre, zrobił mi cytologię, a że mam nasze tle to trochę plamiłam pobieraniu. Mam jakiś stan zapalny i mam przepisane globulki. Kurde jak nie mam skłonności do stanów zapalnych, a w ciąży od razu mnie łapie. Robił mi takie szybkie USG, małe nastąpiło 2 dni i mam tylko różnicę 3 dni. Tętno miało 178, ale od rana mnie wszystko irytowało i pewnie dlatego tak dużo choć w normie. Słyszałam jak bije serduszko. Zdjęcia mi nie dał, co mnie troche poirytowało, bo wyprodukował, a on i tak wszystko wygrywa do komputera. Przez skaner w takiej dziwnej rolce. To i tak to zdjęcie mu zbędne. No, ale dobra domagać się nie będę. Na USG okazało się, że mam bardzo ukrwioną macicę i mogę plamić. Mam zakaz dzwigania i mam się oszczędzać, bo jak zacznę plamić to czeka mnie szpital. Następną wizytę mam 14 kwietnia i wtedy będę mieć również USG genetyczne i 300 zł nie moje . I to chyba tyle z ciekawostek. |
|||||
|
|
|
#4233 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba dziecinnieje w ciazy, ostatnio nawet Kinderniespodzianki kupuje wyciagam zabawke a czekolade TZ opycham bo mnie mdli Misiak ma byc na razie ozdoba, do bawienia dla dziecka beda specjalne zabawki. W ogole to bym chciala rodzinke takich pastelowych misiow na poleczce w pokoiku Cytat:
A posciel najlepiej szara w biale groszki Dziewczynki, u mnie juz po obiadku, w Biedrze mieli mlode ziemniaczi to zrobilam z maselkiem i sosem beszamelowym
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-22 o 15:16 |
||||
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Nina to uważaj na siebie, bo kiepsko w szpitalu gnić:/
PAsztetnik dlatego po cichu liczę na dziewczynkę, bo będzie można fajne zabawki kupować i się pobawić, a mąż liczy na chłopca i będzie kupował wszystkie te samochody, dźwigi itd ![]() A w ogóle w pierwszych miesiącach życia dzidzi łóżeczko wstawiacie do pokoiku czy do sypialni?? JA mam dość daleko z sypialni do pokoiku malucha i łóżeczko będzie w sypialni najpierw, bo jakoś tak się chyba będę bała
|
#4235 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Jak najmniej ruchów, wziąć, nakarmić, położyć, spać
|
|
|
#4236 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde post sie skasowal ale ledwo mam sile pisac... dziewczyny po cc czy was tez bola brzuchy np.jak siedze i sie wychyle po cos to mnie strasznie kuje z boku raz lewa raz prawa. Teraz boli mnie brzuch i dostalam rozwolnienia , w pierwszej ciazy biegalam, skakalam i bylo super a tez katastrofa , nie ma we mnie zycia wogole
|
#4237 |
|
Rozeznanie
|
No tak ja miałam ślub zaplanowany od 2 lat. Ale znam przypadek dziewczyna zaszła w ciaze szybko zaplanowali ślub bo rodzina naciskała a niedługo potem (przed slubem) poronila.... przykre bo co teraz odwołać czy zostawić?
|
#4238 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wzielam slub w 9 miesiacu ciazy hehe
ale nikt nie naciskal sami tak zdecydowalismy spontanicznie romantycznie 28.grudnia na starowce w warszawie bylo cudownie i smiesznie jak mnie pozniej przenosil przez prog hehe bylo z nami az 9 osob
|
#4239 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Rita ja jezdzilam rowerem do pracy codziennie . teraz przezucilam się na autobus dla bezpieczeństwa. Zawsze można się przewrócić nie?
Ja gotuje dzisiaj barszcz z tluczonymi ziemniakami i jajem . chodziło już za mną dość długo. Agatka ja tez bym chciała tak spontanicznie ale mój TŻ jest super praktyczny, musi mieć dokładnie zaplanowane wszystko. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2015-03-22 o 18:06 |
|
|
|
#4241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4242 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie po dłuższej nieobecności,
leżałam w szpitalu bo poraził mnie prąd i nie miałam ochoty włączać neta, myślałam tylko o ciąży. Jestem już w domu, z bejbusiem wszystko ok jak na razie, widziałam jak machał rączkami, jak się porusza. 2 kwietnia mam wizytę i mam nadzieję, że nic się nie zmieni. Nie nadrobię wcześniejszych postów, wierzę że Wasze ciąże przebiegają prawidłowo. Pozdrawiam! |
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to się stało, że Cię prąd poraził?
|
|
#4244 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
! Cytat:
Twoja rodzina mocno przesadziła... Przepraszam ale chyba są niepoważni! Cytat:
Cytat:
teraz będziemy robić dla niego pokoik ale nie wiem jak go od nas łóżka wygonić Cytat:
|
|
#4245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Kuapouszko
JAk się czujesz? Nie plamisz już? JA 3 dzień plamię i mam zrąbany humor przez to:/ Choć od południa już nic nie leci.
|
#4247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4248 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak sie tylko ptwierdzi, to polece wybrac jakas lalke Barbie ![]() My łozeczko najpierw do sypialni (bedzie blizej do karmienia no i zeby sprawdzic czy wszystko ok.) ale jak tylko dziecko zacznie dluzej sypac w nocy to pojdzie out do swojego pokoju Cytat:
Cytat:
Ale dobrze, ze wszystko ok.
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-22 o 20:23 |
|||
|
|
|
#4249 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny...
długo się zbierałam, żeby tu do Was wrócić...niestety ostatni tydzień przyniósł nam tragiczną wiadomość. Podczas rutynowego USG okazało się, że jeden dzidziuś umarł...a jeszcze niedawno dzieci były równiutkie, pięknie biły im serduszka...niestety widocznie Bóg tak chciał. Staram się myśleć o dzieciątku, które przeżyło...USG robiłam tydzień temu, mam nadzieje, że wszystko jest z nim ok, bo naczytałam się różnych przytłaczających rzeczy o takich sytuacjach jak moja...w następny poniedziałek mam USG genetyczne i modlę się co dzień, żeby moje dzieciątko żyło i było zdrowe... Uprzedzając Wasze pytania...nic się nie działo podczas poronienia. Żadnych krwawień, plamień, skurczy...totalnie nic Spadło to na nas jak grom z jasnego nieba...Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku i żadna z Was nie poroniła...trochę mnie nie było i nie dam rady przeczytać wszystkich postów. Mam nadzieję, że zostanę z Wami do października i moje dziecko urodzi się całe i zdrowe...
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
uff na dzisiaj skończone rozwożenie zaproszeń. jeszcze tylko przyszły weekend i niektóre pocztą. jest zamieszania z tym wszystkim
dziewczyny, które już po ślubie.. u was też jest zwyczaj, że jak ktoś przyjeżdża z zaproszeniem to dostaje kasę od rodziny? bo u mnie nigdy tak nie było a właśnie się z tym spotkałam w rodzinie tż ![]() dziwnie tak trochę tematów poruszyłyście ale z tego co pamiętam : Pasztetnik- super misio i kocyk Emi- prąd? w szoku jestem , dobrze, że wszystko ok Kuapouszko - no właśnie jak tam lot i samopoczucie? Blindness- jak ja nie lubię takiego narzucania wiary ja dzisiaj kupiłam w tesco śliczną czapeczkę dla maluszka, taką buźkę misia z uszkami w kolorze kremowym więc uniwersalna , na przecenie za 7 zł , ale śliczna jest , uwielbiam takie rzeczy amelia- strasznie mi przykro nie wyobrażam sobie jak to jest coś takiego usłyszeć... trzymaj się i mam nadzieję, że z drugim dzieciątkiem będzie ok
Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-03-22 o 21:18 |
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Amelko strasznie mi przykro z powodu dzidzi. Dobrze, że jedna została i mam nadzieję, że będzie sie zdrowiutko rozwijała. Najwidoczniej jeden maluch był silniejszy i taki zostanie aż do porodu
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Malinowa ja mam takie 2 czapeczki z buzią misia i uszkami. Różową i niebieską. Znalazłam w rzeczach które dostałam. Może takie same ![]() My prawie wszystkie zaproszenia wysłaliśmy ![]() Babcia dobra heheh to o Was się martwi czy o siebie, żeby jej ognie piekielne nie dosięgły?
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4253 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
we wtorek mam genetyczne usg ... ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
hej. ja dzis mialam strasznie nerwowy dzien. tak mnie Tz wkurza.. mam nadzieje, ze to nie odbije sie na maluchu. za byle co wpadam w histerie i placz i najchetniej bym rzucala wszystkim dookola.
![]() ja jutro z rana mam badania. przestaje sie martwic, bo niedlugo osiwieje z tego wszytkiego... mam nadzieje, ze dzisiejsze nerwy nie zaszkodzily dzidzi, nie pamietam co mialam napisac i komu. Vikicullen- tez pomyslalam o takich bibulowych kuleczkach naklejonych na jajo. Blindness- nas rodzina sciga za brak koscielnego. babcia mowi ze po cywilnym Tz to nie moj maz tylko partner. Amelia- strasznie mi jest przykro. przepraszam za pytanie ale co teraz z tym aniolkowym dzidziusiem bedziesz miala lyzeczkowanie? nie zaszkodzi to drugiemu ? nie znam sie na takich sytuacjach ![]() wszystkim bym odpisala ale sil brak, jeszcze corka taki cyrk odegrala podczas jazdy samochodem ze szkoda gadac, zawsze lubi jazde samochodem a dzis plakala w nieboglosy az do wymiotow. Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-03-22 o 22:22 |
|
|
|
#4255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O już widzę w next poście, że napisałaś - Valerin forte. Dowiem się o to. A jakby co - to jest na receptę?Ja będę pytać w szpitalu w środę, chociaż wątpię, że cokolwiek poza ziołami mi pozwolą brać. Tylko własnie, moje biuro było normalnym biurem, gdzie głownie pisaliśmy maile do klientów, ale durna córka szefa załatwiła kontrakt z ta gazeta i mamy telefon za telefonem. Ja od zawsze nie lubiłam gadać z obcymi przzez telefon. A wiecie, biorąc adres, nazwisko i dane karty, trzeba się jednak skupić, juz nie mowiąc o tym, ze te angielskie nazwiska i nazwy miejscowości bądź zasranych domków są czasem trudne a ludzie się w☠☠☠☠iają niektórzy jak sie prosi o literowanie. Dziś miałam samych normalnych na telefonie, ale nerw pozostaje 'kto zadzwoni nastęopny, świnia czy ktoś miły' Ja kreski nie mam, trochę wypukły brzuch jedynie, no i cyckoból, wstręt na zapachy i potworny brak energii wieczorami. paulinka009 zakaz ciąży w depresji? jeju bidna dziewuszka. Oliath ale fajnie, tak po czasie odkryć piwniczne skarby ![]() Mala no jak mam ryzykować, to chyba przecierpię bez mocniejszych leków, w życiu bym sobie nie wybaczyła, gdyby się coś stało malenstwu od leków. A wiesz czy można brać ziołowe tabletki typu Kalms czy tam inne zawierające te śmierdzące ziółka? Ja też jestem nieprzytomna, więc pewnie ziewałabym jak szalona w pracy po czymś mocniejszym. W UK to szczerze wątpię żeby coś mi dali, mają tu dużo ludzi z depresją, ale w psychtropy na pewno mnie nie wepchną, zresztą bym nie chciała. Eh te plamienia! I to jest problem, że jak coś idzie nie tak, to ciężko doceniać ten piękny stan! I człowiek od razu kombinuje czy by nie wbić się na jakieś USG, ale robienie USG co tydzień to też chyba przesada? Niby nie szkodzi, ale radzą nie robić więcej niż trzeba (ciekawe czemu w takim razie?) Jestem pewna, że u Ciebie to schodzi końcówa krwiaka i będziesz miała spokoj!!! Pasztetnik fajny misiek i kocyk, no i nieprzesłodzone. Podoba mi się Twoje wstępne wyobrażenie pokoiku dla dzidzi. Prosto, z gustem. Ciekawa jestem czy już wszystkie macie pokoje dla maleństw? My absolutnie nie ale oby kasa pozwoliła na przeprowadzkę przed urodzeniem dzidzi. Bedę mogła puścić wodze wyobraźni, na co czekam ![]() Talantea o taki kocyk zrobiony przez mamę na szydełku to jest to ![]() Amelia mocno ściskam. Przykro mi, że to Cię spotkało. Już teraz będzie dobrze kochana
|
|
|
|
|
#4256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie jak sobie przypomnę zapraszanie gości na wesele to padam z radości ze ten koszmar tylko raz w życiu trzeba przeżyć; p ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Kiedy masz genetyczne?
|
|
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że nie wiem kiedy mam genetyczne. A jak one się tu nazywają, to zobaczę w tej książce? Noo oni tu mają rzesze ludzi chorych na depresję. Zdziwiło mnie na początku jak powszechne są tu to ich anxiety i ludzie młodsi ode mnie biorący jakieś psychotropy
|
|
|
|
|
#4258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Amelie Valerin forte jest ziołowy i bez recepty
|
|
#4259 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że z drugim dzidziusiem wszystko ok. Cytat:
Co do pomyslu na jajko, to bym zrobila witraz - wyciela dwa wielkie jaja z tektury, pomalowala na czarno, wyciela w nich lustrzany witraz, wykleila te okienka kolorowa bibula a potem skleila tak zeby bylo dwustronne ![]() A u mnie koniec wymiotow na razie, wraca apetyt Nawet dzisiaj mi sie snilo, ze jadlam świeże jeszcze cieple pączki
|
|
#4260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Amelie, ja też wczoraj miałam nerwówkę, strasznie mnie TZ wkruzał i chyba nawet bez specjalnego powodu. To pewnie przez to, że mamy dziś wizyty |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.

Sama zaczynam panikować, jutro generyczne 19:40 i tam zaczęłam sobie wkręcać, że przecież statystycznie coś musi być z którąś z nas nie tak ... <tfu,tfu> 
), ale za to teraz jadłabym tylko zapiekanki, pierogi, pizze, hot dogi... Na samym początku miałam fazę na samo zdrowie, ale mi przeszło
Już od początku ciąży przez to leżenie w domu i mączne jedzenie przytyłam już 1,2 kg. Planujecie poza spacerami jakąś aktywność fizyczną, basen, aerobic dla ciężarówek ? Dziewczyny które już mają dzieci, macie jakieś godne polecenia doświadczenia w tej materii ?
No mam nadzieję, ze byłam groźna, bo ogólnie mi to nie wychodzi
ja bym chciała właśnie pokoik dla dziecka w neutralnych stonowanych barwach. Na pewno nie ustawione pod płeć. Ladny misiek. Ja planuje zrobić kocyk na szydellu. Muszę zacząć teraz bo zwykle to ja długo robię takie rzeczy no i jeszcze nie jestem pro :p
Lubię takie puchate rzeczy. Misio będzie musiał poczekać, bo takie włochate to raczej nie dla takich wcinających wszystko maluchów
Twoi rodzice tak robią?JAk tak to i tak będą utrzymywać kontakt. Tylko tak próbują CIę zmusić. Nie wierzę, ze się odetną od dzidzi. JA bym postępowała jak mi sumienie podpowiada, a nie jak ktoś dyktuje. CO za głupi szantaż. To Wasza decyzja
A posciel najlepiej szara w biale groszki 

05.07.2008
Jak sie tylko ptwierdzi, to polece wybrac jakas lalke Barbie 

dziewczyny, które już po ślubie.. u was też jest zwyczaj, że jak ktoś przyjeżdża z zaproszeniem to dostaje kasę od rodziny?
bo u mnie nigdy tak nie było a właśnie się z tym spotkałam w rodzinie tż