|
|
#2461 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
Mango i Aajii i wszyscy inni co twierdzą że za mało:P Ja bym coś jeszcze upchnęła ale staram się jeść dość kalorycznie..(ekhmm wiem ze nie zawsze mi to wychodzi:P) bo nie chce rozepchać żołądka...
a moje zapotrzebowanie kcal wynosi niewiele ponad 1700 kcal więc wiecie...nie przesadzajmy:P Fajnie wam Ajji i Mangośka że przełamałyście się i jecie....tylko wy musicie tyle jeść żeby utyć a mi może do tego celu wystarczy mniejsza ilość? bo chyba ponad 2tys kcal było... ![]() No nieiwem, to jest moje myslenie, możecie zmienić jego kierunek;P może warto żebym sie zważyła....zobaczyć czy są efekty czy nie...hmm? choć wydaje mi isę że trochę przybrałam na wadze...już rano jak sie budze nie jestem wkleśnięta na brzuchu:P nawet wręcz wypukła:P jutro napisze wiecej bo o 14;30 koncze prace i 2,5 dnia wolnego<jupi> |
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś na tyciu, nie na redukcji czy utrzymaniu, wiec mozesz pozwolić sobie na mleko 3,2%, twaróg poltłusty a nie chudy, masełko do ziemniaków, kalafior z bułka tartą podsmażona na maśle |
|
|
|
|
#2463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masło uważam za straszne obrzydlistwo, tak samo jak połnotłuste sery, mleko i w ogóle tłusty nabiał (zresztą u mnie w domu się takiego nie kupowało). Ziemniaków od dawna już nie jem, tak samo czerwonego mięsa (teraz żeby nie nabawić się jakiejś anemii raz w tygodniu wcinam chudziutką wołowinę, ale toleruję ją tylko w wersji spaghetti...) i w ogóle trudno mi sie przekonać do takich tuczących potraw. Źle się po nich czuję, jakby mi to leżało cały dzień później w żołądku I co tu ze mną zrobić?
|
|
#2464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzis np jak sobie policyzlam z ciekawosci o wyszlo 3400 ![]() ![]() sydzia napisz koniecnzie jutro co tam z twoja waga bo jestem ciekawa cyz cos Ci przybylo na tym 2200 ? a jak nie to sproboj w tych orzeszkach dolozyc i bedzie ladnie ![]() vixeen mowisz ze starasz si ejesc dosc kalorycnzie i mzoe widac to po posilkach gdzie sa orzeskzi ale reszta to skromniutko mi sie wydaje no niewiem zwlaszcza to snaidanko , ale rozumiem ze i tak ci ciezko jesc ile jesz i starasz si ejak mozesz ale kochana zwaz si e jutro i zobacz cyz cos przytylas ok ? i jesli nie pryztylas to dodaj cos a jesli przytylas to jedz tyle ile jesz a ja obiecuje z eod jutra oduczam sie podjadania bo ciagle cos skubie a nei chce zbey mi to w nawyk weszlo i teraz np jem budyn waniliowy instant bo jakos si enie moglam powstzrymac :P al emsuze si eopanowa ci pozostac przy stalych posilkach bo co ja potme biedna ze sowim apetytem zrobie
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, z psychiką cięzko walczyć
przepraszam ze spytam ale jestes chora na anoreksje tak? musisz zacząć walczyć z tymi uprzedzeniami bo nie można zyć myślać ciagle o tym, żeby przez przypadek ciocia na urodzinach nie zmusiła do zjedzenia chleba ze smalcem
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a coz zlego w ziemniaczkach ? ja tam do ziemnaickzo wnic nie mam warzywko , duzo kalorii nie ma i syci
|
|
|
|
|
#2467 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale ja się zawsze tak czuję przed ważeniem ![]() Trzymajcie mocno kciuki, ma być 46! Cytat:
Tak mi się ubzdurało i koniec. Pod tym względem straszny ze mnie uparciuch ![]() Cytat:
![]() Najgorszy nie jest wygląd, tylko właśnie te myśli (pomijam oczywiście problmy zdrowotne), bo w efekcie dzień składa się z jedzenia i wypełniania czasu pomiędzy posiłkami
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie, ja przez x lat nie jadłam ziemniaków, bo 90kcal w 100g to masakrycznie duzo, ale ostatnio dostałam wór ziemniaków, wiec postanowiłam je zuzyć , jak sobie walnełam porcję na obiad (300g- mówie pewnie nie najem sie) to zjadłam polowe a i tak ledwo co wstalam
![]() Cytat:
lecz sie póki nie ejst za poźno! a te mysli, z czasem przejda, ale musisz tego chcieć, dlatego stopniowo musisz te swoje uprzedzenia likwidować, im wcześniej zaczniesz (najlepiej wlasnie na tyciu) tym pozniej bedzie łatwiej prosze zaufaj mi i nie popełniaj moich blędów |
|
|
|
|
#2469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za duzo? :)
Cytat:
|
|
|
#2470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do mojej kaloryczności - 1650, jeszcze 200 przede mną. (wychodzenie z diety trochę czasu mi zabrało...) Cytat:
Cytat:
reszta jw. źle komponujesz posiłki jak na redukcję. Ja Ci pokażę co... (załącznik )
|
|||
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Ather-Ty brutalu
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Za duzo? :)
Cytat:
Podbiję moje pytanie, bo może nikt nie zauważył
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
II śniadanie i podwieczorek.. Nie były konieczne po prostu nie byłam głodna. Wiem, że węgle na kolacje odpadają, ale to było malutko.. No dobrze, nie usprawiedliwiam się już A makaron faktycznie ważony na sucho.
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do makaronu - nie ukrywam, że 200 g w suchej masie, na redukcji - to nie tak mało jak na jeden posiłek.jesz rzadko ale duże porcje. Podziel na 5, będzie naprawdę lepiej wtedy. ogólnie nie jesz za dużo, jest w normie, tylko niepotrzebnie kumulujesz w 3 posiłkach. No i kiepsko dobierasz produkty na redukcje. |
|
|
|
|
#2476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wolę się najeśc niż podjadac, zresztą, staram się jeśc to, co lubię (makaron) , żeby to nie stało się męczące.. Spróbuję rozbic na 5 posiłków, aczkolwiek nie wiem czy mi się to uda Właśnie wsunęłam śniadanie - 3 wafle ryżowe z jajecznicą z 2 jajek smażonych bez tłuszczu w charaterze masełka i 3 plasterki serka hochland light Tez pewnie śniadanko nie bardzo.. I jeszcze jedna sprawa.. Piję naczczo (na czczo?) herbatki - na przemian, zieloną i czerwoną. Mam nadzieję, że to nie szkodzi? Tzn. ja wiem, że herbatki zdrowe, ale może lepiej nie pic ich na pusty żołądek? I dziękuję za odpowiedź
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
ewelina-zieloną można pić na czczo, czerwoną zaleca się po jedzeniu
|
|
#2478 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ważyłam się, udało mi się przytyć całe... 200g
Pięknie ![]() Cytat:
A to że się leczę to jak najbardziej dobrze Cytat:
Ale po tym co dzisiaj zobaczyłam na wadze zaraz dorzuciłam do owsianki dodatkowo 15g orzechów ![]() Cytat:
(jeszcze jak próbowałam wyjść z tego sama)Cytat:
I zaraz podziałało ![]() Dzięki Ather za odpowiadanie na moje wszystkie upierdliwe pytania
|
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
Sydzia, czyli możesz jeszcze coś dorzucić do dietki
|
|
#2480 |
|
Raczkowanie
|
Yy.. aha
Czyli wniosek prosty - zielona przed śniadaniem, czerwona po kolacji Dziekuje
|
#2481 |
|
Raczkowanie
|
Plan żywieniowy na dzisiaj:
S: 20g płatków owsianych, 20g otrębów, 200ml mleka 0,5 % (180 kcal) - już zaliczone S 2: 125g chudego twaroga, pomidor, sałata lodowa, oliwki, 20g orzechów (310 kcal) O: 100g filetu z mintaja na łyżeczce oleju, sałatka z pomidorów, 20g orzechów z dwoma łyżkami jogurty naturalnego (320 kcal) P: 2 kromki wasy, jajko, ogórek, marchewka (180 kcal) K: 125g chudego twarogu, 150 g sosu z pomidorów i krewetek (225 kcal) gdzieś w ciągu dnia, w chwili słabości , dojdzie do tego jeszcze 5 suszonych śliwek w wodzie z cytrynką (60 kcal)razem: 1275 kcal |
|
|
|
#2482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
#2483 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym powiedziała nawet, że muszę
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
chciałam, żebyś sama to powiedziała
![]() g_l-ogólnie wydaje mi się, że jest ok, trochę mało białka w I śniadanku no i nie wiem czy niewiele ponad 1200 kcal to nie za mało przypadkiem? no i nie jestem pewna co do tego jogurtu z orzechami...
|
|
#2485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak myslalam kochana z eCi nie przybedzie bo jednak kalorii zamalo wiec smialo dokaldaj dokladaj ![]() a u mnie cale 44,2 chociaz na 168 to i tak jeszcze nie teges
|
|
|
|
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dzis po 3,5 godzinach snu (źle sie czułam toteż zawaliłam noc) tak o 7 rano zjadłam kromkę pieczywa wieloziarnistego WASA ok.35 kcal, 5 plasterków pomidora, niecałą ćwiartkę puszki tunczyka w sosie własnym (ok.25 kcal) trochę twarogu półtłustego (ok.40 kcal) herbata, na więcej nie zdążyłam :P gdyż musiałam gnać do lekarza na najrozmaitsze badania. o 8:40 zjadłam 2 kromki owego pieczywa Wasa, 1bardzo cieniutko posmarowana masłem, ćwiartka tunczyka z puszki, odrobina twarogu (30 kcal) ,wafel ryżowy (40)zielona herbata...Teraz zastanawiam sie nad wypiciem polowy szklanki kefiru 2% (50 kcal) Za godzinkę 40 min. planuj dość wyczerpujące ćwiczenia ABS i aerobowe na brzuch,uda,'kość ogonową' ;> itd choć sie waham bo mocno mam nadwyrężoną łydkę (non-stop ból zwłaszcza przedniej jej części) |
|
|
|
#2487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam i powodzenia Dziękuję za pomoc
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) II
Cytat:
![]() Jadłospisy w "Ile dziś zjadłam"
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
Kontynuuje wklejanie jadlospisow
![]() Sn: pol szklanki platkow owisanych, lyzka musli bez cukru(musze wykonczyvc opakowanie), nektarynka, niecaly banan, 1\2 twarogu chudego, troche jog naturalnego, lyzeczka cynamonu 2Sn: 2 jajka, miska warzyw(pomidor, ogorek, salata itp) polane oliwa z oliwek, lyzeczka ziaren slonecznika Obiad(przed treningiem): filet z pangi, 50g kaszy jeczmiennej Podwieczorek(po treningu): 50g ryzu, serek wiejski Kolacja: 1/2 kostki twarogu |
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa! Nie mam do Ciebie siły !
Wytargać za włosy to mało (jestem dziś agresywna ^^ ) - liczę że dzisiaj zobacze porządny jadłospis na przytycie. I zwiększ w końcu tą ilośc orzechów ![]() Cytat:
za każdym razem gdy masz wątpliwości - pisz. Lepiej zapytać (i zostać zlinczowanym - joke ) niż trwać w niewiedzy i popełniać błędy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.

Masło uważam za straszne obrzydlistwo, tak samo jak połnotłuste sery, mleko i w ogóle tłusty nabiał (zresztą u mnie w domu się takiego nie kupowało). Ziemniaków od dawna już nie jem, tak samo czerwonego mięsa (teraz żeby nie nabawić się jakiejś anemii raz w tygodniu wcinam chudziutką wołowinę, ale toleruję ją tylko w wersji spaghetti...) i w ogóle trudno mi sie przekonać do takich tuczących potraw. Źle się po nich czuję, jakby mi to leżało cały dzień później w żołądku
I co tu ze mną zrobić? 

bo ciagle cos skubie a nei chce zbey mi to w nawyk weszlo i teraz np jem budyn waniliowy instant bo jakos si enie moglam powstzrymac :P al emsuze si eopanowa ci pozostac przy stalych posilkach bo co ja potme biedna ze sowim apetytem zrobie
, ale ja się zawsze tak czuję przed ważeniem

Tylko ja teraz nie wiem czy jeść te orzechy kosztem białka czy węgli, bo nie chcę narazie dokładać kolejnych 200 kalorii (chociaż może się zdecyduję jutro, kto wie...) 

I nie besztac prosze za niewiedze