|
|
#2611 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.3 :)
Cytat:
i średnio mnie to obchodzi, bo to ich decyzja Z resztą słusznie napisałaś, że wesela nie robi się na zarobek, tylko dla podzielenia się radosnym dniem i szczęściem, a jak ktoś myśli inaczej - jego sprawa Cytat:
Kawał Dziecia ![]() Teraz kochana już z górki Grunt, że nie musisz leżeć plackiem, a wizyty w WC mogą być miłym akcentem w ciągu dnia Pamiętam jak ja leżałam, to wręcz uwielbiałam wstawać
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
|
|
#2613 |
|
Raczkowanie
|
Heja. Zaczęłam dziś pechowo poranek, mialam jechać na badania a autobus zwiał mi sprzed nosa, wrocilam do domu i teraz musze czekać godzinę, grrr...
Co do trojaczków to sama miałam obawy, że będę mieć bo od lat mam regularne sny że rodze trojaczki ![]() a sny mam często prorocze
|
#2614 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem po kolejnej wizycie i konsultacji mojej za wysokiej glukozy (ok 160 miałam po wypiciu). U maluszka wszystko dobrze. Co prawda jeszcze bardziej zaczął wyprzedzać termin wzrostem, ale waga dobra jak na ten tydzień (28 już)-waży 1,1 kg.
A co do cukrzycy-bo to już w ciąży kwalifikuje się na cukrzyce-idę jutro do poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży. Zapewne czeka mnie teraz mierzenie poziomu cukru glukometrem i drastyczna dieta. Już próbuję przechodzić na dietę. Czytam co można jeść a czego nie. Strasznie brakuje mi słodyczy, a tu nawet owoce są ograniczone. Nawet nie sądziłam ile kalorii dostarczały mi słodkie produkty. Teraz jestem cały czas głodna i straciłam kilogram na wadze. No i non stop siedzę w kuchni, gotując podwójne obiady, bo mój Tż nie tknie nie smażonego obiadu. Do tego humor mi padł, trochę z obaw, trochę przez brak słodyczy. Jak czytam jakie pyszności zjadacie to mi się płakać chce. A tu święta zaraz ![]() Ech, rozpaczam jakby się działo nie wiadomo co, a dla dziecka trzeba się trochę poświęcić.
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2616 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do cukrzycy, to faktycznie kiepsko Ale już nie długo i będzie dobrze Dla dzieciątka dasz radę Ja idę jutro na glukozę i też się boję, bo w rodzinie mam cukrzyków ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Kiepskie dni się zdarzają i to jest normalne Co tam zdjęcia, co tam włosy (może ktoś by Ci farbę strzelił w domku??). Najważniejsze, że Ty i Synuś sobie grzecznie odpoczywacie W lipcu nadrobisz i słoneczko (i jeszcze będziesz mieć go dosyć) i włoski i zdjęcia
|
|
|
#2617 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeeee ![]() Może to zabawka? w sensie dla lalki? bo też nie kumam... ![]() Cytat:
no to wielkie gratulacje należą sie Twojej mamie! ![]() ![]() A powiedz, jest faktycznie tak, że z tym rodzeństwem masz jakąś silniejszą więź? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2618 |
|
Raczkowanie
|
Bry matki
widze, ze tematy imprezowe u nas w rodzinie tez jest tak, ze wartosc prezentow czy koperty zalezy od zazylosci i oczywiscie od zasobnosci portfela i sytuacji, mniej bym dala na wesele komus, z kim widze sie pare razy do roku, ale zawsze byloby to mniej wiecej tyle, ile za talerzyk, niz komus z kim mam bliskie kontakty i blizsze pokrewienstwo. Podobnie na komunie, u bratankow meza dalismy po 500 zl bo na tyle bylo nas stac, ale dla chrzesniaka odkladalibysmy do 1000. U nas wesele sie zwrocilo w polowie, ale bardziej cieszylo nas to, ze goscie mowili, ze to bylo najlepsze wesele i poprawiny, na ktorych byli zreszta pogoda tez jakby specjalnie dla nas bo wtedy cale wakacje lalo, tylko dzien naszego slubu byl cieplutki i sloneczny. W poprawiny, ktore zreszta sie przeciagnely do dwoch dni juz lalo![]() Nie moge sie piatku doczekac, to bedzie moj ostatni dzien w pracy ![]() Strobiluska, trzymam kciuki, zeby sie malensteo nie pospieszylo
Edytowane przez martynka2812 Czas edycji: 2015-03-31 o 09:40 |
|
|
|
#2619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
glukozą się nie martw, jak pisałam, moi rodzice mają oboje (typ A i B), obie babcie moje miały, a ja, na razie odpukać, nie mam
|
|
#2620 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do trojaczków, to ja chętnie... bliźniaki też Cytat:
Cytat:
A włosy, to przecież są fryzjerki dojeżdżające do domu, albo jakaś koleżanka niech Ci strzeli kolorek. Dobrze będzie A ja dopiero rozpakowałam się z jednego wyjazdu, a już muszę pakować siebie i Hanię na wyjazd dwutygodniowy na podkarpacie - na czas remontu jedziemy do mojej mamy. Trochę się boję jak to będzie, bo ja z tych mocno samodzielnych, co to nie lubią jak się im ktoś wtrąca... |
|||
|
|
|
#2621 |
|
Rozeznanie
|
Co do krwi pepowinowej to ja chce zeby pobrali i oddali dziecia które potrzebują jej na juz. Moze uratuje komuś życie
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny uciekam na cały dzień dzis chyba
![]() Jade do kuzynek i idziemy potem razem na lumpy ![]() Liczę na to, że upoluję coś fajnego dla mojego Małego ![]() Miłego dnia
|
|
#2623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
U nas kolejny brzydki dzień deszcz pada na przemian ze śniegiem
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zakupy poprawiają nastrój hihi. Biedulka Musisz sobie zrobić sesję "łóżkową" brzuszkową Myślę, że Twój synuś doceni każdą pamiątkę, nie będzie miał Ci za złe, że nie masz fotek extra profesjonalnych. Będzie wiedział, że dla jego bezpieczeństwa zrobiłaś wszystko co mogłaś a najpiękniejsze wspomnienia będziecie razem tworzyć od od dnia jego narodzin
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry.
Okropny poranek. W nocy caly czas sie budzilam przez bol bioder. Nie pomagaja poduszki i nic innego. A najgorsze ze jak wstaje do lazienki to ide jak za przeproszeniem paralityk i potrzebuje 20min aby bol przeszedl. Do upy jest dzisiaj.
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie mowie do malzona ze pamietam jak dzis ze w Boze Narodzenie pomyslalam kiedy sie zacznie ten 3 trymestr sprawdzilam wtedy to w necie mowie dopiero w kwietniu i kiedy to zlecialo? Szooook
|
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
Gadalam z siostra i ona dostała od nich w sumie (4osoby) 400zl na ślubie wiec dam góra 500 bo wydatków to mam sporo teraz. U nas dziś strasznie wieje a od jutra do piątku mam na głowie siorke z córka
|
#2629 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam takie wrazenie tak naprawde za 11 tyg mozna rodzic i bedzie donoszona
|
|
#2631 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kawal chlopa, na pewno wytrzyma Cytat:
Cytat:
Wlasnie, nie moze Cie odwiedzic jakas kolezanka? ![]() Nie, to nie zabawka. Ja jestem tego wynalazku bardzo ciekawa, czekam na zapowiedziana recenzje na mamygadzety.pl ![]() Cytat:
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Betti idz po swietach to razem pojdziemy
|
|
#2633 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie z rana.
Wczoraj nie dalam rady Was nadrobic bo sie zle czulam... Przedwczoraj wieczorem najpierw mnie przeczyscilo, a rano po sniadaniu, tak strasznie mnie zaczal zoladek bolec, ze myslalam, ze padne. Na szczescie popoludniu bylo juz ok... Co do prezentow weselnych, to jestem podobnego zdania co Betti, nie interesuje mnie co kto ile i w ogole... Mysmy w prawdzie nie robili wesela, tylko obiado koloacje w restauracji, ale zupelńie bylo mi wszystko jedno co od kogo dostaje. Nawet nie wiem co kto dal. W przeciwienstwie do wielu osob, mnie bardzo cieszyly kwaiaty! ![]() I tez mamy komunie mojego chrzesniaka w maju i tez mam problem. Bo jestesmy z nimi bardzo blisko, to moj bratanek, ale on i tableta ma... Starego w prawdzie, bo odziedziczyl po tacie, ale ma... I nie mam pomyslu zupelnie... Wozek my mamy, po Mili. X-Lander X move. Gondolka jest turkusowa. Spacerowka nam sie nie sprawdzila, bo bardzo ciezka i duza, wiec Mila nie chciala w niej jezdzic, wiec kupilismy potem inna spacerowke, ktora sie smiejemy to 4x4 wytrzymala i w ogole. Pol swiata z nami przejezdzila i jeszcze sie trzyma! ale teraz uzywamy jej juz coraz mniej, bo Mila z tych, co wola chodzic
|
|
|
|
#2634 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także głowa do góry, zjedz coś pysznego, kup coś dla Synusia, tak jak dziewczyny radziły. Pogoda się poprawi i samopoczucie też Cytat:
ja wczoraj w nocy obudziłam, się z bólem biodra i mam nadzieję, że się to nie będzie powtarzało ![]() Cytat:
![]() Ale faktycznie, już prawie 3 trymestr i też pamiętam jak drżałam, żeby był już 2 i coby Maluszek sobie grzecznie siedział w brzuszku Wczoraj nawet mówiłam do Tż że jeszcze 13-14 tyg i Franki będzie z nami, to niby twardziela zgrywał, że to jeszcze 3 miesiące, ale widziałam, że sam się nie może doczekać
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak będę jadła słodkie bo jadłam do tej pory i nic złego w tym nie widzę, ale raczej nastawię się dodatkowo na winogrona, banany itp (i tak je jem ale może będę pilnować żeby jeść więcej). No i przejdę się jednak do rodzinnego tylko nie wiem kiedy bo jestem ciągle przeziębiona a co dzień gdzieś łażę bo tak mi wypada jakoś .. no więc dziś posiedzę grzecznie w domu .. jak nie przejdzie ten cholerny ból gardła to i tak się muszę przejść ... Co do wagi gin mi powiedział że w PL normy są bardzo duże i jest to niedobre i wg niego jak przytyję 8kg max to będzie ok. W sumie ma chyba rację, jeśli nie tyję nigdzie poza brzuchem to w 8 kg chyba się zmieści waga dziecka + jego domek nie? A Tobie współczuję leżenia .. ale czego się nie robi dla dziecka ![]() Co do położenia - to chyba nie jest źle, że już główką w dół, ciekawe jak mój mały, wydaje mi się, że też jest główką do dołu cały czas bo kopie wysoko w brzuch a na dole czuję tylko smyranie (pewnie rączkami tam macha) i to się nie zmienia, nie mam też poczucia żeby się jakoś rozciągał w poprzek
|
|
#2636 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jak reszta dziewczyn - jakie macie wózki bądź planujecie ??
|
||
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem ile kalorii miały moje posiłki bo skoro dostawałam mniej jedzenia niż ta z 1000 kalorii to chyba dosyć biednie jadłam
|
|
#2638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ok
![]() Cytat:
Ogladalam tego Xlandera i rzeczywiscie ciezki dziad
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie planowany Bebetto Holland ale to jeszcze nie na 100%, bo musimy go pomacać lepiej, ostatnio w "naszym" sklepie, gdzie widzieliśmy go 1 raz już go nie ma no i musimy się w końcu wybrać do jakiegoś większego dzieciowego sklepu na rekonesans. Nóż widelec coś innego nam wpadnie w oko
|
#2640 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz musze lecieć na miasto... Dziewczyny moze mi któraś napisać jak zrobic krochmal??? Bo mi synka odparzylo od biegunki i słyszałam ze to bardzo pomaga. Tak mi go szkoda ale coz zrobic jak spał musiał zrobic kupkę i jak tylko wstał i mu zmieniałam pampka to masakra jakas, cała pupa czerwona
mam tez maść z antybiotykiem z polski na odparzenia ale to na noc najlepiej zeby jak najdłużej była na skórze a w dzien to co chwile trzeba przewijać. I jeszcze moze smecte wezmę ze sklepu i mu dam...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

Sama dostając zaproszenie niezbyt interesuję się tym ile Młodzi za mnie zapłacili, bo to ich wybór. Wartość prezentu zależy u nas od stopnia zażyłości - mogę komuś dać 200zł, a mogę komuś dać 1000zł. Nie zwracam też uwagi na to ile dostałam od tego kogoś na ślub ja. Nie mam też skrupułów, by nie iść na wesele do kogoś kto był u mnie i odwrotnie
sama zapraszałam na wesele tylko te osoby, z którymi chciałam spędzić ten dzień i wszystko mi było jedno czy dostanę od nich prezent, pieniądze czy tylko kwiaty
Kawał Dziecia 

Dla dzieciątka dasz radę
Kiepskie dni się zdarzają i to jest normalne 
bo też nie kumam... 

. 

Musisz sobie zrobić sesję "łóżkową" brzuszkową