![]() |
#601 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II
Malpka,
Tymon w kwietniu będzie miał 15 miesięcy. ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Zaraz nadrobie, ale muszę iść córkę wykąpać bo ni tu usypia na kanapie. |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#603 |
Rozeznanie
|
Ojejku Em to Ty już masz dwójkę i takiego malucha 15 mcy?
![]() ![]() ![]() Hehe...właśnie mi się przypomniało jak doktor powiedział na badaniu zapraszając mojego męża na krzesło przy fotelu USG "a tu krzesło dla domniemanego ojca" ..pfffffffffffffff co za gość:P I w trakcie badania mąż oczywiście jak każdy chłop "a jaka płeć, jaka płeć" a on w 50% dziewczynka w 50% chłopiec" phhh:P no i ogólnie powiedział, że w tym czasie to narządy dzieci są jeszcze podobne. Mala żeś mnie wciągnęła w szukanie ciuchów na allegro:P super tamta kurteczka i wiele innych tam mieli. Może powrócę do kupowania na allegro. Wy też macie teraz taki odrzut do tematu mody, łażenia po galeriach itp. :P Ja mam to gdzieś:P no ale czuje, że jak się zrobi ładnie i już się człowiek nie ukryje pod kurciną trzeba będzie zacząć szukać jakiś fajnych ciuszków ![]()
![]() |
#604 | |||||||
Zadomowienie
|
Jeżuu, natrzepałyście dziś postów jak chłop wacka!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzy razy tego posta czytalam zeby do mnie dotarlo, tak sie balam o Ciebie ![]() Bo wiesci genialne, nie dosc ze wszystko dobrze to jeszcze podwojnie! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie drugi dzien bez wymiotow! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#605 |
Wtajemniczenie
|
Em z tego co tu wyczytywalam ma tylko corke a dwojka sie zajmuje swojej szefowej czy jakos tak
![]() ![]()
#606 |
Rozeznanie
|
Pasztetnik nic się nie martw, mnie też tam coś mrowi, coś kłuje, ale póki to nie skurcze, chyba nie ma się co martwić. Ja też 2 dni bez pawika, ale dzisiaj przez to spływanie z gardła nie raz mnie ciągnęło do kibelka.
Powiedzcie mi jak macie ze spaniem? Śpicie jakoś specyficznie, bo czytałam, że kobieta w ciąży nie powinna spać na plecach tylko na lewym boku, bo wtedy są lepsze przepływy czy cuś tam :P I teraz mam ciągle schizę żeby spać na tym lewym :P
![]() |
#607 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze ale dużo dziś was było na USG ![]() Jak ja do czwartku wieczora dotrwam? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#608 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się wbiłam w szukanie ciuchów. Dużo tam takich tanich bluzeczek fajnych ![]() Cytat:
![]() Wróżba to zakładasz pierścionek na łańcuszek i dajesz nad brzuszek. Jak się buja przód-tył lub na boki to dziwuszka, a jak na około to chłopak. Takie coś znalazłam w necie ![]() EM a czy Ty aby nie musisz dźwigać Tymonka? Teraz to chyba zupełnie zabronione u CIebie? ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Zaliczka zle się małe ułożyło i tyle. Wszystko dobrze będzie. Tak Ci napisze, a sama doopą trzęsę przed badaniem ![]()
![]() |
#609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#610 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym spaniem to chyba dopiero w pozniejszej ciazy jak brzuch zacznie uciskac żyly, to dobrze na lewym boku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Ale Wam zazdroszczę czasu na pisanie. Ja dzis nie do zycia, 2 razy zasypialam, ale niestety przy dziecku sie nie da spac
![]() ![]() moze o polnocy Was nadrobie... |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Rozeznanie
|
Ale mnie wzięło na MAMBĘ :P:P smak dzieciństwa, żuję i żuję
![]() Jutro farbuję w końcu włosy, bo normalnie mam takie siwe pasma, jakbym pasemka miała, mąż jak mu pokazałam to był w szoku że taka babuleńka ze mnie ![]()
![]() |
#613 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A Twoja Ala już nie śpi w dzień? Ja rzucam wszystko i jak mały ma drzemkę to ja z nim.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2015-03-31 o 20:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
Ktosiula- rzadko. a jak przysnie to lece szybko robic obiad albo cos w domu. teraz siedzi mi na kolanach razem z laptopem i ani mysli spac.
EM przemknęła mi ta cudowna wieść! super ![]() mam nadzieje, ze dzis nadrobie... |
![]() ![]() |
![]() |
#615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zadomowienie
|
Ale to malujecie wlosy farbami tymi co zawsze ? Czy jakieś specjalne kupujecie? Ja raz bez amoniaku to miałam chyba Biokap.
Ja to nie dość że te olejki wsmarowuje w siebie to kąpie się w tych emolientach ho inaczej tak mnie wszystko swędzi, że wariuje. Kto jutro z rana idzie też na pobranie krwi? Ja dodatkowo mam taką lekarke, która chcę chuchać na zimne i mam już obciążenie glukozą więc wogóle wesoły poranek mnie czeka Edytowane przez rita_k Czas edycji: 2015-03-31 o 21:52 Powód: Nie dokończylam |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ceny to nie wiem, powiedzial, ze mozna by zrobic prywatnie, ale on w piatki ma dyzur w szpitalu uniwersyteckim, wiec zebym przyszla. Tylko godziny nie zagwarantuje - zalezy kiedy aparat bedzie wolny. Wypisal na skierowaniu cos o hipoplastycznej kosci nosowej, wiec badanie bedzie na NFZ, mimo ze nie mam 35l, no i zaznaczal, ze nie ma co sie martwic. No i poki co sie nie martwie, dobrej mysli jestem, i ciesze sie ze widzialam male, ze rosnie, ze serduszko bije. Aaa, wg OM mialam termin na 10.10, a na wydruku z USG jest 4.10 ![]() Mam chyba z 10 stron do nadrobienia, pedzicie ![]() Dzieki za kciuki i dobrej nocy! ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#618 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Ja sie pytam kto Wam kazal tyle pisac, ze musze siedziec po nocach i nadrabiac? chcecie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie pocytowalo mi wszystkiego ale nie bede sie wracac. teraz ide sprzatac ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- aha i gratuluje wszystkim udanych wizyt i duzych dzidzi. jak zaraz nie padne to bedzie dobrze, a jeszcze cala szafe mam wywaloną na podloge, to bedzie dluga noc |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Wtajemniczenie
|
O jak milo dziecko mi zasypia
![]() ![]() ![]()
#620 |
Zakorzenienie
|
Ja się do edukowałam i się dowiedziałam, ze mojej byłej gminie skąd pochodzę powstał jedyny w Polsce Publiczny bank komórek macierzystych. No normalnie województwo świętokrzyskie mnie zadziwia.
A co ciekawe mogę oddać krew pępowinową do tego banku, zrzekam się do niej wszelkich praw, ale w przyszłości moja rodzina z pewnej części może skorzystać w razie potrzeby. Nic mnie to nie kosztuje, ani pobranie ani przechowywanie. Skorzystam napewno, bo warto. |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam tylko jedno dziecko. Córkę 2letnią można powiedzieć. A opiekuje się prawie 15 msc Tymonem i 4 letnią Leną ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Jagoda mi teraz dala popalić. Normalnie to chyba prze ta pogodę, ale ja ledwo żyje. Amelie, Daj spokój ze sprzątaniem. Połóż się i odpocznij ![]() Dobranoc! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Wtajemniczenie
|
No dobra dziecko spi, mama zjadla mozna isc spac
![]() ![]()
#623 |
Rozeznanie
|
Ja coś zasnąć nie mogę😒
Ale to chyba z wrażenia...😝 ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- A jutro rano musze wstać do pracy... Ehh. Ale u nas wiatrzycho i leje niesamowicie ☔🍃 |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Zakorzenienie
|
Witam się z samego rana w 14t0d czyli zaczynam 15tydzień-tak mam to liczyć wg tego jak wcześniej mówiłyście?
![]() Heh organizm zrobił mi niezły prima aprilis i od 4 rano nie śpię ![]() ![]() co do leżenia na lewej stronie, też ostatnio mam takie "zboczenie" żeby tego pilnować. Któraś miała dziś wizytę ale nie pamiętam która - wybaczcie - w każdym razie trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zadomowienie
|
Ja tez dziś mowie hello wczesnym rankiem ;*
Wczoraj zdolalismy dosyć szybko się ogarnąć z przewozeniem rzeczy i tak oto dziś już na nowym mieszkanku i czeka mnie mnóstwo pracy; / Ochrzcilam wczoraj nowa toalete pokolacyjnym beltkiem z taką mocą ze cala noc umieralam z bólu brzucha - jakby powietrze mi utknelo we flaczkach masakra. .. A i moje dziecko juz w stało także pora ruszyć kuperek; p
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Malinowa Ty uważaj chudzino, bo ma wiać jeszcze bardziej dzisiaj. Żeby Cię nie zwiało ![]() A ogóle wczoraj się cieszyłam, że już tyle nie plamię a wieczorem znowu i w nocy. Teraz też leci ![]() ![]() ![]()
#627 | ||||
Zakorzenienie
|
hej wam
Ale beznadziejna pogoda, wieje mało głowy nie urwie do tego śnieg z deszczem a zaraz muszę jechać do lekarzy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja w ta okropna pogode
![]() Czy ktoras z was myslal nad detektorem tetna plodu? Ja mysle o tym od dluzszego czasu i chyba jestem coraz bardziej na tak.
![]() |
#629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Nosz kurde moje małe wstalo,rozdarlo się wypilo 3 lyczki mleka i poszło spać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Rozeznanie
|
Tez miałam dziś iść na pobieranie krwi ale byłam taka głodna ze pójdę jutro :p
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.