Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-31, 19:29   #601
Em_jK
Rozeznanie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Malpka,

Tymon w kwietniu będzie miał 15 miesięcy.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Zaraz nadrobie, ale muszę iść córkę wykąpać bo ni tu usypia na kanapie.
05.04.2013 - Gucia
27.03.2014 - okruszki 8/9tc (**)
14.02.2015 - II KRESECZKI
TP 26.10.2015 - Maleństwa
Em_jK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 19:33   #602
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Em_jK Pokaż wiadomość
Malpka,

Tymon w kwietniu będzie miał 15 miesięcy.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Zaraz nadrobie, ale muszę iść córkę wykąpać bo ni tu usypia na kanapie.
ojej to taki maluszek jeszcze mam nadzieję że nie wymaga częstego noszenia
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 19:43   #603
amelia177
Rozeznanie

Ojejku Em to Ty już masz dwójkę i takiego malucha 15 mcy? Ale będzie wam wesoło w 6 ) A co z autem?:P Wymiana?

Hehe...właśnie mi się przypomniało jak doktor powiedział na badaniu zapraszając mojego męża na krzesło przy fotelu USG "a tu krzesło dla domniemanego ojca" ..pfffffffffffffff co za gość:P I w trakcie badania mąż oczywiście jak każdy chłop "a jaka płeć, jaka płeć" a on w 50% dziewczynka w 50% chłopiec" phhh:P no i ogólnie powiedział, że w tym czasie to narządy dzieci są jeszcze podobne.

Mala żeś mnie wciągnęła w szukanie ciuchów na allegro:P super tamta kurteczka i wiele innych tam mieli. Może powrócę do kupowania na allegro. Wy też macie teraz taki odrzut do tematu mody, łażenia po galeriach itp. :P Ja mam to gdzieś:P no ale czuje, że jak się zrobi ładnie i już się człowiek nie ukryje pod kurciną trzeba będzie zacząć szukać jakiś fajnych ciuszków

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 19:57   #604
Pasztetnik
Zadomowienie

Jeżuu, natrzepałyście dziś postów jak chłop wacka!
Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny podczytuje was od kilku tygodni ale dopiero teraz postanowiłam napisać. Na początku nie byłam pewna czy będę mamą wrześniowa czy już październikową no a potem jakoś tak głupio mi się było wcinać w środku wątku. Według OM termin porodu mam wyznaczony na 3.10 więc obecnie jestem w połowie 12 tc. Jest to moje pierwsze dziecko i wiele rzeczy jest dla mnie nowych i przerażających.Staraliśmy się o nie z Tż ponad półtora roku i w końcu się udało.Na początku nie było przyjemnie,wiele godzin życia spędziłam przy toalecie i jak większość z was byłam nie do życia.Od jakichś trzech tygodni prawie wszystkie dolegliwości ustąpiły (została tylko nadwrażliwość na zapachy i bolesność piersi) co nie ukrywam zaczęło mnie martwić jeszcze bardziej.Usg genetyczne mam dopiero 15.04 więc żeby się dodatkowo nie stresować i nie wymyślać czarnych scenariuszy umówiłam się dzisiaj na dodatkowe badanie.Nie wiem jak wytrzymam do godziny 18 bo od rana siedzę w pracy jak na szpilkach ale mam nadzieję że wszystko będzie Ok.
Witamy Podaj dane do pierwszego posta

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja lubię słodkie zapachy, aktualnie molestuję ziaję masło kakaowe na zmianę z malinowym the body shop
Oo, takie naturalne bardzo lubie, ale chemiczne Jak mi np. Nivea strasznie capi Nawet wachac tego Palmersa nie bede Smaruje sie mleczkami z YR i chyba tak zostanie. Generalnie mam sklonnosc do rozstepow ale tak jak szybko sie mi pojawiaja, tak znikaja Jak dorastalam cale cycki w nich mialam ale dzis śladu juz nie ma

Cytat:
Dziewczyny są dwa bąbelki! Jeden ma 33mm, drugi 34. Lekarz powiedział, że musiał jeden się schować na wcześniejszej wizycie. I tak się ponoć zdarza!! Jestem w szoku. Krwawienie jest z polipa. Mam się tym nie martwić bo to dziecku nie grozi. Ale bliźniaki?!

Trzy razy tego posta czytalam zeby do mnie dotarlo, tak sie balam o Ciebie
Bo wiesci genialne, nie dosc ze wszystko dobrze to jeszcze podwojnie! Tylko oszczedzaj sie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ja już po USG genetycznym. Maleństwo prawidłowo się rozwija. Wszystko w normie. NT - 1,3, kość nosowa obecna. Teraz ma 5,8cm i wychodzi 12t3d. Co USG to inna data porodu. Lekarz powiedział, że w 80% dziewczynka . Serduszko bije 159 ud/min. Strasznie się cieszę. Dodam później zdjęcie.
Na rozstępy muszę sobie kupić jakiś krem, bo na razie nie smarowałam, ale mam tendencje do rozstępów. Rozejrzę się po sklepach, poczytam opinie i coś wybiorę.
Em_jK - Wow. Gratulacje .
Super gratulacje! Tyz bym wolala dziolszke

Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
o kurde! jaka niespodzianka suuuper gratulacje

a o co chodzi z tym tętnem?

i ja się witam po usg genetycznym Dzidzia ma 72mm serduszko usłyszałam pierwszy raz, 170 uderzeń. Wszystko jest ok pięknie do mnie pomachało łapką, szkoda, że nie mam z tego momentu zdjęcia.. pięknie wysunęło łapkę, jakby chciało przybić 5 a w ogóle całe badanie taaak bryyyykało, że aż dziwne, że nic nie czuję calutki czas machało nogami i głową góra dół śmiesznie, taki mały człowieczek we mnie siedzi ahhhh
a no i było to zwykłe usg, nie 3d. zdjęcia szału nie robią, ale i tak jest pamiątka. na żywo fajniej wyglądało

zdjęcia wrzucam do K, bo tam jest i moje nazwisko i miasto..
Woow, ponad 7cm - ale duze juz!

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ktosiula no pisali, że to nigdzie nie udowodnione choć niektórzy lekarze upierają się przy tej teorii Wiadomo, ze to z przymrużeniem oka. A ja sobie robiłam wróżbę ostatnio z pierścionkiem i łańcuszkiem i wyszła dziewuszka Ja coś mam wrażenie, że dziewczynka będzie, ale nie wiem. Mogę się mocno zdziwić jak EM dzisiaj heheh

Malinowa jak ja "kocham " takie sytuacje. Baba nie spojrzy dobrze, a Ty musisz znowu zapierniczać jutro po to zaświadczenie
Ej, a zdradz przepis na wrozbe, moze potestujemy

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Ojejku Em to Ty już masz dwójkę i takiego malucha 15 mcy? Ale będzie wam wesoło w 6 ) A co z autem?:P Wymiana?

Hehe...właśnie mi się przypomniało jak doktor powiedział na badaniu zapraszając mojego męża na krzesło przy fotelu USG "a tu krzesło dla domniemanego ojca" ..pfffffffffffffff co za gość:P I w trakcie badania mąż oczywiście jak każdy chłop "a jaka płeć, jaka płeć" a on w 50% dziewczynka w 50% chłopiec" phhh:P no i ogólnie powiedział, że w tym czasie to narządy dzieci są jeszcze podobne.

Mala żeś mnie wciągnęła w szukanie ciuchów na allegro:P super tamta kurteczka i wiele innych tam mieli. Może powrócę do kupowania na allegro. Wy też macie teraz taki odrzut do tematu mody, łażenia po galeriach itp. :P Ja mam to gdzieś:P no ale czuje, że jak się zrobi ładnie i już się człowiek nie ukryje pod kurciną trzeba będzie zacząć szukać jakiś fajnych ciuszków
Tez mam odrzut, nigdzie nie chce mi sie lazic

A u mnie drugi dzien bez wymiotow! Choc martwi mnie to troche bo apetyt wrocil ale szału nie ma Za to mrowi i ciągnie mnie brzuch caly czas wiec mysle ze z dzidzia mimo to wszystko ok
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 20:08   #605
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Em z tego co tu wyczytywalam ma tylko corke a dwojka sie zajmuje swojej szefowej czy jakos tak czy sie myle?
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 20:11   #606
amelia177
Rozeznanie

Pasztetnik nic się nie martw, mnie też tam coś mrowi, coś kłuje, ale póki to nie skurcze, chyba nie ma się co martwić. Ja też 2 dni bez pawika, ale dzisiaj przez to spływanie z gardła nie raz mnie ciągnęło do kibelka.

Powiedzcie mi jak macie ze spaniem? Śpicie jakoś specyficznie, bo czytałam, że kobieta w ciąży nie powinna spać na plecach tylko na lewym boku, bo wtedy są lepsze przepływy czy cuś tam :P I teraz mam ciągle schizę żeby spać na tym lewym :P

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-03-31, 20:13   #607
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Problem w tym, że zna mnie od dziecka i nie pójdzie na takie numery

Sama z siebie, chciałam jeszcze zanim zaszłam w ciążę, a mój gin dodatkowo sam to badanie poleca.

Jasna cholera Kciuki, mocno mocno!
A ile placilas?

Cytat:
Dziewczyny są dwa bąbelki! Jeden ma 33mm, drugi 34. Lekarz powiedział, że musiał jeden się schować na wcześniejszej wizycie. I tak się ponoć zdarza!! Jestem w szoku. Krwawienie jest z polipa. Mam się tym nie martwić bo to dziecku nie grozi. Ale bliźniaki?!
O maj gad gratulacje

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ja już po USG genetycznym. Maleństwo prawidłowo się rozwija. Wszystko w normie. NT - 1,3, kość nosowa obecna. Teraz ma 5,8cm i wychodzi 12t3d. Co USG to inna data porodu. Lekarz powiedział, że w 80% dziewczynka . Serduszko bije 159 ud/min. Strasznie się cieszę. Dodam później zdjęcie.
Na rozstępy muszę sobie kupić jakiś krem, bo na razie nie smarowałam, ale mam tendencje do rozstępów. Rozejrzę się po sklepach, poczytam opinie i coś wybiorę.
Em_jK - Wow. Gratulacje .
Gratki eh tez bym chciała dziewczynke

Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
o kurde! jaka niespodzianka suuuper gratulacje
a o co chodzi z tym tętnem?

i ja się witam po usg genetycznym Dzidzia ma 72mm serduszko usłyszałam pierwszy raz, 170 uderzeń. Wszystko jest ok pięknie do mnie pomachało łapką, szkoda, że nie mam z tego momentu zdjęcia.. pięknie wysunęło łapkę, jakby chciało przybić 5 a w ogóle całe badanie taaak bryyyykało, że aż dziwne, że nic nie czuję calutki czas machało nogami i głową góra dół śmiesznie, taki mały człowieczek we mnie siedzi ahhhh
a no i było to zwykłe usg, nie 3d. zdjęcia szału nie robią, ale i tak jest pamiątka. na żywo fajniej wyglądało

zdjęcia wrzucam do K, bo tam jest i moje nazwisko i miasto..
OH ale super gratki

Cytat:
Ja też już po USG i wreszcie mogę odetchnąć z ulgą.Na szczęście moje obawy się nie potwierdziły i wszystko jest w porządku.Serce bije a maleństwo sobie żwawo fikalo podczas całego badania.Mimo że trafiłam na nie zbyt przyjemną Panią doktor która juz na samym wstępie wyśmiała mnie i moje lęki i ogólnie niechętnie odpowiadała na moje pytania (chociaż była to wizyta prywatna) cieszę się że tam poszłam.Wedlug aparatu jestem już w połowie 13 tygodnia także sama już nie wiem jaki mam termin porodu. Bo co wizyta to inna data mi wychodzi.Tak czy inaczej zostaje z wami.Teraz z niecierpliwością czekam na usg genetyczne,chciałbym już znać płeć bo dzisiaj niestety się nie udało podejrzeć. Ok, teraz ze spokojną głową biorę się za nadrabianie wątku bo widzę że nie próżnowałyście.
Brawo gratki

Cytat:
Napisane przez Zaliczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Nie jestem w stanie nadrobic wszystkiego z ostatnich dwoch dni tak sie rozpisujecie Pazdziernikowe blizniaki, wow, gratulacje

A ja mialam w poniedzialek wieczorem USG genetyczne,12t3d, 63mm, tetno 169/min, NT 1.8 ale nosek sie wydawal maly, wiec mam w piatek przyjsc na badanie Pappa. Generalnie to w poniedzialek dzidzia sie dosc ciezko ulozyla i jeszcze buzke roczkami zaslonila Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku bedzie w piatek...
Ale tak fajnie bylo malenstwo zobaczyc
Ten kappa to przez nosek ? Jaka cena u Ciebie?

Kurcze ale dużo dziś was było na USG zazdraszczam i tez cche juz
Jak ja do czwartku wieczora dotrwam?
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-31, 20:25   #608
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Em ma 1 dziecko Jagódkę, a 2 pilnuje. Ten Twój dr to faktycznie jakiś ma dziwny humor. Nie lubię takich typów. Traktują człowieka jak durnia
Też się wbiłam w szukanie ciuchów. Dużo tam takich tanich bluzeczek fajnych

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Jeżuu, natrzepałyście dziś postów jak chłop wacka!

Ej, a zdradz przepis na wrozbe, moze potestujemy
hehe dobre z tym trzepaniem
Wróżba to zakładasz pierścionek na łańcuszek i dajesz nad brzuszek. Jak się buja przód-tył lub na boki to dziwuszka, a jak na około to chłopak. Takie coś znalazłam w necie

EM a czy Ty aby nie musisz dźwigać Tymonka? Teraz to chyba zupełnie zabronione u CIebie?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Zaliczka zle się małe ułożyło i tyle. Wszystko dobrze będzie. Tak Ci napisze, a sama doopą trzęsę przed badaniem
Stary 2015-03-31, 20:30   #609
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Em z tego co tu wyczytywalam ma tylko corke a dwojka sie zajmuje swojej szefowej czy jakos tak czy sie myle?
mi sie wydawało ze ma 1 swoje i się 1 opiekuje

Cytat:

Powiedzcie mi jak macie ze spaniem? Śpicie jakoś specyficznie, bo czytałam, że kobieta w ciąży nie powinna spać na plecach tylko na lewym boku, bo wtedy są lepsze przepływy czy cuś tam :P I teraz mam ciągle schizę żeby spać na tym lewym :P
ja spię różnie zwykle zasypiam na lewym boku bo tak mi wygodnie ale w nocy się przekręcam i budzę różnie. Po 2 ciążach tak cię nauczyłam spania na lewym boku że tak mi najwygodniej chociaż lekarz mi nigdy o tym nie mówił
Stary 2015-03-31, 20:36   #610
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pasztetnik nic się nie martw, mnie też tam coś mrowi, coś kłuje, ale póki to nie skurcze, chyba nie ma się co martwić. Ja też 2 dni bez pawika, ale dzisiaj przez to spływanie z gardła nie raz mnie ciągnęło do kibelka.

Mnie najbardziej dreczy wieczorem, az nasluchuje czy to nie skurcze jakie ale wrecz przeciwnie rozpieranie, jak sie poloze to po chwili prawie nie czuje wgl dzis w pracy o 15:00 zaczelam przysypiac

Z tym spaniem to chyba dopiero w pozniejszej ciazy jak brzuch zacznie uciskac żyly, to dobrze na lewym boku Choc umnie raczej odpada, bo mam serce plytko w klatce piersiowej i mnie cisnie jak leze na lewym :/

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
A ile placilas?

O maj gad gratulacje

Gratki eh tez bym chciała dziewczynke

OH ale super gratki

Brawo gratki

To i tak szybko, ja musze czekac do przyszlego piatku, cale swieta w stresie szczegolnie ze koncze teraz I trymestr i mi objawy szaleja
Cytat:
Em ma 1 dziecko Jagódkę, a 2 pilnuje. Ten Twój dr to faktycznie jakiś ma dziwny humor. Nie lubię takich typów. Traktują człowieka jak durnia

Wróżba to zakładasz pierścionek na łańcuszek i dajesz nad brzuszek. Jak się buja przód-tył lub na boki to dziwuszka, a jak na około to chłopak. Takie coś znalazłam w necie

EM a czy Ty aby nie musisz dźwigać Tymonka? Teraz to chyba zupełnie zabronione u CIebie?

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Zaliczka zle się małe ułożyło i tyle. Wszystko dobrze będzie. Tak Ci napisze, a sama doopą trzęsę przed badaniem
Musze wyprobowac, porobmy wszystkie ciekawe ile sie sprawdzi
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 20:40   #611
Amelie04
Zakorzenienie

Ale Wam zazdroszczę czasu na pisanie. Ja dzis nie do zycia, 2 razy zasypialam, ale niestety przy dziecku sie nie da spac teraz mam taki bajzel , ze do 2 conajmniej bede ogarniac. a o 7 rano znowu pobudka.
moze o polnocy Was nadrobie...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-31, 20:47   #612
amelia177
Rozeznanie

Ale mnie wzięło na MAMBĘ :P:P smak dzieciństwa, żuję i żuję

Jutro farbuję w końcu włosy, bo normalnie mam takie siwe pasma, jakbym pasemka miała, mąż jak mu pokazałam to był w szoku że taka babuleńka ze mnie

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-03-31, 20:49   #613
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też już po USG i wreszcie mogę odetchnąć z ulgą.Na szczęście moje obawy się nie potwierdziły i wszystko jest w porządku.Serce bije a maleństwo sobie żwawo fikalo podczas całego badania.Mimo że trafiłam na nie zbyt przyjemną Panią doktor która juz na samym wstępie wyśmiała mnie i moje lęki i ogólnie niechętnie odpowiadała na moje pytania (chociaż była to wizyta prywatna) cieszę się że tam poszłam.Wedlug aparatu jestem już w połowie 13 tygodnia także sama już nie wiem jaki mam termin porodu. Bo co wizyta to inna data mi wychodzi.Tak czy inaczej zostaje z wami.Teraz z niecierpliwością czekam na usg genetyczne,chciałbym już znać płeć bo dzisiaj niestety się nie udało podejrzeć. Ok, teraz ze spokojną głową biorę się za nadrabianie wątku bo widzę że nie próżnowałyście.
No i się uspokoiłaś. Szkoda że lekarka niezbyt przyjemna była.

Cytat:
Hej dziewczyny,

Nie jestem w stanie nadrobic wszystkiego z ostatnich dwoch dni tak sie rozpisujecie Pazdziernikowe blizniaki, wow, gratulacje

A ja mialam w poniedzialek wieczorem USG genetyczne,12t3d, 63mm, tetno 169/min, NT 1.8 ale nosek sie wydawal maly, wiec mam w piatek przyjsc na badanie Pappa. Generalnie to w poniedzialek dzidzia sie dosc ciezko ulozyla i jeszcze buzke roczkami zaslonila Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku bedzie w piatek...
Ale tak fajnie bylo malenstwo zobaczyc
Wszystko będzie dobrze. Przezierność taka ładna wyszła. Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Ale Wam zazdroszczę czasu na pisanie. Ja dzis nie do zycia, 2 razy zasypialam, ale niestety przy dziecku sie nie da spac teraz mam taki bajzel , ze do 2 conajmniej bede ogarniac. a o 7 rano znowu pobudka.
A Twoja Ala już nie śpi w dzień? Ja rzucam wszystko i jak mały ma drzemkę to ja z nim.

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2015-03-31 o 20:50
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 20:52   #614
Amelie04
Zakorzenienie

Ktosiula- rzadko. a jak przysnie to lece szybko robic obiad albo cos w domu. teraz siedzi mi na kolanach razem z laptopem i ani mysli spac.

EM przemknęła mi ta cudowna wieść! super

mam nadzieje, ze dzis nadrobie...
Stary 2015-03-31, 21:08   #615
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja farbuje. Ostatnio wczoraj

Jeszcze odnośnie smarowania to rzadko, jak mi się przypomni, ale muszę się wziąć za to. W pierwszej ciąży najpierw miałam bio oil, później oliwka babydream fur mama. Żadnego rozstępu nie mam. Przytyłam 10 kg. A
podatna na rozstępy jestem bo jeszcze z czasów dojrzewania mam na udach i boczkach.

Hipp ma też bardzo fajny skład. Teraz używam czasem bo kupiłam dla małego ale go nie smaruje tym. Same naturalne oleje. Zero parafiny.

Ale numer!!!! Gratuluje!!!! Trzymam mocno kciuki za twoją dwójeczkę a ty się oszczędzaj

Super wieści!

A jak to było z tym biciem serduszka i płcią???? Bo z synem było 180, a teraz 156 i chyba dziewczynka.
Też znam używałam przy małej w pierwszych miesiącach.
Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej dreczy wieczorem, az nasluchuje czy to nie skurcze jakie ale wrecz przeciwnie rozpieranie, jak sie poloze to po chwili prawie nie czuje wgl dzis w pracy o 15:00 zaczelam przysypiac

Z tym spaniem to chyba dopiero w pozniejszej ciazy jak brzuch zacznie uciskac żyly, to dobrze na lewym boku Choc umnie raczej odpada, bo mam serce plytko w klatce piersiowej i mnie cisnie jak leze na lewym :/

To i tak szybko, ja musze czekac do przyszlego piatku, cale swieta w stresie szczegolnie ze koncze teraz I trymestr i mi objawy szaleja

Musze wyprobowac, porobmy wszystkie ciekawe ile sie sprawdzi
A ja dopiero 14.04
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 21:50   #616
rita_k
Zadomowienie

Ale to malujecie wlosy farbami tymi co zawsze ? Czy jakieś specjalne kupujecie? Ja raz bez amoniaku to miałam chyba Biokap.

Ja to nie dość że te olejki wsmarowuje w siebie to kąpie się w tych emolientach ho inaczej tak mnie wszystko swędzi, że wariuje.

Kto jutro z rana idzie też na pobranie krwi? Ja dodatkowo mam taką lekarke, która chcę chuchać na zimne i mam już obciążenie glukozą więc wogóle wesoły poranek mnie czeka

Edytowane przez rita_k
Czas edycji: 2015-03-31 o 21:52 Powód: Nie dokończylam
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 22:06   #617
Zaliczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Wszystko będzie dobrze. Przezierność taka ładna wyszła. Trzymam kciuki!
Na tym poniedzialkowym USG plodu/genetycznym bylam w Enel-medzie, bo tam mam pakiet z pracy. Pappa przez ten nosek, bo sa te dwa kryteria, przeziernosc i nos - NT dobre, ale z tym noskiem, no to w sumie jest, ale wygladal na maly, wiec lekarz nie byl w stanie tego kryterium ocenic. Powiedzial, zeby sie nie martwic, ale ze lepiej zrobic pappe, no i trzeba jak najszybciej, bo male ma 63mm,a trzeba zdazyc przed 68mm.
Co do ceny to nie wiem, powiedzial, ze mozna by zrobic prywatnie, ale on w piatki ma dyzur w szpitalu uniwersyteckim, wiec zebym przyszla. Tylko godziny nie zagwarantuje - zalezy kiedy aparat bedzie wolny. Wypisal na skierowaniu cos o hipoplastycznej kosci nosowej, wiec badanie bedzie na NFZ, mimo ze nie mam 35l, no i zaznaczal, ze nie ma co sie martwic. No i poki co sie nie martwie, dobrej mysli jestem, i ciesze sie ze widzialam male, ze rosnie, ze serduszko bije. Aaa, wg OM mialam termin na 10.10, a na wydruku z USG jest 4.10

Mam chyba z 10 stron do nadrobienia, pedzicie

Dzieki za kciuki i dobrej nocy!

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ale to malujecie wlosy farbami tymi co zawsze ? Czy jakieś specjalne kupujecie? Ja raz bez amoniaku to miałam chyba Biokap.

Ja to nie dość że te olejki wsmarowuje w siebie to kąpie się w tych emolientach ho inaczej tak mnie wszystko swędzi, że wariuje.

Kto jutro z rana idzie też na pobranie krwi? Ja dodatkowo mam taką lekarke, która chcę chuchać na zimne i mam już obciążenie glukozą więc wogóle wesoły poranek mnie czeka
Ja mialam dzisiaj, tym razem tylko 3 fiolki
Zaliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 22:20   #618
Amelie04
Zakorzenienie

Ja sie pytam kto Wam kazal tyle pisac, ze musze siedziec po nocach i nadrabiac? chcecie ??

Cytat:
Dziękuję za miłe słowa Też się ogromnie cieszę, że wszystko ok i mam nadzieję, że tak zostanie do końca Od razu chce się żyć, zaraz zabieram się za pranko, prasowanko, sprzątanko, obiadek i ciągle głaszczę brzuszek Moje Słoneczko kochane
Od lekarza dostałam płytę. Może macie rację, że długość badania zależy od wiercenia się dziecka, moje leżało dość długo profilem i właśnie tylko sobie podskakiwało jakby czkawkę miało
Kurde od dłuższego czasu ciągle męczy mnie katar! szczególnie rano i wieczorem i dodatkowo spływa mi jakieś świństwo po tyle gardła, co mnie wprawia w chęć puszczenia pawika :/ nigdy tak długo nie miałam kataru, a ogólnie czuje się zdrowa. Myślałam, że to może alergia, ale robiłam kiedyś testy i nic teraz nie pyli co mnie uczula, chyba pójdę do laryngologa. Coś takiego znalazłam w necie: "Kichanie, uczucie zatkanego nosa lub wodnista wydzielina z nosa to w ciąży nie zawsze objaw przeziębienia. Nieżyt nosa, a nawet krwawienie z nosa, to dość częsta dolegliwość związana ze zmianami hormonalnymi w ciąży (hormonalny nieżyt błony śluzowej nosa). Wzrost poziomu estrogenu i progesteronu powoduje zwiększony przepływ krwi przez śluzówkę nosa – ulega ona obrzmieniu i staje się delikatniejsza."

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Witaj Libra2 !
w pierwszej ciazy mialam to samo z nosem. ciagle jakies strupy, zatkany...

Cytat:
ALe mnie to sikanie wkurza. No ile można sikać ja się pytam Szczególnie wkurza mnie to w nocy jak nietomna wlokę się do kibelka. Niech już ta macica do góry idzie
mam tak samo najgorzej rano, co pol godziny chodze.
Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
W końcu was nadrobilam. Do klubu nie należę a slyszalam ze otwieracie galerię brzuszkow. .. to mój brzuchol sprzed chyba 2 tygodni, to był 11 tydzien.
fajny, ja mialam taki w 20-22 tyg

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Ja chyba dziś zupę pieczarkowa bo obiad się musi sam zrobić - mąż zadzwonił ze dziś wszystko przewozimy bo kolega ma dziś vana pustego to wszystko wejdzie na 2 razy- pocieszylo mnie to bo nie musze pakować zawartosci komod ale musze całą resztę ogarnąć do 18 ;/
czyli jednak nie przyjezdzasz do PL?

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Ja to się martwię czy z jednym dzieciem dam radę a gdzie tu 2... albo tak jak w Bydgoszczy urodziły się 4-raczki i to sami chłopcy na łeb bym dostała..

elvagirl no mogłas powiedzieć że ty Kcesz i już bo jak nie to będziesz tupała nóżkami i kładła się na podłogę- powinien się zgodzić
to tak jak moja Ala tupanie i poza na Allaha jest teraz na topie.

Cytat:
Mogło Ci pęknąć naczynko. Masz na tyle wysoką ciążę, że teraz bardziej prawdopodobne poronienie bezobjawowe. Postaraj się trochę uspokoić i się położyć jak masz możliwość. Może maluchy się chwilę zajmą sobą. Trzymam mocno kciuki za Twoje maleństwo. Daj znać po wizycie
pogrubione- DZIĘKI . to bedzie wspaniała noc

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak z innej beczki...farbujecie włosy? Czy narazie nie..bo ja nie wiem sama, mam mega odrosty, ale troche się boje.
ja henna, ale jestem uczulona na wszystkie inne farby.

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Ehh ja juz rozstępy i tak mam - ogólnie ważny jest dla mnie płaski brzuszek świecić gołym brzuchem nigdy i tak nie lubiłam :p tylko mąż go ogląda hehe inny problem to to że jak się mało ruszam tak jak teraz to mi zaraz cellulit na udach wychodzi właśnie łatwo nie tyję ale to cholerstwo migiem mi się pokazuje z tym ze jak ćwiczę troszkę to zaraz znika; )
tez mam straszne. w ogole czuje sie teraz nie jak w ciazy a jak bym przytyla z 10 kg normalnie wygladam jak tur ;/

Cytat:
Co myślicie o tych kurteczkach? Mnie się nawet podoba beżowa i czerwona http://allegro.pl/okazja-kurtka-skor...194492881.html
nie lezą mi te koronki. co do Twojego pyt to ja nosze zazwyczaj L ze wzgledu na biust,( spodnie M) teraz wzielam XXL i jest jak L. male te rozmiary

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Byłam strasznie głodna a przejeżdżałam obok mcdonalda i sobie wzięłam conieco. Tzn conieco za dużo bo dwie kanapki i duże frytki. Masakra
nie lubie stamtad frytek. takie bez smaku

nie pocytowalo mi wszystkiego ale nie bede sie wracac. teraz ide sprzatac

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

aha i gratuluje wszystkim udanych wizyt i duzych dzidzi.
jak zaraz nie padne to bedzie dobrze, a jeszcze cala szafe mam wywaloną na podloge, to bedzie dluga noc
Stary 2015-03-31, 22:21   #619
AgatkaSz
Wtajemniczenie

O jak milo dziecko mi zasypia zasnela o 20 na 10minut i szalala , nie wiem o co chodzi ale nie podoba mi sie mialam isc spac ale taka glodna jestem ,ze nie ma szans abym zasnela

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-31, 22:26   #620
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Ja się do edukowałam i się dowiedziałam, ze mojej byłej gminie skąd pochodzę powstał jedyny w Polsce Publiczny bank komórek macierzystych. No normalnie województwo świętokrzyskie mnie zadziwia.
A co ciekawe mogę oddać krew pępowinową do tego banku, zrzekam się do niej wszelkich praw, ale w przyszłości moja rodzina z pewnej części może skorzystać w razie potrzeby. Nic mnie to nie kosztuje, ani pobranie ani przechowywanie. Skorzystam napewno, bo warto.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 22:33   #621
Em_jK
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ojej to taki maluszek jeszcze mam nadzieję że nie wymaga częstego noszenia
On praktycznie wogole nie jest noszony. Chyba częściej Jagode tacham niż Tymka
Cytat:
Ojejku Em to Ty już masz dwójkę i takiego malucha 15 mcy? Ale będzie wam wesoło w 6 ) A co z autem? Wymiana?

Hehe...właśnie mi się przypomniało jak doktor powiedział na badaniu zapraszając mojego męża na krzesło przy fotelu USG "a tu krzesło dla domniemanego ojca" ..pfffffffffffffff co za gość I w trakcie badania mąż oczywiście jak każdy chłop "a jaka płeć, jaka płeć" a on w 50% dziewczynka w 50% chłopiec" phhh no i ogólnie powiedział, że w tym czasie to narządy dzieci są jeszcze podobne.

Mala żeś mnie wciągnęła w szukanie ciuchów na allegro super tamta kurteczka i wiele innych tam mieli. Może powrócę do kupowania na allegro. Wy też macie teraz taki odrzut do tematu mody, łażenia po galeriach itp. Ja mam to gdzieś no ale czuje, że jak się zrobi ładnie i już się człowiek nie ukryje pod kurciną trzeba będzie zacząć szukać jakiś fajnych ciuszków
Nie, nie nie

Ja mam tylko jedno dziecko. Córkę 2letnią można powiedzieć.

A opiekuje się prawie 15 msc Tymonem i 4 letnią Leną
Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Dokładnie.
Cytat:

Zaliczka zle się małe ułożyło i tyle. Wszystko dobrze będzie. Tak Ci napisze, a sama doopą trzęsę przed badaniem:
No nie mogę dźwigać, uprawiać seksu, podnosić rąk do góry. To wszystko przez tego polipa ma on coś ponad 2cm. Ale akurat z Tymonem nie ma problemu z łóżeczka wychodzi sam, po schodach schodzi za rękę. I jest nauczony samodzielności i to przez duże "S" ja poważnie więcej tu się Jagody na noszę niż jego
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
mi sie wydawało ze ma 1 swoje i się 1 opiekuje

ja spię różnie zwykle zasypiam na lewym boku bo tak mi wygodnie ale w nocy się przekręcam i budzę różnie. Po 2 ciążach tak cię nauczyłam spania na lewym boku że tak mi najwygodniej chociaż lekarz mi nigdy o tym nie mówił
U góry pisałam jak to u mnie jest
Cytat:
Na tym poniedzialkowym USG plodu/genetycznym bylam w Enel-medzie, bo tam mam pakiet z pracy. Pappa przez ten nosek, bo sa te dwa kryteria, przeziernosc i nos - NT dobre, ale z tym noskiem, no to w sumie jest, ale wygladal na maly, wiec lekarz nie byl w stanie tego kryterium ocenic. Powiedzial, zeby sie nie martwic, ale ze lepiej zrobic pappe, no i trzeba jak najszybciej, bo male ma 63mm,a trzeba zdazyc przed 68mm.
Co do ceny to nie wiem, powiedzial, ze mozna by zrobic prywatnie, ale on w piatki ma dyzur w szpitalu uniwersyteckim, wiec zebym przyszla. Tylko godziny nie zagwarantuje - zalezy kiedy aparat bedzie wolny. Wypisal na skierowaniu cos o hipoplastycznej kosci nosowej, wiec badanie bedzie na NFZ, mimo ze nie mam 35l, no i zaznaczal, ze nie ma co sie martwic. No i poki co sie nie martwie, dobrej mysli jestem, i ciesze sie ze widzialam male, ze rosnie, ze serduszko bije. Aaa, wg OM mialam termin na 10.10, a na wydruku z USG jest 4.10

Mam chyba z 10 stron do nadrobienia, pedzicie

Dzieki za kciuki i dobrej nocy!

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Ja mialam dzisiaj, tym razem tylko 3 fiolki
Na pewno jest dobrze ale mocno będę kciuki trzymać za piątek.

Ale Jagoda mi teraz dala popalić. Normalnie to chyba prze ta pogodę, ale ja ledwo żyje.

Amelie,

Daj spokój ze sprzątaniem. Połóż się i odpocznij

Dobranoc!
05.04.2013 - Gucia
Stary 2015-03-31, 22:45   #622
AgatkaSz
Wtajemniczenie

No dobra dziecko spi, mama zjadla mozna isc spac jutro Tz wraca aaaa ale tesknilam musze miec duzo energi
Stary 2015-03-31, 23:23   #623
Em_jK
Rozeznanie

Ja coś zasnąć nie mogę😒

Ale to chyba z wrażenia...😝

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

A jutro rano musze wstać do pracy... Ehh. Ale u nas wiatrzycho i leje niesamowicie ☔🍃
05.04.2013 - Gucia
Stary 2015-04-01, 05:13   #624
malinowa4
Zakorzenienie

Witam się z samego rana w 14t0d czyli zaczynam 15tydzień-tak mam to liczyć wg tego jak wcześniej mówiłyście?
Heh organizm zrobił mi niezły prima aprilis i od 4 rano nie śpię zjem coś , zbiorę się, podrzucę siostrę do babci i pojadę wymienić to świadectwo, może mnie nie wydmucha na wszystkie strony
co do leżenia na lewej stronie, też ostatnio mam takie "zboczenie" żeby tego pilnować.

Któraś miała dziś wizytę ale nie pamiętam która - wybaczcie - w każdym razie trzymam kciuki
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 06:45   #625
Kuapouszka
Zadomowienie

Ja tez dziś mowie hello wczesnym rankiem ;*
Wczoraj zdolalismy dosyć szybko się ogarnąć z przewozeniem rzeczy i tak oto dziś już na nowym mieszkanku i czeka mnie mnóstwo pracy; /
Ochrzcilam wczoraj nowa toalete pokolacyjnym beltkiem z taką mocą ze cala noc umieralam z bólu brzucha - jakby powietrze mi utknelo we flaczkach masakra. ..
A i moje dziecko juz w stało także pora ruszyć kuperek; p
Stary 2015-04-01, 06:47   #626
mala29lll
Zakorzenienie

Hej laski

Malinowa Ty uważaj chudzino, bo ma wiać jeszcze bardziej dzisiaj. Żeby Cię nie zwiało Też mam takie jazdy ze spaniem.

A ogóle wczoraj się cieszyłam, że już tyle nie plamię a wieczorem znowu i w nocy. Teraz też leci Masakra. Dobrze, że w czwartek genetyczne, bo znowu bym się martwiła. Choć pewnie niepotrzebnie. Muszę zadzwonić do mojej dr z kliniki i zapytać czy ja mam brać Acard dalej, bo może wszystkie kłopoty przez niego są Acard rozrzedza krew, a macica i tak mocno ukrwiona w ciąży. Wku.... się normalnie
Stary 2015-04-01, 07:06   #627
Malpka
Zakorzenienie

hej wam
Ale beznadziejna pogoda, wieje mało głowy nie urwie do tego śnieg z deszczem a zaraz muszę jechać do lekarzy dobrze ze mi tz samochód zostawił bo autobysem bym sie nieźle wymarzła

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
a nie dasz rady sie przespać przy małej? Karol mi daje pospać mówię mu ze mama chwilke sie prześpi a on sie bawi

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
.

lece i ja zaraz się kłuć

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja się do edukowałam i się dowiedziałam, ze mojej byłej gminie skąd pochodzę powstał jedyny w Polsce Publiczny bank komórek macierzystych. No normalnie województwo świętokrzyskie mnie zadziwia.
A co ciekawe mogę oddać krew pępowinową do tego banku, zrzekam się do niej wszelkich praw, ale w przyszłości moja rodzina z pewnej części może skorzystać w razie potrzeby. Nic mnie to nie kosztuje, ani pobranie ani przechowywanie. Skorzystam napewno, bo warto.
fajnie ze macie to zadarmo u nas grube pieniądze na to się płaci

Cytat:
On praktycznie wogole nie jest noszony. Chyba częściej Jagode tacham niż Tymka
no to super ze taki samodzielny
Stary 2015-04-01, 07:17   #628
mariolaw_132
Zakorzenienie

Witam sie i ja w ta okropna pogode

Czy ktoras z was myslal nad detektorem tetna plodu? Ja mysle o tym od dluzszego czasu i chyba jestem coraz bardziej na tak.
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-01, 07:23   #629
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w ta okropna pogode

Czy ktoras z was myslal nad detektorem tetna plodu? Ja mysle o tym od dluzszego czasu i chyba jestem coraz bardziej na tak.
Ja na pewno kupię - w ciąży z Lily szczególnie po 20 tyg tak się stresowalam ze tym razem basta; p

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Nosz kurde moje małe wstalo,rozdarlo się wypilo 3 lyczki mleka i poszło spać no i po co ja ta kawę zaczęłam? !? Ehh los mamusi; p <3
Stary 2015-04-01, 07:25   #630
sabonka123
Rozeznanie

Tez miałam dziś iść na pobieranie krwi ale byłam taka głodna ze pójdę jutro :p

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości