|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4801 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
To moze to brak jonizacji, moja stara uwielbiala mi robic aureolke puchu, z nowa w ogole nie mam problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Co¶ w tym mo¿e byæ. Musze koniecznie wróciæ do mycia wieczorem, wtedy nie susze i nie mam problemów.
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Nie ma puchu! Bo¿e kocham ten szampon i od¿ywkê YR. Idealna tafla. Niestety te¿ idealnie prosta...
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Paulownia - ja to nigdy nie ugniata³am z g³ow± w dó³, mia³am gniazdo i nieporz±dek, zawsze wyprostowana
![]() SceneQueene - ja ostatnio te¿ du¿o bardziej prosto-falowana, ni¿ krêciek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
A ja tylko g³ow± w dó³.
Tez mam ba³agan ale podobno siê podoba ![]()
![]() |
#4806 |
Konto usuniête
|
Ja zwykle z glowa w dol, bo inaczej mam przyklap i cala lazienke mokra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Kochane forum potrzebujê na jutro (31.03) co najmniej 2osoby na bezp³atny pokaz makija¿u wraz z instrukta¿em (jedna zznajdêych osób bêdzie mia³a wykonywany makija¿) na godz.16.15-18.00 do Oddzia³u w Katowicach przy ul. D±brówki 10.
W programie: -jak krok po kroku wykonaæ trwa³y i efektowny makija¿, -bezp³atne konsultacje, -prezentacja mo¿liwo¶ci, -testowanie produktów. Zaproszenie jest 100% bezp³atne, niezobowi±zuj±c.Wiêcej informacji oraz zapisy pod nr 692 727 382. Je¿eli nikogo nie znajdê nie chcê wiedzieæ co mi zrobi moja szefowa:/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4808 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
myszka2020 - mam do ciebie pytanko, a mianowicie co robiæ je¶li dany olej nam nie s³u¿y i robi siê po nim to samo co Tobie kiedy¶ po kokosie. U¿y³am dzi¶ od¿ywki z kokosem i mam wra¿enie ¿e co¶ nie bardzo, ale jeszcze od mamy po¿yczy³am nieco oleju i wsmarowa³am bo chcê sprawdziæ jak mi ten kokos dzia³a, wiêc je¶li obudzê siê rano z takim fruwaj±cym puszakiem to co czyniæ, ulubion± maskê daæ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
U¿y³am dzi¶ tego ¿elu do loków Herbal Essences i sama nie wiem. Nie jest ¼le, ale jako¶ kiepsko siê odgniata. W³a¶ciwie zasycha na miêkko, nie ma typowych sucharków - ale na wygl±d bez odgniecenia efekt mokrej W³oszki okropny.
![]() Na prosto mam w³osy do pasa. ![]()
#4811 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
W³asnie jestem ciekawa co u mnie ten efekt spowodowa³o - czy od¿ywka czy szampon. Jutro bêdê stosowaæ tylko szampon a po jutrze tylko od¿ywkê, bo które zadzia³a³o kupie w wiêkszej ilo¶ci :-D.
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
O to dawaj znaæ :P
#4814 |
Zakorzenienie
|
Opowiem oczywi¶cie, ale jestem w szoku. Choæ na pewno dodatkowy plus, ¿e mia³am czas nie u¿ywac suszarki.
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() To wtedy chyba tylko sls i s³u¿±ca nam maska, jak my¶lisz? ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1389214171 zdjêcie stare, ale tak to u mnie wygl±da. lekkie, fruwaj±ce, proste, b³yszcz±ce sztucznie, co¶ okropnego ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-03-31 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba ¿e to faktycznie proteiny, to koniecznie szampon ![]() Pisa³am dzi¶ o oleju z pestek moreli, ale chyba nie przepadasz za omega 9 tak mi siê przypomina co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Moderator
|
Cytat:
Z pestek moreli chyba u mnie nie dostanê, orzech laskowy mi siê marzy³ ale te¿ nie ma... chocia¿ zobaczê jak bêdê w sklepie hinduskim, tam maj± tych olei pe³no ![]() Ale wpis zobaczê, lubiê Twoje recenzje czytaæ ![]() Dzisiaj umy³am w³osy sls solidnie, potem da³am od¿ywkê z kokosem na d³ugo, potem p³ukankê z mleka na 5 minut, my³am delikatnym szamponem, na to od¿ywka emolientowa na minutê i wuola, gumowe w³osiê odesz³o w niepamiêæ. Sza³owo nie jest ale gumowato¶ci nie ma a to najwa¿niejsze, chyba mi kokos s³u¿y troszkê ![]() Nalata³am siê jak wariat po zakupach dzi¶ - wkrótce bêdê testowaæ m±kê ziemniaczan± i laminowanie. Zmienili sk³ady od¿ywek alberto balsam, wziê³am malinkow± - ma dwa ekstrakty, bisabolol, panthenol i jest bardzo lekka. Ciekawe czy bêdzie lepsza od starej wersji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 742
|
mam z natury krecace sie wlosy, ale sa tez straaaaaasznie suche. byly mocno porozdawajane wiec obcielam ok 7-8 cm. od dluzszego czasu widzialam ze rosna (po odrostach) ale na dlugosci nic nie bylo widac, bo widocznie sie kruszyly. teraz kiedy mocno je scialam chcialabym zapobiec kolejnemu kruszeniu sie koncowek i chcialabym aby porzadnie mi urosly.
co powinnam zrobic zeby je odzywic? mysle, ze: - podcinac wlosy co miesiac na ok centymetr - uzywam odzywki loreal magiczna moc olejkow - przed myciem, smaruje sobie wlosy oliwa z oliwek i zostawiam na dwie trzy godziny po czym dokladnie myje co jeszcze moge zrobic? co stosowac po umyciu wlosow? mam jedwab green farmacy czasami go uzywam, ale wlasy sa po nim raczej sklejone i matowe. chcia³abym zeby moje w³osy nie by³y takie suche a zacze³y lsnic..... wlosy myje co 3-4 dni. Edytowane przez senkasandry Czas edycji: 2015-03-31 o 17:28 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4820 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Hej krêcio³ki, dzisiaj w pracy przeprowadza³am analizê swojej pielêgnacji i stwierdzi³am, ¿e cierpiê z powodu klêski urodzaju, mam tak± ilo¶æ kosmetyków, ¿e nie umiem siê powstrzymaæ przed zmieszaniem ze sob± 3-4 produktów :P St±d te¿ nie do koñca wiem, któr± maskê/od¿ywkê moje w³osy lubi± bardziej, a któr± mniej :P.
A tak poza tym, to ostatnio testowa³am glinkê, ale w³osy po niej by³y tak têpe, ¿e strasznie siê pl±ta³y i ich u³o¿enie do ugniatania, by³o prawdziwym koszmarem. Niemniej jednak, nie mam zamiaru z niej rezygnowaæ, po prostu przetestujê j± w po³±czeniu z np. sam± wod± ró¿an±, i ró¿nymi od¿ywkami/maskami. Mo¿e znajdê jakie¶ fajne po³±czenie, bo w³osy, mimo pocz±tkowych problemów, bardzo fajnie trzyma³y nawil¿enie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Konto usuniête
|
Ja ostatnio mam faze na maski glis kura. Bo¿e jak one pachn±
![]() ![]() Powiedzcie mi jeszcze co s±dzicie o sk³adach joasiek bs? Warto inwestowaæ? A i dziêki wielkie za polecenie zielonego ¿elu z rossmana - jest GENIALNY! |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zadomowienie
|
Buahahahahaha. Witaj w klubie
![]()
![]() |
#4823 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 317
|
U¿y³am parê razy tego cudownego olejku Garniera przy suszeniu, ca³kiem niez³y jest. Mo¿e nie jaki¶ "cudowny", bo puchu nie okie³zna³, ale faktycznie przyspiesza suszenie i w³osy jakie¶ takie bardziej sypkie s±, fajne.
A w³a¶nie, s³ysza³y¶cie o tej inversion method na porost w³osów o 2,5 cm miesiêcznie? ¯e przez tydzieñ wmasowuje siê we w³osy podgrzany olej, spuszcza g³owê miêdzy kolana, czeka 4 minuty i powoli podnosi. I podobno cebulki wpadaj± w szok od nadmiaru natlenowanej krwi i produkuj± w³osy jak szalone ![]()
¯ona jednego ma³¿a. ![]() Pani t³umacz na swoim. ![]() Kierowca in progress ![]() Edytowane przez martyyn Czas edycji: 2015-03-31 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Zadomowienie
|
Olejek przyspieszaj±cy suszenie?
A coz to za wynalazek? Denatu nie ma?
![]() |
#4825 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 317
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...30-stopni.html a takie cudo, kochana! Bardzo chwalone, jak widaæ, uleg³am owczemu pêdowi i kupi³am
![]()
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
W najnowszym amerykañskim Women's Health jest kilkustronicowy artyku³ o krêconych w³osach. Pisz± m.in. ¿eby na bardzo krêcone w³osy nak³adaæ stylizatory natychmiast po myciu, gdy s± jeszcze zupe³nie mokre i potem okrêciæ je rêcznikiem z mikrofibry. U¿ywa³a lub u¿ywa która¶ z Was rêcznika z mikrofibry? Opisuj± te¿ kilka ciekawych produktów do loków, ale na razie mam pe³ne szafki. ;D Np. ten grzebieñ (koszmarnie drogi!) mnie zainteresowa³. Oczywi¶cie pisz± o ¿elu, ale nic o jego odgniataniu. Bardzo mnie to zastanawia, jeszcze nigdy w ¿adnym komercyjnym artykule ani na ¿adnym opakowaniu ¿elu nie widzia³am informacji, aby odgnie¶æ ¿el, gdy zaschnie. Nigdy nie by³am fank± tego stylizatora, bo mi siê kojarzy³ ze zlepionymi w³osami, dopiero Mysia pokaza³a mi cudown± sztukê odgniatania. Naprawdê to taka tajemna wiedza dostêpna tylko nielicznym?
![]()
#4828 |
Zakorzenienie
|
Znacie jak±¶ farbê trwa³±? Jaki¶ czas temu malowa³am Wella pomarañczow± i kolor szybko siê wyplukal :/
Chocia¿ dobrze wspominam Joannê ![]()
#4829 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kapturek z mikrofobry Taki z guziczkiem i jest super. Wychodzê spod prysznica spinam w³osy kapturkiem w tym czasie siê ogarniam. Chodzê z nim do 15 min w tym czasie wszyscy siê ¿e mnie ¶miej± ¶ci±gam i nak³adam stylizatory. Jak trzymam krócej to pó¼niej mi z koñcowek kapie.
Najlepsze jest to ¿e nie wiem jak funkcjonowa³am bez niego. planujê kupiæ drugi ¿eby by³ na trzymanie masek i olei ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Mikrofibra jest fajna bo du¿o wch³ania i nie pUszy. Zwykle rêczniki maj± tendencjê do puszenia w³osóW Dlatego zaleca siê kreconym mikrofibre |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Moderator
|
Idê robiæ laminowanie dzisiaj b0 kiedy¶ mia³am po tym super efekt, wiêc spróbujê dzi¶ a jak bêdzie siano to bêdê ratowaæ siê nawil¿aj±c± mask± ze skrobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.