|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Jeszcze jakby była bardziej wiosenna pogoda to inaczej a śnieg na Wielkanoc to jakoś tak dziwnie...
Młody wyszalał się z kolegą i mężem doszliśmy do wniosku, że jak Tośka też będzie taka ruchliwa i rozgadana jak młody to ciężki czas nas czeka
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi ja też się nad tym zastanawiam czy 2 dzieć tex będzie taki ruchliwy jak ten pierwszy . 😀
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
A Tośka bardziej aktywna jest w brzuchu niż Filip. A przez pierwsze dwa lata dał nam popalić, noce zaczął dopiero teraz przesypiac w miarę i prędzej nie było mowy aby 5 minut zajął się sam sobą.
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
U.mnie z kolei marcelek i w brzuchu i teraz ruchliwy jest .. a dzidzi narazie średnio raz więcej raz mniej się rusza no zobaczymy hihi
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprawiłam Ł do pracy i mogę iść dalej spać :-D dzisiaj mialam ciężką noc, w żadnej pozycji mi nie było wygodnie. :-/
Wyprzedzam pytanie i odpowiadam jednocześnie - u mnie na obiad dziś kluski z mięskiem i salatka :-D U większości pewnie swiąteczne pozostałości
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem co dziś zrobię na obiad .. tez miałam ciezka noc młody mi zasikal łóżko ... szkoda gadać no
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie witam poświątecznie
Wyjątkowo sie wysłałam, położyłam sie z juniorem po kąpieli do sypialni przed 20.00 poleżeć i pogadac... I zasnelismy wstałam po 7.00 - idealnie !U nas dzisiaj nie wiem co na obiadek, poswiatecznego jedzenia nie posiadam, u nas zjada sie to co zostanie na kolacje jedna i druga i tym sposobem lodówkę mamy prawie pusta dobrze bo nie lubie takiego dojadania przez tydzien tego co zostało... Jak tam po świętach ? u nas oprócz akcji z tesciami było bardzo miło i rodzinnie duzo czasu poświeciliśmy juniorowi, dostał kilka gier planszówek i prawie kazda wolna chwile spędzaliśmy w trójkę na graniu...lub czytaniu książek, odpoczywaniu Miłego dnia
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
Młody ładnie spał, nie wstawalam siku dopiero obudziłam się jak tż wychodził do pracy.U nas na obiad flaczki są. |
|
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja też się nawet dziś wyspalam a wiecie że ja z wiekiem coraz bardziej lubię święta wielkanocne tylko tak jak moniska pisze pogoda moglaby byc lepsza :pSugar to faktycznie miałaś noc z przebojami. Współczuję. Ja też dziś nie mam inapiracji na obiad, najchętniej nic bym nie robiła
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki zbiorowo, ale baaardzo dziękuję każdej z osobna za trzymanie kciuków i za gratulacje Podobno radość dzielona z innymi mnoży się... i coś w tym chyba jest Dobrze, że jesteście jusiowa, Ciebie nie przywitałam, bo mój tel szalał, więc nadrabiam Witam nową mamusię Jess kura fajna, bo maluch potem może ją jako przytulankę wykorzystać, ale swojego rogala bym nie zamieniła ![]() kasperka Jak wrażenia z Wro? Anevo, pamiętaj, że H&M na zawyżoną rozmiarówkę. Spokojnie bym 56 kupowała, bo będzie lekko większe i dłużej posłuży ![]() Nicole, gratuluję raz jeszcze Panienki ![]() majka, ja wrzucałam pościel - macałam tą ze statkiem w sklepie i była bardzo ok mms, a dlaczego białej pościeli nie kupisz? I ja się witam poświątecznie. Odpocząć średnio odpoczęłam, bo Żuk z siebie wychodził, a jeszcze rodzina sprzysięgła się chyba, żeby mnie wkurzać, ale przynajmniej pooddychałam świeżym powietrzem. Dalej w głowie mam to cholerne mieszkanie - musimy podjąć decyzję czy bierzemy to bez szaf, czy szukamy na rynku wtórnym i to odpuszczamy... |
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
w 22tcvea7- dziękuję za info jak ta ze statkiem dobrej jakości to ta ,,moja,, pewnie taka sama.... Bardzo mi się spodobała, te ,,allegrowe,, na jedno kopyto jak dla mnie... A chciałabym coś ładniejszego i dobrej jakości... Na dosyć długo będzie... Objedzona po świętach chyba nadal się czuję więc na śniadanko płatki z mleczkiem a na obiad jadę do teściowej tej pierwszej , z małą moja dziś na rehabilitację do szpitala a że to na tym samym osiedlu więc odwiedzinki będą przy okazji. Wczoraj mieliśmy siedzieć cały dzień w domku ale zadzwonili rodzice TZ żebyśmy jednak przyszli więc zjedliśmy zupkę i polecieliśmy leniuchować. A tam na obiadek kaczka z jabłkami i indyk pieczony w żurawinie ... pycha
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
I ja się witam poświątecznie. Odpocząć średnio odpoczęłam, bo Żuk z siebie wychodził, a jeszcze rodzina sprzysięgła się chyba, żeby mnie wkurzać, ale przynajmniej pooddychałam świeżym powietrzem.
Dalej w głowie mam to cholerne mieszkanie - musimy podjąć decyzję czy bierzemy to bez szaf, czy szukamy na rynku wtórnym i to odpuszczamy...[/QUOTE] niezle przeboje masz z tymi mieszkaniami,ale rozumiem dylemat bo to inwestycja na lata.. A my sie kurowalismy to tez niewiele zdzialalam pod wzgledem kulinarnym i artystycznym,dzis jeszcze R.nie poszedł do przedszkola,w czwartek go poślę.TŻ pomalował pokoje juz widac jakis koniec,synkowi na bambusowy gaj-zielen a drugi na czar prowansji a tu mebelki: http://allegro.pl/b9-meble-miko-milo...089850705.html tylko biurko inne bedzie,bo z szufladami a nie z polka na komputer, no i lozko z materacem od razu,bo obecne musimy oddac bratu. ![]() mala kopie, w pon wizyta..sugar ona jakas żwawsza w brzuchu od Remika..
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez wczoraj TŻ stwiedzil ze nadrobiłam przez te swieta wszystkie miesiące z jedzeniem miesa roladki, kaczki...
|
|
#3734 |
|
Zadomowienie
|
Vea7 niezle przeboje masz z tymi mieszkaniami,ale rozumiem dylemat, bo to inwestycja na lata..a to nie chcecie kupowac tylko wynajac tak?
A my sie kurowalismy to tez niewiele zdzialalam pod wzgledem kulinarnym i artystycznym,dzis jeszcze R.nie poszedł do przedszkola,w czwartek go poślę. TŻ pomalował pokoje juz widac jakis koniec,synkowi na bambusowy gaj-zielen a drugi na czar prowansji a tu mebelki: http://allegro.pl/b9-meble-miko-milo...089850705.html tylko biurko inne bedzie,bo z szufladami a nie z polka na komputer, no i lozko z materacem od razu,bo obecne musimy oddac bratu. ![]() mala kopie, w pon wizyta..sugar ona jakas żwawsza w brzuchu od Remika..
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie współczuje remontu. Ja ich nie znoszę. Fajnie sie pozniej układa, dekoruje itd ale życie w remoncie nie.... Ja pozniej wstawie do klubu fotki z efektów naszej pracy w pokoju juniora jestem tak zadowolona, ze nie zamieniłabym żadnego elementu na żaden inny
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z katarem.
Walcze domowymi sposobami tzet ruszył do roboth a i ja sie powoli zbieram. Oby piękne slondczko rozpuścilo snieg z auta bym nie musiala odsniezac. Dzis polowka 20 tydzień wd.om
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
beatrix28
A my sie kurowalismy to tez niewiele zdzialalam pod wzgledem kulinarnym i artystycznym,dzis jeszcze R.nie poszedł do przedszkola,w czwartek go poślę.TŻ pomalował pokoje juz widac jakis koniec,synkowi na bambusowy gaj-zielen a drugi na czar prowansji a tu mebelki: http://allegro.pl/b9-meble-miko-milo...089850705.html tylko biurko inne bedzie,bo z szufladami a nie z polka na komputer, no i lozko z materacem od razu,bo obecne musimy oddac bratu. ![]() mala kopie, w pon wizyta..sugar ona jakas żwawsza w brzuchu od Remika Mycha nie kupuj tych lamp na Allegro byłam w Leroy Merlin i ne sa po 69,99zl a dopiero te duże są droższe... Zobacz sobie tutaj : http://www.leroymerlin.pl/szukaj.htm...Y&sprawdz=trueNie ma tu tych małych 30cm co Ty znalazłaś na All ale w sklepie widzialam Zastanawialiśmy się nad nimi do pokoju maluszka ale w końcu kupiliśmy inną bo te są plastikowe... i mam wrażenie że bardzo będą się kurzyły... Ale wizualnie też nam sie spodobały. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- nie wiem jakos dziwnie dodał mi sie post.... odpisywałam do beatrix28 ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() Ja się przymierzam do kupna mebli jeszcze mojej malej i wymianie oświetlenia... Juz ma pomalowane itd .. Przeszukałam chyba cały internet za meblami i nie znalazłam nic co by mi pasowało ... Bo jak już to Maja że jej sie nie podobają i nie wiem co ja jej w koncu mam kupic... Może mnie zainspirujesz więc daj znać jak foty wstawisz
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-04-07 o 09:00 |
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
o prosze i gaduły wróciły zza jajec świątecznych
nom przeboje w nocy byly.. mlody juz w przedszkolu ja juz po sniadanku.. mąż dzis na probe do pracy poszedl na 6 do 14 i tak do piątku potem zobaczymy czy dostanie prace takze kciuki prosze ![]() a ja mam wizyte 17 dopiero ja nawet nie patrze na mebelki bo mnie glowa boli takie fajne rzeczy są a kasy nima narazie czekANIE I CZEKANIE az mi kasa przyjdzie na dzidzi .. kolo 600 euro bede miec i za to musze kupic wozek, lozeczko(kolyske) przewijak, wanienke.. u nas gulasz na obiad bedzie.. mlody itak zje w przedszkolu o ile zje w ogole on ostatnio bez apetytu jest co do jedzenia u nas jeszcze w lodowce 2 sałatki warzywne są.. i pasta jajeczna .. trzeba zjeść dzis najlepiej bo szkoda wywalić
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
a!
I mam już skurcze Braxtona-Hicksa od soboty... Nie pisałam wcześniej bo się tak wystraszyłam że myślałam że na święta do szpitala pojadę. W sobotę jeden wieczorem, w niedziele też jeden do godzinki to trwało i wczoraj też w niedzielę byłam przerażona ale przypomniałam sobie że to te skurcze mogą być... Ale z Mają miałam je dopiero gdzieś w 7 miesiącu odczuwalne... A teraz tak szybko.
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam takie w 8 mies przy marcelku dopiero
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ja wczoraj miałam dietę, także nie jestem objedzona ale pojechaliśmy do mojej rodzinki ![]() Dzisiaj piękna pogoda się zapowiada |
|
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po świętach
![]() U mnie minęły szybko te święta. Atmosfera nawet, nawet, ale i ja tak średnio za nimi przepadam. Natomiast pogoda rewelacyjna była. Wczoraj pojechaliśmy do parku z kocykiem i na krótki rękawek leżałam. W słońcu było 20 stopni. Współczuję Wam tego śniegu. U nas pozostawało jeszcze jedzenia, ale chyba jednak ogarnę jakiś obiad. Może chłodniczek zrobię. |
|
|
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
jeżeli chodzi o skurcze przepowiadające to ja w pierwszej ciąży nie miałam ich wogóle.
Majka ale bezbolesne były ?
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzwoniłam do mojej wczoraj i uspokoiła mnie. Ale jest dokuczliwy... I długo trwa dość bo tak wczoraj z godzinę miałam. Poleżałam i przeszło. Ale brzuch mi wywaliło chyba przez to bardzo. Jeszcze w sobotę przymierzałam spodnie materiałowe i się cieszyłam że pewnie na miesiąc czy dwa mi wystarczą i pomyślałam że je w poniedziałek ubiore jak byśmy mieli gdzieś iść. No i wybieralismy się wczoraj więc ja je hop na tyłek i co... 7cm się nie dopinają... TZ się przeraził sam tez zauważył że jakiś duży brzuch się zrobił. a ja się popłakałam... nie wiem dlaczego. Cieszę się przecież że maluszek rośnie i brzuszek wywala żeby miał miejsce maluszek... Ale została mi 1 sukienka którą kupiłam na ciążę, ze 3-4 bluzki ,,szmaty,, ja tak mówię na oversize takie szerokie i 2 leginsy które i tak jak dam niziutko to mnie uwieraja
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w 1 ciazy mialam w nocy tak ze bolalo 10 minut a jak wstalam - cisza.. i tak pare razy raz juz chcialam do szpitala jechac ale przeszlo
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czujesz ból bo tak jakby ten brzuch twardnieje, napina sie, nie możesz się ruszyć z boku na bok, jest wrażenie jak by byl bardzo ciężki.... Masz uczucie dyskomfortu ale tak jakby na powierzchni brzucha a nie tam w środku gdzieś... Nie wiem czy dobrze to opisałam by wyjaśnic... Ale nie jest to ból jak do skurczu porodowego czy tez nie taki jak na miesiączkę... Bo ten juz jest ,,groźny dla dzidzi,,
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
unas piękna wiosna ale co z tego jak Bartek przeziębiony
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziękuję wam wszystkim za gratulacje odnośnie CÓRUNI mojej ukochanej ![]() dd11dd, pytałaś czy zakupy zrobiłam już jakieś Chciałam, ale w końcu w piątek nie dałam rady, a w soboty w poniedziałek z samiutkiego rana już jechaliśmy także sklepy mi pozamykali, ale teraz się zacznie dziać W ten weekend co ma teraz być widziałam, ze zniżki do sklepów będą z jakąś gazetą i ma być -20% do smyka Poza tym na pewno wykorzystam -20% do h&m ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
U mnie pogoda póki co do bani... szaro buro i ponuro... Gdzie ta wiosnaaaa, niech do mnie też przyjdzie
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Uuuhuuu, lecę!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.

wstałam po 7.00 - idealnie !

i nie wiem co ja jej w koncu mam kupic... Może mnie zainspirujesz