Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-07, 11:34   #631
barbaritka84
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Też się witam po świętach
Dziś boli mnie głowa i na nic nie mam sily i jakieś napady gorąca.

Też mimuszę już pomyśleć o zakupach aptecznych i higienicznych bo zostanę z ręką w nocniku a nikt za mnie tego nie zrobi.
Ciuszki też już czas posegregowac co jest a czego brak i dokupowac na bieżąco.
Ostatnio nie mam weny na zakupy.
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:38   #632
Cos_
Zakorzenienie

Masija ile bedziesz w szpitalu.?
Stary 2015-04-07, 11:49   #633
masija
Zakorzenienie

Gin coś mówił o sterydy na 2 dni ale pewnie 3 dni Będę.
Później mam mieć badania wiec się dowiem co i jak.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:51   #634
anutka171
Rozeznanie

Cześć Mamusie

Witam się I ja po świętach
Na szczęście ( i dzięki cukrzycy) nie jestem przejedzona
Jeszcze pierwszy dzień u moich rodziców był super, ale wczoraj spędziłam cały dzień w łóżku, słabo się czułam, nie poszłam do teściów i w dodatku się klocilam z tz wiec lipa.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dzień dobry, nie spałam pół nocy, wychodzi mi ósemka, pół twarzy mam opuchnięte, tz robił mi okłady, ja posikałam to miejsce tantum verde bo nic innego nie miałam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Aaa dostaliśmy od znajomych po ich synku tyle ciuchów ze wzięliśmy sobie jedna siatę, druga oddaliśmy znajomym i kilka ciuszków od kuzynki tz z nexta nowych i ślicznych takich większych i przez najbliższy rok chyba nic oprócz ciuchów na chrzest nie kupujemy

A od teściów dostaliśmy gryzaki, 5 kolorowych pieluch flanelowych, sztućce dla dziecka i podkłady do przewijania... Także w tym miesiącu robię jednak zamowienie w gemini bo nic aptecznego od teściowej nie dostaliśmy z jej apteki i zamykam temat zakupów wyprawkowych

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Współczuję bólu nawet nie wiem co można na to :/
super, że dostaliście ciuszki
a paczka os t. wypasiona

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Witam się w 33tygodniu do tego dzisiaj mam wizytę i po świętach na wadze przybyło
Szuu normalnie teście zaszaleli z tą paczką.
Pogoda w święta to jakiś kosmos był raz piękne słońce za chwilę biało od śniegu prawdziwy kwiecień plecień
za 33tc
za wizytę

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Cześć babeczki! Melduję się po świętach! wreszcie w pełni zdrowa Jutro wizyta. Przyszło zamówienie z gemini, kupiłam w rossku pieluchy 1 bo były w promo i torbę do szpitala mogę już pakować

Szuu super prezenty
Co do 8-ki to wspołczuję mi jakoś one bezobjawowo wyszły.

Zdrówka
A co to za promocja w rossku?

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej
widzę ze święta nie tylko mnie wykonczyly

Ja juz siedzę w szpitalu. Ciesze się nawet ze przyjechałam bo od niedzieli miałam okropne bóle, skurcze i twardnienia. Wczoraj przeryczalam tz'towi pół wieczoru ale przynajmniej pomogło.

Jak wyjdę to musze tez się na poważnie wziąć za dokończenie zakupów, prania, spakować torbę do szpitala itp.
Będziesz miała sterydy podane, tak?
trzymaj się tam i odpoczywaj. Wszystko będzie dobrze

Ja dzisiaj tez wizytuje i mam usg III trymestru pewnie ostatnie juz przed porodem (oprócz tego co mi zrobią juz w szpitalu jak się zacznie ).

Co do wyprawki to mi brakuje jeszcze pieluch, oliwki, ochraniacza na materac, pokrowca na przewijak i to chyba wszystko
Może jeszcze zaszaleje i kupię sobie koszule do szpitala bo te co mam wydają mi się jakieś krótkie.

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2015-04-07 o 11:52
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 11:59   #635
Princesika
Zakorzenienie

Mnie brakuje wszystkich kosmetycznych rzeczy ale liczę, że siostra mi jakieś próbki przyniesie itp. Oprócz tego już takie ozdobne typu literki na ścianę i lampka z robaczkiem do zawieszenia na łóżeczko.

Nie mamy ani pół zabawkowej rzeczy

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ooo, są mamusie grudniowe
Stary 2015-04-07, 12:13   #636
201710041131
Konto usunięte

Masija trzymaj się

Widzę, że moja mega paka od t. zrobiła szał Chcieliśmy wysępić smoczki marynarskie z lovi, ale powiedziała, że mamy się wstrzymać, bo może dziecko bezsmoczkowe będzie Nie to nie, sama sobie kupię
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 12:18   #637
poldzik
Zadomowienie

witajcie poswiatecznie!

zaczal sie 30 tydzien

a ja sie obzarlam w niedziele bylismy u tesciow a w poniedzialek zaprosilismy znajomych do nas ale jedzenie bylo skladkowe (zeby ciezarna nie musiala szykowac ), przyniesli strasznie duzo rzeczy mam jeszcze tego pol lodowki... i tyle roznych ciast

teraz juz jestem w pracy i mi sie nic nie chce a duzo roboty jest...

szuu dolaczam sie do narzekania na rozmiarowki dzieciece! tutaj to wogole sa cyrki, bo wloska rozmiarowka jest na miesiace, nie na centymetry i zwykle 0 miesiecy to sa malenkie na 50cm a 1 miesiac na 56 (a takie 0-3 to sa nieprzewidywalne). wlasnie doszla do mnie przesylka z ciuszkami i dwa bodziaki co mialy byc 0-1 miesiac sa wlasnie na 50 cm takie niesamowicie malutkie kto wie jaki ten moj dziec bedzie? a jak sie duzy urodzi? dobrze, ze byly niedrogie.

mi w sumie brakuje chyba tylko pieluszek.
i torby do wozka.
i smoczka zadnego nie mam ale to w kazdej aptece mozna dostac.
(a moze uda mi sie uniknac?)
no i cos do pepka ale nie wiem co, czekam na szkole rodzenia to na pewno cos doradza..(powinni niedlugo do mnie zadzwonic i powiedziec kiedy sie zaczyna..)
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 12:39   #638
tassia
Zakorzenienie

Hejho!!! Witam po świętach... Jestem mega foka... Zaczynam się stresowac powrotem w lipcu do pracy choć juz znalazłam nianię ale tak czy siak strach przed niewiadomym dominuje.

Oprócz tego jestem załamana brakiem miejsca na drugie dziecko... Juz tylko 2 miesiące a ja nadal nie wiem gdzie ja to dziecko wcisne do tego krasnalskiego mieszkania

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 12:39   #639
haniula1803
Rozeznanie

To witam się i ja święta minęły w miarę ok dużo jedzenia i siedzenia, od wczoraj młoda mocno szaleje w brzuchu mam nadzieję że to nic złeg??muszę zacząć to bardziej obserwować? tez tak macie? Wczoraj dostałam reklamowe jakiś ciuchówod kuzynki ale jeszcze do niej nie zagladala, też muszę ogarnąć co mam a co jeszcze muszę kupić. A przyszły mi te torby z decatlonu co któraś ostatnio wstawiala są dosyć cienkie ale myślę że do szpitala będą ok
Poldzik na kiedy masz termin? bo ja się polubiłam w swoich tygodniach ale chyba też jakoś zaczynam 30 tydzień
Masija trzymaj się w tym szpitalu odpoczywaj
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 12:41   #640
mehja
Zakorzenienie

Hej!!!!

Wreszcie po świętach i wszystko wraca do normalności.
dziś mam wizytę, mam nadzieję, ze zrobi mi usg i zobaczę małą

Masija no to dobrze, że akurat jesteś w szpitalu więc coś i na bóle poradzą.

Pogoda ma być z każdym dniem coraz lepsza od czwartku 19st.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 12:52   #641
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Jestem mega foka...

ja tez!!!

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
To witam się i ja święta minęły w miarę ok dużo jedzenia i siedzenia, od wczoraj młoda mocno szaleje w brzuchu mam nadzieję że to nic złeg??muszę zacząć to bardziej obserwować? tez tak macie? Wczoraj dostałam reklamowe jakiś ciuchówod kuzynki ale jeszcze do niej nie zagladala, też muszę ogarnąć co mam a co jeszcze muszę kupić. A przyszły mi te torby z decatlonu co któraś ostatnio wstawiala są dosyć cienkie ale myślę że do szpitala będą ok
Poldzik na kiedy masz termin? bo ja się polubiłam w swoich tygodniach ale chyba też jakoś zaczynam 30 tydzień
mi tez sie maly bardziej mojtal, ja mysle, ze to przez obzarstwo, tak mu duzo tych pobudzajacych substancji nagle naplynelo (glownie czekolady hue hue).
ja mam termin na 21 czerwca ale cos czuje, ze to bedzie wczesniej (nie wiem czemu, pewnie dlatego, ze chcialabym zeby sie szybko wyklul bo brzuch rosnie i rosnie )

masija
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 12:57   #642
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Ja juz siedzę w szpitalu. Ciesze się nawet ze przyjechałam bo od niedzieli miałam okropne bóle, skurcze i twardnienia. Wczoraj przeryczalam tz'towi pół wieczoru ale przynajmniej pomogło.

Jak wyjdę to musze tez się na poważnie wziąć za dokończenie zakupów, prania, spakować torbę do szpitala itp.
daj znać jak po badaniu!

Cytat:
Gin coś mówił o sterydy na 2 dni ale pewnie 3 dni Będę.
Później mam mieć badania wiec się dowiem co i jak.
standardowo zawsze 3 dni trzymają
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Witam się I ja po świętach
Na szczęście ( i dzięki cukrzycy) nie jestem przejedzona
Jeszcze pierwszy dzień u moich rodziców był super, ale wczoraj spędziłam cały dzień w łóżku, słabo się czułam, nie poszłam do teściów i w dodatku się klocilam z tz wiec lipa.

Współczuję bólu nawet nie wiem co można na to :/
super, że dostaliście ciuszki
a paczka os t. wypasiona

za 33tc
za wizytę

A co to za promocja w rossku?

Będziesz miała sterydy podane, tak?
trzymaj się tam i odpoczywaj. Wszystko będzie dobrze

Ja dzisiaj tez wizytuje i mam usg III trymestru pewnie ostatnie juz przed porodem (oprócz tego co mi zrobią juz w szpitalu jak się zacznie ).

Co do wyprawki to mi brakuje jeszcze pieluch, oliwki, ochraniacza na materac, pokrowca na przewijak i to chyba wszystko
Może jeszcze zaszaleje i kupię sobie koszule do szpitala bo te co mam wydają mi się jakieś krótkie.
promocja była albo i jest jeszcze na pampers premium care 1-ki, z kartą rossnę za 17,99 wzięłam bo paczka akurat taka do szpitala

Cytat:
Hejho!!! Witam po świętach... Jestem mega foka... Zaczynam się stresowac powrotem w lipcu do pracy choć juz znalazłam nianię ale tak czy siak strach przed niewiadomym dominuje.

Oprócz tego jestem załamana brakiem miejsca na drugie dziecko... Juz tylko 2 miesiące a ja nadal nie wiem gdzie ja to dziecko wcisne do tego krasnalskiego mieszkania
przyzwyczaiłaś się już do mysli tak szybkiego powrotu? dlaczego tak wyszło, że nie możesz iść na macierzyński?

Pod koniec miesiąca jak dostanę kasę z zus to zamawiam już wózek i będę zwarta i gotowa

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 13:07   #643
tassia
Zakorzenienie

Gabisun ja mam własną działalność... I mam zawarta umowę które realizuje i niestety nie mogę znaleźć nikogo na zastępstwo z takimi uprawnieniami jak ja żeby ja zatrudnic ... Umowy nie mogę zerwać a nawet gdyby to kiedyś wrócę do pracy i jednak muszę zarabiać

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 13:09   #644
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Gabisun ja mam własną działalność... I mam zawarta umowę które realizuje i niestety nie mogę znaleźć nikogo na zastępstwo z takimi uprawnieniami jak ja żeby ja zatrudnic ... Umowy nie mogę zerwać a nawet gdyby to kiedyś wrócę do pracy i jednak muszę zarabiać
to teraz rozumiem

Stary 2015-04-07, 13:11   #645
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:

Tassia to macie tak malo miejsca? Mnie sie wydawalo, ze masz duze mieszkanie, pamietam pokoj Twojego synka to wygladal na spory. Tam nie macie miejsca na drugiego krasnala?
Stary 2015-04-07, 13:28   #646
mycha_818
Zadomowienie

Witam się i ja po świętach! Witałam się właściwie wczoraj, ale wszystko co napisałam nie zostało opublikowane, nie wiem czemu. Męczyłam się na telefonie i dupa W skrócie więc tylko powiem, że jestem trochę wymęczona tymi odwiedzinami i jedzeniem. W niedzielę i w poniedziałek zjadła po 7-10 kawałków ciasta oprócz innego jedzenia oczywiście... sama w to nie wierzę

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Jak tak was czytam to mam wrażenie, że ja z wyprawką jestem w czarnej a moja dziecko to chyba będzie w samej pieluszce latać bo nie będzie w co ubrać
Ja tak samo... ba! ja nawet pieluszek nie mam...
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 13:34   #647
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

standardowo zawsze 3 dni trzymają
widzę, ze wszystkie macie tak dobrze, że 3 dni i do domu.
U mnie jest tak popie... szpital że trzymają min. 5 dni a po sterydach 10-14 dni!!!!

Ale mnie kręgosłup boli od kilku dni :O
Stary 2015-04-07, 13:37   #648
abz
Zakorzenienie

Witajcie Z listy mnie nie usunęłyście to chyba nie jestem całkiem skreślona
Nie odzywam się bo przestałam chodzić do pracy i mam jeszcze mniej czasu Szczerze w domu nie korzystam prawie z kompa, głównie fb na telefonie i tyle. A w pracy zawsze miałam czas na wiz wejść. I pewnie nadal nie będę na bieżąco, tym bardziej, ze watek rozwija się bardzo szybko
Widziałam, że wspomniałyście o mnie w sprawie płci. Tak, u nas chłopiec potwierdzony w lutym. Imienia nadal nie ma.
W ogóle czasem bym chciala żeby ta ciąża trwała i trwała żebym nie musiała się stresować czego mi brakuje. Póki co mam w sobie dziwny luz i oprócz zamówienia w gemini to nic specjalnie nie kupuję, a zostały głównie ciuszki i wózek.

Czas leci, jutro mam kolejną wizytę, strach będzie wejść na wagę, nie czuję się i raczej nie wyglądam grubo, ale jedzenia sobie nie odmawiam

Przepraszam, ze nie wiem co u was, no ale nie jestem w stanie nadrobić. Nawet wpisy z jednego weekendu ciężko nadrobić a co tu mówić o takiej przerwie...

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 13:46   #649
gabisun
Zakorzenienie

Abz a dużo ciuszków będziesz dokupować? po synku już posegregowane?

Stary 2015-04-07, 13:52   #650
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Zdrówka
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Tych producentów odzieży niemowlęcej powinno się postawić pod ścianą i jak w 5 minut nie dogadaliby się co do jednej wersji rozmiaru to zacząć do nich strzelać Jak mi już 68 wypada tak jak inne 56, a jeszcze inne mają jakieś porąbane typu 3-6 i to 3-6 jest różne od innych 3-6 to ja już nie wiem. Poddaję się, mam wszystko wywalone w sypialni na podłodze i tak to zostawię na zawsze.
Przyłączam się do narzekania na rozmiarówki. Ale jakby nie było, z ubraniami dla dorosłych jest to samo
Cytat:

Jeśli wracasz na ok 20h/tydz jak pisałaś, dasz radę. pewnie nie będzie łatwo, ale sobie poradzisz, tym bardziej, że niania juz jest
A co do miejsca... Turcy potrafią w 10 osób w 2-pok mieszkaniu mieszkać, a ty nie dasz rady? masz jeszcze dwa miesiące, coś wymyślicie
Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Mój mały ma dni spokojne i dni małego diabełka 😆

Witaj ponownie abz jednak zaginione motywują

Ja już po wizycie, chłopak pozostał chłopcem, waży 1,9kg
Stary 2015-04-07, 13:54   #651
Cos_
Zakorzenienie

Marei ładna waga
Stary 2015-04-07, 13:56   #652
mehja
Zakorzenienie

Marei pięknie waży

Ja po synku mam kilka pajacyków, wanienkę i ...tyle. Wszystko muszę kupić a większe ubranka- cudne ale typowo chłopięce sprzedałam na All.
Stary 2015-04-07, 13:57   #653
gabisun
Zakorzenienie

Marei gratki!!!! no ładna już waga

Stary 2015-04-07, 13:59   #654
abz
Zakorzenienie

Gabisun raz byłam przejrzeć ciuszki, wiem, ze coś jest wiec się aż tak nie martwię, ale wszystko raczej na chłodne dni jednak. Dokupić muszę jeszcze bodziaków z krótkim rękawem, może parę pajacyków, nie mam pomysłu. A wszystko leży u rodziców bo my czekamy aż w końcu zrobimy ten remont i kupimy dużą szafę dla chłopaków...

Marei brawo za wizytę

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 14:04   #655
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

Mam to samo,wszystkim zaczynam się martwić - mam ograniczone miejsce i nie wiem jak sie ze wszystkim pomieścimy

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 14:05   #656
fartuch
Zakorzenienie

Witam się po świętach
Jestem tak objedzona, że przydał by sie jakiś detoks

Co do wyprawki to już większość mamy, wczoraj dostałam łóżeczko przepiękne Został nam tylko laktator i termometr aha, i jeszcze ikea, jakieś ręczniki i kołderka. No i jakieś ładne literki by się przydałyyy
Stary 2015-04-07, 14:05   #657
masija
Zakorzenienie

Anutka tak sterydy.

dziękuję dziewczyny

Marei piękna waga!

u mnie przez te dwa dni mała kopała dosłownie non stop. Plus całe noce. Juz zaczynałam się stresować ale dzisiaj na razie jest ok. Za to ktg jej się dzisiaj chyba nie podobało bo miałam wrażenie, że mi brzuch rozerwie; )rany ale tutaj gorąco. ..

aaa, a sterydy dostaje w poslady. ..
Ale nie boli w sumie jakoś bardzo

Szuuu a najadlas siębigosu ?

Monika dzieki za opinie, nie kupiłam na razie wiec jeszcze się wytrzymam

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 14:18   #658
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

ja tez!!!

mi tez sie maly bardziej mojtal, ja mysle, ze to przez obzarstwo, tak mu duzo tych pobudzajacych substancji nagle naplynelo (glownie czekolady hue hue).
ja mam termin na 21 czerwca ale cos czuje, ze to bedzie wczesniej (nie wiem czemu, pewnie dlatego, ze chcialabym zeby sie szybko wyklul bo brzuch rosnie i rosnie )

masija
A to idziemy równo bo ja mam na 20 też nam schize ze urodze wcześniej ale staram się nie wkręcić bo strasznie się tego boje, każdy ból brzucha zbyt duża lub mała aktywnośc Zoski wszystko sprawia że przeżywam stres, aż nie będę tu pisać jakie mam myśli, chciałbym żeby było już miesiąc później
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-07, 14:23   #659
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

aaa, a sterydy dostaje w poslady. ..
Ale nie boli w sumie jakoś bardzo
biedna.. nie wiedziałaś? na szczęście tylko dwa zastrzyki
Stary 2015-04-07, 14:28   #660
rybkaa90
Zakorzenienie

Jakaś niemoc ciążowa mnie dopadła.

Dziewczyny ile pieluch tetrowych kupujecie? Przy założeniu, że na pupę pampersy. Ja myślałam, że wezmę tak z 5 białych i kilka kolorowych.

Nie wiem też co do pępka.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Masija trzymaj się w tym szpitalu

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Marei jaka imponująca waga

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości