Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-08, 10:36   #751
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
cześć laski
wczoraj był odpoczynek, dziś przydałby sie detoks w związku z tym dzień zaczynam od owsianki

zauważyłam że zaczynają mi puchnąć palce, obrączki już nie założe
znacie jakieś sposoby poza tą akupunkturą?
alkamor, myślisz ze taki zel do stóp do rąk tez sie nada? kurde, zawsze miałam szczupłe palce, głupio sie czuje z takimi parówami....
może musze częściej porzywe pić

aaaa zapomniałam, gratuluje udanych wizyt
Mi puchną palce u rąk jak jestem u mojej koleżanki która ma w domu saune. Masakra..

Też zaczęłam znów pić pokrzywę, ale jakos nie widze róznicy

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 10:42   #752
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Ja tez napaliłam się na dużą pake pampersów, ale stwierdziłam, że jak dzidzia będzi emieć uczulenie to bez sensu :/
nie no mam koleżankę która ma termin 2 m-ce po mnie więc w razie czego ale liczę na to, że nie będzie problemów

Cytat:
cześć laski
wczoraj był odpoczynek, dziś przydałby sie detoks w związku z tym dzień zaczynam od owsianki

alkamor, myślisz ze taki zel do stóp do rąk tez sie nada? kurde, zawsze miałam szczupłe palce, głupio sie czuje z takimi parówami....

aaaa zapomniałam, gratuluje udanych wizyt

ja właśnie nie wiem jak z tymi pieluchami.... kupie paczke "1" d szpitala a do domu jedne "1" i kilka "2".... chyba że pod koniec ciąży okaże sie że Gosia bedzie bardzo duża to nie bede tych jedynek wogóle kupować do domu
Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Ten żel działa?
Co do żelu....myślę, że można na ręcę. a co do skuteczności....póki co ze dwa razy go używałam i to wieczorem (na opakowaniu jest napisane żeby 2 razy dziennie stosować ) i MNIE ulgę przyniósł

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Ja to nawet nie będąc w ciąży mam tak, że jak tylko się za ciepło robi to mi dłonie puchną nie cierpię tego uczucia

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 10:46   #753
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Jakaś niemoc ciążowa mnie dopadła.

Dziewczyny ile pieluch tetrowych kupujecie? Przy założeniu, że na pupę pampersy. Ja myślałam, że wezmę tak z 5 białych i kilka kolorowych.

Nie wiem też co do pępka.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Masija trzymaj się w tym szpitalu

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Marei jaka imponująca waga
Wczoraj właśnie rozmawiałam o tym z położną. Ona polecała octanisept. A jeśli chodzi o pieluchy to zależy do czego będziesz używać. Ona twierdzi, że jeśli do wszystkiego czyli na ramię, pod buźkę, do wózeczka, na przewijak itd. to 20-30 sztuk. Ona np. miała 20 i co drugi dzień i tak musiała prać

Cytat:
Zdrówka

Przyłączam się do narzekania na rozmiarówki. Ale jakby nie było, z ubraniami dla dorosłych jest to samo

Jeśli wracasz na ok 20h/tydz jak pisałaś, dasz radę. pewnie nie będzie łatwo, ale sobie poradzisz, tym bardziej, że niania juz jest
A co do miejsca... Turcy potrafią w 10 osób w 2-pok mieszkaniu mieszkać, a ty nie dasz rady? masz jeszcze dwa miesiące, coś wymyślicie

Mój mały ma dni spokojne i dni małego diabełka 😆

Witaj ponownie abz jednak zaginione motywują

Ja już po wizycie, chłopak pozostał chłopcem, waży 1,9kg
Piękna waga! Kawał chłopa

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Wróciłam, Zosia ma się dobrze na świat się nie śpieszy. Od ostatniej wizyty tylko 1,4kg mi przybyło także nie jest źle. Następna wizyta 27.04

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
mehja dobrze , że nie jest krotsza odpoczywaj

Cos ale Ty się nie przejmuj może po prostu takie dni mialy moja juz dzisiaj jest 'normalna '
Kochana gdybyś mogła mi dopisać wizytę na 29.04.

Country Ty zła matko!! tak się na dziecku odgrywac

Jestem po usg.
Z małą wszystko ok. Waży 1800 w zasadzie musze o niej już mówić wielka stopa albo dlugie paluchy a nie....
Chopin jak nic będzie, tylko z bozena
No i juz się odwróciła.

Niestety u mnie kiepsko, szyjka na szczęście bez zmian. Ale za to zastój w prawej nerce jest duży i zrobił się też na lewej; (
ból jest coraz większy. Juz nie wiem jak leżeć.
Czekam na urologa i ma zdecydować co robimy dalej ale pewnie cewnik mnie nie minie. .
strasznie się boje, żeby wszystko było dobrze..

Mam nadzieję , że jutro już będę wiedziała co i jak.
za dzieciątko, niezła waga
Mam nadzieję, że urolog pomoże i ulży Ci w cierpieniu
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
My właśnie dostaliśmy paczkę z Niemiec z dzieciowymi płynami, ale to są persile i lenory z dopiskiem sensitive.. zobaczymy jak się sprawdzą

ja segreguję według wagi

Trzymaj się

brawo!

Witam się i ja po świętach, w 30 tc

Jestem przerażona faktem wyprawki, bo kasy coraz mniej mam, a wydatki jeszcze czekają
Nie mamy materaca, butelek, laktatora, kosmetyków, torby i folii przeciwdeszczowej do wózka, pampersów, jeszcze jednego kompletu pościeli, przewijaka. Muszę się koniecznie wziąć za to w przyszłym tygodniu i spakować torbę. Jak przyjdzie zamówione łóżko dla nas, to będziemy malować sypialnię i kuchnię, i wtedy będę mogła wziąć się za pranie.. Przeraża mnie, ile jeszcze trzeba zrobić..

A co do pogrzebu, oczywiście pójdę na niego. Mój tata zostanie skremowany i dziś w kaplicy tylko najbliższa rodzina żegnała jego ciało - to chyba było gorsze przeżycie, niż sam pogrzeb, gdzie będzie stała już tylko urna, ale to dopiero w czwartek.
Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa
Moja wizyta u fryzjera przesunęła się na jutro
U mnie to samo z wyprawką

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
przy synu miałam ok 20 sztuk tetry, w tym ok 5 kolorowych. wszystkie były w użyciu. na początek a to pod buzię, jedna na ramię do odbicia po karmieniu, nie raz po jednym ulaniu była do prania, zawsze jakaś przy przewijaku w razie czego, w pokoju, 1-2 w torbie na wyjścia, na upały jako osłona od słońca (wieszałam na budzie, bo ciągłe przekładanie parasolki mnie denerwowało), latem tetra robiła za kocyk na spacerach, potem przy jedzeniu się przydawały. na pewno nie było ich za dużo. generalnie na pewno używałam dobrze ponad 5 sztuk jednocześnie w różnych miejscach/do różnych celów.

do pępka miałam octanisept.
dokładnie tak jak twierdzi moja położna

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Ja tez po. Z malutka wszystko dobrze, waży 1600 g i jest ułożona główką w dół. Trochę się na początku zmartwiłam, bo wyszła ilość wód w dolnej granicy, ale mała miała mocno wypełniony pęcherz, wiec jak to mój lekarz powiedział, gdyby się wysikala to byłoby w normie skoro pojęć się nie zmieniła to w reszcie imię musimy wybrać
Krazek się trzyma i do następnej wizyty mam nie urodzić a następna 28.04. Wtedy odstawie pewnie fenka i pójdzie.
W reszcie mam trochę lepszy humor

Cos dopiszesz mi wizytę?

poważna waga

Dobrze, że szyjka bez zmian to razem zaciskamy nogi

za wagę
a za Ciebie trzymam mocne Oby Ci pomogli i użyli w bólu

Ja pokrowiec kupuję, bo poprzednio na początku nie miałam. Pieluchy mi się sciagaly, podkłady tez. Było ślisko i niewygodnie. Z pokrowcem było o wiele lepiej, na to kladłam podkład i się nie brudzil ani nie moczyl
za wizytę
aż wierzyć mi się nie chce że te nasze maleństwa już takie duże... ciekawe ile moje waży... i czy ma siusiaka czy nie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
melduję, że żyję...ale wybaczcie jakoś nie bardzo mam wenę

w piątek myślałam, że po pogotowie będziemy dzwonić. Poszłam zrobić młodemu kolację i mi jakiś ból naszedł na brzuch tyle, że do krzyża....poszłam się położyć bo stać nie mogłam....ale było coraz gorzej zaczęłam aż płakać z bólu.....złapałam dziwną pozycję i powoli jakby zaczęło puszczać ale za to zrobiłam się biała i myślałam, że zemdleję....poszłam potem spać....na szczęście ustąpiło wszystko i mała rusza się (szaleje normalnie)
wybaczamy i czekamy na twój powrót na stałe
ja bym pewnie spanikowała w takiej sytuacji, dobrze że już wszystko ok

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
A to są te pampki są może by kartę założyć ?

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

ja pamietam ze żeby pampki były super promo to liczyło się żeby wychodziły ok 50gr za sztukę

Co do jedynek to indywidualnie trza do tego podejść, bo jedna z nas zużyje jedną paczkę jedynek a druga będzie leciała na nich przez miecha
chyba też założę kartę

Cytat:
Napisane przez paulina860130 Pokaż wiadomość
Witam, jest tutaj Was tak dużo, że postanowiłam skierować do Was to pytanie. Może któraś z Was miała podobne zdjęcie z usg i będzie mogła pomóc. Bo od dwóch różnych lekarzy dowiedziałam się o dwóch różnych płciach z tych samych zdjęć. A poród już niebawem i chciałabym zacząć jakoś konkretniej myśleć o tym moim Maleństwie. Te zdjęcia są z 30 tygodnia. Pozdrawiam.
ja jestem chyba jakiś tłumok, ale nic na tych zdjęciach nie widzę
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 10:48   #754
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

przecież nie jesteśmy lekarzami

Co do płci to będziesz miała teraz na wizycie usg?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 10:49   #755
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
zauważyłam że zaczynają mi puchnąć palce, obrączki już nie założe rosi:
Pokrzywa pomagała mi na początku. Dobre jest też jedzenie ryżu, mi pomagało. Teraz niestety puchnę już mocno, stąd ta akupunktura. Są też specjalne masaże, widziałam w ofercie niektórych poloznych.

Ostatnio bardzo puchnę i wczoraj pojawiło mi się białko w moczu. Czytałam, że to jeden z objawów zatrucia ciążowego, ale gin nic nie powiedziała... dobrze, że za tydzień mam wizytę u innego gina.

Wczoraj robiła mi to usg trzeciego trymestru. Zmierzyła brzuszek małemu, kość chyba udową, popatrzyła na nos,potem płeć, bo ją uprosiłam i tyle. myślałam, że to bardziej dokładne usg będzie. A tu parę minut i nawet się na małego nie napatrzyłam miałam nadzieję, że to będzie coś jak te poprzednie.

Cytat:
nie no mam koleżankę która ma termin 2 m-ce po mnie więc w razie czego ale liczę na to, że nie będzie problemów :

Co do żelu....myślę, że można na ręcę. a co do skuteczności....póki co ze dwa razy go używałam i to wieczorem (na opakowaniu jest napisane żeby 2 razy dziennie stosować ) i MNIE ulgę przyniósł
W takim razie poszukam w drogerii.
Stary 2015-04-08, 10:49   #756
k a j a
Zakorzenienie

Ten żel do stóp jest fajny, miałam kiedyś coś podobnego, tylko to było na zmęczone nogi, otarcia itd i on tak fajnie chłodził

Przejdę sie zaraz zobaczę czy u mnie w tesco jest. Alkamor jak to wygląda?

Lena
Stary 2015-04-08, 10:49   #757
mycha_818
Zadomowienie

MASAKRA JAK MNIE SWĘDZI BRZUCH!!! CHYBA UMRĘ ZARAZ!!!
Stary 2015-04-08, 10:50   #758
201710041131
Konto usunięte

Uuu właśnie dowiedziałam się, że dziewczyny które znam z wątku panien młodych, obrabiają mi dupsko w swoim klubie PM-ek, chyba się pogniewam
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 10:53   #759
k a j a
Zakorzenienie

Widze że i w rossie coś jest https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...og-i-stop.html

Lena
Stary 2015-04-08, 10:54   #760
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Nie ma, jest w kategorii "Zapomniane kosmetyki"
Stary 2015-04-08, 10:55   #761
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

kejti - matko ja dopiero teraz przeczytałam

marei - no no ... niezła waga

ja też jestem ciekawa ile waży Majka...ale teraz USG chyba nie będzie no cóż..

a wygląda to tak :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bielenda-sexy-mama-na-opuchniete-nogi-125-ml.jpg (25,8 KB, 9 załadowań)

Maja
Stary 2015-04-08, 10:56   #762
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nie ma, jest w kategorii "Zapomniane kosmetyki"
łooo....

Cytat:
kejti - matko ja dopiero teraz przeczytałam

marei - no no ... niezła waga

ja też jestem ciekawa ile waży Majka...ale teraz USG chyba nie będzie no cóż..

a wygląda to tak :

A to wracając zajdę bo mam tesco pod nosem, tyle że tam nic nie ma..

A ja mam wizytę w poniedziałek i jestem strasznie ciekawa czy Lena została Leną, czy się obróciła (to raczej tak ale jak..?) i ile wazy

Lena
Stary 2015-04-08, 10:58   #763
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

a co do wyprawki to ja już chyba finiszuję powoli ... na przyszły miesiąc zostawiłam podkłady, wkładki laktacyjne etc....stanik do karmienia...teraz kilka rzeczy dokupię i już mam w miarę ogarnięte....tak mi się zdaje...

aaa co do pępka to ja znowu od koleżanek słyszałam negatywne opinie o tym Octanisepcie ja młodemu normalnie spirytem smarowałam (wtedy tak zalecali) i było ok...teraz też tak zrobię

Maja
Stary 2015-04-08, 10:59   #764
paulina860130
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
przecież nie jesteśmy lekarzami

Co do płci to będziesz miała teraz na wizycie usg?
No właśnie tutaj jest ten problem, że to bylo już ostatnie moje usg. Wiem,że każde zdjęcie jest inne, ale myślałam że może Wy mi coś rozjaśnicie temat. No nic trzeba czekać do porodu i będzie niespodzianka.
paulina860130 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 11:02   #765
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Wczoraj właśnie rozmawiałam o tym z położną. Ona polecała octanisept. A jeśli chodzi o pieluchy to zależy do czego będziesz używać. Ona twierdzi, że jeśli do wszystkiego czyli na ramię, pod buźkę, do wózeczka, na przewijak itd. to 20-30 sztuk. Ona np. miała 20 i co drugi dzień i tak musiała prać :

Muszę dokupić pieluch...

Mycha żaden tlumok. czytanie zdjęć usg nie jest łatwe. Tutaj są fotki, jak się jeździ głowicą, to wiesz w którym miejscu jesteś i skąd patrzysz. Z samego zdjęcia czytać, to trzeba mieć doświadczenie.
Na studiach miałam laborki z usg i pamiętam, że na pierwszych zajęciach, zanim cokolwiek zobaczyłam, minęło dużo czasu i prowadząca musiała nam wszystkim pomagać. Później było coraz łatwiej, ale jak pierwszy raz,po kilku latach, byłam na usg brzucha, też już nic nie widziałam
Stary 2015-04-08, 11:09   #766
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu właśnie dowiedziałam się, że dziewczyny które znam z wątku panien młodych, obrabiają mi dupsko w swoim klubie PM-ek, chyba się pogniewam

uuuu

Kaja
też jestem ciekawa twojej wizyty
właśnie teraz w święta bratowa mi opowiadała jak jej koleżanka urodziła synka a miała być na pewno dziewczynka
Stary 2015-04-08, 11:15   #767
country111
Zakorzenienie

Cytat:
uuuu

Kaja
właśnie teraz w święta bratowa mi opowiadała jak jej koleżanka urodziła synka a miała być na pewno dziewczynka
Nawet mnie nie stresuj
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 11:16   #768
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Muszę dokupić pieluch...

Mycha żaden tlumok. czytanie zdjęć usg nie jest łatwe. Tutaj są fotki, jak się jeździ głowicą, to wiesz w którym miejscu jesteś i skąd patrzysz. Z samego zdjęcia czytać, to trzeba mieć doświadczenie.
Na studiach miałam laborki z usg i pamiętam, że na pierwszych zajęciach, zanim cokolwiek zobaczyłam, minęło dużo czasu i prowadząca musiała nam wszystkim pomagać. Później było coraz łatwiej, ale jak pierwszy raz,po kilku latach, byłam na usg brzucha, też już nic nie widziałam
Dzięki! Pocieszyłaś mnie trochę
Stary 2015-04-08, 11:18   #769
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet mnie nie stresuj
ja się tym nie przejęłam bo wiem, że u nas się nic nie zmieni a ona to powiedziała złośliwie, bo będziemy parkę mieli więc żebyśmy się nie cieszyli zbytnio...
Stary 2015-04-08, 11:21   #770
country111
Zakorzenienie

Cytat:
ja się tym nie przejęłam bo wiem, że u nas się nic nie zmieni a ona to powiedziała złośliwie, bo będziemy parkę mieli więc żebyśmy się nie cieszyli zbytnio...
Moja mama cały czas powtarza że za dobrze wyglądam na dziewczynkę a ja sobie nie wyobrażam inaczej.
Złośliwość innych nie zna granic
Stary 2015-04-08, 11:32   #771
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ja nawet nie wiem ile mają kosztować, żeby opłacało się kupić...

Bo te jedynki to kupujemy tylko jedną paczkę tak? Taką małą? I one zawsze koło 2 dych stoją nie?

A dwójki to kupić np. jeden karton żeby sprawdzić żeby nie uczulały czy lepiej jedną też mniejszą paczkę? I ile kosztują takie co się opłacają? Myślałam, że pieluchy dostaniemy i nawet nie orientowałam się a teraz zonka mam
ja już nie pamiętam ile powinny kosztować 2,3 itd. od dawna przeliczam wszystko na pampers 5 i 6 i jak 5 są po 67gr to jest to dobra promocja, a takie są bardzo rzadko, większość to kiepskie promocje. na podstawie tych 5 można przeliczyć ile powinny kosztować 2 żeby było warto, bo 1 w promocji bardzo rzadko w ogóle bywają.

ja przy 3,5kg synu 1 używałam przez miesiąc, w ciągu 4 dni w szpitalu zużyłam chyba ponad paczkę 1 (tych 43 sztuki).

ja 2 jeszcze nie kupuję, to wcale nie idzie tak szybko. moja siostra przy 3kg dziecku musiała na początku używać 0, dla wcześniaków bo 1 wszystko przepuszczały, ale 3kg to przecież wcale nie takie małe dziecko, to zanim 2 to jeszcze trochę minie.

Cytat:

ja właśnie nie wiem jak z tymi pieluchami.... kupie paczke "1" d szpitala a do domu jedne "1" i kilka "2".... chyba że pod koniec ciąży okaże sie że Gosia bedzie bardzo duża to nie bede tych jedynek wogóle kupować do domu
mi też, ale myślę że na tym etapie to już normalne. to nie jest jakieś straszne puchnięcie. poprzednio chyba od 7 m-ca już nie założyłam obrączki.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina860130 Pokaż wiadomość
No właśnie tutaj jest ten problem, że to bylo już ostatnie moje usg. Wiem,że każde zdjęcie jest inne, ale myślałam że może Wy mi coś rozjaśnicie temat. No nic trzeba czekać do porodu i będzie niespodzianka.
przecież na usg prywatnie można pójść w każdej chwili jak będziesz chciała to się jeszcze dowiesz jaka płeć. ja na zdjęciach z usg kompletnie nic nie widzę, mi lekarz na monitorze zatrzymał obraz i klikał strzałki żeby pokazać co i jak

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

mi wychodzi że w aktualnej promocji w tesco pampers 5 jest po 76gr (a bywają po 67), czyli to nie jest dobra promocja. takie kartony z kartą tesco bywały po 65zł a nie 73 jak teraz.

najlepsze promocje bywają w lidlu, super pharm, w tesco rzadko.

ostatnio w super pharm pampers 2 były po 46gr za sztukę.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2015-04-08 o 11:40
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 11:34   #772
country111
Zakorzenienie

Cytat:
ja już nie pamiętam ile powinny kosztować 2,3 itd. od dawna przeliczam wszystko na pampers 5 i 6 i jak 5 są po 67gr to jest to dobra promocja, a takie są bardzo rzadko, większość to kiepskie promocje. na podstawie tych 5 można przeliczyć ile powinny kosztować 2 żeby było warto, bo 1 w promocji bardzo rzadko w ogóle bywają.

mi też, ale myślę że na tym etapie to już normalne. to nie jest jakieś straszne puchnięcie. poprzednio chyba od 7 m-ca już nie założyłam obrączki.

przecież na usg prywatnie można pójść w każdej chwili jak będziesz chciała to się jeszcze dowiesz jaka płeć. ja na zdjęciach z usg kompletnie nic nie widzę, mi lekarz na monitorze zatrzymał obraz i klikał strzałki żeby pokazać co i jak
Teraz jest promocja na pampersy 1 w rossie, dletego wczoraj kupiłam paczkę.

Co do puchnięcia to ja tak czekałam ze spuchnę aż wczoraj zmniejszyłam pierścionek, zobaczymy co będzie dalej.

W takiej sytuacji poszłabym na usg gdzie inndziej. Nie wyobrażam sobie nie wiedzieć co urodzę w dzisiejszych czasach
Stary 2015-04-08, 11:43   #773
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Teraz jest promocja na pampersy 1 w rossie, dletego wczoraj kupiłam paczkę.
ale to na premium care, ja nie przepadam za nimi, zielone kupuję.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 11:49   #774
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

ja przy 3,5kg synu 1 używałam przez miesiąc, w ciągu 4 dni w szpitalu zużyłam chyba ponad paczkę 1 (tych 43 sztuki).

ja 2 jeszcze nie kupuję, to wcale nie idzie tak szybko. moja siostra przy 3kg dziecku musiała na początku używać 0, dla wcześniaków bo 1 wszystko przepuszczały, ale 3kg to przecież wcale nie takie małe dziecko, to zanim 2 to jeszcze trochę minie.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

mi wychodzi że w aktualnej promocji w tesco pampers 5 jest po 76gr (a bywają po 67), czyli to nie jest dobra promocja. takie kartony z kartą tesco bywały po 65zł a nie 73 jak teraz.

najlepsze promocje bywają w lidlu, super pharm, w tesco rzadko.

ostatnio w super pharm pampers 2 były po 46gr za sztukę.
mnie przy 65 zł za rozm. 2 wychodzi 43 gr za sztukę a jak już pisałam 1 nie kupuję

Maja
Stary 2015-04-08, 11:54   #775
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
uuuu

Kaja

Lena
Stary 2015-04-08, 11:57   #776
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
uuuu
No... Widocznie swojego życia nie mają, że tak się moim brzuchem podniecają. A ja chyba przestanę gdziekolwiek wrzucać swoje zdjęcia skoro tak to wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ia niektóre osoby.:/

No no, ja pytałam o te zielone, bo właśnie pisałyście, żeby białych nie brać Pamięętam

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-04-08 o 11:59
Stary 2015-04-08, 12:06   #777
country111
Zakorzenienie

Cytat:
No... Widocznie swojego życia nie mają, że tak się moim brzuchem podniecają. A ja chyba przestanę gdziekolwiek wrzucać swoje zdjęcia skoro tak to wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ia niektóre osoby.:/

No no, ja pytałam o te zielone, bo właśnie pisałyście, żeby białych nie brać Pamięętam
Tylko Monika pisała że jej nie odpowiadały. Któraś pisała że jej się sprawdzały.

Na nas się nie obrażaj nam się podoba twój brzuch
Stary 2015-04-08, 12:08   #778
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko Monika pisała że jej nie odpowiadały. Któraś pisała że jej się sprawdzały.

Na nas się nie obrażaj nam się podoba twój brzuch
Nas okropnie uczuliły te białe

Lena
Stary 2015-04-08, 12:11   #779
barbaritka84
Rozeznanie

Przeglądałam właśnie ubranka i mam tego tak dużo ze nie wiem kiedy mała to wszystko założy, a dodatkowo przyjaciółka właśnie przygotowała dla mnie jeszcze 4 kartony po córce, także mam ubranek na 3 lata
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 12:17   #780
TinaNeko
Raczkowanie

Witam sie po Świetach. Myslałąm ze bede jechac do szpitala cały brzuch spiety od piatku i bolał. W sobote troche juz mniej ale jeszcze troche pobolewał. Dzis to juz dla mnie luksus bo prawie nie boli.... Tesciowa wzieła córke i do soboty moge tylko lezec i nic nie robić :P
TinaNeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości