Scent Bar LVI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-08, 13:38   #1201
Spoora
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LVI

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
2 Kurde najgorsze jest to że jak już weszłam w rolę twardziela to wyjść z niej nie mogę... I potem nawet jak chcę se poryczeć to już nie mogę bo nie wiem , moment minął? A emocje zostały do wypłakania i czekają na najmniej odpowiedni moment No ale w zamian za wyryczenie się zaczęłam lunatykować , krzyczeć przez sen i mieć koszmary co noc...
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 13:48   #1202
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się w 100% Szkoda że nikt z mojego otoczenia tego nie rozumie A na dodatek myślenie że dziecko może szarpac pasa booootoooo Dziecko

Ostatnio na spacerze wnuczka sąsiadki chciała pogłaskać moją sunię ...
Tzn widziałam że chce pogłaskać tylko się boi. Dziewczynka ok 2,5 roku.
Powiedziałam że może pogłaskać pieska tylko musi podjeść , ja przytrzymam kaganiec żeby pies obracając się nie zdzielił jej w twarz .
Dziewczynka podeszła pogłaskała i wszystko git. I pomimo tego że znam psa ,wiem że nie jest agresywny, cały czas obserwowałam czy psu to nie przeszkadza i czy nie zdradza oznak zdenerwowania.
1. No wlaśnie , bo co? Pies nie będzie się broni, bo wie,że to dziecko i nie chciało atakować, tylko się bawić?

2. Jak mały pierwszy raz dawał Kajtkowi przysmak, to małego ręka,ułożona na mojej, a na tym dopiero ciasteczko
A i tak wie,że bez cioci nie wolno.Jest na tyle ogarnięty, że zawsze pytal kiedy będę miala czas, bo on by chcial pobawić się z Kajtkiem wieczorem...a jak odjeżdząli, to rozpacz w głosie, czy Kajtek będzie go pamiętal , bop to najfajniejszy pies na świecie...musialam tlumaczyć,że będzie
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
kuzyn bawił się ze swoim własnym psem i psiak podczas zabawy porysował dziecku pazurami twarz. Co się później rodzice z dzieciakiem po lekarzach najeździli, żeby blizn nie było...
Ja sama mam na ręku długa szramę. Do dzisiaj pamiętam, jak chciałam, żeby nasz owczarek mi łapę podał jak byłam mała. Grzecznie podał, tylko ja tej wielkiej łapy nie udźwignęłam
No i sama widzisz...w żadnym wypadku nie wina psa...zabawy bez kontroli tak się kończą....
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
To prawda, ale z większą rezerwą podchodzę też jednak do psów tzw. ras agresywnych, jakaś psychiczna blokada chyba (choć właściciele takowych oczywiście zaprzeczają, zazwyczaj święcie oburzeni, że to "czarny PR" jest, a te psy to wcielenia spokoju i łagodności).

A już najgorsze i najgłupsze zarazem, co można zrobić, to kucnąć i przystawić obcemu psu twarz do pyska!

Boże drogi...
1. No weż
Tzw rasy agresywne nie sa tak straszne jak je maluja
Psy bojowe - stworzone do walk z innymi psami nie ludżmi, to jeden z najbardziej opanowanych typów psa, ( zresztą teraz chyba walki psów to rzadkość, mam nadzieję).To mit,że z przyjemnością takie zagryzają ludzi Wyobraż sobie - pies stworzony do walki z innymi psami.Psi ring.Pies walczy z psem, rozgrzany, w amoku bojowym, koniec walki, i co...podchodza właściciele i musza takie psy rozdzielić...no jak by były tak agresywne w stosunku do ludzi, to co walka nowy właściciel, bo stary by padł zeżarty Piszę tu o psach szkolonych do walk, nie że jakiś dres se kupił amstafa i go kijem tłucze,żeby sie koledzy na osiedlu bali...to też zrobil czarny p r, moda i psy w rękach półmozgich osiłkow.
Wiesz, że w Stanach Staffiki to najczęściej hodowane psy domowe? Robią za niańki, nie bez powodu
Te mity wzięły się przedewszystkim z ludzkiej niewiedzy...sama byłam przerażona, jak się okazalo że Kajtek to jak to pięknie weterynarz wpisał w książeczce Amstaff mix
Okazało się,że nie potrzebnie
Żyje w symbiozie z Cześkiem i kotami, Rudek to był jego najlepszy kumpel. Wszędzie razem łazili, bawili się...no i dla tego Rudego zagryzł obcy pies, kocie nie było nauczone że pies to zagrożenia...

Wiesz, ja na wlasnym przykładzie doszlam, dlaczego w tv jak mowia,że Amstaff pogryzł wlaściciela, to odgryzł wlaścicielowi pół twarzy..
One mają strasznego ☠☠☠☠☠☠☠ca( przynajmniej moj) na punkcie dotykania pyskiem twarzy swojego czlowieka, całowania takiego. Wskakiwania na kolana , machania łbem i przytulanai się, podskubywania ząbkami nosa, policzków.
No i tak się z Kajtkiem bawiliśmy, jak byl mniejszy. Ja kilkadziesiąt metrow dalej, wolam, on biegnie, wskakuje mi na kolana i przytulanki w nagrodę. No i kiedyś tak biegł, wskoczył, ja sie zagapiłam bo coś mowiłam do młodego i pacnął mnie łbem w twarz i zawadził klem w brodę Krew sie lała jak cholera, myślalam że trzeba będzie szyć. Byl szczenięciem małym wtedy jeszcze Jak by mnie teraz zawadził kłem tak samo jak wtedy, to pewnie bym stracila pól twarzy, bo jest dużo silniejszy i nie ma już malutkich mleczaków tylko piękne zębiska. Tylko...pies nie zdawal sobie sprawy,że zrobił coś zlego, nie atakowal, to byla super zabawa, wina moja.
Teraz już tak nie robiły, przytulamy owszem. Skubiemy nos pani ząbkami, owszem. Ale nie w szale zabawy. Na spokojnie.

2. No, utrata nosa murowana praktycznie

3. Nie czytam takich rzeczy, nie mogę
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 14:37   #1203
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
A ja już serio obstawiałem opcję, że mieszkasz na linii przelotów pawi
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
1. moja wyobrażnia kiedyś mnie wykończy. Zastanawiałąm się przez chwilę, jak wysoko mógł lecieć taki paw, czy musialaś zadzerać głowę żeby popatrzeć, co robił wtedy z ogonem i wogle, o co Ci chodzi bo przecież pawie są takie piękne

2.Mały ma od małego dobry przyklad w domu, to pewnie perfumomaniak z niego wyrosnie
No mój już całkiem spory
Po 30
1. Paduam
2. Faktycznie, podstarzały Myślałam, że to jaki nastolatek

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Agnysko - w kwestii serialu The Fall, uroda i styl Anderson to jednak jedyny jego atut. Cały drugi sezonik (6 odc) przemęczyłam tylko po to żeby na nią patrzeć. No niestety słaby serial, mocny banał. To już The Killing lepszy
Łeee, kiszka Czyli jak nie mam ochoty jakiejś mega na kontynuację, to sobie może daruję.

Cytat:
Mnie też to zdziwiło, bo se myślę, że pawie chyba w naturze u nas nie występują i co taki paw w przelocie robił nad Agnyskowym domem i jak w ogóle poznała, że to paw, a nie, dajmy na to - indyk
No w naturze nie, ale hodowlane owszem Nawet w mojej wsi facet ma pawie, taki potrafi całkiem wysoko się wznieść - na daszek czy płot nie ma problemu
Ej, dziewczyna ze wsi chyba da radę odróżnić pawia od indyka

Cytat:
I kóz, i krów
Hehe, raz to ja wystraszyłam krowę Mam za płotem pastwisko i jedna się pasła tak blisko bliziutko, to stwierdziłam, że może podejdę i pogłaszczę. Widać zrobiłam to za cicho, bo jak podniosła łeb to się wielce zdziwiła, że ktoś tu jest i odskoczyła normalnie

Psów się lekko obawiam, zwłaszcza tych dużych, nawet z właścicielem, a to z tego prostego powodu, że myślę sobie, że jak jamnikowi na smyczy coś odprdli to pan/pani da radę go ode mnie odciągnąć, a tego dużego
Niedawno tak się napatoczyłam w lesie na mojego sąsiada z bernardynem. Zobaczyłam ich w oddali, zatrzymałam się (bo biegłam, a wiadomo jak to z psami) i czekam aż mnie miną. Pies jak mnie zobaczył (a widział nie pierwszy raz przecież) zaczął warczeć, to odwróciłam się bokiem/tyłem, nie patrzałam na niego w ogóle, a ten warczy i szarpie pana. Widocznie nie miał aż tak wielkiej ochoty, żeby mnie zjeść, bo jakby miał, to przecież facet 70 lat go by nie utrzymał

Cytat:
Od wczorajszego wieczora miałem 22 @ w folderze "spam"
Nadawałam właśnie na falach Rachel i myślę co to niby masz w skrzynce?

Cytat:
Cały czas o ten sam, Betty buduje napięcie, zupełnie jak w Hanibalu
To na wielki test przygotuję sobie przekąski

Cytat:
Czyli jak większość amerykańskich filmów 2/3 obietnica a potem śmiech w twarz
Dobre podsumowanie

Cytat:
2 Kurde najgorsze jest to że jak już weszłam w rolę twardziela to wyjść z niej nie mogę... I potem nawet jak chcę se poryczeć to już nie mogę bo nie wiem , moment minął? A emocje zostały do wypłakania i czekają na najmniej odpowiedni moment No ale w zamian za wyryczenie się zaczęłam lunatykować , krzyczeć przez sen i mieć koszmary co noc...
Tylko przytulę, bo choćbym chciała to za diabły nie wiem jak to jest być w roli twardziela - sama się rozpadam i powstrzymać się tego nie da

Jakaś dziś rozbita jestem - panu, z którym pracuję zmarł syn, niedługo 30 lat miałby, śpiączka cukrzycowa

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2015-04-08 o 14:38
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 14:50   #1204
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
No i dzięki WAM : cmok:
mogę się wypisać To też pomaga...
Świadomość że normą są stany psychiczne które mnie dotykają, bardzo pomaga, bo nie wpadam w żadną panikę i nie mam dodatkowych zmartwień typu o matko co się dzieje ...
A Negatyw... hm zabija mnie czarnym humorem przez duże "H"
Chciałam dokładnie to samo napisać

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Łeee, kiszka Czyli jak nie mam ochoty jakiejś mega na kontynuację, to sobie może daruję.

Tylko przytulę, bo choćbym chciała to za diabły nie wiem jak to jest być w roli twardziela - sama się rozpadam i powstrzymać się tego nie da

Jakaś dziś rozbita jestem - panu, z którym pracuję zmarł syn, niedługo 30 lat miałby, śpiączka cukrzycowa
1. To jest tak, ten serial ma dobry zamysł - tematyka: feminizm, dyskryminacja płci etc etc. tylko wykon jest że o ja Cie prosz Momentami parskałam śmiechem No szkoda, ale jeśli ktoś "nie zauważa" głupich scen - z cyklu zabili go i uciekł to luuuuz czemu nie popatrzeć. Ja w sumie patrzę z ciekawości "co oni z tym zrobią, gdzie prowadzi ten wątek". No i jak mówiłam, mogłabym an Andersonkę patrzeć 24 h.

2. O matko Koszmar. JA się własnie w takich sytuacjach rozsypuję. Ogarnia mnie strach o własnych bliskich, chcę znać przyczynę, co się stało i dlaczego? Czy może to spotkać i mojego męża? Czy bagatelizujemy jakieś objawy i potem juz jest too lejt? Czy jest coś na co warto zwracać uwagę, poważnie traktować? Przecież to nie jest spadająca cegła z dachu, jakieś sygnały muszą być?
O dziwo, o siebie martwię się najmniej. Boję się utraty bliskich.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-04-08 o 14:52
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 15:03   #1205
Parabelka
Panaroja

snad niczego
Cytat:

Cytat:
2 Nie frustruję się tym , znam mechanizm, wiem co i jak . Wiem nawet czemu ta blokada występuje i wiem że kiedyś puści Odnośnie lunatykowania to tez jest to normalne i podchodzę do tego humorystycznie dzięki Negatywowi który jest obiektem moich lunatykowań postanowił pochować ostre przedmioty
niesamowite jest to że nic potem nie pamiętam(co też jest normalne)ale dziwaczność tego co robię jest dziwna. Np Obudziłam męża dziuganiem go palcem w plecy , zapytał mnie co robię , odpowiedziałam że szukam guzika nie przerywając dziugania , on spytał się jakiego guzika, ja odpowiedziałam że takiego, po czym położyłam się i już nic nie odpowiedziałam . Rano negatyw miał używanie a ja szok , bo nic nie pamiętałam ...Ogólnie mam wrażenie że dopiero teraz zaczynam wychodzić z szoku mam, takie wrażenie
przepraszam ale to i tak dobrze , że nie pamiętasz , jako dziecko i młodsza nastolatka lunatykowałam w sposób świadomy - budziłam się i łaziłam po domu albo i chciałam wychodzić , domagając sie różnych dziwnych rzeczy bądź dziwnie uzasadniając chęć dania nogi , po czym bardzo nieszczęśliwa kładłam się znowu spać , a rano wszystko pamiętałam (do dziś zresztą )
Cytat:
No i dzięki WAM : cmok:
mogę się wypisać To też pomaga...
Świadomość że normą są stany psychiczne które mnie dotykają, bardzo pomaga, bo nie wpadam w żadną panikę i nie mam dodatkowych zmartwień typu o matko co się dzieje ...
A Negatyw... hm zabija mnie czarnym humorem przez duże "H"
to jest absolutnie i nieopisywalnie bezcenna cecha

do psów podchodzę ostrożnie i z dystansem , pewnie dlatego że we wczesnym dzieciństwie zostałam znienacka pochwycona za rękę przez głupio wytresowanego psa , ale z drugiej strony kotofilię mam chyba wbudowaną mimo bycia podrapaną nie raz
zwierząt gospodarskich typu rogacizna i nierogacizna z zasady unikam , bo są duże i nie wiadomo co im do łba strzeli , zresztą znałam krowę ( jak to brzmi ) , która chyba miała być bykiem , bo ganiała wszystko co się ruszało i chciała brać na rogi

cieplej

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
O matko Koszmar. JA się własnie w takich sytuacjach rozsypuję. Ogarnia mnie strach o własnych bliskich, chcę znać przyczynę, co się stało i dlaczego? Czy może to spotkać i mojego męża? Czy bagatelizujemy jakieś objawy i potem juz jest too lejt? Czy jest coś na co warto zwracać uwagę, poważnie traktować? Przecież to nie jest spadająca cegła z dachu, jakieś sygnały muszą być?
O dziwo, o siebie martwię się najmniej. Boję się utraty bliskich.
no właśnie , problem jest w tym , że ludzie je często lekceważą , a potem robi się tragedia cukrzyca to nie zawał , nie zabija na miejscu , musiało coś się przedtem dziać .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 15:09   #1206
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
no właśnie , problem jest w tym , że ludzie je często lekceważą , a potem robi się tragedia cukrzyca to nie zawał , nie zabija na miejscu , musiało coś się przedtem dziać .
Przepraszam, ale nie tylko ludzie - również lekarze.
Ponad rok latałam po rozmaitych specjalistach i żadnemu do łba nie wpadło, żeby mnie na badania poziomu glukozy we krwi wysłać - a objawy miałam podręcznikowe.
Stary 2015-04-08, 15:44   #1207
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale nie tylko ludzie - również lekarze.
Ponad rok latałam po rozmaitych specjalistach i żadnemu do łba nie wpadło, żeby mnie na badania poziomu glukozy we krwi wysłać - a objawy miałam podręcznikowe.
ale latałaś i w końcu zlecono , a dużo ludzi do lekarza nie idzie , uważając że "to nic takiego , samo przejdzie , po co szukać jeszcze sie czegoś doszuka" .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 16:38   #1208
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
ale latałaś i w końcu zlecono , a dużo ludzi do lekarza nie idzie , uważając że "to nic takiego , samo przejdzie , po co szukać jeszcze sie czegoś doszuka" .
Vide moja znajoma, która w wieku 40 lat od około 10 albo więcej nie była u ginekologa, bo jej mama zmarła na raka
Stary 2015-04-08, 17:10   #1209
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Vide moja znajoma, która w wieku 40 lat od około 10 albo więcej nie była u ginekologa, bo jej mama zmarła na raka

eeeee
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 17:13   #1210
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
eeeee
Nie "eee" tylko tak

Jak się jeszcze przyjaźniłyśmy to sama ją namawiałam, chciałam z nią pójść, co więcej - ona pracowała wtedy w którymś z telekomów i gina miała darmo w pakiecie opieki medycznej. Nie, ona nie pójdzie, bo się boi, jeszcze jej co znajdą.

Głupota ludzka jest niezależna od wieku, wykształcenia i stanowiska, to od lat powtarzam.
Stary 2015-04-08, 17:52   #1211
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ostatecznie dobrze się skończyło?

Znam człowieka, który wie, że cukier mocno nietego, ale on się nie będzie leczył Nie zdziwię się jak go kiedyś na miejscu trafi, wystarczy sobie podjeść czy popić.
A mój największy zdrowotny koszmar to zanik mięśni czy inna choroba, o której wiadomo, że zabierze dziecko. A Ty czekaj i patrz jak jest coraz gorzej...

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 18:45   #1212
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Kosmiczny Coelho

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 19:12   #1213
tricolor
Wtajemniczenie

Miłego wieczoru całemu Baru Ponadrabiam trochę

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Mić

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Nesko

Powiedzcie, może ktoś wie, czy w nowej wersji Mitsouko jest choć trochę mchu?
Stary 2015-04-08, 19:38   #1214
gryx82
BAN stały

Cytat:
i o? jestes juz bogaty?
Nie! Może dlatego, że tych @ nie otwieram?
Cytat:
...a jak odjeżdząli, to rozpacz w głosie, czy Kajtek będzie go pamiętal , bop to najfajniejszy pies na świecie...

Cytat:
1. No weż
Tzw rasy agresywne nie sa tak straszne jak je maluja ...
Ty nie jesteś bezstronna w tej dyskusji, bo masz "agresywnego" pieseła na stanie Tak serio - potrafię uwierzyć, gdy właściciel twierdzi, że jego rottweiler, amstaff albo bullterrier to najłagodniejsze stworzenie pod słońcem i muchy by nie skrzywdził, no ale to tylko zdanie właściciela ciągle jest, ja niekoniecznie chciałbym to na własnej skórze wybadać Może to tak samo, jak z pająkami - mam świadomość, że nie czyhają na moje życie, ale to nie zmienia wcale faktu, że ich unikam jak ognia
Cytat:
Hehe, raz to ja wystraszyłam krowę

Cytat:
Niedawno tak się napatoczyłam w lesie na mojego sąsiada z bernardynem. Zobaczyłam ich w oddali, zatrzymałam się (bo biegłam, a wiadomo jak to z psami) i czekam aż mnie miną. Pies jak mnie zobaczył (a widział nie pierwszy raz przecież) zaczął warczeć, to odwróciłam się bokiem/tyłem, nie patrzałam na niego w ogóle, a ten warczy i szarpie pana. Widocznie nie miał aż tak wielkiej ochoty, żeby mnie zjeść, bo jakby miał, to przecież facet 70 lat go by nie utrzymał
Ja całe życie przekonany byłem, że bernardyny to takie słodkie, powolne miśki, aż przeczytałem jakiś czas temu, że to niekoniecznie prawda
Cytat:
Nadawałam właśnie na falach Rachel i myślę co to niby masz w skrzynce?
Okresy... rozliczeniowe
Cytat:
Straszne... Miał rozpoznaną cukrzycę?
Cytat:
znałam krowę ( jak to brzmi ) , która chyba miała być bykiem , bo ganiała wszystko co się ruszało i chciała brać na rogi
Pewnie miała zbyt wysoki poziom byczych hormonów, biedna
Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Miłego wieczoru całemu Baru
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 20:07   #1215
Miciel
Wpisz tu zomzing

'Stanik jest wykonany z bardzo miękkiej dzianiny (wyczytałam, że jest to typ: SPACER).
Miseczki mają bardzo nowoczesne rozwiazanie technologiczne, a mianowicie przepuszczają powietrze. Jak dla mnie bomba. Bo nieraz wracając z dłuższego spaceru, czy mając cięższe zakupy, to lało się ze mnie i to dosłownie. Bo bielizna tego powietrza nie przepuszczała.
Jest to dla mnie bardzo wielkim plusem.'

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 20:13   #1216
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe, raz to ja wystraszyłam krowę Mam za płotem pastwisko i jedna się pasła tak blisko bliziutko, to stwierdziłam, że może podejdę i pogłaszczę. Widać zrobiłam to za cicho, bo jak podniosła łeb to się wielce zdziwiła, że ktoś tu jest i odskoczyła normalnie

Psów się lekko obawiam, zwłaszcza tych dużych, nawet z właścicielem, a to z tego prostego powodu, że myślę sobie, że jak jamnikowi na smyczy coś odprdli to pan/pani da radę go ode mnie odciągnąć, a tego dużego

1. Biedna krówka

2.Bernardyn
Chciał Cię postraszyć
A poważnie...ja tam się cieszę, jak pies warczy/szczeka.To dobry objaw ostrzegawczy
Cytat:
Ty nie jesteś bezstronna w tej dyskusji, bo masz "agresywnego" pieseła na stanie Tak serio - potrafię uwierzyć, gdy właściciel twierdzi, że jego rottweiler, amstaff albo bullterrier to najłagodniejsze stworzenie pod słońcem i muchy by nie skrzywdził, no ale to tylko zdanie właściciela ciągle jest, ja niekoniecznie chciałbym to na własnej skórze wybadać Może to tak samo, jak z pająkami - mam świadomość, że nie czyhają na moje życie, ale to nie zmienia wcale faktu, że ich unikam jak ognia

:
Jestem

A poważnie...w życiu by mi nie przyszlo do łba twierdzić,że ktoryś z moich psów jest najlagodniejszy na świecie, na pewno nikogo nigdy nie dziabnie, i każdy kto ma ochote może glaskać do woli i szarpać za ogon.. Wiem,ze jest łągodny, opanowany, nikogo nie zatakowal, nie przejawia żadnych agresywnych sygnalow, ale...to tylko pies i obowiązuje zasada ograniczonego zaufania w kontaktach z innym..chodzi o to,ze te rasy grożne sa u nas demonizowane. Po prostu. To napędza ludzi, powoduje niechęć, tak jak te wymysly o 3 tonach uścisku na cm Staffik nie kąsa jak każdy inny pies, gdzie popadnie, tylko w jedno miejsce trafia, stąd się to wzięło chyba......albo ze bólu nie czują...czują, tylko w amoku walki nie zwracaja uwagi, ale czują jak najbardziej, ....a to pies jak pies( tylko bardziej przytulasty ( no moj, ale ma zakaz przytulania sie do obcych )). A dziabnąć może każdy, nawet York.Zagryźć też . Czy dotkliwie pogryźć...
Wiadomo,że York nie zrobi takich szkod jak duży silny pies, ale jednak...chyba,że będzie miał farta i przegryzie tętnicę czy co....;-)

Moje dwie ciotki maja Yorki
Bosz...glupszych psów nie spotkałam ( nie obrażąjąc milośników)...ale to też wina ciotek, bo traktuja je jak dzieci...pozwalają na wszystko. Sunia jest głupia i leci za każdym kto zawola, a piesek jest agresywny/bardzo terytorialny/ i kąsa ludzi

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2015-04-08 o 20:15
Stary 2015-04-08, 20:15   #1217
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
'Stanik jest wykonany z bardzo miękkiej dzianiny (wyczytałam, że jest to typ: SPACER).
Miseczki mają bardzo nowoczesne rozwiazanie technologiczne, a mianowicie przepuszczają powietrze. Jak dla mnie bomba. Bo nieraz wracając z dłuższego spaceru, czy mając cięższe zakupy, to lało się ze mnie i to dosłownie. Bo bielizna tego powietrza nie przepuszczała.
Jest to dla mnie bardzo wielkim plusem.'

A moje gatki świecą na niebiesko, gdy się na burzę zbiera, taka technologia!

---

Zauważyliście, że już któryś rok z rzędu opalenizna (szczególnie ta sztuczna) jest passe? W niedzielę widziałem przed kościołem takiego skwarka płci męskiej, że aż żal Z widzenia znam jeszcze tylko jednego piczona, który się w solarium zaczas
Stary 2015-04-08, 22:47   #1218
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jest do obejrzenia, jak najbardziej looknij i sprawdź sama, pierwszy sezonik całkiem w deskę. Potem im wszystko siada i takim banałem jadą, ja tego strasznie nie lubię, dzieciniada taka no ale że zakończenie podsyca ciekawość co dalej, to i pewnie obejrzę jak dokręcą
to zostawiam jednak na liście
tak całkiem bez banałów to się rzadko zdarza, zwłaszcza w kryminalnych serialach... zazwyczaj twórców wyobraźnia ponosi
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ja się wypowiem, że do 2/3 fajne a potem zrobił się Kosmiczny Coelho i poczułam się rozczarowana. Ale obejrzeć warto.

ja pod koniec miałam taka minę:
Cytat:
i o? jestes juz bogaty?

Cytat:

Jakaś dziś rozbita jestem

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 22:52   #1219
gryx82
BAN stały

Przestój mamy?
Cytat:
...
chodzi o to,ze te rasy grożne sa u nas demonizowane. Po prostu. To napędza ludzi, powoduje niechęć,
Może i są demonizowane, nie przeczę, ale skądś się przecież wzięło to określenie "groźne"? Jest nawet specjalna lista takich ras, opracowana przez związek kynologiczny (jeśli się mylę, to mnie poprawcie). Prawdą jest też to, że dużo złego wyrządziło tym psom postrzeganie ich poprzez pryzmat "dresiarstwa", zgoda. Ja piszę tylko i wyłącznie o swoich osobistych odczuciach
Stary 2015-04-08, 23:25   #1220
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Przestój mamy?

Może i są demonizowane, nie przeczę, ale skądś się przecież wzięło to określenie "groźne"? Jest nawet specjalna lista takich ras, opracowana przez związek kynologiczny (jeśli się mylę, to mnie poprawcie). Prawdą jest też to, że dużo złego wyrządziło tym psom postrzeganie ich poprzez pryzmat "dresiarstwa", zgoda. Ja piszę tylko i wyłącznie o swoich osobistych odczuciach

Nie no, wiadomo.
A ludzie lubią demonizować. Poprostu trzeba zająć się takim odpowiednio, nie zostawić samemu sobie, nie traktować jak dziecko...
Ale głownie chodzi mi o to,że przypisywanie im nad psich cech to gruba przesada, i robienie z nich potworów tak samo Są silne i wytrzmałe. Silniejsze i bardzej wytrzmale,niż inne psy i to już jest barzdo dużo. I broń boże nie namawiam nikogo do rzucania się do pierwszego lepszego psa rasy bojowej i miziania za uszkiem, mimo że takie opanowane. Poprostu uważam,że przez te mity, dresy itd sa pokrzywdzone...i rozumiem,że ktoś moze czuć respekt, lęk itd, i naprawdę szanuję to...sama czuję teraz respekt przed nimi, jeszcze rok temu się balam - psi mordercy. Świadomie nigdy by mi pzrez myśl nie pzreszlo, sprowadzić do domu takiego psa.Ale zostalam postawiona pod ścianą... ( nawet mialam przebłyski,żeby go oddać, autentycznie...)ale...oka zało się,że rzeczywistość nie jest do końca taka straszna

Mam nadzieję,że rozumiesz co chcę Ci powiedzieć i nie masz wrażenia,że namawiam Cie na zmianę osobistych odczuć. Nie miałąm takiego zamiaru, poprostu chcialam trochę pobronić maluchow

A najlepsze jest to,że moj wujo który jeszcze rok temu oświadczył,że jak ten pies moderca tu zostanie to on sprzedaje dom i się wyprowadza, uwielbia Amstafa . Jednak nie sa złe, to nie możliwe

Edit;

A i jeszce jedna ważna rzecz, dlaczego są pzredstawiane jako potwory...one szcze kają barzdo rzadko ( na początku myślałam,że Kajtek nie umie, teraz czasem mu sie zdarzy) i praktycznie nie warczą.I stąd mit,że rzucaja sie na ludzi bez ostrzeżenia...one ostzregają, tylko inaczej. Postawa , mimiką, oczami, drganiem, napięciem mięsni...

Dobra, oglaszam oficjalny koniec psiego tematu, bo ja tak mogę bez końca ;-)

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2015-04-08 o 23:31
Stary 2015-04-08, 23:42   #1221
gryx82
BAN stały

Stazja, zgadzam się z Tobą i przyznaję, że ani ja zdania nikomu narzucać nie chciałem, ani Twojej opinii nie odebrałem w ten sposób - może to trzeba się na własnej skórze przekonać, że "nie taki diabeł straszny"? No i tak, jak piszesz - mieć psa to jedno, ale wychować to już zupełnie inna sprawa (o czym wiele osób zapomina niestety)

Przypomniało mi się! Przecież moja ciotka z wujem mają mieszańca właśnie - amstaffa z wilkiem (parę lat temu byli u nas, a znajoma szukała akurat chętnych na szczeniaki), kochane psisko
Cytat:
...
Dobra, oglaszam oficjalny koniec psiego tematu, bo ja tak mogę bez końca ;-)
To teraz pawie, czy indyki?

---

Idę nałożyć ruski olej na włosy
Stary 2015-04-08, 23:45   #1222
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Stazja, zgadzam się z Tobą i przyznaję, że ani ja zdania nikomu narzucać nie chciałem, ani Twojej opinii nie odebrałem w ten sposób - może to trzeba się na własnej skórze przekonać, że "nie taki diabeł straszny"? No i tak, jak piszesz - mieć psa to jedno, ale wychować to już zupełnie inna sprawa (o czym wiele osób zapomina niestety)

Przypomniało mi się! Przecież moja ciotka z wujem mają mieszańca właśnie - amstaffa z wilkiem (parę lat temu byli u nas, a znajoma szukała akurat chętnych na szczeniaki), kochane psisko

To teraz pawie, czy indyki?

---

Idę nałożyć ruski olej na włosy

1. No

2. Musi być piękny

3. A może o żarciu? Dawno nie było

4. o, olejujesz włosy ?
To może o wlosach?
Stary 2015-04-09, 00:23   #1223
gryx82
BAN stały

Cytat:
2. Musi być piękny
Czarny cielak, pocieszny bardzo, taki wielki szczeniak
Cytat:
3. A może o żarciu? Dawno nie było
Może być Chlebek bananowy posmarowany masłem jest o wiele lepszy, niż bez (przed chwilą się przekonałem)
Cytat:
4. o, olejujesz włosy ?

To mój pierwszy raz będzie (będzie, bo oczywiście jeszcze przed kompem siedzę)
Cytat:
To może o wlosach?
Lepiej nie
Stary 2015-04-09, 00:34   #1224
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Czarny cielak, pocieszny bardzo, taki wielki szczeniak

Cytat:
Może być Chlebek bananowy posmarowany masłem jest o wiele lepszy, niż bez (przed chwilą się przekonałem)
Na pewno nie jest tak dobry jak słupki marchewki unurzane w paście z ciecierzycy
Cytat:
To mój pierwszy raz będzie (będzie, bo oczywiście jeszcze przed kompem siedzę)
A dużo masz tych włosów?
Cytat:
Lepiej nie
Nooo weeeź

Betty a robilaś tą pastę z dodatkiem lodowatej wody zamiast oliwy? Jeszcze lepsza, bardziej kremowa, delikatna i lekka

Wogle ta pasta jest super. Jutro mam zamiar zrobic jedna z pomidorami, a druga porcję z burakiem pieczonym .
Młody zatwardziały mięsożerca stwierdził,że jak na jakieś warzywne beleco, , to dobre, do chleba spoko
Stary 2015-04-09, 00:39   #1225
gryx82
BAN stały

Cytat:
Na pewno nie jest tak dobry jak słupki marchewki unurzane w paście z ciecierzycy

No teraz to chyba żartujesz? Z ciecierzycy pasztet robiłem, parę lat temu, niedobry był
Cytat:
A dużo masz tych włosów?

Pytasz o głowę, czy o całą resztę?
Cytat:
Nooo weeeź

Dobra, ale ja nie będę czytał
Stary 2015-04-09, 00:54   #1226
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

No teraz to chyba żartujesz? Z ciecierzycy pasztet robiłem, parę lat temu, niedobry był
Nie, teraz poważnie
Zmiksowana na papkę z pomidorami suszonymi, podsmażoną cebula, ząbkiem czosnku, wodą lodowatą, bazylią i rozmarynem.

Jutro mam zamiar dokupić selera naciowego ( na slupki) i dać się ponieść fantazji

Cytat:
Pytasz o głowę, czy o całą resztę?

Aktualnie o głowe
Cytat:
Dobra, ale ja nie będę czytał
Tak to się nie bawie
Stary 2015-04-09, 01:18   #1227
gryx82
BAN stały

Cytat:
Nie, teraz poważnie
Zmiksowana na papkę z pomidorami suszonymi, podsmażoną cebula, ząbkiem czosnku, wodą lodowatą, bazylią i rozmarynem
To coś jak hummus, albo inne tahini? Nie znam się, szczelam
Cytat:

Aktualnie o głowe
Olałem olej, jutro se wieczór piękności zrobię
Cytat:
Tak to się nie bawie
No dooobra, jednym okiem rzucę
Stary 2015-04-09, 01:31   #1228
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
To coś jak hummus, albo inne tahini? Nie znam się, szczelam
Jak hummus Pyszne
Cytat:
Olałem olej, jutro se wieczór piękności zrobię

Cytat:
No dooobra, jednym okiem rzucę
Nooo dooobra, moze być jednym

Dobra, lecę spać

Branoc
Stary 2015-04-09, 01:37   #1229
gryx82
BAN stały

Cytat:
Jak hummus Pyszne
Mam jakąś zieloną ciecierzycę w paczce, leży w szafce czwarty rok chyba (ale pomidorów suszonych nie mam i reszty składników)... w sumie czas najwyższy do Biedry pojechać
Cytat:
Dobra, lecę spać

Branoc
Sami w barze, dziwne rzeczy

---

Dobranoc
Stary 2015-04-09, 07:12   #1230
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, teraz poważnie
Zmiksowana na papkę z pomidorami suszonymi, podsmażoną cebula, ząbkiem czosnku, wodą lodowatą, bazylią i rozmarynem.
brzmi dobrze

Znad kawy

piękne słońce od rana

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości