|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LVI
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1202 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jak mały pierwszy raz dawał Kajtkowi przysmak, to małego ręka,ułożona na mojej, a na tym dopiero ciasteczko ![]() A i tak wie,że bez cioci nie wolno.Jest na tyle ogarnięty, że zawsze pytal kiedy będę miala czas, bo on by chcial pobawić się z Kajtkiem wieczorem...a jak odjeżdząli, to rozpacz w głosie, czy Kajtek będzie go pamiętal , bop to najfajniejszy pies na świecie...musialam tlumaczyć,że będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tzw rasy agresywne nie sa tak straszne jak je maluja ![]() Psy bojowe - stworzone do walk z innymi psami nie ludżmi, to jeden z najbardziej opanowanych typów psa, ( zresztą teraz chyba walki psów to rzadkość, mam nadzieję).To mit,że z przyjemnością takie zagryzają ludzi Piszę tu o psach szkolonych do walk, nie że jakiś dres se kupił amstafa i go kijem tłucze,żeby sie koledzy na osiedlu bali...to też zrobil czarny p r, moda i psy w rękach półmozgich osiłkow.Wiesz, że w Stanach Staffiki to najczęściej hodowane psy domowe? Robią za niańki, nie bez powodu ![]() Te mity wzięły się przedewszystkim z ludzkiej niewiedzy...sama byłam przerażona, jak się okazalo że Kajtek to jak to pięknie weterynarz wpisał w książeczce Amstaff mix ![]() Okazało się,że nie potrzebnie ![]() Żyje w symbiozie z Cześkiem i kotami, Rudek to był jego najlepszy kumpel. Wszędzie razem łazili, bawili się...no i dla tego Rudego zagryzł obcy pies, kocie nie było nauczone że pies to zagrożenia... Wiesz, ja na wlasnym przykładzie doszlam, dlaczego w tv jak mowia,że Amstaff pogryzł wlaściciela, to odgryzł wlaścicielowi pół twarzy.. One mają strasznego ☠☠☠☠☠☠☠ca( przynajmniej moj) na punkcie dotykania pyskiem twarzy swojego czlowieka, całowania takiego. Wskakiwania na kolana , machania łbem i przytulanai się, podskubywania ząbkami nosa, policzków. No i tak się z Kajtkiem bawiliśmy, jak byl mniejszy. Ja kilkadziesiąt metrow dalej, wolam, on biegnie, wskakuje mi na kolana i przytulanki w nagrodę. No i kiedyś tak biegł, wskoczył, ja sie zagapiłam bo coś mowiłam do młodego i pacnął mnie łbem w twarz i zawadził klem w brodę Krew sie lała jak cholera, myślalam że trzeba będzie szyć. Byl szczenięciem małym wtedy jeszcze Jak by mnie teraz zawadził kłem tak samo jak wtedy, to pewnie bym stracila pól twarzy, bo jest dużo silniejszy i nie ma już malutkich mleczaków tylko piękne zębiska. Tylko...pies nie zdawal sobie sprawy,że zrobił coś zlego, nie atakowal, to byla super zabawa, wina moja.Teraz już tak nie robiły, przytulamy owszem. Skubiemy nos pani ząbkami, owszem. Ale nie w szale zabawy. Na spokojnie. 2. No, utrata nosa murowana praktycznie 3. Nie czytam takich rzeczy, nie mogę
|
|||
|
|
|
#1203 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Faktycznie, podstarzały Myślałam, że to jaki nastolatek ![]() Cytat:
Czyli jak nie mam ochoty jakiejś mega na kontynuację, to sobie może daruję.Cytat:
Nawet w mojej wsi facet ma pawie, taki potrafi całkiem wysoko się wznieść - na daszek czy płot nie ma problemu Ej, dziewczyna ze wsi chyba da radę odróżnić pawia od indyka ![]() Hehe, raz to ja wystraszyłam krowę Mam za płotem pastwisko i jedna się pasła tak blisko bliziutko, to stwierdziłam, że może podejdę i pogłaszczę. Widać zrobiłam to za cicho, bo jak podniosła łeb to się wielce zdziwiła, że ktoś tu jest i odskoczyła normalnie ![]() Psów się lekko obawiam, zwłaszcza tych dużych, nawet z właścicielem, a to z tego prostego powodu, że myślę sobie, że jak jamnikowi na smyczy coś odprdli to pan/pani da radę go ode mnie odciągnąć, a tego dużego ![]() Niedawno tak się napatoczyłam w lesie na mojego sąsiada z bernardynem. Zobaczyłam ich w oddali, zatrzymałam się (bo biegłam, a wiadomo jak to z psami) i czekam aż mnie miną. Pies jak mnie zobaczył (a widział nie pierwszy raz przecież) zaczął warczeć, to odwróciłam się bokiem/tyłem, nie patrzałam na niego w ogóle, a ten warczy i szarpie pana. Widocznie nie miał aż tak wielkiej ochoty, żeby mnie zjeść, bo jakby miał, to przecież facet 70 lat go by nie utrzymał ![]() Nadawałam właśnie na falach Rachel i myślę co to niby masz w skrzynce? ![]() To na wielki test przygotuję sobie przekąski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakaś dziś rozbita jestem - panu, z którym pracuję zmarł syn, niedługo 30 lat miałby, śpiączka cukrzycowa
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2015-04-08 o 14:38 |
|||||
|
|
|
#1204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Momentami parskałam śmiechem No szkoda, ale jeśli ktoś "nie zauważa" głupich scen - z cyklu zabili go i uciekł to luuuuz czemu nie popatrzeć. Ja w sumie patrzę z ciekawości "co oni z tym zrobią, gdzie prowadzi ten wątek". No i jak mówiłam, mogłabym an Andersonkę patrzeć 24 h. 2. O matko Koszmar. JA się własnie w takich sytuacjach rozsypuję. Ogarnia mnie strach o własnych bliskich, chcę znać przyczynę, co się stało i dlaczego? Czy może to spotkać i mojego męża? Czy bagatelizujemy jakieś objawy i potem juz jest too lejt? Czy jest coś na co warto zwracać uwagę, poważnie traktować? Przecież to nie jest spadająca cegła z dachu, jakieś sygnały muszą być? O dziwo, o siebie martwię się najmniej. Boję się utraty bliskich. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-04-08 o 14:52 |
||
|
|
|
#1205 | ||||
|
Panaroja
|
snad niczego
![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
![]() do psów podchodzę ostrożnie i z dystansem , pewnie dlatego że we wczesnym dzieciństwie zostałam znienacka pochwycona za rękę przez głupio wytresowanego psa , ale z drugiej strony kotofilię mam chyba wbudowaną mimo bycia podrapaną nie raz zwierząt gospodarskich typu rogacizna i nierogacizna z zasady unikam , bo są duże i nie wiadomo co im do łba strzeli , zresztą znałam krowę ( jak to brzmi ) , która chyba miała być bykiem , bo ganiała wszystko co się ruszało i chciała brać na rogi cieplej ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
cukrzyca to nie zawał , nie zabija na miejscu , musiało coś się przedtem dziać .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#1206 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Ponad rok latałam po rozmaitych specjalistach i żadnemu do łba nie wpadło, żeby mnie na badania poziomu glukozy we krwi wysłać - a objawy miałam podręcznikowe.
|
|
#1207 |
|
Panaroja
|
ale latałaś i w końcu zlecono , a dużo ludzi do lekarza nie idzie , uważając że "to nic takiego , samo przejdzie , po co szukać jeszcze sie czegoś doszuka" .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#1208 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#1209 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
eeeee
|
|
|
#1210 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Nie "eee" tylko tak
Jak się jeszcze przyjaźniłyśmy to sama ją namawiałam, chciałam z nią pójść, co więcej - ona pracowała wtedy w którymś z telekomów i gina miała darmo w pakiecie opieki medycznej. Nie, ona nie pójdzie, bo się boi, jeszcze jej co znajdą. Głupota ludzka jest niezależna od wieku, wykształcenia i stanowiska, to od lat powtarzam.
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam człowieka, który wie, że cukier mocno nietego, ale on się nie będzie leczył A mój największy zdrowotny koszmar to zanik mięśni czy inna choroba, o której wiadomo, że zabierze dziecko. A Ty czekaj i patrz jak jest coraz gorzej...
|
|
#1212 |
|
Wpisz tu zomzing
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Wtajemniczenie
|
Miłego wieczoru całemu Baru
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Mić ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Nesko Powiedzcie, może ktoś wie, czy w nowej wersji Mitsouko jest choć trochę mchu?
|
|
#1214 | ||||||
|
BAN stały
|
Nie!
Może dlatego, że tych @ nie otwieram? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak serio - potrafię uwierzyć, gdy właściciel twierdzi, że jego rottweiler, amstaff albo bullterrier to najłagodniejsze stworzenie pod słońcem i muchy by nie skrzywdził, no ale to tylko zdanie właściciela ciągle jest, ja niekoniecznie chciałbym to na własnej skórze wybadać Może to tak samo, jak z pająkami - mam świadomość, że nie czyhają na moje życie, ale to nie zmienia wcale faktu, że ich unikam jak ognia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Miał rozpoznaną cukrzycę?Cytat:
![]() |
||||||
|
|
|
#1215 |
|
Wpisz tu zomzing
|
'Stanik jest wykonany z bardzo miękkiej dzianiny (wyczytałam, że jest to typ: SPACER).
Miseczki mają bardzo nowoczesne rozwiazanie technologiczne, a mianowicie przepuszczają powietrze. Jak dla mnie bomba. Bo nieraz wracając z dłuższego spaceru, czy mając cięższe zakupy, to lało się ze mnie i to dosłownie. Bo bielizna tego powietrza nie przepuszczała. Jest to dla mnie bardzo wielkim plusem.' |
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. ![]() 2.Bernardyn Chciał Cię postraszyć A poważnie...ja tam się cieszę, jak pies warczy/szczeka.To dobry objaw ostrzegawczy Cytat:
![]() A poważnie...w życiu by mi nie przyszlo do łba twierdzić,że ktoryś z moich psów jest najlagodniejszy na świecie, na pewno nikogo nigdy nie dziabnie, i każdy kto ma ochote może glaskać do woli i szarpać za ogon.. Wiem,ze jest łągodny, opanowany, nikogo nie zatakowal, nie przejawia żadnych agresywnych sygnalow, ale...to tylko pies i obowiązuje zasada ograniczonego zaufania w kontaktach z innym..chodzi o to,ze te rasy grożne sa u nas demonizowane. Po prostu. To napędza ludzi, powoduje niechęć, tak jak te wymysly o 3 tonach uścisku na cm Staffik nie kąsa jak każdy inny pies, gdzie popadnie, tylko w jedno miejsce trafia, stąd się to wzięło chyba......albo ze bólu nie czują...czują, tylko w amoku walki nie zwracaja uwagi, ale czują jak najbardziej, ....a to pies jak pies( tylko bardziej przytulasty ( no moj, ale ma zakaz przytulania sie do obcych )). A dziabnąć może każdy, nawet York.Zagryźć też . Czy dotkliwie pogryźć...Wiadomo,że York nie zrobi takich szkod jak duży silny pies, ale jednak...chyba,że będzie miał farta i przegryzie tętnicę czy co....;-) Moje dwie ciotki maja Yorki ![]() Bosz...glupszych psów nie spotkałam ( nie obrażąjąc milośników)...ale to też wina ciotek, bo traktuja je jak dzieci...pozwalają na wszystko. Sunia jest głupia i leci za każdym kto zawola, a piesek jest agresywny/bardzo terytorialny/ i kąsa ludzi
Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2015-04-08 o 20:15 |
||
|
|
|
#1217 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A moje gatki świecą na niebiesko, gdy się na burzę zbiera, taka technologia! --- Zauważyliście, że już któryś rok z rzędu opalenizna (szczególnie ta sztuczna) jest passe? W niedzielę widziałem przed kościołem takiego skwarka płci męskiej, że aż żal Z widzenia znam jeszcze tylko jednego piczona, który się w solarium zaczas
|
|
|
|
|
#1218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak całkiem bez banałów to się rzadko zdarza, zwłaszcza w kryminalnych serialach... zazwyczaj twórców wyobraźnia ponosi ![]() Cytat:
ja pod koniec miałam taka minę:
|
||
|
|
|
#1219 | |
|
BAN stały
|
Przestój mamy?
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, wiadomo. A ludzie lubią demonizować. Poprostu trzeba zająć się takim odpowiednio, nie zostawić samemu sobie, nie traktować jak dziecko... Ale głownie chodzi mi o to,że przypisywanie im nad psich cech to gruba przesada, i robienie z nich potworów tak samo Są silne i wytrzmałe. Silniejsze i bardzej wytrzmale,niż inne psy i to już jest barzdo dużo. I broń boże nie namawiam nikogo do rzucania się do pierwszego lepszego psa rasy bojowej i miziania za uszkiem, mimo że takie opanowane. Poprostu uważam,że przez te mity, dresy itd sa pokrzywdzone...i rozumiem,że ktoś moze czuć respekt, lęk itd, i naprawdę szanuję to...sama czuję teraz respekt przed nimi, jeszcze rok temu się balam - psi mordercy. Świadomie nigdy by mi pzrez myśl nie pzreszlo, sprowadzić do domu takiego psa.Ale zostalam postawiona pod ścianą... ( nawet mialam przebłyski,żeby go oddać, autentycznie...)ale...oka zało się,że rzeczywistość nie jest do końca taka straszna ![]() Mam nadzieję,że rozumiesz co chcę Ci powiedzieć i nie masz wrażenia,że namawiam Cie na zmianę osobistych odczuć. Nie miałąm takiego zamiaru, poprostu chcialam trochę pobronić maluchow ![]() A najlepsze jest to,że moj wujo który jeszcze rok temu oświadczył,że jak ten pies moderca tu zostanie to on sprzedaje dom i się wyprowadza, uwielbia Amstafa . Jednak nie sa złe, to nie możliwe ![]() ![]() Edit; A i jeszce jedna ważna rzecz, dlaczego są pzredstawiane jako potwory...one szcze kają barzdo rzadko ( na początku myślałam,że Kajtek nie umie, teraz czasem mu sie zdarzy) i praktycznie nie warczą.I stąd mit,że rzucaja sie na ludzi bez ostrzeżenia...one ostzregają, tylko inaczej. Postawa , mimiką, oczami, drganiem, napięciem mięsni... Dobra, oglaszam oficjalny koniec psiego tematu, bo ja tak mogę bez końca ;-) Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2015-04-08 o 23:31 |
|
|
|
|
#1221 | |
|
BAN stały
|
Stazja, zgadzam się z Tobą i przyznaję, że ani ja zdania nikomu narzucać nie chciałem, ani Twojej opinii nie odebrałem w ten sposób - może to trzeba się na własnej skórze przekonać, że "nie taki diabeł straszny"?
No i tak, jak piszesz - mieć psa to jedno, ale wychować to już zupełnie inna sprawa (o czym wiele osób zapomina niestety) ![]() Przypomniało mi się! ![]() Cytat:
--- Idę nałożyć ruski olej na włosy
|
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. No ![]() ![]() 2. Musi być piękny 3. A może o żarciu? Dawno nie było ![]() 4. o, olejujesz włosy ? ![]() To może o wlosach? ![]()
|
|
|
|
|
#1223 | |||
|
BAN stały
|
Czarny cielak, pocieszny bardzo, taki wielki szczeniak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To mój pierwszy raz będzie (będzie, bo oczywiście jeszcze przed kompem siedzę) ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nooo weeeź ![]() ![]() Betty a robilaś tą pastę z dodatkiem lodowatej wody zamiast oliwy? Jeszcze lepsza, bardziej kremowa, delikatna i lekka Wogle ta pasta jest super. Jutro mam zamiar zrobic jedna z pomidorami, a druga porcję z burakiem pieczonym . Młody zatwardziały mięsożerca stwierdził,że jak na jakieś warzywne beleco, , to dobre, do chleba spoko
|
||
|
|
|
#1225 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
No teraz to chyba żartujesz? Z ciecierzycy pasztet robiłem, parę lat temu, niedobry był ![]() Cytat:
Pytasz o głowę, czy o całą resztę? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmiksowana na papkę z pomidorami suszonymi, podsmażoną cebula, ząbkiem czosnku, wodą lodowatą, bazylią i rozmarynem. Jutro mam zamiar dokupić selera naciowego ( na slupki) i dać się ponieść fantazji ![]() Aktualnie o głowe ![]() Tak to się nie bawie
|
|
|
|
|
#1227 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie znam się, szczelam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1229 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znad kawy piękne słońce od rana |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

No ale w zamian za wyryczenie się zaczęłam lunatykować , krzyczeć przez sen i mieć koszmary co noc...

Jak mały pierwszy raz dawał Kajtkowi przysmak, to małego ręka,ułożona na mojej, a na tym dopiero ciasteczko 

To już The Killing lepszy