Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :) - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-08, 22:26   #4141
Jess922
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wolicie poczekac na przeceny kiedy te slodkie ciuszki beda polowe tansze?
Ja na razie nie kupiłam nic droższego niż 15zł.
A też jest ryzyko, że potem już tych pięknych rzeczy nie będzie bo wykupią .
Stary 2015-04-08, 22:35   #4142
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie wolicie poczekac na przeceny kiedy te slodkie ciuszki beda polowe tansze?

Nie
Wole wczesniej mieć wszystko dopięte na ostatni guzik niż pozniej ostatkiem sił sie tłuc po wyprzedażach
A jak sie okaze, ze sie dobrze czuje to sobie pochodzę po sklepach i moze cos dokupie ale tak to nie... Poza tym tak jak jess pisze - pozniej te najlepsze ciuszki sa często wyprzedane, zdarzają sie wyprzedaże, ze nie ma w czym wybierać niestety... :/

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 22:38   #4143
vea7
Zakorzenienie

Laleczki tak na szybko - żaba zdrowa, wszystkie paluszki ma i rozwija się idealnie do wieku ;-) Waży 390g, kość udowa 3.48 i ogólny wiek ciąży zgodny z OM czyli 20w6d :-D
W środku wszystko jest, jest zdrowe i na miejscu, no i profil ma śliczny ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 22:42   #4144
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Laleczki tak na szybko - żaba zdrowa, wszystkie paluszki ma i rozwija się idealnie do wieku ;-) Waży 390g, kość udowa 3.48 i ogólny wiek ciąży zgodny z OM czyli 20w6d :-D

Super !
Ciesze sie bardzo!

P.S. Czy w ciazy mozna stosować espumisan ? Jak nigdy mam takie wzdęcia wieczorami, ze az dyskomfort czuje...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 22:50   #4145
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

SUPER
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 22:57   #4146
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
A te najmniejsze też przeceniają?
w 5 10 15 na pewno.... Bo kupuje tam dla Mai... ale czy tam są ciuszki w r50 to nie jestem pewna... U mnie w M1 jest taki sklep... Są mega przeceny albo promocje... Zawsze... A jakość myślę że rewelacja... Tylko kurna zapomnialam jak ten sklepik się zwie... Jak będę to zerknę. I dam znać.

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość

W h&m chyba zawsze szybciej trochę, prawda?
Aż takie wiedzy który sklep kiedy to nie mam
Ale w zeszłym roku po raz pierwszy było tak że nie całe CH ruszało na ,,trzy, cztery, start,, I my i klienci byli zdezorientowani co się dzieje.... Tak samo teraz wyprzedaże styczniowe ruszyły przed Sylwestrem, zaraz w sumie po świętach... Chyba CH mają mało klientow a rozrastają się jak grzyby po deszczu i ci ludzie też się rozchodzą po nich... Więc zaczyna się walka o klienta i szybsze wyprz...

WŁAŚNIE SIĘ OGARNĘŁAM ŻE JESZCZE 3 STRONY MAM DO PRZECZYTANIA NO ŻEŚCIE POWARIOWAŁY CZY JAK :conf used:

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość

wybaczcie mi!!!!

A tak w ogóle.. to kupujecie jakas kurteczke na jesien dla malenstwa? kombinezonik na zime to wiadomo... ale cos takiego cienszego przejsciowego?
KUPIŁAM dwie wiatrówki z Next jedna mega cieniutka a druga z podszewką.... Nie mogłam się im oprzeć...

Cytat:
ojoj jakie rabaty na kombinezony mają ze 219zł na 69,90zł .... To dobra jakość będzie... Bo ladne ale kurde... cenowo to tak tanio bardzo nie?

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a w co powinno się ubrać na wyjście ze szpitala? Wiem, że zależy od temperatury, ale co w przypadku upałów a co w chłodniejszy dzień?
A i pierwszy spacer dopiero po 2 tygodniach?
Powiem tak, zrobię tak jak z Maja... Jeśli pogoda pozwoli... Rodziłam ją w lipcu w mega upały... Więc okno przy lóżku na sali poporodowej miałyśmy otarte. Ja z nią przy tym oknie od urodzenia. Leżała w czapeczce i oddychała już świeżym powietrzem i wiaterek ją muskał... Po 5 dniach wyszłyśmy do domu. A na drugi dzień już byłyśmy na 30min spacerku, kolejny dzień godzinka a potem już dlużej nawet do 2godz

Cytat:
dziewczyny a tak w temacie zakupow jeszcze... ginalną do danego modelu wózka..
mam pytanie.

nigdy wcześniej się nie zastanawiałam nad tym bo do poprzedniego wózka miałam już w komplecie torbę.. a w maxi cosi muszę dokupić. i teraz pytanie... czy np taka torba będzie pasowała?
http://www.pinkieshop.pl/duza-torba-...unky-dots.html ?
czy generalnie najlepiej kupić torbę z ich firmy to danego wózka?
Ja bym kupiła oryginalną do danego modelu wózka.. Jest dobrze dopasowana, ramiączka idealnie dobrane itd itp... Takie moje zdanie... Po za tym na bank oryginalną masz w tym samym CZARNYM kolorze i material ten sam i wygląda to fajnie taki zestaw...

beaciorq fajowe ciuszki, mam te same bodziki w oczy

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Piękne rzeczy z pepco ale gdzieś na jakimś forum czytałam ze cena idzie za jakością jedno pranie i po ciuszku, a szkoda bo takie sliczne
Nie koniecznie, przejdź się i zobacz... Są ,,tandety,, na jedno pranie ale mają też lepszej jakości bawełne, trzeba macać i sprawdzać... Moja Maja ma kilka rzeczy z Pepco... I niektóre fakt jedno, dwa prania i do kosza, a niektore uwielbia i łazi prawie że w kołko i są suuuper... Teraz już wiem co tam można kupować a co nie...

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Jestem już po USG, serce mi strasznie waliło przed wejściem, zjadłam batonika na siłę, ale zupełnie nie potrzebnie bo mój SYNUŚ strasznie ruchliwy jest.
Lekarce bardzo ciężko było określić płeć bo zmieniał pozycje w sekundzie dosłownie. Dwa razy jednak powiedziała, że wydaje jej się, że widzi jądra, a nie pępowinę. Jestem bardzo zadowolona z takiej informacji i uczepiłam się jej, jednak mam z tyłu głowy, że może to być jeszcze córka.

Jednak na dzień dzisiejszy :
Cześć ciocie !
Jestem drobniutki, ważę skromne 414 gram i troszkę zwolniłem i jestem tydzień młodszy niż powinienem, ale za to mam silne serduszko, wszystkie narządy na swoim miejscu i duuuuużo siły.
Alan !
łal !!! Super !!! Gratuluję

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Wróciłam

Z naszym Synkiem wszystko w porządku ! Jest zdrowy i duuuuuży! Dosłownie duży... Waży już 800 gram i w sumie nie wiem, czy się cieszyć, czy już bać, bo gin wróży mi duże dziecko przy porodzie. Według niej (i aparatu USG) Igorek waży tyle ile dziecko z tp na 14 lipca... ale termin nam się nie zmienił i został 2 sierpnia Jednak może być tak, jak myślałam, że będzie ważył ok 4kg (bo my z mężem mieliśmy mniej więcej tyle przy porodzie)

Troszkę się moja gin przeraziła wzrostem wagi (+13kg) i od jutra ograniczam słodycze Od jutra, bo zdążyłam już nakupić różnych słodkości na dziś

Co do badań, to muszę zrobić sobie cukier na czczo i TSH, ponieważ w nocy budzę się spocona i będziemy szukać przyczyny tego...

Hm... co jeszcze... a! na tym etapie ciąży nie musimy spać na lewym boku, bo to będzie ważne, ale dopiero później

No i ogólnie jestem mega szczęśliwa, bo zobaczyłam Maluszka Jest śliczny Dostałam 4 zdj USG, ale niestety Igorek dzisiaj się wstydził i na wszystkich ma zakrytą buźkę

Następna wizyta 6 maja "
Również gratuluję
Przecie pisałam

Jess922 fajowe ciuszki... super

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
A to moje pierwsze zakupy
Dla kropeczka ( nie ma jeszcze synuś imienia)
ale słodziutkie

Nicole`_ .....
Widzę że szalejecie z ciuszkami równo
Super... Ja już mam całą wyprawkę, tylko dokupuję jeszcze coś co wpadnie mi w oko

Cytat:
Nie
Wole wczesniej mieć wszystko dopięte na ostatni guzik niż pozniej ostatkiem sił sie tłuc po wyprzedażach
A jak sie okaze, ze sie dobrze czuje to sobie pochodzę po sklepach i moze cos dokupie ale tak to nie... Poza tym tak jak jess pisze - pozniej te najlepsze ciuszki sa często wyprzedane, zdarzają sie wyprzedaże, ze nie ma w czym wybierać niestety... :/
dokładnie

vea7 oooo, gratuluję również

NADROBIŁAM ECHHH WARIATKI
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 23:05   #4147
majka242007
Zakorzenienie

KTÓRA WRZUCAŁA TEN SKLEP http://www.mothercare.com.pl/bestSellers.html
ZAKOCHALAM SIĘ W TEJ WANIENCE....

A JUZ MIAŁAM KUPIĆ TĄ Z IKEI BO JUŻ WYBRAŁAM... I CO JA MAM TERAZ ZROBIĆ :conf used:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (7,8 KB, 7 załadowań)
Stary 2015-04-09, 06:42   #4148
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:

To kluseczka mała Świetne wieści

---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

roxana- widziałam ostatnio reklame espumisanu i na końcu mówili, że mogą je stosować kobiety w ciąży, ale głowy nie daję.
Stary 2015-04-09, 06:53   #4149
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

super, bardzo się cieszę
Stary 2015-04-09, 07:08   #4150
martulka0991
Zadomowienie

Hej laseczki! Gratuluje wszystkim, ktorym potwierdzila sie lub ujawnila plec i oczywiscie zdrowka dzieciaczkow :-*
Dzis u mnie juz sie robi pranie a ja jeszcze leze ;-) sloneczko zaglada niesmialo w okna wiec dzis chyba bedzie suszenie prania na dworze
Ja wczoraj bylam w c&a i jednak kupilam zimowy kombinezon, fioletowy z misiem i kokardkami... Nie moglam sie mu oprzec ;-) 20zl dalam za niego i juz sobie wyobrazam jak maluska Lenka bedzie slicznie wygladala ;-) a przy swiatecznych zakupach zaopatrzylam sie w sliniaczki i trojkatne chusteczki na szyje w f&f w tesco teraz duzo jest promocji i obnizek na wielopaki ale ja juz wszystko chyba mam ;-) niedlugo szafy zbraknie :-P a tu jeszcze 4miesiace
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 07:35   #4151
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Weszłam jeszcze do mothercare, pełno cudowności, ale bez zniżki nic tam nie kupię Nie i koniec

Mravka, zdrówka!
no to masz w TS na ten weekend -20%
Stary 2015-04-09, 07:35   #4152
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Dzień dobry laseczki uff ale mu się wstać nie chciało taka pogoda szara za oknem .. musze zaraz sie ubrać i spadać do przedszkola potem na zakupy spożywcze i do rossmanna ..
Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Jess mowisz o takich kocykach np turkusowy dla chłopca z malą wyszywaną zaglowką ja mam dla Boryska taki błekitny ze statkiem

mms suszone też tuczą, więc już niewiadomo co jesc

dd1dd ja ostatnio ciagle jablka szamie.. a wczesniej na samą mysl brało mnie na... słodkie tez mnie ostatnio bierze.. ale uwaga tydzien nie jem już żelków!!klas ki:

najlepiej nic nie jeść haha .. nie no jeśli nie jeść słodyczy to lepiej owoce zamiast nich chyba .😊

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
fiona ja to się martwie jak będzie lipiec..i te ładne zgrabne laseczki na plazy i ja orka musze sobie jakieś pareo kupić bo nogi mam jak kołki i bez ciązy.. a co dopiero w lipcu..
Oj tam orka od razu ... nie będzie tak źle

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Wroce do Was za "chwile"(musze ogarnac zdrowie). Od Swiat mam wirusowke i wlasnie jestem na kroplowce.
Nie zapomnialam o Was
Buziaki

Ojej biedna ... dużo zdrówka ...

Cytat:
Ja kupiłam dzisiaj w h&m kilka ciuszków na 56 i powiem wam, że naprawdę są duże

I jestem mega rozczarowana asortymentem, bo online jest dużo więcej, nie mogłam znaleźć takich rzeczy co bardzo chciałam

Oj wy szalejcie z tym hm

Cytat:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0256767001.html
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0261534001.html
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0252683003.html
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0147357002.html

I jeszcze jedną sukienkę niebieską... ale nie widzę jej na stronie
I niby nic nie kupiłam, niby -20%, a zapłaciłam 155zł Masakra

Bo masz porównanie z synkiem Jak się maluch urodzi to w ogóle starszy wyda Ci się jeszcze większy

O kurcze śliczne rzeczy .... ale te ceny tam ...

Cytat:
No ja chyba jeśli coś kupię to z promocji chce na inne rzeczy kasę zostawić zwłaszcza ze ciuszkow mam w 3 i trochę
Stary 2015-04-09, 07:44   #4153
martulka0991
Zadomowienie

Heb dziewczyny szalejecie z tymi zakupami ;-) ja sobie mowie ze juz nic nke bede kupowala, ewentualnie jakis wygodny komplecik na wyskoki do lekarza czy cos ale wychkdzi jak wychodzi... Ale teraz trzeba lozeczko i wozek a pozniej zostanie torba do szpitala, kosmetyki i akcesoria do domu. Niby jeszcze 4miesiace zostaly ale to czas szybko tak leci ze nie wiem kiedy zlecialo tem poprzednie 5 ja juz chcialabym byc w domu z maluchem... Wiem, fiola zaczynam lapac ale co poradzic ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 07:58   #4154
kasperka
Zakorzenienie

Dzień dobry

I znowu się nie wyspałam
Zaraz śniadanko i zmykam do kliniki ortodontycznej pozniej na zakupy ...najchetniej to polezalabym w lozku
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 08:01   #4155
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzień dobry.
Mnie Mały obudził. Tak kopie, że chyba wstać już muszę i coś przekąsić;d
Ja kombinezon kupię później bo obawiam się, że nie trafię z rozmiarem.
A wiecie już jakie kosmetyki do pielęgnacji kupicie?
Cytat:

Gratulacje
Cytat:
Super !
Ciesze sie bardzo!

P.S. Czy w ciazy mozna stosować espumisan ? Jak nigdy mam takie wzdęcia wieczorami, ze az dyskomfort czuje...
Ja dosyć często łykam espumisan bo inaczej by mi brzuch rozerwało.. A czasem wystarczy herbatka z kopru włoskiego. Na ulotce jest : Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Brak badań odnośnie bezpieczeństwa i skuteczości stosowania leku w ciąży i okresie karmienia piersią. Więc może dla własnego spokoju zapytaj lekarza albo farmaceutke
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 08:36   #4156
majka242007
Zakorzenienie

Hej
U nas w końcu pierwszy dzień słoneczko świeci, ale nadal zimno... Niech już robi się wiosna bo oszaleję.

Cytat:
Dzień dobry.
e
mnie też maluszek obudził kopniakami... i szaleje bez przerwy...
Ja kupuje Hippa oliwkę, szampon, żel i balsam, Hugies chusteczki nawilżane , Sudocrem do pupy, Alantan ,,na wszelki wypadek,, , Octenisept na pępek w sprayu, coś na sutki muszę znaleźć bez konieczności mycia przed karmieniem, choć i tak będę myła pierś ,,przed,, to jak zostanie odrobina gdzieś maści to nie będę się stresowała że zaszkodzę maluszkowi... Chyba tyle...
Stary 2015-04-09, 08:45   #4157
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:

no to EXTRA

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 09:07   #4158
fiona27
Zakorzenienie

Cześć laski
Cytat:
Jak na razie najdroższa rzecz jaką kupiłam to czapeczki z h&m za 19 zł, a reszta po parę zł z lumpka, więc taniej nie kupię nigdzie
Nie powiem, bo też czekam na przeceny w sklepach i ewentualnie coś dokupię, o ile będę miała siłę i chęci na zakupy. Z drugiej strony to tych ciuszków, to i tak mam już za dużo
Mąż jak był w święta przez przypadek otworzył komodę u synka, a tam cała zawalona ciuszkami i zapytał czy ja kupiłam już ciuszki do 1 r. ż dziecka

Cytat:

Super ciesze się
Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Hej laseczki! Gratuluje wszystkim, ktorym potwierdzila sie lub ujawnila plec i oczywiscie zdrowka dzieciaczkow :-*
Dzis u mnie juz sie robi pranie a ja jeszcze leze ;-) sloneczko zaglada niesmialo w okna wiec dzis chyba bedzie suszenie prania na dworze
Ja wczoraj bylam w c&a i jednak kupilam zimowy kombinezon, fioletowy z misiem i kokardkami... Nie moglam sie mu oprzec ;-) 20zl dalam za niego i juz sobie wyobrazam jak maluska Lenka bedzie slicznie wygladala ;-) a przy swiatecznych zakupach zaopatrzylam sie w sliniaczki i trojkatne chusteczki na szyje w f&f w tesco teraz duzo jest promocji i obnizek na wielopaki ale ja juz wszystko chyba mam ;-) niedlugo szafy zbraknie :-P a tu jeszcze 4miesiace
To będziemy miały dwie Lenki na wątku
U Ciebie to już pewne, że tak zostanie z imieniem ?

20 zł za kombinezon ? I ja go nie mam ?
I jeszcze w tesco nie byłam Dobrze, że jutro wypłata ....

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Hej
U nas w końcu pierwszy dzień słoneczko świeci, ale nadal zimno... Niech już robi się wiosna bo oszaleję.

mnie też maluszek obudził kopniakami... i szaleje bez przerwy...
Ja kupuje Hippa oliwkę, szampon, żel i balsam, Hugies chusteczki nawilżane , Sudocrem do pupy, Alantan ,,na wszelki wypadek,, , Octenisept na pępek w sprayu, coś na sutki muszę znaleźć bez konieczności mycia przed karmieniem, choć i tak będę myła pierś ,,przed,, to jak zostanie odrobina gdzieś maści to nie będę się stresowała że zaszkodzę maluszkowi... Chyba tyle...
Ja też kupię kosmetyki z Hippa, chusteczki Pampersa, sudocrem, linomag do pupy, octanisept i na brodawki chyba tą maść z medela .

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Największy dylemat mam z laktatorem czy nowy medela mini electrik czy używany medela swing, bo cenowo wyjdzie to samo No i jesczze jakie butelki nie wiem ...
Stary 2015-04-09, 09:15   #4159
vea7
Zakorzenienie

Ambiwalentna
Przyzwyczaiłam się do myśli, że będzie Panna, ale spokojnie mogę sobie dwóch urwisów wyobrazić
Goopia kosmetyczka Ale może ma jakieś niespełnione marzenia

mms, nooo to konkretny chłopak już
Paluszki nieee... też tuczą Jak już coś słodkiego i zdrowego, to najlepsze będą suszone owoce albo... landrynki Podpowiedź znajomej Pani Dietetyk Taki cukierek - o ile nie pogryziesz - jest stosunkowo mały, ale długo się go ciamka, więc i dłużej czujesz smak słodkiego
Ewentualnie orzechy - one co prawda kaloryczne, ale dużo dobrego mają w sobie - poprzednią ciążę zażerałam się mieszanką studencka
A tak w ogóle to za chwilę zaczną się owoce i będzie po kłopocie

Jess, a czemu z lumpkowych nie jesteś zadowolona? Wyglądają bardzo ok, chociaż zdjęcie słabej jakości Bodziak w kotwice i koszulka z psem w okularach z Pepco ge-nial-ne

Anevo, fajne ciuszki Ja z kolei z tej serii miałam skarpetki, a teraz buciko-skarpetki.

fiona, NUK - jak poprzednio, a w sumie pewnie użyję tych, które mam po Żuku. BTW. butelka nie jest tak naprawdę ważna - ważny jest kształt smoka

Mravka, o kurcze, zdrowia duuużo i wracaj szybko

Nicole bardzo fajne zakupy Na białą sukienkę też się czaję, ale na razie chyba stanie na marynarskiej
Planowany komplet w owieczki piękny Co do piżam, to ja się mocno zastanawiam - z Żukiem miałam pajace, ale Młoda sie latem urodzi, wiec może rzeczywiście rampki?

Mirabelka, te co przy Jaśku - żel z Babydream albo Hipp, krem do pupy Babydream, krem na odparzenia Hipp (Sudocrem dostanę w pudełku) i ewentualnie oliwkę z Babydream lub Hipp... i koniec Octenisept mam.
Dla siebie Maltan na sutki - nie trzeba zmywać - no i stale używam balsamu z Babydream. Do tego dezodorant w kulce albo w spreju typu "pure" i mydło biały jeleń albo Alterrę - bezzapachowe na początek.

Jess... ja wiem czy kluseczka Lekarz powiedział, że ma jakieś 25 cm z nóżkami, więc w sumie znowu powinna być Glizda, jak Jaśko

roxana, kasperka, dd1dd, Mirabelka, Anevo
A najfajniejsze jest to, że jutro rano znowu jadę Żabę podglądać

Można spokojnie espumisan i to bez specjalnych ograniczeń, bo on się nie wchłania

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Największy dylemat mam z laktatorem czy nowy medela mini electrik czy używany medela swing, bo cenowo wyjdzie to samo No i jesczze jakie butelki nie wiem ...
Nie wiem czy Ci pomogę, ale używałam Medeli Swing i jest genialna

WYMIENIĘ

Stary 2015-04-09, 09:30   #4160
fiona27
Zakorzenienie

Vea wiem właśnie, że swing jest bardzo dobry, ale ta cena, dlatego jak coś to wchodzi w grę tylko używka, ale obawiam się żeby nie trafić na jakąś lipną .
Stary 2015-04-09, 09:33   #4161
Isabelle_26
Raczkowanie

Witam się z rana, z bólem głowy i kubkiem kawy..
U mnie za oknem pięknie słoneczko świeci

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Wroce do Was za "chwile"(musze ogarnac zdrowie). Od Swiat mam wirusowke i wlasnie jestem na kroplowce.
Nie zapomnialam o Was
Buziaki
Zdrówka i wracaj do nas szybko
Cytat:

Super, gratuluje duża panienka już
Isabelle_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 09:35   #4162
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Vea wiem właśnie, że swing jest bardzo dobry, ale ta cena, dlatego jak coś to wchodzi w grę tylko używka, ale obawiam się żeby nie trafić na jakąś lipną .
Powiem Ci tak - ważne, żeby miał "silniczek" i zasilacz sprawny. Całą resztę - rurkę, konektor, lejek, butlę możesz sobie kupić nowe

WYMIENIĘ

Stary 2015-04-09, 09:41   #4163
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_26 Pokaż wiadomość
Witam się z rana, z bólem głowy i kubkiem kawy..
U mnie za oknem pięknie słoneczko świeci
Witaj w klubie z bólem głowy już wczoraj na wieczór mnie zaczęła boleć, w nocy bolała, wstałam z bólem
Fakt pogoda piękna i taki cały weekend ma być
Stary 2015-04-09, 09:45   #4164
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Dzień dobry
Gratuluje wszystkich wizyt i zdrowych dzieciaczków

TŻetowi udalo sie znaleźć pracę w końcu , dzisiaj pierwszy dzień .. Koniec z wyjazdami , kasa moze i z tego była ale ja go wolę jednak mieć na miejscu

Cytat:
Może dostaniesz na następnej wizycie
Następna wizyta w 32 tygodniu ..

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Jestem już po USG, serce mi strasznie waliło przed wejściem, zjadłam batonika na siłę, ale zupełnie nie potrzebnie bo mój SYNUŚ strasznie ruchliwy jest.
Lekarce bardzo ciężko było określić płeć bo zmieniał pozycje w sekundzie dosłownie. Dwa razy jednak powiedziała, że wydaje jej się, że widzi jądra, a nie pępowinę. Jestem bardzo zadowolona z takiej informacji i uczepiłam się jej, jednak mam z tyłu głowy, że może to być jeszcze córka.

Jednak na dzień dzisiejszy :
Cześć ciocie !
Jestem drobniutki, ważę skromne 414 gram i troszkę zwolniłem i jestem tydzień młodszy niż powinienem, ale za to mam silne serduszko, wszystkie narządy na swoim miejscu i duuuuużo siły.
Alan !

Hej Młody .
Gratulacje
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 09:47   #4165
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci tak - ważne, żeby miał "silniczek" i zasilacz sprawny. Całą resztę - rurkę, konektor, lejek, butlę możesz sobie kupić nowe
Kupując używkę nie będę wiedziała czy ma to wszystko sprawne w 100%, więc tu tkwi problem, bo wydam 300 zł, a kupię siano. Dlatego mam dylemat czy nie lepiej kupić nowego mini elektric .

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

TŻetowi udalo sie znaleźć pracę w końcu , dzisiaj pierwszy dzień .. Koniec z wyjazdami , kasa moze i z tego była ale ja go wolę jednak mieć na miejscu

Hej Młody .
Gratulacje
Super z tą pracą wyszło zwłaszcza, jak drugie maleństwo w drodze

U mnie chciał czy nie chciał na razie musi wyjeżdżać, ale może trochę mniej niż do tej pory.

Ale, że niby kolejną wizytę masz dopiero za 10 tyg Chyba coś pomieszałam...
Stary 2015-04-09, 09:48   #4166
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie kupię raczej ten mini nie chcę nie wiadomo ile wydać a czytałam, że dobry. Nie wiem jeszcze czy będzie mi potrzebny itp więc prawie 5 stów nie chcę wydawać a w razie czego wolę mieć w domu niż później po porodzie jeździć i szukać...

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-04-09 o 09:50
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 09:49   #4167
Nicole`_
Zakorzenienie

Cześć Melduję się po śniadanku, zrobiłam sobie kanapeczki obłożone warzywami "z górką", przepyszne były Postanowiłam dojeść witaminy które zaczęłam brać na początku ciąży, ale nie dałam rady ze względu na mdłości. Ta moja córunia taka drobniutka to może skończę zaczęte opakowanie (i będę się dobrze po nich czuć) to kupię jeszcze jedno żeby trochę pouzupełniać witaminki.

Cytat:
Wiesz, powiem Ci szczerze, że wczoraj byłam w h&m i już było trochę wieszaków z przecenami to przebieranie w tych ciuszkach, kucanie i przepychanie między ludźmi JUŻ nie jest dla mnie. W czerwcu/lipcu, ja zwyczajnie nie dam rady tak robić zakupów dokupić ciuszek czy dwa - jasne, ale tak? Całość? Jak ja nic nie mam? Chyba nie da rady. Teraz kupuję i tak tylko z kuponami i zniżkami, wczoraj w h&m wykorzystałam -20%

Cytat:
To najważniejsze Super wieści

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
no to masz w TS na ten weekend -20%
O nieeee
Dobrze, że jutro wypłata wchodzi. Muszę iść dziś poszukać tej gazety

Dzięki!

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Oj wy szalejcie z tym hm
O kurcze śliczne rzeczy .... ale te ceny tam ...
No ceny mają... ale z kuponami jeszcze jakoś to do przełknięcia jest

Cytat:
Kompletnie nie wiem... ja chcę w ogóle taką swoją listę zakupów wyprawkowych stworzyć i wtedy będę czytać co i jak i zapisywać konkretne rzeczy

Cytat:
I jeszcze w tesco nie byłam Dobrze, że jutro wypłata ....

Ja do tesco też się wybieram Chyba też zniżka będzie jakaś w ten weekend I to samo myślę w temacie wypłaty

Ja chcę postawić na medele swing, bardzo dużo dobrego o niej czytałam Tylko CENA

Cytat:
Nicole bardzo fajne zakupy Na białą sukienkę też się czaję, ale na razie chyba stanie na marynarskiej
Planowany komplet w owieczki piękny Co do piżam, to ja się mocno zastanawiam - z Żukiem miałam pajace, ale Młoda sie latem urodzi, wiec może rzeczywiście rampki?
Ta marynarska jest super, ma wbudowane body. Teraz ją oglądałam, ale czuję, że będzie na przecenach Bo to typowo letni ciuszek

Z tymi piżamkami to też nie wiem, bo w sierpniu to noce jednak już są zimne, no i jeśli moja się urodzi w terminie to już będzie połowa sierpnia i zaraz wrzesień... dlatego chyba kupię trochę rampków i trochę pajaców..
Stary 2015-04-09, 09:54   #4168
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

To super, że mąż będzie na miejscu
O matko, dopiero w 32tc ? to troszkę sobie poczekasz

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
O nieeee
Dobrze, że jutro wypłata wchodzi. Muszę iść dziś poszukać tej gazety

Dzięki!
jeszcze Grazia ma chyba te same kupony, jakbyś TS nie znalazła
Stary 2015-04-09, 09:54   #4169
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

Gratulacje

Ja dosyć często łykam espumisan bo inaczej by mi brzuch rozerwało.. A czasem wystarczy herbatka z kopru włoskiego. Na ulotce jest : Gdy jesteś lub przypuszczasz, że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Brak badań odnośnie bezpieczeństwa i skuteczości stosowania leku w ciąży i okresie karmienia piersią. Więc może dla własnego spokoju zapytaj lekarza albo farmaceutke

juz był temat kosmetyków ja polecam z dm z baby love sensitiv albo hipp sensitiv . Nie wiedziałam że można coś brać takiego kurde tez mam tak czasem ze mi ciezko na jelitach ..

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Heb dziewczyny szalejecie z tymi zakupami ;-) ja sobie mowie ze juz nic nke bede kupowala, ewentualnie jakis wygodny komplecik na wyskoki do lekarza czy cos ale wychkdzi jak wychodzi... Ale teraz trzeba lozeczko i wozek a pozniej zostanie torba do szpitala, kosmetyki i akcesoria do domu. Niby jeszcze 4miesiace zostaly ale to czas szybko tak leci ze nie wiem kiedy zlecialo tem poprzednie 5 ja juz chcialabym byc w domu z maluchem... Wiem, fiola zaczynam lapac ale co poradzic ;-)
Nom zlecialo strasznie u coraz mniej czasu kurcze mamy

A ja dziś się wstydu najadłam w sklepie .. miałam zakupy w koszyku idę do kasy wyciągam kartę a tu doopa kazali mi rzeczy oddać no nie. Mogę męża karta płacić .. ciekawe tyyle razy płaciłam i nie było problemu a tu nagle taka afera .. dobrze ze miałam przy sobie 15 euro to mogłam cześć rzeczy wziasc i gotówką zapłacić ludzie się gapia jak na jakąś kryminslistke. ..
Stary 2015-04-09, 10:00   #4170
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Kompletnie nie wiem... ja chcę w ogóle taką swoją listę zakupów wyprawkowych stworzyć i wtedy będę czytać co i jak i zapisywać konkretne rzeczy

Ja do tesco też się wybieram Chyba też zniżka będzie jakaś w ten weekend I to samo myślę w temacie wypłaty

Ja chcę postawić na medele swing, bardzo dużo dobrego o niej czytałam Tylko CENA
Powoli robię sobie taką listę co muszę kupić dla siebie i malucha, bo wtedy jakoś łatwiej to ogarnąć, co mam, a czego jeszcze nie

A skąd wiesz, że mają być jakieś promocje na weekend? Może bym się wybrała...

Kurde medela swing nie daje mi spać po nocach , ale chcesz kupić nową czy używkę ?

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Ja sobie kupię raczej ten mini nie chcę nie wiadomo ile wydać a czytałam, że dobry. Nie wiem jeszcze czy będzie mi potrzebny itp więc prawie 5 stów nie chcę wydawać a w razie czego wolę mieć w domu niż później po porodzie jeździć i szukać...
Z doświadczenia wiem, ze raczej Ci się przyda
Ja się nastawiam na ciężką walkę o kp, bo wiem jak było z synkiem dlatego dobry laktator jest dla mnie bardzo ważny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości