|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Cytat:
http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title...wiadomosc.html chyba TLC leciało paranoja
|
|
|
#4262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój wczoraj robił identycznie jak Twoja córcia, nie dało się go uspokoić ![]() Cytat:
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś po kąpieli obejrzałam sobie moją cerę przy świetle dziennym i szczerze mówiąc przeraziłam się... okropnie wyglądam! Zatkane pory, jakieś pojedyncze pryszcze (a nigdy takiego problemu nie miałam). W ogóle zmarszczki jakieś mi wyszły, skórki suche... no dramatycznie wyglądam
![]() Za to paznokcie mam takie, że nie mogłam ich spiłować. Urosły mi dramatycznie, z 5mm do spiłowania miałam i stępiłam pilnik. Były tak twarde, że nie chciałam ich obcinać, bo prędzej by się połamały. Grube, twarde, szok! Piękne są ![]() Na obiad wymyśliłam dziś ziemniaczki, mizeria i mielony smażony. Do tego kefir. Dawno nie jedliśmy, a ja wszystkie produkty mam w domu i nie muszę gnać do sklepu
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Uf, ogarnelam sie jakos i wybrałam do tego endo dzisiaj, czekam na wizytę wlasnie...
No i humor tez lepszy, wczoraj sie posprzeczalismy z TŻ tak fest... Fest... I dzisiaj cały poranek przeryczalam... Ale juz jest dobrze, porozmawialiśmy, wyjaśniliśmy i jest w porządku atmosfera oczyszczona ufffff...No i obiadu dzisiaj nie gotowałam bo był foch wiec TŻ mnie zabrał do restauracji ![]() Pozniej ogarne klub Nicole tez mam cerę tragiczna (nie wiedziałam ze mozna mieć gorsza niż miałam przed ciąża), włosy wypadają, przetłuszczają sie... A paznokcie po ściągniętych żelach sa IDEALNE !! Długie, twarde... Szok
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-04-09 o 16:16 |
|
|
|
#4265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i obiadek w restauracji![]() A czy możecie polecić jakiś krem z filtrem dla maluszków? W sumie i tak na słońce nie będziemy ich wystawiać, ale tak czytam, że mimo wszystko trzeba buziaczki i odkryte części ciałka smarować. |
|
|
|
|
#4266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było bardzo ciężko, bo pracowaliśmy po 2 etaty, ale opłacało się .Cytat:
![]() Paznokci jeszcze nigdy nie miałam, aż w tak złym stanie jak teraz. W poprzedniej ciąży wszystko było na odwrót.
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
Jawitam sie ponownie juzpo pracy
dobrze ze to tylko 3h bo dluzej bym chyba nie wytrzymala :-P pogoda dzis super, tylko spacerowac ;-) pranko ladnie wyschlo na dworze, teraz tylko prasowac ale to zostawie na inny dzien dzis juz nie mam ochoty... Jutro mam zamiar posprzatac troche mieszkanie po tym rozgardiaszu ale jak wyjdzie zobaczymy... ;-) mialam isc na krzywa cukrowa po swietach ale stwierdzilam ze przez ostatnie dni objadlam sie wszystkim tak ze wyniki moga byc niekoniecznie w porzadku ;-) wiec odczekam chyba jeszcze tydzien dwa i dopiero sie wybiore ;-)---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Co do kremow dla dzieciaczkow na dwor to moja siostra uzywala w zimie i w lecie bambino tego w metalowej puszecce. A ja ostatnio w biedronce zauwazylam ze sa juz kosmetyki dla dzieci z firmy dada i schodza jak cieple buleczki, nie wiem czy ludzie wyprobowuja czy sa dobre i dlatego znikaja... |
|
|
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu nie chodzi o to, że jedne mają taką metkę, a drugie nie, i nie o to, że jedne szybciej się zniszczą, a drugie po kilku praniach będą wyglądać jak nowe, ale głównie chodzi o to, że te np z next, gerbera, oldnavy itp mają lepszą bawełnę, więc tym samym są przyjemniejsze dla skóry dziecka Oczywiście nie mam nic do ubranek z Pepco, bo sama się tam pewnie wybiorę Cytat:
- jedną (jak najkrótszą) koszulę rozpinaną przynajmniej do połowy w rozm L - do porodu (i tak się później nie będzie pewnie do niczego nadawała, więc wolę wziąć za dużą, żeby była wygodna) - jedną koszulę w rozm M (raczej będę szukała z tych na ramiączkach) - ze 2 piżamki dwu-częściowe (koszulka na ramiączkach + spodenki) też w rozm M no i jakiś fajny cienki bawełniany szlafrok - też muszę kupić, bo w domu mam tylko takie ciepłe (za grube jak na lipiec/sierpień) i koronkowe, w których głupio bym się czuła w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Taki sklep bym chciała w PL http://oldnavy.gap.com/browse/catego...department=166
|
|
#4269 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie paznokcie brzydkie cara brzydka sucha bardziej niż zwykle i delikatna ale mam dobre kosmetyki i jakoś się ratuje hihi Cytat:
Ojej to dobrze ze juz sobie wyjaśniliscie no włosy tex mi wypadają bardzo a tyle lykam tabletek z witaminami ah dzieci wysysaja z nas wszystko Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
|
#4270 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak czytam i czytam i nie mogę was nadrobić Większość czasu jestem zalogowana, a nie ma mnie przy kompie Maluchy tak rozrabiają, że nie dają mi spać, budzę się w nocy przez ich harce W dodatku mam coraz większy problem z kręgosłupem. Ciężko mi się nawet w łóżku ułożyć, żeby nie bolał. Ogólnie czuję się już jak kulka, mam wrażenie, że tylko sie toczę. Brzuszek rośnie w oczach, aż zaczęłam się obawiać co będzie później Na razie dostałam dwie buteleczki z aventu, ale sama jeszcze nie czytałam co najlepsze Pewnie i tak chodzi o rodzaj smoczka, chociaż widziałam gdzieś butelkę na wzdęcia z tommy tippee z właśnie jakimś dobrym smoczkiem imitującym pierś. Muszę się zacząć tym interesować mocniej.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) i dokupiłam jedną M oraz szlafrok za grosze na allegro właśnie cienki z bawełny.Bardziej, żeby coś narzucić na siebie niż dla samego szlafroka. O taki![]() Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i podejrzanych płci W poniedziałek mam połówkowe, więc po badaniach też zaczynam szaleć z zakupami Mam już upatrzony wózek i pewnie zamówię go w ciemno, ponieważ na żywo go nie zobaczę nigdzie, a jako że jest to nowość tegoroczna, zamówienie trwa do 2 miesięcy. Jak mi się nie spodoba mogę go odesłać, więc ryzykuje Zastanawiam się też nad przewijakiem i co powiecie na ten? Chciałabym jakiś z szafką albo komodą i w rozsądnej cenie. Ktoś może widział na żywo albo użytkował?
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ja z tych co noszą S, a czasami też XS, więc mnie przekonałyście do zakupu M i też mam zamiar kupić rozpinane z przodu Jedna koszula do porodu- już mam i dwie do szpitala ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Springtime ja miałam komodę z przewijakiem taką klasyczną i polecam. Ta Twoja jakoś mi się nie widzi
|
|
#4273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A możesz napisać mi jakie miałaś wymiary tej komody? Pytam, ponieważ najpierw chciałam dokupić samą komodę i na to przewijak dać, ale wydaje mi się, że ona za krótka będzie (chodzi mi o głębokość tylko 50 cm, a przewijaki są na 70cm). Chciałabym mieć przewijak do siebie, ponieważ najprawdopodobniej komoda będzie pomiędzy łóżeczkami. Chyba, że coś w tym stylu byłoby akurat pomiędzy łóżeczka? Aaaa i muszę się pochwalić: pomalowałam kołyskę Zeszło mi kilka dni i już byłam zła i zmęczona, ale jakoś się udało
30.07.2015 - Milenka i Zuzia Edytowane przez springtime Czas edycji: 2015-04-09 o 18:55 |
|
|
|
|
#4274 |
|
Rozeznanie
|
To był właśnie inny lekarz , ale mój robi tak samo. Jak mi robił genetyczne to musiał się posiłkować plakatem na ścianie bo nie wiedział jak zmierzyć przyzierność karkową .. A to ordynator.. także ten
Nic na to nie poradze .. jak TŻet dostanie wypłatę pójdę prywatnie do jednej z najlepszych lekarek w województwie żeby wszystko dokładnie posprawdzała .. Innego wyjścia nie ma ..ehh . Zrobiłam sobie listę co muszę kupić , resztę mam . ..tetrówki sztuk 10 ..wkładki laktacyjne ..podpaski ..majtki jednorazowe ..smoczek ..2 butelki ..laktator ..krem do pupy ..pampersy ..chusteczki nawilżane ..materacyk do łóżeczka ..klapki pod prysznic ..2 koszule nocne ..coś do kąpieli dla Młodej Myślę że w 200 zl sie zmieszcze
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Cytat:
No ja tez tak mysle, same pampersy kosztują... Dwie koszule najzwyklejsze to ok 30zl (bo najtańsze na all widziałam chyba za 17zl/szt) a gdzie cala reszta
|
|
#4277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam miejsca na komodr, wiec bede miec zwykly przewijak na łóżeczko nakładany ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
no wydatki napewno się zminimalizowały jak masz wszystko po synku
|
|
#4279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale paznokcie ładne jak i u Ciebie i rzęsy w końcu jakieś takie ładne |
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Niespodziewajka to dużo nie wydasz na wyprawkę
Ja sobie obliczyłam, że muszę wydać ponad tysiaka nie licząc wózka i fotelika i mając łóżeczko po synku. Podjęłam decyzję, ze kupię laktator medela swing nowy, a póżniej go sprzedam i połowę odzyskam Ale mężowi nie powiem ile kosztował
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także druga wyprawka mnie myślę dużo nie wyniesie ![]() Cytat:
a jednak wezmę mini a jak z tym wyborem rozmiaru lejka jest?bo widzę, że dają wszędzie 24mm, a jak nie będzie dobry
|
||
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swinga można kupić już za 450 zł, no wiem wcale nie tanio, ale tak się napaliłam na niego, że mam nadzieję, że się nie rozczaruję póżniej. Ze sprzedażą takich na gwarancji raczej nie ma problemów póżniej, więc kasę po części odzyskam
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
No droga "przyjemność" ale rozumiem zapotrzebowanie
Ja też zamierzam wszystko zostawic po 1 dziecku
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje znajome miały i bardzo zachwalały a ze sprzedażą w ogóle problemu nie ma... u nas się rozchodzą jak ciepłe bułeczki
|
|
#4288 |
|
Zadomowienie
|
Fiona27 tez czasem wolę pewne zakupy przemilczeć; )
Pojechałam zatankować gaz do auta mówię facetowi że do pełna a po chwili może pan przestać tankować bo sobie przypomniałam że na koncie nie mam pieniędzy |
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej mieć taką miarkę jak pokazują w ofertach sprzedaży no nic zobaczymy ![]() Na pewno jakaś sumka Ci się ładna zwróci |
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
[/COLOR]
Cytat:
Mimo tego i tak muszę kupić np materac, bo boję się tych robaków w nim, z fotelika byłam nie zadowolona, to też muszę kupić, a spacerówka dojechana konkretnie i nie nadająca się na moje podmiejskie dołki i kolejny zakup potrzebny
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-04-09 o 20:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

wszystkie o sobie wiedzą.. kazdej z nich dzieci narobił

ale paznokcie ładne jak i u Ciebie