Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-10, 14:16   #4411
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

kochane nas też obejmie ta ustawa z tego co czytam (na innej stronie) Tylko jeśli urodzimy np 1 sierpnia to wyplacane będzie przez 7 miesięcy a nie 12 musimy trzymać kciuki
Stary 2015-04-10, 15:01   #4412
Nicole`_
Zakorzenienie

Wróciłam, stopy ogarnięte Na pazurkach róż tak jak chciałam, czuję się bardzo wiosennie Od razu mi lepiej! Super ta hybrydka wygląda, tak jak żel zasadniczo. Mam nadzieję, że trwałość ma też tak jak żel Zapłaciłam 125zł, ale z tego co zrozumiałam to przy następnym pedicure (nawet jak będę kłaść następną hybrydę) doliczą mi koszt ściągania 25zł i zapłacę nie 125, a 150. Mam nadzieję, że jednak źle zrozumiałam, bo wydaje mi się to... debilne

Tak mi fajnie było po tym pedicure, że postanowiłam iść za ciosem i poszłam do fryzjera... ale nie mieli terminów Tzn mieli, ale na 15:30, a nie chciało mi się tam czekać więc wybiorę się jutro
Stary 2015-04-10, 15:20   #4413
beaciorq
Zadomowienie

Czesc mamusie ja sie witam w 22 tc jupi jupi juz blizej niz dalej hihi
Zazdroszczę wam ze dajecie rade isc do kosmetyczki tez bym poszla bo niezle sie zapuscilam ale nie wysiedxialabym przez te mdlosci i slabosci które mnie lapia ( dzis caly dzien mnie muli a musialam obiad zrobic i wachac te zapachy bleee. Dzis szef kuchni beaciorq funduje zupke marchewkowa z grzankami i piers w sosie smietankowo koperkowym z kasza jeczmienna pycha
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 15:24   #4414
moniska139
Zadomowienie

Też bym poszła do kosmetyczki ale tż stwierdził że nie mam potrzeby. Tylko skąd on wie jakie ja mam potrzeby???
Ambiwalentna a dlaczego? Bo jakoś tego nie ogarniam
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 15:53   #4415
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Czesc mamusie ja sie witam w 22 tc jupi jupi juz blizej niz dalej hihi
Zazdroszczę wam ze dajecie rade isc do kosmetyczki tez bym poszla bo niezle sie zapuscilam ale nie wysiedxialabym przez te mdlosci i slabosci które mnie lapia ( dzis caly dzien mnie muli a musialam obiad zrobic i wachac te zapachy bleee. Dzis szef kuchni beaciorq funduje zupke marchewkowa z grzankami i piers w sosie smietankowo koperkowym z kasza jeczmienna pycha

Ja jestem sama sobie kosmetyczka dziś wyrywam brwi a wieczorem pobawie się w peeling stop i manicure ale tak skromnie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Też bym poszła do kosmetyczki ale tż stwierdził że nie mam potrzeby. Tylko skąd on wie jakie ja mam potrzeby???
Ambiwalentna a dlaczego? Bo jakoś tego nie ogarniam
Właśnie skąd on wie ...?
Stary 2015-04-10, 15:57   #4416
beatrix28
Zadomowienie

ambiwalentna29 najlepiej bedzie isc do ZUSu i zapytac, kazdy przypadek inny
ide po zakupy,spozywka,w dodatku chce cos slodkiego, jednak nie lubie chipsów. TZ pozno wroci a jutro chcę jeszcze posadzic i posiac cos do poludnia ..
moniska139 mezczyzna nigdy tego nie zrozumie..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 16:03   #4417
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ja jestem sama sobie kosmetyczka dziś wyrywam brwi a wieczorem pobawie się w peeling stop i manicure ale tak skromnie
ja również, jestem w trakcie szkoły kosmetycznej, więc sama siebie ogarniam

rogaliki już prawie skończone, zdecydowanie za mało cukru dałam do ciasta

25.08.2015
jusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 17:05   #4418
roxana_lu
Zakorzenienie

Padam

Dwudaniowy obiad zrobiony, ciasto upieczone, pranie poprane i poprasowane, mieszkanie lśni, junior ze szkoły odebrany i herbatka z przyjaciółka wypita, teraz junior mi zasnal a ja leze na tapczanie i nie robie juz nic.

Dzisiaj 4 razy otwierałam drzwi kurierowi, przyszły cudeńka z H&M i z Zary dla juniora

...chyba zasnę !

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 17:07   #4419
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Padam

Dwudaniowy obiad zrobiony, ciasto upieczone, pranie poprane i poprasowane, mieszkanie lśni, junior ze szkoły odebrany i herbatka z przyjaciółka wypita, teraz junior mi zasnal a ja leze na tapczanie i nie robie juz nic.

Dzisiaj 4 razy otwierałam drzwi kurierowi, przyszły cudeńka z H&M i z Zary dla juniora

...chyba zasnę !
O matko to dziś nieźle się narobiłaś ..😁 oo pokaż cudeńka
Stary 2015-04-10, 17:13   #4420
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
O matko to dziś nieźle się narobiłaś .. oo pokaż cudeńka

Cudeńka wstawiłam ostatnio wiec nie ma sensu żebym fotki nowe strzelała

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 17:27   #4421
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Cudeńka wstawiłam ostatnio wiec nie ma sensu żebym fotki nowe strzelała
Aa faktycznie
Stary 2015-04-10, 17:44   #4422
Jess922
Zakorzenienie

Ale piękna pogoda
wróciłam przed chwilą ze spacerku z psem, posiedziałam sobie w słoneczku na ławeczce i poczułam wiosenną atmosferę
Stary 2015-04-10, 18:23   #4423
mms_22
Zakorzenienie

Wróciłam ależ się komplementów w pracy nasłuchałam aż miło, bo ostatnio czuję się grubo i brzydko

No i zjadłam pyszny obiadek - pomidorową i smażoną rybkę Było pysznie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość

Mnie martwi to, że karmić go nie będę mogła
Myślałam już nad tym żeby mąż przychodził poprostu z Małym do mnie, ale nie wiem czy po narkozie będę mogła karmić
Muszę dopytać...
Jedna lekarka wczoraj zaproponowała, że zapytamy chirurga, który będzie mnie operował czy byłaby możliwość żeby Mały został ze mną...
Ale potem dodała, że nie wie czy to dobry pomysł ze wzgl. na bakterie itd...

Tak jak napisałaś jakoś postaramy się to rozwiązać...innego wyjscia nie mam

Miałam Ci odpowiadać, ale widzę, ze dziewczyny napisały to, co i ja chciałam napisać, więc nie będę się powtarzała wiem, ze łatwo mówić, ale staraj sie tym nie zamartwiać póki co Będzie dobrze!

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 18:32   #4424
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ale piękna pogoda
wróciłam przed chwilą ze spacerku z psem, posiedziałam sobie w słoneczku na ławeczce i poczułam wiosenną atmosferę
No u nas tez juz fajnie ciepło dzieci w pszedszkolu juz bez kurtek po placu biegły ..

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Wróciłam ależ się komplementów w pracy nasłuchałam aż miło, bo ostatnio czuję się grubo i brzydko

Miałam Ci odpowiadać, ale widzę, ze dziewczyny napisały to, co i ja chciałam napisać, więc nie będę się powtarzała wiem, ze łatwo mówić, ale staraj sie tym nie zamartwiać póki co Będzie dobrze!
Ja na jutro pomidorowa planuje ..
A siedzę właśnie z farbą na głowie dla odmiany inny kolor zakrywam moje siwki kto zgadnie jaki kolor
Stary 2015-04-10, 18:40   #4425
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

moja kumpela dziś pojechala do szpitala bo już 4 dni po terminie, ciekawe czy dzis urodzi bo niby mają podac kroplowkę. Trochę mnie zszokowała bo się widziałyśmy jakoś 2,5 tyg temu to do mnie z radościa powiedziała,że przytyła 17 kg. Byla mega happy bo z córka dobiła do 22 ( szczupła ogólnie, więc jakoś nie widziałam tych 22- no może ciut brzuch po porodzie) teraz miala wizytę 2 kwietnia i mi dziś mówi, że się tak wkurzyla bo przez miesiąc przytyła 9 kg aż ginka wchodziła na wagę zobaczyć czy działa aż zaczynam się cykać bo ja mam 3,5 a gdzie ja tu chcialam do 10

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:

A siedzę właśnie z farbą na głowie dla odmiany inny kolor zakrywam moje siwki kto zgadnie jaki kolor
Blond???

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:

Blond???
Stary 2015-04-10, 18:41   #4426
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
moja kumpela dziś pojechala do szpitala bo już 4 dni po terminie, ciekawe czy dzis urodzi bo niby mają podac kroplowkę. Trochę mnie zszokowała bo się widziałyśmy jakoś 2,5 tyg temu to do mnie z radościa powiedziała,że przytyła 17 kg. Byla mega happy bo z córka dobiła do 22 ( szczupła ogólnie, więc jakoś nie widziałam tych 22- no może ciut brzuch po porodzie) teraz miala wizytę 2 kwietnia i mi dziś mówi, że się tak wkurzyla bo przez miesiąc przytyła 9 kg aż ginka wchodziła na wagę zobaczyć czy działa aż zaczynam się cykać bo ja mam 3,5 a gdzie ja tu chcialam do 10

a co ja mam powiedzieć, jak przytyłam już +/- 13 kg a tu jeszcze tylko 15 tyg z 10kg na pewno jeszcze przywalę

Igorek

Stary 2015-04-10, 18:42   #4427
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:

Blond???
Stary 2015-04-10, 18:49   #4428
Jess922
Zakorzenienie

Sugar-czarne, albo rude
Stary 2015-04-10, 18:53   #4429
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

przepraszam dubluje mi posty..tak mi własnie dziala wizaz:-/

mms ech nic mi nie mów, wielce o wadze piszę a myślę o kupionych lodach w zamrażalce..Tylko u Ciebie wierzę,że tak nie widać bo ta moja kumpela też ma własnie175 wzrostu . u mnie w poprzedniej ciązy było widać chyba te 12 na końcu w nogach
Stary 2015-04-10, 19:05   #4430
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
kochane nas też obejmie ta ustawa z tego co czytam (na innej stronie) Tylko jeśli urodzimy np 1 sierpnia to wyplacane będzie przez 7 miesięcy a nie 12 musimy trzymać kciuki
Ale jak to ? przeciez to obowiązuje dzieci urodzone po 1 stycznia 2016 roku a my urodzimy w 2015

Cytat:

Miałam dzisiaj to samo na obiad

A co do kilogramów to u mnie też dużo .. już 8 na plusie , na koniec bedzie pewnie ze 20
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 19:22   #4431
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Sugar-czarne, albo rude
Miałam ciemny brąz dałam na to rdzawa czerwień wyszło brąz miedziany taki fajny 😊o to chodziło . Lata chodziłam w czerwonym jasnym teraz zachciało mi się ciemnej czerwieni . Efekty pokaże jutro z wyschniętymi
włosami.

Cytat:
Blond???
Nie w ciąży zrezygnowałam z blondu bo nie chciałam rozjaśniacza używać co miesiąc a bym musiała na odrost
Stary 2015-04-10, 19:42   #4432
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

niespodziewajka
W.K.K.: Owszem, gdy np. gdy dziecko urodzi się 1 grudnia 2015 r., rodzice będą mogli pobierać świadczenie przez 11 miesięcy.
De facto jest to bardzo korzystne, bo obejmuje dzieci już urodzone. Na razie w mniejszej formie, ale już teraz rodzice każdego dziecka urodzonego w 2015 r. jakąś część tego świadczenia będą mogli dostać, a w przypadku ciąż mnogich nawet rodzice dzieci urodzonych w zeszłym roku.

wywiad z ministrem finansów i odpowiedz na pytanie czy dzieci urodzone w 2015 będą mogły skorzystać z świadczenia. Poza tym w innym artykule ktory wkleila roxana było napisane, że obejmie również dzieci kóre w momencie wejścia ustawy nie ukończyły 52 tygodnia życia ( tyle wynosi roczny rodzicielski) Nasze w momencie wejścia ustawy 1 styczen 2016 będą miały około 20-22 tyg zalezy kto w jakim terminie urodzi rozumuje z tych wypowiedzi,że się załapaiemy i innej opcji nie przyjmuję do wiadomości chociaż za te 6 miesięcy mogą wpłacic..zawsze cos
Stary 2015-04-10, 19:48   #4433
moniska139
Zadomowienie

Wróciłam do domu, truskawki czysciutkie posialam buraczki, ogórki resztę marchewki, rzodkiewke i mieszankę salat i cebulę wsadzilam. I to na razie tyle. Młody wyszalał się z psami to będzie mu się dobrze spało. I tak ciepło było, że w krótkim rekawku chodziłam
Stary 2015-04-10, 19:51   #4434
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam dubluje mi posty..tak mi własnie dziala wizaz:-/

mms ech nic mi nie mów, wielce o wadze piszę a myślę o kupionych lodach w zamrażalce..Tylko u Ciebie wierzę,że tak nie widać bo ta moja kumpela też ma własnie175 wzrostu . u mnie w poprzedniej ciązy było widać chyba te 12 na końcu w nogach

do tej pory jakoś się tym specjalnie nie przejmowałam, ale ostatnio nie mogę się w nic ubrać, bo wydaje mi się, że w każdych spodniach czy legginsach wyglądam tragicznie Ogólnie to nie widać bardzo tych dodatkowych kilogramów, ale dużo poszło mi w uda...

W ogóle, to nawet mama mi dzisiaj powiedziała, że jeśli tak dalej pójdzie, to ciężko będzie mi urodzić to dziecko, bo jakby nie było już ma prawie 1 kg i o ile byłam do tej pory za sn, to zastanawiam się teraz, czy nie zagadać na następnej wizycie coś na temat cc.... Zobaczę ile urośnie przez te 4 ty, ale jeśli dużo, to zapytam o możliwość zrobienia właśnie cc.... Ale nie ukrywam, że cieszę się, że Mały jest taki duży Niech czerpie ze mnie jak najwięcej Tym bardziej, że moje wyniki są dobre (myślałam, ze mam anemię, ale okazało się, że źle odczytałam wyniki i anemii nie mam)

A tak w ogóle, to przyszedł dzisiaj mój ręczny masażer antycellulitowy Ale częściej będzie mi służył jako masażer do pleców chyba Mąż mnie chwilę smyrał tym i prawie odpłynęłam

Igorek

Stary 2015-04-10, 19:53   #4435
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Wróciłam do domu, truskawki czysciutkie posialam buraczki, ogórki resztę marchewki, rzodkiewke i mieszankę salat i cebulę wsadzilam. I to na razie tyle. Młody wyszalał się z psami to będzie mu się dobrze spało. I tak ciepło było, że w krótkim rekawku chodziłam
Ale ci zazdroszczę tego sadzenia

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 19:57   #4436
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
niespodziewajka
W.K.K.: Owszem, gdy np. gdy dziecko urodzi się 1 grudnia 2015 r., rodzice będą mogli pobierać świadczenie przez 11 miesięcy.
De facto jest to bardzo korzystne, bo obejmuje dzieci już urodzone. Na razie w mniejszej formie, ale już teraz rodzice każdego dziecka urodzonego w 2015 r. jakąś część tego świadczenia będą mogli dostać, a w przypadku ciąż mnogich nawet rodzice dzieci urodzonych w zeszłym roku.

wywiad z ministrem finansów i odpowiedz na pytanie czy dzieci urodzone w 2015 będą mogły skorzystać z świadczenia. Poza tym w innym artykule ktory wkleila roxana było napisane, że obejmie również dzieci kóre w momencie wejścia ustawy nie ukończyły 52 tygodnia życia ( tyle wynosi roczny rodzicielski) Nasze w momencie wejścia ustawy 1 styczen 2016 będą miały około 20-22 tyg zalezy kto w jakim terminie urodzi rozumuje z tych wypowiedzi,że się załapaiemy i innej opcji nie przyjmuję do wiadomości chociaż za te 6 miesięcy mogą wpłacic..zawsze cos
Widzę, ze jesteście obcykane w tym, więc może się orientujecie, czy będą dopłacać też do równego 1000 zł tym osobom, których zasiłek macierzyński będzie niższy od 1 tys? Bo ja przez pół roku będę brała 100 % zasiłku, więc będę miała ponad 1 tys, ale przez kolejne pół roku tylko 60%, więc dostanę pewnie jakieś 700 zł... I z tego co zrozumiałam, to te 300 powinni mi dopłacać... No właśnie... z tego co zrozumiałam, ale czy dobrze zrozumiałam, to nie wiem a jak mi się należy, to nawet 100 zl im nie odpuszczę

Igorek

Stary 2015-04-10, 19:57   #4437
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ale ci zazdroszczę tego sadzenia
Też będę sobie zazdroscila bliżej sierpnia że teściowa siedzi tam a nie ja. Już dzisiaj tesciowie co chwilę mówili żebym nie przesadzała.
Stary 2015-04-10, 20:08   #4438
beaciorq
Zadomowienie

Mms nie martw sie waga wg mnie szybciutko zrzucisz po porodzie jak taka szczupla bylas. A urodzisz malego pulpecika najwyzej wyssie z ciebie wszystkie kg z mlekiem
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:40   #4439
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Mms nie martw sie waga wg mnie szybciutko zrzucisz po porodzie jak taka szczupla bylas. A urodzisz malego pulpecika najwyzej wyssie z ciebie wszystkie kg z mlekiem
Ja się będę bardzo cieszyła, jak będzie taki okrąglutki tylko zaczynam się bać porodu sn... I nie tyle tym, że mi coś popęka i wg (choć to pewnie nie jest przyjemne), jak tym, że Mały gdzieś utknie czy coś... Bo teraz uda może mam obszerniejsze, ale ogólnie biodra mam raczej wąskie... No nic, czekam do kolejnej wizyty i informacji o tym ile Maleństwo urosło

Igorek

Stary 2015-04-10, 20:46   #4440
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, ze jesteście obcykane w tym, więc może się orientujecie, czy będą dopłacać też do równego 1000 zł tym osobom, których zasiłek macierzyński będzie niższy od 1 tys? Bo ja przez pół roku będę brała 100 % zasiłku, więc będę miała ponad 1 tys, ale przez kolejne pół roku tylko 60%, więc dostanę pewnie jakieś 700 zł... I z tego co zrozumiałam, to te 300 powinni mi dopłacać... No właśnie... z tego co zrozumiałam, ale czy dobrze zrozumiałam, to nie wiem a jak mi się należy, to nawet 100 zl im nie odpuszczę

Z tego co tam wyczytalam to tak mają dopłacać osobom , których zasilek macierzyński nie wynosi 1000zł. Tylko teraz ja tak sobię myślę czy uwzględnią, ze pierwsze pól roku przekroczysz 1000 zl a pozniej nie. Wszysto trzeba doczytać,żeby nie wykiwali a nie chcesz może brać przez całe 12 miesięcy 80%

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości