|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
kochane nas też obejmie ta ustawa z tego co czytam (na innej stronie)
Tylko jeśli urodzimy np 1 sierpnia to wyplacane będzie przez 7 miesięcy a nie 12 musimy trzymać kciuki
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, stopy ogarnięte
Na pazurkach róż tak jak chciałam, czuję się bardzo wiosennie Od razu mi lepiej! Super ta hybrydka wygląda, tak jak żel zasadniczo. Mam nadzieję, że trwałość ma też tak jak żel Tak mi fajnie było po tym pedicure, że postanowiłam iść za ciosem i poszłam do fryzjera... ale nie mieli terminów Tzn mieli, ale na 15:30, a nie chciało mi się tam czekać więc wybiorę się jutro
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamusie ja sie witam w 22 tc jupi jupi juz blizej niz dalej hihi
![]() Zazdroszczę wam ze dajecie rade isc do kosmetyczki tez bym poszla bo niezle sie zapuscilam ale nie wysiedxialabym przez te mdlosci i slabosci które mnie lapia ( dzis caly dzien mnie muli a musialam obiad zrobic i wachac te zapachy bleee. Dzis szef kuchni beaciorq funduje zupke marchewkowa z grzankami i piers w sosie smietankowo koperkowym z kasza jeczmienna pycha
|
|
|
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
Też bym poszła do kosmetyczki ale tż stwierdził że nie mam potrzeby. Tylko skąd on wie jakie ja mam potrzeby???
Ambiwalentna a dlaczego? Bo jakoś tego nie ogarniam |
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem sama sobie kosmetyczka dziś wyrywam brwi a wieczorem pobawie się w peeling stop i manicure ale tak skromnie Właśnie skąd on wie ...?
|
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
ambiwalentna29 najlepiej bedzie isc do ZUSu i zapytac, kazdy przypadek inny
![]() ide po zakupy,spozywka,w dodatku chce cos slodkiego, jednak nie lubie chipsów. TZ pozno wroci a jutro chcę jeszcze posadzic i posiac cos do poludnia .. moniska139 mezczyzna nigdy tego nie zrozumie..
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rogaliki już prawie skończone, zdecydowanie za mało cukru dałam do ciasta
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Padam
![]() Dwudaniowy obiad zrobiony, ciasto upieczone, pranie poprane i poprasowane, mieszkanie lśni, junior ze szkoły odebrany i herbatka z przyjaciółka wypita, teraz junior mi zasnal a ja leze na tapczanie i nie robie juz nic. ![]() Dzisiaj 4 razy otwierałam drzwi kurierowi, przyszły cudeńka z H&M i z Zary dla juniora ...chyba zasnę !
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Cudeńka wstawiłam ostatnio wiec nie ma sensu żebym fotki nowe strzelała
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Aa faktycznie
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Ale piękna pogoda
wróciłam przed chwilą ze spacerku z psem, posiedziałam sobie w słoneczku na ławeczce i poczułam wiosenną atmosferę
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
ależ się komplementów w pracy nasłuchałam aż miło, bo ostatnio czuję się grubo i brzydko No i zjadłam pyszny obiadek - pomidorową i smażoną rybkę Było pysznie Cytat:
Miałam Ci odpowiadać, ale widzę, ze dziewczyny napisały to, co i ja chciałam napisać, więc nie będę się powtarzała
|
|
#4424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A siedzę właśnie z farbą na głowie dla odmiany inny kolor zakrywam moje siwki kto zgadnie jaki kolor
|
|
#4425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
moja kumpela dziś pojechala do szpitala bo już 4 dni po terminie, ciekawe czy dzis urodzi bo niby mają podac kroplowkę. Trochę mnie zszokowała bo się widziałyśmy jakoś 2,5 tyg temu to do mnie z radościa powiedziała,że przytyła 17 kg. Byla mega happy bo z córka dobiła do 22 ( szczupła ogólnie, więc jakoś nie widziałam tych 22- no może ciut brzuch po porodzie) teraz miala wizytę 2 kwietnia i mi dziś mówi, że się tak wkurzyla bo przez miesiąc przytyła 9 kg
aż ginka wchodziła na wagę zobaczyć czy działa![]() aż zaczynam się cykać bo ja mam 3,5 a gdzie ja tu chcialam do 10---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
???---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
???
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co ja mam powiedzieć, jak przytyłam już +/- 13 kg a tu jeszcze tylko 15 tyg z 10kg na pewno jeszcze przywalę
|
|
#4427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
???
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Sugar-czarne, albo rude
|
#4429 |
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam dubluje mi posty..tak mi własnie dziala wizaz:-/
mms ech nic mi nie mów, wielce o wadze piszę a myślę o kupionych lodach w zamrażalce..Tylko u Ciebie wierzę,że tak nie widać bo ta moja kumpela też ma własnie175 wzrostu . u mnie w poprzedniej ciązy było widać chyba te 12 na końcu
|
#4430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miałam dzisiaj to samo na obiad A co do kilogramów to u mnie też dużo .. już 8 na plusie , na koniec bedzie pewnie ze 20
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam ciemny brąz dałam na to rdzawa czerwień wyszło brąz miedziany taki fajny 😊o to chodziło . Lata chodziłam w czerwonym jasnym teraz zachciało mi się ciemnej czerwieni . Efekty pokaże jutro z wyschniętymi
włosami. Nie w ciąży zrezygnowałam z blondu bo nie chciałam rozjaśniacza używać co miesiąc a bym musiała na odrost
|
#4432 |
|
Wtajemniczenie
|
niespodziewajka
W.K.K.: Owszem, gdy np. gdy dziecko urodzi się 1 grudnia 2015 r., rodzice będą mogli pobierać świadczenie przez 11 miesięcy. De facto jest to bardzo korzystne, bo obejmuje dzieci już urodzone. Na razie w mniejszej formie, ale już teraz rodzice każdego dziecka urodzonego w 2015 r. jakąś część tego świadczenia będą mogli dostać, a w przypadku ciąż mnogich nawet rodzice dzieci urodzonych w zeszłym roku. wywiad z ministrem finansów i odpowiedz na pytanie czy dzieci urodzone w 2015 będą mogły skorzystać z świadczenia. Poza tym w innym artykule ktory wkleila roxana było napisane, że obejmie również dzieci kóre w momencie wejścia ustawy nie ukończyły 52 tygodnia życia ( tyle wynosi roczny rodzicielski) Nasze w momencie wejścia ustawy 1 styczen 2016 będą miały około 20-22 tyg zalezy kto w jakim terminie urodzi rozumuje z tych wypowiedzi,że się załapaiemy i innej opcji nie przyjmuję do wiadomości chociaż za te 6 miesięcy mogą wpłacic..zawsze cos
|
#4433 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam do domu, truskawki czysciutkie posialam buraczki, ogórki resztę marchewki, rzodkiewke i mieszankę salat i cebulę wsadzilam. I to na razie tyle. Młody wyszalał się z psami to będzie mu się dobrze spało. I tak ciepło było, że w krótkim rekawku chodziłam
|
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory jakoś się tym specjalnie nie przejmowałam, ale ostatnio nie mogę się w nic ubrać, bo wydaje mi się, że w każdych spodniach czy legginsach wyglądam tragicznie Ogólnie to nie widać bardzo tych dodatkowych kilogramów, ale dużo poszło mi w uda... W ogóle, to nawet mama mi dzisiaj powiedziała, że jeśli tak dalej pójdzie, to ciężko będzie mi urodzić to dziecko, bo jakby nie było już ma prawie 1 kg i o ile byłam do tej pory za sn, to zastanawiam się teraz, czy nie zagadać na następnej wizycie coś na temat cc.... Zobaczę ile urośnie przez te 4 ty, ale jeśli dużo, to zapytam o możliwość zrobienia właśnie cc.... Ale nie ukrywam, że cieszę się, że Mały jest taki duży A tak w ogóle, to przyszedł dzisiaj mój ręczny masażer antycellulitowy Ale częściej będzie mi służył jako masażer do pleców chyba Mąż mnie chwilę smyrał tym i prawie odpłynęłam
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak mi się należy, to nawet 100 zl im nie odpuszczę
|
|
#4437 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
Mms nie martw sie waga wg mnie szybciutko zrzucisz po porodzie jak taka szczupla bylas. A urodzisz malego pulpecika najwyzej
wyssie z ciebie wszystkie kg z mlekiem
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co tam wyczytalam to tak mają dopłacać osobom , których zasilek macierzyński nie wynosi 1000zł. Tylko teraz ja tak sobię myślę czy uwzględnią, ze pierwsze pól roku przekroczysz 1000 zl a pozniej nie. Wszysto trzeba doczytać,żeby nie wykiwali a nie chcesz może brać przez całe 12 miesięcy 80%
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

Tylko jeśli urodzimy np 1 sierpnia to wyplacane będzie przez 7 miesięcy a nie 12

Od razu mi lepiej! Super ta hybrydka wygląda, tak jak żel zasadniczo. Mam nadzieję, że trwałość ma też tak jak żel
Tzn mieli, ale na 15:30, a nie chciało mi się tam czekać więc wybiorę się jutro 
( dzis caly dzien mnie muli a musialam obiad zrobic i wachac te zapachy bleee. Dzis szef kuchni beaciorq funduje zupke marchewkowa z grzankami i piers w sosie smietankowo koperkowym z kasza jeczmienna pycha 

oo pokaż cudeńka

Było pysznie 
???
chociaż za te 6 miesięcy mogą wpłacic..zawsze cos
Ogólnie to nie widać bardzo tych dodatkowych kilogramów, ale dużo poszło mi w uda...