|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#5071 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
Kasiu, mam takie offtopowe pytanie do Ciebie, jakie oleje polecasz do zmywania makija¿u (w sumie to tylko tuszu i eyelinera) do cery tr±dzikowej? Czy to bez ró¿nicy jaki, jak tylko w okolice oczu? Znalazlam stacjonarnie Kallosa Blueberry i Cherry Jedyne, co kupie w najbli¿szym czasie do w³osów to Nivea Intense Repair, bo nie zawiera aloesu, ma silikony, oleje i proteiny, a potrzebuje od¿ywki silikonowej, która bêdzie na szybko ogarniaæ w³osy, mam nadzieje, ¿e siê sprawdzi.
|
|
|
#5072 | ||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 353
|
Cytat:
![]() Wygooglowa³am efekty i ... Kupuje w najbli¿szym czasie, a z rzesami 1:1 dam se siana. Te poprawianie co 2-3 tygodnie i...kupa kasy zostawiana w salonie jakos mnie zniechêci³y. ![]() Cytat:
Cytat:
Kurde to ta moja i siostry masakra na glowie faktycznie s± koszmarne. A¿ spróbuje znale¼æ swoje zdjecie z tych lat ![]() A i ja bym nie my³a, nie op³aca³oby mi siê to ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
Jakie w³osy s± gdy glutek zaszkodzi? Co siê z nimi dzieje? Probuje znalezc przyczyne tych cudow na glowie Edytowane przez karllii Czas edycji: 2015-04-10 o 17:38 |
||||
|
|
|
#5073 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 368
|
Cytat:
![]() dziêkujê Myszko Cytat:
Mia³am gorsze w³osy na starcie pielêgnacji bo strasznie mi siê puszy³y i mêczy³am je szczotk± stale
Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2015-04-10 o 19:45 |
||
|
|
|
#5074 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 173
|
Cytat:
spray te¿ ca³kiem fajny, za to niebiesk± wyrzuci³am (tyle sta³a, ¿e siê przeterminowa³a ) Teraz nie mogê na te ziajki trafiæ.Dzi¶ skusi³a mnie od¿ywka z firmy bia³y jeleñ, nawil¿aj±ca z kozim mlekiem, spodoba³ mi siê sk³ad, bêdê próbowaæ ![]() Na porost w³osów polecam biovax med on zawiera alkohol w sk³adzie ale nak³adany tylko na skalp daje niez³e efekty ju¿ po miesi±cu, a moim drugim hitem w ¶rodkach na porost w³osów jest biovax men mi takie 5 ampu³ek starczy³o na trzy tyg. bo nak³ada³am tylko na skalp i jedna ampu³ka by³a na 2-3 u¿ycia, ale efekty tak samo jak po tym ¿elu, a ampu³ki s± bez alko. Z bardziej domowych ¶rodków dzia³a³o u mnie picie dro¿d¿y, ale bojê siê znów spróbowaæ Za to po jantarze nie widzia³am ¿adnych efektów :P A zu¿y³am dwie butelki. Jestem typem cienkich, ci±gle wypadaj±cych w³osów i mimo, ¿e ¿aden z tych ¶rodków nie zniwelowa³ mi wypadania to pojawi³y siê babyhair i w³osy sta³y siê wyra¼nie gêstsze. Niestety kuracjê muszê powtarzaæ bo efekty s± tak na kilka miesiêcy. Oczywi¶cie wypadanie w³osów to mo¿e byæ oznaka innych nieprawid³owo¶ci i na pocz±tku polecam badanie krwi bo np. przy anemii pierwsze co to lec± w³osy (te¿ to przechodzi³am, wiem co piszê )karllii ja lubiê efekt takich "teatralnych" rzês i u¿ywam od¿ywki eveline z olejem arganowym (ona jest taka bia³a po na³o¿eniu) a na to tusz te¿ eveline ale po tej od¿ywce ka¿dy daje efekt WOW
|
|
|
|
|
#5075 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
vidia - Lana akurat ma zakrêcane w³oski, ale fakt, piêkne s±
![]() doti8 - t± z kozim mlekiem Wiedzma ostatnio na blogu poleca³a, akurat tak przez przypadek trafi³am. Sk³ad fajny rzeczywi¶cie ![]() ja na rzêsy mam trik - jak smaruje oczyska korektorem to smarujê te¿ rzêsy i na to dajê tusz. efekt jest zupe³nie inny, o wiele grubsze rzêsy a ja mam cienkie, rzadkie, krótkie i proste. ³atwiej mi je wtedy te¿ podkrêciæ, za¶ tuszu u¿ywam 2000calorie maxfactor. |
|
|
|
#5076 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 555
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5077 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio w gazetce z jakiego¶ hipermarketu by³y tricki makija¿owe i pisali ¿eby przypudrowaæ rzêsy przed tuszowaniem xD
Wys³ane z mojego LG-D802 przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
#5078 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 353
|
doti8 - A sama odzywka cos daje? Jest wiecej tych rzes i rosna szybciej? Czy po prostu stosujesz tylko dla efektu? Ja cos mam slabe ostatnio rzesy, pelno luk, krotkie jakies takie i ogolnie nie fajne s±.
klaudenc - slyszalam o tym kiedy¶, nawet próbowa³am, tlyko ¿e albo co¶ ¼le zrobi³am albo u mnie po prostu siê nie sprawdzi³o, ale...przy najbli¿szej okazji wypróbujê, bo serio paskudne mam te rzêsy...a raczej ich brak
|
|
|
|
#5079 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 059
|
Stara wersja? Jak je rozró¿nic?
|
|
|
|
#5080 |
|
Moderator
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...#post50994033\
odpisa³am u o rzêsach, ¿eby nie ba³aganiæ ![]() A na w³osiory dzi¶ dam ziajê kolor - maskê. Lubi³am j±, pewnie teraz bêdzie równie dobrze dzia³aæ. |
|
|
|
#5081 |
|
Raczkowanie
|
U¿ywam od niedawna, wiêc takich d³ugoterminowych efektów nie widzê. Producent zaleca stosowaæ te¿ na noc, co mi siê nie widzi.
Przed³u¿enie rzês obci±¿a naturalne rzêsy i mo¿e powodowaæ wiêksze wypadanie (mo¿e ale nie musi). Przyznajê ¿e efekt po przed³u¿aniu jest chyba nie do podorobienia, ale patrz±c w przód, s³abe rzêsy bêd± dodatkowo os³abione. Czyta³am du¿o dobrych opinii o "regenerum" do rzês, ale nie próbowa³am (u¿ywa³am tego do paznokci i by³am bardzo zadowolona). Wys³ane z mojego LG G2 przy u¿yciu Tapatalka |
|
|
|
#5082 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Jestem pod wra¿eniem - jak Wy du¿o wiecie o pielêgnacji krêconych w³osów!!!
|
|
|
|
#5083 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
Na od¶wie¿anie fryza chodzê raz na 7 miesiêcy ¶rednio:PA Twoje w³osy to dla mnie jeden z cudów natury Zazdroszczê! i jeszcze jak szybko rosn±!!!! No i moja s³abo¶æ do blondu
|
|
#5084 |
|
Zadomowienie
|
Czeee¶æ,
czy kto¶ by chcia³ wzi±æ w opiekê moje w³osy? ;> |
|
|
|
#5085 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 555
|
|
|
|
|
#5086 | |||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 076
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo ju¿ z dro¿szych wymys³ów ¶wietny do takiej cery jest olej konopny, sama ostatnio robiê sobie na nim olejki myj±cego ,choæ teraz przerzuci³am siê na tañszy s³onecznik. Albo olej winogronowy ![]() Ach, kallos blueberry A mi wczoraj przyszed³ omega, jak on s³odki i ¶licznie pachnie! Ale dzi¶ nie u¿yjê, muszê dorzuciæ sporo proteinek.Cytat:
Ale to jak jest nieodpowiednia pogoda i jak za czêsto u¿ywam nawil¿aczy ![]() Witamy delikatne falki, jak je pielêgnujesz? ![]() No i chyba mam przyczynê mojego wyprostu - jednak henna. Im dalej od hennowania - a hennowa³am ponad 2 miesi±ce temu - tym bardziej same siê w³osiêta faluj±. Bêdê teraz hennê k³a¶æ tylko na odrost, a na d³ugo¶æ ze 2 razy w roku, ¿eby od¶wie¿yæ kolorek. I tak siê ju¿ w¿ar³ na sta³e widzê ![]() Wyjê³am z zapasów od¿ywkê gliss kur ultimate volume, potrzebujê czego¶ mocno proteinowego dla skrêtu, najlepiej keratynowego, ciekawe, czy siê sprawdzi, wzbogacê od razu kapk± oleju ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...objetosci.html Sk³ad: Pogrubione proteinki, podkre¶lony nawil¿acz. Aqua, Cetearyl Alcohol, Hydrolyzed Collagen, Panthenol, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Isopropyl Myristate, Behenoyl PG-Trimonium Chloride, Citric Acid, VP/VA Copolymer, Phenoxyethanol, Behentrimonium Chloride, Sodium Methylparaben,Hexylene Glycol, Parfum, Polyquaternium-37, Dicaprylyl Carbonate, Hexyl Cinnamal, Amyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate. |
|||||
|
|
|
#5087 |
|
Moderator
|
Ja tego gliss kura u¿ywam czasami, fajna od¿ywka - tyle ¿e u mnie lubi rozgumiæ w³osy lubi bo keratyna mnie rozgumia. Wolê jedwab jako proteinê
![]() U¿y³am wczoraj maski ziaji kolor i potem b/s t± z jedwabiem. Efekt bardzo fajny, mam miêkkie w³osy. Teraz widzê sens u¿ywania b/s, bardzo dobra ta od¿ywka. Siostra kupi³a mi w stacjonarnym sklepie ziaji za jak±¶ niewielk± cenê. Jak nie mo¿ecie dostaæ nigdzie ziaji to poszukajcie na necie czy w waszych miastach nie ma, skoro w takiej dziurze jak Bydgoszcz s± 2 i ceny nie s± wysokie ![]() Polubi³am ziajkê, jak mi siê kiedy¶ te zapasy skoñcz± to bêdê online zamawiaæ. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-04-11 o 09:36 |
|
|
|
#5088 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 547
|
Hehe, odk±d siê przeprowadzi³am do Bydgoszczy, kocham to miasto- dziur± to by³o moje poprzednie
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#5089 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 428
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A moich zdjêæ aktualnych nie ma, bo walczê o przywrócenie nawil¿enia moim dawnym lokom. Jak siê poprawi± to wtedy siê poka¿emy
Blog o ¿yciu w Walii z przymru¿eniem oka: #23. Cieszê siê ze z³ej pogody i wrzucam moje motywuj±ce linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|||
|
|
|
#5090 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 076
|
Cytat:
Ale¿ mamy ró¿nie, ja akurat jedwabiu nie trawiê, za to keratynka jest super ![]() Trzymajcie kciuki, bêdê dzi¶ ugniataæ, mam grilla i pragnê fajnych w³osów Mo¿e pojawi siê jaki¶ skrêt
|
|
|
|
|
#5091 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 227
|
Dziewczyny Kochane!
macie mo¿e jakie¶ pomys³y, co zrobiæ z moimi w³osami ;( zwykle ¶cinam do¶æ krótko, bo im d³u¿sze tym mniej siê krêc±, szczególnie ty³! nienawidzê tego nierównego skrêtu, przód mocniej, ty³ mniej i tworzy siê g³upie gniazdo... ja ju¿ nie wiem jak ¶cinaæ te w³osy
|
|
|
|
#5092 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
Cytat:
![]() A jak czêsto do tej pory hennowa³a¶? |
|
|
|
|
#5093 | |
|
Moderator
|
Cytat:
ja mam t±, nie ma parafiny. Bardzo fajna jest, nawet jako do sp³ukiwania
|
|
|
|
|
#5094 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 448
|
Nie ma napisanego na opakowaniu "nowa wersja" "nowa receptura" jako¶ tak ;P na pewno rozpoznasz.
Cytat:
|
|
#5095 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Zrobilam dzis po raz pierwszy zel z siemienia. Nie wiem co zrobilam zle, ale wyszlo mi go bardzo malo
![]() Czy po plukance z siemienia nakladacie jeszcze sklepowy zel? Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-04-11 o 18:29 |
|
|
|
#5096 |
|
Zakorzenienie
|
Najnowszy Jantar ma w prawym górnym rogu napisane oryginalna receptura. Wcze¶niejsze chyba tego nie mia³y :P
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#5097 |
|
Zakorzenienie
|
A mi znowu sitko nie chce oddzieliæ -_-
|
#5098 |
|
Zakorzenienie
|
Nic mi nie mów... Raz próbowa³am chyba przez pó³ godziny, w koñcu i tak skoñczy³am z czê¶ci± ziarenek na g³owie
|
|
|
#5099 |
|
Zakorzenienie
|
To ja ju¿ nie wiem jak to dobrze i szybko rozdzieliæ :P
|
#5100 |
|
Zakorzenienie
|
Dziobaæ po jednym
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

.W³a¶nie szukam dobrego tuszu.Jako¶ nie trafi³am jeszcze na swoj KWC.Teraz mêczê siê z jakim¶ tuszem YR.Gorszego nie mia³am

11.10.2014
.Boje siê i¶c do fryzjera,¿eby mi znowu za du¿o nie ¶ci±³
tp