Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 170 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-04-10, 16:04   #5071
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ mi siê glutka nie chce gotowaæ teraz hehe, ale przenawil¿y³ mnie zim± i trochê siê zrazi³am do niego
Rozumiem, rozumiem... mi te¿ siê zdarzy³o, ¿e glut zaszkodzi³, ale to tylko wtedy, gdy u¿ywa³am go do nawil¿ania, jak u¿ywam jako p³ukanki w nie du¿ej ilo¶ci to jest milutko
Kasiu, mam takie offtopowe pytanie do Ciebie, jakie oleje polecasz do zmywania makija¿u (w sumie to tylko tuszu i eyelinera) do cery tr±dzikowej? Czy to bez ró¿nicy jaki, jak tylko w okolice oczu?

Znalazlam stacjonarnie Kallosa Blueberry i Cherry Ale od dwóch miesiêcy nie kupi³am nic w³osowego i w sumie w dalszym ci±gu nie potrzebuje, a litrowy Kallos to by by³a tragedia w zu¿ywaniu (mam ju¿ dwie litrowe maski, jednej po³owa, drugiej 2/3 chyba zosta³o), choæ kusi niesamowicie, kosztuj± 14 z³, ale nie wiem, czy w³osy polubi±, jak nie to jeszcze wiêkszy problem. Wiêc na razie odpu¶ci³am. Choæ w dalszym ci±gu je chce
Jedyne, co kupie w najbli¿szym czasie do w³osów to Nivea Intense Repair, bo nie zawiera aloesu, ma silikony, oleje i proteiny, a potrzebuje od¿ywki silikonowej, która bêdzie na szybko ogarniaæ w³osy, mam nadzieje, ¿e siê sprawdzi.
Stary 2015-04-10, 17:36   #5072
karllii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 353

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
A mo¿e zainwestuj w od¿ywkê na porost?Moja kole¿anka u¿ywa³a oceanica za ok.80z³ i widaæ efekty.S± te¿ od¿ywki Feg na allegro ale du¿o jest podróbek,wiec tu ryzyko...ta oceanica jest w Rossmanie jakby¶ chcia³a kupiæ.Ja bym raczej w to zainwestowa³a a dobry tusz swoj± drog±.W³a¶nie szukam dobrego tuszu.Jako¶ nie trafi³am jeszcze na swoj KWC.Teraz mêczê siê z jakim¶ tuszem YR.Gorszego nie mia³am.ale szkoda mi go wyrzuciæ i na codzieñ u¿ywam.
O, to jest o wiele lepszy pomys³
Wygooglowa³am efekty i ...
Kupuje w najbli¿szym czasie, a z rzesami 1:1 dam se siana. Te poprawianie co 2-3 tygodnie i...kupa kasy zostawiana w salonie jakos mnie zniechêci³y.

Cytat:
Napisane przez solaola Poka¿ wiadomo¶æ
To ja wrzucê swoje z czasów masakry...https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1291561313 Naprawdê ¼le siê ze sob± czu³am wtedy :P Wiêc dla siostry jest nadzieja, przy takich w³osach mo¿e mieæ piêkne lokasy
Cytat:
No to dla porównania https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1291561313 nie sz³o ich opanowaæ w ¿aden sposób wtedy, wiecznie nosi³am spiête ciasno w³osy i wstydzi³am siê siebie w lustrze

Nie mogê siê zdecydowaæ czy naolejowaæ w³osy i umyæ przed prac± ¿eby znowu mieæ ³adne loczki czy nie myæ, bo s± jeszcze okej a w pracy i tak prze¶miardn± sma¿onym ¿arciem i bêdê musia³a je zwi±zaæ... Eh, trudne sprawy
Tak jak Klaudenc - przecie¿ one nie s± z³e. :P
Kurde to ta moja i siostry masakra na glowie faktycznie s± koszmarne. A¿ spróbuje znale¼æ swoje zdjecie z tych lat
A i ja bym nie my³a, nie op³aca³oby mi siê to

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
Rozumiem, rozumiem... mi te¿ siê zdarzy³o, ¿e glut zaszkodzi³, ale to tylko wtedy, gdy u¿ywa³am go do nawil¿ania, jak u¿ywam jako p³ukanki w nie du¿ej ilo¶ci to jest milutko
Kasiu, mam takie offtopowe pytanie do Ciebie, jakie oleje polecasz do zmywania makija¿u (w sumie to tylko tuszu i eyelinera) do cery tr±dzikowej? Czy to bez ró¿nicy jaki, jak tylko w okolice oczu?

Znalazlam stacjonarnie Kallosa Blueberry i Cherry Ale od dwóch miesiêcy nie kupi³am nic w³osowego i w sumie w dalszym ci±gu nie potrzebuje, a litrowy Kallos to by by³a tragedia w zu¿ywaniu (mam ju¿ dwie litrowe maski, jednej po³owa, drugiej 2/3 chyba zosta³o), choæ kusi niesamowicie, kosztuj± 14 z³, ale nie wiem, czy w³osy polubi±, jak nie to jeszcze wiêkszy problem. Wiêc na razie odpu¶ci³am. Choæ w dalszym ci±gu je chce
Jedyne, co kupie w najbli¿szym czasie do w³osów to Nivea Intense Repair, bo nie zawiera aloesu, ma silikony, oleje i proteiny, a potrzebuje od¿ywki silikonowej, która bêdzie na szybko ogarniaæ w³osy, mam nadzieje, ¿e siê sprawdzi.

Jakie w³osy s± gdy glutek zaszkodzi? Co siê z nimi dzieje?
Probuje znalezc przyczyne tych cudow na glowie

Edytowane przez karllii
Czas edycji: 2015-04-10 o 17:38
karllii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-10, 18:00   #5073
vidia9
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 368

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Jeeeju jakie Ty masz loki, idea³ kojarz± mi siê z loczkami Lany del Rey z teledysku 'Ride', takie fajowskie grube ciemne lokasy z objêto¶ci±. Uwielbiam taki gruby skrêt, zazdraszczam
dziêkujê z ciekawo¶ci obejrza³am teledysk, wydaje mi siê, ¿e moje ¶rednio podobne , bo Lany siê idealnie uk³adaj± na ka¿dym ujêciu , zazdroszczê

Cytat:
Ajj, ten Twój cudowny skrêt
dziêkujê Myszko

Cytat:
To ja wrzucê swoje z czasów masakry...https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1291561313 Naprawdê ¼le siê ze sob± czu³am wtedy :P Wiêc dla siostry jest nadzieja, przy takich w³osach mo¿e mieæ piêkne lokasy
Przejrza³am kilka ostatnich stron i nie widzê Twoich aktualnych zdjêæ, ale my¶lê ¿e wcze¶niej by³o ca³kiem fajnie Mia³am gorsze w³osy na starcie pielêgnacji bo strasznie mi siê puszy³y i mêczy³am je szczotk± stale

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2015-04-10 o 19:45
vidia9 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-10, 19:40   #5074
doti8
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 173

Cytat:
krolewna_smieszka - cuda piêkny skrêt. ja glutka gêstego po myciu wmasowujê we w³osy i tak zostawiam, bardzo lubiê efekt po nim.

Kurka chyba kocham ziajê dla w³osów niesfornych. Tak cudownie wyg³adza i zabezpiecza w³osy, domyka ³uski, cudoooo. Nie potrafiê opisaæ tego efektu, mo¿e zmniejszy oddawanie wody z w³osiorów. Moja pielêgnacja to chyba bêdziesz teraz ta od¿ywka, gloss me smoothly alberto vo5 i glut bo najlepsze efekty.
Mia³am tê od¿ywkê kiedy¶ i te¿ by³a moim hiciorem spray te¿ ca³kiem fajny, za to niebiesk± wyrzuci³am (tyle sta³a, ¿e siê przeterminowa³a ) Teraz nie mogê na te ziajki trafiæ.
Dzi¶ skusi³a mnie od¿ywka z firmy bia³y jeleñ, nawil¿aj±ca z kozim mlekiem, spodoba³ mi siê sk³ad, bêdê próbowaæ
Na porost w³osów polecam biovax med on zawiera alkohol w sk³adzie ale nak³adany tylko na skalp daje niez³e efekty ju¿ po miesi±cu, a moim drugim hitem w ¶rodkach na porost w³osów jest biovax men mi takie 5 ampu³ek starczy³o na trzy tyg. bo nak³ada³am tylko na skalp i jedna ampu³ka by³a na 2-3 u¿ycia, ale efekty tak samo jak po tym ¿elu, a ampu³ki s± bez alko. Z bardziej domowych ¶rodków dzia³a³o u mnie picie dro¿d¿y, ale bojê siê znów spróbowaæ Za to po jantarze nie widzia³am ¿adnych efektów :P A zu¿y³am dwie butelki. Jestem typem cienkich, ci±gle wypadaj±cych w³osów i mimo, ¿e ¿aden z tych ¶rodków nie zniwelowa³ mi wypadania to pojawi³y siê babyhair i w³osy sta³y siê wyra¼nie gêstsze. Niestety kuracjê muszê powtarzaæ bo efekty s± tak na kilka miesiêcy. Oczywi¶cie wypadanie w³osów to mo¿e byæ oznaka innych nieprawid³owo¶ci i na pocz±tku polecam badanie krwi bo np. przy anemii pierwsze co to lec± w³osy (te¿ to przechodzi³am, wiem co piszê )
karllii ja lubiê efekt takich "teatralnych" rzês i u¿ywam od¿ywki eveline z olejem arganowym (ona jest taka bia³a po na³o¿eniu) a na to tusz te¿ eveline ale po tej od¿ywce ka¿dy daje efekt WOW
doti8 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:00   #5075
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

vidia - Lana akurat ma zakrêcane w³oski, ale fakt, piêkne s±

doti8 - t± z kozim mlekiem Wiedzma ostatnio na blogu poleca³a, akurat tak przez przypadek trafi³am. Sk³ad fajny rzeczywi¶cie

ja na rzêsy mam trik - jak smaruje oczyska korektorem to smarujê te¿ rzêsy i na to dajê tusz. efekt jest zupe³nie inny, o wiele grubsze rzêsy a ja mam cienkie, rzadkie, krótkie i proste. ³atwiej mi je wtedy te¿ podkrêciæ, za¶ tuszu u¿ywam 2000calorie maxfactor.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:08   #5076
sandrek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 555

Cytat:
vidia - Lana akurat ma zakrêcane w³oski, ale fakt, piêkne s±

doti8 - t± z kozim mlekiem Wiedzma ostatnio na blogu poleca³a, akurat tak przez przypadek trafi³am. Sk³ad fajny rzeczywi¶cie

ja na rzêsy mam trik - jak smaruje oczyska korektorem to smarujê te¿ rzêsy i na to dajê tusz. efekt jest zupe³nie inny, o wiele grubsze rzêsy a ja mam cienkie, rzadkie, krótkie i proste. ³atwiej mi je wtedy te¿ podkrêciæ, za¶ tuszu u¿ywam 2000calorie maxfactor.
Ja podobnie z tymi rzêsami. Jak nak³adam podk³ad mineralny to przeje¿d¿am pêdzlem po powiekach i potem jak na³o¿ê tusz to efekt jest o wiele, wiele lepszy
sandrek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:12   #5077
doti8
Raczkowanie

Ostatnio w gazetce z jakiego¶ hipermarketu by³y tricki makija¿owe i pisali ¿eby przypudrowaæ rzêsy przed tuszowaniem xD

Wys³ane z mojego LG-D802 przy u¿yciu Tapatalka
Stary 2015-04-10, 20:14   #5078
karllii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 353

doti8 - A sama odzywka cos daje? Jest wiecej tych rzes i rosna szybciej? Czy po prostu stosujesz tylko dla efektu? Ja cos mam slabe ostatnio rzesy, pelno luk, krotkie jakies takie i ogolnie nie fajne s±.
klaudenc - slyszalam o tym kiedy¶, nawet próbowa³am, tlyko ¿e albo co¶ ¼le zrobi³am albo u mnie po prostu siê nie sprawdzi³o, ale...przy najbli¿szej okazji wypróbujê, bo serio paskudne mam te rzêsy...a raczej ich brak
karllii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:16   #5079
Flower23
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 059

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ chyba kupie ale bêdê szukaæ starszej wersji.
Stara wersja? Jak je rozró¿nic?

Blogujê
Czasami co¶ wrzucam
Flower23 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-10, 20:29   #5080
Klaudenc
Moderator

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...#post50994033\
odpisa³am u o rzêsach, ¿eby nie ba³aganiæ

A na w³osiory dzi¶ dam ziajê kolor - maskê. Lubi³am j±, pewnie teraz bêdzie równie dobrze dzia³aæ.
Stary 2015-04-10, 20:30   #5081
doti8
Raczkowanie

U¿ywam od niedawna, wiêc takich d³ugoterminowych efektów nie widzê. Producent zaleca stosowaæ te¿ na noc, co mi siê nie widzi.
Przed³u¿enie rzês obci±¿a naturalne rzêsy i mo¿e powodowaæ wiêksze wypadanie (mo¿e ale nie musi). Przyznajê ¿e efekt po przed³u¿aniu jest chyba nie do podorobienia, ale patrz±c w przód, s³abe rzêsy bêd± dodatkowo os³abione. Czyta³am du¿o dobrych opinii o "regenerum" do rzês, ale nie próbowa³am (u¿ywa³am tego do paznokci i by³am bardzo zadowolona).

Wys³ane z mojego LG G2 przy u¿yciu Tapatalka
Stary 2015-04-10, 20:31   #5082
Sandrinha
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 29

Jestem pod wra¿eniem - jak Wy du¿o wiecie o pielêgnacji krêconych w³osów!!! Dla mnie to wszystko wiedza tajemna.
Sandrinha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-10, 21:15   #5083
iwonsia01
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam po ¦wiêtach

Iwonsia
,piêkne loki, zwróci³am te¿ uwagê,¿e s± b.dobrze ¶ciête...

Wrzucam swoje sprzed kilku dni.Kurcze musze je odpowiednio pocieniowaæ bo siê dziwnie uk³adaj±.Dó³ siê roluje,góra szybka opada.Boje siê i¶c do fryzjera,¿eby mi znowu za du¿o nie ¶ci±³.
Dziêkujê, ale tu Ciê mo¿e zdziwiê, te¿ siê sama ¶cinam Na od¶wie¿anie fryza chodzê raz na 7 miesiêcy ¶rednio:P

A Twoje w³osy to dla mnie jeden z cudów natury Zazdroszczê! i jeszcze jak szybko rosn±!!!! No i moja s³abo¶æ do blondu
Stary 2015-04-10, 22:17   #5084
cassie91910
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 455
GG do cassie91910

Czeee¶æ,
czy kto¶ by chcia³ wzi±æ w opiekê moje w³osy? ;>
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 11117839_976288042382031_5198082_n.jpg (60,7 KB, 36 za³adowañ)
cassie91910 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-10, 22:56   #5085
sandrek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 555

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Poka¿ wiadomo¶æ
Czeee¶æ,
No jakbym widzia³a swoje po myciu i naturalnym schniêciu!
sandrek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-11, 09:15   #5086
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 076

Cytat:
Cytat:
Przecie¿ one s± ¶liczne i b³yszcz±ce na takie miêciutkie wygl±daj±. Ale mo¿e ja ju¿ przywyk³am do moich sztywno twardych i wiecznie suchych k³aczków na tyle, ¿e czyj¶ bad hair day wygl±da dla mnie dobrze
No w³a¶nie ,równie¿ uwa¿am, ¿e nie by³o masakry, w porównaniu do mojego prosto-falowano-lataj±cego sianka, wiecznie prostowanego

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem czy to wiosna, czy co, ale w³osy mi lec± dos³ownie gar¶ciami. Przeci±gam rêk± po w³osach i mam ca³y ko³tun w gar¶ci
Mo¿e to byæ wiosna, sporo dziewczyn teraz narzeka na wypadanie. U mnie na szczê¶cie to tylko kilkana¶cie w³osów w czasie mycia

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ

Je¶li okolice oczu, to wydaje mi siê bez ró¿nicy, ale je¶li szukasz czego¶ bezpiecznego, to najtañszy olej s³onecznikowy siê nada Bo ju¿ z dro¿szych wymys³ów ¶wietny do takiej cery jest olej konopny, sama ostatnio robiê sobie na nim olejki myj±cego ,choæ teraz przerzuci³am siê na tañszy s³onecznik. Albo olej winogronowy

Ach, kallos blueberry A mi wczoraj przyszed³ omega, jak on s³odki i ¶licznie pachnie! Ale dzi¶ nie u¿yjê, muszê dorzuciæ sporo proteinek.

Cytat:
Napisane przez karllii Poka¿ wiadomo¶æ
Jakie w³osy s± gdy glutek zaszkodzi? Co siê z nimi dzieje?
Probuje znalezc przyczyne tych cudow na glowie
U mnie po prosto spuszone Ale to jak jest nieodpowiednia pogoda i jak za czêsto u¿ywam nawil¿aczy

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Poka¿ wiadomo¶æ
Czeee¶æ,
Witamy delikatne falki, jak je pielêgnujesz?

No i chyba mam przyczynê mojego wyprostu - jednak henna. Im dalej od hennowania - a hennowa³am ponad 2 miesi±ce temu - tym bardziej same siê w³osiêta faluj±. Bêdê teraz hennê k³a¶æ tylko na odrost, a na d³ugo¶æ ze 2 razy w roku, ¿eby od¶wie¿yæ kolorek. I tak siê ju¿ w¿ar³ na sta³e widzê

Wyjê³am z zapasów od¿ywkê gliss kur ultimate volume, potrzebujê czego¶ mocno proteinowego dla skrêtu, najlepiej keratynowego, ciekawe, czy siê sprawdzi, wzbogacê od razu kapk± oleju
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...objetosci.html

Sk³ad: Pogrubione proteinki, podkre¶lony nawil¿acz.
Aqua, Cetearyl Alcohol, Hydrolyzed Collagen, Panthenol, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Isopropyl Myristate, Behenoyl PG-Trimonium Chloride, Citric Acid, VP/VA Copolymer, Phenoxyethanol, Behentrimonium Chloride, Sodium Methylparaben,Hexylene Glycol, Parfum, Polyquaternium-37, Dicaprylyl Carbonate, Hexyl Cinnamal, Amyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate.
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-11, 09:32   #5087
Klaudenc
Moderator

Ja tego gliss kura u¿ywam czasami, fajna od¿ywka - tyle ¿e u mnie lubi rozgumiæ w³osy lubi bo keratyna mnie rozgumia. Wolê jedwab jako proteinê

U¿y³am wczoraj maski ziaji kolor i potem b/s t± z jedwabiem. Efekt bardzo fajny, mam miêkkie w³osy. Teraz widzê sens u¿ywania b/s, bardzo dobra ta od¿ywka. Siostra kupi³a mi w stacjonarnym sklepie ziaji za jak±¶ niewielk± cenê. Jak nie mo¿ecie dostaæ nigdzie ziaji to poszukajcie na necie czy w waszych miastach nie ma, skoro w takiej dziurze jak Bydgoszcz s± 2 i ceny nie s± wysokie
Polubi³am ziajkê, jak mi siê kiedy¶ te zapasy skoñcz± to bêdê online zamawiaæ.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-04-11 o 09:36
Stary 2015-04-11, 12:07   #5088
SceneQueene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 547

Hehe, odk±d siê przeprowadzi³am do Bydgoszczy, kocham to miasto- dziur± to by³o moje poprzednie

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy?
FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-11, 12:11   #5089
solaola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 428

Cytat:
Napisane przez karllii Poka¿ wiadomo¶æ
Tak jak Klaudenc - przecie¿ one nie s± z³e. :P
Kurde to ta moja i siostry masakra na glowie faktycznie s± koszmarne. A¿ spróbuje znale¼æ swoje zdjecie z tych lat
A i ja bym nie my³a, nie op³aca³oby mi siê to[COLOR=Silver]
Cytat:
Napisane przez vidia9 Poka¿ wiadomo¶æ

Przejrza³am kilka ostatnich stron i nie widzê Twoich aktualnych zdjêæ, ale my¶lê ¿e wcze¶niej by³o ca³kiem fajnie Mia³am gorsze w³osy na starcie pielêgnacji bo strasznie mi siê puszy³y i mêczy³am je szczotk± stale
Cytat:
No w³a¶nie ,równie¿ uwa¿am, ¿e nie by³o masakry, w porównaniu do mojego prosto-falowano-lataj±cego sianka, wiecznie prostowanego
Wiecie, je¶li chodzi o to to takie w³osy zrobi³y mi siê z w³osów prostych jak tafla wody, wiêc to by³a masakra dla mnie wtedy, dopóki nie ogarnê³am siê wystarczaj±co ¿eby pojawi³y siê loczki
A moich zdjêæ aktualnych nie ma, bo walczê o przywrócenie nawil¿enia moim dawnym lokom. Jak siê poprawi± to wtedy siê poka¿emy

Blog o ¿yciu w Walii z przymru¿eniem oka:
#23. Cieszê siê ze z³ej pogody i wrzucam moje motywuj±ce linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-11, 12:19   #5090
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 076

Cytat:
Ja tego gliss kura u¿ywam czasami, fajna od¿ywka - tyle ¿e u mnie lubi rozgumiæ w³osy lubi bo keratyna mnie rozgumia. Wolê jedwab jako proteinê

U¿y³am wczoraj maski ziaji kolor i potem b/s t± z jedwabiem. Efekt bardzo fajny, mam miêkkie w³osy. Teraz widzê sens u¿ywania b/s, bardzo dobra ta od¿ywka. Siostra kupi³a mi w stacjonarnym sklepie ziaji za jak±¶ niewielk± cenê. Jak nie mo¿ecie dostaæ nigdzie ziaji to poszukajcie na necie czy w waszych miastach nie ma, skoro w takiej dziurze jak Bydgoszcz s± 2 i ceny nie s± wysokie
Polubi³am ziajkê, jak mi siê kiedy¶ te zapasy skoñcz± to bêdê online zamawiaæ.
Kurczê, szkoda ¿e te ziaje takie parafinowo-silikonowe, bo mnie obci±¿y³yby pewnie.

Ale¿ mamy ró¿nie, ja akurat jedwabiu nie trawiê, za to keratynka jest super

Trzymajcie kciuki, bêdê dzi¶ ugniataæ, mam grilla i pragnê fajnych w³osów Mo¿e pojawi siê jaki¶ skrêt
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-11, 15:20   #5091
judis
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 227

Dziewczyny Kochane!
macie mo¿e jakie¶ pomys³y, co zrobiæ z moimi w³osami ;(
zwykle ¶cinam do¶æ krótko, bo im d³u¿sze tym mniej siê krêc±, szczególnie ty³! nienawidzê tego nierównego skrêtu, przód mocniej, ty³ mniej i tworzy siê g³upie gniazdo...
ja ju¿ nie wiem jak ¶cinaæ te w³osy
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (41,5 KB, 40 za³adowañ)
judis jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-11, 16:29   #5092
Gjanduja
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 45

Cytat:

No i chyba mam przyczynê mojego wyprostu - jednak henna. Im dalej od hennowania - a hennowa³am ponad 2 miesi±ce temu - tym bardziej same siê w³osiêta faluj±. Bêdê teraz hennê k³a¶æ tylko na odrost, a na d³ugo¶æ ze 2 razy w roku, ¿eby od¶wie¿yæ kolorek. I tak siê ju¿ w¿ar³ na sta³e widzê
myszka w³a¶nie pyta³am na w±tku o hennowaniu krêconych, czy siê nie prostuj±. Zastanawiam siê w³a¶nie co wolê czy ¿eby siê bardziej krêci³y czy mieæ fajniejszy kolor ni¿ nijaki ciemny blond
A jak czêsto do tej pory hennowa³a¶?
Gjanduja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-11, 17:18   #5093
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Kurczê, szkoda ¿e te ziaje takie parafinowo-silikonowe, bo mnie obci±¿y³yby pewnie.

Ale¿ mamy ró¿nie, ja akurat jedwabiu nie trawiê, za to keratynka jest super

Trzymajcie kciuki, bêdê dzi¶ ugniataæ, mam grilla i pragnê fajnych w³osów Mo¿e pojawi siê jaki¶ skrêt
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ie-jedwab.html
ja mam t±, nie ma parafiny. Bardzo fajna jest, nawet jako do sp³ukiwania
Stary 2015-04-11, 17:32   #5094
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 448

Cytat:
Napisane przez Flower23 Poka¿ wiadomo¶æ
Stara wersja? Jak je rozró¿nic?
Nie ma napisanego na opakowaniu "nowa wersja" "nowa receptura" jako¶ tak ;P na pewno rozpoznasz.
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ie-jedwab.html
ja mam t±, nie ma parafiny. Bardzo fajna jest, nawet jako do sp³ukiwania
Mmhm mhmmm lubiê j± te¿ :P

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-11, 18:23   #5095
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

Zrobilam dzis po raz pierwszy zel z siemienia. Nie wiem co zrobilam zle, ale wyszlo mi go bardzo malo

Czy po plukance z siemienia nakladacie jeszcze sklepowy zel?

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2015-04-11 o 18:29
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-04-11, 19:03   #5096
SceneQueene
Zakorzenienie

Najnowszy Jantar ma w prawym górnym rogu napisane oryginalna receptura. Wcze¶niejsze chyba tego nie mia³y :P

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-04-11, 19:48   #5097
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Zrobilam dzis po raz pierwszy zel z siemienia. Nie wiem co zrobilam zle, ale wyszlo mi go bardzo malo

Czy po plukance z siemienia nakladacie jeszcze sklepowy zel?
A mi znowu sitko nie chce oddzieliæ -_-

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-04-11, 20:18   #5098
SceneQueene
Zakorzenienie

Nic mi nie mów... Raz próbowa³am chyba przez pó³ godziny, w koñcu i tak skoñczy³am z czê¶ci± ziarenek na g³owie

OkiemJulii
FB
Insta
Stary 2015-04-11, 21:27   #5099
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Poka¿ wiadomo¶æ
Nic mi nie mów... Raz próbowa³am chyba przez pó³ godziny, w koñcu i tak skoñczy³am z czê¶ci± ziarenek na g³owie
To ja ju¿ nie wiem jak to dobrze i szybko rozdzieliæ :P

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2015-04-11, 21:49   #5100
SceneQueene
Zakorzenienie

Dziobaæ po jednym

OkiemJulii
FB
Insta
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.