Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-12, 11:51   #2581
irenka78
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9

Witam się w 38 tc

Crumble

Dziewczyny chciałabym aby mnie już po malutku brało, a tu ostatni jakaś cisza, mała jakaś spokojna, czkawek mniej, w ogóle słabiej je czuję no i przepowiadacze jakieś rzadsze, normalnie 2 dziennie albo i nie ...

nadzieja piękna ta Twoja opalenizna posmaruj ta pianką na oparzenia, powinno złagodzić ból.
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 11:54   #2582
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Witam się w 38 tc

Crumble

Dziewczyny chciałabym aby mnie już po malutku brało, a tu ostatni jakaś cisza, mała jakaś spokojna, czkawek mniej, w ogóle słabiej je czuję no i przepowiadacze jakieś rzadsze, normalnie 2 dziennie albo i nie ...

nadzieja piękna ta Twoja opalenizna posmaruj ta pianką na oparzenia, powinno złagodzić ból.
Podobno dziecię wycisza się i uspokaja tuż przed porodem, także tego.
Stary 2015-04-12, 12:05   #2583
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Mimi trzeba było zapukac do kibla i grzecznie malolate wyprosic

Dzień dobry, ja również witam się z łóżka. U mnie wczoraj w nocy kilka tylko przepowiadaczy i nawet w sumie dobrze się czuje po tym wczorajszym sprzątaniu.
Facjata tez jakby bledsza... Będę żyć
Ty się śmiejesz.. Wiesz jaki ten sen był realny? A jeszcze wczesniej sniło mi się, że TŻ z matką naszego znajomego. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie miała ona ok 60 lat... To chyba wina mojej chcicy... Takie mam ostatnio chęci , ale cięzko z wykonaniem. Tęsknie do tych czasów przedciążowych i nie moge doczekać się wakacji kiedy już będę po połogu W ogóle to codziennie mi się śni a jak przyjdzie co do czego to jest ryk, że mnie boli i jak ja urodze skoro to mnie boli , a gdzie tam to wyjścia dzieciaka

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Witam się w 38 tc

Crumble

Gratulacje za kolejny tydzień

Emilka - skoro dziecko się wycisza przed porodem to mnie czekają jeszcze dłuugie tygodnie w ciązy

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 12:06   #2584
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Emilka - skoro dziecko się wycisza przed porodem to mnie czekają jeszcze dłuugie tygodnie w ciązy
No właśnie mnie chyba też. Chociaż czasem ma spokojniejsze dni, ale potem następnego nadrabia.
Stary 2015-04-12, 12:21   #2585
moniisia90
Wtajemniczenie

irenka - gratuluję donoszonej ciąży

też słyszałam, że przed samym porodem dziecko się wycisza, ale to chyba nie reguła... jak wszystko w ciąży.
ja jestem na etapie, że ruchy coraz bardziej mnie bolą, tak jakbym była już cała obolała od środa... i koleżanki które rodziły, przynajmniej na tydzień porodem mówiły, że regularnie jeszcze czuły ruchy, potem to juz nie wiem, ale się dowiem

Lenka czkawki dostała... a mi się nic nie chce ale w sumie - skoro każdy ruch powoduje ból to po co mam sie ruszać?? a tż nie rozumie i marudzi, że od dawna nic w domu nie zrobione
niech się cieszy, że ma co jeść codziennie i jest na czym jeść
chociaż nie powiem, zakupy przeważnie zamawiam do domu, regularnie chodzę tylko po bułki, mięsko i warzywka
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 12:26   #2586
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Dzień dobry Melduję się jeszcze z łóżka, dobrze mi tu i chyba prędko nie wyjdę :P

Dziewczyny czy wam zmieniło się pH w ciąży? Nie wiem jak to ująć, ale w pierwszych miesiącach zmienił mi się zapach ciała, prawdę mówiąc czułam taki kwaśny smród, zwłaszcza po nocy, piżamy, pościel, masakara... Później wszystko wróciło do normy, a teraz znowu ta kwasielica ;/ Z normalnych ubrań tego nie czuję, tylko właśnie z tych w których śpię i z pościeli ;/

dorka
może dzidzia uciska jelita?
Niestety nie pomogę bo ja tak nie mam, nie wiem od czego to może być
Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Dorka ja myślę że to nasze maleństwa (już przecież nie takie małe). Mnie też tak dziwnie brzuch boli, stawiam na jelita w nocy to wstałam tak mnie kłuło że zgięta w pół podreptałam do łazienki, teraz to samo. I sama nie wiem czego mam się spodziewać czy jakiejś biegunki czy raczej kolki, wzięłam nospę i leżę.
Lolus, Jagodowa też obstawiam małą bo jak siedzę w jednej pozycji tak wychylona po przodu i się nie ruszam to mnie nie boli- czasem ukłuje, ale jak leżę to jest apogeum- normalnie nogą nie mogę ruszyć bo jęczę i podskakuję z bólu. W nocy to nawet męża budziłam by mi pomógł wstać bo przez ten ból nie byłam wstanie obstawiałam też jakieś zaparcia albo co ale dziś tez już byłam w toalecie i w trakcie właśnie strasznie mnie bolało... sorki że tak to Wam opisuję ale nawet maltretowanie mojego pęcherza przez córkę jest wiele przyjemniejsze
Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość

witam się w 37 tygodniu
mała Lenka uczciła ten dzień cudownym smyraniem rączka koło pępka czym obudziła tatę, do którego byłam przytulona

mieliśmy w planie iść dziś na cudowny wiosenny spacer ze względu na wczorajszą pogodę ale dziś tak strasznie wieje, że nie wiem czy chce iść...

poza tym u mnie nic nowego, coraz bardziej dokucza mi ból w okolicach krocza i nad spojeniem łonowym przez co straciłam znów ochotę na igraszki bo nie mogę się normalnie ruszać, żeby nie bolało... a już było tak fajnie

Crumble - powodzenia, dziś musi się udać!

co do kosmetyków ja kupiłam żel 2w1 i oliwkę z Hipp'a, krem na odparzenia mam z Babydream (teraz w promocji za 5 zł) a filtr z Ziajki, wszystko niby od 1 dż, mam nadzieję, że nic dzidzi nie uczuli...

w kosmetykach babydream wkurza mnie tylko to że WSZYSTKO jest po niemiecku, a ja niemieckiego ni w ząb, jakbym kupiła wszystko z Babydream to przed każdym użyciem musiałabym czytać etykietkę z tyłu żeby nie pomylić tubek
Jak mnie boli okolice krocza to właśnie mąż masuję dostaje oliwkę i ładnie mnie tam rozmasowuje po czym nabieram ochoty na ale niestety przyjemność trwa nie długo bo jak wstaje siusiu po to z powrotem boli :/
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 12:29   #2587
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość

Jak mnie boli okolice krocza to właśnie mąż masuję dostaje oliwkę i ładnie mnie tam rozmasowuje po czym nabieram ochoty na ale niestety przyjemność trwa nie długo bo jak wstaje siusiu po to z powrotem boli :/
dobre może wypróbuje
Stary 2015-04-12, 12:51   #2588
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Podobno dziecię wycisza się i uspokaja tuż przed porodem, także tego.
Nawet n ie strasz. ..
Stary 2015-04-12, 12:57   #2589
loluska
Zakorzenienie

Irenka
, my dzis mamy ostatnio dzień 37 tygodnia, jutro też zaczynamy 38

Ja w ostatnich dniach też się znacznie lepiej czuje niż np tydzień temu. Żebra i plecy tak nie bolą, brzuch sie uspokoił, no zobaczymy

Crumble
czekamy na Twojego Michasia

Hania i Iluzja
Może w wolnej chwili dodałybyście opis porodu, tak jak dziewczyny na innych wątkach?

Polećcie mi jakiś film na dziś Pogoda i u nas nie rozpieszcza, więc spędze pewnie dzień na kanapie. W Kościele juz byłam, babuszke odwiedziłam teraz kiszenie

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie

Edytowane przez loluska
Czas edycji: 2015-04-12 o 13:02
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 13:13   #2590
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
dobre może wypróbuje
No-polecam c0 prawda ból zmienia się na przyjemność tylko na chwilę warto
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 13:15   #2591
Nadzieja87
Zakorzenienie

Irenka za kolejny tydzień

Opaleniznę smaruje bephantenem bo nic innego nie mam.
Trochę martwią mnie te nogi, bo chwilami to czerwone robi się jakby fioletowe :/

Mimi wiem jak to jest, też się obudziłam przestraszona, bo śniło mi się ze tż przez okno wyskoczył
Stary 2015-04-12, 14:22   #2592
ruskaa
Wtajemniczenie

U mnie cały czas remontowo.. kurzy się niezmiernie i czuję się cały czas 'brudna' ... staram się spędzać całe dnie poza domem żeby nie wdychać.. bo wczoraj jak zaczęli malować to oddychać się nie dało, nawet psy się dusiły :/

Wczoraj pojechaliśmy do saturna i i małż mi kupił laptopa
Dzisiaj jedziemy na jakeś zakupy odzieżowe coby sobie jakieś spodnie małż kupił jaa może coś kupię jak mi wpadnie w oko, tylko nie lubię jak nie mogę przymierzyć

Crumble trzymam i zazdroszczę, że to już
bo u mnie cisza żadnych przepowiadaczy itp... ja chcę urodzić do 18 maja kurna ! byleby się nie przeterminować całe noce przesypiam ładnie, wstaję kilka razy na siku ale na śpiąco idę do łazienki i od razu zasypiam

za kolejne tygodnie, wizyty i donoszone ciąże

no i nie pamiętam co miałam pisać...
Miłej niedzieli

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 14:30   #2593
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ruskaa na bogato widzę
Do 18 mają masz jeszcze trochę ponad miesiąc czasu wiec spoko, jeszcze się zdążysz przepowiadaczami nacieszyć, słowo
Ja aktualnie ciesze się, że uspokoiły się do kilku w ciągu dnia, bo te nocki gdzie skurcze atakowały przez bite 2-3 h nie należały do najprzyjemniejszych -.-
Stary 2015-04-12, 14:39   #2594
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Tien sto lat, sto lat niech żyje żyje nam
<da jakiś dobry deserek z owocami >
88d06fa98efb99af8765e898a84b114b.jpg
Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
radami innych nie trzeba będzie się przejmować ja już słyszałam kilka razy od swojej teściowej że dziecko trzeba przepajać nie wiem czemu tak się tego uczepiła, jakby to było najważniejsze na świecie. Że sama pierś nie wystarczy i żeby przepajać, pamiętać o tym. I też kiwam głową, a i tak zrobię po swojemu.
i że kota może będziemy musieli gdzieś oddać, bo zwierzaki często bywają zazdrosne, a nawet jak nie oddać to przeganiać od dziecka żeby nie miał styczności, bo może krzywdę zrobić
pierwszym pytaniem mojej mamy jak wróciliśmy do domu było "czy przepajam"

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Tego to jeszcze nie słyszałam żeby dziecko przepajać
serio? no to szok mi każdy kazał
Cytat:
Jak czytam niektóre rady waszych teściowych czy znajomych to ręce mi opadają Na temat noszenia, tulenia tez już chyba pisałam. Położna na SR mówiła że dzieci powinny być noszone, tulone, kołysane bo lepiej się rozwijają. W ciągu 9 miesięcy kołyszą się cały czas w brzuszku, głaskamy, mówimy do nich, a potem co? Tylko przebrać, nakarmić i niech samo zasypia? Wiadomo wszystko z umiarem, ale ja tam swoją małą na pewno będę rozpieszczać tuleniem

Ja tam fotelika jeszcze nie mam i prawdę mówiąc nawet się nie rozglądałam jeszcze W pierwszych tygodniach, miesiącach wystarczy przecież nosidełko więc uważam że na to mam jeszcze czas
mądrze mówią ja synka duuużo nosiłam, tuliłam, używałam chusty, spał z nami i nie uważam bym zrobiła komukolwiek tym krzywdę

a co do tego nosidełka to pewnie masz na myśli fotelik ten sam o którym dziewczyny piszą, ja nie wiem kto w ogóle wpadł na to, by nazywać to nosidełkiem
Cytat:
Ruskaa na bogato widzę
Do 18 mają masz jeszcze trochę ponad miesiąc czasu wiec spoko, jeszcze się zdążysz przepowiadaczami nacieszyć, słowo
Ja aktualnie ciesze się, że uspokoiły się do kilku w ciągu dnia, bo te nocki gdzie skurcze atakowały przez bite 2-3 h nie należały do najprzyjemniejszych -.-
nie obiecuj bo może to być obietnica bez pokrycia ja nie miałam żadnych przepowiadaczy w pierwszej ciąży

Dzięki mamuśki za życzenia
Stawiam tort tort-z-owocami-likely-pl-fc26a1a8.jpg

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 14:39   #2595
olimpia2009
Zadomowienie

Witam
tez jestem ciekawa co tam u crumble kurde nie dawno zesmy testy robily a to juz rodzic czas

u nas nieciekawie Olimpia z czwartku na piatek dostala grypy zoladkowe....cala noc mi wymiotywala...potem w piatek tylko spala caly dzien z przerwa na picie i siku....o 6 popoludniu ja umylam sama nie miala sily i poszla spac.....wczoraj juz lepiej ale apetyt wraca jej dopiero dzis......teraz TZ meczy sie z ta sama choroba......mam nadzieje ze mnie ominie.......

a co do ciazy to twardnienia brzucha...skurczy brak....ale to dobrze....niech mlody jeszcze tam siedzi......ale ja obstawiam pierwszy weekend maja...

Zobczymy co powie mi lekarz we wtorek
Stary 2015-04-12, 14:44   #2596
TienShan
Zakorzenienie

Aaa no i wielkie, ogromne dla Crumble

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 14:57   #2597
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ruskaa na bogato widzę
wiesz ja nie narzekam został mi miesiąc jeszcze ale bardzo bym chciała gdzieś na początku maja urodzić albo właśnie do tego 18go
aale jak tu słyszę, że praktycznie u każdej już coś powoli się dzieję to aż mnie zazdrość zżera obym się nie przeterminowała
Na razie synek rączkami majstruje przy bożenie a nóżki u góry to latają tak, że aż boli

Aa jak zacznę chodzić to gdzieś po 30 min chodzenia np po sklepach to łapie mnie jakby kolka? takie kłucie z prawej strony brzucha, że aż ciężko iść, ciekawe co to

czekam na małża bo ma być za chwilę i jedziemy może na pizze go wyciągnę bo za mną chodzi

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:04   #2598
capriola_87
Zakorzenienie

Czeeeeeeść

Dorwałam się na chwilę do neta W szpitalu spoko, tragedii nie ma, rodzice i tesciowie donoszą obiadki, koleżanki mnie odwiedzają więc jest ok. Na kilka dni przenieśli mnie na przedporodowy i mimo, że dużo lepsze warunki niż na "patolach", to 3 noce miałam z głowy jak się nasluchałam wrzasków z porodówki za ścianą... naprawdę dziewczyny, to było straszne Moja Ulka dalej nie obrócona więc modlę się żeby się już nie obróciła, bo mój stan psychiczny nie pozwala na sn

Mój gin jest cudowny i kochany i bardzo dobrze się mną opiekuje tu więc jestem trochę spokojniejsza, ale w piątek robił mi usg i przepływy znów się pogorszyły Do tego wód mam coraz mniej i powiedział że nie jest z mną taka łatwa sprawa i muszą mnie monitorować ciągle. Na razie zwiększył dawkę zastrzyków i zobaczymy. Co prawda powiedział, że w piątek jak zacznę 38 tc to już mogłabym rodzić, ale muszą się naradzić z ordynatorem jeszcze i podjąć decyzję. Póki co weekend spokojny, mój lekarz ma dyżur we wtorek to mi zrobi jeszcze usg i mam nadzieję, że coś postanowią...

Streści mi ktoś co się działo? nie mam szans nadrobić

Urodziła któraś?
Stary 2015-04-12, 15:15   #2599
scotasia
Wtajemniczenie

Hej
Crumble kciuki!!!
Capriola a ile malutka już waży?
Wczoraj mąż mi opowiadał o swojej znajomej, identyczną sytuację mieli, rozwiązali jej ciążę miesiąc przed terminem, bo mała nie rosła. Ważyła 2 kg. A teraz taka rezolutna, śmiała 6latka

Poszalałam dziś trochę w kuchni i teraz leżę Upiekłam ciasto drożdzowe z brzoskwiniami, częstuję Chłopaki pojechali na męską wyprawę, a ja odpoczywam.

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:23   #2600
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej
Crumble kciuki!!!
Capriola a ile malutka już waży?
Wczoraj mąż mi opowiadał o swojej znajomej, identyczną sytuację mieli, rozwiązali jej ciążę miesiąc przed terminem, bo mała nie rosła. Ważyła 2 kg. A teraz taka rezolutna, śmiała 6latka

Poszalałam dziś trochę w kuchni i teraz leżę Upiekłam ciasto drożdzowe z brzoskwiniami, częstuję Chłopaki pojechali na męską wyprawę, a ja odpoczywam.
na tym szpitalnym usg nie podaje konkretnej wagi, tylko przedziały - we wtorek było 2000-2300 g, a w piątek już 2000-2400 więc gin powiedział że rośnie. Jedna z polożnych powiedziala ze mam się nie martwić i że spokojnie do 2,5 dociągnie...
Stary 2015-04-12, 15:28   #2601
scotasia
Wtajemniczenie

Capriola no to superMój synek w drugiej dobie ważył coś ok 2,6kg Teraz pewnie też córcia duża nie będzie.

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:31   #2602
loluska
Zakorzenienie

Capri
Takie słuchanie jest najgorsze ;/ I opowieści i krzyków... Ja dzisiaj przez moment w tv widziałam porody i jak usłyszałam jęki, ciarki mnie przeszły i wyłączyłam. A co dopiero na żywo. Ale musimy być dobrej myśli Trzymam za Ciebie i Ulkę kciuki

Z ważnych informacji to czekamy na wieści od Crumble, od wczoraj ma podawaną oksytocynę i być może jej Michaś pojawi się dziś na świecie

A ja mam dziś takie nerwy że masakra. Brakuje mi Tż, szlak mnie trafia na pewne rzeczy w domu i najchętniej bym się zamroziła na ten cały tydzień.

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:32   #2603
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
na tym szpitalnym usg nie podaje konkretnej wagi, tylko przedziały - we wtorek było 2000-2300 g, a w piątek już 2000-2400 więc gin powiedział że rośnie. Jedna z polożnych powiedziala ze mam się nie martwić i że spokojnie do 2,5 dociągnie...
no to ładnie przybiera
Nie martw się, ważne, że gin ma Cię na oku
Martwiłyśmy się już o Ciebie.

Ciekawe jak tam Crumble?

Ja mam dość po tej osiemnastce. wytrzymałam tylko do 19.
klima mnie doprawiła, mało ataku w nocy nie dostałam, pół nocy leżałam z inhalatorem w ręku.
zaczyna to cholerstwo pylić i będę umierać do września -.-'
Nie wiem jak dam radę bez moich tabletek na alergię.

U mnie dzisiaj ładna pogoda, ale wieje jak cholera.
Byliśmy z TŻ przejść się na targi ogrodnicze, kupiliśmy koszyk wiklinowy i gladiole, będziemy je pod koniec kwietnia sadzić

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:39   #2604
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Capri
Takie słuchanie jest najgorsze ;/ I opowieści i krzyków... Ja dzisiaj przez moment w tv widziałam porody i jak usłyszałam jęki, ciarki mnie przeszły i wyłączyłam. A co dopiero na żywo. Ale musimy być dobrej myśli Trzymam za Ciebie i Ulkę kciuki

Z ważnych informacji to czekamy na wieści od Crumble, od wczoraj ma podawaną oksytocynę i być może jej Michaś pojawi się dziś na świecie
tak, miałam wrażenie że uczestniczę w tych porodach, tyle że bez wizji

noooo to kciuki za Crumble!
Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
no to ładnie przybiera
Nie martw się, ważne, że gin ma Cię na oku
Martwiłyśmy się już o Ciebie.
Stary 2015-04-12, 15:43   #2605
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Irenka

Ja w ostatnich dniach też się znacznie lepiej czuje niż np tydzień temu. Żebra i plecy tak nie bolą, brzuch sie uspokoił, no zobaczymy

Crumble
czekamy na Twojego Michasia

Hania i Iluzja
Może w wolnej chwili dodałybyście opis porodu, tak jak dziewczyny na innych wątkach?

Polećcie mi jakiś film na dziś Pogoda i u nas nie rozpieszcza, więc spędze pewnie dzień na kanapie. W Kościele juz byłam, babuszke odwiedziłam teraz kiszenie
No w sumie mogę ale tutaj na wątku czy w klubie?
Stary 2015-04-12, 15:44   #2606
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
No w sumie mogę ale tutaj na wątku czy w klubie?
W klubie chyba lepiej

Jak się czujecie w ogóle?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:53   #2607
moniisia90
Wtajemniczenie

na wątku, tak żeby każdy mógł przeczytać i można było podlinkować na stronę główną
tak jak na innych wątkach - każda z ciekawością czyta jak to było u innych

Ruska, nie przejmuj się że nic się nie dzieje jeszcze, masz jeszcze sporo czasu ja też nie mam jeszcze przepowiadaczy a termin tydzień przed Tobą?
moja kumpela mnie uspokajała ostatnio bo mówi, że ona jeszcze tydzień przed porodem twarda i zamknięta a w dzień terminu wg OM chlusnęły jej wody i w ciągu doby urodziła
Stary 2015-04-12, 16:13   #2608
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Irenka

za kolejny tydzień

Ja dzis zrezygnowałam z Kościoła bo ostatnio zrobiło mi się słabo i boje sie chodzić. Ciasno w ławce mi juz , a lubie trafić na rozpychających sie sąsiadów. Już dwa razy dostałam z łokcia w brzuch bo mocher musiał zobaczyć jaki nowy płaszcz ma znajoma...

Ostatnio czułam się nadzwyczaj dobrze jak na 9 msc, ale za to dzisiaj o kro pnie.

Cytat:
Mimi wiem jak to jest, też się obudziłam przestraszona, bo śniło mi się ze tż przez okno wyskoczył
o matko....

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
U mnie cały czas remontowo.. kurzy się niezmiernie i czuję się cały czas 'brudna' ... staram się spędzać całe dnie poza domem żeby nie wdychać.. bo wczoraj jak zaczęli malować to oddychać się nie dało, nawet psy się dusiły :/

Wczoraj pojechaliśmy do saturna i i małż mi kupił laptopa
Dzisiaj jedziemy na jakeś zakupy odzieżowe coby sobie jakieś spodnie małż kupił jaa może coś kupię jak mi wpadnie w oko, tylko nie lubię jak nie mogę przymierzyć

Crumble trzymam i zazdroszczę, że to już
bo u mnie cisza żadnych przepowiadaczy itp... ja chcę urodzić do 18 maja kurna ! byleby się nie przeterminować całe noce przesypiam ładnie, wstaję kilka razy na siku ale na śpiąco idę do łazienki i od razu zasypiam

za kolejne tygodnie, wizyty i donoszone ciąże

no i nie pamiętam co miałam pisać...
Miłej niedzieli
jeszcze masz ponad miesiac Chociaż czuję, że jak zaczną rodzić te z początku maja , to te dalsze będą juz miały nerwy

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Załącznik 5958484
pierwszym pytaniem mojej mamy jak wróciliśmy do domu było "czy przepajam"

serio? no to szok mi każdy kazał

mądrze mówią ja synka duuużo nosiłam, tuliłam, używałam chusty, spał z nami i nie uważam bym zrobiła komukolwiek tym krzywdę

a co do tego nosidełka to pewnie masz na myśli fotelik ten sam o którym dziewczyny piszą, ja nie wiem kto w ogóle wpadł na to, by nazywać to nosidełkiem

nie obiecuj bo może to być obietnica bez pokrycia ja nie miałam żadnych przepowiadaczy w pierwszej ciąży

Dzięki mamuśki za życzenia
Stawiam tort Załącznik 5958485
Ja Ci chyba nie życzyłam? Więc wszystkiego najnajnaj

Robię ostateczne zakupy u r_p. Zamówiłam koszule, teraz tetry u niego i parę innych spraw i koniec. Wczoraj moja mama kupiła wnuczce parę śpioszków, pajacyka i body. Myślę, że starczy juz do szpitala. Tylko teraz nie wiem jaki rozmiar spakować...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 16:58   #2609
Nadzieja87
Zakorzenienie

Tien serio? A ja myślałam, ze prędzej czy później każdej z nas bedzie dotyczyć... człowiek całe zycie sie uczy ech

jaki tort

Ech wzięłam i ogarnęłam trochę w sypialni, bo wczoraj nie miałam już sił waczyć z tym kurzem....i teraz sie nudze, TZ znowu na rower pojechał...wkurza mnie to, ale nie zabronie mu przecież pasji...skoro go rajcuje robienie 50-60 km rowerem, to niech jeździ.

wg mnie rozwalił na łopatki...cos tam rozmowa i mówi przecie masz jeszcze 2 miesiące nim urodzisz. "Słucham ile?! czy ty człowieku myślisz, ze ja jak słoń 2 lata bede w ciąży chodzić? Toż ja moge za chwile zacząć rodzić, termin mam za 3 tygodnie!" Sie lekko zdziwił. Dla niego widać czas sie zatrzymał...

Wgl mam chęć ubrać łóżeczko już

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-04-12 o 17:02
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 17:03   #2610
capriola_87
Zakorzenienie

Ja też chce ubrać lozeczko już przyszły ostatnie rzeczy od rp, czekam jeszxze na spiworek i kocyk w tygodnie nianie zamowie i chyba będzie wszystko!

Aha, fure dla Ulki przyjechała parę dni temu czekaliśmy cale 3 dni a już myślałam ze miesac będzie szła i nie.zdążymy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości