|
|
#2581 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 9
Witam się w 38 tc
Crumble ![]() Dziewczyny chciałabym aby mnie już po malutku brało, a tu ostatni jakaś cisza, mała jakaś spokojna, czkawek mniej, w ogóle słabiej je czuję no i przepowiadacze jakieś rzadsze, normalnie 2 dziennie albo i nie ...nadzieja piękna ta Twoja opalenizna posmaruj ta pianką na oparzenia, powinno złagodzić ból.
|
#2582 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to codziennie mi się śni ![]() Cytat:
![]() Emilka - skoro dziecko się wycisza przed porodem to mnie czekają jeszcze dłuugie tygodnie w ciązy
|
|
|
#2584 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
irenka - gratuluję donoszonej ciąży
też słyszałam, że przed samym porodem dziecko się wycisza, ale to chyba nie reguła... jak wszystko w ciąży. ja jestem na etapie, że ruchy coraz bardziej mnie bolą, tak jakbym była już cała obolała od środa... i koleżanki które rodziły, przynajmniej na tydzień porodem mówiły, że regularnie jeszcze czuły ruchy, potem to juz nie wiem, ale się dowiem ![]() Lenka czkawki dostała... a mi się nic nie chce ale w sumie - skoro każdy ruch powoduje ból to po co mam sie ruszać?? a tż nie rozumie i marudzi, że od dawna nic w domu nie zrobione niech się cieszy, że ma co jeść codziennie i jest na czym jeść ![]() chociaż nie powiem, zakupy przeważnie zamawiam do domu, regularnie chodzę tylko po bułki, mięsko i warzywka
|
#2586 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dostaje oliwkę i ładnie mnie tam rozmasowuje po czym nabieram ochoty na
|
|
|
#2587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może wypróbuje
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet n ie strasz. ..
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Irenka
, my dzis mamy ostatnio dzień 37 tygodnia, jutro też zaczynamy 38 ![]() Ja w ostatnich dniach też się znacznie lepiej czuje niż np tydzień temu. Żebra i plecy tak nie bolą, brzuch sie uspokoił, no zobaczymy Crumble czekamy na Twojego Michasia ![]() Hania i Iluzja Może w wolnej chwili dodałybyście opis porodu, tak jak dziewczyny na innych wątkach? ![]() Polećcie mi jakiś film na dziś Pogoda i u nas nie rozpieszcza, więc spędze pewnie dzień na kanapie. W Kościele juz byłam, babuszke odwiedziłam teraz kiszenie
Edytowane przez loluska Czas edycji: 2015-04-12 o 13:02 |
|
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
No-polecam
c0 prawda ból zmienia się na przyjemność tylko na chwilę warto
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Irenka
za kolejny tydzień ![]() Opaleniznę smaruje bephantenem bo nic innego nie mam. Trochę martwią mnie te nogi, bo chwilami to czerwone robi się jakby fioletowe :/ Mimi wiem jak to jest, też się obudziłam przestraszona, bo śniło mi się ze tż przez okno wyskoczył
|
#2592 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie cały czas remontowo.. kurzy się niezmiernie i czuję się cały czas 'brudna' ... staram się spędzać całe dnie poza domem żeby nie wdychać.. bo wczoraj jak zaczęli malować to oddychać się nie dało, nawet psy się dusiły :/
Wczoraj pojechaliśmy do saturna i i małż mi kupił laptopa Dzisiaj jedziemy na jakeś zakupy odzieżowe coby sobie jakieś spodnie małż kupił jaa może coś kupię jak mi wpadnie w oko, tylko nie lubię jak nie mogę przymierzyć ![]() Crumble trzymam i zazdroszczę, że to już bo u mnie cisza całe noce przesypiam ładnie, wstaję kilka razy na siku ale na śpiąco idę do łazienki i od razu zasypiam ![]() za kolejne tygodnie, wizyty i donoszone ciąże ![]() no i nie pamiętam co miałam pisać... Miłej niedzieli
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Ruskaa na bogato widzę
![]() Do 18 mają masz jeszcze trochę ponad miesiąc czasu wiec spoko, jeszcze się zdążysz przepowiadaczami nacieszyć, słowo Ja aktualnie ciesze się, że uspokoiły się do kilku w ciągu dnia, bo te nocki gdzie skurcze atakowały przez bite 2-3 h nie należały do najprzyjemniejszych -.-
|
#2594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
serio? no to szok mi każdy kazał ![]() Cytat:
ja synka duuużo nosiłam, tuliłam, używałam chusty, spał z nami i nie uważam bym zrobiła komukolwiek tym krzywdę a co do tego nosidełka to pewnie masz na myśli fotelik ten sam o którym dziewczyny piszą, ja nie wiem kto w ogóle wpadł na to, by nazywać to nosidełkiem ![]() ![]() Cytat:
ja nie miałam żadnych przepowiadaczy w pierwszej ciąży ![]() Dzięki mamuśki za życzenia Stawiam tort tort-z-owocami-likely-pl-fc26a1a8.jpg
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
Witam
tez jestem ciekawa co tam u crumble kurde nie dawno zesmy testy robily a to juz rodzic czas u nas nieciekawie Olimpia z czwartku na piatek dostala grypy zoladkowe....cala noc mi wymiotywala...potem w piatek tylko spala caly dzien z przerwa na picie i siku....o 6 popoludniu ja umylam sama nie miala sily i poszla spac.....wczoraj juz lepiej ale apetyt wraca jej dopiero dzis......teraz TZ meczy sie z ta sama choroba......mam nadzieje ze mnie ominie....... a co do ciazy to twardnienia brzucha...skurczy brak....ale to dobrze....niech mlody jeszcze tam siedzi......ale ja obstawiam pierwszy weekend maja... Zobczymy co powie mi lekarz we wtorek
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa no i wielkie, ogromne
dla Crumble
|
#2597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
został mi miesiąc jeszcze ale bardzo bym chciała gdzieś na początku maja urodzić albo właśnie do tego 18go ![]() aale jak tu słyszę, że praktycznie u każdej już coś powoli się dzieję to aż mnie zazdrość zżera obym się nie przeterminowała Na razie synek rączkami majstruje przy bożenie a nóżki u góry to latają tak, że aż boli ![]() Aa jak zacznę chodzić to gdzieś po 30 min chodzenia np po sklepach to łapie mnie jakby kolka? takie kłucie z prawej strony brzucha, że aż ciężko iść, ciekawe co to ![]() czekam na małża bo ma być za chwilę i jedziemy może na pizze go wyciągnę bo za mną chodzi
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeeeeść
![]() Dorwałam się na chwilę do neta W szpitalu spoko, tragedii nie ma, rodzice i tesciowie donoszą obiadki, koleżanki mnie odwiedzają więc jest ok. Na kilka dni przenieśli mnie na przedporodowy i mimo, że dużo lepsze warunki niż na "patolach", to 3 noce miałam z głowy jak się nasluchałam wrzasków z porodówki za ścianą... naprawdę dziewczyny, to było straszne ![]() Mój gin jest cudowny i kochany i bardzo dobrze się mną opiekuje tu więc jestem trochę spokojniejsza, ale w piątek robił mi usg i przepływy znów się pogorszyły Do tego wód mam coraz mniej i powiedział że nie jest z mną taka łatwa sprawa i muszą mnie monitorować ciągle. Na razie zwiększył dawkę zastrzyków i zobaczymy. Co prawda powiedział, że w piątek jak zacznę 38 tc to już mogłabym rodzić, ale muszą się naradzić z ordynatorem jeszcze i podjąć decyzję. Póki co weekend spokojny, mój lekarz ma dyżur we wtorek to mi zrobi jeszcze usg i mam nadzieję, że coś postanowią...Streści mi ktoś co się działo? nie mam szans nadrobić![]() Urodziła któraś?
|
#2599 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Crumble kciuki!!! ![]() Capriola a ile malutka już waży? Wczoraj mąż mi opowiadał o swojej znajomej, identyczną sytuację mieli, rozwiązali jej ciążę miesiąc przed terminem, bo mała nie rosła. Ważyła 2 kg. A teraz taka rezolutna, śmiała 6latka ![]() Poszalałam dziś trochę w kuchni i teraz leżę Upiekłam ciasto drożdzowe z brzoskwiniami, częstuję Chłopaki pojechali na męską wyprawę, a ja odpoczywam.
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
Capriola no to super
Mój synek w drugiej dobie ważył coś ok 2,6kg Teraz pewnie też córcia duża nie będzie.
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Capri
Takie słuchanie jest najgorsze ;/ I opowieści i krzyków... Ja dzisiaj przez moment w tv widziałam porody i jak usłyszałam jęki, ciarki mnie przeszły i wyłączyłam. A co dopiero na żywo. Ale musimy być dobrej myśli Trzymam za Ciebie i Ulkę kciuki Z ważnych informacji to czekamy na wieści od Crumble, od wczoraj ma podawaną oksytocynę i być może jej Michaś pojawi się dziś na świecie A ja mam dziś takie nerwy że masakra. Brakuje mi Tż, szlak mnie trafia na pewne rzeczy w domu i najchętniej bym się zamroziła na ten cały tydzień.
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się, ważne, że gin ma Cię na oku ![]() Martwiłyśmy się już o Ciebie. ![]() Ciekawe jak tam Crumble? Ja mam dość po tej osiemnastce. wytrzymałam tylko do 19. klima mnie doprawiła, mało ataku w nocy nie dostałam, pół nocy leżałam z inhalatorem w ręku. ![]() zaczyna to cholerstwo pylić i będę umierać do września -.-' Nie wiem jak dam radę bez moich tabletek na alergię. U mnie dzisiaj ładna pogoda, ale wieje jak cholera. ![]() Byliśmy z TŻ przejść się na targi ogrodnicze, kupiliśmy koszyk wiklinowy i gladiole, będziemy je pod koniec kwietnia sadzić
|
|
#2604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noooo to kciuki za Crumble! ![]() Cytat:
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tutaj na wątku czy w klubie?
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
W klubie chyba lepiej
Jak się czujecie w ogóle?
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
na wątku, tak żeby każdy mógł przeczytać i można było podlinkować na stronę główną
![]() tak jak na innych wątkach - każda z ciekawością czyta jak to było u innych ![]() Ruska, nie przejmuj się że nic się nie dzieje jeszcze, masz jeszcze sporo czasu ja też nie mam jeszcze przepowiadaczy a termin tydzień przed Tobą? ![]() moja kumpela mnie uspokajała ostatnio bo mówi, że ona jeszcze tydzień przed porodem twarda i zamknięta a w dzień terminu wg OM chlusnęły jej wody i w ciągu doby urodziła
|
#2608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kolejny tydzień ![]() Ja dzis zrezygnowałam z Kościoła bo ostatnio zrobiło mi się słabo i boje sie chodzić. Ciasno w ławce mi juz , a lubie trafić na rozpychających sie sąsiadów. Już dwa razy dostałam z łokcia w brzuch bo mocher musiał zobaczyć jaki nowy płaszcz ma znajoma... Ostatnio czułam się nadzwyczaj dobrze jak na 9 msc, ale za to dzisiaj o kro pnie. Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze masz ponad miesiac Chociaż czuję, że jak zaczną rodzić te z początku maja , to te dalsze będą juz miały nerwy ![]() Cytat:
![]() Robię ostateczne zakupy u r_p. Zamówiłam koszule, teraz tetry u niego i parę innych spraw i koniec. Wczoraj moja mama kupiła wnuczce parę śpioszków, pajacyka i body. Myślę, że starczy juz do szpitala. Tylko teraz nie wiem jaki rozmiar spakować...
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Tien serio?
A ja myślałam, ze prędzej czy później każdej z nas bedzie dotyczyć... człowiek całe zycie sie uczy ech jaki tort Ech wzięłam i ogarnęłam trochę w sypialni, bo wczoraj nie miałam już sił waczyć z tym kurzem....i teraz sie nudze, TZ znowu na rower pojechał...wkurza mnie to, ale nie zabronie mu przecież pasji...skoro go rajcuje robienie 50-60 km rowerem, to niech jeździ. wg mnie rozwalił na łopatki...cos tam rozmowa i mówi przecie masz jeszcze 2 miesiące nim urodzisz. "Słucham ile?! czy ty człowieku myślisz, ze ja jak słoń 2 lata bede w ciąży chodzić? Toż ja moge za chwile zacząć rodzić, termin mam za 3 tygodnie!" Sie lekko zdziwił. Dla niego widać czas sie zatrzymał... Wgl mam chęć ubrać łóżeczko już
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-04-12 o 17:02 |
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chce ubrać lozeczko już
![]() Aha, fure dla Ulki przyjechała parę dni temu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

...
posmaruj ta pianką na oparzenia, powinno złagodzić ból.

W ogóle to codziennie mi się śni 

sto lat, sto lat niech żyje żyje nam
>
nie wiem czemu tak się tego uczepiła, jakby to było najważniejsze na świecie. Że sama pierś nie wystarczy i żeby przepajać, pamiętać o tym. I też kiwam głową, a i tak zrobię po swojemu. 
naprawdę dziewczyny, to było straszne