Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-12, 10:52   #1261
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!

Justi tez mam niby duza sypialnie,ale duze lozko,komody no i szafki nocne i juz malo co wejdzie :/
U mnie dzisiaj sie zbieraja jakies chmury pewnie bedzie padac
Stary 2015-04-12, 12:31   #1262
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Kika, co do zębów mi ostatnio przytrafiło się coś strasznego. Ulamala mi się gorna jedynka przy samym dziasle. Przeryczalam całe przedpołudnie dzwoniac po dentystach i szukając kogoś kto mi to zrobi na juz. W końcu się udało, ale ze jestem w ciąży mam tymczasowy zabek na wkret, jak urodze to rtg i wówczas jakąś koronę porcelanowa mi zaloza. Teraz mam uważać jak gryze bo może wytrzymać kilka dni a może i kilka lat wg dentysty... Nikomu nie życzę takiej "przygody".
o matko, straszne z tym zębem i to jeszcze z przodu dobrze, że tak szybko ci wstawili

Cytat:
Gabi, sluszna uwaga. Mój TZ przywiózł mi całą siate rajstop bo nie wiedział które to legginsy

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość

Zreszta jak mam teraz insuline to nie wiem jak bedzie dalej z porodem, bo sn chyba odpada przy cukrzycy ?
No i prawdopodobnie bede musiala rodzic w innym szpitalu niz chcialam z uwagi na to....
jak leżałam w szpitalu to na łóżku obok leżała dziewczyna z cukrzycą i mówili, ze to nie jest wskazanie co CC jedynie taką ciąże sie zazwyczaj wcześniej wywołuje, ona była w 38tc i jej już bardzo cukry skakały więc ją wzieli na wywołanie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość

Jakie plany na dziś? U nas tż poszedł do lasu z psem, ciekawe kto kogo zgubi ja się wyleguje, potem obiadek i jedziemy do mojego 3 mies chrześniaka brat ma urodziny. Myślałam,że będzie cieplutko jak wczoraj to pospaceruje z małym ale chyba nic z tego
ja leżę jak zwykle
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 13:02   #1263
masija
Zakorzenienie

Cos a może tylko ze tutaj dostaję konska wersję pół litra 2 x dziennie + całą strzykawke czegoś tam to może tez od tego

pszczoua niezly ten Twój tz

Ja poprosilam tz o jasne majciochy żeby mi przywiózł do szpitala bo mam jasna koszule i ciemne prześwituje. To przywiózł mi 5 par czarnych majtek

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 13:25   #1264
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Co do pakowania torby...to jak polecam naszykować sobie w domu też ciuchy dla siebie na wyjście ( wygodne). Chyba, że macie zaufanie do tż, że odpowiednie przywiezie
bardzo dobra uwaga Ja przygotowałam małżowi 2 reklamówki zanim poszłam na pierwsze cc. Jedna- rzeczy dla mnie na wyjście (tunika, jakiś sweterek w razie chłodu ilegginsy takie krótkie, bo to lato było) druga- rzeczy dla Leosia na wyjście. Podpisałam mu obie i było wiadomo, co ma zabrać. teraz też tak zrobię, zeby nie zajmować miejsca w torbie do szpitala

Cytat:
Gabi, sluszna uwaga. Mój TZ przywiózł mi całą siate rajstop bo nie wiedział które to legginsy

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Millygirl - cukrzyca nie jest wskazaniem do cc. Chyba ze dziecko bardzo duze ale przy ciazowej i pilnowaniu diety jak czytam nawet na innych "swoich" watkach to rzadko sie zdarza, w sumie nie spotkalam sie w tym..
tu chyba wiele zależy od szpitala Przeglądam ostatnio opinie o krakowskich szpitalach, bo teraz będę mieć cc w innym niż za pierwszym razem i kobitki piszą, że np na Kopernika w Krakowie przy cukrzycy ciążowej robią cc- moja znajoma też tak miała właśnie w tym szpitalu.

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Jakie plany na dziś? U nas tż poszedł do lasu z psem, ciekawe kto kogo zgubi ja się wyleguje, potem obiadek i jedziemy do mojego 3 mies chrześniaka brat ma urodziny. Myślałam,że będzie cieplutko jak wczoraj to pospaceruje z małym ale chyba nic z tego
raczekj marne Pogoda dużo gorsza niż wczoraj, choć nie pada, a małż jedzie o czwartej do pracy. Może jak będzie w miarę ciepło to pójdę z Leosiem do ogrodu- on się będzie wyżywał na zabawkach a ja sobie posiedzę na leżaczku Przynajmniej teoretycznie sobie posiedzę, bo przy moim dziecku to raczej mało prawdopodobne
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 13:25   #1265
pszczoua
Zakorzenienie

Ach ci TZ...

Jeszcze apropo pakowania torby do szpitala... Jeśli szpital nie zapewnia swoich ubranek dla noworodków radzę na wierzch torby zawinac w kocyk/rożek zestaw ciuszkow do ubrania po porodzie czyli pampers+body+spioszki/pajacyk+czapeczka. Spanikowany tatuś poproszony przez polozna o ciuszki nie podoła tej sytuacji żeby odnaleźć je w czelusciach torby
Stary 2015-04-12, 13:28   #1266
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ach ci TZ...

Jeszcze apropo pakowania torby do szpitala... Jeśli szpital nie zapewnia swoich ubranek dla noworodków radzę na wierzch torby zawinac w kocyk/rożek zestaw ciuszkow do ubrania po porodzie czyli pampers+body+spioszki/pajacyk+czapeczka. Spanikowany tatuś poproszony przez polozna o ciuszki nie podoła tej sytuacji żeby odnaleźć je w czelusciach torby
ja tak nie zrobiłam, bo nie mając pojęcia jak duże urodzi się dziecko, zabrałam zestawy dla małego na 56 i na 62. Mąż wyjął co było w torbie i położna sama wybrała
Stary 2015-04-12, 13:40   #1267
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Co najdziwniejsze to ząb ukorzeniony bo 6 górna, a problemy z dziaslami mam od początku ciąży, mam słabe zeby ale żeby aż tak dentysta mówił ze najlepiej na plombowalne juz żeby założyć koronki bo mogą mi się pokruszyc ale nie mówił ze mogą wypadać zdrowe aż boję się iść do dentysty teraz bo nie wiem co mi powie, teraz już mnie to śmieszy ale cały ranek przeplakalam

Tez zaczęliśmy myśleć o wersalce do sypialni ale z drugiej strony to sobie tego nie wyobrażamy jesteśmy przyzwyczajeni do łóżka wiec jakoś łóżeczko Malenstwa się musi zmieścić małe nie ma jeszcze pewnie za dużych wymagań wiec jakoś trzeba to poukładać
Też miałam okropne problemy z dziąsłami. póki wymiotowalam nie.mglam dobrze zębów umyć, bo ledwie włożyłam szczoteczkę do ust... a od stycznia zaczęły mi krwawić bardzo, z nosa trochę też, głównie przy wydmuchiwaniu nosa. dentysta zalecił czyszczenie u niego i... ulga niesamowita. Jeszcze nauczyli mnie używać grzebyczków do czyszczenia, bo wstyd się przyznać, ale nigdy nie stosowałam.

Cytat:
Hahaha
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
a ja na pewno czarne legginsy, bo mam w ciąży takie okropne nogi, że się w życiu z nimi nie pokażę chyba, że sukienka maxi..

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

czuję, że mój Tż przywiózłby pierwsze lepsze i udawał, że tak miało być i ładnie wyglądam
Ja też. a najlepiej coś co by zakryło te spuchnięte kostki. Nie wyobrażam sobie w maju jak bardziej spuchnę, pokazywać te słoniowate stopy.
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Pytam bo przedwczoraj wzielam sobie przed snem bo mi sie strasznie lydka spinala i tak mi sie fajnie spalo moze to po magnezie
A ja do 5 rano dziś nie spałam zamiast cieszyć się, że spokój, tz nie ma i nie marudzi, to zaczęłam się martwić różnymi sprawami i nie mogłam zasnąć. Przed 4 wstawałam kolejny raz do toalety i obudziłam kota już na dobre :/ dopiero po 5 poszliśmy spać.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Cos a może tylko ze tutaj dostaję konska wersję pół litra 2 x dziennie + całą strzykawke czegoś tam to może tez od tego

pszczoua niezly ten Twój tz

Ja poprosilam tz o jasne majciochy żeby mi przywiózł do szpitala bo mam jasna koszule i ciemne prześwituje. To przywiózł mi 5 par czarnych majtek
to chyba nie taka różnica dla faceta od razu przypomina mi się mój endokrynolog w białych lnianych spodniach i białych stringach jak tak teraz czytam, to powinnam się cieszyć, że nie nosił czarnych...

Chyba coś sobie zrobiłam w nadgarstek. Coś mi w nim grucha i boli przy większości ruchów. Już parę dni, ale chciałam przeczekać i zobaczyć czy przejdzie, jakbym poszła do lekarza to co mi powie... nie chcę w ciąży rtg robić... ale jak nie przejdzie, będę musiała pójść i może wymyśli inny sposób na sprawdzenie co jest.

Piłyście waniliową colę? Widziałam w sklepie jakieś nowe rodzaje i namówiłam tz żeby wypróbować. Dla mnie to tak jakby do normalnej wsypać cukier wanilinowy. ochyda.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-04-12 o 13:44
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 13:41   #1268
masija
Zakorzenienie

Ogólnie to chyba dobrze jest wszystko podpisać. Zapakować do worków i przypiąć kartkę. Myślę że to będzie dobre nie tylko dla tz ale i dla nas żeby nie rozwalac wszystkiego z torby

Marei juz sobie wyobrażam Twojego lekarza
Hm...a jakbyś oblozyla rękę potluczona kapustą i nosiła zawinieta w bandaż?
Na wszelakie stłuczenia itp. zawsze u mnie panowała kapusta i pomagało. A jak nie to mojej mamy nalewki zn ziolek.

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-04-12 o 13:46
Stary 2015-04-12, 13:44   #1269
Cos_
Zakorzenienie

Marei idz do lekarza moze ci da chociaz jakas opaske czy cos albo sama sobie zawiaz bandazem elastycznym.
Ja to dzisiaj poszlam spac o polnocy a o 2:30 juz bylo po spaniu krecilam sie jak switalo i w koncu zasnelam :/
Stary 2015-04-12, 13:46   #1270
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei idz do lekarza moze ci da chociaz jakas opaske czy cos albo sama sobie zawiaz bandazem elastycznym.
Ja to dzisiaj poszlam spac o polnocy a o 2:30 juz bylo po spaniu krecilam sie jak switalo i w koncu zasnelam :/
Masz rację, o opasce nie pomyślałam...
Ojej to noc nie była spokojna. A jak małe, kopią w nocy?
Stary 2015-04-12, 13:50   #1271
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie to chyba dobrze jest wszystko podpisać. Zapakować do worków i przypiąć kartkę. Myślę że to będzie dobre nie tylko dla tz ale i dla nas żeby nie rozwalac wszystkiego z torby.
każdy zestaw ciuszków dla maleństwa oddzielnie, zeby nie trzeba było szukać np bodziaka. Choć Leoś albo obs.ywał bodziaka i musiałam zmieniać samego bodziaka albo ulał na pajaca i szukałam tylko tego. Właśnie, właśnie- lepiej mieć ze 2 zestawy więcej w razie "w" i jeszcze przygotowane w domu dla dumnych tatusiów, do dowiezienia w razie , gdyby jednak te ubranka szybciej schodziły niż przewiduje szpital (najczęściej piszą o 3 kompletach dla dziecka..)

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Na wszelakie stłuczenia itp. zawsze u mnie panowała kapusta i pomagało. A jak nie to mojej mamy nalewki zn ziolek.
z tematów okołoporodowych- na ból przy nawale pokarmu, zastój w piersiach czy zapalenie też kapusta jest super
Stary 2015-04-12, 13:54   #1272
masija
Zakorzenienie

Irmusia no dokładnie planuje i to na początek porobić sobie właśnie takie zestawy,nawet dla siebie żeby czuć się trochę pewniej
A co do kapusty to dobra na wszystko i na piersi i na ból głowy

Stary 2015-04-12, 13:59   #1273
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei juz sobie wyobrażam Twojego lekarza
Hm...a jakbyś oblozyla rękę potluczona kapustą i nosiła zawinieta w bandaż?
Ooo nalewkę z ziółek to chętnie tz wywiózł w piątek ostatnią skitraną w szafie butelkę żołądkowej gorzkiej. Miała być na lato, uwielbiam drinki żołądkowa sprite i dwa duże plastry ogórka. Bez żołądkowej też może być ale z racji, że nie prędko będę piła alko, to tz do kolegów wziął.
Kapusta też słyszałam, na piersi też ponoć super, tylko ja go nie stłukłam a chyba przekręciłam. Jutro w lidlu jednak wezmę jakuś rozmemłany liść i spróbuję.
Stary 2015-04-12, 14:17   #1274
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ooo nalewkę z ziółek to chętnie tz wywiózł w piątek ostatnią skitraną w szafie butelkę żołądkowej gorzkiej. Miała być na lato, uwielbiam drinki żołądkowa sprite i dwa duże plastry ogórka. Bez żołądkowej też może być ale z racji, że nie prędko będę piła alko, to tz do kolegów wziął.
Kapusta też słyszałam, na piersi też ponoć super, tylko ja go nie stłukłam a chyba przekręciłam. Jutro w lidlu jednak wezmę jakuś rozmemłany liść i spróbuję.
Marei Ty peronie jeden , nie wewnętrznie ta nalewka tylko do smarowania!!!
Juz byś chciała się posmarować od środka, matko niedobra!

spróbuj na pewno nie zaszkodzi a może pomoże

Stary 2015-04-12, 14:33   #1275
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei Ty peronie jeden , nie wewnętrznie ta nalewka tylko do smarowania!!!
Juz byś chciała się posmarować od środka, matko niedobra!ala:

spróbuj na pewno nie zaszkodzi a może pomoże
Na zewnątrz? Toż to nalewki szkoda! a wewnętrznie na pewno by drogę do nadgarstka znalazła
Stary 2015-04-12, 14:41   #1276
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

Piłyście waniliową colę? Widziałam w sklepie jakieś nowe rodzaje i namówiłam tz żeby wypróbować. Dla mnie to tak jakby do normalnej wsypać cukier wanilinowy. ochyda.

nieee zwykła chyba najlepsza

po piątkowej wizycie wszystko ok, Maluszek waży 1738g Cos, jak coś dopisz mi wizytę na 8 maja

chciałam rodzic w innym szpitalu niż pracuje mój gin, ale wychodzi na to, że jednak tak nie będzie... trzeba przeżyć
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 14:42   #1277
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Na zewnątrz? Toż to nalewki szkoda! a wewnętrznie na pewno by drogę do nadgarstka znalazła
Tak mówisz?
to mnie coś kark boli to chyba przez szyję szybciej dojdzie i usmierzy ból, co nie?

Eejjj napił abym się desperadosa

Ale już niedługo

Stary 2015-04-12, 14:44   #1278
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mówisz?
to mnie coś kark boli to chyba przez szyję szybciej dojdzie i usmierzy ból, co nie?

Ale już niedługo
i desperadosa i somersby i karmi karmelowe malutkie wymagania
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 14:44   #1279
haniula1803
Rozeznanie

U mnie spadek formy nic mi się nie chce i nic nie cieszy jakoś, chociaż pogoda całkiem ładna i powinnam mieć dobry humor mam ochotę na shopping ale takich normalnych ciuchów a nie tych okropnych ciążowych, chyba namówie tz jak wróci z pracy na wycieczkę do miast obok tam jest większa galeria i może coś fajnego chociaż dla młodej kupie.
Szuu trzymam kciuki za babcie
Znalazłam fajny zestaw ale oczywiście w sklepie internetowym brak a u mnie zary nie ma :-(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6458500620_1_1_1.jpg (51,1 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez haniula1803
Czas edycji: 2015-04-12 o 14:48
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 14:45   #1280
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację, o opasce nie pomyślałam...
Ojej to noc nie była spokojna. A jak małe, kopią w nocy?
Zazwyczaj to śpią,ale dzisiaj buszowały pół nocy. Chyba zaczynam je gnieść śpiąc na boku,ale co mam kurde spać na siedząco

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

nieee zwykła chyba najlepsza

po piątkowej wizycie wszystko ok, Maluszek waży 1738g Cos, jak coś dopisz mi wizytę na 8 maja

chciałam rodzic w innym szpitalu niż pracuje mój gin, ale wychodzi na to, że jednak tak nie będzie... trzeba przeżyć
dopisuję
Stary 2015-04-12, 14:46   #1281
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie kapusta odrzuca, nie mogłam wytrzymać jej zapachu na piersiach, poza tym wcale mi nie pomogła
Stary 2015-04-12, 14:59   #1282
industria
Zakorzenienie

[QUOTE=masija;51006903

Co do ubrania po porodzie to warto wziąć ubrania z ciąży a nie od razu spodnie sprzed bo raczej od razu naszych chudych l dupek nie wcisniemy
Ja pewnie wezmę Sukienkę i kurtkę. Raczej będzie ciepło wiec..[/QUOTE]

ja planuje leginsy i dłuższy t-shirt, no, ewentualnie jakąś luźną sukienke i japonki. nawet jak bedzie chłodniej to w końcu tylko do auta bede musiała przejść....

Cytat:

gratulacje
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:03   #1283
mehja
Zakorzenienie

Marei klasyczna cola najlepsza, żadne waniliowe ani wiśniowe

Cytat:

Ale już niedługo
ja marzę o lampce czerwonego wina

Cytat:

piękna waga bobasa
czemu jednak nie będziesz rodzić tam gdzie chciałaś?
Stary 2015-04-12, 15:09   #1284
Cos_
Zakorzenienie

Rany dziewczyny,ale mam dzisiaj rewolucje żołądkowe ;/ nic takiego właściwie nie zjadłam a non stop biegam na numer 2 jakieś domowe sposoby na takie "cuda".?
Stary 2015-04-12, 15:11   #1285
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mówisz?

:yes:
Skoro na każdej reklamie tabletki przeciwbólowe mają nawigację do miejsca bólu, to myślisz, że alkohol nie? Pfff

Cytat:
Zazwyczaj to śpią,ale dzisiaj buszowały pół nocy. Chyba zaczynam je gnieść śpiąc na boku,ale co mam kurde spać na siedząco rosi:
Hmm... lepiej może nie
parę razy bolał mnie w nocy kręgosłup, to spałam na siedząco na sofie, z nogami na poduszce położonej na ławie. Po kilku godzinach już mogłam wrócić do łóżka, ale nie polecam

Myboy gratuluje wizyty
Stary 2015-04-12, 15:17   #1286
Cos_
Zakorzenienie

Marei ja się w nocy tak kręce,że tż grozi mi eksmisją z łóżka do innego pokoju
Stary 2015-04-12, 15:18   #1287
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Rany dziewczyny,ale mam dzisiaj rewolucje żołądkowe ;/ nic takiego właściwie nie zjadłam a non stop biegam na numer 2 jakieś domowe sposoby na takie "cuda".?
Ja brałam smekte juz 2 razy ponoć można, z domowych to chyba gorzka czekolada lub cacao ;-)
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:20   #1288
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Mnie kapusta odrzuca, nie mogłam wytrzymać jej zapachu na piersiach, poza tym wcale mi nie pomogła
A mi wręcz przeciwnie - bardzo pomogła na zastoje przy nawale. Z bólu w nocy spać nie moglam. Wystarczyło zimne liście kapusty roztluc tluczkiem do mięsa i oblozyc nimi piersi po karmieniu. Ale ten zapach... Fuuuj...
Stary 2015-04-12, 15:20   #1289
201710041131
Konto usunięte

Mam coś dziwnego, co jakiś czas przechodzą mi po brzuchu takie jakby eee "prądy", od dołu do góry, nigdy tego nie miałam, miała któraś?
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-12, 15:21   #1290
industria
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, za miesiąc- półtora to bym ci napisała że może organizm zaczyna sie oczyszczać przed porodem
tak to chyba jeszcze za wcześnie...
ja czasem mam "dzień dwójeczki" jak sie opije za dużo pepsi
spróbuj pić poprostu mocną gorzką herbate , uspokaja żolądek i flaki.

noooo, ewentualnie dużo czekolady, jak chcesz podziałać zatwardzająco

moja mała od wczoraj strasznie wariuje, dziś obudziła mnie o 7 rano jak zmieniała pozycje. teraz po lewej stronie brzucha mam podłużne twarde wybrzuszenie a prawa strona płaska i miękka.....czy ona zdaje sobie sprawe że przez nią matka wygląda jak debil?
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości