|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część VI. :)!
Justi tez mam niby duza sypialnie,ale duze lozko,komody no i szafki nocne i juz malo co wejdzie :/
U mnie dzisiaj sie zbieraja jakies chmury pewnie bedzie padac |
|
|
|
#1262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że tak szybko ci wstawiliCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Cos a może
tylko ze tutaj dostaję konska wersję pół litra 2 x dziennie + całą strzykawke czegoś tam to może tez od tego![]() pszczoua ![]() Ja poprosilam tz o jasne majciochy żeby mi przywiózł do szpitala bo mam jasna koszule i ciemne prześwituje. To przywiózł mi 5 par czarnych majtek
|
#1264 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przeglądam ostatnio opinie o krakowskich szpitalach, bo teraz będę mieć cc w innym niż za pierwszym razem i kobitki piszą, że np na Kopernika w Krakowie przy cukrzycy ciążowej robią cc- moja znajoma też tak miała właśnie w tym szpitalu.Cytat:
Pogoda dużo gorsza niż wczoraj, choć nie pada, a małż jedzie o czwartej do pracy. Może jak będzie w miarę ciepło to pójdę z Leosiem do ogrodu- on się będzie wyżywał na zabawkach a ja sobie posiedzę na leżaczku Przynajmniej teoretycznie sobie posiedzę, bo przy moim dziecku to raczej mało prawdopodobne
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Ach ci TZ...
![]() Jeszcze apropo pakowania torby do szpitala... Jeśli szpital nie zapewnia swoich ubranek dla noworodków radzę na wierzch torby zawinac w kocyk/rożek zestaw ciuszkow do ubrania po porodzie czyli pampers+body+spioszki/pajacyk+czapeczka. Spanikowany tatuś poproszony przez polozna o ciuszki nie podoła tej sytuacji żeby odnaleźć je w czelusciach torby
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1267 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zamiast cieszyć się, że spokój, tz nie ma i nie marudzi, to zaczęłam się martwić różnymi sprawami i nie mogłam zasnąć. Przed 4 wstawałam kolejny raz do toalety i obudziłam kota już na dobre :/ dopiero po 5 poszliśmy spać. Cytat:
od razu przypomina mi się mój endokrynolog w białych lnianych spodniach i białych stringach jak tak teraz czytam, to powinnam się cieszyć, że nie nosił czarnych...Chyba coś sobie zrobiłam w nadgarstek. Coś mi w nim grucha i boli przy większości ruchów. Już parę dni, ale chciałam przeczekać i zobaczyć czy przejdzie, jakbym poszła do lekarza to co mi powie... nie chcę w ciąży rtg robić... ale jak nie przejdzie, będę musiała pójść i może wymyśli inny sposób na sprawdzenie co jest. Piłyście waniliową colę? Widziałam w sklepie jakieś nowe rodzaje i namówiłam tz żeby wypróbować. Dla mnie to tak jakby do normalnej wsypać cukier wanilinowy. ochyda. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-04-12 o 13:44 |
|||||
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie to chyba dobrze jest wszystko podpisać. Zapakować do worków i przypiąć kartkę. Myślę że to będzie dobre nie tylko dla tz ale i dla nas żeby nie rozwalac wszystkiego z torby
Marei juz sobie wyobrażam Twojego lekarza ![]() Hm...a jakbyś oblozyla rękę potluczona kapustą i nosiła zawinieta w bandaż? Na wszelakie stłuczenia itp. zawsze u mnie panowała kapusta i pomagało. A jak nie to mojej mamy nalewki zn ziolek .
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-04-12 o 13:46 |
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Marei idz do lekarza moze ci da chociaz jakas opaske czy cos albo sama sobie zawiaz bandazem elastycznym.
Ja to dzisiaj poszlam spac o polnocy a o 2:30 juz bylo po spaniu |
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej to noc nie była spokojna. A jak małe, kopią w nocy? |
|
|
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia no dokładnie
planuje i to na początek porobić sobie właśnie takie zestawy,nawet dla siebie żeby czuć się trochę pewniej![]() A co do kapusty to dobra na wszystko i na piersi i na ból głowy
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tz wywiózł w piątek ostatnią skitraną w szafie butelkę żołądkowej gorzkiej. Miała być na lato, uwielbiam drinki żołądkowa sprite i dwa duże plastry ogórka. Bez żołądkowej też może być ale z racji, że nie prędko będę piła alko, to tz do kolegów wziął. Kapusta też słyszałam, na piersi też ponoć super, tylko ja go nie stłukłam a chyba przekręciłam. Jutro w lidlu jednak wezmę jakuś rozmemłany liść i spróbuję. |
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz byś chciała się posmarować od środka, matko niedobra! ![]() spróbuj na pewno nie zaszkodzi a może pomoże
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wewnętrznie na pewno by drogę do nadgarstka znalazła
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieee zwykła chyba najlepsza![]() po piątkowej wizycie wszystko ok, Maluszek waży 1738g Cos, jak coś dopisz mi wizytę na 8 maja ![]() chciałam rodzic w innym szpitalu niż pracuje mój gin, ale wychodzi na to, że jednak tak nie będzie... trzeba przeżyć
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to mnie coś kark boli to chyba przez szyję szybciej dojdzie i usmierzy ból, co nie? ![]() Eejjj napił abym się desperadosa ![]() Ale już niedługo
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Rozeznanie
|
U mnie spadek formy nic mi się nie chce i nic nie cieszy jakoś, chociaż pogoda całkiem ładna i powinnam mieć dobry humor
Szuu trzymam kciuki za babcie Znalazłam fajny zestaw ale oczywiście w sklepie internetowym brak a u mnie zary nie ma :-( Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2015-04-12 o 14:48 |
|
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dopisuję
|
||
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie kapusta odrzuca, nie mogłam wytrzymać jej zapachu na piersiach, poza tym wcale mi nie pomogła |
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=masija;51006903
Co do ubrania po porodzie to warto wziąć ubrania z ciąży a nie od razu spodnie sprzed bo raczej od razu naszych chudych l dupek nie wcisniemy ![]() Ja pewnie wezmę Sukienkę i kurtkę. Raczej będzie ciepło wiec.. [/QUOTE]ja planuje leginsy i dłuższy t-shirt, no, ewentualnie jakąś luźną sukienke i japonki. nawet jak bedzie chłodniej to w końcu tylko do auta bede musiała przejść.... Cytat:
|
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Marei klasyczna cola najlepsza, żadne waniliowe ani wiśniowe
ja marzę o lampce czerwonego wina Cytat:
![]() czemu jednak nie będziesz rodzić tam gdzie chciałaś? |
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Rany dziewczyny,ale mam dzisiaj rewolucje żołądkowe ;/ nic takiego właściwie nie zjadłam a non stop biegam na numer 2
|
|
|
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro na każdej reklamie tabletki przeciwbólowe mają nawigację do miejsca bólu, to myślisz, że alkohol nie? Pfff Cytat:
parę razy bolał mnie w nocy kręgosłup, to spałam na siedząco na sofie, z nogami na poduszce położonej na ławie. Po kilku godzinach już mogłam wrócić do łóżka, ale nie polecam Myboy gratuluje wizyty
|
||
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Marei ja się w nocy tak kręce,że tż grozi mi eksmisją z łóżka do innego pokoju
|
|
|
|
#1287 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
A mi wręcz przeciwnie - bardzo pomogła na zastoje przy nawale. Z bólu w nocy spać nie moglam. Wystarczyło zimne liście kapusty roztluc tluczkiem do mięsa i oblozyc nimi piersi po karmieniu. Ale ten zapach... Fuuuj...
|
|
|
|
#1289 |
|
Konto usunięte
|
Mam coś dziwnego, co jakiś czas przechodzą mi po brzuchu takie jakby eee "prądy", od dołu do góry, nigdy tego nie miałam, miała któraś?
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to chyba jeszcze za wcześnie... ja czasem mam "dzień dwójeczki" jak sie opije za dużo pepsi ![]() spróbuj pić poprostu mocną gorzką herbate , uspokaja żolądek i flaki. noooo, ewentualnie dużo czekolady, jak chcesz podziałać zatwardzająco ![]() moja mała od wczoraj strasznie wariuje, dziś obudziła mnie o 7 rano jak zmieniała pozycje. teraz po lewej stronie brzucha mam podłużne twarde wybrzuszenie a prawa strona płaska i miękka.....czy ona zdaje sobie sprawe że przez nią matka wygląda jak debil?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

dobrze, że tak szybko ci wstawili

tylko ze tutaj dostaję konska wersję pół litra 2 x dziennie + całą strzykawke czegoś tam to może tez od tego

aż boję się iść do dentysty teraz bo nie wiem co mi powie, teraz już mnie to śmieszy ale cały ranek przeplakalam
zamiast cieszyć się, że spokój, tz nie ma i nie marudzi, to zaczęłam się martwić różnymi sprawami i nie mogłam zasnąć. Przed 4 wstawałam kolejny raz do toalety i obudziłam kota już na dobre :/ dopiero po 5 poszliśmy spać. 

ala: