|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Dolce vita
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29
Zapłata US niedopłaty przy rozliczeniu.
Czy wiecie jak dokonać wpłaty do US? tam jest jakieś specjalne konto przypisane do mnie? skąd bedą wiedzieli,ze wpłaciłam to, co mi wyszlo w PIT? nie wiem gdzie szukać nr konta. |
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;51017982]Lepiej zadzwon do danego salonu i zapytaj, czy Ci tak zrobia
[/QUOTE]Cytat:
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Wejdź na stronę US właściwego dla Twojego rozliczenia - znajdź nr rachunku bankowego dot PIT i na to konto wykonaj przelew. W tytule oczywiście imię i nazwisko i jakiego rozliczenia to dotyczy (domyślam się, że PIT 37 - np Stefania Kowalska PIT-37 za rok 2014 np )
|
#3394 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Czy ktoś wie co się dzieje z youtube? Od wczoraj nie mogę nic obejrzeć.
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A u mnie dzisiaj cześć filmów działa, ale akurat te które mnie interesują to się nie ładują.
|
#3397 |
|
Dolce vita
|
dzięki, udało mi się odnaleźć wg wskazówek
|
|
|
|
#3398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A jak robisz łyżeczką? I jakiej kredki używasz? [1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5101446 0]Mnie najprościej robi się kredką do oczu. Po prostu rysujesz linię nad linią rzęs. Na końcu troszkę wyjeżdżasz do góry. Jak roblisz eyelinerem, to wszystko jest ostre i każde niedociągnięcie widać.[/QUOTE] Dziękuję Jakiej kredki używasz? Cytat:
Zdecydowanie musi to być bikini usztywniane (nie push up,tylko zwyczajnie usztywniane) ,nie żadne trójkąty. I nie może mieć takiego kroju http://s2.reserved.com/media/catalog...84-99X-120.jpg to tragicznie spłaszcza,biust rozjeżdża się. Szukaj raczej czegoś co ma krój podobny do klasycznego biustonosza. Poza tym dobrze,żeby to było w jakieś wzory i to jasne. Nie wiem co ci doradzić w kwestii gdzie kupić bo sama mam taki problem,gdyż zostawiłam na basenie dół do stroju i teraz muszę sobie coś kupić,a w sklepach są i drogie i o dziwnych krojach. Ja swój poprzedni kupiłam na bazarku, z tym, że kupuję od lat u jednej sprawdzonej pani i ma dość fajną rozmiarówkę,zawsze doradzi,dobra jakość bielizny, z tym, że ze strojami mam problem, bo jest mały wybór no i to zdecydowanie sezonowo. Może poszukaj kogoś takiego,z tym,że teraz to chyba jeszcze za wcześnie.
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ten krem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oc.html&next=1
Ziaja Med, Kuracja Naczynkowa, Krem wyciszający rumień na dzień i na noc Dostanę w sklepie Ziai czy faktycznie tylko w aptekach?
|
#3400 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie najlepiej się sprawdzają jednak właśnie te oddzielne trójkąty. Zresztą można je trochę rozciągnąć na boki, żeby lepiej przylegały. A usztywniane - w nich pojawia się przeciąg :-D |
|||
|
|
|
#3401 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Okulary takie do kompa to myślę że jednak u optyka. Trudno byłoby mi zrezygnować z uśmiechu, więc tego nie zmienię. A co do nakładania różu - próbuj, próbuj, oglądaj filmiki z poradami, próbuj, kup dobry sprzęt do tego i dalej próbuj. Ćwiczenie czyni mistrza. [1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;5101433 3]Jeśli chcesz wyglądać dojrzale, to moim zdaniem zestaw dżinsy + bluzka odpadają. Przerzuć się na spodnie materiałowe (mogą być nawet o kroju dżinsów, ale jakiegoś materiału w jednolitym kolorze, ja mam np. takie czarne, tylko bez żadnych przetarć), nie muszą to być od razu spodnie w kant. Jest duży wybór chinosów i innych tego typu. Koszulki z nadrukami i inne rzeczy kojarzące się z luzem i "młodzieżowością" też raczej odmładzają, więc postaw na bluzki koszulowe czy z lejących materiałów, bardziej eleganckie. Dziwi mnie ten bob u Ciebie, ja z bobem wyglądałam parę lat młodziej, wszyscy mówili, że jestem taka urocza. A z długim włosami bardziej taka wiedźma :P Mi się tak kojarzy, bo mam długie ciemne włosy. Sklepy - polecam Orsay (jak zrobisz sobie ich kartę, to mają dużo fajnych promocji, co chwila jakieś zniżki mam), H&M ma dział "elegancki", Mohito też spoko, ale u nich trzeba nieźle poszperać, żeby kupić ciuch z dobrego materiału, a nie poliestru. ZARĄ jestem rozczarowana (dużo szmat tam kupiłam za wysoką cenę), ale ma swoich zwolenników. W Reserved można kupić fajne rzeczy, mam od nich kilka żakietów i spodni, jakoś się trzymają.[/QUOTE] Pod nazwą 'bluzka' mam na myśli nie t-shirt z nadrukiem tylko właśnie coś w stylu koszuli czy bardziej ozdobnej bluzki trykotowej. I tu wychodzi największy problem z moim ubiorem - zakup koszuli czy bluzki z jakiegoś nierozciągliwego materiału (a takie są dla mnie najbardziej eleganckie) graniczy z cudem, bo tylko rozciągliwy materiał pozwala na dopasowanie tego do sylwetki, żebym pokracznie nie wyglądała. Ale będę próbować i próbować, a w ostateczności szyć ![]() No i najbardziej chciałabym spoważnieć "na twarzy"... Bo jak dzisiaj szłam do pracy to wyglądałam w miarę ok, nawet mimo dżinsów: buty na obcasie, trencz, pod spodem bluzka i żakieto-narzutka, delikatna biżuteria. A potem niestety dzisiaj akurat musiałam to przebrać na służbowy "chałat" i buty, i czar prysł. Więc pozostaje praca nad fryzurą, makijażem... ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Któryś z nich ma całkiem dobre oceny na KWC, już nie pamiętam który, zachęcona tym i ceną nabyłam sobie. I powiem ci, że jestem bardzo zadowolona, w końcu mogę nosić kreski (każda kredka mi się odbija w załamaniu powieki, a to się trzyma jak marker). Czasem jak się w nerwach szykuję, to zepsuję kreskę, ale ogólnie dobrze mi nim idzie malowanie. |
||
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam z Lovely i za nic mi nie wychodzi,coś się ciągle rozmazuje,slaby pędzelek do tego.
|
|
|
#3404 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#3405 |
|
Naczelna Nastolatka
|
łyżeczką
po prostu używam trzonka jako linijki, od razu zagięte kreski do góry wychodzą bo łyżeczka ma obły trzonek. Pędzelki kupiłam sobie takie dla plastyków, za grosze, od 3 do 8 zł za sztukę. Lepiej się sprawdzają niż te specjalne do eyelinerów. Miałam eyeliner żelowy, ale przy moim antytalencie do kresek to była tortura. Musiałam zmywać po kilka razy oko, teraz kredką łatwiej poprawić i zmyć jakby co.
|
#3406 | |
|
...
|
Cytat:
cienki pędzelek, idealny do nauki .Moja mama się nauczyła z RedLipstickMonster - najpierw malowała kreskę/jaskółkę jako przedłużenie dolnej powieki, potem dorabiała resztę.
in the light of the world with breaks for coffee and snacks Edytowane przez Whim Czas edycji: 2015-04-13 o 20:27 |
|
|
|
|
#3407 | ||
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Pędzel to chyba taki jak do pudru wezmę z Avonu mam jakiś i no cóż tylko próbować i próbować mi pozostanie... Ciekawe ile takie okulary u optyka będą kosztowały... ![]() ===================== Potrzebuje pomocy jeśli chodzi o reklamację butów Mam szpilki, kupiłam je prawie rok remu w Deichmann'ie i teraz pojawił się problem bo podeszwa szpilek odkleja się oraz sama się kruszy w miejscach gdzie się odkleja. Czy mogę dać je do reklamacji i ubiegać się o zwrot kasy czy też wymianę na inne obuwie? A może to moja wina bo po prostu źle je nosiłam ? ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Ja biorę w miękkim pędzelku bo ten twardy jakoś nie przypadł mi do gustu...
|
||
|
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
Czy w wieku 23 lat mogę zacząć stosować jakieś serum z wit.C? Konkretnie, mam tu na myśli Auriga, Flavo-C 8%.
|
|
|
|
#3409 |
|
damn good coffee
|
No pewnie, ja zaczęłam je stosować jak byłam młodsza.
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
KORZYSTAM Z TAPATALK NA TELEFONIE ...
gdzie jest opcja jak na "normalnym kompie" żeby przekierowalo do ostatniej nieczytanej wiadomości?? widz etylko dodawane co kilka min bądź godz ale nie mogę zobaczyć co będzie pisane np zaraz po moim wpisie, jezeli wejde np dopiero jutro. Będe musiała po kolei przewijać posty i szukac na czym skończyłam
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
A mogłabyś coś więcej powiedzieć na jego temat?
Ja zastanawiam się nad jego kupnem, głównie ze względu na rozjaśnienie plam potrądzikowych, które zostały mi po stosowaniu TriAcneal'u i Effaclaru K i rozświetlenie cery. Jeśli zdecydowałabym się na jego zakup, to czy mogę wówczas stosować to serum i jeden z ww kremów?
|
|
|
|
#3413 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
Nie byłam do końca zadowolona z tego serum, może i trochę rozświetliło cerę, ale minimalnie, efekt był bardzo krótki i doraźny. |
|
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Mam trochę pokręcone pytanie ale mam nadzieje,że zrozumiecie o co mi chodzi.Od paru dni bolał mnie ząb,Byłam przekonana ,że to jedynka albo dziąsła nad górną wargą-już nawet doszukiwałam się bólu przez szczoteczkę elektryczną,ale to nie to.Teraz ból się nasilił i jestem w stanie go zlokalizować-boli mnie pod nosem.Oczywiście zaraz sobie wygoglowałam co to może być.Wyczytałam,że może to być stan ropny i może się skończyć nawet leczeniem kanałowym ale wiadomo internet mnie nie uleczy i diagnozy nie postawi,ale nie ukrywam,że trochę się wystraszyłam bo jednak nie ma żartów z takimi rzeczami.
Specjalnie nie idę jutro do pracy żeby móc iść do dentysty i teraz będzie moje pytanie.Otóż u dentysty nie byłam już dość długo i wiem,że będę miała na pewno coś do zrobienia w buzi.Zadzwoniłam do jednej z przychodzi w Krakowie i zapytałam o cenę przeglądu.Pani powiedziała ,że przegląd zostanie mi wykonany bezpłatnie-więc żeby nie tracić czasu umówiłam się na jutro.Po jutrze wyjeżdżam na wakacje więc inny termin i tak nie wchodziłby w grę ale nie o to chodzi ,chodzi o to,że o ile przegląd jest bezpłatny to czy jeśli powiem dentyście,że boli mnie to co mnie boli ale nie będę chciał z tym nic jutro robić to czy będę musiała zapłacić za tą wizytę Wiecie o co mi chodzi,że miał być sam przegląd i o ile on jest bezpłatny tak czy jeśli ja wyskoczę z tym,że mnie to boli to w tedy policzą jako normalną wizytę bo jednak przychodzę z konkretnym problemem a nie na przegląd.Sama już nie wiem a wolałabym się przygotować czy zapłacę za to czy nie.Sam lekarz się nie zorientuje,że coś jest nie tak w tym miejscu bo nic nie widać
|
#3415 |
|
...
|
Czemu?
![]() Zawsze mi się wydawało, że cienkim pędzlem łatwiej namalować kreskę niż grubszym.
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
ile przed lotem trzeba być na lotnisku, jeśli odprawa jest online? chodzi o ryanair, lot krajowy
|
#3417 |
|
Raczkowanie
|
Sprawdź Miłosna w Wiśle. Uwielbiam tam jeździć, wiec kilka razy w roku tam jestem. Mają w apartamencie wannę, w tygodniu pokoje są za 100 zł. Blisko do centrum, śniadania codziennie od 9-11 (przepyszne, duży wybór). A jeśli Dolny Śląsk to może Wrocław? Przy Świdnickiej jest fajny apartament, zadbany, jest to udostępniany pokój (z kuchnią i łazienką) w bloku. Bliziutko do Rynku. Na obiad może Pierogarnia "Stary Młyn" w Rynku? Mają kilka rodzai. W wolnym czasie zobaczcie Ogród Japoński. A jeśli jesteście autem to warto też pojechać zobaczyć oddalony o ok 50km od Wrocławia Arboretum w Wojsławicach.
Edytowane przez tur3cka Czas edycji: 2015-04-13 o 21:05 |
|
|
|
#3418 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3419 |
|
Rotmistrz
|
Zobaczcie co sie na intymnym wyrabia. Najazd trolli z wykopu.
|
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
Powinnas mieć czas zamknięcia bramek. I musisz być przed tym czasem na lotnisku. Pozniej nie wejdziesz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

[/QUOTE]

I jakiej kredki używasz?
a myślałam, że taki fason się sprawdzi. Ale nie...
rosi:
ale tak piszecie, żę klasyczna i zastanawiam się czy coś z tego mam
Tak mi się wydaje.

tp
Staram się blogować kuliarnie