![]() |
#1171 |
Konto usunięte
|
Schudnąć 20-30kg część III
Ja znów na telefonie, bo coś mi sie domowy internet rozkraczyl, wiec w pracy odpisze normalnie.
Wstałam o 8 i naszykowalam sobie jedzenie na cały dzien do pracy ! ![]() ![]() Mój nowy nabytek patrzy sie na mnie w pokoju i czeka az pogoda bedzie ciut lepsza ![]() Edytowane przez 15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 Czas edycji: 2015-04-15 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zadomowienie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Spoko 7 km to nie problem.
Dasz radę kwestia przyzwyczajenia. Ja mam do pracy 10 km i pamiętam jak jeszcze jeździłam komunikacją z 3 przesiadkami przez 3 lata wszystko jest do zrobienia ![]()
#1173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o moja figurę to nogi zawsze lecą mi najszybciej - więc nogi są w porządku, wcięcie a talii też mam, zawsze miałam, mam większy biust ale uwielbiam go, nie jest ogromny, jest w sam raz do mojej figury ![]()
![]() |
#1174 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny podziwiam Was za to bieganie, ćwiczenia i ogólnie kupę dobrej roboty jaką wkładacie w ćwiczenia na co dzień.
Moja aktywność fizyczna ogranicza się do zajęć zumby w niedzielę.
#1175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oglądałam właśnie te dwuwarstwowe na allegro i bardzo mi się podobają, ale też nie lubię kupować kota w worku, wiec wolę obejrzeć i przymierzyć w realu, mam nadzieje, że coś wypatrzę w sklepie sportowym, zaraz tam lecę
![]() |
#1176 |
Zadomowienie
|
Życie za chwilę zmusi mnie do tego by lepiej wyglądać, muszę się dobrze prezentować gdyż będzie następowała zmiana w moim życiu, a wiecie jak ważne jest pierwsze wrażenie, lepiej żeby mi nic nie zwisało i odstawało.
#1177 |
Raczkowanie
|
[1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;51045055]Ja znów na telefonie, bo coś mi sie domowy internet rozkraczyl, wiec w pracy odpisze normalnie.
Wstałam o 8 i naszykowalam sobie jedzenie na cały dzien do pracy ! ![]() ![]() Mój nowy nabytek patrzy sie na mnie w pokoju i czeka az pogoda bedzie ciut lepsza ![]() Śliczny rower ![]() ![]()
#1178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1179 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1180 |
Wtajemniczenie
|
Ewa: no właśnie żadnego urozmaicenia w dniach, że tego i tego dnia masz zjeść to i to, tylko "tu jest piramida zdrowego żywienia, tyle i tyle porcji, porcje wynoszą tyle i tyle" i hulaj dusza
![]() do mnie robotnik przyszedł o 6:50 i już poszedł ![]() ![]() Soldus: rower prześliczny *-* Malinka: lepsza zumba niż nic ![]()
![]() |
#1181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też dziś zobaczyłam całkiem niezły wynik więc mam nadzieję, że w piątek ważenie wypadnie pozytywnie ![]() [1=15fbf25984e7133984742ef f4c4169aacf1167cc_5ed82ba 6a0637;51045055]Mój nowy nabytek patrzy sie na mnie w pokoju i czeka az pogoda bedzie ciut lepsza ![]() bardzo ładny ![]() ![]() ja dzis mam w planach wypić te 2,5l płynów zobaczymy co mi wyjdzie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Wtajemniczenie
|
oooo dziewczyny!
znalazłam dla Was jedną z broszurek, którą dostałam wczoraj: możecie sobie pobrać i przeczytać ![]() http://zachowajrownowage.pl/app/webr...y_schudnac.pdf http://zachowajrownowage.pl/artykul/...yczne-przepisy one są w tej drugiej, w której jest też tabelka do zapisywania tego, co się zjadło i tabelka kontroli wagi ![]()
![]() |
#1183 | |
bez kija nie podchodz
|
Ewa, zrobilam 25 min z jednego fitness blendera wiec zle nie jest, tzn moglo byc lepiej, ale moja kondycha sie duzo pogorszyla
![]() Za to przekopalam rabatke w ogrodku, spedzilam z nia chyba z 3 h, powyrywalam wszystko i przekopalam, plus posprzatalam caly dom.. wiec dzien zaliczam do bardzo aktywnych. A dzis rano sie skusilam i zwazylam, i co 85,7 nie wiem jakim cudem niby ![]() ![]() U nas piekna pogoda, porzebie cos w orodku, chce pocwiczycc i walne sie na lezaku ![]()
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-04-15 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Rozeznanie
|
bella myślę, że na Twoim miejscu ustanowiłabym sobie za cel wyznaczenie zejścia do 98 kilogramów. Kilogram na tydzień - przez pierwsze pewnie więcej zejdzie, ale kto wie czy potem nie trafi się zastój. Jeśli zrzucisz jeszcze więcej to będziemy się jeszcze bardziej cieszyć po prostu
![]() ![]() nurek ok, to musimy się nawzajem zmotywować do tego ![]() ![]() .... aaach i do tego zestawu jakaś super koszulka na ramiączkach, która podkreśla nasze kształtne biusty i wyrzeźbione bicepsy.... ![]() Kiedyś ^^ <3 Ja piję bardzo dużo wody i już się przyzwyczaiłam. Wręcz jak wypijam za mało to bardzo mnie suszy. I powiem Ci, że kiedyś częściej latałam do kibelka, także nie wiem czy pęcherz mi się rozciągnął czy co ![]() lenciik a wiesz, że ja też tak myślę o pogodzie ? Wręcz jestem trochę smutna jak się robi cieplej i słońce wychodzi, bo się boję, że znowu dziewczyny się będą ślicznie ubierać w śliczne sukieneczki, a ja worek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() łooo spojrzałam do tabelki i teraz widzę jaki to duży spadek u Ciebie. suuper ! ![]() Koniecznie dziś poćwicz ![]() soldus Twój rower ![]() szczurku to udanej siłki, napisz jak było ![]() ![]() unex a kręgosłup ok ? Dobrze, że krócej poćwiczyłaś, nie przeciążaj się od razu, bo wiesz, że najgorzej jak w ogóle ćwiczyć nie można.. Może organizm się trochę broni przez to, że najpierw było wszystko wzorowo, potem trochę się załamało ? Teraz musi wpaść w rytm. tak myślę, bo innej przyczyny nie umiem sobie wyobrazić ![]() Wrrrr no gdzie ta koleżanka, chcę iść biegać ![]()
![]() |
#1185 |
Raczkowanie
|
hej Dziewcyzny ;p Zakupy uważam za udane
![]() ![]() ![]() aqua-speed-stroj-kapielowy-jednoczesciowy-sophie-16.jpg
#1187 |
Raczkowanie
|
Lancik dzisiaj chyba jest dzień mocnych spadków wagowych bo ja też miałam dzisiaj o 1,7kg mniej niż wczoraj
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Jest naprawdę super ;p Dzięki ;p
#1188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1189 |
Zadomowienie
|
kasiunia1664 strój bardzo fajny i gustowny.
#1190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1191 |
Wtajemniczenie
|
jak się tak wczytałam w tę broszurkę to się z niektórymi rzeczami nie do końca zgadzam: tłuszcze roślinne zamiast zwierzęcych? ostatnio trąbi się, że właśnie nie należy eliminować zwierzęcych, bo łatwiej przyswajalne są. albo nabiał odtłuszczony 0%, 0,5%, 1%. ale przecież takie są naładowane w większej ilości żelatyną lub innym cukrem, żeby związało..?
Ewa: siłka spoko, dzięki ![]() ![]() ![]() Kasiunia: super strój, też taki bym sobie chętnie kupiła ![]() Bella: mamy taki sam cel - najpierw pozbyć się setki, a potem już jakoś będzie szło. Może jakoś Cię zmotywuje to zrzucanie ze mną? przy ostatnim ważeniu miałam 101 ![]() idę dziś na spotkanie inauguracyjne, zobaczę jacy ludzie są i może już grafik na ćwiczenia się pojawi ![]()
![]() |
#1192 |
Rozeznanie
|
kasiunia gratuluję udanych zakupów, to zawsze poprawia humor
![]() ![]() tjaaa... dzień spadków... ja mam zastój ![]() bella to wcale nie mało.. mimo deadline nie zapominaj, że chodzi o to żebyśmy chudły zdrowo, a przez zdrowo rozumiemy również skutecznie i tak by kilogramy te nie powróciły ![]() ![]() ![]() szczurku ale i tak całkiem nieźle jest to rozpisane w rej broszurze w sumie. Hmm.. a o co chodzi z tym nabiałem ? Bo ja robię sobie owsiankę na mleku 0,5 %. To niezdrowo ? Tak samo jogurty też jem light... ![]() ![]() wstaję od komputera i idę biegać ![]()
![]() |
#1193 |
Wtajemniczenie
|
Ewa, mleko 0,5% to prawie sama woda. A produkty light do kosza. Coś musi zastępować ten tłuszcz w jogurtach/serkach, żeby dany produkt miał odpowiedni smak i konsystencję. I w takich produktach jest sporo zagęszczaczy, żelatyny, stabikizatorów etc, tak jak pisała Szczurek. Zdrowiej zjeść jogurt naturalny o normalnej zawartości tłuszczu niż taki light. A poza tym tłuszcz jest potrzebny, bo w tłuszczach rozpuszczają się witaminy A, D, E, K
![]()
#1194 |
Wtajemniczenie
|
Ewa: wisi sobie taki plakat informacyjny o tej maszynie przy niej i jest napisane, że 10 min ćwiczenia na nim przekłada się na godzinę (taa xD) ćwiczenia takiego normalnego, że te wibracje w odpowiedniej częstotliwości (ja ustawiam zazwyczaj na medium) powodują, że kurczą się mięśnie i dzięki temu lecą kalorie. Fakt faktem, że trzeba brać na to poprawkę, że na pewno to 10 min stania nie spala mi tych ~400kcal, jakie pokazuje maszyna
![]() ![]() ![]() z tym nabiałem to jest tak, że np. mleko 0-0.5% nie jest tak dobrze przyswajane i trawione jak jego ~1.5-2% odpowiednik, a jak wiadomo witaminy A, D, E, K rozpuszczają się w tłuszczach, więc bez niego jest to zahamowane. Często też produkty light mają w sobie mleko w proszku jako dodatek ![]() ![]() oo, znalazłam w internetach, skróciłam ci wycieczkę do sklepu ![]() http://www.ilewazy.pl/lyzka-serka-wi...go-naturalnego zwykły http://www.ilewazy.pl/lyzka-serka-wiejskiego light oba są z Piątnicy, więc jeden producent ![]()
![]() |
#1195 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam coś ostatnio weny do pisania, więc jestem mniej aktywna, ale czytam Was na bieżąco
![]() Co do przetworów mlecznych to się zgadzam 100%- produkty light nie mają odpowiednich wartości odżywczych, kiedyś oglądałam program na ten temat i mleko 1,5-2% tluszczu jest jak najbardziej w porządku. Jeśli chodzi o twarogi, serki wiejskie i tego typu produkty, nie powinny po prostu przekraczać 5% tłuszczu, a z chudnięciem nie ma problemu ![]() Szczurku fajna ta wytrząsarka ![]() ![]() ![]() Ewa mi się wydaje że ten zastoj w wadze u Ciebie jest spowodowany budowaniem się mięśni, a wiadomo że one więcej ważą. Zauważ, że ostatnio dużo więcej ćwiczysz ![]() Kasiunia śliczny ten strój ![]() ![]() Soldus rowerek super, sama bym na niego chętnie wsiadła ![]() michalova a jak się czuje Twój Maluszek? Unex świetnie że wrociłaś do ćwiczeń ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, że jestem z siebie dumna. Mam trening silnej woli codziennie, bo moja rodzina to łasuchy i na stole stoi wielka szklana miska wypelniona słodyczami. I to nie byle jakimi- są tam czekoladki Lindt, żujki Nimm2, kinder czekolada, Rafaello, Ferrero Rocher, mini Kinder Bueno i wiele innych- patrzę na to na codzień, są na wyciągnięcie ręki i ani razu się nie złamałam. Nawet specjalnie mnie już nie kusi ![]() Jak nie będzie padać, to idę dzisiaj na rolki.
#1196 |
Konto usunięte
|
Pozeczkowa- Ja bym chciała mieć 7km do pracy. Rowerem bym jeździła ;-)
Szczurku- Jestem ciekawa jak będą wyglądały efekty współpracy z tą Panią. Może dała Ci taką małą kaloryczność żeby osiągnąć rezultat? Gdzieś jakiś raport będzie musiał pójść. Efekty będą, a czy potem będzie jojo to już olewa. Dziwna babka, nie wiem co o niej myśleć. Nurek- Dziś pogoda do D i w pracy jestem uziemniona, ale jutro chyba wstanę wcześniej żeby sobie pojeździć ;-) Szczurku- Śmignęłam wzrokiem ten dekalog. Nowości tam nie odkryłam ![]() ![]() Przepisy niektóre mi się podobają. Jednak, np. zamiast "ciecierzyca z puszki" powini jednak uczyć zdrowszych nawyków. Zalewasz na noc wodą, potem chwilę gotujesz i gotowe ![]() Ciałko Ewa- Ja też mój rower ![]() Kasiunia- Ładny strój ![]() ![]() Nie masz teraz wyjścia. Musisz iść na basen! Udało się kupić strój w rozsądnej cenie, wiec zaoszczędziłaś na basen ![]() Szczurku- Fajnie, że się poznacie na tym spotkaniu! To świetna sprawa. Też bym 'poznała' tak na żywo osoby, które mają takie samy problemy. Bella- Ciao Ewa ma racje --> Założysz sobie, ze będziesz chudła 2 kg tygodniowo (pomijając kwestie zdrowotne). Będzie szło dobrze, a potem któregoś tygodnia tylko (i aż) -0,5kg. Co zrobisz? Będziesz sfrustrowana, zła...i kto wie czy tego nie zajesz. Lepiej ustalić sobie nawet, ze minimum 0,8kg. Zrzucisz wiecej niż to i co? Euforia, lepsze zamopoczucie, więcej zapału i chęci. Lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż rozczarować ! Nie stawiamy sobie zbyt wygórowanych celów, bo to może spowodować przygnębienie na życzenie. Dołkom wagowym mówimy stanowsze SPADAJCIE! Dlatego pomyśl o tym raz jeszcze ![]() Jadłospis dziś: - I śni- Owaisnka (4 łyżki + maliny mrożone) - II śni- Serek Grani + seler naciowy ![]() - Ob- Tortilla przenna (znów), ale tym razem: fasola czerwona-ogórek-wędzony kurczak, awokado). - Podwieczorek- sałatka (szpinak świeży, ogórek, kukurydza, łosoś wędzony, papryka, orzechy nerkowca) - kolacyjka- jajecznica (twaróg chudy 1/3 kostki + 2 jajka) do tego dwa pomidory z bazylią ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Znacie jakieś aplikacje, które pokazują trasy rowerowe? |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
bez kija nie podchodz
|
Ewa, plecy ok w miare, czasem troche pobolewaly ale do przezycia. A co do mleka 0,5 % i produktor light to wywal to do kosza. Mleko 0,5 % do sama woda, taki sam efekt uzyskasz jak dolejesz wody mineralnej.
Mi sie zdazalo porownywac produkty light z NIElight z tej samej firmy to to np tluszczu bylo zero, za to cukru napakowane coniemiare i kalorycznosc minimalnie mniejsza. Wiesz, co, naprawde nie warto. Ja uzywam mleka 2 % i zyje, chudlam tez ladnie. ![]() Moj jalospis 1. owsianka, mleko 2 %, wiorki kokos, banan + kawa 2. jajecznica z 2ch jaj, kromka razowca, pomidor 3. placuszki z groszku zielonego, jajka i odrobina maki razowej + troszke oleju do smazenia ( sztuk trzy) + ogorek i papryka 4. piers z kury z piekarnika z grilowana cukinia, baklazanem, i szpinakiem
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-04-15 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Wtajemniczenie
|
Ja lece wlasnie biegac, nadrobie Was i poodpisuje wieczorem, jak spokojnie usiade na tylku
![]() Dostalam dzis @ wiec bedzie bez szalenstw, no wyjdzie w praniu ile dam rade przebiec. Nie odpuszczam! Ewa, Nurek - szybko okiem tekst przelecialam ze biegamy dzis w trojke. Ja mam piekna pogode dzis, 22 stopnie, pelne slonce ![]() Zamelduje sie potem! I nie zapomne Endomondo ![]()
#1199 |
Wtajemniczenie
|
Monte, dziękuję że pytasz. Dzisiaj już znacznie lepiej. Ma katar, ale gorączki już nie ;-) a co do tej misy ze słodyczami - wielkie
![]() Martuszka - twarda z Ciebie babka, okres i bieganie? wow. Daj znać jak poszło. ;-)
#1200 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje motywacji zeby wyjsc biegac!pliisss
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.