|
|
#571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Cytat:
coś trzeba wymyślić, bo jak pójdziesz odpukać do szpitala to tym bardziej nie będzie miał się kto małym zająć... Może TZ ma mozliwość wzięcia opieki na ciebie? Kilka dni chociaż żebyście zdążyli jakaś pomoc zorganizować?? ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
|
#572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo ja chciałam taką wyspę doklejoną do ściany, nie centralnie na środku kuchni.
|
||
|
|
|
#573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Ami też ma teraz taki uroczy okres mąż za nia szaleje ja czuje się zepchnieta na dalszy plan
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi dbaj o siebie i oszczędzaj się
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam coś porobić
i na te zakupki A na 14 znów dentysta
|
#576 |
|
Wtajemniczenie
|
magdowe a córcia ile ma lat?
![]() też zaraz zmykam na zakup drobne.. z młodym
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#578 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozbrajające. Zastanawiasz się już czasami jak zareaguje na braciszka?Cytat:
jednak ser i dżem przy miodzie i ogórku brzmi lightowo . Choć w sumie nie ważne co pasuje,a co komu smakuje. Trzymam kciuki za egzaminy! Cytat:
. My gotujemy razem, nastawiamy pranie, Rob rozpakowuje ze mną zmywarę. Chciałabym aby był taki zaradny życiowy i miał świadomość,że brudny talerz sam nie lewituje do zmywarki, a czyste ubrania nie biorą się z kosmosu.Moja teściowa się rozczula,że jak moj TZ wchodzi do kuchni to widać co tam robił(bo widać), a ja już kiedyś powiedziałam, że mi się to wcale nie podoba,bo nikt nie jest od sprzątania po drugiej osobie i skoro potrafi sobie zrobić kanapkę to niech też umie po sobie sprzątnąć. Dla mnie to nie rozczulające,a wkurzające. Ona może lubiła latać i sprzątać po Nim,ale ja tego robić nie zamierzam ![]() Cytat:
Nie sugeruj się więc jakimś stereotypowym myśleniem. To tylko od nas i charakteru dzieci zależy jakie będą. Cytat:
. Masz tak pomocnego męża,że myślę,że sam się będzie rwał do przejęcia obowiązków domowych. Wiadomo nie chodzi o leżenie jak kłoda przez cały dzień, ale myślę,że można "wyluzować" z codziennym sprzątaniem (to jednak jakby nie patrzeć wysiłek niemały). Jesteś rozsądną babeczką i wierzę,że znajdziesz złoty środek.Cytat:
miło,że zadbał o Twój komfort!heh ja się w sumie nie obawiam tego wyjazdu, jednak dla własnego komfortu(też bym chciała coś zobaczyć i pokorzystać) wymyśliłam,że ten maj/czerwiec będzie optymalny. Nawet nie chodzi i pogodę tylko o sam fakt wyrwania się z miasta. Spędzimy trochę czasu we troje,bo to w końcu nasze ostatnie wakacje w tym składzie .oo to mnie zaskoczyłaś z tymi smakami. Jednak mój Syn nie jest pionierem w łączeniu takich smaków .A jak tam plany mieszkaniowe? wymóżdzyliście? ![]() ____________ Właśnie zamówiłam dla chłopaków bilety do Centrum Nauki Kopernik na ndz. Niech pokorzystają , bo podobno pogoda ma być do bani. Chyba zaraz upiekę ciasto bananowo-czekoladowe,bo tak się te banany proszą o wykorzystanie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A problemów z odsprzedaniem nie będzie najmniejszych, szczególnie, że będzie jeszcze na gwarancji ![]() Mi wyjazd wtedy świetnie zrobił Nie wymyśliliśmy jeszcze ![]() W poniedziałek rano mam być na budowie z planem w zębach, bo w czwartek już tynkują ściany i będą lać posadzki, a do tego czasu wszystkie przeróbki muszą już być. Czyli musimy zdecydować: - gdzie mają nam wymurować garderobę, a to wiąże się z rozplanowaniem kuchni i saloonu; - jak ułożymy łazienkę - bo jeśli zmieniamy układ, to trzeba przyłącza do wody przenieść; - czy i gdzie chcemy mieć kaloryfery - to z kolei wiąże się z przełożeniem instalacji jeszcze przed posadzkami; - gdzie chcemy mieć światło i gniazdka. Czyli generalnie w weekend musimy rozplanować całą chałupkę ![]() Oooo ciasto bananowe może tez bym zrobiła ![]() Molise, ale ja dumam nad taka wyspą-wyspą zupełnie wolno stojącą
|
|
|
|
|
#580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż przeraziłaś mnie wagą, bo nasz Igor w 24tc ważył ponad 300 g więcej... I nie chodzi mi o to, że Juleczka waży mało, tylko o to, że po raz kolejny utwierdzam się, że Iguś waży o wiele za dużo Tzn niech rośnie Co do leżenia, to nie mam dzieci, ale wyobrażam sobie, że przy 5latku jest sporo pracy... Musisz ograniczyć się do zajmowania się Synkiem i ewentualnie przygotowania obiadu, a sprzątanie zostaw mężowi... Wiem, że lubisz to robić, ale wiem też, że Twój mąż lubi Cytat:
W każdym bądź razie i jeden i drugi był mało używany (przez pierwsze miesiące praktycznie tylko podczas wizyt u lekarza), i mam tą pewność, że żaden z nich nie "brał udziału" w jakimś wypadku, czy nawet stłuczce
|
|
#581 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tu dalej same baby Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do wagi to czytałam, że dopiero po ok 24-26 tygodniu wagowo zaczną się rozmijać z pojedynczymi dziećmi.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Ej no ja po tej glukozie chodze i jem, ciagle jem... I pic mi sie chce i spac tak bardzo ze szok... A za 3h do pracy :-/ masakra :-( podczytuje Was troszke ale jestem jakas bezsilna, i nie moge sie jakos wczuc w temat :-P zegnam sie bo cos czuje ze dzis juz chyba pewnie nie bede miala sily wieczorem na nic wiec szybko odplyne na biala sale ;-) milego dnia mamusie :-*
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę wyspę, ale dolepioną, ale nie barek ![]() Nas czas aż tak nie goni, ale im szybciej wprowadzimy nasze zmiany tym prędzej architekt je naniesie i będzie mógł iść dalej. Chciałabym mieć projekt i z grubsza papiery do porodu. U nas z kolei o ile kuchnia, jadalnia i salon poszły sprawnie, to problem mamy z poddaszem. A łazienka u góry to już w ogóle jest hardcore. |
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Springtime baaardzo dobrze powiedzialaś mężowi
|
|
|
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie po prostu trzęsie, bo są osoby, które na prawdę w nosidełkach maluchy wożą... Cytat:
![]() I za przestrzeń, która się u Ciebie zapowiada
|
||
|
|
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Gratuluje też udanych wizyt i potwierdzonych płci
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze tak wstaje, żeby zrobić Ł śniadanie do pracy
|
|
#588 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
az sie boje..Cytat:
![]() Cytat:
haha mi moja tez cos dzis fika od rana Cytat:
![]() a ja sie witam popoludniowo sorry ze dopiero sie melduje..! wrocilam o 11 sciagnelam pranie ogarnelam sie i przebralam kuchnie przemyłam potem babcia zadzwonila to z nia 20 min pogadalam teraz siedze przy kompie i pisze uff zaraz za obiad sie musze wziasc.. aa Córka ma sie dobrze! 28 cm, 415 gram szczęścia!! cisnienie OK, samopoczucie też. machała rączkami i nóżkami
|
|
#589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
modnisia bedzie co? hahato mamusia jak ma paragon niech wymieni ciuszki na inneCytat:
i że Julka zdrowa i duża. a ty wypoczytaj wiem ze ciezko przy dziecku zwlaszcza 5 latku - mam to samo .. ale .. postaraj sie troszke sie wyciszyc odpoczac bedzie dobrze ![]() Cytat:
ojej dentysta tez nie znosze ....
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka głównie martwi mnie kp i noce. Boje się ze Bartek będzie zazdrosny bo jednak na początku maluszki lubią sobie na cycku "powisieć". Najwyżej będę siedzieć na podłodze i karmić równocześnie bawiąc się z Bartkiem, no jakoś to będę musiała ogarnąć
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Roxi oszczędzaj się i oby szyjka się uspokoiła
|
#591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już za małolata wybraliśmy właśnie Julię i Lenę, ale ja teraz nabrałam wątpliwości, bo teraz tyle dziewczynek ma te imiona i na razie dla mnie to temat otwarty. roxana_lu Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#592 |
|
Rozeznanie
|
Roxi wierze ze znajdziecie jakies wyjscie z tej sytuacji . Ja sama nie wiem co bym zrobiła . Mój ancymon jest młodszy i duuuzo bardziej absorbujacy . Babcia pracuje dziadek za granica , siostry maja swoje dzieci a kuzynka sama jest w ciazy i nie za dobrze sie czuje wiec u mnie byloby ciezko coś zorganizowac. Brzuch tez mi czasem twardnieje ale nie boli przy tym .. Zmotywowalas mnie jednak do prywatnej wizyty badania na fotelu i skontrolowania w koncu mojej szyjki ..
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
SugarbabyLove śliczna córcia
![]() Zapisałam się na warsztaty mamotoja, będą u mnie obok bloku 13 maja W Katowicach chyba w Cubusie będą 12-go maja jak by któraś chciała
|
#594 |
|
Rozeznanie
|
Sugar super że córcia jednak pozostała córcią
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
A dziś zaczęłam 26tc i w asystencie ciążowym mi wyskoczyło ze zaczęłam 3 trymestr
|
#597 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ZE CHŁPOCY NIE POMAGAJA??? Oburzyłam się ![]() Martulka ma 100% racji!!!! Ja dam Wam przykład na mojej rodzienie gdzie jedna szwagierka ma 2 córki i syna a druga ma 2 synów a ja sama mam jednego Miska Chłopcy sa dużo bardziej pomocni niż dziewczynki (mówie na konkretnym przykładzie) Te dwie damy zanim człowiek zagoni do pomocy to mija pół dnia i w rezultacie mama sama wszystko musi zrobic. Dużo wiadomo zalezy od podejscia rodziców. Mój Michał ma 4 lata w maju i jak tata wozi piasek to Misiek tez. Jak mama sadzi cebulke to Misiek tez. Jak tata każe zaniesc skarpetki do komody to idzie i zanosi. Nie było oczywiscie tak zawsze, czasem sie mu najzwyczajniej nie chce ale zdaza sie to baaaardzo zadko. Ma chec do kazdej pomocy " godzina 7.00 i dwie miski juz przygotowane na lody zjedlismy po małej łyzce w łózku zanim poszedł do szkoły. Trzeba dzieci zachecac do kazdej pomocy, dawac im dobry przykład, tłumaczyc i cieszyc się każda spędzona z chwilą A dziewczyny które sa rozczarowane płcią powiem Wam tyle... Cieszcie się, że możecie miec dzieci, że możecie zajsc w ciąże i szczesliwie ją donosic a potem tulic, ciumac, wychowywac - wiadomo że to nie jest proste, kochac, patrzec jak dorasta i słyszec magiczne "KOCHAM CIE MAMO" Cytat:
|
|
|
#598 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze. na pewno sobie poradzicie. Twój mąż bardzo Ci pomaga z tego co piszesz. I synek też na pewno zrozumie, że mamusia musi teraz troszkę wypoczywać. Zawsze możesz wymyślić z nim jakieś gry i zabawy, które nie będą wymagały wysiłku. A spacery może zostaw TŻ? lub któraś z babć by mogła czasem na spacer go zabrać? Wiem, że to trudne, ale ja znam dziewczynę, która leży ale dosłownie plackiem i to od 4 miesiąca i jest jej ciężko ale wie, że musi. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
sugarbaby
![]() My wróciliśmy ze spacero -zakupów No jestem w szoku jakie te moje dziecko było dziś grzeczne![]() w lumpeksie byliśmy to sobie oglądał tapetę i odgadywał co jest... była gitala ( gitara)i autobus.. poźniej wołał pingłin sobie myślę biedny pomyliło mu się a on za ladą u babki zauwazył maskotkę pingwina później oczywiście musiałam powiedzieć synek idziemy na zakupy po kakao ( wczoraj nie kupiliśmy taka ściema.. zapomniał). Wszedł do biedronki i od wejscia zacząl wołac "dzie jes kakało" poprosiłam,żeby odłożyl...patrzymy z babka a on odkłada na swoje miejsce
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

W sensie po jednej stronie wyspy szafki, a od strony pokoju pudło.
Bo ja chciałam taką wyspę doklejoną do ściany, nie centralnie na środku kuchni.

Moja Ami też ma teraz taki uroczy okres mąż za nia szaleje ja czuje się zepchnieta na dalszy plan
i na te zakupki

Chociaż przeraziłaś mnie wagą, bo nasz Igor w 24tc ważył ponad 300 g więcej... I nie chodzi mi o to, że Juleczka waży mało, tylko o to, że po raz kolejny utwierdzam się, że Iguś waży o wiele za dużo
Tzn niech rośnie 

- Mamo ty chyba żartujesz że ja mam w tym chodzić, jak wrócę z przedszkola to ci pokażę co możesz mi kupić... Ale na pewno odpada: to, to to i to ... o i to też... I mi paluchem po monitorze