Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-17, 10:01   #571
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Lekarz mi powiedział, ze jesli nie występuje przy twardnieniu dodatkowo taki wręcz bol i nie pojawia sie cześciej niż 10 razy dziennie to moze sie to pojawiać natomiast sa dni, ze ja to mam po kilkanaście razy dziennie, boli mnie brzuch do tego i jeszcze szyjka sie skraca...

Nie mam komu podrzucić małego, babcia juz nie ma tyle sił, teściowa ma teraz problemy (napisze w klubie potem), przyjaciółka pracuje po 12h... No i TŻ ciagle w pracy...

Smutno mi... Grrrr
nie denerwuj się i nie smutaj...
coś trzeba wymyślić, bo jak pójdziesz odpukać do szpitala to tym bardziej nie będzie miał się kto małym zająć...
Może TZ ma mozliwość wzięcia opieki na ciebie? Kilka dni chociaż żebyście zdążyli jakaś pomoc zorganizować??

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Oszczędzać sie oczywiscie ale nie straszny wszystkich dziewczyn ze od razu jest to leżenie plackiem... Oszczędzanie sie !!
tak tak.. ja nigdzie nie napisałam że plackiem trzeba leżeć
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 10:03   #572
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Szzczerze? ja cały czas się zastanawiam czy to możliwe tak równie mocno pokochać:P tym bardziej,że mój mały ma taki uroczy etap teraz Kazy mówi,że serce po prostu sie powiększa;p
Chociaż czekam na pierwszego malucha to cały czas w głowie mi siedzą słowa Lulli (chyba), że miłości się nie dzieli, miłość się mnoży

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Molise, też nad wyspą w kuchni dumam, bo nie mam gdzie tv powiesić W sensie po jednej stronie wyspy szafki, a od strony pokoju pudło.
Drzwi przesuwne są super W tym mieszkaniu mam chowane za regałem i w nowym pewnie też tak zrobię
Ja chyba jednak się wstrzymam z wyspą, przynajmniej na razie. Kuchnię planujemy o wymiarach 3,5 na 3,5, z czego jedna ściana będzie zabudowana aż po sufit, druga ściana to będzie wejście z przesuwnymi drzwiami, pozostałe dwie ściany będą miały narożne okno dosyć spore, więc tylko w jednym miejscu mogę mieć wyspę, ale równocześnie tylko w tym miejscu mogę mieć wiszące szafki. Także na ten moment sobie ustaliłam to co trzeba, jakie okna i gdzie, gdzie wejście do spiżarki. Jak już będziemy zamawiać kuchnię to może wtedy wpadnę na jakiś pomysł i wyspę gdzieś upchnę Bo ja chciałam taką wyspę doklejoną do ściany, nie centralnie na środku kuchni.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 10:08   #573
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Szzczerze? ja cały czas się zastanawiam czy to możliwe tak równie mocno pokochać:P tym bardziej,że mój mały ma taki uroczy etap teraz Kazy mówi,że serce po prostu sie powiększa;p
Moja siora niby tarktuje równo ale wiesz przy młodszym no nie wiem ma się większy luzik czy co w sensie odpuszcza karanie bo chyba nie ma się sił
Ja im w wyższej jestem w ciąży tym łatwiej mi w to uwierzyć Moja Ami też ma teraz taki uroczy okres mąż za nia szaleje ja czuje się zepchnieta na dalszy plan
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 10:16   #574
kasperka
Zakorzenienie

Roxi dbaj o siebie i oszczędzaj się
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 10:21   #575
majka242007
Zakorzenienie

Spadam coś porobić i na te zakupki A na 14 znów dentysta bleee
Stary 2015-04-17, 10:41   #576
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

magdowe a córcia ile ma lat?

też zaraz zmykam na zakup drobne.. z młodym
Stary 2015-04-17, 10:43   #577
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
magdowe a córcia ile ma lat?

też zaraz zmykam na zakup drobne.. z młodym
własnie skączyła 6 lat
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 10:47   #578
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja dziś sobie zrobię listę co mi trzeba i będę powoli realizować cały brzuch mi skacze, Bartuś trzyma rączkę i co poczuje mówi "jaaaziiii" to takie jego "jaa ciee"
właśnie sobie wyobraziłam Twojego Synka i Jego "okrzyk" rozbrajające. Zastanawiasz się już czasami jak zareaguje na braciszka?
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Mój jada chleb z miodem i ogórkiem jak mu smakuje to na zdrowie i tyle

Ja po glukozie miałam cały dzień taki średni.... byłam cały czas głodna I nic mi się nie chciało.

Jak rzuciłam trochę kilogramów to pooddawałam mojej mamie białe, błękitne i jeszcze inne koszule bo jej do pracy się przydają. A dziś byłam żeby jedna czasowo mi zwróciła bo egzaminy się zaczynają a to co mam w szafie to małe. A na ustne gdzie się wchodzi pojedynczo to nie wypada w białej bluzce i jeansach.
Ooo to mnie pocieszyłaś jednak ser i dżem przy miodzie i ogórku brzmi lightowo. Choć w sumie nie ważne co pasuje,a co komu smakuje.
Trzymam kciuki za egzaminy!
Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Ej chłopcy też potrafią być pomocni, kochani i bardzo wrażliwi, czasem są wrażliwsi niż dziewczynki. Ja mam w rodzinie takich malych agencikow, sa pomocni w kazdej sorawie, od malego sprzataja, przytulaja, caluja sa poprostu pomocni dla mamusi i tatusia. To kwestia wychowania i w sumie charakterku, ale jesli maz pomaga to syn tez sie nauczy i bedzie widzial ze to czy owo tata, mama robi wiec to normalne. Mysle ze to rowniez kwestia wzoru jaki daja rodzice...
Ja też jestem tego zdania. Właściwie wydaje mi się,że każde dziecko ma etap kiedy chce się zaangazować w dorosłe czynności. Pytanie co my wtedy z tym robimy,czy odganiamy,czy pozwalamy. Dzieci mają niesamowitą satysfakcje w naśladowaniu i myślę,że trzeba to wykorzystać w dobrym kierunku. My gotujemy razem, nastawiamy pranie, Rob rozpakowuje ze mną zmywarę. Chciałabym aby był taki zaradny życiowy i miał świadomość,że brudny talerz sam nie lewituje do zmywarki, a czyste ubrania nie biorą się z kosmosu.
Moja teściowa się rozczula,że jak moj TZ wchodzi do kuchni to widać co tam robił(bo widać), a ja już kiedyś powiedziałam, że mi się to wcale nie podoba,bo nikt nie jest od sprzątania po drugiej osobie i skoro potrafi sobie zrobić kanapkę to niech też umie po sobie sprzątnąć. Dla mnie to nie rozczulające,a wkurzające. Ona może lubiła latać i sprzątać po Nim,ale ja tego robić nie zamierzam
Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Przepraszam że ostatnio mało piszę ale mam doła i nie chce Wam tu ciagle smęcić.

Gratuluje poznanych płci. Ja już się oswoiłam z tym że bede miała chłopaka chociaż na początku wydawało mi się to niemożliwe.
Ambiwalentna mi napisała że minął 2 dni i się z tego uciesze i tak faktycznie było
A czy któras z Was ma brata i ma z nim bardzo bliski kontakt?
Jestem ciekawa czy możliwa jest taka bardzo bliska więź między siostrą a bratem. Ja mam taka relację z siostrą i zawsze marzyłam zeby moje dzieci też tego doświadczyły.
Powiem Ci,że ostatnio TZ mi opowiadał,że jeden z Jego pracowników ma 4 dzieci ( syn,córka rok po roku i potem 6 lat przerwy i dwóch synów). To pierwsze rodzeństwo jest nierozłączne. Są już dorośli, a mają tak świetny kontakt,że życie sobie bez siebie nie wyobrażają.
Nie sugeruj się więc jakimś stereotypowym myśleniem. To tylko od nas i charakteru dzieci zależy jakie będą.
Cytat:
Ślicznie Wam dziekuje za wszystkie zyczenia !!

Junior oki, jednorazowa akcja ale juz miałam stracha, ze to jakas jelitowka...

Ja juz po wizycie, z dzidziusiem oki, wazy 461g
Natomiast czeka mnie leżenie, okropnie męczy mnie to twardnienie brzucha az czuje taki bol przy tym a dodatkowo mi sie szyjka skraca. Luteina dopochwowo i leżenie, jak nie przejdzie to mnie do szpitala bedzie chciał polozyc...
No i od następnej wizyty jestem u tej drugiej pani doktor a do niego mam pierwszeństwo, powiedział ze w każdej chwili moge przyjść na darmowa wizytę w razie czego

Tylko powiedzcie mi dziewczyny jak tu przy 5-latku leżeć cały dzien ?! ...
Roksana przede wszystkim gratuluję,że z Julką wszystko ok. Co do odpoczywania i oszczędzania. Junior chodzi do zerówki,prawda? więc tutaj masz plus,że to ten czas ,który możesz poleniuchować. Masz tak pomocnego męża,że myślę,że sam się będzie rwał do przejęcia obowiązków domowych. Wiadomo nie chodzi o leżenie jak kłoda przez cały dzień, ale myślę,że można "wyluzować" z codziennym sprzątaniem (to jednak jakby nie patrzeć wysiłek niemały). Jesteś rozsądną babeczką i wierzę,że znajdziesz złoty środek.
Cytat:
Mravka, ja byłam pod koniec 7 miesiąca na urlopie nad morzem, a z Wrocławia to jest kawałek Jechaliśmy wcześnie rano, więc upału jeszcze nie było, trasę zniosłam dobrze, o ile nie liczyć Bartka zgrzytającego zębami na częste postoje Także spoko, do przeżycia. Nawet w Bałtyku się kąpałam
Krzywą cukrową robi się między 24 a 28 tc Glukozę z krwi w sumie w dowolnym momencie
Wstyd się przyznać, ale też uwielbiam chleb z serem żółtym i dżemem

Mąż mi kupił adapter do pasów... dobry mąż
Ooo to pochwalić męża wypadałoby miło,że zadbał o Twój komfort!

heh ja się w sumie nie obawiam tego wyjazdu, jednak dla własnego komfortu(też bym chciała coś zobaczyć i pokorzystać) wymyśliłam,że ten maj/czerwiec będzie optymalny. Nawet nie chodzi i pogodę tylko o sam fakt wyrwania się z miasta. Spędzimy trochę czasu we troje,bo to w końcu nasze ostatnie wakacje w tym składzie.

oo to mnie zaskoczyłaś z tymi smakami. Jednak mój Syn nie jest pionierem w łączeniu takich smaków .

A jak tam plany mieszkaniowe? wymóżdzyliście?

Właśnie zamówiłam dla chłopaków bilety do Centrum Nauki Kopernik na ndz. Niech pokorzystają , bo podobno pogoda ma być do bani. Chyba zaraz upiekę ciasto bananowo-czekoladowe,bo tak się te banany proszą o wykorzystanie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 10:57   #579
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Ooo to pochwalić męża wypadałoby miło,że zadbał o Twój komfort!

heh ja się w sumie nie obawiam tego wyjazdu, jednak dla własnego komfortu(też bym chciała coś zobaczyć i pokorzystać) wymyśliłam,że ten maj/czerwiec będzie optymalny. Nawet nie chodzi i pogodę tylko o sam fakt wyrwania się z miasta. Spędzimy trochę czasu we troje,bo to w końcu nasze ostatnie wakacje w tym składzie.

oo to mnie zaskoczyłaś z tymi smakami. Jednak mój Syn nie jest pionierem w łączeniu takich smaków .

A jak tam plany mieszkaniowe? wymóżdzyliście?

Właśnie zamówiłam dla chłopaków bilety do Centrum Nauki Kopernik na ndz. Niech pokorzystają , bo podobno pogoda ma być do bani. Chyba zaraz upiekę ciasto bananowo-czekoladowe,bo tak się te banany proszą o wykorzystanie
NIom, miałam mieć od koleżanki, ale im gdzieś zaginął. Mam inny od drugiej, ale jest mało komfortowy dla mnie i chyba mniej bezpieczny. Więc Bartek kupił mi taki jak pożyczaliśmy za pierwszym razem Punkty payback się przydały na coś
A problemów z odsprzedaniem nie będzie najmniejszych, szczególnie, że będzie jeszcze na gwarancji

Mi wyjazd wtedy świetnie zrobił Wyjechałam, pooddychałam jodem, obżarłam się rybą, było super

Nie wymyśliliśmy jeszcze
W poniedziałek rano mam być na budowie z planem w zębach, bo w czwartek już tynkują ściany i będą lać posadzki, a do tego czasu wszystkie przeróbki muszą już być. Czyli musimy zdecydować:
- gdzie mają nam wymurować garderobę, a to wiąże się z rozplanowaniem kuchni i saloonu;
- jak ułożymy łazienkę - bo jeśli zmieniamy układ, to trzeba przyłącza do wody przenieść;
- czy i gdzie chcemy mieć kaloryfery - to z kolei wiąże się z przełożeniem instalacji jeszcze przed posadzkami;
- gdzie chcemy mieć światło i gniazdka.
Czyli generalnie w weekend musimy rozplanować całą chałupkę I o ile z połową mieszkania nie ma problemów - sypialnia, pokój maluchów, wc i przedpokój jest praktycznie zaplanowany, to łazienka i salon z aneksem leżą i kwiczą, a tam najwięcej do wymyślenia i zmienienia

Oooo ciasto bananowe może tez bym zrobiła

Molise
, ale ja dumam nad taka wyspą-wyspą zupełnie wolno stojącą

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 11:26   #580
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Natomiast czeka mnie leżenie, okropnie męczy mnie to twardnienie brzucha az czuje taki bol przy tym a dodatkowo mi sie szyjka skraca. Luteina dopochwowo i leżenie, jak nie przejdzie to mnie do szpitala bedzie chciał polozyc...
No i od następnej wizyty jestem u tej drugiej pani doktor a do niego mam pierwszeństwo, powiedział ze w każdej chwili moge przyjść na darmowa wizytę w razie czego

Super, że z Julcią wszystko ok Chociaż przeraziłaś mnie wagą, bo nasz Igor w 24tc ważył ponad 300 g więcej... I nie chodzi mi o to, że Juleczka waży mało, tylko o to, że po raz kolejny utwierdzam się, że Iguś waży o wiele za dużo Tzn niech rośnie ale ten poród sn coraz bardziej mnie przeraża....

Co do leżenia, to nie mam dzieci, ale wyobrażam sobie, że przy 5latku jest sporo pracy... Musisz ograniczyć się do zajmowania się Synkiem i ewentualnie przygotowania obiadu, a sprzątanie zostaw mężowi... Wiem, że lubisz to robić, ale wiem też, że Twój mąż lubi Na pewno Ci pomoże Zawsze jak Cię będzie korciło sprzątanie, to pomyśl, że odpuszczasz dla dobra Julci

Cytat:
mms, aż mnie wzdraga, jak ktoś pisze o foteliku "nosidełko", bo niestety część z nich nie nadaje się do wożenia, a jedynie do noszenia malucha Ale Ty jesteś mądra dziewczynka i na pewno bezpieczny fotelik wybierzesz
O matulu, nie obraź się, ale strasznie głupi przesąd Żuk urodził się w październiku, a chrzciliśmy w kwietniu... Ponieważ było ciepło na pierwszy spacer wyszliśmy dokładnie 7 dni po urodzeniu, a werandowany był już w drugi dzień po powrocie do domu Wszystko będzie zależało od pogody, Twojego samopoczucia i pewnie tego jak Maluch zniesie werandowanie. Ale generalnie jak wszystko jest ok, to warto jak najszybciej i jak najczęściej wychodzić. Co do wiązania płaszcza, jest przesąd, że jak ciężarna nosi "wiązane" rzeczy, to maluch się pępowiną obwiązuje
masz rację - fotelik - fotelikiem a nosidełko - nosidełkiem Nie pamiętam jak to napisałam, ale jeśli się pomyliłam, to przepraszam Oczywiście miałam na myśli to, że dostaniemy dwa foteliki do samochodu Ten od siostry jest typowo do przewożenia dzieci (fotelik z atestem), a ten od kuzynki nie wiem W każdym bądź razie i jeden i drugi był mało używany (przez pierwsze miesiące praktycznie tylko podczas wizyt u lekarza), i mam tą pewność, że żaden z nich nie "brał udziału" w jakimś wypadku, czy nawet stłuczce

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:01   #581
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Moim zdaniem o wiele lepszy będą miały kontakt, niż siostra z bratem Będą przyjaciólki jak nie wiem ja bardzo się cieszę,że jednak mam siostrę mogę na wszystkie babskie tematy pogadac a z bratem chyba cięzko by było a mój maż wczoraj wrócil od moejj kumpeli bo jechal zawieźć jej pare rzeczy i widział jej córeczkę o 2 tyg młodsza od naszego synka Wrócil do domu i do mnie" przepraszam.. ale ta mała taka urocza słodka dziewczynka" ale mnie zatkało za te słowo przepraszam. Pytam dlaczego je użyłeś a on bo wiem jakbys chciała mieć córeczkę.. ale czasem mi sie wydaję,że on by chciał bardziej i własnie z tego powodu przykro mi chwilami bo ja już mega cieszę się z Tymka a tu taki tekst choć wiem,że nie chciał źle tego ująć ale ja łapię się słówek
Nie spodziewałam się, że jednak tak ciężko nieraz przyjmuje się wiadomości o płci dziecka. Wiadomo, że i tak się będzie mega kochać, ale jednak taki mały zawód gdzieś tam jest. U mnie w domu dodatkowo lipnie, ponieważ sama mam tylko dwie siostry, więc mój tata liczył na wnuka A tu dalej same baby

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Kochana, ale płeć naszych dzieci zależy właśnie od naszych mężczyzn, a Ty miałaś na początku wyrzuty sumienia itd...
Zobaczysz, że jak Tymek się urodzi to Twój mąż zwariuje na jego punkcie
Dokładnie. Ja się wczoraj wkurzyłam już na Tż, ponieważ w ogóle nie czułam wsparcia i powiedziałam mu, że ja jestem odpowiedzialna za ilość dzieci, ale Ty za płeć, więc pretensje możesz mieć tylko do siebie.

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mnie dzisiaj obudził Igorek i tak się ruszał, że myślałam, że zaraz mi brzuch przebije... Chyba obracał się o 360 stopni To, że tak brzuch faluje, to wiedziałam, ale dopiero po 30tc, a nie taki mały jak mój
Dziwne, ale fajne uczucie

A tak w ogóle z racji tego, że wstałam wcześniej zrobiłam listę potrzebnych produktów dla noworodka i mam na niej na razie 33 rzeczy (nie licząc ubrań)... I wiem, że to tylko połowa z tego co będziemy potrzebować na "już", czyli zaraz po urodzeniu... Nie sądziłam, że aż tyle się uzbiera tego

Może podzielisz sie listą?

Cytat:
Ty masz z pewnością rewolucje w brzuchu z powodu dwójeczki.
Ale jak pisałaś o wymiarach dziewuszek to wagowo całkiem standardowe są .
Co do lekarza to...dowcipniś :P
Myślę,że mąż totalnie odpłynie jak zobaczy takie Małe Królewny
O tak atakują z każdej strony. Teraz przynajmniej wiem jak są dokładnie ułożone i "góry", które powstają nieraz z dwóch stron brzucha to ich pupki Co do wagi to czytałam, że dopiero po ok 24-26 tygodniu wagowo zaczną się rozmijać z pojedynczymi dziećmi.

Cytat:
ON się CIESZY BARDZO i mówi,że jest bardzo spełńiony bo ma syna i to nawet dwóch ale martwi się o mnie bo wie jak kobiety chcą córkę. Najlepsze jest to,że ja juz się bardzo cieszę a on tym gadaniem wbija mi ćwieka
Ostatnio pare razy słyszał jak dziewczyny były rozczarowane płcią chłopców w naszym towarzystwie i chyba zaczyna rozumieć,że nie byłam jedyna

No ja nie będę ukrywać,że chciałabym córcię i na początku trochę tak dziwnie. Szczególnie jak czytam,że chłopcay nic nie pomagają w domu i są oziebli to czasem tak żal Wiem jedno moi będą inni A że będą bracia to też uważam ,że lepiej dla nich moj Boria jest wspaniały i nie zamieniłabym go już na żadna dziewczynkę i z TYmkiem będzie tak samo!
oczywiście, że tak

Cytat:

Przestraszyłaś mnie tym leżeniem... Zapomnialam mojemu powiedzieć o twardnieniach. U mnie pojawiają się zwykle po wysiłku (zresztą co to za wysiłek dłuższe siedzenie czy spacer) i wieczorem. Pomaga poleżenie sobie i odpoczynek. Badał mnie na fotelu to chyba z szyjką wszytko ok, ale nie robił już usg po połówkowym. Musisz jednak jakoś znaleźć rozwiązanie dla Julci

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
nie denerwuj się i nie smutaj...
coś trzeba wymyślić, bo jak pójdziesz odpukać do szpitala to tym bardziej nie będzie miał się kto małym zająć...
Może TZ ma mozliwość wzięcia opieki na ciebie? Kilka dni chociaż żebyście zdążyli jakaś pomoc zorganizować??[COLOR="Silver"]

[
Dobry pomysł
Stary 2015-04-17, 12:09   #582
martulka0991
Zadomowienie

Ej no ja po tej glukozie chodze i jem, ciagle jem... I pic mi sie chce i spac tak bardzo ze szok... A za 3h do pracy :-/ masakra :-( podczytuje Was troszke ale jestem jakas bezsilna, i nie moge sie jakos wczuc w temat :-P zegnam sie bo cos czuje ze dzis juz chyba pewnie nie bede miala sily wieczorem na nic wiec szybko odplyne na biala sale ;-) milego dnia mamusie :-*
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:09   #583
Molise
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli generalnie w weekend musimy rozplanować całą chałupkę I o ile z połową mieszkania nie ma problemów - sypialnia, pokój maluchów, wc i przedpokój jest praktycznie zaplanowany, to łazienka i salon z aneksem leżą i kwiczą, a tam najwięcej do wymyślenia i zmienienia

Oooo ciasto bananowe może tez bym zrobiła

Molise
, ale ja dumam nad taka wyspą-wyspą zupełnie wolno stojącą
Domyślam się, że wyspa-wyspa Ja chcę wyspę, ale dolepioną, ale nie barek
Nas czas aż tak nie goni, ale im szybciej wprowadzimy nasze zmiany tym prędzej architekt je naniesie i będzie mógł iść dalej. Chciałabym mieć projekt i z grubsza papiery do porodu.
U nas z kolei o ile kuchnia, jadalnia i salon poszły sprawnie, to problem mamy z poddaszem. A łazienka u góry to już w ogóle jest hardcore.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:12   #584
kasperka
Zakorzenienie

Springtime baaardzo dobrze powiedzialaś mężowi
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:15   #585
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
masz rację - fotelik - fotelikiem a nosidełko - nosidełkiem Nie pamiętam jak to napisałam, ale jeśli się pomyliłam, to przepraszam Oczywiście miałam na myśli to, że dostaniemy dwa foteliki do samochodu Ten od siostry jest typowo do przewożenia dzieci (fotelik z atestem), a ten od kuzynki nie wiem W każdym bądź razie i jeden i drugi był mało używany (przez pierwsze miesiące praktycznie tylko podczas wizyt u lekarza), i mam tą pewność, że żaden z nich nie "brał udziału" w jakimś wypadku, czy nawet stłuczce
Kochana, to nie jest kwestia racji, bo tak się utarło i bardzo wiele osób tak na foteliki mówi
Mnie po prostu trzęsie, bo są osoby, które na prawdę w nosidełkach maluchy wożą...

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Domyślam się, że wyspa-wyspa Ja chcę wyspę, ale dolepioną, ale nie barek
Nas czas aż tak nie goni, ale im szybciej wprowadzimy nasze zmiany tym prędzej architekt je naniesie i będzie mógł iść dalej. Chciałabym mieć projekt i z grubsza papiery do porodu.
U nas z kolei o ile kuchnia, jadalnia i salon poszły sprawnie, to problem mamy z poddaszem. A łazienka u góry to już w ogóle jest hardcore.
Bosz.... ile ja bym dała za czas do spokojnego meblowania
I za przestrzeń, która się u Ciebie zapowiada

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:21   #586
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Witam . Roxanko wszystkiego co najlepsze

Gratuluje też udanych wizyt i potwierdzonych płci
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:25   #587
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy

Na szczęście chyba jednorazowa akcja... Nic więcej sie nie działo. No i nie wyglada na chorego, włączył sobie muzykę dla dzieci i tańczy od rana poproszę o troche jego energii !

A Ty co taka wczesna pobudka ?
No to super, że jednorazowa. Zawsze tak wstaje, żeby zrobić Ł śniadanie do pracy
Stary 2015-04-17, 12:29   #588
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dzieci to jednak mają mega powera Dobrze, że to tylko krótkotrwały kryzys
Gratulacje rocznicy

Gdyby było jedno dziecko wolałabym naturalnie. Z dwójką wolę pocierpieć po cc,a mieć większą pewność że z bąblami będzie wszystko ok. Jednak więcej powikłań jest podczas porodu naturalnego bliźniąt. A najgorsze co mogłoby być dla mnie to urodzić jedno naturalnie, a drugie cc
Pozostałe dowcipy lekarza to m.in. : co jest gorsze od jednej córki? Dwie córki

Czekamy na dobre wieści

Hehehe pewnie byłoby własnie tak
Chociaż jak się dzisiaj obudziłam i poczułam kopanie od razu pomyślałam: moje kochane myszki W wyobraźni widziałam męża, a po obu jego stronach uśmiechnięte księżniczki
Pewnie od czasu do czasu będę miała tak jak Ty i na widok małego chłopca będzie mi trochę smutno, jednak wiem, że bliźniaczki na pewno będą miały lepszy kontakt ze sobą niż gdyby były różnej płci
aha no rozumiem.. na spokojnie bez stresu cc

Cytat:
Witam sie z ranka ;-) ja juz po pierwszym wklociu i wypiciu glukozy, za chwile ide na drugie wklocie. A za godzine znow. Poszlam do innego lab i nie pozwolili mi cytryny wcisnac do glukozy. Ale przezylam ;-) Glodzik doskwiera... Ale juz polowa czasu za mna ;-) mala szaleje bo w koncu doczekala sie slodkiego ;-)
o matko.. mnie to czeka za miesiac... az sie boje..

Cytat:
Dzien dobry Kobietki!
Piąteczek mamy,a to oznacza,że jutro zamierzam się wyspać
Ależ mnie dzis Tymek okłada nie ma litości.
Moj Syn Pierworodny dziś miał "wydziwianie" śniadaniowe. Skończyło się na chlebie Wasa z żółtym serem i....dżemem . Jego smaki czasami mnie zadziwiają

sii normalne,że wyższe

ooo widzisz moi mieszkają w okolicach Reszla(tam jest zamek). Jednak my się tam nie wybieramy,bo jakoś niespecjalnie utrzymujemy kontakt. Szukam jakiejś fajnej miejscówki i w sumie najlepiej może czegoś pt. agroturystyka coby Robson miał frajdę.

ale cudaśne zakupy! body są genialne

o kurczę ,ale mieliście poranek. A może coś zjadł i Mu zaszkodziło?

Najlepsze życzenia z okazji rocznicy

Ty masz z pewnością rewolucje w brzuchu z powodu dwójeczki.
Ale jak pisałaś o wymiarach dziewuszek to wagowo całkiem standardowe są .
Co do lekarza to...dowcipniś :P
Myślę,że mąż totalnie odpłynie jak zobaczy takie Małe Królewny
a to mlody niezle smaki ma prawie jak mamusia

Cytat:
Ja dziś sobie zrobię listę co mi trzeba i będę powoli realizować cały brzuch mi skacze, Bartuś trzyma rączkę i co poczuje mówi "jaaaziiii" to takie jego "jaa ciee"
haha dzidzia ruchliwy dzien ma haha
mi moja tez cos dzis fika od rana

Cytat:
Ej chłopcy też potrafią być pomocni, kochani i bardzo wrażliwi, czasem są wrażliwsi niż dziewczynki. Ja mam w rodzinie takich malych agencikow, sa pomocni w kazdej sorawie, od malego sprzataja, przytulaja, caluja sa poprostu pomocni dla mamusi i tatusia. To kwestia wychowania i w sumie charakterku, ale jesli maz pomaga to syn tez sie nauczy i bedzie widzial ze to czy owo tata, mama robi wiec to normalne. Mysle ze to rowniez kwestia wzoru jaki daja rodzice...
to racja kwestia wychodwania no i dzieci roznie maja jedne pomagaja inne nie.. ja sie tam ciesze ze marcelek po sobie talerz zanosi do kuchni czy kubek ..

a ja sie witam popoludniowo sorry ze dopiero sie melduje..!
wrocilam o 11
sciagnelam pranie ogarnelam sie i przebralam kuchnie przemyłam potem babcia zadzwonila to z nia 20 min pogadalam
teraz siedze przy kompie i pisze uff zaraz za obiad sie musze wziasc..
aa Córka ma sie dobrze!
28 cm, 415 gram szczęścia!!
cisnienie OK, samopoczucie też. machała rączkami i nóżkami głowke ma u dołu juz choć pewnie sie ulozy ze 2-3 razy jeszczze inaczej haha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mala 22 tytdz.jpg (78,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nadia 22 tydz.jpg (60,7 KB, 19 załadowań)
Stary 2015-04-17, 12:30   #589
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Myślę, że fajnie będziesz miała
Między chłopcami Twoimi będzie nieduża różnica wieku i napewno będą się super dogadywać
dokladnie to samo pomyslalam

Cytat:
Hej kochane...

Śliczne bodziki w myszkę Miki cudne

Roxana- gratuluję i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Mały już ok?

Pokazałam Mai te zakupy co chciałam zrobić w Next /te co wrzucałam tu foty/ - chciałam żeby miała porządniejsze a tam rozmiar na 7 lat taki że zbyt szybko by nie wyrosła... I wiecie co mi powiedziała - Mamo ty chyba żartujesz że ja mam w tym chodzić, jak wrócę z przedszkola to ci pokażę co możesz mi kupić... Ale na pewno odpada: to, to to i to ... o i to też... I mi paluchem po monitorze chyba jestem dla niej starym totalnym bezguściem

Ja juz po sniadanku , mieszkanie ogarnięte mam, obiad w połowie już zrobiony i co tu robić??? Złożę łóżka i chyba lecę gdzieś na zakupy ciuszkowe
o matko ale z niej wybredna dziewuszka modnisia bedzie co? haha
to mamusia jak ma paragon niech wymieni ciuszki na inne

Cytat:

oo fajnie ze z mlodym juz OK
i że Julka zdrowa i duża.
a ty wypoczytaj wiem ze ciezko przy dziecku zwlaszcza 5 latku - mam to samo .. ale .. postaraj sie troszke sie wyciszyc odpoczac
bedzie dobrze

Cytat:
Ja mam nadzieje ze będe równo traktowała moje dzieci. Niezależnie o płci i wieku. Widzę po moim Tż jaka krzywdę można zrobić dziecku i jak pogorszyć ich wzajemnie relacje faworyzując jedno. Tego się najbardziej bałam jak zaszłam w ciąże bo trudno było mi sobie wyobrazić że jestem w stanie pokochać jeszcze kogoś tak bardzo jak moją Ami
tez mam taka nadzieje.. faworyzowanie to nic dobrego... ;/

Cytat:
Spadam coś porobić i na te zakupki A na 14 znów dentysta bleee
ojej dentysta tez nie znosze ....
Stary 2015-04-17, 12:32   #590
MsLullaby
Zakorzenienie

Mravka głównie martwi mnie kp i noce. Boje się ze Bartek będzie zazdrosny bo jednak na początku maluszki lubią sobie na cycku "powisieć". Najwyżej będę siedzieć na podłodze i karmić równocześnie bawiąc się z Bartkiem, no jakoś to będę musiała ogarnąć

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Roxi oszczędzaj się i oby szyjka się uspokoiła

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:32   #591
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
No mi właśnie lekarz powiedział, że nie muszę powtarzać bo przechodziłam już.
No, ja właśnie też już przechodziłam Wtedy chyba jest się uodpornionym?

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
A Ty jak chcesz?
My już za małolata wybraliśmy właśnie Julię i Lenę, ale ja teraz nabrałam wątpliwości, bo teraz tyle dziewczynek ma te imiona i na razie dla mnie to temat otwarty.

roxana_lu Ja też po tym krwawieniu muszę brać 2 razy dziennie Luteinę.

Cytat:
Dziewczynki:

PROMOCJA SMYK - JEŚLI KTÓRAŚ BY CHCIAŁA WAŻNA DO 31.05.2014r

Wózek X-Lander X-move z 1759zł na 1449zł + gondola z 619zł na 549zł + fotelik Maxi-Cosi Cabriofix z 599zł na 499zł

I spacerówka MACLAREN XT z 1199zł na 1099zł - zakochałam się w niej
Ooo, coś dla mnie Dzięki za info

Cytat:

TusiaM, 52 bardzo rzadko się trafiają, bo rozmiarówka jest najczęściej co 6, czyli 50, 56, 62, 68, etc... Jak dla mnie kupowanie 50 jest zupełnie bez sensu, no chyba, że urodzisz wcześniaka albo będzie zanosiło się na malutkie dziecko. Ja nie kupuję 50 w ogóle, kilka 56, ale podejrzewam, że zaczniemy po prostu od 62.
Dzięki, w takim razie na razie odkładam kupowanie 50

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:33   #592
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Roxi wierze ze znajdziecie jakies wyjscie z tej sytuacji . Ja sama nie wiem co bym zrobiła . Mój ancymon jest młodszy i duuuzo bardziej absorbujacy . Babcia pracuje dziadek za granica , siostry maja swoje dzieci a kuzynka sama jest w ciazy i nie za dobrze sie czuje wiec u mnie byloby ciezko coś zorganizowac. Brzuch tez mi czasem twardnieje ale nie boli przy tym .. Zmotywowalas mnie jednak do prywatnej wizyty badania na fotelu i skontrolowania w koncu mojej szyjki ..
Stary 2015-04-17, 12:37   #593
majka242007
Zakorzenienie

SugarbabyLove śliczna córcia

Zapisałam się na warsztaty mamotoja, będą u mnie obok bloku 13 maja

W Katowicach chyba w Cubusie będą 12-go maja jak by któraś chciała
Stary 2015-04-17, 12:43   #594
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Sugar super że córcia jednak pozostała córcią . śliczna malutka
Stary 2015-04-17, 12:43   #595
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze to nieciekawie z tą szyjką i brzuchem. :-( ale co poradzić jak trzeba to trzeba, będziesz musiala zwolnic tempo, zadnego sprzatania codziennie, zakupow. Mysle ze dasz rade, przynajmniej jak mlody bedzie w przedszkolu. Kolezanka tez miala skracajaca sie szyjke i skurcze macicy i wszystko w porzadku, jeszcze nie urodzila. Bedzie dobrze
Stary 2015-04-17, 12:44   #596
MsLullaby
Zakorzenienie

A dziś zaczęłam 26tc i w asystencie ciążowym mi wyskoczyło ze zaczęłam 3 trymestr

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:47   #597
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
To jest piękny widok a uczucie jeszcze wspanialsze ja juz się doczekac nie moge tego małego pachnącego ciałka i ciumkania w te małe usteczka i stópki

Cytat:

ZE CHŁPOCY NIE POMAGAJA??? Oburzyłam się
Martulka ma 100% racji!!!! Ja dam Wam przykład na mojej rodzienie gdzie jedna szwagierka ma 2 córki i syna a druga ma 2 synów a ja sama mam jednego Miska Chłopcy sa dużo bardziej pomocni niż dziewczynki (mówie na konkretnym przykładzie) Te dwie damy zanim człowiek zagoni do pomocy to mija pół dnia i w rezultacie mama sama wszystko musi zrobic. Dużo wiadomo zalezy od podejscia rodziców. Mój Michał ma 4 lata w maju od małego jak było sprzatanie to pierwszy łapał za odkurzacz a ja mu dodatkowo rozsypywałam małe kulki z papieru zeby miał frajde z tego odkurzania, zawsze ze mną piecze i gotuje UWIELBIA TO w przeciewinstwie do owych kuzynek które nie chca się upackac od zawsze z męzem jak coś robilismy w domu czy ogrodzie mówilismy Mu ze trzeba pomóc. Ma swoje grabki, łopate, taczki, kosiarke i jak tata wozi piasek to Misiek tez. Jak mama sadzi cebulke to Misiek tez. Jak tata każe zaniesc skarpetki do komody to idzie i zanosi. Nie było oczywiscie tak zawsze, czasem sie mu najzwyczajniej nie chce ale zdaza sie to baaaardzo zadko. Ma chec do kazdej pomocy I co jeszcze chłopaki robią lepiej? Mysle ze wyznaja uczucia! 20 razy zanim zasnie mówi mi ze mnie kocha, całuje brzuszek, mówi ze jestem aksamitna i piękna a dzis rano zapytał " mamo a może masz dzis ochote na lody?" godzina 7.00 i dwie miski juz przygotowane na lody zjedlismy po małej łyzce w łózku zanim poszedł do szkoły. Trzeba dzieci zachecac do kazdej pomocy, dawac im dobry przykład, tłumaczyc i cieszyc się każda spędzona z chwilą

A dziewczyny które sa rozczarowane płcią powiem Wam tyle... Cieszcie się, że możecie miec dzieci, że możecie zajsc w ciąże i szczesliwie ją donosic a potem tulic, ciumac, wychowywac - wiadomo że to nie jest proste, kochac, patrzec jak dorasta i słyszec magiczne "KOCHAM CIE MAMO" Bo niestety nie każda kobieta tego dozna w zyciu. Cieszmy się tym co mamy
Cytat:

Super ze u dzidzi wszytsko ok a Ty staraj się odpoczywac. U Nas jak byłam chora i musiałam lezec dobrze działały takie rozwiązywanki i naklejanki dla Juniora. Nawet z 2h czasem siedzielismy razem w łóżku i rozwiązywalismy te ksiazeczki

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:52   #598
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczyny

Przepraszam że ostatnio mało piszę ale mam doła i nie chce Wam tu ciagle smęcić.

Gratuluje poznanych płci. Ja już się oswoiłam z tym że bede miała chłopaka chociaż na początku wydawało mi się to niemożliwe.
Ambiwalentna mi napisała że minął 2 dni i się z tego uciesze i tak faktycznie było
A czy któras z Was ma brata i ma z nim bardzo bliski kontakt?
Jestem ciekawa czy możliwa jest taka bardzo bliska więź między siostrą a bratem. Ja mam taka relację z siostrą i zawsze marzyłam zeby moje dzieci też tego doświadczyły.
Ja mam dwóch braci. I powiem Ci szczerze, że między mną a nimi jest 3 lata różnicy (starszy i młodszy) i mamy świetny kontakt ze sobą od zawsze. Rozmawiamy o wszystkim i bardzo się wspieramy i jakoś nigdy nie czułam potrzeby by mieć siostrę
Cytat:

Kochana Będzie dobrze. na pewno sobie poradzicie. Twój mąż bardzo Ci pomaga z tego co piszesz. I synek też na pewno zrozumie, że mamusia musi teraz troszkę wypoczywać. Zawsze możesz wymyślić z nim jakieś gry i zabawy, które nie będą wymagały wysiłku. A spacery może zostaw TŻ? lub któraś z babć by mogła czasem na spacer go zabrać? Wiem, że to trudne, ale ja znam dziewczynę, która leży ale dosłownie plackiem i to od 4 miesiąca i jest jej ciężko ale wie, że musi.
Cytat:
Mravka głównie martwi mnie kp i noce. Boje się ze Bartek będzie zazdrosny bo jednak na początku maluszki lubią sobie na cycku "powisieć". Najwyżej będę siedzieć na podłodze i karmić równocześnie bawiąc się z Bartkiem, no jakoś to będę musiała ogarnąć

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Roxi oszczędzaj się i oby szyjka się uspokoiła
Ach zapomniałam, ale ile Twój synek ma lat? Może jakoś Go wciągnięcie w "opiekę"? nad małym? wiesz podawanie pampersa i takie tam drobiazgi.
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

No, ja właśnie też już przechodziłam Wtedy chyba jest się uodpornionym?
Tak mi powiedziano i tak czytałam
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 12:53   #599
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
aha no rozumiem.. na spokojnie bez stresu cc

o matko.. mnie to czeka za miesiac... az sie boje..

a to mlody niezle smaki ma prawie jak mamusia

haha dzidzia ruchliwy dzien ma haha
mi moja tez cos dzis fika od rana

to racja kwestia wychodwania no i dzieci roznie maja jedne pomagaja inne nie.. ja sie tam ciesze ze marcelek po sobie talerz zanosi do kuchni czy kubek ..

a ja sie witam popoludniowo sorry ze dopiero sie melduje..!
wrocilam o 11
sciagnelam pranie ogarnelam sie i przebralam kuchnie przemyłam potem babcia zadzwonila to z nia 20 min pogadalam
teraz siedze przy kompie i pisze uff zaraz za obiad sie musze wziasc..
aa Córka ma sie dobrze!
28 cm, 415 gram szczęścia!!
cisnienie OK, samopoczucie też. machała rączkami i nóżkami głowke ma u dołu juz choć pewnie sie ulozy ze 2-3 razy jeszczze inaczej haha
Gratulacje !! Zdjecia ogladne pozniej na kompie
Stary 2015-04-17, 12:56   #600
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

sugarbaby to zostaje Nadia

My wróciliśmy ze spacero -zakupów No jestem w szoku jakie te moje dziecko było dziś grzeczne moja miłośc aż się powiększa w lumpeksie byliśmy to sobie oglądał tapetę i odgadywał co jest... była gitala ( gitara)i autobus.. poźniej wołał pingłin sobie myślę biedny pomyliło mu się a on za ladą u babki zauwazył maskotkę pingwinapóźniej oczywiście musiałam powiedzieć synek idziemy na zakupy po kakao ( wczoraj nie kupiliśmy taka ściema.. zapomniał). Wszedł do biedronki i od wejscia zacząl wołac "dzie jes kakało" ludzie na niego a na dole w sklepie siegnał sobie ulubione chrupki monster munich i byłam gotowa na akcję przy odkładaniu ich z powrotem bo generalnie bym mu wzieła ale musze trochęuczyć oddawania ,żeby nie brał wszytskiego co mu sie podoba -wiecie o co kaman poprosiłam,żeby odłożyl...patrzymy z babka a on odkłada na swoje miejsce

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości